Τζάκι διακοσμητικά ιδέες για το νέο έτος και άλλες διακοπές

Το είδος της ανοικτής φωτιάς θέτει ένα άτομο σε μια φιλοσοφική διάθεση, τον κάνει να σκεφτεί για τις αιώνιες αξίες και το πέρασμα του χρόνου. Η πυρκαγιά χαλαρώνει και θερμαίνεται, δίνει μια αίσθηση ασφάλειας και άνεσης. Γι 'αυτούς τους λόγους, με μια τεράστια ποικιλία όλων των ειδών λέβητες, μπαταρίες και ηλεκτρικές θερμάστρες, πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να επιλέγουν τζάκια για να διακοσμήσουν τα σπίτια και τα διαμερίσματα τους.

Τα τζάκια μπορούν να εκτελέσουν μια αποκλειστικά διακοσμητική λειτουργία και να θερμάνουν το δωμάτιο. Μπορούν να είναι παλιές πέτρινες ή σύγχρονες ηλεκτρικές, με πραγματική φωτιά ή απομίμηση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία μόνο ένα πράγμα - κάθε τζάκι προσελκύει τα μάτια, συγκεντρώνει τους επισκέπτες γύρω του και είναι ένα από τα πιο ορατά αντικείμενα στο δωμάτιο. Γι 'αυτούς τους λόγους οι ιδιοκτήτες των τζακιών το διακοσμούν τόσο προσεκτικά για διάφορες διακοπές.

Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Τις περισσότερες φορές, το τζάκι "ντύνονται" πριν από την έναρξη των διακοπών των Χριστουγέννων και του νέου έτους. Η κόκκινη-πράσινη κλίμακα επιλέγεται παραδοσιακά, χρησιμοποιούνται μικρά κλαδιά ερυθρελάτης, κώνοι και κεριά. Πλεκτές κάλτσες, στις οποίες τοποθετούνται μικρά δώρα για παιδιά και ενήλικες, κρέμονται στην κορδέλα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις παραδόσεις, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη συμβατότητα των διακοσμήσεων με το γενικό εσωτερικό του δωματίου και το ίδιο το τζάκι.

Για τα μεταλλικά τζάκια, τα έπιπλα και τους τοίχους σε φωτεινά χρώματα, τα κοσμήματα σε μπλε-ασημένια σειρά θα ταιριάζουν · για φωτεινότερα δωμάτια, ένα χρυσό-κόκκινο ντεκόρ.

Ο συνδυασμός διαφόρων υλικών επιτρέπεται:

 • Μια γιρλάντα αποτελούμενη από κώνοι, έλατα ή κλαδιά πεύκου και άλλα υλικά είναι μια κλασική διακόσμηση του τζαμιού. Στις αποχρώσεις και τις μορφές μιας τέτοιας γιρλάντας μπορείτε να ονειρευτείτε τον εαυτό σας.
 • Χριστουγεννιάτικα στεφάνια, τα οποία είναι παραδοσιακά κρεμασμένα στην μπροστινή πόρτα, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση του τζακιού. Μπορείτε να κρεμάσετε ένα στεφάνι στο κέντρο του σχεδίου ή να το τοποθετήσετε στον τοίχο παραπάνω.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα ειδώλια και αγαλματίδια για το θέμα των Χριστουγέννων, διακοσμήσεις Χριστουγεννιάτικων δέντρων και διακοσμητικές κορδέλες.Η κύρια κατάσταση - πρέπει να συνδυαστούν με τα υπόλοιπα διακοσμητικά στο σπίτι.
 • Για την υπερχείλιση του φωτός που χρησιμοποιείται φώτα, φώτα LED και, φυσικά, κεριά.
 • Μια ενδιαφέρουσα λύση είναι η χρήση "νόστιμων" διακοσμήσεων (διάφορα μελόψωμο, ξηροί καρποί, γλυκά σε φωτεινά περιτυλίγματα). Μπορείτε να βάλετε φέτες φρούτων στην κορυφή, σε ξηρή μορφή, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως πρόσθετο στο τσάι. Το άρωμα του δωματίου μπορεί να δοθεί με τη συσκευασία σε μικρές σακούλες μπαχαρικών (κανέλα, γαρίφαλο, βανίλια). Η μυρωδιά που προέρχεται από το τζάκι θα θέσει την οικογένεια και τους επισκέπτες για ένα μακρύ, ζεστό πάρτι τσαγιού.
 • Επίσης κοντά στο τζάκι, ακόμα και αν είναι ηλεκτρικό, μπορείτε να διπλώσετε μια μικρή στοίβα από καυσόξυλα. Αυτό θα δημιουργήσει το αποτέλεσμα της απομόνωσης από την θορυβώδη πόλη, την ψευδαίσθηση της ιδιωτικής ζωής σε ένα μικρό σπίτι στην αγκαλιά της φύσης.

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η διαδικασία διακόσμησης του σπιτιού δεν οδηγεί μόνο στο επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι ευχάριστη από μόνη της. Για να δημιουργήσετε μια ρομαντική διάθεση και διακοπές για το "δεύτερο μισό" σας, μπορείτε να διακοσμήσετε το τζάκι για τις 14 Φεβρουαρίου. Παραδοσιακά αυτήν την ημέρα, χρησιμοποιούνται όλες οι αποχρώσεις του ροζ και του κόκκινου, οι οποίες συμβολίζουν την αγάπη, την τρυφερότητα και το πάθος.Μπορείτε να βάλετε στο τζάκι διάφορα αγαλματίδια αγγέλων και κυπελλούχων, ανθοδέσμες και γλυκά.

Μπορείτε να προ-αγοράσετε διάφορα υλικά και, συνδυάζοντάς τα με υπάρχοντα σπίτια, κάνετε τα δικά σας χέρια:

 • στεφάνια μπουμπουκιών ανθέων.
 • γιρλάντες καρδιές κομμένες από χαρτόνι ή έγχρωμο χαρτί.
 • πανέμορφες επιγραφές για την αγάπη και τα βαλεντίνια διαφόρων μεγεθών.

Με το Πάσχα

Για τους Χριστιανούς, το Πάσχα είναι η πιο χαρούμενη και φωτεινή εορταστική περίοδος. Σε αντίθεση με τη δυτική έκδοση κοσμημάτων, η Ρωσία χρησιμοποιεί πολλά θρησκευτικά σύμβολα που θυμίζουν την Ανάσταση του Χριστού. Βάζουν καλάθια με ζωγραφισμένα αυγά, ψητά παστεριωμένα κέικ και εικονίδια πάνω στα τραπέζια και τα τζάκια. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να εγκαταλείψει τις δυτικές διακοσμήσεις με τη μορφή του Πάσχα κουνέλια, τα λουλούδια και τα πρώτα λουλούδια διαφόρων κλάδων που δημιουργούν μια χαρούμενη αναμονή της ερχόμενης άνοιξης.

Τα χέρια του να επιστήσει όμορφα στεφάνια με πράσινα και λευκά λουλούδια, κάνει decoupage σε κεριά και βάζα, και στη συνέχεια να τοποθετηθεί πάνω από το τζάκι.

Οι βελόνες μπορούν να κεντρίσουν εικόνες με σταυρό ή με χάντρες, να δημιουργήσουν συνθέσεις από αγαλματίδια, φύλλα, βρύα και ιτιά.

Ασφάλεια

Το τζάκι περιλαμβάνει ανοιχτή φωτιά.Εάν δεν καλύπτεται με ένα συμπαγές γυάλινο τοίχωμα, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος πυρκαγιάς, οπότε είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες όταν διακοσμείτε το τζάκι και τη γύρω περιοχή.

 • Είναι καλύτερα να επιλέξετε υλικά που είναι λιγότερο επιρρεπή στη φωτιά: μέταλλο, γυαλί, καουτσούκ. Είναι καλύτερα να μην κρεμάσετε το κόσμημα σε λεπτές συνθετικές κλωστές που ανάβουν από μία μόνο σπίθα. Με μεγάλη προσοχή αξίζει να χρησιμοποιείτε πλαστικά προϊόντα, στεγνά κλαδιά, κώνοι, χαρτί, πολύ λεπτό ύφασμα όπως βαμβάκι ή σατέν, καθώς και υφάσματα όπως τσόχα ή πίλημα (μπορούν να καπνίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να φουσκώσουν και στη συνέχεια να φουσκωθούν).
 • Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείτε κοσμήματα που κρέμονται επικίνδυνα κοντά στη φωτιά, ειδικά αν δεν υπάρχει προστατευτική μάσκα. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τη διακόσμηση πάνω από το καβαλέτο και στην επιφάνεια του, καθώς και γύρω από την περίμετρο του τζακιού. Δεν είναι επιθυμητό να βάλετε διακοσμήσεις στα κατώτερα επίπεδα ή στο πάτωμα μπροστά από το τζάκι, καθώς οι σπινθήρες μπορούν να πετάξουν μέσα από το μεταλλικό πλέγμα και να φτάσουν κατευθείαν σ 'αυτά (ειδικά εάν διακοσμήσεις χάρτου ή συνθέσεις ξηρού χόρτου και λουλουδιών).
 • Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε με μεγάλη προσοχή τα καμένα κεριά που βρίσκονται στα μανδύλια ή μέσα σε ένα τεχνητό τζάκι από ξύλο ή χαρτόνι.Δεν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε διακοσμητικά χαρτιού κοντά στα αναμμένα κεριά ή να ακουμπήσετε κάτι ακριβώς ενάντια στο ίδιο το κερί.

Τζάκι το κάνετε μόνοι σας

Τα τζάκια σε ιδιωτικές κατοικίες είναι συνήθως τεράστια. Είναι διακοσμημένα με γυψομάρμαρο και μπαρ από σφυρήλατο σίδερο. Σε ένα μεγάλο και ευρύχωρο τζάκι μπορεί να χωρέσει ένας μεγάλος αριθμός πλαισίων με φωτογραφίες, αγγεία με λουλούδια και διάφορα διακοσμητικά. Όσον αφορά τα μικρά διαμερίσματα ενός δωματίου και δύο δωματίων, είναι απλά αδύνατο να φιλοξενήσουν τέτοια μεγαλοπρέπεια μέσα τους, χωρίς να καταλαμβάνουν το ήμισυ του χρησιμοποιούμενου χώρου.

Για τους ιδιοκτήτες μιας μικρής περιοχής, ένα τεχνητό τζάκι θα είναι μια εξαιρετική λύση.

Αυτό μπορεί να είναι μια οθόνη με μια καταγραφή ζωντανής φωτιάς, μια ηλεκτρική θερμάστρα με τη μορφή ενός παλιού τζακιού, που βρίσκεται κοντά στον τοίχο ή απλά ένα ψεύτικο τζάκι σχεδιασμένο για να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τζάκι με τα χέρια σας. Μην πετάτε το παλιό τζάμι, μεγάλα κουτιά (για παράδειγμα, από το ψυγείο) και ακόμη κιβώτια που παραμένουν από την παραγγελία πίτσα. Από όλα αυτά τα υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό τεχνητό τζάκι που θα σας ευχαριστήσει με μακριές χειμωνιάτικες βραδιές.Φυσικά, ένα τζάκι από χαρτόνι δεν θα μπορέσει να θερμάνει το δωμάτιο, αλλά θα μοιάζει σχεδόν σαν ένα πραγματικό και θα συγκεντρωθεί επίσης γύρω από όλη την οικογένεια.

 • Πρώτα πρέπει να σχεδιάσετε ή να βρείτε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο του προϊόντος που προορίζεται στο Διαδίκτυο. Εκτυπώστε το και μεταφέρετέ το στο χαρτόνι σύμφωνα με τις διαστάσεις που χρειάζεστε.
 • Κάνετε περικοπές και κόψτε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για να δημιουργήσετε ένα κουτί με μια εσοχή για τη φωτιά στη μέση.
 • Μπορείτε να κάνετε απομίμηση των συνόρων και γυψομάρμαρο με στοιχεία από πλακάκια αφρού και baseboards, που αγοράζονται σε ένα κατάστημα υλικού.
 • Από ένα μεγάλο κομμάτι αφρού ή οποιοδήποτε άλλο ελαφρύ υλικό πρέπει να κόψετε και να κολλήσετε το πέλμα από πάνω.
 • Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να χρωματίζετε το τζάκι που προκύπτει. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται βαφή με βάση το νερό, η οποία εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις. Εάν θέλετε να πάρετε το αποτέλεσμα της ηλικίας χρώμα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα λευκό στόκος για γυψοσανίδας εκ των προτέρων.
 • Μετά την εγκατάσταση του σχεδίου στην επιλεγμένη θέση μέσα, μπορείτε να βάλετε ηλεκτρονικά ή πραγματικά κεριά, να τοποθετήσετε μια γιρλάντα ή να εγκαταστήσετε μια μικρή λάμπα.

Όμορφα παραδείγματα

Το τζάκι είναι διακοσμημένο με το ίδιο χρώμα με το κύριο χαρακτηριστικό της Πρωτοχρονιάς - το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στους ίδιους κόκκινους-πράσινους τόνους, αλλά ήδη με την προσθήκη λευκού, ένα στεφάνι κρεμασμένο στο κέντρο πάνω από το τζάκι. Στο ίδιο το πολυθρόνα, εκτός από τα κλαδιά και τις γιρλάντες, υπάρχουν κόκκινα κεριά και λευκά αγγεία που συνδέουν και τα τρία χρώματα σε μία σύνθεση.

Μια σύνθεση πασχαλινών ειδωλολατρών, ζωγραφισμένα αυγά και μικρές γλάστρες με φρέσκο ​​πράσινο γρασίδι τοποθετείται στο τζάκι.

Το στεφάνι που αναρτάται πάνω από τη σύνθεση αραιώνει το παστέλ μπλε και λευκά χρώματα με ένα φωτεινό πράσινο σημείο.

Λακωνική διακόσμηση του τζακιού την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Μια μικρή γιρλάντα και μια εφαρμογή από καρδιές σε κόκκινο και λευκό χρώμα έχουν προστεθεί στο πλαίσιο με μια φωτογραφία που στέκεται καθημερινά πάνω από το τζάκι. Φωτεινού χρώματος τόνους με πολύχρωμες κάρτες με επιγραφές για την αγάπη.

Η διακόσμηση ενός τζακιού κατά τα Χριστούγεννα ή την 8η Μαρτίου είναι ένα από τα στοιχεία ευχάριστων προ-διακοπών.δημιουργώντας μια ορισμένη επίσημη διάθεση. Ωστόσο, αν θέλετε διακοπές, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να περιμένετε την επιθυμητή ημέρα του ημερολογίου που θα έρθει. Μπορείτε να προσπαθήσετε να τακτοποιήσετε τις ανθοδέσμες ανθισμένων λουλουδιών εν αναμονή της άνοιξης,να κρεμάσετε τις γιρλάντες ήδη τον Οκτώβριο ή να μην αφαιρέσετε τις τσάντες των μπαχαρικών από το τζάκι καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, αν αυτό αυξάνει τα πνεύματα και βοηθάει στη συγκέντρωση μιας ζεστής και ζεστής εκστρατείας που θαυμάζει τη φωτιά.

Συμβουλές για τη διακόσμηση του τζακιού για το νέο έτος, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο