Κάνουμε τζάκι με τα χέρια μας

Τζάκι - ένα μοναδικό στοιχείο του εσωτερικού. Εκτός από την πρακτική λειτουργία, φέρει επίσης ένα διακοσμητικό. Το δωμάτιο με το τζάκι παίρνει μια σπιτική και ζεστή, αλλά ταυτόχρονα ευγενική εμφάνιση. Είναι ωραίο να περάσετε μια οικογενειακή βραδιά, μια φιλική συνάντηση ή μια ρομαντική μέρα γύρω του. Και πόσο καλά ταιριάζει στο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο του σπιτιού, δεν πρέπει να πείτε ούτε καν. Αλλά στα σύγχρονα κτίρια τζάκι - μια σπανιότητα.

Αν δεν είχε τεθεί κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του σπιτιού (και διακοσμητικά - κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του εσωτερικού σχεδιασμού) για να το διορθώσετε δεν είναι τόσο δύσκολο - αποθηκεύστε τα υλικά και δημιουργήστε τζάκι με τα χέρια σας.

Τι είναι αυτό;

Ένα κλασικό τζάκι με λειτουργία θέρμανσης χώρου είναι μια συσκευή θέρμανσης με ανοιχτή εστία και ένα σύστημα εξαερισμού για την απομάκρυνση καπνού από ένα δωμάτιο. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια τροποποίηση των πρώτων αγγλικών τζακιών.Στους χρόνους Tudor, έμοιαζαν κυριολεκτικά σαν πυρκαγιά στη μέση ενός δωματίου. Η πυρκαγιά βρισκόταν σε ένα λιθόκτιστο πυράκτωμα μικρού ύψους και ο καπνός βγήκε μέσα από τη σκεπαστή στέγη και τα κενά ανοίγματα των παραθύρων.

Με την ανάπτυξη των κατασκευών, το τζάκι αλλάζει, αλλά η κατασκευή του δεν ήταν πολύ περίπλοκη. Η "εσωτερική φωτιά" μεταφέρθηκε από το κέντρο του δωματίου στον τοίχο, εξοπλισμένη με ανοιχτό καυστήρα, κουτί καπνού και καμινάδα. Λίγο αργότερα, το πίσω τοίχωμα έγινε κεκλιμένο και τα πλευρικά τοιχώματα άρχισαν να κατασκευάζονται από ανακλαστικά υλικά.

Αυτό αύξησε την απόδοση της θέρμανσης χώρων κατά περιόδους.

Με αυτή τη μορφή, λειτούργησε για πολλά χρόνια, μέχρι που η λαχτάρα για την αισθητική γύρισε ένα απλό πέτρινο καυστήρα σε πομπώδεις διακοσμήσεις από τούβλα, κεραμικά και μέταλλο.

Μαζί με τις εξωτερικές αλλαγές διαφοροποιούνται και σχεδιάζονται.

  Ένα τζάκι με ζωντανή φωτιά αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ίδρυμα. Βρίσκεται κάτω από το πάτωμα.
  • Τάντας. Αυτό είναι ένα βάθρο ή στάση για την εστία. Σε αυτό είναι εγκατεστημένοι φυσητήρες για παροχή οξυγόνου. Και το οξυγόνο, όπως είναι γνωστό, είναι απαραίτητο για την αντίδραση καύσης. Επίσης, οι τάφροι έχουν προστατευτική λειτουργία. Μεταφέρονται προς τα εμπρός για την περίμετρο της εστίας και εμποδίζουν το πάτωμα να αναφλέγει σπινθήρες ή κάρβουνα.
  • Ashpit. Σχεδιασμένο για τέφρα και τέφρα.
  • Κάτω από. Πάνω από την εστία τοποθετείται ο κλίβανος και γίνεται καύση καυσίμου. Πρέπει να είναι ανθεκτική.
  • Τζάκι ή εστία. Στην πραγματικότητα, ο χώρος στον οποίο καίει το καύσιμο. Μπορεί να είναι εξοπλισμένο με μια σχάρα - μια σχάρα στην οποία να θέσει καυσόξυλα. Μια τέτοια συσκευή επιτρέπει την ροή οξυγόνου από κάτω και τη βελτίωση της καύσης.
  • Πόρτα χυτοσιδήρου. Παρόντες στην κατασκευή κλειστών καυτών. Σπάνια χρησιμοποιείται σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, αλλά έχει τα πλεονεκτήματά του.
  • Σύστημα καπνού. Αυξάνει τη θερμότητα και επικοινωνεί με το δωμάτιο μέσα από τους τοίχους της τοιχοποιίας.
  • Καμινάδες. Σύστημα σωληνώσεων που αφαιρεί αέριες ουσίες, αιθάλη, οσμή και καπνό. Περιλαμβάνουν διάφορα στοιχεία για τη σύλληψη σπινθήρων και τη σωστή κατεύθυνση στις ροές θερμότητας.
  • Πύλη ή εκβολές ποταμών. Αυτό το δομικό στοιχείο κλείνει το εξωτερικό μέρος της εστίας, φέρει αισθητική λειτουργία. Μπορεί να έχει γείσο και ράφι στην κορυφή. Δεν πρέπει να υπερβαίνει το 3% της επιφάνειας του δωματίου.
  • Διακοσμητικά αντικείμενα.
  • Εξαρτήματα: πόρτες, μπάρμπεκιου μπάρμπεκιου, σχάρα, ανατίναξη, μερικές φορές φούρνο.

  Ειδικά χαρακτηριστικά

  Μετά από εποικοδομητικές και εξωτερικές αλλαγές, το τζάκι δεν έχει χάσει τις λειτουργίες του.Χρησιμοποιείται ακόμα για θέρμανση χώρου, αλλά ως πηγή θερμότητας από κεντρική θέρμανση και θερμαντήρες, έχει πολλά χαρακτηριστικά.

  Πρώτα απ 'όλα, η διακοσμητική λειτουργία του τζακιού είναι αδιαχώριστη από την πρακτική του εφαρμογή. Στο σύγχρονο εσωτερικό δεν είναι πλέον ο πιο πρωτόγονος σχεδιασμός του φούρνου. Θα πρέπει να περιέχει ένα highlight, κάτι που θα συμβάλει στην ενσωμάτωσή του στο σχεδιασμό του δωματίου και θα προσελκύσει το βλέμμα σε αυτό.

  Το δεύτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η περιοχή διανομής τζακιών. Αυτές είναι περιοχές με υγρό κλίμα, όπου οι σοβαρές παγετοί δεν θυμώνουν. Ο θάλαμος φωτιάς του κλιβάνου καμινάδας είναι μεγάλος, απορροφά σημαντικές ποσότητες αέρα κατά την καύση του καυσίμου. Προωθεί την αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα. Ο ψυχρός και υγρός αέρας θερμαίνεται γρήγορα, το δωμάτιο στεγνώνει.

  Σε περιοχές με σοβαρούς παγετούς αλλά ξηρό αέρα, το δωμάτιο με το τζάκι θα είναι δροσερό και με πολύ ξηρό μικροκλίμα.

  Είναι καλύτερα να περιορίσετε τον εαυτό σας σε μια ηλεκτρική παραλλαγή, ένα τζάκι ή ένα τζάκι με μια κλειστή εστία. Ανοίγοντας και κλείνοντας την πόρτα, μπορείτε να ρυθμίσετε το μικροκλίμα στο δωμάτιο.

  Στην τρίτη θέση - την αποτελεσματικότητα του συστήματος θέρμανσης.Εξαρτάται από το χρησιμοποιούμενο καύσιμο. Η πηγή θέρμανσης στη σόμπα του τζακιού είναι ακτινοβολούμενη θερμότητα. Ταυτόχρονα, τα καυσόξυλα δίνουν 25-30% θερμότητας, διάφορα είδη άνθρακα και τύρφη - από 50 έως 60%.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Οι θετικές στιγμές είναι αρκετά βαρύ για να κάνουν μια προσπάθεια και να αρχίσουν να κάνουν το τζάκι μόνοι σας.

  Πλεονεκτήματα παραδοσιακών τζακιών με ανοιχτή και κλειστή εστία:

   • Το σύστημα θερμαίνει γρήγορα τον αέρα. Η ανοικτή φωτιά εκπέμπει θερμότητα απευθείας στο δωμάτιο, αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα για εξοχικές κατοικίες ακανόνιστου σπιτιού και εξοχικές κατοικίες με κρύο χαμηλότερο όροφο. Στην πραγματικότητα χρησιμοποιήστε τη χώρα.
   • Το τζάκι είναι απαραίτητο σε δωμάτια με υψηλή υγρασία. Αυτοί μπορεί να είναι οι πρώτοι όροφοι σπιτιών από τούβλα της χώρας, εξοχικές κατοικίες σε περιοχές με συνεχή βροχόπτωση και νεφέλωμα. Λόγω της ταχείας κυκλοφορίας του αέρα, η περιττή υγρασία εξατμίζεται, το δωμάτιο γίνεται όχι μόνο ζεστό αλλά και ξηρό.
   • Μπορεί να εκτελέσει μια μαγειρική λειτουργία.. Τα τζάκια είναι συχνά εξοπλισμένα με μπάρμπεκιου ή σουβλάκια, σχάρες και μερικές φορές φούρνους.
   • Δίνει στο δωμάτιο μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα άνεσης, συμβολίζει το σπίτι.
   • Παίζει ο ρόλος ενός ασυνήθιστου στοιχείου σχεδιασμό.
   • Διακοσμητικό τζάκι εύκολο να διπλώσετε τον εαυτό σας.
   • Δεν εξαρτάται από την ηλεκτρική ενέργεια. Οι διακοπές της ηλεκτρικής ενέργειας δεν έχουν επίδραση σε αυτό, σε αντίθεση με τα εξαρτώμενα συστήματα θέρμανσης.
   • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή του έτους.. Για παράδειγμα, σε δροσερό καλοκαίρι ή στις αρχές του φθινοπώρου, όταν ένα άλλο είδος θέρμανσης είναι ακόμη νωρίς για χρήση.
   • Με την εστία κλειστή είναι δυνατή η ρύθμιση του ρυθμού καύσης. Η αποτελεσματικότητά του είναι υψηλότερη από αυτή της ανοικτής.
   • Τζάκι με κλειστή εστία, κύκλωμα αερίου και νερού μπορεί να θερμαίνει από 1 δωμάτιο σε ολόκληρο το πάτωμα. Για δύο δωμάτια μπορεί να λειτουργήσει γωνιακό τζάκι. Αλλά η συσκευή τους απαιτεί τη συμμετοχή επαγγελματιών και θα κοστίσει ένα σημαντικό ποσό. Τέτοια συστήματα πρέπει να τοποθετηθούν αμέσως κατά τη διαδικασία οικοδόμησης ενός σπιτιού. Για διαμερίσματα δεν είναι διαθέσιμα.

   Για να μην αναφέρουμε τα σημαντικά μειονεκτήματα:

    • Τα έργα μοντέρνων και τυποποιημένων κατοικιών δεν συνεπάγονται την παρουσία τζακιού. Για να το εγκαταστήσετε, θα χρειαστείτε ένα σχέδιο σπιτιών, ένα λεπτομερές σχέδιο και επαγγελματική συμμετοχή. Η άδεια κατασκευής ανοικτού ή κλειστού τζακιού με στερεά καύσιμα είναι ένα ξεχωριστό και πολύπλοκο θέμα.
    • Τοποθέτηση τζακιού εργασίας - ενοχλητική, σκονισμένη και μακρά διαδικασία. Στην ιδανική περίπτωση, απαιτεί ειδική σόμπα βοήθεια.
    • Το τζάκι δεν μπορεί να είναι η κύρια πηγή θερμότητας στο σπίτι, επειδή ο σχεδιασμός δεν έχει τη δυνατότητα να συσσωρεύει αυτή τη θερμότητα. Το τζάκι θερμαίνεται ενώ λειτουργεί. Μόλις καεί το καύσιμο, αρχίζει να κρυώνει. Εάν δεν μιλάμε για ένα εξοχικό σπίτι ή ένα εξοχικό σπίτι, αλλά για ένα διαμέρισμα σε ένα πολυκατοικία, είναι αδύνατο να οργανωθεί ένα παραδοσιακό τζάκι με ζωντανή φωτιά. Εδώ η λειτουργία του είναι καθαρά αισθητική.
    • Χαμηλή απόδοση με υψηλή κατανάλωση καυσίμου. Αυτό αυξάνει το οικονομικό κόστος διατήρησης του τζακιού.
    • Το περιορισμένο φάσμα του παραδοσιακού τζακιού με ανοιχτή εστία. Ένα τζάκι στο κέντρο του δωματίου και κοντά στον τοίχο θερμαίνει μόνο ένα δωμάτιο. Η θερμότητα είναι άνισα κατανεμημένη.
    • Απαιτείται συντήρηση (καθαρισμός καμινάδας).
    • Το υψηλό κόστος των σελιδοδεικτών και της ρύθμισης.

    Μακριά από όλες τις εγκαταστάσεις αποδίδεται μια παραδοσιακή σόμπα τζάκι με στερεά καύσιμα, έτσι έχουν προκύψει εναλλακτικές επιλογές. Πρόκειται για τζάκια με φυσικό αέριο και ηλεκτρικό. Έχουν επίσης τα υπέρ και τα κατά.

    Τζάκι αερίου με την αρχή της λειτουργίας και της εμφάνισης πιο κοντά στο παραδοσιακό.

    Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της είναι χαρακτηριστικά όπως η υψηλή απόδοση και η ταχύτητα εργασίας, η δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας και της έντασης της καύσης, η ασφάλεια, η ηρεμία λειτουργίας και η υψηλή ταχύτητα θέρμανσης του δωματίου.Επιπλέον, δεν υπάρχει ανάγκη αποθήκευσης και αποθήκευσης καυσίμων, ενώ το κόστος του φυσικού αερίου είναι φθηνότερο από το καυσόξυλο. Μπορούν να θερμάνουν ολόκληρο το δάπεδο.

    Τα μειονεκτήματα ενός τέτοιου τζακιού είναι προφανή: η πολύπλοκη εγκατάσταση του συστήματος αερίου, η έλλειψη γοητείας και αισθητικής πραγματικής φωτιάς, μεγάλων διαστάσεων και βάρους.

    Τα τζάκια νέας γενιάς τροφοδοτούνται με ηλεκτρισμό.

    Έχουν όλα τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας:

     • η εγκατάσταση δεν απαιτεί τη συμμετοχή ειδικών · γίνεται με το χέρι.
     • απλό και σαφές μηχανικό και τηλεχειριστήριο.
     • ρυθμιζόμενο επίπεδο έντασης θερμότητας.
     • μπορεί να ανασταλεί, γωνιακό, μη τετριμμένο σχήμα και διαμόρφωση.
     • δεν υπάρχει ανάγκη να τοποθετήσετε μια καμινάδα, να κάνετε ένα θεμέλιο και να σκεφτείτε την πυρασφάλεια.
     • δουλεύει σιωπηλά, χωρίς καπνό και αιθάλη.
     • έχει μικρό βάρος.
     • ρεαλιστική φλόγα φαίνεται.

     Υπάρχουν σχετικά λίγα μειονεκτήματα: η έλλειψη νομιμοποίησης και ραγισμού των καυσόξυλων που χαρακτηρίζουν ένα παραδοσιακό τζάκι, το υψηλό ενεργειακό κόστος, η δυνατότητα θέρμανσης μόνο ενός δωματίου και η εξάρτηση από τον ηλεκτρισμό.

     Είδη

     Όλα τα σύγχρονα τζάκια χωρίζονται σε διάφορους τύπους σύμφωνα με τέσσερα κριτήρια.Κριτήρια υπό όρους: τύπος καυσίμου, τύπος κατασκευής, τύπος εγκατάστασης, σκοπός.

     Υπάρχει μια άλλη ταξινόμηση - ανά τόπο προέλευσης. Είναι συνηθισμένο να ξεχωρίσετε αγγλικά, γαλλικά, εσθονικά, φινλανδικά, γερμανικά, ρωσικά τζάκια.. Η εσωτερική τους δομή έχει μικρές διαφορές, επομένως αυτή η ταξινόμηση είναι σημαντική μόνο για την εμφάνιση του τζακιού. Είναι αξιοσημείωτο ότι το ρωσικό τζάκι έχει σχετικά μικρό μέγεθος και ονομάζεται μικρός θάλαμος.

     Ο τύπος των τζακιών καυσίμων είναι:

      • Στερεό καύσιμο (θερμαίνεται στη διαδικασία καύσης ξύλου, τύρφης ή άνθρακα). Αυτά περιλαμβάνουν παραδοσιακά τζάκια, σόμπες και συσκευές με κλειστό φούρνο. Η πρώτη έκδοση έχει τη χαμηλότερη απόδοση - έως 25%, το υπόλοιπο - έως και 80%.
      • Τζάκι με θέρμανση αέρα. Αυτό είναι ένα είδος συσκευών στερεών καυσίμων, που εργάζονται σε ένα κλειστό πυροσβεστικό. Ο σχεδιασμός του παρέχει ένα σύστημα μεταφοράς αέρα για την αύξηση της απόδοσης και της αποδοτικότητας.
      • Καύσιμο πετρέλαιο. Αυτοί οι τύποι ονομάζονται ecofirestone ή biofireplace. Μερικές φορές υπάρχει το όνομα "αλκοόλ". Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιούν υγρά καύσιμα υλικά φυσικής προέλευσης, για παράδειγμα, βιοαιθανόλη ή αιθυλική αλκοόλη. Κατά τη διαδικασία της καύσης στον αέρα δεν εκπέμπει καπνό και αιθάλη.Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στο σπίτι όσο και στο διαμέρισμα. Σύμφωνα με τη μέθοδο της συσκευής είναι οι πιο απλές. Δεν βρωμιά, σκόνη, καπνός, μυρωδιά, καθαρή θερμότητα. Η βιοαιθανόλη έχει την υψηλότερη απόδοση - από το 80%. Η φλόγα διατηρείται λόγω της αντίδρασης με το οξυγόνο, δεν χρειάζεται να το προσθέσετε και να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό.
      • Αέριο (σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, μοιάζουν με σόμπες αερίου). Είναι το πιο οικονομικό να διατηρηθεί.
      • Με κύκλωμα νερού (παρόμοια με την κεντρική θέρμανση). Είναι πολύ πολύπλοκα σε διάταξη, αλλά καλύπτουν το μέγιστο της περιοχής για θέρμανση.
      • Ηλεκτρικά (παρόμοια με τους θερμαντήρες). Σε αντίθεση με τους θερμαντήρες, δεν είναι κινητό, αλλά αισθητικά ελκυστικό. Η ακτίνα θέρμανσης είναι μικρή, το κόστος ενέργειας είναι μεγάλο.

      Η ταξινόμηση σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης εξαρτάται από τη θέση της συσκευής θέρμανσης σε εσωτερικό χώρο. Υπάρχουν λίγες επιλογές: νησί (στο κέντρο του δωματίου), ενσωματωμένο (εσοχή μέσα στον τοίχο), τοίχο, γωνία.

      Το τζάκι του νησιού, κατά κανόνα, γίνεται το κεντρικό στοιχείο μιας σχεδιαστικής σύνθεσης. Ολόκληρο το εσωτερικό είναι χτισμένο γύρω του. Το στοιχείο είναι σίγουρα όμορφο, αλλά αναποτελεσματικό.Τα νησιωτικά είναι πιο συχνά ηλεκτρικά και ekokaminy.

      Κατασκευαστικά, αυτή είναι μόνο μια ανθεκτική στη θερμότητα βάση πάνω στην οποία γίνεται μια πυρκαγιά.

      Η περίμετρος της βάσης μπορεί να περικλείεται από γυαλί ή πλέγμα. Η δεύτερη επιλογή απαιτεί ειδικά μέτρα ασφαλείας. Πάνω από τη βάση είναι ένα κουτί καπνού και μια καμινάδα.

      Η βάση με προστατευτικό φράκτη είναι μονόπλευρη (όταν η φωτιά είναι ορατή μόνο στη μία πλευρά, οι άλλοι τοίχοι είναι "κωφοί"), διπλής όψεως (που βλέπουμε από πολλές πλευρές, συχνά απέναντι), τριπλής όψης, από οποιοδήποτε σημείο.

      Τα ενσωματωμένα τζάκια είναι είτε "ενσωματωμένα" σε ένα παχύ τοίχο είτε ενσωματωμένα σε μια στήλη.. Το όλο δομικό τμήμα είναι εντελώς κρυμμένο.. Αυτό εξοικονομεί χώρο και δίνει στο τζάκι αισθητική εμφάνιση. Ένας κοινός τύπος ενσωματωμένου τζακιού - κασέτα με κλειστή εστία. Το τζάκι κλείνει με μια γυάλινη πόρτα, έτσι ώστε η συσκευή να μην χάσει την αισθητική της λειτουργία.

      Το ενσωματωμένο τζάκι είναι καλό όταν βρεθεί στο σπίτι κατά το σχεδιασμό. Διαφορετικά, κινδυνεύει να γίνει το πιο χρονοβόρο για να κατασκευάσει, δεδομένου ότι η απαραίτητη θέση στον τοίχο θα πρέπει να περικοπεί.

      Οι φωτιές τοίχου προεξέχουν εντελώς μέσα στο δωμάτιο.. Αυτό περιορίζει τη χρήση τους σε μεσαία και μεγάλα δωμάτια. Σε σύγκριση με άλλους, αυτός ο τύπος έχει επίσης τα πλεονεκτήματά του. Αυτή είναι η ευκαιρία να το εγκαταστήσετε ανά πάσα στιγμή, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του σπιτιού, καθώς και τη μεταβλητότητα του σχεδιασμού. Οι τρόποι τελειώματος και διακόσμησης δεν είναι περιορισμένοι.

      Γωνιακά τζάκια δεν είναι ευρέως διαδεδομένα. σε ένα μοντέρνο εσωτερικό. Τώρα μπορούν να βρεθούν μόνο στα σπίτια των παλιών αποθεμάτων και διαμερισμάτων τύπου μουσεία. Εν τω μεταξύ, αυτός είναι ένας από τους πιο πρακτικούς τύπους, δεδομένου ότι η θέση του σας επιτρέπει να θερμάνετε δύο παρακείμενα δωμάτια ταυτόχρονα. Και η μέθοδος τοποθέτησης εξοικονομεί χρήσιμο χώρο στο δωμάτιο. Η σκέψη δεν περιορίζεται στη θέση.

      Η αιωρούμενη όψη περιορίζει την επιλογή του τύπου καυσίμου του τζακιού.

      Λόγω του μεγάλου μεγέθους και του βάρους των δομών στερεού καυσίμου και αερίου, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε θέση αποκομμένη από το θεμέλιο. Το κύκλωμα νερού δεν είναι επίσης κατάλληλο. Υπάρχουν μόνο δύο ποικιλίες - οινοπνευματώδη και ηλεκτρικά.

      Είναι ελαφρύ και η απουσία καμινάδας τους επιτρέπει να τα τοποθετήσετε απολύτως οπουδήποτε. Συχνά παίρνει κεντρική θέση ή στάση.επειδή τα συμπαγή και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του έχουν αυτό. Το σχήμα αυτού του τζακιού μπορεί να είναι ορθογώνιο, οβάλ, στρογγυλό και τετράγωνο, καθώς και οποιεσδήποτε ιδέες σχεδίασης που θέλετε.

      Με ραντεβού, υπάρχουν δύο τύποι συσκευών: λειτουργικές και διακοσμητικές.

      Και οι δύο λειτουργίες μπορεί να υπάρχουν ταυτόχρονα.

      Τα λειτουργικά είναι τα τζάκια για επιπλέον θέρμανση του δωματίου, μια συσκευή με μαγειρική λειτουργία. Είναι συναφείς για μια εξοχική κατοικία, μια εξοχική κατοικία, σοφίτα πατώματα ενός κτιρίου διαμερισμάτων. Ηλεκτρικό και αλκοόλ - για διαμερίσματα με κρύο ισόγειο.

      Είναι συνηθισμένο να κατατάσσονται ως διακοσμητικά:

       • Lzhekaminπου έχει μόνο ένα στόμα με ένα μη ενεργό πυροσβεστικό. Θέτει αποκλειστικά για να διατηρήσει το σχέδιο σε ένα συγκεκριμένο στυλ. Συχνά είναι σχεδιασμός τοίχου ή γωνίας με την πιο ρεαλιστική συσκευή. Δεν είναι κινητό, χρησιμοποιείται σε διαμερίσματα και ζεστά σπίτια, αλλά όχι σε ένα κρύο εξοχικό σπίτι.
       • Ανυψωμένο τζάκι. Διαφέρει από ένα ψεύτικο τζάκι στο ότι η κατασκευή είναι προσωρινή. Είναι κινητό και γίνεται μερικές φορές. Για παράδειγμα, για να διακοσμήσετε το σαλόνι για το νέο έτος, για μια θεματική φωτογραφική μηχανή λήψης οικογενειακών φωτογραφιών.Στην πραγματικότητα, πρόκειται για απλές διακοσμήσεις από ξύλο, μοριοσανίδες, κόντρα πλακέ, πλαστικό και άλλα αυτοσχέδια υλικά. Μπορούν ακόμη και να περιλάβουν υλικά διακοσμητικού χαρακτήρα για κούκλες ή κούκλες για παιδιά στο σπίτι ή στο θέατρο.

       Η ταξινόμηση των τζακιών από το σχεδιασμό είναι η πιο ποικιλόμορφη και απαιτεί λεπτομερή εξέταση.

       Στυλ και σχεδιασμός

       Η αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική αξία του τζακιού στο εσωτερικό είναι συχνά πιο σημαντική από τη λειτουργικότητά του. Ένα τέτοιο στοιχείο της διακόσμησης μπορεί να μετατρέψει το εσωτερικό στυλ που δεν αναγνωρίζεται ή δεν αναγνωρίζεται από την πρώτη ματιά σε μια ακριβή αντιστοίχιση της έννοιας, προσθέτοντας μια ένδειξη σε αυτήν. Ταυτόχρονα, η ποικιλία των στυλ είναι μεγάλη - από σταθερά κλασικά έως techno.

       Κλασικό

       Κλασικισμός - ένα συνώνυμο της ορμητικότητας, των σαφών αναλογιών και των γραμμών. Αναφέρεται στις πρώτες επιλογές των τζακιών, από τη στιγμή που έχουν εγκατασταθεί σταθερά στα σπίτια διαφόρων τμημάτων του πληθυσμού και είναι ευρέως διαδεδομένες. Τα υλικά της εσωτερικής διαρρύθμισης πρέπει να επιλέγονται με βάση τη λειτουργία του τζακιού, αλλά για την εξωτερική διακόσμηση της πύλης εμφανίζονται καλά και φυσικά προϊόντα. Όσο ακριβότερα και πιο ποιοτικά φαίνονται, τόσο καλύτερα ταιριάζουν στο κλασσικό πλαίσιο..

       Αυτό το κλασικό δεν δημιουργείται από ψεύτικα και φθηνά υλικά. Τουλάχιστον εξωτερικά, θα πρέπει να φαίνονται ακριβοί. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα στόμα από συμπαγές ξύλο, μάρμαρο, πέτρα. Χαρακτηρίζεται από μαζικότητα. Το πάνω μέρος της πύλης είναι τόσο ευρύ που χρησιμεύει ως τελικό ράφι. Λαμπτήρες, ρολόγια, ειδώλια, διακοσμήσεις τοποθετούνται πάνω σε αυτό.

       Τα μαρμάρινα και ξύλινα πύλες μπορούν να έχουν γεωμετρικό σχήμα και μπορούν να διακοσμηθούν με γλυπτά.

       Είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε. Η αφθονία των διακοσμητικών στοιχείων στο στόμιο του τζακιού δεν περιλαμβάνεται πλέον στην έννοια της κλασικής κατεύθυνσης. Είναι το προνόμιο των πομπώδη στυλ στο πνεύμα του μπαρόκ, του ροκοκό και του ρομαντισμού. Συχνά αναφέρονται στην ομάδα των κλασσικών στυλ, αλλά θα ήταν πιο σωστό να τα εντάξουμε σε μια ομάδα ιστορικών τάσεων. Το κλασικό στην περίπτωση αυτή λειτουργεί ως ανεξάρτητος κλάδος.

       Οι τυπικοί εκπρόσωποί της είναι αγγλικά και βικτοριανά. "Το υψηλότερο σημείο" της ανάπτυξης των κλασικών - Αυτοκρατορία.

       Το μπαρόκ και το ροκοκό έχουν μια θέση σε μερικούς σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, αλλά έχουν ήδη χάσει την παλιά τους επίσημη διάλεξη. Palace εσωτερικούς χώρους είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθεί στις συνθήκες των τυποποιημένων διαμερισμάτων και μικρών κατοικιών. Τα λευκά και χρυσά γάμα και τα πολύπλοκα διακοσμητικά στοιχεία φαίνονται πολύ επιτηδευμένα και ακατάλληλα στην καθημερινή ζωή. Η συνάφεια τους διατηρείται μόνο για δωμάτια με μεγάλη έκταση.

       Στις αστικές συνθήκες διαβίωσης, το τζάκι σπάνια χρησιμοποιείται για θέρμανση.

       Η διαρρύθμισή του - διακόσμηση, snag για να επιτευχθεί η σωστή ατμόσφαιρα στη ρύθμιση.

       Ρωσικά

       Μπορεί να ονομαστεί με ασφάλεια μια χωριστή μορφή τέχνης. Τζάκια με ρωσικό στυλ προσπαθούν να μοιάζουν με κεραμίδια, ενώ η σόμπα είναι η κύρια διακόσμηση στο σπίτι. Πρόκειται για μια αφθονία των ανάγλυφων σχεδίων και των πολύχρωμων σχεδίων. Τα μοτίβα για τα οικόπεδα είναι η φύση, τα λουλούδια και τα φρούτα, οι μύθοι και οι μύθοι, τα παραμύθια, οι κεντήματα (δαντέλες, ζωγραφική σε ξύλο).

       Τα κεραμίδια είναι μικρά πλακίδια μεγέθους, οι προκατόχους πλακιδίων. Είναι κατασκευασμένα από πορσελάνη, πήλινα και πηλό. Τα κεραμίδια επανειλημμένα καίγονται και καλύπτονται με διαφανές σμάλτο, χρώματα που περιέχουν χρυσό.

       Κάθε τζάκι στο ρωσικό ύφος δημιουργείται μόνο σε ένα αντίγραφο και είναι ένα σύμβολο της ταυτότητας.

       Αποτελεί το κεντρικό στοιχείο στο εσωτερικό, όλα τα άλλα προσαρμόζονται σε αυτό. Η διάταξη ταυτόχρονα είναι ευρέως διαδεδομένη γωνιακή και πλησίον τοίχου. Για να διατηρηθεί η αίσθηση της αυθεντικότητας, το τζάκι στο ρωσικό στυλ είναι καλύτερα να επιλέξετε στερεά καύσιμα ή φυσικό αέριο με ένα κλειστό πυροσβεστικό.. Μια ηλεκτρική οθόνη θα κάνει. με υψηλής ποιότητας απομίμηση καυσόξυλων καύσης.

       Το στυλ αυτό έχει τρεις κυρίαρχες κατευθύνσεις: το στυλ "a la ryus" (κοινό στην Ευρώπη, απεικονίζει το όραμα των ξένων για τους ρωσικούς εσωτερικούς χώρους σε πλούσια σπίτια), "αντίκες" (ερμηνεία παλαιών εσωτερικών χώρων με σύγχρονα υλικά) αστικό ρωσικό στυλ).

       Rustik

       Η τάση αυτή προσδιορίζεται με απλούς, ανθεκτικούς, αλλά πρωτόγονους εσωτερικούς χώρους του χωριού. Χαρακτηρίζεται από τη χρήση της φυσικής πέτρας ακατέργαστης επεξεργασίας, την απουσία μιας εκλεπτυσμένης διακόσμησης της πύλης. Χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι ένα ανοιχτό καυστήρα. Ένα τέτοιο τζάκι πρέπει να είναι καύση ξύλου, με ζωντανή φωτιά, ξύσιμο καυσόξυλων και μυρωδιά ξύλου.

       Για τους εσωτερικούς χώρους που είναι αλλοδαποί στην έμφαση φυσικά ρουστίκ, υπάρχουν κλαδιά του. Είναι πιο ακριβή και επιτρέπουν διακοσμητικά στοιχεία από μέταλλο, ξύλο, κλειστό καυστήρα, ηλεκτρικές οθόνες. Αυτά περιλαμβάνουν τη χώρα, το σκανδιναβικό στιλ, την Προβηγκία, το σαλέ.Όλες οι περιοχές που υποστηρίζουν τη χρήση φυσικών υλικών στη διακόσμηση.

       Σύγχρονη

       Αυτό το όνομα συγκεντρώνει πολλές περιοχές που έχουν ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα - την ανανέωση της τέχνης. Η έντονη ομορφιά και η επιείκεια ξεθωριάζουν στο παρασκήνιο.

       Ένα μοντέρνο τζάκι (ή Art Nouveau, Jugend, Liberty) μπορεί να διατηρήσει εκλεκτικά χαρακτηριστικά και διακόσμηση, αλλά το ποσό του είναι ελαχιστοποιημένο. Ο συνδυασμός διαφορετικών υλικών αρχίζει να εφαρμόζεται. Στα τέλη του XIX-XX αιώνα, Art Nouveau έγινε προϋπόθεση για όλα τα μοντέρνα στυλ.

       Σύγχρονες κατευθύνσεις

       Συλλογικό όνομα για διαφορετικές κατευθύνσεις. Υπάρχει μια τραχιά βιομηχανική πατάρι, ένα είδος σύγχρονης διακόσμησης και ένας αυστηρός εποικοδομητισμός, και η μεταλλοποιημένη hi-tech με το πλησιέστερο σχετικό - techno. Διακριτικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων τζακιών: αφθονία των επιφανειών από γυαλί, σίδηρο, χρώμιο και καθρέφτη, συνοπτικές μορφές, μικρό μέγεθος. Γεωμετρικά σχήματα επικρατούν.

       Τα σύγχρονα τζάκια είναι συχνά κατασκευασμένα για να εξοικονομούν χώρο.

       Δεν υπάρχει διακοσμητικό πλαίσιο με τη μορφή πύλης για φιγούρα, αλλά συγχωνεύεται με τον τοίχο. Σχετικές βιοαντλίπες που δεν απαιτούν την οργάνωση της καμινάδας.

       Διακόσμηση τζάκι - αυτό είναι ένα κοινό φαινόμενο. Αυτά τα τζάκια είναι φτιαγμένα από φως στην επεξεργασία υλικών σύμφωνα με τον τύπο αφρού πολυουρεθάνης και ινοσανίδων. Για την επίδραση 3-D χρησιμοποιούνται υλικά με μεγάλο πάχος φύλλου. Χρησιμεύουν ως διακόσμηση Πρωτοχρονιάς στο σαλόνι, υπνοδωμάτιο, στούντιο φωτογραφιών. Σε συνεχή βάση, ένα τέτοιο τζάκι είναι δύσκολο να γίνει υψηλής ποιότητας. Φαίνεται ψεύτικο και πολύ φθηνό.

       Απαραίτητα εργαλεία και αξεσουάρ

       Ένα σύνολο εργαλείων, υλικών και εξαρτημάτων για τη δημιουργία τζακιού ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του. Η διαδικασία κατασκευής αυτού του τζακιού με ένα ενεργό πυροσβέστη είναι το πιο χρονοβόρο και πολύπλοκο. Ο ευκολότερος τρόπος να φτιάξετε ένα ψεύτικο τζάκι ως διακόσμηση.

       Για την κατασκευή ενός τζακιού εργασίας σε κύκλωμα στερεών καυσίμων, αερίου ή νερού, ο κατάλογος των αναγκών δεν ξεκινάει με την επιλογή των υλικών, αλλά με το πιο σημαντικό και πολύπλοκο πράγμα - σχεδιασμό χαρτιού. Θεωρητικά, το τζάκι αναφέρεται σε επικίνδυνα στοιχεία πυρκαγιάς, ειδικά με ανοιχτή εστία. Ως εκ τούτου πριν καθίσετε σε μια καρέκλα και ακούγοντας το ζεστό ξέσπασμα καυσόξυλων στο τζάκι, θα χρειαστεί να περάσετε από 3 μήνες έως έξι μήνες για να τακτοποιήσετε τα κατώφλια των διαφόρων αρχών και να λάβετε άδεια.

       Αυτή η διαδικασία είναι προβληματική επειδή, σε νομοθετικό επίπεδο, η κατασκευή τζακιών επιτρέπεται σε περιορισμένους τύπους κατοικιών.

       Πρόκειται για προ-επαναστατικά κτίρια, στα οποία υπάρχει ξεχωριστός δίαυλος από τον εξαερισμό για την εξαγωγή καπνού. Επίσης σε ιδιωτικό σπίτι μπορείτε να λάβετε άδεια οικοδομής, σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας. Την ίδια στιγμή στα έγγραφα σε καμία περίπτωση Δεν μπορείτε να ορίσετε τζάκι με ανοιχτό καυστήρα. Οι οικοδομικοί κώδικες δεν επιτρέπονται. Αλλά για να το εκδώσετε ως μεταφορά του συστήματος θέρμανσης είναι αρκετά ρεαλιστικό. Χωρίς προδιαγραφές, θα θεωρείται μια σόμπα με κλειστό πυροσβεστήρα, και η κατασκευή του δεν είναι ακόμη απαγορευμένη.

       Η σειρά εγγραφής ξεκινάει με την ανάπτυξη του έργου και εκτελείται από ένα παράδειγμα που έχει άδεια για τέτοιες δραστηριότητες. Το επόμενο βήμα είναι να αξιολογήσουμε την κατάσταση λειτουργίας του σπιτιού. Το κυριότερο είναι η δυνατότητα συντήρησης της καμινάδας και η αναθεώρησή της το αργότερο έξι μήνες από τη δημιουργία του έργου.

       Μετά την αξιολόγηση με το έργο πρέπει να επισκεφθείτε τα γραφεία του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, τα οποία έχουν άδεια. Ο φορέας αυτός πρέπει να παραδώσει θεώρηση για το έργο. Εάν όχι, το έργο αποστέλλεται για αναθεώρηση για όσο διάστημαμέχρι να πληροί όλες τις απαιτήσεις πυρασφάλειας.

       Εκτός από το MOE, πρέπει να λάβετε άδεια από την πυροσβεστική υπηρεσία. Μετά από αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δουλειά. Μετά την ολοκλήρωσή τους, θα γίνουν αποδεκτές από ειδική επιτροπή και οι αλλαγές που θα γίνουν θα καθοριστούν στο σχέδιο της κατοικίας.

       Απευθείας για την κατασκευή θα χρειαστεί:

        • Λύση για την πλήρωση της βάσης και των εξαρτημάτων. Με μεγάλο βάρος ολόκληρης της δομής, το θεμέλιο πρέπει να ενισχυθεί με ένα χαλύβδινο πλέγμα έτσι ώστε να μην σπάσει.
        • Δύο φύλλα σιδήρου πάχους 15mm. Το ένα τοποθετείται απευθείας στο θεμέλιο, το δεύτερο - στην κορυφή της στεγανοποίησης με απομάκρυνση των 100-150 cm.
        • Δύο φύλλα ruberoid. Εκτελούν τη λειτουργία της μόνωσης μεταξύ γαλβανισμένων φύλλων χάλυβα.
        • Τούβλο. Ανεξάρτητα από το μπροστινό μέρος του τζακιού, η εστία του είναι κατασκευασμένη από κόκκινα κεραμικά τούβλα. Μπορούν επίσης να ολοκληρώσουν την καμινάδα κατά μήκος του εσωτερικού περιγράμματος. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για την πληρωμή "κόλπων" - τούβλων, προσαρμοσμένων σε μη τυποποιημένο σχήμα και μέγεθος. Το υλικό πρέπει να είναι απαλλαγμένο από ρωγμές, ελαττώματα, καμένες σκοτεινές περιοχές. Είναι αρκετά ανθεκτικό στη φωτιά και θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.
        • Πλάκες πυρκαγιάς. Έβγαζαν κάτω από τον φούρνο.Το υλικό είναι πυρίμαχο και έχει σχεδιαστεί ειδικά για σόμπες και τζάκια.
        • Μείγμα αργιλίου για την τοιχοποιία. Επιτρέπεται η χρήση μόνο καθαρού πηλού κατασκευής και αλλουβιακής άμμου. Οι αναλογίες των συστατικών του μείγματος - 3 μέρη άμμου σε 1 μέρος αργίλου. Οι λύσεις τσιμέντου και αλαβάστρου δεν είναι κατάλληλες. Η τοιχοποιία δεν θα κρατήσει. Μαζί με τη δεξαμενή για τη λύση πρέπει να αγοράσετε ένα μίξερ κατασκευής, σκαμπά κονιάματος, σπάτουλα και κανόνας.
        • Επίσης, χρειάζεστε: ομαλή επίπεδη σανίδες για καλούπια, κορδόνια αμιάντου, μύλος για τοποθέτηση τούβλων σε μέγεθος, εργαλεία έλξης και μέτρησης, επίπεδη και επίπεδη, σπάτουλα, συρραπτικά, φτυάρια, σφυρί με ακροφύσιο σιδήρου και καουτσούκ (για εξομάλυνση τοιχοποιίας).
        • Πρόσθετα στοιχεία: σχάρα, σωλήνες εξαερισμού και σχάρες, φρεζάκια τέφρας, προστατευτική οθόνη από σπινθήρες και κάρβουνα, πόκερ και διακοσμητικά στοιχεία. Με απλό σχεδιασμό, αυτή είναι μια πύλη τζακιού ή στόμα.

        Τα ηλεκτρικά σημεία εγκαθίστανται σε ένα απλοποιημένο σχήμα. Δεδομένου ότι δεν απαιτούν καμινάδα και δεν είναι πιο επικίνδυνες από μια συμβατική θερμάστρα, δεν απαιτείται άδεια.Παράκαμψη της γραφειοκρατίας, μπορείτε να προχωρήσετε αμέσως στη ρύθμιση του τζακιού.

        Από μόνη της, ένα ηλεκτρικό τζάκι είναι αρκετά ελαφρύ και δεν θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

        Για να το εγκαταστήσετε θα χρειαστείτε ένα πλαίσιο κατασκευασμένο από μεταλλικό προφίλ, φύλλα για επένδυση, υλικά τελικής επεξεργασίας για αρμούς, υλικό για διακοσμητικά φινιρίσματα και τα συνοδευτικά μικρά κομμάτια με τη μορφή βιδών και βιδών για τη σύνδεση του πλαισίου στον τοίχο. Θα χρειαστείτε επίσης εργαλεία κοπής, τρυπάνι ή κατσαβίδι, εξαρτήματα μέτρησης και σχεδίασης.

        Για ψευδή τζάκια, υλικά σχεδίασης, εργαλεία κοπής απαιτούνται για την αποκοπή εξαρτημάτων, συνδετήρες με τη μορφή βιδών ή υγρών καρφιών, χρωμάτων, σταθεροποιητικών στοιχείων (έτσι ώστε η κατασκευή να μην καταρρέει) και διακόσμησης.

        Πώς να το κάνετε μόνοι σας;

        Η τεχνολογία κατασκευής του τζακιού εξαρτάται από τον τύπο του. Τα τζάκια είναι εύκολο να κατασκευαστούν. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να οικοδομήσουμε ένα πραγματικό τζάκι εργασίας με ανοιχτό καυστήρα. Δεν θεωρούμε καθόλου τις επιλογές θέρμανσης αερίου και κυκλώματος νερού, αφού η ρύθμισή τους απαιτεί την παρέμβαση ειδικών.. Ακόμα και το εκπαιδευτικό βίντεο σε αυτό δεν είναι βοηθός.Ο σωστά συνδεδεμένος εξοπλισμός αερίου ή ένας λέβητας μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο σπίτι και ακόμη και να γίνει απειλή για τη ζωή και την υγεία των κατοίκων του.

        Πριν από την έναρξη της εγκατάστασης, είναι σημαντικό να πραγματοποιηθούν διάφορες προπαρασκευαστικές διαδικασίες. Τυπικά, αυτό το σχέδιο χαρτιού, ο υπολογισμός του μεγέθους του τζακιού, η επιλογή των υλικών από τα οποία θα γίνει το "σώμα" του τζακιού και του στόματός του, η επιλογή της μορφής της πύλης, το χρώμα του εξωτερικού και διακοσμητικού σχεδιασμού.

        Διαστάσεις

        Ο υπολογισμός του μεγέθους του κλιβάνου είναι το πιο σημαντικό στάδιο σχεδιασμού. Εκτελείται σε σχέση με τις διαστάσεις του θερμαινόμενου δωματίου. Είναι υπό όρους η διαίρεση όλων των τζακιών σε μίνι, μεσαία και μεγάλα. Μίνι τζάκια είναι σχεδιασμένα για δωμάτια 10-12 τετραγωνικών μέτρων. Ένα μικρό τζάκι θα έχει μια εστία 400-420 mm πλάτος, ύψος 420 mm, βάθος 300-320 mm. Αυτές είναι οι διαστάσεις που χαρακτηρίζουν μια μικρή σόμπα. Το σχήμα της εστίας είναι στενό και επιμήκη ή τετράγωνο.

        Ένα άλλο είδος μικρών τζακιών σχεδιασμένων για δωμάτια με έκταση 13.5-15 τετραγωνικών μέτρων. m. Το πλάτος του φούρνου - 450-500 mm, ύψος 450-490 mm, βάθος - 320.

        Το ύψος του κουτιού καπνού για μικρά τζάκια - 570-600 mm.

        Το μέσο μέγεθος χώρου 18-25 τετραγώνων απαιτεί τζάκια μεγέθους 600-700 mm. Το συνιστώμενο ύψος είναι 560-630, το βάθος είναι 320-350. Το βέλτιστο ύψος του κουτιού καπνού είναι 630-660 mm.Το σχήμα του καυστήρα σε ένα τέτοιο τζάκι είναι τετράγωνο ή ορθογώνιο, με μια μακρύτερη πλευρά οριζόντια.

        Για πολύ ευρύχωρα δωμάτια μεγέθους 30-40 τετραγώνων, απαιτείται τζάκι με τις παραμέτρους W × H × G ίσες με 800-900 mm x 700-770 x 400-420 mm. Κουτί καπνού σε ύψος όχι μικρότερο από 700-800 mm.

        Ο κάθετος οπίσθιος τοίχος δεν πρέπει να είναι μικρότερος από 360 mm για όλους τους τύπους τζακιών. Η ελάχιστη διατομή της καπνοδόχου είναι 140 mm.

        Πιο ακριβείς υπολογισμοί γίνονται από τον τύπο. Έτσι, για να καθορίσετε το μέγεθος του κλιβάνου, θα πρέπει να διαιρέσετε τη συνολική επιφάνεια του δωματίου κατά 50. Παράλληλα βάθος σε σχέση με το ύψος είναι 2: 3. Η υπερβολικά βαθιά εστία μειώνει την ήδη πολύ μη αποτελεσματική μεταφορά θερμότητας κατά την καύση καυσίμου. Όλη η θερμότητα θα πάει μαζί με τον καπνό στο δρόμο. Μια μικρή εστία, αντίθετα, θα προκαλέσει το κάπνισμα και την αιθάλη να εγκατασταθούν στο δωμάτιο.

        Είναι σημαντικό να υπολογίσετε το μέγεθος της καμινάδας. Το πλάτος του πρέπει να είναι τουλάχιστον το ένα δέκατο του πλάτους της εστίας. Για έναν στρογγυλό σωλήνα, αυτοί είναι οι δείκτες διαμέτρου.

        Υλικά

        Το τζάκι και η καμινάδα είναι σχεδόν πάντα κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό - κόκκινο κεραμικό τούβλο. Το τούβλο είναι κοίλο και στερεό. Για το τζάκι είναι πιο κατάλληλο στερεό.Αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες, δεν σπάει, δεν έχει πόρους. Για το ίδρυμα χρειάζεστε ένα μίγμα σκυροδέματος ή τσιμέντου. Το σκυρόδεμα είναι φθηνότερο, το τσιμέντο είναι πιο πρακτικό. Εάν τσιμέντο, τότε 300 σημάδια.

        Πριν από την τοποθέτηση της εστίας, τοποθετούνται γαλβανισμένα μεταλλικά φύλλα και ένα στρώμα στεγάνωσης και θερμομόνωσης. Η βάση του κλιβάνου μπορεί να προστατευθεί περαιτέρω από τη διάσπαση με τη βοήθεια πλακών πυροπροστασίας. Επίσης κατάλληλα πυρίμαχα πυρίμαχα τούβλα.

        Το θερμομονωτικό υλικό είναι ένα τυλιγμένο χαρτόνι εμποτισμένο από ρητίνη και ψεκασμένη άμμος.

        Για παράδειγμα, στέγες. Προκειμένου να εκτελέσει τη λειτουργία του, είναι απαραίτητο να το τοποθετήσετε στην μαστίχα. Για τζάκι απαιτεί πίσσα ή μαστίχα πίσσας. Μέσα στην ίδια την καμινάδα χρησιμοποιούνται μεταλλικοί σωλήνες.

        Τα τούβλα πρέπει να είναι μονολιθικά, συμπαγή και ομαλά. Για τα τούβλα "συμπλέκτη" χρησιμοποιούνται διαλύματα ορυκτών, νερού και αδρανών υλικών. Τα φυσικά ορυκτά είναι διαφορετικοί τύποι αργίλου, ασβέστου, τσιμέντου και γύψου. Το βέλτιστο θεωρείται βάση αργίλου. Ο ρόλος του αδρανούς οργανισμού παίζεται από υψηλής ποιότητας λεπτή άμμο.Σε συνθήκες συνεχούς έκθεσης σε υψηλές θερμοκρασίες, η ορεινή άμμος έχει συνιστάται καλύτερα.

        Πιο μεταβλητή πύλη φινιρίσματος. Στο στόμα δεν υπάρχει θερμικό φορτίο, δεν υπάρχει άμεση έκθεση στη φωτιά, έτσι η επιλογή των υλικών είναι αρκετά μεγάλη.

        Το κύριο κριτήριο εδώ δεν είναι πλέον η αντίσταση στη φωτιά, αλλά η ευαισθησία στην επεξεργασία και η συμμόρφωση με την ιδέα του σχεδιασμού.

         Για την κατασκευή της πύλης χρησιμοποιούνται:

         • Μάρμαρο. Μάρμαρα πύλη φαίνεται ακριβό, κομψό, αλλά δεν είναι πολύ περίτεχνα. Είναι κατάλληλο σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία του τμήματος Lux. Μαρμάρινο τζάκι δίπλα σε απλή ταπετσαρία ή φτηνό τελικό πάτωμα θα κοιτάξει έξω από το μέρος.
         • Γρανίτης. Μια εντυπωσιακή, τεράστια πύλη γρανίτη θα χωρέσει καλά στους κλασικούς, γοτθικούς και σκανδιναβικούς εσωτερικούς χώρους. Ως προϊόντα από μάρμαρο, απαιτεί ένα κατάλληλο περιβάλλον, αλλά είναι πιο κατάλληλο για χώρους σε σκούρα χρώματα.
         • Πλακάκια. Το πιο πολύπλοκο και ακριβό, αλλά ταυτόχρονα το πιο εντυπωσιακό ντεκόρ. Με τη βοήθειά του ενσωματώνονται τζάκια σε ρωσικό στιλ, καθώς και εθνοκάμματα. Κεραμίδια ή κεραμικά πλακίδια μπορούν να παραγγελθούν σε τελική μορφή και σύμφωνα με ένα ατομικό σχέδιο.Το μωσαϊκό με πλακάκια θα αποτελείται από ένα περιορισμένο αριθμό μονάδων μερών. Δεν μπορείτε να τους καταστρέψετε, δεν μπορείτε να αγοράσετε ανταλλακτικά στο κατάστημα υλικού ως ένα ραγισμένο πλακάκι. Για το φινίρισμα θα χρειαστείτε ειδικά εργαλεία και συνδετικά. Είναι καλύτερο να εμπιστευθεί μια τέτοια υπεύθυνη εκδήλωση για τους επαγγελματίες.
         • Κεραμική. Έχοντας εμπειρία με υλικά φινιρίσματος, είναι δυνατή η προσαρμογή των συνηθισμένων κεραμικών πλακιδίων ως δομοστοιχείων πλακιδίων. Το γεγονός είναι δύσκολο, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.
         • Φυσική πέτρα. Πέτρινη διακόσμηση - το προνόμιο τέτοιων στυλ όπως ρουστίκ, χώρα, σαλέ. Αυτή είναι μια εναλλακτική λύση για το κόκκινο τούβλο, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στην ατμόσφαιρα ενός εξοχικού σπιτιού.
         • Τεχνητή πέτρα. Εκτελεί λειτουργίες παρόμοιες με το φυσικό αδελφό του στο σχεδιασμό, αλλά κοστίζει λιγότερο.
         • Αντιμετωπίζοντας τούβλο. Αυτό το υλικό για το εξωτερικό της πύλης, το οποίο έχει διαφορετικό χρώμα, υφή και υφή. Η σειρά είναι μεγάλη, κάτω από τα τούβλα με μαργαριτάρια.
         • Ξύλο. Η ξύλινη πύλη είναι λακωνική και αξιοπρεπής. Συχνότερα χρησιμοποιούμενα είδη σκοτεινού ξύλου. Το ξύλο είναι κατάλληλο σε πολλούς εσωτερικούς χώρους, από την κλασική έως την Προβηγκία.
         • Γαλβανισμένο προφίλ. Το τραχύ μεταλλικό φινίρισμα είναι χαρακτηριστικό των σκανδιναβικών δωματίων. Έχει επίσης βιομηχανικά χαρακτηριστικά και γι 'αυτό θα χωρέσει βιολογικά σε σαλόνι-σαλόνι ή στούντιο. Όμορφα σφυρηλάτηση, ογκώδη μεταλλικά μέρη και σχάρες είναι αναπόσπαστα στοιχεία του βικτωριανού σχεδιασμού τζάκι.
         • Γύψος. Το στόμα του γύψου χρησιμοποιείται στην περίπτωση που η πύλη του τζακιού πρέπει να μοιάζει με ποιότητα γυψοσανίδας. Αυτός ο στόκος θα κοστίσει αρκετά ακριβό, αλλά το ανάλογο γύψου είναι διαθέσιμο ακόμη και με μικρό προϋπολογισμό. Η διακόσμηση μπορεί να είναι είτε κλασικό στυλ ή πιο περίπλοκο, για παράδειγμα, σε στυλ μπαρόκ.
         • Πάτωμα. Χρησιμοποιείται για το φινίρισμα μικρών τζακιών. Η μεγάλη και ψηλή πύλη, η οποία έχει ένα ράφι στην κορυφή, είναι ήδη δύσκολο να αποτριχωθεί με στενά ελάσματα.
         • Παράγωγα φυσικού ξύλου. Μπορείτε να φτιάξετε μια όμορφη σκαλιστή πύλη με τα δικά σας χέρια και από τα υλικά του προϋπολογισμού. Όλοι οι τύποι κόντρα πλακέ, μοριοσανίδες χωρίς επικάλυψη πλαστικοποίησης, DVP, OSB και MDF ανήκουν σε αυτά. Όλα αυτά τα υλικά ανήκουν στο φύλλο, έχουν αρκετά μεγάλο πλάτος και μήκος για να φτιάξουν μια πύλη από ένα κομμάτι, είναι εύκολο να τα επεξεργαστούν.

         Όταν η εστία είναι κλειστή, χρησιμοποιούνται συνήθως πόρτες από χυτοσίδηρο ή γυαλί ανθεκτικό στη φωτιά.

         Η πύλη για το ηλεκτρικό τζάκι είναι κατασκευασμένη με τη μορφή πλαισίου από μεταλλικό προφίλ και γωνίες. Επενδύσεις φύλλων γυψοσανίδας πλαισίου. Οι βίδες χρησιμοποιούνται ως συνδετήρες.

         Όσο για τα ψευδο-τζάκια, οι πύλες τους είναι κατασκευασμένες από διαφορετικά υλικά σύμφωνα με την ιδέα. Οι μαζικές πύλες φαίνονται πιο θεαματικές από παχιά, "φουσκωμένα" υλικάπ.χ. αφρός ή πολυουρεθάνη. Ένα σκληρό στόμα μπορεί να κατασκευαστεί από τα ίδια παράγωγα ξύλου όπως για ένα τζάκι εργασίας, καθώς και από ένα μπαρ και σανίδες. Οι πλάκες γυψοσανίδας και τα απορρίμματα χρησιμοποιούνται ενεργά. Εξαιρετική εξυπηρέτηση μπορεί να εξυπηρετήσει τα παλιά έπιπλα.

         Για τη σφράγιση των ραφών χρήσιμο στόκος, υγρά καρφιά, εργαλεία ζωγραφικής.

         Για διακόσμηση - βούρτσες, βαφές, αυτοκόλλητες μεμβράνες, τελείωμα εκτύπωσης. Τα υπόλοιπα στοιχεία είναι προαιρετικά. Το στόμιο του τζακιού μπορεί να είναι ασημένιο, χρυσό ή μαργαριτάρι, να έχει ογκομετρικές λεπτομέρειες και να απεικονίζει φυσικό μάρμαρο.

         Μορφή

         Η θέση του τζακιού στο δωμάτιο (κέντρο, γωνία ή τοίχος) καθορίζει την ποσότητα των δομικών υλικών. Η αξία του έχει μια μορφή.Μπορεί να ποικίλει η μορφή του κλιβάνου και η μορφή της πύλης. Έτσι, ένα στρογγυλό τζάκι είναι πιο δύσκολο να τεθεί από ένα τετράγωνο.

         Το ίδιο το εσωτερικό του πυροσβεστήρα είναι τετράγωνο, ορθογώνιο, ποινικό, ημικυκλικό και στρογγυλό.

         Τα σύγχρονα τζάκια έχουν επίσης οβάλ και τριγωνικό σχήμα. Όσο μικρότερο είναι το τζάκι, τόσο πιο εύκολο είναι να επιλέξετε το μέγεθος.. Τα μεγάλα καυστήρια επιβάλλουν ορισμένους περιορισμούς. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα ορθογώνιο ορθώνεται κάθετα.

         Η μορφή της εξωτερικής διακόσμησης της πύλης είναι θέμα καθαρά αισθητικής. Συχνά συμβαίνει με τη μορφή μιας αψίδας με ράφι στην κορυφή, μια κομμένη άκρη και σκαλιστό διάκοσμο. Το τόξο μπορεί να είναι στρογγυλεμένο ή επιμηκυμένο προς τα πάνω. Είναι ενδιαφέρον να κοιτάξουμε καμάρες, εξαιρετικές σε ένα ημικύκλιο.

         Χρώματα

         Η παλέτα χρωμάτων καθορίζεται από τον τύπο των υλικών φινιρίσματος και συνήθως περιορίζεται σε φυσικά φυσικά χρώματα.

         Ο γύψος είναι κλασικά λευκός. Πηγαίνει καλά με τη χρυσή διακόσμηση.

         Το μάρμαρο μπορεί να είναι μονοφωνικό (λευκό, μαύρο, καφέ, γκρι, μπεζ) ή σε δίχρωμο (συνδυασμός διαφόρων αποχρώσεων με λευκό, μαύρο και γκρι). Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρείτε μια πράσινη, ροζ, μπλε, χρωματιστή πέτρα με ραβδώσεις του ίδιου χρώματος. Το φυσικό μάρμαρο επιλέγεται σε γκρι και καφέ χρώματα, λιγότερο συχνά - γαλακτώδες.

         Το τούβλο που βλέπετε παρουσιάζεται στην αγορά από μια διαφορετική παλέτα, αλλά η περιορισμένη ποσότητα χρωμάτων χρησιμοποιείται: τερακότα, καφέ, μαύρο, λευκό, γκρι, σοκολάτα, ελεφαντόδοντο. Παρουσιάζεται επίσης στις συνδυασμένες εκδόσεις και με επίστρωση μαργαριταριού.

         Το δέντρο και τα παράγωγά του επιλέγονται για ζωγραφική.

         Δημοφιλείς αποχρώσεις, μαυρισμένο μαύρο ξύλο, φυσικό σκοτεινό ξύλο. Οι αποχρώσεις των καρυδιών, το τικ, το βέγκι είναι οι πιο απαιτητικές.

         Η εγγραφή με πλακάκια δεν περιορίζεται σε μια παλέτα. Ένα τέτοιο φινίρισμα είναι διαθέσιμη αναταραχή φωτεινό μπλε, κόκκινο, κίτρινο και άλλα χρώματα.

         Βήμα προς βήμα

         Στάδια κατασκευής τζακιού με φούρνο εργασίας:

          • Σχεδίαση σχεδίου, τον υπολογισμό της ποσότητας των υλικών.
          • Αγορά υλικών και εργαλεία, στολές εργασίας. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, θα χρειαστείτε αναπνευστήρα και γυαλιά, καθώς είναι σκόνη και βρώμικα για να τοποθετήσετε την καμινάδα στον τοίχο (οροφή).
          • Προπαρασκευαστικές εργασίες. Σε αυτό το στάδιο, η ανασκαφή ανασκάπτεται (κούφια στο παλιό θεμέλιο) κάτω από το τζάκι, και το μίγμα αμμοχάλικου-άμμου γεμίζεται. Ένα αδιάβροχο υλικό απλώνεται πάνω από τα ερείπια και το θεμέλιο χύνεται πάνω του. Είναι ενισχυμένο με μεταλλικό πλέγμα.Χρόνος στεγνώματος τσιμεντοκονίας - 20-30 ημέρες.
          • Διάλυμα αραιώσεως. Αυτή είναι μια μακρά διαδικασία, δεδομένου ότι ο πηλός θα πρέπει να απολαύσετε για 2-3 ημέρες. Στη συνέχεια, η άμμος χύνεται στο διάλυμα αργίλου. Σε 8 μέρη πηλού 8 μέρη άμμου και 1 μέρος νερού. Το μείγμα αναμειγνύεται επιμελώς με ένα μίξερ κατασκευής μέχρι τη συνοχή της ξινή κρέμα.
          • Τζάκι για τοιχοποιία. Οι δύο πρώτες σειρές είναι διατεταγμένες χωρίς χαρακτηριστικά, με κενό 5 χιλιοστών. Αυτή είναι η βάση του τζακιού. Η τρίτη σειρά - το κάτω μέρος του κλιβάνου. Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε πλάκες πυρίμαχων πλακών που τοποθετούνται στην άκρη. Εναλλακτικά με άλλα υλικά δεν μπορεί. Η σχάρα είναι επίσης εγκατεστημένη εδώ. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο σίδηρος επεκτείνεται περισσότερο από ένα τούβλο όταν θερμαίνεται, επομένως απαιτούνται κενά θερμοκρασίας. Η τέταρτη σειρά - η αρχή του σχηματισμού του θαλάμου καύσης.

          Εάν υπάρχει ένα λουρί στο σχέδιο, τίθεται στη διαδικασία σχηματισμού της πέμπτης σειράς.

          Μέχρι το όγδοο χωρίς χαρακτηριστικά, και με αυτό αρχίζει το σχηματισμό της κλίσης του οπίσθιου τοίχου προς τα εμπρός. Η κλίση σχηματίζει έναν "καθρέφτη" για τη μείωση της απώλειας θερμότητας. Οι σειρές 9-15 σχηματίζουν μια αψίδα, 15-18 - ένα "δόντι καμινάδας". Από 19 έως 20 σχηματίζεται κανάλι για την απομάκρυνση των μαζών καπναγωγού. Από το 23 το κλαδί επεκτείνεται, η επαφή με την οροφή διαμορφώνεται (ένας τοίχος, αν το σπίτι είναι πάνω από τον 1ο όροφο). Η καμινάδα εξέρχεται και προστατεύεται από μια "ομπρέλα" από την καθίζηση.

          • Εγκαταστήστε το πτερύγιο καιρού.
          • Τζάκι αρμούς τσιμεντοκονία. Μετά από αυτό, η δομή θα πρέπει να στεγνώσει λίγο.
          • Διακοσμητικό περιθώριο. Πριν ξεκινήσει, το κονίαμα στην τοιχοποιία θα πρέπει να στεγνώσει τελείως.

          Δημιουργία τζάκι με ηλεκτρική θέρμανση ευκολότερη. Στο πρώτο στάδιο, ένα πλαίσιο του επιθυμητού σχήματος συναρμολογείται από ένα μεταλλικό προφίλ, η βάση του πλαισίου είναι επενδυμένη με ένα υλικό ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες. Στο δεύτερο στάδιο, η υπόλοιπη δομή καλύπτεται με γυψοσανίδες. Στο τρίτο, οι ραφές εξομαλύνονται με ένα στόκο. Τέταρτη - διακοσμητική επένδυση. Πέμπτον - τοποθέτηση του πλαισίου στον τοίχο. Έκτη - εγκατάσταση ηλεκτρικής φωτιάς σε αυτοσχέδια καμίνι.

          Ανυψωμένο τζάκι για φωτογράφηση και διακοσμήσεις Πρωτοχρονιάς μπορεί να γίνει από ξύλινες σχάρες, από ινοσανίδες ή γυψοσανίδες, από κόντρα πλακέ από παλιά έπιπλα. Δεν είναι τοποθετημένο στον τοίχο, ώστε μετά τις διακοπές ήταν εύκολο να το αφαιρέσετε χωρίς να καταστραφεί η διακόσμηση του τοίχου.

          Συμβουλές και κόλπα

          Κόλπα για να δημιουργήσετε το τέλειο τζάκι:

           • Αξίζει να ξεκινήσετε με ένα σκίτσο. Αυτό θα δώσει μια οπτική ιδέα για το πώς το τζάκι θα κοιτάξει στο εσωτερικό.
           • Το τζάκι βρίσκεται σε απόσταση από τις πόρτες, τα παράθυρα και τις συσκευές θέρμανσης.
           • Η διακόσμηση του τζακιού πρέπει να εναρμονίζεται με το ύφος του εσωτερικού ή να ορίζει τον τόνο γι 'αυτό.
           • Πριν ξεκινήσετε την κατασκευή ενός τζακιού με στερεά καύσιμα, συνιστάται να προστατεύετε όσο το δυνατόν περισσότερο όλες τις επιφάνειες από τη σκόνη τσιμέντου και να μεταφέρετε έπιπλα σε άλλο δωμάτιο.
           • Τα αριθμημένα τούβλα τοποθετούνται γρηγορότερα και ευκολότερα.
           • Το τούβλο δεν πρέπει να είναι κοίλο.
           • Δεν συνιστάται να χτίσετε μια εστία στην εκτός εποχής και στην κρύα εποχή.
           • Το τζάκι στερεών καυσίμων απαιτεί συντήρηση και περιοδικό καθαρισμό της καμινάδας.
           • Η καλύτερη επιλογή για το διαμέρισμα - καύσιμο αλκοόλ.

           Όμορφα παραδείγματα και επιλογές

           Η ομορφιά ενός σπιτιού τζάκι καθορίζεται από τη θέση και τον τύπο της διακόσμησης. Ένα win-win είναι μια πύλη από σκυρόδεμα ή μάρμαρο. Φαίνεται ακριβό και για μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρεί την εμφανή εμφάνιση της ξύλινης επένδυσης.

           Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, ένα τζάκι διακοσμημένο με παραδοσιακό στυλ ή ρουστίκ πέτρα, καθώς και ένα ημι-παλαιό ρωσικό στιλ και ένα φινίρισμα από πλακάκια οργανικά αναμειγνύεται μέσα. Το εσωτερικό ενός σύγχρονου διαμερίσματος είναι κατάλληλα ηλεκτρικά ή ekokamina μη-ασήμαντο μορφή με μέταλλο και γυαλί.

           Πώς να κάνετε τη δική σας εγκατάσταση ενός διακοσμητικού τζάκι, δείτε το παρακάτω βίντεο.

           Σχόλια
            Συντάκτης
           Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

           Αίθουσα εισόδου

           Σαλόνι

           Υπνοδωμάτιο