Χαρακτηριστικά του δωματίου με τζάκι

Χαρακτηριστικά του δωματίου με τζάκι

Η ζωντανή φωτιά έχει προσελκύσει πάντα τους ανθρώπους. Η φλόγα του θερμαίνεται, καταπραΰνει, διαθέτει μια εμπιστευτική συνομιλία. Ως εκ τούτου, πριν από σχεδόν κάθε σπίτι είχε τζάκι ή σόμπα με πραγματική φωτιά. Με την εξέλιξη της προόδου, εμφανίστηκαν ηλεκτρικά τζάκια που εκτελούν μάλλον διακοσμητικό ρόλο. Ωστόσο, το θέμα του τζακιού στο σαλόνι εξακολουθεί να ισχύει σήμερα.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Συνήθως, το τζάκι τοποθετείται στο μεγαλύτερο δωμάτιο του σπιτιού. Τις περισσότερες φορές είναι το σαλόνι ή η τραπεζαρία, υπάρχουν στιγμές όταν αυτό και αυτό, και το άλλο μαζί. Ένα δωμάτιο με ένα πραγματικό τζάκι είναι η υπερηφάνεια του κάθε ιδιοκτήτη, καθώς και ένα σημάδι ευημερίας και καλής γεύσης.Το σαλόνι με ένα πραγματικό τζάκι, στο οποίο τα καυσόξυλα σπάει ειρηνικά, συνδέεται με την ατμόσφαιρα της άνεσης στο σπίτι.

Εάν είστε χαρούμενος ιδιοκτήτης εξοχικής κατοικίας, είναι αρκετά πιθανό να φτιάξετε ένα τζάκι σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Η τοποθέτησή του σε ένα διαμέρισμα της πόλης θα είναι κάπως πιο δύσκολη. Ωστόσο, εδώ δεν πρέπει να σας ενοχλούν. Η ξύλινη κατασκευή μπορεί να αντικατασταθεί με ηλεκτρικό ή ισοδύναμο αερίου. Το κύριο πράγμα σε αυτήν την επιχείρηση είναι να εισαγάγετε σωστά αυτό το αντικείμενο στο γενικό εσωτερικό έτσι ώστε το τζάκι να είναι μέρος του και δεν μοιάζει με ξένο αντικείμενο.

Είδη

Τα σύγχρονα τζάκια μπορούν να λειτουργούν όχι μόνο σε στερεά καύσιμα. Εξετάστε τις παραλλαγές τους.

Καύση ξύλου

Τα ξύλινα τζάκια είναι κλασικά του είδους. Αυτές ήταν οι πρώτες συσκευές. Η πραγματική φλόγα της φωτιάς και το άρωμα του καυστικού ξύλου δημιουργούν την πολύ μοναδική αύρα στο σπίτι, γεμίζοντας την με άνεση και ζεστασιά. Το κύριο πράγμα στην περίπτωση αυτή είναι να έχουμε μια θέση στο σπίτι για να αποθηκεύσετε τουλάχιστον το ελάχιστο απόθεμα καυσόξυλων και να φροντίσετε να ανανεώσετε το απόθεμα τους εγκαίρως.

Αέριο

Οι ποικιλίες αερίου είναι μια εναλλακτική λύση στα αντίστοιχα ξύλα (δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα καύσιμα). Υπάρχουν σύγχρονες συσκευές που μπορούν να προσομοιώσουν επιδέξια την καύση του ξύλου, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε την θέα της φλόγας μέσα από γυαλί ανθεκτικό στη θερμότητα.Ωστόσο, αυτό δεν είναι πλήρες χωρίς δυσκολίες. Δεν είναι αεριζόμενα όλα τα διαμερίσματα ή τα ιδιωτικά σπίτια.

Ηλεκτρικές εστίες

Αυτή η επιλογή είναι καθολική και κατάλληλη για σχεδόν οποιοδήποτε σπίτι, αφού υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα σε οποιοδήποτε σύγχρονο σπίτι ή διαμέρισμα. Ο ηλεκτροθερμικός χώρος είναι ασφαλής σε σύγκριση με άλλες επιλογές, είναι εύκολος στη χρήση και είναι διαθέσιμος στην τιμή.

Πολλά μοντέλα είναι σε θέση να ρυθμίζουν και να διατηρούν την επιθυμητή θερμοκρασία. Υπάρχουν πολλά μοντέλα στατικών ηλεκτρικών τζακιών σε ένα φορητό σχέδιο. Ανάμεσά τους υπάρχουν σχέδια τα οποία, εάν είναι αναγκαίο, μπορούν να μετακινηθούν από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Το μειονέκτημα αυτού του τύπου μπορεί να ονομαστεί το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Bio Τζάκια

Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία, φιλική προς το περιβάλλον συσκευή. Εργάζεται σε φυσικό καύσιμο (αιθανόλη), το οποίο παράγεται από προϊόντα φυτικής προέλευσης (ρύζι, αραβόσιτο ή σιτάρι). Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καύσης, παράγεται διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνεται υγρασία. Ταυτόχρονα, η αιθάλη και ο καπνός απουσιάζουν εντελώς, επομένως η συσκευή θεωρείται φιλική προς το περιβάλλον και ασφαλής για το φυσικό περιβάλλον.

Τα μειονεκτήματα του βιοκαυσίμου περιλαμβάνουν το υψηλό κόστος και την ανάγκη αγοράς ειδικών καυσίμων.Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, στη Ρωσία εμφανίστηκαν μοντέλα με τιμές διαθέσιμες για αγοραστές μεσαίας τάξης.

Αυξημένα τζάκια

Αυτό το είδος τζάκι μπορεί να ονομαστεί ένα πραγματικό τζάκι με μια μεγάλη κράτηση, επειδή είναι απλώς ένα διακοσμητικό στοιχείο που δεν παρέχει πραγματική θερμότητα και φωτιά. Η τοποθέτησή του μπορεί να διακοσμήσει το εσωτερικό του δωματίου, η ζωντανή φλόγα μπορεί να αποκτηθεί λόγω των κεριών που βρίσκονται στο σημείο όπου η φλόγα μπορεί να δημιουργήσει μια ρομαντική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Σχεδιασμός

Λόγω του υλικού επένδυσης, το τζάκι στο δωμάτιο μπορεί να σχεδιαστεί για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Στην κλασική έκδοση της χρήσης φυσικής πέτρας (γρανίτη, όνυχα ή μάρμαρο). Ήταν από αυτά τα υλικά ότι τζάκια δωμάτιο έγινε στα αρχαία κάστρα. Κεραμικά ή ψαμμίτες χρησιμοποιούνται συνήθως για να τελειώσει ο χώρος γύρω από το ίδιο το τζάκι. Στη σύγχρονη παραγωγή τζάκι χρησιμοποιεί ενεργά το σκυρόδεμα.

Εξετάστε τα πιο συνηθισμένα στυλ που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό των τζακιών.

Κλασικό

Το κλασικό στυλ δεν θα χάσει ποτέ τη σημασία του. Το τζάκι σε αυτό το σχέδιο θα φαίνεται αρμονικό σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Για τα κλασικά, ένα τυπικό ουδέτερο χρώμα είναι τυπικό, σωστές αναλογίες είναι κατάλληλες, απλή γεωμετρία.

Ο διακριτικός στόκος ως διακοσμητικό φινίρισμα μπορεί να προσθέσει βελτιωτικό στο εσωτερικό και αξιοπρέπεια. Ταυτόχρονα, μόνο τα φυσικά υλικά χρησιμοποιούνται για διακόσμηση: στην περίπτωση αυτή, το τζάκι διακοσμεί το δωμάτιο και επομένως πρέπει να φαίνεται υπέροχο. Για να ενισχυθεί αυτό το αποτέλεσμα, θα ήταν καλό αν ένα παλιό ρολόι ή ένας σκαλιστός καθρέφτης κρεμόταν πάνω από αυτό.

Σύγχρονη

Ο σχεδιασμός του τζακιού σε στιλ αρτ νουβό θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κατασκευασμένος και συγκρατημένος. Χαρακτηρίζεται από την απλότητα των γραμμών, τη λειτουργικότητα και την απουσία περιττών λεπτομερειών. Το πλαίσιο του τζακιού μπορεί να είναι πέτρα ή χάλυβας. Το χρωματικό σχήμα προτιμάται γκρι ή μαύρο και άσπρο. Η συσκευή θα πρέπει να χρησιμοποιείται κυρίως για τον προορισμό της, δηλαδή, ως πηγή θερμότητας, διακόσμηση και σχεδιασμός σε αυτή την περίπτωση ξεθωριάζουν στο παρασκήνιο.

Για ορισμένους ανθρώπους, αυτό το σχέδιο μπορεί να φαίνεται υπερβολικά ζοφερή. Για να αμβλύνετε αυτό το συναίσθημα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα διακοσμητικό ράφι με κεριά ή οικογενειακές φωτογραφίες πάνω από το τζάκι. Ένα παράδειγμα του μοντέρνου στυλ μπορεί να θεωρηθεί ένα ηλεκτρικό τζάκι με διάφορες τεχνικές δυνατότητες.Μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα τεράστιο αρχοντικό, καθώς και ένα μικρό διαμέρισμα.

Προβηγκία

Η Προβηγκία είναι ιδανική για εξοχικές κατοικίες. Η ακριβή φυσική πέτρα, τα προσιτά κεραμικά πλακίδια και τα βίαια τούβλα είναι εξίσου καλά με το φινίρισμα αυτού του τύπου κατασκευής. Κατά την επιλογή ενός υλικού, προτιμώνται τα υλικά φυσικών αποχρώσεων (το χρώμα των νέων πράσινων, ανοιχτό καφέ, ανοιχτό γκρι και λευκοί τόνοι).

Υψηλή τεχνολογία

Στην κατασκευή των τζακιών αυτού του δείγματος, χρησιμοποιώντας καινοτόμα υλικά, που χαρακτηρίζονται από ειδική αντοχή: η προτεραιότητα των ανθεκτικών στη θερμότητα γυαλί, ανοξείδωτο χάλυβα, εξαιρετικά γυαλί κεραμικά, θερμοανθεκτικά πολυμερή, χυτοσίδηρο, πέτρα. Για την κατεύθυνση της υψηλής τεχνολογίας χαρακτηρίζεται από μια αφθονία των μεταλλικών μερών και την κατοπτρική γυαλάδα. Οι κατασκευαστές προσπαθούν να εξοπλίσουν συσκευές με διάφορες σύγχρονες λειτουργίες, όπως συστήματα αυτοκαθαρισμού της εστίας ή αερισμό. Στο τέλος, η συσκευή είναι κομψή, μοντέρνα και λειτουργική. Αυτό το στυλ είναι δυναμικό, προϋποθέτει φόρμες χωρίς διάφορες σφραγίδες και κλισέ.

Τα τζάκια σε στυλ υψηλής τεχνολογίας διαφέρουν στις πιο απρόσμενες μορφές.Αυτός ο σχεδιασμός είναι επίσης κατάλληλος για ένα διαμέρισμα σε μια τεράστια μητρόπολη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ιδιωτικές κατοικίες.

Χώρα μουσικής

Αυτό το στυλ είναι το ακριβώς αντίθετο από τα κλασικά. Είναι ιδανικό για όσους εκτιμούν την άνεση στο σπίτι σε συνδυασμό με την ομορφιά της φύσης. Μπορεί εύκολα να αναγνωριστεί από την πύλη σχήματος D και το περίβλημα με τη μορφή τραπεζοειδούς. Ως διακοσμητικό φινίρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροκ κέλυφος, ψαμμίτη ή συνηθισμένο ασβεστόλιθο.

Αυτό το τζάκι λειτουργεί κυρίως σε ξύλο. Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα που λειτουργούν με αέριο. Αυτό το στυλ μπορεί να φαίνεται κάπως ρουστίκ, είναι απίθανο να είναι κατάλληλο όταν σχεδιάζετε ένα μοντέρνο αρχοντικό. Αλλά αυτά τα προϊόντα είναι ιδανικά για ένα μικρό χωριό σπίτι.

Ρωσικά

Το ρωσικό στυλ χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη κατεύθυνση είναι "a la rus" (που μιμείται τη ρωσική αγροτική καλύβα). Το τζάκι μπορεί να διακοσμηθεί με χαρτοπετσέτες, κούκλες και άλλα χαρακτηριστικά της αρχαίας ρωσικής ζωής. Η δεύτερη κατεύθυνση θυμίζει αντίκες σχεδιασμό. Είναι πιο κατάλληλο για εξοχικές κατοικίες. Αυτός ο σχεδιασμός τζάκι μπορεί να ενισχυθεί από αντικείμενα τέχνης (για παράδειγμα, πίνακες ζωγραφικής σε ακριβές κορνίζες, χάλκινα κηροπήγια ή σφυρήλατες λάμπες).Η τρίτη κατεύθυνση του ρωσικού στυλ ονομάζεται "terem", είναι ιδανική για αστική κατοικία.

Πεδίο εφαρμογής

Το τζάκι μπορεί να εγκατασταθεί σε διαφορετικούς χώρους. Νωρίτερα στα κάστρα των πλούσιων κυρίων, τα προϊόντα εγκαταστάθηκαν σε κάθε δωμάτιο. Ανάλογα με το λειτουργικό σκοπό, το μοντέλο μπορεί να έχει εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό. Στην κουζίνα, δεν εξυπηρετούσε μόνο τη θέρμανση, αλλά και ως φούρνο για μαγείρεμα.

Σε ένα μεγάλο σπίτι υπάρχει σχεδόν πάντα ένα ιδιωτικό γραφείο στο οποίο ο ιδιοκτήτης ξοδεύει πολύ χρόνο. Ένα τζάκι σε ένα τέτοιο δωμάτιο μπορεί να είναι ένα ενεργό ή διακοσμητικό στοιχείο. Συχνά σε εξοχικές κατοικίες με βάση την τραπεζαρία εξοπλίζουν ένα χώρο για ξεκούραση και υποδοχή. Κατά κανόνα, για το σκοπό αυτό, διατίθεται το μεγαλύτερο δωμάτιο στο σπίτι, το οποίο συχνά χρειάζεται πρόσθετη θέρμανση. Μπορεί να εγκατασταθεί ένα μεγάλο κλασικό τζάκι για ξύλο ή φυσικό αέριο.

Σε μια μικρή εξοχική κατοικία είναι πιο εύκολο να εγκαταστήσετε ένα πραγματικό τζάκι καύσης ξύλου με μια πραγματική καμινάδα στο Σκανδιναβικό στυλ ή χώρα. Θα ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες με ζεστό καιρό σε δροσερό καιρό. Το γεγονός ότι υπάρχει κεντρική θέρμανση σε ένα διαμέρισμα πόλης δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε αυτήν την πηγή θερμότητας. Για μια μικρή ηλεκτρική φωτιά, υπάρχει ένα μέρος ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα ενός μέτριου Χρουστσόφ.Μπορεί να παίξει το ρόλο ενός νυχτερινού φωτός, και στην εκτός εποχής, όταν η θέρμανση είναι απενεργοποιημένη, θα παρέχει θερμότητα.

Πώς να κανονίσετε;

Η θέση του τζακιού μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Με τη μέθοδο της τοποθεσίας υπάρχουν διάφοροι τύποι τζακιών.

Ενσωματωμένο

Βρίσκονται μέσα στους τοίχους, εξοικονομούν χώρο, αλλά η διαδικασία εγκατάστασης είναι επίπονη και δαπανηρή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, για εγκατάσταση, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό.

Τείχη

Τα τζάκια τοίχου φαίνονται όμορφα όταν τοποθετούνται στη μέση του τοίχου. Ωστόσο, μια τέτοια συσκευή καταλαμβάνει πολύ χώρο, επομένως είναι κατάλληλη μόνο για μεγάλα δωμάτια.

Νησί

Τα νησιωτικά είδη τοποθετούνται στο κέντρο του δωματίου και χρησιμοποιούνται για τον προορισμό τους (θέρμανση χώρου). Η θέση του τζακιού στη μέση του δωματίου φαίνεται εντυπωσιακή, ενώ εκτός από τη λειτουργία θέρμανσης, το τζάκι είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο. Με αυτό, μπορείτε να διαιρέσετε το δωμάτιο σε λειτουργικές περιοχές. Ωστόσο, αυτό το σχέδιο απαιτεί ένα μεγάλο δωμάτιο. Μεταξύ του τζακιού και των ανθρώπων που κάθονται κοντά του, δεν πρέπει να υπάρχει χώρος διέλευσης: τίποτα δεν πρέπει να διαταράσσει την ειρήνη και το υπόλοιπο των ανθρώπων που κάθονται κοντά στο τζάκι.

Γωνία

Το τζάκι, που βρίσκεται στη γωνία, εξοικονομεί σημαντικό χώρο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε ένα μικρό διαμέρισμα ενός δωματίου. Δίπλα στο τζάκι, μπορείτε να τοποθετήσετε το περίβλημα με την τηλεόραση για να απολαύσετε ταυτόχρονα τη ζεστασιά και να παρακολουθήσετε μια ταινία.

Συμβουλές και κόλπα

Για να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα λειτουργικά και αισθητικά χαρακτηριστικά της συσκευής, πρέπει να ακολουθήσετε μερικές συστάσεις. Για την πιο αποτελεσματική θέρμανση, δεν πρέπει να τοποθετείτε τζάκι κοντά στους εξωτερικούς τοίχους και μέσα σε αυτά. Μέσα σε κάθε δωμάτιο υπάρχει ένας εσωτερικός τοίχος. Είναι ιδανικό μέρος για να εγκαταστήσετε τζάκι ή σόμπα.

Απέναντι από το τζάκι έχουν παραδοσιακά έπιπλα με ταπετσαρία.έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε πλήρως τη ζεστασιά. Για ένα μοντέρνο σαλόνι 18 τ.μ. μ. ή λίγο περισσότερο, θα πρέπει να επιλέξετε ένα τζάκι με ένα συνοπτικό απλό σχέδιο, χωρίς υπερβολική φόρτωση με υπερβολικά διακοσμητικά στοιχεία. Εάν το μέγεθος του δωματίου είναι μεγαλύτερο από 25 τετραγωνικά μέτρα. μ., μπορείτε να δείτε το τζάκι με ένα πλούσιο φινίρισμα, φτιαγμένο σε στυλ ροκοκό. Ένα δωμάτιο με μεγάλη έκταση μπορεί να χωριστεί σε λειτουργικές περιοχές με τζάκι διπλής όψης.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

  • Η σύγχρονη βιομηχανία προσφέρει ένα τεράστιο αριθμό σχημάτων και μεγεθών τζάκια. Σήμερα μπορείτε να αγοράσετε ένα τζάκι όχι μόνο παραδοσιακό ορθογώνιο σχήμα, αλλά και με τη μορφή τραπεζοειδούς, μπάλας, πρίσματος.
  • Επιλογές για εξοπλισμό των χώρων με μεγάλη έκταση μπορεί να είναι πολλές. Μπορείτε να συνδυάσετε το ασυμβίβαστο: φωτιά και νερό (για παράδειγμα, εγκαταστήστε ένα νησί οροφή κρεμασμένο τζάκι με έναν καταρράκτη). Μάλλον ασυνήθιστο είναι ένα τζάκι με τη μορφή ενυδρείου στο οποίο χρησιμοποιείται φωτιά αντί για νερό.
  • Αν θέλετε να έχετε ένα μοντέλο με ατομικό σχεδιασμό στο σπίτι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα είδη υλικών στη διακόσμηση. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε στη διακόσμηση των μεταλλικών στοιχείων με ξύλινη διακόσμηση, πέτρα - με πλαστικό. Ή συνδυάστε διάφορα στυλ ταυτόχρονα: διακοσμήστε το βίαιο χυτοσίδηρο με χαριτωμένο κεραμικό μωσαϊκό.

Πώς να επιλέξετε το τζάκι που θα σας ζεστάνει σε κακές καιρικές συνθήκες, μπορείτε να μάθετε παρακολουθώντας το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο