Τζάκι γραφείου: η αρχική λύση για ένα μικρό σπίτι

Ο καθένας χρειάζεται μια άνετη και ζεστή ατμόσφαιρα, η οποία είναι αδύνατο να δημιουργηθεί χωρίς βέλτιστες συνθήκες θερμοκρασίας. Διατηρήστε αυτό το σχήμα είναι απαραίτητο, ανεξάρτητα από τον καιρό έξω από το παράθυρο. Μπορείτε να δημιουργήσετε την απαραίτητη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο χρησιμοποιώντας ένα τζάκι στην επιφάνεια εργασίας - μια κομψή και πρακτική λύση για μικρά δωμάτια. Αυτό το αντικείμενο εξυπηρετεί ένα σημαντικό διακοσμητικό και λειτουργικό σκοπό.

Γενικά χαρακτηριστικά

Το μίνι τζάκι έχει πολλά πλεονεκτήματα, λόγω των οποίων κέρδισε γρήγορα δημοτικότητα. Είναι εύκολο στη χρήση και έχει συμπαγές μέγεθος. Αυτό το χρήσιμο πράγμα είναι χρήσιμο όταν αποσυνδέετε τον ηλεκτρισμό, ειδικά εάν το σπίτι δεν διαθέτει φακό, κεριά ή άλλο κινητό λαμπτήρα.

Ορισμένα μοντέλα τζάκια γραφείου είναι το μειωμένο αντίγραφο ενός τζακιού. Αυτή είναι η ίδια ανοιχτή φωτιά, μόνο σε μια πιο συμπαγή παραλλαγή. Η μικρή εστία στο σπίτι θα μετατρέψει αμέσως την κατάσταση, καθιστώντας την πιο ψυχρό και ειρηνικό. Το στοιχείο θα ταιριάζει τόσο στις κλασσικές όσο και στις σύγχρονες διακοσμητικές τάσεις.

Το τζάκι που βρίσκεται στο τραπέζι έχει θετική επίδραση στην ψυχολογική κατάσταση ενός ατόμου. Δεν μπορεί μόνο να χαλαρώσει και να απαλλαγεί από ενοχλητικές σκέψεις, αλλά και να δημιουργήσει ένα καρποφόρο έργο και να εμπνεύσει, δίνοντας τη θέση του στη δημιουργική φύση. Μετά από μια δύσκολη μέρα, είναι χρήσιμο να χαλαρώσετε με ένα φλιτζάνι τσάι σε ένα τραπέζι στο οποίο τοποθετείται ένα τζάκι.

Πώς διαφέρει ένα συμπαγές τζάκι από την τυπική έκδοση;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι η κινητικότητα. Τζάκι τραπέζι μπορεί εύκολα να μετακινηθεί από τόπο σε τόπο ή να αφαιρεθεί εντελώς εάν είναι απαραίτητο. Το μέσο βάρος της δομής είναι περίπου 4 κιλά. Μπορεί να συγκεντρώσει σχεδόν όλα τα νοικοκυριά, εκτός από τα μικρά παιδιά. Τα τζάκια μπορούν να τροφοδοτούνται με ηλεκτρισμό ή με ειδικό αναλώσιμο.

Το μικρό μέγεθος επιτρέπει την τοποθέτηση της συσκευής σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι. Ακόμη και σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στούντιο ή διαμέρισμα στούντιο γι 'αυτόν υπάρχει μια θέση. Υπέροχη επιλογή για εξοχική κατοικία. Προχωρώντας σε ένα νέο σπίτι, μπορείτε να πάρετε εύκολα το τζάκι μαζί σας. Για αυτόν, πρέπει να υπάρχει ένα μέρος ακόμα και στον πιο συμπαγή κορμό.

Τα μικροσκοπικά μοντέλα που λειτουργούν σε αναλώσιμα καύσιμα ονομάζονται επίσης "βιοκαύσιμα". Αυτό δείχνει την φιλικότητα προς το περιβάλλον και την ασφαλή χρήση της συσκευής.

Κατά τη δημιουργία μιας συσκευής αυτού του τύπου, οι πλοίαρχοι συνδυάζουν όλα τα πλεονεκτήματα των τυπικών τζάκια καύσης ξύλου με τη συμπαγή και ευπροσάρμοστη σύγχρονη σχεδίαση.

Είδη

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι επιτραπέζιων τζακιών:

 • Μοντέλα ατμού. Στη συσκευή είναι τοποθετημένη γεννήτρια ατμού. Τα τζάκια δεν δημιουργούν φυσική φωτιά, αλλά μόνο την ψευδαίσθηση της, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από το παιχνίδι του φωτός και μικρών σωματιδίων υγρασίας.
 • Τζάκι αλκοόλ. Η συσκευή λειτουργεί σε φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο - αιθανόλη αλκοόλης. Σε αντίθεση με τον παραπάνω τύπο, το μοντέλο δημιουργεί μια πραγματική φλόγα. Τα υγρά προμήθειες χύνεται σε ξεχωριστή δεξαμενή.Στη συνέχεια, πρέπει να ανάψετε και να ρυθμίσετε το ύψος και την ένταση της φλόγας λόγω της βαλβίδας.

Σχεδιασμός αλκοόλ

Η τυποποιημένη δομή ενός τέτοιου βιοαερίου είναι μια πηγή ανοικτής φλόγας.

Ο σχεδιασμός αποτελείται από δύο βασικά στοιχεία:

 • Η εστία. Σε αυτό το μέρος υπάρχει μια διαδικασία καύσης.
 • Πύλη. Περιφράξεις της εστίας.

Η βιοαιθανόλη, που χρησιμοποιείται ως κύριος τύπος καυσίμου, παράγεται με την επεξεργασία του ζυμωμένου μούστου. Οι κατασκευαστές προσθέτουν συγκεκριμένα δηλητηριώδη στοιχεία στη σύνθεση του, προκειμένου να αποφύγουν τη χρήση του ως ποτό. Οι διαφορετικοί χρωματικοί δείκτες βοηθούν στη διάκριση μεταξύ αλκοόλ και άλλων υγρών.

Ανθεκτική δεξαμενή μετάλλων είναι δεξαμενή καυσίμου. Το σχήμα και το μέγεθος του μπορεί να ποικίλει και εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου σχεδίου. Μια ειδική τρύπα που τροφοδοτεί ατμούς αλκοόλ βρίσκεται στην κορυφή.

Κατά την κατασκευή συμπαγών μοντέλων, η δεξαμενή καυσίμου συνδέεται με την εστία. Οι μεγαλύτερες επιλογές είναι εξοπλισμένες με ένα συρόμενο, εμπρηστικό, πιεζοηλεκτρικό στοιχείο.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Τα μίνι τζάκια αλκοόλης είναι ένας συμπαγής καυστήρας.Τα περισσότερα μοντέλα τζάκια στην επιφάνεια εργασίας παρουσιάζονται σε μοντέρνα διακόσμηση, για παράδειγμα, με στιλ υψηλής τεχνολογίας.

Τα συμπαγή τζάκια για το αλκοόλ έχουν μεγάλη ζήτηση. Μόλις εμφανίστηκαν στα ράφια του καταστήματος, αμέσως προσέλκυσαν την προσοχή των γνώστες των εξαιρετικών και λειτουργικών διακοσμητικών αντικειμένων.

Οι εμπειρογνώμονες έχουν συντάξει έναν κατάλογο με τα πλεονεκτήματα, χάρη στα οποία έχουν γίνει διαδεδομένα τα συμπαγή και κομψά τζάκια:

 • Επωφεληθείτε. Για να χρησιμοποιήσετε ένα τζάκι επιφάνειας εργασίας δεν χρειάζεται να εξοπλίσει την καμινάδα και τον εξαερισμό, που εξοικονομεί υλικούς πόρους. Μην ξεχνάτε να αερίζεστε περιοδικά το δωμάτιο. Ενώ το μοντέλο αλκοόλ λειτουργεί, το διοξείδιο του άνθρακα και οι υδρατμοί συσσωρεύονται στο δωμάτιο.
 • Διαστάσεις. Οι διαστάσεις μινιατούρας και το μικρό βάρος είναι οι κύριες διαφορές μεταξύ αυτού του τύπου συσκευής και των τυποποιημένων εκδόσεων που είναι ενσωματωμένες στον τοίχο. Είτε πρόκειται για ένα μικρό γραφείο, ένα διαμέρισμα στούντιο, ένα μικρό εξοχικό σπίτι - υπάρχει πάντα χώρος για ένα τζάκι στην επιφάνεια εργασίας.
 • Χρήση Το τζάκι είναι άνετο και εύκολο στη χρήση. Δεν απαιτεί ειδικές συνθήκες, πρόσθετες βάσεις και άλλα πράγματα.Η λειτουργία διαφέρει ανάλογα με την ασφάλεια, την εργονομία και την πρακτικότητα.
 • Ποικιλία. Η επιλογή των πελατών προσφέρει μια τεράστια ποικιλία σχημάτων και μεγεθών δομών αλκοόλ. Στη διαδικασία παραγωγής χρησιμοποιούνται διάφορα πυρίμαχα υλικά. Οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν μια μοντέρνα έκδοση με διαφανείς τοίχους ή ένα πιο κλασικό μοντέλο σε μαύρο ή καφέ χρώμα.
        • Λειτουργικό Παρά το μικρό του μέγεθος, με ένα τέτοιο τζάκι μπορείτε να ζεστάνετε ένα συμπαγές δωμάτιο. Η συσκευή δεν έχει κατώτερη παραγωγικότητα με έναν θερμαντήρα ισχύος 3 kW. Η θερμότητα που παράγεται από το κάψιμο αλκοόλ απελευθερώνεται πλήρως στην ατμόσφαιρα.
        • Αξιοπιστία Ο σχεδιασμός υψηλής ποιότητας διαθέτει πρακτικότητα και ανθεκτικότητα. Όλα οφείλονται στην απουσία στοιχείων που μπορούν γρήγορα να αποτύχουν κατά τη λειτουργία: ηλεκτρονικά εξαρτήματα, μικροί μηχανισμοί, κινούμενα μέρη και ούτω καθεξής.
        • Αισθητική. Μια ποικιλία μοντέλων προσελκύει την προσοχή των εκλεπτυσμένων μορφών, της φινέτσας και της εκφραστικότητας. Ένα τέτοιο στοιχείο θα γίνει μια ελκυστική εστίαση στο γενικό πλαίσιο. Πρόκειται για μια τέλεια διακόσμηση για τη διακόσμηση, η οποία στερείται ευνοϊκής ατμόσφαιρας.
        • Κόστος Οι Biofireplaces είναι πολύ πιο προσιτές σε σύγκριση με τα ηλεκτρικά μοντέλα ή τις παραδοσιακές κατασκευές.

              Όλα τα παραπάνω οφέλη έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της τεράστιας ζήτησης. Τέτοια τζάκια είναι δημοφιλή όχι μόνο μεταξύ των ρώσων αγοραστών, αλλά και πολύ έξω από τη χώρα.

              Μειονεκτήματα επιλογής

              Τα τζάκια αλκοόλης έχουν τα μειονεκτήματά τους. Με αυτούς είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε πριν αποκτήσετε τη δομή.

              Οι ειδικοί εντόπισαν τα ακόλουθα μειονεκτήματα:

              • Ο σταθερός αερισμός είναι απαραίτητος, διαφορετικά θα συσσωρευτεί πολύ CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) στο δωμάτιο. Είναι επικίνδυνο για την υγεία.
              • Το τζάκι αλκοόλ λειτουργεί μόνο σε ένα είδος καυσίμου. Ο καυστήρας μπορεί να ξαναγεμιστεί μόνο με ειδικό αλκοόλ.
              • Υψηλή κατανάλωση υγρών καυσίμων. Μια ώρα αδιάλειπτης λειτουργίας απαιτεί από 0,3 έως 0,4 λίτρα.

              Συνιστάται η χρήση αυτού του τύπου τζάκι σε δωμάτιο μεγέθους τουλάχιστον 25 τετραγωνικών μέτρων. Διαφορετικά, μειώστε σημαντικά το χρόνο λειτουργίας.

              Φροντίδα και χρήση

               Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τους κανόνες λειτουργίας του τζακιού αλκοόλης για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις και θραύση.

               Οι απλοί και κατανοητοί κανόνες θα αυξήσουν τη διάρκεια ζωής της εξαγοράς αρκετές φορές:

               • Αφού απενεργοποιήσετε το τζάκι, ασφαλίστε το μπλοκ καυσίμου με τις βαλβίδες. Θυμηθείτε ότι το αλκοόλ πτηνά εύκολα και αναφλέγεται.
               • Παρακολουθήστε για την ένταση και το ύψος της φλόγας.
               • Τζάκια αυτού του τύπου χρειάζονται σχολαστικό καθαρισμό. Σκουπίστε τη σκόνη και αφαιρέστε τη ρύπανση.
               • Μην τοποθετείτε τη δομή κοντά σε εύφλεκτα αντικείμενα όπως πίνακες ζωγραφικής, κουρτίνες και κουρτίνες ή διακοσμητικά αντικείμενα κατασκευασμένα από ύφασμα ή χαρτί.

               Πριν από τη χρήση, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες χρήσης.

               Μοντέλα ατμού

               Οι σύγχρονοι κατασκευαστές κατασκευάζουν τζάκια ατμού τα οποία είναι πολύ δύσκολο να διακριθούν από τα σχέδια με ανοιχτή φωτιά. Για να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική ψευδαίσθηση, χρησιμοποιούνται ειδικές συσκευές. Η κίνηση του ατμού επαναλαμβάνει τις μεταβαλλόμενες φλόγες. Η εικόνα δεν επαναλαμβάνεται ποτέ, όπως συμβαίνει με τα ηλεκτρικά τζάκια, όπου προβάλλεται το βίντεο. Το τρισδιάστατο οπτικό εφέ μπορεί να δει από όλες τις πλευρές κάτω από διάφορες γωνίες.

               Αρχή λειτουργίας

               Στο σίδερο ατμού εγκαταστάθηκαν ειδικά μικροσκοπικά φώτα(Λαμπτήρες LED ή αλογόνων), καθώς και γεννήτρια ατμού.

               Η συσκευή είναι πολύ απλή και ξεκάθαρη. Η γεννήτρια ατμού κάνει το φως και το λεπτό ατμό έξω από το νερό. Ως αποτέλεσμα, η ομίχλη νερού αποκτάται μέσα στη δομή. Μικρά σωματίδια νερού, κατεψυγμένα στον αέρα, φωτίζονται με έγχρωμα φίλτρα φωτός. Χρησιμοποιείται φωτισμός κίτρινου, κόκκινου και πορτοκαλί. Ο συνδυασμός όλων αυτών των στοιχείων δημιουργεί την επίδραση μιας πυρκαγιάς.

               Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και εκπληκτικό. Στο κάτω μέρος του ατμού είναι ζωγραφισμένο σε ένα φωτεινό και κορεσμένο χρώμα, μιμείται μια πραγματική φλόγα, και στην κορυφή του κορεσμού του χρώματος χάνεται. Οι άκρες της φωτιάς μετατρέπονται ομαλά σε γκρίζο καπνό.

               Για να συμπληρωθεί η σύνθεση και να γίνει πιο ρεαλιστική, προστίθεται στη φωτιά απομίμηση κάρβουνα ή καυσόξυλα. Πρόκειται για ξεχωριστή προβολή. Ο συνδυασμός όλων των στοιχείων δημιουργεί μια μοναδική εικόνα. Η φωτιά είναι πολύ παρόμοια με την πραγματική.

               Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

               Τα τζάκια ατμού είναι πολύ ασφαλέστερα από τις επιλογές αλκοόλ, καθώς δεν παράγουν φλόγα, αλλά δημιουργούν μόνο την ψευδαίσθηση της.

                Επιπλέον, υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα:

                • Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα στα καύσιμα.
                • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τζάκι σε εσωτερικούς χώρους. Δεν υπάρχει ανάγκη για αερισμό.

                 Μεταξύ των ελλείψεων μπορεί να εντοπιστεί εργασία από το δίκτυο:

                 • Οι δυνατότητες τοποθέτησης περιορίζονται από το μήκος του καλωδίου και την παρουσία της υποδοχής.
                 • Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι αισθητικές λειτουργίες, ακόμη και η πιο εξειδικευμένη απομίμηση παραμένει μόνο μια ψευδαίσθηση. Η φυσική φωτιά έχει ιδιαίτερη γοητεία και εκφραστικότητα.

                 Τραπέζι τζάκι - ένα πρακτικό, κομψό, μοντέρνο, αξιόπιστο και κερδοφόρο τρόπο για να μετατρέψει το εσωτερικό. Ένα τέτοιο στοιχείο θα φαινόταν εξαιρετικό σε όλα σχεδόν τα δωμάτια ενός οικιστικού σπιτιού: κουζίνα, καθιστικό, υπνοδωμάτιο, αίθουσα, μελέτη. Τα μοντέλα ατμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση των χώρων κάτω από την ανάπτυξη.

                 Το συμπαγές αντίγραφο ενός τυπικού τζακιού φαίνεται κομψό και εντυπωσιακό. Δεν θα παραμείνει χωρίς προσοχή από όσους έρχονται στο σπίτι σας. Ένα ευρύ φάσμα μοντέλων, που διαφέρουν στο σχήμα, το χρώμα και το μέγεθος, σας επιτρέπουν να επιλέξετε την τέλεια επιλογή για ένα συγκεκριμένο στυλ.

                 Πώς να φτιάξετε έναν μίνι βιοκαύρο, δείτε το παρακάτω βίντεο.

                 Σχόλια
                 Συντάκτης
                 Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

                 Αίθουσα εισόδου

                 Σαλόνι

                 Υπνοδωμάτιο