Εξωτερικό τζάκι στο σχεδιασμό του τοπίου

Ποια θα μπορούσε να είναι η κύρια έλξη της περιοχής αναψυχής σε μια προσωπική αυλή; Φυσικά, το υπαίθριο τζάκι! Μια τέτοια δομή θα συγκεντρωθεί πάντα γύρω από τους ανθρώπους, θα γίνει ένα σύμβολο της άνεσης στο χώρο.

Στη σόμπα, μπορείτε εύκολα να μαγειρέψετε το μπάρμπεκιου και πολλά άλλα πιάτα που δεν θα αφήσουν κανέναν αδιάφορο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Πριν ξεκινήσετε την κατασκευή της εστίας του δρόμου, αξίζει να επιλέξετε ένα μέρος στο χώρο. Το καλύτερο από όλα, αν το αντικείμενο δεν βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι - αυτό θα αποφύγει την εξάπλωση των οσμών στο δωμάτιο. Θα είναι επίσης ωραίο να παρακολουθείτε το ανέβασμα του ανέμου και να τοποθετήσετε το τζάκι έτσι ώστε ο καπνός να μην εισέρχεται στο χώρο ή τουλάχιστον όχι προς την κατεύθυνση των οικιστικών κτιρίων.

Εξωτερική τζάκι θα πρέπει να είναι στο βλέμμα, δεν κλείνεται σφικτά από φυτά, φράχτες ή κτίρια. Στη συνέχεια θα γίνει πραγματικά μια διακόσμηση του κήπου και της έλξης του - όλοι θα το δουν και θα το εκτιμήσουν, και έτσι θα είναι δυνατό να ελέγξει τη διαδικασία καύσης από σχεδόν οπουδήποτε στην περιοχή.

Για να απαλλαγείτε από το σχέδιο, θα βοηθήσετε τον αντισταθμιστή, ο οποίος δεν θα επηρεάσει την αναθεώρηση, αλλά θα δημιουργήσει μόνο την άνεση και το απαραίτητο μικροκλίμα. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να οργανωθεί ένα τέτοιο αντικείμενο τοπίου κοντά σε μια ανοιχτή φωτιά, αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή πυρκαγιάς. Είναι απαραίτητο να τηρείτε αυστηρά τους κανόνες της πυρασφάλειας και εάν υπάρχει αμφιβολία, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε το τμήμα πυρασφάλειας της περιοχής. Οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν για τα αποδεκτά πρότυπα στην περιοχή.

Είδη

Τα κύρια κριτήρια για τον προσδιορισμό του τύπου του τζακιού είναι η λειτουργικότητά του, καθώς και η κινητικότητά του, ή αντίστροφα, η ακινησία. Επιλέγοντας τον εαυτό σας την καλύτερη επιλογή, θα πρέπει να εξετάσετε πώς θα χρησιμοποιηθεί η εστία, καθώς και πόσο χώρο στον χώρο μπορεί να καταλάβει ένα τέτοιο αντικείμενο.

Υπάρχουν τζάκια με πλήρως διακοσμητικό σκοπό ή διακοσμητικά και χρηστικά. Οι εξωτερικές εστίες που έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν μόνο τους στόχους του σχεδιασμού και της αρμονίας της ψυχής,μπορεί να γίνει με τη μορφή ενός μπολ σε σφυρήλατα πόδια, επενδεδυμένα με πέτρα σε κύκλο, φτιαγμένα με τη μορφή ενός κύβου και άλλες πιθανές μορφές.

Τέτοια μοντέλα δεν περιλαμβάνουν το μαγείρεμα, το μέγιστο που μπορείτε να κάνετε σε μια τέτοια πηγή φωτιάς - να τηγανίζετε marshmallow ή λουκάνικο σε ένα σουβλάκι.

Τα προϊόντα αυτά μπορούν να είναι φορητά, για το χειμώνα ή σε περίπτωση αναχώρησης μπορεί να αφαιρεθεί ένα διακοσμητικό τζάκι. Ένας ευρύτερος σκοπός έχουν φορητές σόμπες, σόμπες. Σε αυτό το μοντέλο, μπορεί να υπάρχει μια καλύβα μπάρμπεκιου, η οποία σας επιτρέπει να τηγανίζετε μια μικρή ποσότητα κρέατος. Εξωτερική επιλογή - μπάρμπεκιου.

Σύμφωνα με την τεχνολογία της συσκευής, τα εξωτερικά τζάκια μπορούν να χωριστούν στους εξής τύπους:

 • Εξοπλισμένη ανοικτή φωτιάδιακοσμημένα για διακοσμητικούς σκοπούς. Ένα είδος πυρκαγιάς, το οποίο μπορεί να διαμορφωθεί σε πέτρα, τούβλο ή οποιοδήποτε άλλο ανθεκτικό στη θερμότητα υλικό (ακόμη και ειδικό γυαλί).
 • Σόμπα μπάρμπεκιου. Ο σχεδιασμός είναι εξοπλισμένος με καμινάδα και σας επιτρέπει να ψήνετε το κρέας σε ανοιχτή φωτιά και κάρβουνο. Επιπλέον, μπορείτε να μαγειρέψετε τυχόν πιάτα σε ειδικά πυρίμαχα πιάτα. Μπορεί να είναι μόνιμη ή φορητή.
 • Smokehouse Δημιουργήστε ένα τέτοιο αντικείμενο με τα χέρια σας δεν είναι πολύ δύσκολο.Το κυριότερο είναι να επιμείνουμε στην τεχνολογία. Υπάρχουν έτοιμα εργοστάσιο φορητό εξωτερικό καπνό, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή.
 • Μανγκάλ Αυτή είναι η απλούστερη δυνατότητα για το μαγείρεμα κρέατος και άλλων πιάτων σε ανοιχτή φωτιά ή κάρβουνο. Είναι ακίνητο και φορητό. Μόνιμη σχάρα μπορεί να γίνει από τούβλα, τα φορητά μοντέλα είναι συνήθως μέταλλο.
 • Ψωμί οδού ή φούρνο Πομπηίας. Κατάλληλο για όσους αγαπούν να ψήνουν πίτες, σπιτικό ψωμί, μαγειρεύουν πίτσα στο δρόμο ή ψωμί πίτας. Σε μια τέτοια δομή, η θερμότητα δεν δίνεται από άνθρακα ή ανοικτή φωτιά, αλλά από ισχυρά θερμαινόμενα εσωτερικά τοιχώματα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά στη θερμότητα και θερμικά απορροφητικά υλικά. Ο θόλος του θαλάμου φωτιάς έχει μόνο μία στενή καμινάδα. Αυτός ο σχεδιασμός συλλέγει όσο το δυνατόν περισσότερη θερμότητα και δεν την απελευθερώνει.

  Με τις μεγάλες δυνατότητες του μεγέθους του εξοχικού σπιτιού ή ενός εξοχικού σπιτιού, μπορείτε να χτίσετε ένα αντικείμενο που θα περιλαμβάνει διάφορους τύπους εστίες δρόμου. Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι η σόμπα μπάρμπεκιου με καπνό. Αυτός ο συνδυασμός σάς επιτρέπει να μαγειρεύετε μερικά πιάτα ταυτόχρονα.

  Τα εξωτερικά τζάκια μπορούν να χωριστούν ανάλογα με τον τύπο του υλικού από το οποίο κατασκευάζονται:

  • Σόμπες από τούβλα. Το πιο δημοφιλές υλικό για την αυτο-κατασκευή των υπαίθριων τζακιών είναι τούβλο. Θερμαίνεται αρκετά γρήγορα και στη συνέχεια διατηρεί τη θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, πράγμα που επιτρέπει για μεγάλο χρονικό διάστημα να μαγειρεύει και να ζεσταίνεται δίπλα στη σόμπα σε μια δροσερή μέρα. Επιπλέον, το υλικό είναι εύκολο να εργαστεί, είναι σχετικά φθηνό και οικονομικά προσιτό.

  Υπάρχουν διάφοροι τύποι τούβλων. Διαφέρουν ως προς τη σύνθεση, τη μέθοδο παραγωγής του τελικού προϊόντος και, κατά συνέπεια, τα χαρακτηριστικά. Είναι σημαντικό το τζάκι να μην σπάει όταν είναι πολύ ζεστό και μπορεί εύκολα να αντέξει τις θερμοκρασίες των 1000 βαθμών Κελσίου.

  Το τούβλο Chamotte χρησιμοποιείται απευθείας για την τοιχοποιία των κλιβάνων.

  Οι κατασκευαστές προσφέρουν όχι μόνο την κλασική μορφή του προϊόντος, αλλά και μια σφηνοειδής μορφή, η οποία χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση θολωτών οπών.

  Ωστόσο, ένα τέτοιο υλικό δεν είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση του τζακιού, καθώς έχει την ιδιότητα να επεκτείνεται πολύ όταν θερμαίνεται. Για τα διακοσμητικά φινιρίσματα, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα ολόκληρο πρόσωπο κόκκινο τούβλο. Η ομαλή ομοιόμορφη επιφάνεια του προϊόντος, καθώς και διάφορες μορφές τοποθέτησης καμάρας και θυρών, θα επιτρέψουν τη δημιουργία ενός πανέμορφου και ανθεκτικού αντικειμένου.

  • Πέτρινα τζάκια. Πέτρα στην κατασκευή υπαίθριων κλιβάνων χρησιμοποιείται μόνο για την επένδυση. Είναι καλύτερα να επιλέξετε φυσικό, παρά τεχνητό υλικό. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε την έκλυση τοξικών στοιχείων με έντονη θερμότητα.

  Η βάση, δηλαδή το μέρος καύσης μιας τέτοιας δομής, είναι τοποθετημένο με τούβλα πυροπροστασίας, διακοσμητικά διακοσμητικά σε μέρη όπου η θερμοκρασία θα είναι πάνω από 80 μοίρες, μπορεί να γίνει με δολομίτη ή βασάλτη. Δεν πρέπει να επιλέξετε υλικά που δεν είναι σε θέση να μεταφέρουν εύκολα τη θερμότητα, για παράδειγμα, γρανίτη.

  Πέτρα φινίρισμα είναι πολύ καλά σε συνδυασμό με μέταλλο, σφυρηλάτηση, πρόσωπο τούβλο, μπορεί να υποστηρίξει οποιοδήποτε στυλ στην περιοχή, φαίνεται ευγενή και πολυτελή.

  Σχεδιασμός

  Όταν επιλέγετε ένα σχέδιο για το μελλοντικό τζάκι στον κήπο ή το τζάκι, θα πρέπει να εξετάσετε το σχεδιασμό της πρόσοψης ενός οικιστικού σπιτιού, καθώς και τα κτίρια στο έδαφος. Για μια αρμονική ενότητα στην προαστιακή περιοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια υλικά φινιρίσματος που χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και για μονοπάτια ανοίγοντας (για παράδειγμα, φυσική πέτρα, η οποία έχει θερμικά ανθεκτικά χαρακτηριστικά).

  Ο σχεδιασμός του υπαίθριου τζακιού συνδέεται στενά με τη λειτουργικότητά του. Για να δημιουργήσετε άνεση στο εξοχικό σας, να σχεδιάσετε μια περιοχή αναψυχής, καθώς και να διατηρήσετε το σχεδιασμό του τοπίου, μπορείτε να επιλέξετε ένα φορητό εξωτερικό τζάκι. Τα προϊόντα αυτά είναι ευρέως δημοφιλή στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης ατμόσφαιρας στην αυλή ενός ιδιωτικού σπιτιού ή αρχοντικού μέσα στην πόλη με το δικό του μικρό οικόπεδο σε μια ζευγάρι εκατοντάδων στρεμμάτων.

  Λόγω του γεγονότος ότι υπάρχουν μοντέλα που δεν απαιτούν καυσόξυλα με καυσόξυλα, το δικό σας σπίτι και τα γειτονικά κτίρια δεν θα υποφέρουν από τη μυρωδιά της καύσης, καθώς και τον άσχημο καπνό.

  Ωστόσο, μια τέτοια φωτιά δεν θα είναι πολύ ζεστή, αλλά σίγουρα θα αποκτηθεί ένα θεαματικό στοιχείο σχεδιασμού τοπίου.

  Λόγω της ποικιλίας του σχεδιασμού μπορείτε να κάνετε έναν τέτοιο κήπο σε οποιοδήποτε στυλ. Τα μοντέλα από μέταλλο και γυαλί θα είναι μια καλή προσθήκη στο σχεδιασμό του τοπίου και η πρόσοψη ενός οικιστικού σπιτιού υψηλής τεχνολογίας, τα κύπελλα με στολίδι θα συμπληρώνουν το κλασικό ύφος και τα σχήματα από πέτρα - στυλ Provence ή χώρα.

  Εάν, εκτός από την οπτική απόλαυση, από τη φλόγα που θέλετε να εισπνεύσετε το άρωμα του καυστικού ξύλου, τότε θα πρέπει να εξετάσετε την επιλογή ενός φορητού τζακιού με ξύλο. Τα ευρήματα σχεδιαστή αντηχούν τα μοντέλα χωρίς ξύλινο καυστήρα, αλλά υπάρχουν μερικά ειδικά χαρακτηριστικά.Αυτές περιλαμβάνουν σόμπες κλιβάνων. Φαίνονται πολύ μοντέρνα, καταλαμβάνουν λίγο χώρο, μερικά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ειδικές συσκευές για τη συγκράτηση μπάρμπεκιου και σουβλάκια.

  Φορητά εξωτερικά τζάκια είναι καλά επειδή δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, η θέση τους μπορεί να αλλάξει. Αλλά η λειτουργικότητά τους είναι μικρή. Σε γενικές γραμμές, εκτός από τις διακοσμητικές ιδιότητες, δεν διαθέτουν πλέον τίποτα.

  Μια μικρή εστία μπορεί να τοποθετηθεί ανεξάρτητα από πέτρα ή τούβλο. Μια δημοφιλής μορφή είναι ένας κύκλος. Κατά κανόνα, αυτός ο τύπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα. Εξοπλισμένο τζάκι - ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε το δροσερό βράδυ από τη φωτιά σε μια φιλική επιχείρηση. Μονολιθική παράσταση - πλακόστρωτη περιοχή αναψυχής, καθιστικές θέσεις, με πέτρα σε ημικύκλιο, γειτνίαση με την αλπική ολίσθηση ή τεχνητή δεξαμενή με καταρράκτες ή συντριβάνι και, φυσικά, ανοιχτή φλόγα - καλά εξαρτήματα αναψυχής που συνδυάζονται τέλεια.

  Μια πραγματική άνεση στο σπίτι στην αυλή ή σε μια μεγάλη προαστιακή περιοχή μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας ένα συνολικό στάσιμο υπαίθριο τζάκι. Τα δημοφιλή στυλ υψηλής τεχνολογίας και μινιμαλισμός θεωρούνται οι κύριες κατευθύνσεις στη διάταξη του εξωτερικού χώρου σε σύγχρονες μικρές αυλές.Απλά γεωμετρικά σχήματα, ανθεκτικά στη θερμότητα πλακάκια που τελειώνουν σε ψυχρούς τόνους, ένα ελάχιστο ντεκόρ - η ενσάρκωση μιας αυστηρής κομψότητας στυλ.

  Απαλή chebbi-chic, απλή χώρα για τους κήπους και τις αυλές μπορεί να συμπληρωθεί από μια μικρή εξωτερική σόμπα, σοβά και ασβεστωμένο. Ως διακόσμηση, μπορείτε να βάλετε μια πέτρινη εστία και την αψίδα, ή να αφήσετε κάποια τούβλα, χωρίς να τα καλύψετε με γύψο.

  Εύκολο στην εκτέλεση, και το σημαντικότερο, ένα ρουστίκ ύφος αρμονικό στο εξωτερικό είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη διακόσμηση ενός χώρου αναψυχής με τζάκι. Τα ακατέργαστα φυσικά υλικά εναρμονίζονται αρμονικά στο σύνολο με οπωροφόρα δέντρα, θάμνους και παρτέρια και συμπληρώνονται με κομψά και κομψά στοιχεία διακόσμησης και έπιπλα κήπου.

  Για όσους αγαπούν να μαγειρεύουν και να μαζεύουν ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι συνδυασμένες σόμπες, που κατασκευάζονται σε καθαρά ρωσικό ύφος, ταιριάζουν καλύτερα. Μπορείτε να μαγειρέψετε πολλά πιάτα ταυτόχρονα ή να αλλάξετε το μενού κάθε μέρα. Επιπλέον, ο σχεδιασμός αυτός ταιριάζει απόλυτα στο τοπικό τοπίο, στη φύση, σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής μας.

  Κατασκευαστές

  Επιλέγοντας την επιλογή των φορητών τζάκια, αξίζει να εξεταστούν τόσο οι εγχώριοι όσο και οι ξένοι κατασκευαστές.Στη Ρωσία, γνωστές εταιρείες που κατασκευάζουν φορητές ψησταριές, σόμπες, κύπελλα φωτιά, εστίες και τζάκια κήπων, καθώς και στάσιμες επιλογές είναι:

  "Εργοστάσιο σιδηρουργού"

  Τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, κυρίως μαύρο. Για διακοσμητικά στοιχεία είναι πλαστά. Έτσι, η βάση της σχάρας μπάρμπεκιου μπορεί να διακοσμηθεί με σιλουέτες δέντρων, άγρια ​​ζώα, ο πίσω τοίχος του τζακιού είναι καλλιτεχνικά φτιαγμένος με απομίμηση φύλλων, άλογα που τρέχουν, σαλαμάνδρες, κύπελλα φωτιάς μπορούν να είναι στρογγυλά και τραπεζοειδικά σε σχήμα με γεωμετρικό μοτίβο διακοσμητικού ή άγριας ζωής. Όλα τα προϊόντα για το χειμώνα μπορούν να αποσυναρμολογηθούν.

  Η εταιρεία κατασκευάζει φορητά προσιτά προϊόντα.

  "Μπάρμπεκιου"

  Πόλη παραγωγός - Μόσχα. Τζάκια ασυνήθιστου σχήματος και εκτέλεσης κατασκευάζονται από τούβλα · ​​ο λείος, λευκός σοβάς χρησιμοποιείται ως υλικό επίστρωσης. Υπάρχουν διάφορα είδη πληρότητας του προϊόντος - μπάρμπεκιου μπάρμπεκιου, ρωσικής σόμπας, καζάνι με σκελετό από σφυρήλατο σίδερο, νεροχύτη, καθώς και συνδυασμοί τους ως τμήμα ενός προϊόντος. Τα προϊόντα της Barbecue LLC είναι από το πιο ακριβό τμήμα, αλλά και από την εμφάνιση, και το υλικό είναι αξιόπιστο και ανθεκτικό, ειδικά το σχέδιο είναι ακίνητο.

  Οι ξένοι κατασκευαστές προσφέρουν τη δική τους σειρά φορητών τζακιών και μπάρμπεκιου. Στο εξωτερικό αναπτύχθηκε ακριβώς ένα τέτοιο τμήμα εστίας με μια φλόγα. Σημαντικές εταιρείες:

  Weber

  Η αμερικανική εταιρεία Weber δημιουργεί προϊόντα μπάρμπεκιου από το 1952 και είναι παγκοσμίως γνωστή μάρκα. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό του προϊόντος είναι ένα σφαιρικό σχήμα. Το σώμα σχάρας μπορεί να είναι κωφά ή διαφανές γυαλί. Υπάρχουν μοντέλα άνθρακα, φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας. Το καλύτερο μπάρμπεκιου λαμβάνεται σε σχάρα με κάρβουνο.

  Ο κατασκευαστής παρέχει εγγύηση για τα προϊόντα τους για 10 χρόνια, γεγονός που δείχνει την άριστη ποιότητα του προϊόντος.

  Σχεδίαση ακτίνων

  Η γερμανική εταιρεία Radius Design ως ψησταριά προσφέρει ειδικές στρογγυλές εστίες με στρογγυλό εξάρτημα γρίλιου που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη φλόγα. Εντούτοις, στην περίπτωση αυτή, το κριτήριο για την επιλογή ενός τέτοιου προϊόντος είναι μάλλον διακοσμητικές ιδιότητες παρά η δυνατότητα μαγειρέματος σε ανοικτή φωτιά.

  Συμβουλές

  Αγοράζοντας ένα φορητό τζάκι, Είναι απαραίτητο να αξιολογηθούν τα εξής χαρακτηριστικά:

  • πάχος μετάλλου?
  • βασική περιοχή.
  • ύψος;
  • βάρος προϊόντος ·
  • μέθοδος πυρασφάλειας.
  • πυρασφάλεια ·
  • σταθερότητα του προϊόντος ·
  • τη δυνατότητα συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης ·
  • το σχέδιο.

   Όταν αυτο-ανέγερση ένα σταθερό υπαίθριο τζάκι θα πρέπει να φροντίσει για ένα βιώσιμο ίδρυμα. Είναι καλύτερο να προετοιμάσετε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα με μια μεγάλη περιοχή κάλυψης.Για να γίνει αυτό, ένα ανώτερο στρώμα εδάφους εξάγεται στη σήμανση ζώνη, που καλύπτεται με άμμο και χαλίκι - αποτελούν ένα μαξιλάρι. Στη συνέχεια, ρυθμίστε το ξύλο, τις ράβδους ενίσχυσης ή τα ενισχυμένα πλέγματα και γεμίστε την περιοχή με τσιμεντοκονίαμα.

   Η πλήρης στερεοποίηση της βάσης πραγματοποιείται σε 5-7 ημέρες, κατόπιν μπορείτε να αφαιρέσετε το ξυλότυπο και να προχωρήσετε στην κατασκευή του ίδιου του τζακιού.

   Διαφορετικοί τύποι μπρεζιέρες έχουν τη δική τους τεχνολογία ανέγερσης. Η ευκολότερη επιλογή - ένα ανοιχτό μπάρμπεκιου, μια περίπλοκη έκδοση έχει μια καμινάδα. Είναι σημαντικό τα τούβλα που χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση της εστίας να είναι τα ίδια, καθώς διαφορετικοί τύποι έχουν διαφορετικό συντελεστή επέκτασης. Μην σοβάτε το εσωτερικό του κλιβάνου και ο καπνοδόχος δεν προορίζεται για τέτοιες αλλαγές θερμοκρασίας.

   Ειδικά θερμοανθεκτικά δομικά υλικά θα αυξήσουν τη διάρκεια ζωής του κτιρίου, θα έχουν τις καλύτερες ποιότητες για το μαγείρεμα.

   Για την κατασκευή θα χρειαστούν τέτοια εργαλεία και υλικά:

   • σκυρόδεμα ·
   • τσιμέντο ·
   • νερό ·
   • σφυρί με λαστιχένια άκρη.
   • επίπεδο ·
   • ταινία μέτρο?
   • μυστρί?
   • τελειώνοντας υλικό για να διαλέξετε.

    Είναι καλύτερο να σχεδιάσετε ένα σχέδιο πριν την άμεση εργασία, σύμφωνα με την οποία θα είναι δυνατή η εκτίμηση, για να υπολογίσετε την απαιτούμενη ποσότητα υλικού.Η κλίμακα του μελλοντικού τζακιού θα πρέπει να αναγράφεται στο διάγραμμα όχι μόνο σε μέτρα ή εκατοστά, αλλά και στον αριθμό των τούβλων στην ίδια σειρά. Για την καμινάδα, την εστία και τις πλευρικές επεκτάσεις είναι καλύτερα να σχεδιάσετε επιπλέον λεπτομερή σχέδια.

    Η διαδικασία κατασκευής του τζακιού είναι η εξής:

    • Αραιώστε το μίγμα τσιμέντου στον κάδο.
    • Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε αυστηρά το σχήμα κατά την τοποθέτηση κάθε σειράς. Η βάση είναι τοποθετημένη τούβλο φούρνου. Είναι απαραίτητο να εναλλάσσονται τα στρώματα που ανεβαίνουν και κατεβαίνουν, έτσι ώστε κάθε νέα σειρά να κλείνει τη ραφή της προηγούμενης. Θα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς το επίπεδο επιφάνειας της κατασκευής.
    • Για τον πυροσβεστήρα και τον θάλαμο καύσης, ο τούβλο του κλιβάνου αντικαθίσταται με πυρίμαχο. Η διαδικασία σχηματισμού της κοιλότητας του κλιβάνου με την έξοδο στην καμινάδα αρχίζει.
    • Όταν η καμάρα του καυστήρα διπλώνεται, η διάταξη συνεχίζεται με τούβλα. Απευθείας καμινάδα μπορεί να τοποθετηθεί τούβλα από μόνα τους, και μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο cast-monoblock.
    • Μπορείτε να ξεκινήσετε το διακοσμητικό έργο.

     Για το τελικό αντικείμενο είναι απαραίτητο να χτιστεί ένα υπόστεγο έτσι ώστε το νερό να μην εισέλθει στην καμινάδα. Από καιρό σε καιρό είναι απαραίτητο να καθαρίζετε την εστία από καύση και αιθάλη. Αυτό μπορεί να γίνει με συνηθισμένο σαπουνόνερο.Το λίπος διαλύεται καλά σε τάλκη και αφήνεται για αρκετές ημέρες στην περιοχή του μπάρμπεκιου.

     Όμορφα παραδείγματα

     Μια περιοχή με τζάκι δεν είναι απαραίτητα ξεχωριστή περιοχή στον κήπο. Για να εξοικονομήσετε χώρο, μια βεράντα υπαίθριου καλοκαιριού μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένη με σόμπα. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τον στιλιστικό προσανατολισμό ολόκληρου του χώρου, τότε όλες οι λεπτομέρειες θα φαίνονται κομψές και αρμονικές.

     Μια εναλλακτική λύση είναι να χτιστεί κιόσκι με τζάκι. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να πειραματιστείτε με τη διακόσμηση και, επιπλέον, να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του καπνού και των τροφίμων στο σπίτι.

     Σχετικά με τους τύπους υπαίθριων τζακιών και τζακιών που δίνουν, δείτε το παρακάτω βίντεο.

     Σχόλια
      Συντάκτης
     Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

     Αίθουσα εισόδου

     Σαλόνι

     Υπνοδωμάτιο