Επένδυση στο τζάκι: Παραδείγματα επιλογής και σχεδιασμού υλικών

 Επένδυση στο τζάκι: Παραδείγματα επιλογής και σχεδιασμού υλικών

Σχεδόν κάθε κάτοικος μιας εξοχικής κατοικίας ονειρεύεται ένα ζεστό και όμορφο σπίτι. Για να δημιουργήσετε ένα αρμονικό εσωτερικό δεν μπορεί να κάνει χωρίς ένα τζάκι. Αυτό το στοιχείο μπορεί να φέρει μόνο διακοσμητικό φορτίο, και μπορεί να είναι αρκετά ικανό και θερμότητα το δωμάτιο σε κρύο καιρό. Πρέπει να είναι μέρος του κοινού χώρου, να το συμπληρώνει και να το αποκαλύπτει και γι 'αυτό χρειάζεται συχνά όμορφη επένδυση.

Τύποι εστίες

Τζάκια μπορούν να εγκατασταθούν σε διαφορετικούς χώρους, μπορεί να είναι υπάρχοντα ή καθαρά διακοσμητικά, από τα οποία εξαρτώνται οι τύποι αυτών των συσκευών.Τα κύρια τζάκια στα σπίτια του χωριού είναι το ξύλο, το οποίο έχει μια κατασκευή με μια συμπαγή καπνοδόχο και η θέρμανση οφείλεται σε καυσόξυλα.

Ο φούρνος μιας τέτοιας συσκευής μπορεί να κατασκευάζεται από υλικά όπως πυρίμαχα τούβλα και κεραμικά τεμάχια. Μπορούν να μοιάζουν με μια τελείως κατασκευασμένη χυτοσίδηρο, ή μπορούν να κατασκευαστούν με ανθεκτικό στη θερμότητα χάλυβα. Οι πύλες είναι το εξωτερικό μέρος της εστίας, με τη βοήθεια της οποίας δημιουργείται η εμφάνιση και η διακόσμηση του προϊόντος. Για να διακοσμήσετε ένα τέτοιο τζάκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάρμαρο, γρανίτη, τούβλο ή άλλα υλικά.

Ένας άλλος τύπος τζακιού είναι οι εγκαταστάσεις αερίου, οι οποίες διαφέρουν από τις σόμπες καύσης ξύλου. Σε αυτή την περίπτωση, η καμινάδα είναι σημαντική, αλλά η διαδικασία της εργασίας της πραγματοποιείται χάρη στο κύριο δίκτυο αερίου. Αυτή η επιλογή είναι ήσυχη και θερμαίνει το δωμάτιο πολύ γρήγορα. Αυτή η μονάδα είναι πιο πυρίμαχη από το ξύλο.

Τα ηλεκτρικά τζάκια είναι τα πιο σύγχρονα και για την εργασία μόνο ηλεκτρική ενέργεια. Αν και δεν είναι μια πραγματική εστία, η φλόγα μέσα, που είναι πολύ παρόμοια με το παρόν, δεν είναι φωτιά και δεν παράγει θερμότητα.Μπορεί να τοποθετηθεί στο πάτωμα ή να αναρτηθεί, τα οποία είναι τοποθετημένα στους τοίχους, ενώ δεν έχουν μεγάλες διαστάσεις.

Ένα άλλο ενδιαφέρον είδος τζακιού είναι το ekokamin. Για να διατηρηθεί μια κατάσταση λειτουργίας, η συσκευή χρειάζεται εξαρτήματα που δεν εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα. Αυτή η επιλογή δεν μπορεί να θερμαίνει ανεξάρτητα ένα μεγάλο δωμάτιο, αλλά σε συνδυασμό με άλλες συσκευές θέρμανσης μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε γρήγορα τη θερμοκρασία του δωματίου άνετη.

Υπάρχουν δομές που είναι ανοιχτές ταυτόχρονα από τρεις πλευρές. Η χρήση τζακιών τριών πλευρών δεν θα χρησιμεύει μόνο για τη θέρμανση του αέρα στο δωμάτιο, αλλά και για την εκτέλεση μιας διακοσμητικής λειτουργίας.

Υπάρχουν τζάκια που κατασκευάζονται ήδη σε τελική μορφή και μπορούν να λειτουργήσουν αμέσως. Η συσκευή χυτοσιδήρου μπορεί να εγκατασταθεί ανεξάρτητα, πράγμα που απαιτεί όλες τις γνώσεις που καθορίζονται στις οδηγίες. Για να βάλει ένα τέτοιο τζάκι δεν μπορεί να είναι παντού, επειδή έχει ένα πολύ μεγάλο βάρος και ένα καλό κεφάλαιο κεφάλαιο θα πρέπει να παρέχονται στο σπίτι. Αυτή η μονάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή θέρμανσης αντί για μεγάλες σόμπες σε ιδιωτικό σπίτι.

Χαρακτηριστικά διακόσμησης

Αντιμετωπίζοντας το τζάκι - αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες για να γίνει όχι μόνο μια συσκευή θέρμανσης, αλλά και να προσθέσετε χρώμα στο δωμάτιο, να το διακοσμήσετε σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο στυλ ή ιδέα. Το φινίρισμα μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας μια ποικιλία υλικών, το κύριο πράγμα - να προσδιοριστούν οι επιλογές που είναι κατάλληλες για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Βοηθάει στον καλύτερο προσδιορισμό του ίδιου του προσώπου, του σχεδιασμού του τζακιού και ορισμένων από τα χαρακτηριστικά του, μεταξύ των οποίων υπάρχουν:

 • τη θέση του αντικειμένου.
 • εσωτερική λύση του δωματίου.
 • οικονομικές ευκαιρίες ·
 • χαρακτηριστικά των υλικών φινιρίσματος.

Το τζάκι μπορεί να είναι ενεργό και πρωτεύουσα, και τεχνητό, κατασκευασμένο από γυψοσανίδα.

Η Falshkamina μπορεί να διακοσμηθεί με αυτά τα υλικά:

 • μαρμάρινα πλακάκια?
 • Τεχνητή πέτρα.
 • κεραμικά πλακάκια?
 • πλακίδια?
 • υφή με σοβά
 • γύψο;
 • μωσαϊκό?
 • ξύλινα αντικείμενα.
14 φωτογραφία

Η πιο δημοφιλής λύση σχεδιασμού θα είναι το τζάκι με ξύλο. Αυτό το υλικό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ζεστή, ζεστή και απαλή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Για να χρησιμοποιήσετε το δέντρο στη διακόσμηση του τζακιού, πρέπει αρχικά να το επεξεργαστείτε με επιβραδυντικό φλόγας.

Το γυψοσανίδα είναι τέλεια πλαισιωμένο με τη βοήθεια MDF, το οποίο θα διακοσμήσει τη συσκευή και θα της επιτρέψει να λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλήρως. Η χρήση πλακιδίων και μαρμάρου θα ταιριάζει επίσης με επιτυχία στο εσωτερικό του δωματίου. Και η χρήση των κεραμιδιών, τα οποία είναι πολύ παρόμοια με κεραμίδι, θα προσθέσει κομψότητα στο σχεδιασμό, την ελαφρότητα και το χρώμα.

Υλικά

Για εκείνες τις περιπτώσεις όπου το τζάκι είναι πραγματικό και χτισμένο από τούβλο, το γύψο χρησιμοποιείται ως φινίρισμα. Αυτή είναι μια απλή αλλά αξιόπιστη επιλογή που θα δώσει μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση ακόμα και στο απλούστερο τζάκι. Ειδική ομορφιά δίνει τη χρήση διακοσμητικών γύψο, το οποίο εφαρμόζεται αμέσως μετά το στρώμα του υλικού βάσης.

Για να επαναφέρετε το παλιό τζάκι με αυτό το υλικό, πρέπει να αφαιρέσετε τελείως την παλιά επίστρωση και προετοιμάστε τη συσκευή για εργασίες επισκευής. Το επόμενο βήμα είναι η σύνδεση των αρθρώσεων, οι οποίες είναι βαθύτερες κατά περισσότερο από ένα εκατοστό. Αυτός ο τύπος δουλειάς βοηθά το νέο στρώμα να κρατήσει καλύτερα και πιο δυνατά. Αν υπάρχουν κενά στο τζάκι, πρέπει να επισκευαστούν, για τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τώρα ένα στεγανωτικό υλικό που είναι ανθεκτικό στη θέρμανση σε 800 μοίρες. Μόνο μετά από αυτό με τη βοήθεια μιας βούρτσας με μακρύ ντεμακιγιάζ όλες οι επιφάνειες καθαρίζονται και αρχίζει η κύρια εργασία.

Για τους λείους τοίχους του τζακιού, το ασβεστοκονίαμα μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως στην επιφάνεια και σε περίπτωση ισχυρής πτώσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπλισμός χρησιμοποιώντας μεταλλικό πλέγμα. Τοποθετώντας το στις ραφές με γύψο, το οποίο πρέπει να τοποθετηθεί πάνω από το πλέγμα, και φαίνεται να ευθυγραμμίζονται οι τοίχοι. Πριν να εκτελέσετε το έργο, είναι σημαντικό να διαβάσετε τις οδηγίες στη συσκευασία του σοβά, επειδή πολλοί κατασκευαστές συστήνουν τη θέρμανση των τοίχων του τζακιού σε εξήντα βαθμούς, και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το υλικό που βλέπει.

Εάν αυτή η επιλογή δεν σας αρέσει το φινίρισμα, μπορείτε να επιβάλλετε ένα πλακάκι τζάκι. Δεν είναι όλες οι επιλογές κατάλληλες για την αντιμετώπιση της συσκευής θέρμανσης. Ο κατάλογος των χαρακτηριστικών του πρέπει να περιλαμβάνει αντίσταση στις υψηλές θερμοκρασίες, υψηλό βαθμό αντοχής και ευκολία φροντίδας. Μία από τις παραλλαγές ενός τέτοιου υλικού είναι τα κεραμικά πλακάκια από τερακότα - η επιφάνειά του έχει αψημένη εμφάνιση, είναι παρόμοια με το τούβλο όσον αφορά τον συντελεστή θερμικής διαστολής και έχει χρώμα τερακότα.

Η μαγιολίτσα είναι σχεδόν η ίδια με την τερακότα, αλλά στην μπροστινή πλευρά υπάρχει ένα στρώμα από λούστρο. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο σε ένα τέτοιο κεραμίδι, οπότε είναι σημαντικό να το υπολογίσετε έτσι ώστε να μην χρειαστεί να κόψετε το κεραμίδι, να το σπάσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα μέρος αυτού του υλικού, οργανώνοντάς το με άλλους.

Το πιο δημοφιλές είναι το κεραμίδι κλίνκερ, καθώς έχει καλή απόδοση θερμικής σταθερότητας. Η χρήση του χαμοτ δίνει υψηλή αντοχή με μικρό πάχος. Τα πλακάκια Fireclay μπορούν να έχουν ποικίλα χρώματα και αποχρώσεις - από άσπρο σε καφέ.

Μπορείτε να επιβάλλετε ένα τζάκι και πορσελάνινα κεραμικά, το οποίο είναι πολύ παρόμοιο με το κεραμίδι κλίνκερ και έχει παρόμοια συστατικά, αλλά προσθέτουν επίσης χαλαζιακή άμμο, γρανίτη ψιλοκομμένη ή μάρμαρο, διάφορες χρωστικές ύλες, μεταλλικά άλατα και άλλες ουσίες. Το αποτέλεσμα είναι ένα υλικό με χαμηλή πορώδη δομή που ανεβαίνει καλά και χαμηλές θερμοκρασίες. Τα πλακίδια που προκύπτουν είναι παρόμοια με το μάρμαρο, αλλά δεν είναι. Δεν θα ασκήσουν μεγάλη πίεση στη δομή, επειδή πλακάκια μικρού πάχους χρησιμοποιούνται για εργασία.

Για να δώσει μια ιδιαίτερη ματιά, το τζάκι είναι επενδεδυμένο με κεραμίδια. Το υλικό αυτό είναι σχεδόν πανομοιότυπο με τις προηγούμενες δύο επιλογές, αλλά διαφέρει μόνο ως προς το σχήμα του και τον τρόπο με τον οποίο είναι τοποθετημένο στην επιφάνεια. Τοποθετήστε τέτοια στοιχεία ακόμα και κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του τζακιού ή της σόμπας, εγκαθιστώντας για αυτό το ειδικό καλώδιο. Το κεραμίδι με πλακάκια γίνεται μικρό.Έχει τα χαρακτηριστικά της θερμικής διαστολής, επειδή το υλικό πρέπει να χρησιμοποιείται προσεκτικά και σύμφωνα με όλους τους κανόνες.

Ένα άλλο υλικό που κόβει τα τζάκια - πέτρα. Όταν καλύπτετε με φυσική πέτρα και μάρμαρο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το πλέγμα στο οποίο θα τοποθετηθεί η επικάλυψη, διαφορετικά όλα θα αρχίσουν να πέφτουν. Είναι πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε μια τεχνητή πέτρα γύψου, η οποία φαίνεται καλή, αλλά είναι πολύ ελαφρύτερο σε βάρος. Οι πέτρες γύψου μπορούν να έχουν διαφορετικά ύψη, οπότε προτού τα εγκαταστήσετε στο τζάκι θα πρέπει να ευθυγραμμίσετε όλα τα στοιχεία έτσι ώστε να έχουν τις ίδιες διαστάσεις. Για να επισυνάψετε αυτά τα στοιχεία στην επιφάνεια, απαιτείται ανθεκτική στη θερμότητα κόλλα.

Για να φτιάξετε ένα τζάκι κάτω από μια φυσική πέτρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές πλάκες με επένδυση. Το σχήμα κάθε πέτρας είναι διαφορετικό και χρειάζεται χρόνος για να αλέσει. Από αυτά τα υλικά σχηματίζεται συνήθως ένα μοτίβο ή ένα ολόκληρο μωσαϊκό, το οποίο αρχικά επεξεργάζεται στο πάτωμα και στη συνέχεια μεταφέρεται στο τζάκι χρησιμοποιώντας κατάλληλη κόλλα. Η διακόσμηση τζακιού ψηφιδωτό είναι πολύ αποτελεσματική όταν η ίδια η εστία έχει στρογγυλεμένο σχήμα.

Το μέγεθος των πλακιδίων μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό, όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών.

Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι η ξυλεία. Αυτό ισχύει σε εξοχικές κατοικίες και μάγισσες, αλλά σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο, όταν επιλέγετε το κατάλληλο ξύλο, υφή και χρώμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πολύ όμορφη έκδοση του σχεδίου δωματίου. Με τη βοήθεια των διακοσμητικών στοιχείων, δεν μπορείτε να κάνετε μόνο ένα τζάκι όμορφο, αλλά και να δημιουργήσετε ένα μοναδικό αντικείμενο τέχνης.

Μπορείτε να επιβάλλετε ένα talcochlorite τζάκι. Αυτό το υλικό είναι μια φυσική πέτρα που η ίδια η φύση έχει δημιουργήσει. Το χρώμα του είναι γκρίζο και η υφή είναι ομαλή. Εάν χρησιμοποιείτε μια ποικιλία ακαθαρσιών, μπορείτε να επιτύχετε κίτρινες, πράσινες και ακόμη και κόκκινες αποχρώσεις. Από μόνη της, ο talkohlorite έχει ματ λωρίδα.

Το φινίρισμα Sandstone σας επιτρέπει να έχετε ένα όμορφο προϊόν με εξαιρετικά χαρακτηριστικά θερμικής αγωγιμότητας. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορείτε να φοβάστε να σπάσετε από την έκθεση σε θερμότητα και νερό. Χρησιμοποιώντας τζάκι τουλάχιστον καθημερινά, η εμφάνισή του θα παραμείνει άψογη. Η ικανότητα γρήγορης και εύκολης έκπλυσης της επιφάνειας θα εκτιμηθεί επίσης.

Τοποθετώντας σχιστόλιθο γύρω από το τζάκι, είναι πιθανό να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του αρκετές φορές λόγω της αντίστασης της πέτρας σε υψηλές θερμοκρασίες.Οποιοδήποτε υλικό επιλέγεται, το κυριότερο είναι ότι όλα πρέπει να διατηρούνται σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας και να τοποθετούνται με βάση την τεχνολογία. Ο συνολικός σχεδιασμός του δωματίου και του τζακιού θα πρέπει να είναι ένας, να δημιουργηθεί ένα σύνολο και να τονιστούν οι αρετές του άλλου.

Επιλογές φινιρίσματος

Αν μιλάμε για τα κλασικά, τότε όλα πρέπει να είναι καλά και φυσικά, απομίμηση κάτι είναι απαράδεκτο για αυτό το ύφος. Η χρήση μαρμάρου, γρανίτη, κεραμιδιών, βενετσιάνικου γύψου, φυσικού ξύλου - όλα αυτά θα βοηθήσουν στην επίτευξη του επιθυμητού. Εάν υπάρχει η επιθυμία να δημιουργηθεί μια αίθουσα ή ένα σαλόνι σε στιλ ροκοκό, μπαρόκ και αυτοκρατορίας, τότε ολόκληρο το σκηνικό θα πρέπει να μοιάζει με ένα παλάτι, όπου τα έπιπλα, ταπετσαρίες, δάπεδα και υφάσματα υποτάσσονται σε μια ενιαία στυλιστική απόφαση. Ως διακοσμητικά στοιχεία στο δωμάτιο που χρησιμοποιούν γυψομάρμαρο, μεγάλα στολίδια.

Αν μιλάμε για ένα δωμάτιο με το στυλ του μινιμαλισμού, τότε τα τζάκια επιλέγουν μικρά. Ο σχεδιασμός σε αυτή την περίπτωση είναι ευπρόσδεκτος από τον συγγραφέα με μια ελαφριά επίστρωση. Αν χρειαστεί να κάνετε ένα δωμάτιο σε ένα μοντέρνο στυλ, τότε η χρήση του biofireplace θα είναι η καλύτερη λύση. Στην πυρκαγιά μπορείτε να τοποθετήσετε διακοσμητικές πέτρες, αντικαθιστώντας τις με ξύλο για την ανάφλεξη.

Το μοντέρνο στυλ υψηλής τεχνολογίας συνεπάγεται κάτι τεχνολογικό, επειδή τα τζάκια χρησιμοποιούν τοίχο και ηλεκτρικό. Σε μια ειδική οθόνη θα είναι μια απομίμηση της φλόγας, η οποία δεν διαφέρει από την πραγματική φωτιά, αλλά απολύτως ασφαλής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα θερμαινόμενο δωμάτιο ή ένα τζάκι μόνο για να εκτελέσετε μια διακοσμητική λειτουργία.

Το στυλ της χώρας περιλαμβάνει τη χρήση τόσο φυσικής όσο και τεχνητής πέτρας, τούβλου ή ηλικίας ξύλου. Ο πυροσβεστικός θάλαμος είναι τοποθετημένος με τούβλα πυροπροστασίας. Σε περίπτωση απομίμησης της συσκευής, είναι απαραίτητο να τη συμπληρώσετε με πραγματικό ξύλο για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός πραγματικού τζακιού στο δωμάτιο.

Σε μοντέρνο στυλ, η χρήση ανασταλτικών μεταλλικών κατασκευών με γυάλινη πόρτα, στην οποία μπορεί να φανεί μια τεχνητή φλόγα, θα είναι βέλτιστη. Όταν οργανώνετε μια ζώνη κοντά σε ένα τζάκι, είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιήσετε μεγάλο αριθμό λεπτομερειών που μπορούν να μεταφέρουν όλη την προσοχή στον εαυτό τους, κάνοντας την ζώνη τζάκι αόρατη.

Στο κέντρο του δωματίου επιλέχθηκε σωστά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία από αγγεία, ειδώλια ή ακόμα και πλαίσια με φωτογραφίες που θα ταιριάζουν στο στυλ του τζακιού και θα το συμπληρώνουν.Τα ρολόγια θα φαίνονται όμορφα, ειδικά παλιά, χειροποίητα χειροποίητα, αντικείμενα μερικών συλλογών ή χαριτωμένα σουβενίρ.

Εάν το δωμάτιο είναι κατασκευασμένο σε κλασικό στυλ, τότε τα στοιχεία είναι διατεταγμένα σε ζεύγη και τοποθετημένα συμμετρικά. Προσεκτικά πρέπει να μπείτε στον καθρέφτη κοντά στο χώρο του τζακιού. Κάπου θα είναι σκόπιμο, και σε ορισμένες περιπτώσεις θα χαλάσει όλη την ιδέα. Στο τζάκι ήταν η βάση του δωματίου, είναι σημαντικό να κανονιστεί σωστά.

Σε περίπτωση που η συσκευή είναι μοντέρνα και μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε τοίχο, δεν πρέπει να προκύψουν προβλήματα με την επιλογή του χώρου. Όταν το τζάκι χτίστηκε ως δομή κεφαλαίου, πρέπει να εξοπλίσετε ένα δωμάτιο με βάση αυτό το χαρακτηριστικό του. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε όλα τα περιττά στοιχεία. Δεν πρέπει να υπάρχει τηλεόραση ή χώρος εργασίας, αλλά πρέπει να βάζετε έναν καναπέ ή καρέκλα και να περάσετε ήσυχες και ζεστές βραδιές σε αυτή τη μοναδική ατμόσφαιρα.

Είναι σημαντικό να κατασκευάσετε ή να αποκτήσετε ένα μεγάλο τζάκι έτσι ώστε να μπορεί να το δει από κάθε γωνιά του δωματίου. Η περιοχή γύρω από αυτήν πρέπει να είναι κεντρική, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μικρές δομές, απλά δεν θα είναι αισθητές. Αν το δωμάτιο είναι μικρό, είναι πολύ βολικό να εγκαταστήσετε ένα μετρητή θερμότητας στη γωνία.

Πώς να επιβάλλετε τη δική σας;

Είναι πολύ απλό να διακοσμήσετε ένα τζάκι με τα χέρια σας αν γνωρίζετε όλες τις λεπτές αποχρώσεις και τις αποχρώσεις του έργου. Η τεχνολογία μειώνεται στο γεγονός ότι είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα υλικό που θα στερεώσει τον επιλεγμένο τύπο επίστρωσης. Τις περισσότερες φορές για αυτό το σκοπό επιλέγεται πηλός. Εάν δεν αγοράζεται, αλλά εξάγεται χειροκίνητα, τότε θα πρέπει να ελέγχεται για την καταλληλότητα αυτής της διαδικασίας. Για αυτή τη δοκιμή, χρειάζεστε ένα καθαρό δοχείο με νερό και πηλό.

Τοποθετώντας το σε νερό, πρέπει να ανακατεύετε τα περιεχόμενα ενός φτυαριού σιδήρου. Αν ο πηλός είναι κολλημένος σε αυτό, δεν είναι κατάλληλο για επένδυση, επειδή είναι πολύ λιπαρό. Είναι σημαντικό το υλικό για την εργασία να είναι ελαστικό, να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και να διατηρεί καλά το υλικό επένδυσης. Για να φτιάξετε λιώσιμο πηλό κατάλληλο για δουλειά, προσθέστε λίγο άμμο σε αυτό.

Οι οδηγίες βήμα προς βήμα για την αντιμετώπιση του τζακιού θα αποτελούνται από διάφορα στάδια.

 • Ψήσιμο διάλυμα. Παράγεται μόνο σε καθαρά δοχεία με την προσθήκη νερού χωρίς προσμείξεις και τον ίδιο τον πηλό. Ανάλογα με την ποσότητα εργασίας που επιλέξατε τη σωστή ποσότητα πηλού.
 • Διαδικασία πλακιδίων. Προκειμένου το τζάκι να αποδειχθεί όχι μόνο όμορφο, αλλά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα είναι σωστό να χρησιμοποιείτε μόνο μερικούς τύπους πλακιδίων: τερακότα, κλίνκερ, πορσελάνη, κεραμοσκεπή.
 • Πριν από την έναρξη της εργασίας, ολόκληρη η επιφάνεια των τοίχων του τζακιού καθαρίζεται πλήρως από την παλιά επίστρωση, τη σκόνη και τη βρωμιά.
 • Ευθυγράμμιση της επιφάνειας των τοίχων του τζακιού με στόκ ή με ενισχυτικό πλέγμα. Είναι σημαντικό να αυξήσετε τις ραφές μεταξύ των τούβλων για να τις αναβαθμίσετε.
 • Η τοποθέτηση του κεραμιδιού αρχίζει με τη σήμανση του στο πάτωμα, τοποθέτηση του σχεδίου και των διαστάσεων με τη βοήθεια ενός μύλου. Η τοποθέτηση πραγματοποιείται από κάτω προς τα πάνω. Μετά από κάθε σειρά είναι απαραίτητο να ελέγξετε την ομαλότητα με ένα επίπεδο.
 • Αφού ολοκληρώσετε την εργασία κάθε δεύτερη μέρα, πρέπει να τρίψετε το πλακίδιο με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε ολόκληρη τη λύση.
 • Όταν τελειώνετε εργασίες με πέτρα, συνιστάται η χρήση τεχνητού υλικού. Η αρχή της λειτουργίας είναι η ίδια με την πλακέτα. Είναι σημαντικό να καθορίσετε το χρώμα, την υφή και να τοποθετήσετε σωστά την πέτρα στους τοίχους του τζακιού.

Η εξωτερική όψη των τοίχων είναι ένα σημαντικό στάδιο στην εργασία με ένα τζάκι. Είναι σημαντικό να προσέξετε πώς θα μοιάζει το προϊόν, ποιο φορτίο θα μεταφέρει στο δωμάτιο και ποια ατμόσφαιρα θα δημιουργήσετε. Είναι αδύνατο να κάνετε μια όμορφη ανακαίνιση δωματίου χωρίς να αποκαλύπτετε σωστά το τζάκι.

Χρήσιμες συμβουλές

Για να έχετε καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του τζακιού από μόνος σας, είναι σημαντικό να εξετάσετε επαγγελματικές συμβουλές σχετικά με διάφορες πτυχές:

 • τη χρήση του επιπέδου των συμβατικών ή λέιζερ στα στάδια, όπως η κατασκευή του τζακιού, και να εργαστεί για τη διακόσμηση του?
 • μετά την κατασκευή ενός τζακιού με τα δικά σας χέρια, μπορεί συχνά να προκύψουν παρατυπίες, οι οποίες πρέπει να αφαιρεθούν εάν το επόμενο βήμα είναι να το καπλαμάσετε με τη βοήθεια διαφόρων υλικών.
 • κατά τη διαδικασία της διακόσμησης της επιφάνειας είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μια σπάτουλα και ένα πετσέτα για να πάρετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα?
 • η διαδικασία της πυρκαγιάς γύψου γίνεται καλύτερα με μια μικρή βούρτσα ή μυστρί?
 • για την υψηλής ποιότητας επένδυση του τζακιού είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε καλό και υψηλής ποιότητας εξοπλισμό?
 • εάν υπάρχει η επιθυμία να γίνει ένα μοναδικό σχέδιο του τζακιού, τότε το κεραμίδι για εργασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα χρώματα, τα οποία είναι αρχικά συναρμολογημένα και συνδυασμένα?
 • για μέγιστη συντήρηση της θερμότητας, τα κεραμίδια που έχουν ανάγλυφη δομή και μεγαλύτερο πάχος ταιριάζουν καλύτερα.
 • με ένα τζάκι από συνηθισμένα τούβλα, μπορεί να διακοσμηθεί με ένα προφίλ ή διακοσμητικό, που θα βοηθήσει να δώσει το σχέδιο το επιθυμητό στυλ, και μπορεί εύκολα να εισέλθει σε οποιοδήποτε δωμάτιο?
 • που εργάζονται με μάρμαρο, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε αρχικά όλα τα πλακάκια στο πάτωμα και να τα αριθμήσετε έτσι ώστε η τελική εικόνα να φαίνεται όμορφη και σταθερή.

Παραμυθένια παραδείγματα για έμπνευση

Για να μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό και πρωτότυπο τζάκι, είναι σημαντικό να μελετήσετε αυτά τα δείγματα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε την πολύ σχεδιαστική επιλογή που ο ιδιοκτήτης θα λατρέψει το σπίτι και θα ικανοποιήσει το στυλ του δωματίου.

 • Η χρήση διακοσμητικής πέτρας, που μιμείται την υφή του φυσικού, κλειστού τύπου της εστίας και διακοσμητικά στοιχεία με τη μορφή κεριών στο τζάκι δημιουργεί μια πλήρη σύνθεση και δίνει την άνεση και τη ζεστασιά του δωματίου.
 • Ο συνδυασμός υφής ξύλου και τεχνητής πέτρας σας επιτρέπει να έχετε ένα πολύ κομψό τζάκι, το οποίο προσθέτει χρώμα στο δωμάτιο. Η έμφαση σε ένα τέτοιο αντικείμενο θα δώσει την ευκαιρία να προσδιοριστεί το στυλ των κύριων χώρων.
 • Ο γωνιακός σχεδιασμός του τζακιού είναι κατάλληλος για δωμάτια όπου δεν υπάρχει μεγάλος χώρος για την ανέγερση ογκώδεις κατασκευές και το καθιστώντας ως επί το πλείστον από γυαλί θα δώσει ελαφρότητα αλλά ταυτόχρονα θα συμβάλει στη δημιουργία ατμόσφαιρας ζεστασιάς και άνεσης σε αυτό το μέρος του δωματίου.
 • Η χρήση των τοποθετημένων τζάκια με απομίμηση φωτιάς σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια περιοχή τζάκι σε αυτές τις συνθήκες όταν η κατασκευή ενός πραγματικού σχεδιασμού είναι αδύνατη.Τις περισσότερες φορές, η απομίμηση πραγματοποιείται από γυψοσανίδας και μπορεί να ολοκληρωθεί είτε σε κλασικό στυλ είτε σε μοντέρνο.

Κάθε έκδοση του σχεδιασμού του τζακιού σας επιτρέπει να γεμίσετε το δωμάτιο με μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, για να του δώσετε μια νέα φρέσκια αναπνοή.

Σε αυτό το βίντεο θα βρείτε ένα master class με την τοποθέτησή σας στο τζάκι με τα δικά σας χέρια.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο