Οι λεπτές αποχρώσεις του ντεκόρ του τζακιού της Πρωτοχρονιάς

Νέο Έτος - οικογενειακές διακοπές, που συνδυάζονται με άνεση και μαγεία. Η προετοιμασία για αυτό είναι ένα σημαντικό στάδιο στην οργάνωση μιας γιορτής, που επηρεάζει, πρώτα απ 'όλα, τη διακόσμηση του σπιτιού στο σύνολό του. Το τζάκι, το οποίο είναι το κεντρικό αντικείμενο του εσωτερικού χώρου, χρειάζεται ιδιαίτερα μια διακόσμηση του νέου έτους. Η γνώση των αποχρώσεων του ντεκόρ θα σας επιτρέψει να το οργανώσετε αρχικά και αρμονικά σύμφωνα με το θέμα των διακοπών.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το τζάκι του νέου έτους είναι ένα δύσκολο έργο. Κατά τη διακόσμηση, πρέπει να ληφθούν υπόψη δύο κύρια σημεία.

Συμβατότητα χρώματος

Κόκκινο, λευκό, μπλε και μπλε - τα κλασικά χρώματα που χρησιμοποιούνται στην εσωτερική διακόσμηση στο στυλ της Πρωτοχρονιάς. Αλλά το σύστημα χρωμάτων μπορεί να συμπληρωθεί και να διαφοροποιηθεί, παρουσιάζοντας φαντασία και δημιουργική νότα.Πορτοκαλί, σμαράγδι, καφέ ή ανοιχτό ροζ αποχρώσεις θα σας βοηθήσουν να αραιώσετε την τυπική παλέτα. Όταν συνδυάζετε χρώματα, θα πρέπει να θυμάστε έναν απλό κανόνα: οι ζεστοί ήχοι δεν πρέπει να αναμιγνύονται με τους κρύους. Τα ουδέτερα χρώματα θα σας βοηθήσουν να προσθέσετε μια ένδειξη στην κύρια παλέτα χρωμάτων: λευκό, ασήμι και χρυσό. Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τα χρώματα διακοπών πρέπει να είναι αρμονικά όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με το εσωτερικό του σπιτιού στο σύνολό του.

Ασφάλεια

Τζάκι - πηγή ανοικτής φωτιάς. Η απρόσεκτη κίνηση μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά

Η τήρηση των ακόλουθων κανόνων θα διασφαλίσει την ασφάλεια στο σπίτι και θα αποτρέψει την εμφάνιση πυρκαγιάς:

 • Είναι απαραίτητο να επιλέξετε διακοσμητικά στοιχεία για τζάκι από μη εύφλεκτο υλικό ή βάση, η ανάφλεξη των οποίων είναι δύσκολη (για παράδειγμα, πλαστικό, καουτσούκ, μέταλλο, γυαλί).
 • Τα διακοσμητικά χαρτιού και υφάσματος ανάβουν αμέσως, οπότε απαγορεύεται η χρήση τους.
 • Δεν μπορείτε να διακοσμήσετε το τζάκι με κορδέλες, φυσικά κλαδιά και κώνοι. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία, συνιστάται να θυμάστε τα προληπτικά μέτρα.
 • Απαγορεύεται η τοποθέτηση ειδών διακόσμησης στο χαμηλότερο επίπεδο ή στο δάπεδο κοντά στο τζάκι.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω σημεία θα βοηθήσει να διακοσμήσετε το τζάκι για το νέο έτος, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια.

Διακόσμηση

Είναι πολύ ευκολότερο και απλούστερο να διακοσμήσετε ένα τζάκι για μια γιορτή με ένα ειδικό ράφι, επειδή κάθε εορταστική διακόσμηση μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτό. Ένα από τα πιο δημοφιλή στοιχεία διακόσμησης είναι η τεχνητή κωνοφόρα γιρλάντα με φώτα, το μήκος των οποίων μπορεί να είναι σύντομη και μεγάλη ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις και τις δημιουργικές ιδέες του ιδιοκτήτη του σπιτιού. Αυτή η επιλογή είναι μια κλασική διακόσμηση και ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Μπορείτε να κολλήσετε και να βάλει στο ράφι φυσικά κλαδιά του πεύκου, ερυθρελάτης ή έλατο, μέσα στο οποίο μπορείτε να υφαίνουν όλα τα είδη των κλαδιών και των λουλουδιών. Μια τέτοια συνοπτική λύση θα δώσει τις διακοπές όχι μόνο την αρχική σχεδίαση, αλλά και ένα απερίγραπτο άρωμα.

Μια κερδοφόρα και δημοφιλής επιλογή σχεδιασμού τζάκι - κρέμονται κάλτσες και γάντιαόπου μπορείτε να κρύψετε μικρές, αλλά ιδιαίτερα ευχάριστες εκπλήξεις. Έχοντας φτιάξει ένα ράφι καμινάδας με υφάσματα για το τραπέζι, επιτρέπεται να έχει διαμορφωμένα κεριά πάνω του χωρίς κηροπήγια. Εάν θέλετε, μπορείτε να πλέξετε μια λαμπερή γιρλάντα σε μια σειρά κεριών.Μια κατάλληλη και όμορφη επιλογή σχεδιασμού θα είναι η εγκατάσταση σε ράφι από γυάλινες μπάλες γεμάτες τεχνητό χιόνι, Χριστουγεννιάτικες φιγούρες του Άη Βασίλη, Snow Maiden, Χιονάνθρωπος, ελάφια και αντικείμενα που σχετίζονται με το θέμα του νέου έτους.

Συνθέσεις που αποτελούνται από μήλα, πορτοκάλια, μανταρίνια, ρόδια, που τοποθετούνται σε μια πολυθρόνα, έχουν ένα γοητευτικό άρωμα και κάνουν το συνολικό εσωτερικό του δωματίου πολυτελές. Είναι πολύ πιο δύσκολο να διακοσμήσετε το τζάκι, πάνω από το οποίο λείπει το ράφι. Σε αυτή την περίπτωση, τα πάνω και τα πλαϊνά πλαίσια του τζακιού είναι διακοσμημένα με μια γιρλάντα που αποτελείται από διασυνδεδεμένες μπάλες, διακοσμητικές νιφάδες χιονιού, μούρα, κώνοι, χάντρες ή παιχνίδια. Υπάρχει μια ακόμη επιλογή για το σχεδιασμό ενός τζακιού χωρίς ράφι - εγκατάσταση και στις δύο πλευρές της εστίας των υψηλών συνθέσεων, που μπορεί να είναι επιμήκεις αγγεία, κώνους και άλλα αντικείμενα.

Με την παρουσία μιας μεγάλης απόστασης από το δάπεδο μέχρι το τζάκι που είναι ενσωματωμένο στον τοίχο, επιτρέπεται η τοποθέτηση λευκού δέρματος από γούνα κάτω από την εστία, η τοποθέτηση ειδωλίων χαρακτήρων από παραμύθια του νέου έτους, βάζα γεμάτα φρούτα, καρύδια ή χριστουγεννιάτικα στολίδια. Το τζάκι είναι η καρδιά του σπιτιού, ένα σύμβολο της οικίας και της οικογενειακής άνεσης.Δυστυχώς, δεν έχει κάθε σπίτι να έχει τη δυνατότητα να το κανονίσει. Εάν η εγκατάσταση ενός πραγματικού τζακιού για κάποιο λόγο είναι αδύνατη και η επιθυμία να τον εξοπλίσετε στο σπίτι σας είναι ακαταμάχητη, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ψεύτικο τζάκι, το οποίο πραγματοποιείται προσωπικά από ένα κουτί από χαρτόνι.

Βασικές αρχές

Επιλογές για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χειροποίητο τζάκι πολύ. Εξετάστε το πιο ενδιαφέρον.

Δημιουργία καυσόξυλων ή ξυλοπολτού από υλικά αποκομμάτων

Είναι κατασκευασμένα από κυματοειδές χαρτόνι, το οποίο είναι τυλιγμένο. Το πάχος του κορμού εξαρτάται από το μέγεθος του φύλλου χαρτονιού (αν το φύλλο είναι μεγαλύτερο, το κούτσουρο είναι παχύτερο). Τα κλαδιά είναι κατασκευασμένα από μικρές δέσμες χαρτονιού και κολλημένα στο κούτσουρο. Η δεσμευμένη επιφάνεια του ξύλου είναι ζωγραφισμένη στο χρώμα του χιονιού, οι συνεστραμμένες θέσεις παραμένουν άθικτες. Χειροποίητα καυσόξυλα ή πραγματικά κούτσουρα μπορούν να τοποθετηθούν κοντά στο τζάκι.

Απομίμηση φωτιάς

Μια καλοσχηματισμένη γιρλάντα τοποθετείται στο τζάκι της εστίας. Είναι δυνατή η χρήση φακών ή γυαλιών, στο κάτω μέρος των οποίων τοποθετούνται κεριά. Τέτοιες επιλογές διακόσμησης είναι οι πιο ασφαλείς.

Τελειώστε

Η χρήση ταπετσαρίας για επικόλληση επιφανειών ή κοπής καιπεραιτέρω διαρρύθμιση με τη μορφή τοιχοποιίας τεμαχίων από χαρτόνι ορθογώνιου σχήματος, που μοιάζουν με τούβλα.

Σκηνικά

Ένα χειροποίητο τζάκι μπορεί να διακοσμηθεί με χριστουγεννιάτικα στολίδια ή λαμπερά πούλιες. Στις άκρες του τζακιού μπορούν να τοποθετηθούν μπότες ή γάντια. Στο φούρνο επέτρεψε τη διευθέτηση ειδωλίων από παραμύθι ήρωες, κάρτες ή δώρα.

Σε ένα τζάκι από χαρτόνι φαίνονται εξαιρετικά:

 • στεφάνια?
 • σημαίες και νιφάδες χιονιού κομμένες από χαρτί.
 • φωτογραφίες?
 • σπιτικές γιρλάντες.

Ένας ειδικός προβολέας ή LED disco ball θα βοηθήσει το τζάκι και όλο το δωμάτιο να παίξει με νέα χρώματα.

Χρωματικό εύρος

Τα κεντρικά χρώματα που προτιμούνται κατά τη δημιουργία του εσωτερικού της Πρωτοχρονιάς είναι:

 • μπλε;
 • μπλε;
 • κόκκινο;
 • λευκό

Αυτή η περιοχή χρωμάτων μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Η διακόσμηση του τζακιού του νέου έτους πραγματοποιείται με τη βοήθεια πορτοκαλί διακοσμητικών διακοσμήσεων, που συνδέονται με το χρώμα των εσπεριδοειδών και δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα, καθώς και μια εορταστική διάθεση. Στοιχεία σχεδιασμένα σε μια ευγενή πράσινη σκιά που μπορεί να γεμίσει το εσωτερικό με την πολυτέλεια και την ηρεμία θα είναι κατάλληλα για τη διακόσμηση του τζακιού.Για να ενισχύσετε την επίδραση της φλόγας χρησιμοποιώντας πλούσιες αποχρώσεις από μπορντό, χρυσό, ασήμι και ροζ χρώματα.

Είναι σημαντικό να αισθανθείτε την αρμονία με το συνδυασμό χρωμάτων.έτσι ώστε η ιδέα της διακόσμησης του σπιτιού να μην διαφέρει από την υπερκατανάλωση και την κακή γεύση. Εάν το τζάκι είναι διακοσμημένο σε ζεστά χρώματα, το κίτρινο, το πορτοκαλί, το κόκκινο ή το μπορντό θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη. Αν το τζάκι είναι διακοσμημένο σε δροσερές αποχρώσεις, ο τέλειος συνδυασμός θα επιτευχθεί με την εισαγωγή μπλε, μπλε ή πράσινου τόνου. Οι χρυσές, ασημένιες και λευκές αποχρώσεις αναφέρονται σε ουδέτερα χρώματα. Φαίνονται κομψά και όμορφα σε συνδυασμό με άλλους τόνους, αλλά ως βάση για το εσωτερικό του καθιστικού, στο οποίο υπάρχει τζάκι, δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Κάθε εσωτερικό σχεδιασμένο για να γιορτάσει το νέο έτος, φαίνεται πολυτελές, ασυνήθιστο και υπέροχο. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού ενσωματώνουν τις δημιουργικές ιδέες, τις φαντασιώσεις και τις προσωπικές προτιμήσεις τους. Όλα αυτά αποσκοπούν στη δημιουργία μιας μοναδικής ατμόσφαιρας διακοπών και εξαιρετικής διάθεσης στους επισκέπτες.

Κάθε εσωτερικό είναι μοναδικό με τον δικό του τρόπο και τα ακόλουθα παραδείγματα το επιβεβαιώνουν:

 • Το κλασικό λευκό χρώμα δίνει ελεύθερη ελευθερία στο δημιουργικό πεδίο.Συνδυάζει τέλεια με οποιεσδήποτε αποχρώσεις. Το λευκό χιονοδρομικό καθιστικό με τζάκι, διακοσμημένο με φωτεινά διακοσμητικά στοιχεία, είναι ένα καλό παράδειγμα υπέροχης εσωτερικής διακόσμησης στο θέμα της Πρωτοχρονιάς.
 • Η τεχνητή κωνοφόρα γιρλάντα στην αλληλοσύνδεση με φώτα, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, διακοσμητικές κορδέλες και κώνοι φαίνεται απαλή και πολυτελή. Μια τέτοια εσωτερική διακόσμηση, διακοσμημένη σε μπεζ τόνους, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα άνεσης και ζεστασιάς.
 • Μια ασύγκριτη διακόσμηση είναι η διακόσμηση ενός τζακιού με κωνοφόρο γιρλάντα σε συνδυασμό με εσπεριδοειδή. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες υπερβολές (φώτα, διακοσμήσεις Χριστουγέννων, ειδώλια της Πρωτοχρονιάς), αλλά αυτό δεν εμποδίζει την αρχική διακόσμηση να βυθίσει το νοικοκυριό στην εορταστική ατμόσφαιρα.
 • Η υπέροχη αρμονία των χρωμάτων, ο μοναδικός συνδυασμός διακοσμητικών στοιχείων που συμπληρώνουν το στυλ του σαλόνι, δεν θα αφήσει αδιάφορη ακόμα και τον πιο απαιτητικό γνώστη των όμορφων.
 • Το σπιτικό τζάκι, διακοσμημένο στο θέμα των Χριστουγέννων, η ομορφιά του δεν είναι κατώτερη από αυτή την εστία. Το δωμάτιο, το οποίο συμπληρώνεται από ένα τέτοιο διακοσμητικό στοιχείο, έχει γίνει πιο άνετο και εορταστικό.

Πώς να δημιουργήσετε το τζάκι της Πρωτοχρονιάς με τα δικά σας χέρια, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο