Πώς να επιλέξετε ένα τζάκι με γυαλί;

Το τζάκι δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Πρόσφατα, άρχισε να εκτελεί όχι μόνο θέρμανση, αλλά και μια διακοσμητική λειτουργία. Στα σύγχρονα σπίτια, τζάκια με γυαλί τοποθετούνται πιο συχνά. Φαίνονται κομψά και σας επιτρέπουν να θαυμάσετε την πυρκαγιά με ασφάλεια, δημιουργώντας ένα αποσβεστήρα από σπινθήρες και ένα ρεύμα οξυγόνου.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Kaminopech κατασκευασμένο από ανθεκτικά στη θερμότητα υλικά: γυαλί ανθεκτικό στη θερμότητα και μεταλλικό πλαίσιο. Τα τελευταία μοντέλα είναι από γυαλί. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να θαυμάσετε τη φωτιά από όλες τις πλευρές του τζακιού και να την τοποθετήσετε στο κέντρο του δωματίου. Οι βασικές απαιτήσεις για αυτό - τη συμμόρφωση με τα απαιτούμενα πρότυπα ασφαλείας και λειτουργικότητα. Οι γυάλινες πόρτες εκτελούν διάφορες λειτουργίες.

Εξετάστε τις βασικές παραμέτρους.

 • Ασφαλής παρακολούθηση της φωτιάς (η διαφανής βαλβίδα προστατεύει αξιόπιστα το δωμάτιο από τους σπινθήρες και τα αλεξίπτωτα).
 • Αποκλεισμός της εξάπλωσης της οσμής, η οποία απελευθερώνεται ως αποτέλεσμα της καύσης του καυσίμου (συμβάλλει στην υλοποίηση αυτής της λειτουργίας, το ενσωματωμένο σύστημα φυσήματος γυαλιού από το εσωτερικό)
 • Απομόνωση θορύβου από καύσιμο καυσίμου (αυτή η λειτουργία είναι σχετική σε χώρους όπου πρέπει να παραμείνετε ήσυχοι, για παράδειγμα, στο υπνοδωμάτιο).
 • Αυξημένη απόδοση θερμότητας (λόγω ανοιχτών θυρών, η ώθηση γίνεται ισχυρότερη, αυξάνεται η ποσότητα θερμότητας).

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το σχέδιο εργασίας των τζακιών έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εξετάστε τις θετικές ιδιότητες.

 • Οικονομικό και συμπαγές. Ένα μικρό τζάκι είναι σε θέση να παρέχει επαρκή θέρμανση, ξοδεύοντας την ελάχιστη ποσότητα καυσίμου.
 • Περιβαλλοντική φιλικότητα. Το σύστημα του τζακιού γυαλιού παρέχει τον έλεγχο της καύσης του ξύλου, καθώς και την αναθέρμανση του αχρησιμοποίητου καυσίμου. Η εκπομπή τοξικών αερίων είναι ελάχιστη.
 • Μικρές διαστάσεις της συσκευής θέρμανσης, η οποία δεν επηρεάζει την ποιότητα της προστασίας από το κρύο.
 • Εύκολη λειτουργία. Δεν χρειάζεται να έχετε ειδικές γνώσεις και δεξιότητες για να χρησιμοποιήσετε ένα γυάλινο τζάκι (το σύστημα είναι απλοποιημένο σε μέγιστο βαθμό).
 • Όμορφη εμφάνιση. Ένα τέτοιο τζάκι φαίνεται εντυπωσιακό σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Τζάκια με γυαλί είναι μειονεκτήματα.

 • Γυαλί τζάκι - ένα ακριβό σχέδιο. Για να το εξοπλίσετε και να συνδεθείτε, θα χρειαστείτε επιπλέον κόστος.
 • Απαιτείται συνεχής φροντίδα για γυαλί που μπορεί να καλύπτεται με στρώμα σκόνης ή αιθάλης. Ωστόσο, πολλά σύγχρονα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα σύστημα εμφύσησης γυαλιού στο εσωτερικό, το οποίο δεν επιτρέπει συσσώρευση και συσσώρευση αιθάλης.

Τύποι σχεδίων

Το τζάκι μπορεί να κατασκευαστεί από διαφορετικά υλικά σε διαφορετικά σχέδια. Η γυάλινη θύρα μπορεί να έχει επιπλέον διακοσμήσεις. Το κυριότερο είναι ότι ανταποκρίνεται στις κύριες λειτουργίες του. Ο στάνταρ σχεδιασμός του περιλαμβάνει μεταλλικό σκελετό και παράθυρο με διπλά τζάμια. Για τη σύνδεσή τους χρησιμοποιώντας ειδικά μεντεσέδες και ερμητική σφραγίδα.

Ως πρόσθετο στοιχείο χρησιμοποιείται ο μηχανισμός των μπουλονιών, μια λαβή, αεραγωγοί για πρόσβαση σε οξυγόνο και κουρτίνες που ελέγχουν την πρόσληψή του. Η πόρτα μπορεί να ποικίλει σε μέγεθος. Εξαρτάται από το τζάκι. Το μέγιστο πλάτος του είναι 20 cm, το ελάχιστο είναι 15 cm και το ύψος μπορεί να κυμαίνεται από 80 έως 120 cm. Ο μηχανισμός ανοίγματος μπορεί είτε να ανυψώνεται είτε να ολισθαίνει.

Το τζάμι μπορεί επίσης να τοποθετηθεί σε τζάκι ξύλου.Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο, κατά τη λειτουργία μιας τέτοιας δομής, η αιθάλη και η τέφρα θα σχηματίζονται συνεχώς στο γυαλί, επομένως μια τέτοια κατασκευή είναι αρκετά σπάνια.

Το γυάλινο τζάκι μπορεί να έχει τρεις ποικιλίες:

 • με πυκνωμένες πόρτες (3 γυαλί).
 • με επίπεδες πόρτες (1 γυαλί)?
 • κυκλικό (το γυαλί περιβάλλει τη δομή σε όλες τις πλευρές, γεγονός που επιτρέπει την τοποθέτησή του στο κέντρο του δωματίου).

Υπάρχουν συνδυασμένα μοντέλα, για παράδειγμα, ένα τζάκι από χυτοσίδηρο με γυαλί ανθεκτικό στη θερμότητα. Η σόμπα μπορεί να συμπληρωθεί με σφυρηλάτηση ή χύτευση, το γυαλί μπορεί να είναι χρωματισμένο, πλαστικοποιημένο, βιτρό ή μωσαϊκό. Το γυάλινο τζάκι μπορεί να λειτουργήσει σε διαφορετικά καύσιμα. Ανάλογα με αυτό, υπάρχουν δύο τύποι σχεδίων: αέριο και βιοκαύσιμο.

Για το έργο της ποικιλίας φυσικού αερίου χρησιμοποιεί αέριο (προπάνιο-βουτάνιο). Είναι διατεταγμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε η χωρητικότητα καυσίμου να είναι μέσα, μόνο ο κεραμικός απομιμήσεις καυσόξυλων είναι ορατό σε άλλους. Ένα τέτοιο τζάκι ενεργοποιείται και απενεργοποιείται από απόσταση. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό τηλεχειριστήριο, μπορείτε να ελέγξετε τη δύναμη της φλόγας. Λόγω φυτικής προέλευσης, κατά την καύση, το καύσιμο δεν εκπέμπει βλαβερές ουσίες στον αέρα.ουσίες που σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε μια τέτοια δομή σε οποιαδήποτε εγκατάσταση. Η κουκούλα σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται. Το βιο-τζάκι μπορεί να είναι τριών τύπων, να εξετάζει τις αποχρώσεις του καθενός.

Τοίχου

Για αυτό το μοντέλο, εκ των προτέρων θα πρέπει να παρέχετε μια θέση στον τοίχο. Δεν υπάρχει διαφορά εάν είναι φορέας ή όχι. Το βάρος ενός τέτοιου τζακιού είναι μικρό, το πλαίσιο του δεν θερμαίνεται, οπότε αποκλείεται η ανάφλεξη. Ένα ξεχωριστό υποείδος ξεχωρίζει με αρθρωτές δομές. Μπορούν να τοποθετηθούν μόνο σε φέροντα τοίχο.

Εξωτερική

Μπορεί να τοποθετηθεί στο πάτωμα ή μπορεί να είναι φορητός σχεδιασμός. Το σταθερό μοντέλο είναι εγκατεστημένο σε μια θέση. Η δεύτερη επιλογή μπορεί να μεταφερθεί ανάλογα με τις ανάγκες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για να χωρίσει ένα δωμάτιο σε ξεχωριστές λειτουργικές περιοχές.

Πίνακας

Η κατηγορία περιλαμβάνει μικρά τζάκια που μπορούν να μετακινηθούν από τόπο σε τόπο. Ένα τέτοιο τζάκι παράγει αρκετή θερμότητα και φως έτσι ώστε να μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο δίπλα ή να ζεσταθεί. Είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Τύποι γυαλιού

Επί του παρόντος, τζάκια από γυαλί είναι αρκετά δημοφιλή. Μόνο οι πόρτες μπορούν να κατασκευαστούν από γυαλί ή σχεδόν όλη η δομή μπορεί να γίνει.Το γυαλί πρέπει να είναι ανθεκτικό και να εκτελεί τις λειτουργίες που έχουν προηγουμένως εκτελεστεί από χάλυβα. Το κύριο είναι να προστατέψουμε το δωμάτιο από τη φωτιά.

Thermoglass

Το θερμικό γυαλί για φούρνους έχει προηγμένα χαρακτηριστικά. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη θέρμανση του υλικού σε υψηλές θερμοκρασίες και μετά με την ταχεία ψύξη του. Το σκληρυμένο γυαλί είναι πολύ ανθεκτικό, έχει το όνομα "Stalinite"

Έχει σκληρυνθεί

Θερμαινόμενο γυαλί μπορεί να είναι διαφορετικά είδη ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του.

Σημειώνουμε το κύριο.

 • Θερμική επέκταση όταν θερμαίνεται. Με την επαφή με υψηλή θερμοκρασία, επεκτείνεται 30 φορές λιγότερο από άλλους τύπους γυαλιού. Τα ποσοστά επέκτασης ενδέχεται να διαφέρουν.
 • Το γυαλί πρέπει να είναι ανθεκτικό στη θερμότητα, να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες. Οι δείκτες της αντοχής στη θερμότητα κυμαίνονται από 500 έως 1000 βαθμούς C, ανάλογα με το μοντέλο του τζακιού.
 • Για τους κλιβάνους είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε γυαλί ορισμένου πάχους (από 4 mm). Για τους βαρύτερους και μεγαλύτερους κλιβάνους χρησιμοποιείται παχύτερο γυαλί.

Θέματα και ανθεκτικότητα. Αυτός ο δείκτης καθορίζεται από τη θερμοκρασία που διατηρείται στην εστία. Στα 500, η ​​διάρκεια ζωής του γυαλιού μπορεί να είναι αρκετές χιλιάδες ώρες και στους 700 βαθμούς Κελσίου - όχι περισσότερο από 100 ώρες.Για να αυξηθεί ο αριθμός των ωρών, η εστία δεν μπορεί να υπερφορτωθεί με ξύλο, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν συνθήκες για τη μέγιστη δυνατή έλξη. Επιπλέον, γυαλί ανθεκτικό στη θερμότητα έχει διάφορες ποικιλίες.

Λαμιναρισμένο

Ένα τέτοιο προστατευτικό γυαλί όταν σπάσει δεν καταρρέει σε μικρά κομμάτια και κρέμεται πάνω στην ταινία. Αυτό το καθιστά ιδιαίτερα ασφαλές στη χρήση και σχετικό σε σπίτια με μικρά παιδιά.

Τονωμένο

Είναι πιο ευχάριστο να κοιτάζετε τη φωτιά μέσα από τις πόρτες με τέτοιο θερμικό γυαλί, δεν ερεθίζει τα μάτια, φαίνεται ακριβό και ταιριάζει σχεδόν σε κάθε εσωτερικό χώρο.

Χρώμα

Εκτελεί μια αποκλειστικά διακοσμητική λειτουργία. Τζάκι με έγχρωμο γυαλί φαίνεται πρωτότυπο, ικανό να κάνει το εσωτερικό ενδιαφέρον και αξέχαστο. Ιδιαίτερα όμορφα σχέδια με πανοραμικά παράθυρα. Εκτός από το έγχρωμο γυαλί μπορεί να έχει ανακούφιση.

Φωτιά επιβραδυντικό

Αυτό το ποτήρι δεν συσσωρεύει αιθάλη και αιθάλη. Αυτή η νεώτερη εξέλιξη περιλαμβάνει την επικάλυψη του γυαλιού από μέσα με μια ειδική ουσία (οξείδιο μετάλλου). Λόγω αυτού, η κάψα καίει χωρίς ίχνος.

Σχεδιασμός

Τα τζάκια στο εσωτερικό συχνά επιδιώκουν αποκλειστικά διακοσμητικό σκοπό.Δεν έχουν καμινάδα, δεν εκπέμπουν καπνό, επομένως είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Ο σχεδιασμός του τζακιού εξαρτάται από το δωμάτιο στο οποίο θα εγκατασταθεί, καθώς και από το στυλ και τη διαθεσιμότητα του ελεύθερου χώρου. Συνήθως επιλέγεται για να συμπληρώσει τις κατευθύνσεις της υψηλής τεχνολογίας, grunge, σοφίτα. Ένα γυάλινο τζάκι θεωρείται ουδέτερο αντικείμενο, θα φανεί εξίσου καλό σε οποιοδήποτε δωμάτιο στυλ.

Το τζάκι μπορεί να είναι εξοπλισμένο με πρόσθετες διακοσμήσεις: σφυρηλάτηση, σκάλισμα. Τα γυαλιά μπορεί να έχουν διαφορετικό χρώμα και ανακούφιση. Συνήθως ένα γυάλινο τζάκι γίνεται με τη μορφή μιας γεωμετρικής μορφής. Μπορεί να είναι απλή (τετράγωνη, ορθογώνια) ή πολύπλοκη (πολύπλευρη). Ταυτόχρονα, ένα γυάλινο τζάκι μπορεί να είναι εντελώς διαφανές σε μία, δύο, τρεις ή τέσσερις πλευρές. Ένα πολύ δημοφιλές στρογγυλό μοντέλο με πανοραμικά παράθυρα.

Μία από τις αρχικές λύσεις είναι η τράπεζα τζάκι. Χρησιμοποιήστε το ως τραπεζαρία με μια τρύπα στη μέση. Από όλες τις πλευρές, ο φούρνος περιβάλλεται από γυαλί. Η εστία μπορεί να καλυφθεί στην κορυφή με ένα ειδικό κάλυμμα: η φωτιά θα καεί μέσα στη δομή.

Πρόσφατα έγινε δημοφιλής η τοποθέτηση γυάλινων θυρών σε σόμπες μπάνιου.Εξαιτίας αυτού, ο καπνός δεν μπαίνει στο δωμάτιο και η θέρμανση απαιτεί λιγότερο χρόνο. Το τζάκι μπορεί να είναι μια μεγάλη ή μίνι-επιλογή, η οποία, αν είναι απαραίτητο, μπορεί να τοποθετηθεί στο πάτωμα ή στο τραπέζι. Η αρχική λύση - οδηγεί κάτω από μια μεγάλη εστία ολόκληρου του τείχους. Φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Συμβουλές συντήρησης και φροντίδας

Το γυάλινο τζάκι δεν απαιτεί φροντίδα. Σύγχρονος σχεδιασμός βιο-μοντέλων εξοπλισμένων με σύστημα καύσης όλων των καυσίμων χωρίς ίχνος. Αρκεί από καιρό σε καιρό να σκουπίσετε τη σκόνη από την επιφάνεια. Τα τζάκια αερίου ή το ξύλο με γυάλινες πόρτες απαιτούν περισσότερη προσοχή. Το κύριο πρόβλημα κατά τη λειτουργία είναι να καθαρίσετε την αιθάλη και την αιθάλη.

Δημιουργείται για διάφορους λόγους.

 • Εάν το τζάκι είναι αέριο, η αιτία μπορεί να είναι σε λάθος ποσότητα καυσίμου σε σχέση με τον εισερχόμενο αέρα. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε εάν ο καυστήρας είναι βουλωμένος, αν τα ακροφύσια (είσοδοι αερίου) βρίσκονται στη σωστή θέση.
 • Εάν το μοντέλο λειτουργεί με προπάνιο-βουτάνιο, η παροχή αερίου στον αέρα μπορεί να διακοπεί, το ίδιο το αέριο μπορεί να είναι κακής ποιότητας. Είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι οι εκτοξευτήρες, ο καυστήρας, το ρεζερβουάρ καυσίμου είναι σε καλή κατάσταση και να το αντικαταστήσετε εάν είναι απαραίτητο.
 • Εάν είναι απαραίτητη η τοποθέτηση γυάλινων θυρών σε τζάκι καύσης ξύλου, η αιθάλη δεν μπορεί να αποφευχθεί. Για να ελαχιστοποιηθεί αυτό, πρέπει να κρατήσετε ανοικτές τις βαλβίδες, να καθαρίζετε τακτικά το σωλήνα εκκένωσης. Είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείται καυσόξυλα ως καύσιμο: κατά την καύση του σχηματίζεται μεγάλη ποσότητα αιθάλης, η παρουσία ρητίνης δυσκολεύει τον καθαρισμό των γυαλιών.

Ο καθαρισμός της γυάλινης οθόνης δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά εργαλεία για πλύσιμο τζαμιών γυαλιού. Τα καταστήματα προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών προϊόντων. Τις περισσότερες φορές παράγεται με τη μορφή ψεκασμών ή παστών, που εφαρμόζονται στο γυαλί, και στη συνέχεια αφαιρούνται με ένα σφουγγάρι. Αργότερα καθαρό γυαλί γυαλίζεται με ένα στεγνό πανί.

Εάν πρέπει να καθαρίσετε το τζάκι, αλλά δεν μπορείτε να αγοράσετε ένα εργαλείο στο κατάστημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τέφρα. Πρέπει να διαβραχτεί, στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας εφημερίδας, να επεξεργαστεί τις μολυσμένες πόρτες μαζί του, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ειδικό υγρό για να καθαρίσετε τις αποθέσεις άνθρακα με τα χέρια σας. Αυτό θα απαιτήσει νερό και ξύδι σε αναλογία 1: 1.

Οι γυάλινες πόρτες πρέπει να αφαιρεθούν από το τζάκι και να απλωθούν στο πάτωμα. Χρησιμοποιώντας ένα ψεκαστήρα, το διάλυμα ψεκάζεται εκτενώς πάνω σε αυτά.Όταν το υγρό στεγνώνει, σκουπίστε το ποτήρι με ξηρές εφημερίδες. Αν το τζάκι σας είναι εξοπλισμένο με σταθερούς μεντεσέδες, οι πόρτες αντιμετωπίζονται με χαρτοπετσέτες εμποτισμένες σε διάλυμα.

Είναι καλύτερα να καθαρίσετε το τζάκι μετά από κάθε χρήση. Έτσι, η αιθάλη δεν θα συσσωρευτεί. Για να αποφύγετε το κάπνισμα σε ένα τζάκι καύσης ξύλου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ξηρό και καθαρό ξύλο για ανάφλεξη. Κατά τη λειτουργία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική τεχνική: αφήστε ένα στενό κενό στο επάνω μέρος του γυαλιού. Λόγω της ροής του αέρα δημιουργείται φράγμα αιθάλης. Για να διατηρήσετε το γυαλί διαφανές, μπορείτε να εφαρμόσετε συμπαγές σαπούνι πάνω του μετά τη λειτουργία και τον καθαρισμό του τζακιού. Το αποτέλεσμα θα εκδηλωθεί κατά τη μετέπειτα χρήση του.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Γυάλινο τζάκι - μοναδική διακόσμηση του εσωτερικού χώρου.

 • Μπορεί να ενσωματωθεί αρμονικά στο υπερσύγχρονο και κλασικό εσωτερικό.
 • Διαφορετικά στυλ μπορούν να δημιουργηθούν χάρη στις διακοσμήσεις και τα πρόσθετα στοιχεία (για παράδειγμα, εις βάρος ενός σφυρηλατημένου πλέγματος, χύτευσης από γυψομάρμαρο, παρεμβλήματα από διάφορα υλικά).
 • Η αρχική οθόνη θα δημιουργήσει μια πρόσθετη πύλη ασφάλειας, θα κάνει το σχέδιο μοναδικό.

Επισκόπηση της πόρτας για το τζάκι με το αυτοκαθαριζόμενο γυαλί BG15 στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο