Σύγχρονα γυάλινα τζάκια στο εσωτερικό του σπιτιού

 Σύγχρονα γυάλινα τζάκια στο εσωτερικό του σπιτιού

Η παρουσία πυρκαγιάς στο σπίτι καθ 'όλη την ιστορία της ανθρωπότητας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία. Αιώνες περνούν, και ένα από τα αμετάβλητα και συμπαγή σημάδια της άνεσης είναι ένα ιδιαίτερο είδος φωτιάς στο σπίτι - ένα τζάκι. Δυστυχώς, στα σύγχρονα σπίτια, τα τζάκια στις κλασικές τους εκδόσεις δεν είναι πάντοτε αποδεκτά - η αιτία είναι η πολυπλοκότητα του σχεδιασμού, του εξοπλισμού εξαερισμού, των απαιτήσεων πυρασφάλειας και πολλά άλλα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι απαραίτητες εναλλακτικές λύσεις, μία από τις οποίες είναι η χρήση σύγχρονων τζακιών.Ένα τέτοιο τζάκι θα σας επιτρέψει να απολαύσετε μια από τις πιο ειρηνικές εικόνες που γνωρίζει η ανθρωπότητα - ομαλά και απαλά κυματιστά τις γλώσσες της ζωντανής φλόγας.

Κύρια χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Εκτός από όλα τα πνευματικά και αισθητικά οφέλη, τα γυάλινα τζάκια διακρίνονται επίσης από την ασφάλεια, την ευκολία χρήσης και την δυνατότητα εγκατάστασης σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο. Η ποικιλία των μεγεθών, οι επιλογές εγκατάστασης και ο σχεδιασμός αποκαλύπτουν τις ευρείες δυνατότητες χρήσης τους τόσο στο σπίτι όσο και στο σχεδιασμό ψυχαγωγικών και επιχειρηματικών εσωτερικών χώρων.

Τα γυάλινα τζάκια μπορούν να χωριστούν σε διάφορους τύπους.οι οποίες διαφέρουν από τον τύπο εγκατάστασης και εγκατάστασης, καθώς και από τον τύπο του χρησιμοποιούμενου καυσίμου.

Ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων των γυάλινων τζακιών είναι η παρουσία προστατευτικού σκελετού από ειδικό πυρίμαχο γυαλί. Μια τέτοια οθόνη θα σας επιτρέψει να προστατέψετε τόσο την ίδια την αίθουσα, τους τοίχους, το δάπεδο, τα γειτονικά έπιπλα και οικιακά αντικείμενα, καθώς και όλους τους ανθρώπους και τα ζώα στην περιοχή από την έκθεση σε άμεση πυρκαγιά, σπινθήρες, αιθάλη και αιθάλη.

Η τεχνολογία παραγωγής του γυαλιού καμινάδας το καθιστά ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, και ένας χαμηλός συντελεστής διαστολής και ειδικής εναπόθεσης παρέχουν επαρκή αντοχή και αποτρέπουν ρωγμές και γρατζουνιές. Επιπλέον, ένα προστατευτικό φιλμ με βάση το οξείδιο του σιδήρου παρέχει απλότητα και ευκολία στον καθαρισμό του γυαλιού από αιθάλη και αιθάλη, η εμφάνιση των οποίων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν τον τύπο καυσίμου που χρησιμοποιείται, την ποιότητα του σχεδιασμού και τη φθορά των εξαρτημάτων του προϊόντος.

Τύποι καυσίμων

Τα παραδοσιακά καυσόξυλα για ένα γυάλινο τζάκι είναι αρκετά αποδεκτά, αλλά η χρήση τους συνεπάγεται ορισμένες απαιτήσεις και περιορισμούς. Για παράδειγμα, η ανάγκη για μια καμινάδα - είναι σχεδόν αδύνατο να την εξοπλίσει κανείς σε ένα διαμέρισμα πολυώροφου κτιρίου - είναι πολύ δύσκολο εποικοδομητικό, αλλά το κύριο πρόβλημα δεν θα είναι ούτε η κατασκευή αλλά η λήψη όλων των απαραίτητων αδειών και εγκρίσεων.

Το καυσόξυλο παρέχει τα περισσότερα απόβλητα κατά την καύση - είναι τέφρα, αιθάλη, αιθάλη, κορεσμένη με ρητίνη ξύλου. Και το πιο σημαντικό είναι ότι τα καυσόξυλα απαιτούν τις μεγαλύτερες ποσότητες αποθήκευσης, γεγονός που δεν τους καθιστά τον πιο πρακτικό και βολικό τύπο καυσίμου.

Για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω, για τα γυάλινα τζάκια προτιμώνται δύο κύριες εναλλακτικές λύσεις:

  • Αέριο Το μίγμα φυσικού αερίου και προπανίου-βουτανίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο. Ανάλογα με την ποιότητα του αερίου και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται, η ποσότητα των εκλυμένων αιθάλης και άλλων υποπροϊόντων καύσης ενδέχεται να ποικίλλει. Ο καυστήρας αερίου, ο οποίος χρησιμοποιείται ως πηγή φλόγας, μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορους τρόπους. Χρησιμοποιείται συχνά απομίμηση ξυλείας, το οποίο μπορεί να φαίνεται εξαιρετικά ρεαλιστικό.
  • Βιοκαύσιμα. Τα βιοκαύσιμα με βάση το αλκοόλ με τη μορφή υγρού ή πηκτής είναι μη τοξικά, οδηγούν σε περιβαλλοντική καθαριότητα μεταξύ όλων των τύπων καυσίμων που αναφέρονται. Κατά την καύση, οι ατμοί νερού και το διοξείδιο του άνθρακα εκπέμπονται κυρίως, η παρουσία άλλων ουσιών είναι πολύ μικρή. Αυτός ο τύπος καυσίμου είναι ανεπιτήδευτος στην αποθήκευση και είναι πολύ εύκολος στη χρήση.

Τύποι γυάλινων τζακιών

Η προσέγγιση υψηλής τεχνολογίας για τη δημιουργία γυάλινων τζακιών έχει προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία στην επιλογή τόσο του εξωτερικού σχεδιασμού όσο και της εσωτερικής δομής. Υπάρχουν μοντέλα που προσφέρουν μερικώς ανοιχτή φλόγα, αλλά υπάρχουν εκείνα όπου η φωτιά είναι απομονωμένη στο σώμα της συσκευής. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι ενσωμάτωσης ενός τζακιού στο εσωτερικό.

Εντοιχιζόμενα τζάκια

Αυτά τα τζάκια μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακά σε μέγεθος, συμπεριλαμβανομένης της εντελώς επαναλαμβανόμενης εμφάνισής τους τα κομψά σχέδια που είναι γνωστά για τους εσωτερικούς χώρους του Μεσαίωνα. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός επιλογών για εξωτερική διακόσμηση και το σχεδιασμό, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία υλικών - μέταλλο, πέτρα, κεραμικά. Η επιλογή εξαρτάται από την επιθυμία και τη φαντασία.

Συχνά για τις ενσωματωμένες λύσεις χρησιμοποιούνται καύσιμα αερίου. Η περιοχή του κτιρίου είναι αρκετά εκτεταμένη - μπορεί να είναι τόσο τοίχοι όσο και εσωτερικά χωρίσματα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χρήση ειδικών ανθεκτικών στη θερμότητα και θερμομονωτικών υλικών επιτρέπει την εγκατάσταση ακόμα και όταν χρησιμοποιείται γυψοσανίδα στη βάση.

Αναρτημένη εγκατάσταση

Το όνομα εδώ μιλάει για τον εαυτό του. Αυτά τα μοντέλα έχουν μικρότερο βάρος, αλλά, ωστόσο, κατά την επιλογή ενός τόπου εγκατάστασης, θα πρέπει να εστιάσετε στη δύναμη της δομής στήριξης - τον τοίχο ή την οροφή.

Τόσο το αέριο όσο και το βιοκαύσιμο είναι κατάλληλα ως καύσιμα, η επιλογή εξαρτάται τόσο από το μέγεθος του μοντέλου όσο και από την επιθυμία του ιδιοκτήτη. Μια ποικιλία σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων σας επιτρέπει να συμπληρώνετε οργανικά το εσωτερικό κάθε στυλ και κατεύθυνσης και δεν θα αφήσετε αδιάφορη ακόμα και τους πιο εξελιγμένους αγοραστές.

Φορητά γυάλινα τζάκια

Υπάρχει μια ποικιλία μεγεθών και όγκων φορητών τζάκια - από μερικά κυβικά εκατοστά, το μέγεθος ενός λαμπτήρα γραφείου, σε μεγάλες κατασκευές. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι δεν συνδέονται με ένα συγκεκριμένο σημείο εγκατάστασης και μπορούν να τοποθετηθούν αυθαίρετα στο δωμάτιο.

Πολλοί τύποι σχεδίασης, από τα κλασικά στυλ μέχρι την υψηλή τεχνολογία, σας επιτρέπουν να απολαμβάνετε τη θέα της φωτιάς σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Για παράδειγμα, πολύ λίγοι άνθρωποι θα αφήσουν αδιάφορο ένα τραπεζάκι του καφέ, στο κέντρο του οποίου αιωρούνται οι γλώσσες της ζωντανής φλόγας.

Όροι χρήσης

Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί για την υψηλή ασφάλεια των γυάλινων τζακιών, δεν πρέπει να παραμελούμε τους κανόνες λειτουργίας τους και τα στοιχειώδη προληπτικά μέτρα, όπως μάλιστα με οποιεσδήποτε άλλες συσκευές και συσκευές. Πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν συνιστάται να αφήσετε ένα τζάκι εργασίας χωρίς επιτήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον τακτικό αερισμό του δωματίου, επειδή οποιαδήποτε διαδικασία καύσης χρησιμοποιεί οξυγόνο από το περιβάλλον.

Τα έξοδα συντήρησης θα πρέπει να αφεθούν στους ειδικούς., αλλά στην οικιακή εξυπηρέτηση τα τζάμια είναι πολύ απλά.Κατά κανόνα, όλα καταλήγουν στον καθαρισμό της επιφάνειας από σκόνη και πιθανή αιθάλη. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή, ανθεκτικά στις επιπτώσεις των οικιακών χημικών ουσιών και δεν θα χρειαστούν εξειδικευμένη καθημερινή συντήρηση.

Έτσι, εάν ένα πρότυπο τζάκι δεν είναι διαθέσιμο λόγω των χαρακτηριστικών του, και το ηλεκτρικό δεν δίνει αυτές τις αισθήσεις που θα θέλατε, τότε η καλύτερη επιλογή, ίσως, θα είναι ένα τζάμι τριών τζαμιών γυαλιού με αέριο ή βιοκαύσιμο. Για παράδειγμα, ένα στρογγυλό στενό μίνι-παραλλαγή που έχει έναν φράκτη φαίνεται πολύ κομψό.

Ποιο γυαλί για το τζάκι θα επιλέξετε, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο