Χρήση τζάκι στο εσωτερικό σχεδιασμό

 Χρήση τζάκι στο εσωτερικό σχεδιασμό

Το τζάκι συνδέεται πάντα με την οικιακή άνεση και τη ζεστασιά της οικογένειας. Και αν νωρίτερα αυτό το εξάρτημα ήταν διαθέσιμο αποκλειστικά στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και χαρακτηριζόταν από πυρκαγιά, πολυπλοκότητα εγκατάστασης και συντήρησης, τότε μπορούν να εγκατασταθούν σύγχρονα μοντέλα σε διαμερίσματα πόλης, είναι ασφαλή και εύκολο να εγκατασταθούν.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το εσωτερικό τζάκι εκτελεί 2 λειτουργίες - αισθητικές και πρακτικές. Οι περισσότερες συσκευές επιτρέπουν όχι μόνο να απολαμβάνουν την εμφάνιση μιας φωτιάς, αλλά και να λειτουργούν ως πηγή θερμότητας. Ωστόσο, όταν πρόκειται για falshkaminah, τότε εξυπηρετούν αποκλειστικά για να διακοσμήσουν το δωμάτιο.

Τα σύγχρονα τζάκια πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις της πυρασφάλειας, της εργονομίας και να προσεγγίζουν το γενικό στυλιστικό σχεδιασμό του δωματίου.

Στην κλασική εκδοχή, ένα τζάκι αποτελείται από μια εστία (δηλαδή έναν χώρο όπου καίγεται η φωτιά), μια πύλη (η δομή που περιβάλλει την εστία) και μια καμινάδα (που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του καπνού και του διοξειδίου του άνθρακα από ένα δωμάτιο). Τα μοντέρνα μοντέλα συχνά δεν έχουν καμινάδα, η πύλη τους μπορεί να υποβληθεί σε διάφορες βελτιώσεις.

Αν μιλάμε για μοντέλα στην πυρκαγιά για τα οποία καίγεται πραγματική φωτιά (και όχι βίντεο, για παράδειγμα), προτιμούνται οι κλειστές συσκευές. Η εστία τους κλείνει με μια πόρτα από γυαλί ανθεκτικό στη θερμότητα. Εξαιτίας αυτού, είναι δυνατό να διατηρηθεί η υψηλή απόδοση του τζακιού (έως και 70-80%), για να αυξηθεί η ασφάλειά του (εξαλείφοντας τον κίνδυνο εγκαυμάτων στη φλόγα, την πιθανότητα πυρκαγιάς), αλλά να διατηρηθεί η ευκαιρία να δείτε φλόγες.

Το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται αυτό το ευγενές αξεσουάρ μπορεί να είναι οποιουδήποτε μεγέθους. Στις εγκαταστάσεις μιας μεγάλης περιοχής (για παράδειγμα, σαλόνια ιδιωτικών κατοικιών), τα κλασικά μοντέλα φαίνονται καλά. Για μικρά δωμάτια, μπορείτε να επιλέξετε τοποθετημένες ή γωνιακές επιλογές.

Είδη

Η ταξινόμηση των τζακιών μπορεί να γίνει βάσει διαφόρων κριτηρίων. Ανάλογα με τον τύπο καυσίμου που χρησιμοποιείται, εκπέμπουν πολλά μοντέλα ταυτόχρονα.

Καύση ξύλου

Η πηγή ενέργειας σε τέτοιες συσκευές είναι κούτσουρα. Αυτός ο τύπος είναι κατάλληλος για ιδιωτικές κατοικίες, επειδή απαιτεί την εγκατάσταση καμινάδας. Είναι καλύτερα, φυσικά, να εμπλακεί στο σχεδιασμό της συσκευής στο στάδιο της κατασκευής του σπιτιού. Ανάθεση στην εγκατάσταση του τζακιού θα πρέπει να είναι επαγγελματίες, επειδή είναι σημαντικοί ακριβείς υπολογισμούς.

Εάν το μήκος της καμινάδας είναι πολύ μεγάλο, τότε το ξύλο θα καεί γρήγορα. Και αν το κάνετε πολύ σύντομο, ο καπνός και η αιθάλη θα διεισδύσουν στο δωμάτιο. Κατά την οργάνωση ξύλινων τζακιών χρησιμοποιούνται πυρίμαχα υλικά και τα παρακείμενα τοιχώματα, το πάτωμα, η σοφίτα και το τμήμα στέγης, όπου συναρμολογείται η καμινάδα, προστατεύονται με πυρίμαχο θερμομονωτικό υλικό. Το πλεονέκτημα του αξεσουάρ είναι η δυνατότητα να απολαύσετε μια πραγματική φλόγα, να αισθανθείτε τα αρώματα της καύσης κούτσουρων, να ακούσετε την πυρκαγιά της φωτιάς. Επιπλέον, τέτοια τζάκια έχουν επαρκώς υψηλή θερμική απόδοση.

Ωστόσο, η συσκευή τους απαιτεί σημαντικές οικονομικές επενδύσεις, καθώς και τακτική φροντίδα και καθαρισμό.Πριν το τζάκι θερμαίνει το δωμάτιο, θα χρειαστούν τουλάχιστον μία ώρα και μισή (ο χρόνος εξαρτάται από την ισχύ του προϊόντος, το μέγεθος του δωματίου). Τέλος, πρέπει να φροντίσετε τη συγκομιδή καυσόξυλων και κορμών, την οργάνωση χώρου αποθήκευσης.

Αέριο

Τζάκια αυτού του τύπου δουλεύουν με αέριο, συνδέονται με το σύστημα κορμού ή εργάζονται σε υγροποιημένο ανάλογο από έναν κύλινδρο. Η συσκευή τους δεν διαφέρει πολύ από τα μοντέλα ξύλου. Αν και το μέγεθος μπορεί να είναι πολύ μικρότερο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ένα μεγάλο τζάκι.

Το πλεονέκτημα είναι ο υψηλός ρυθμός θέρμανσης, η αθόρυβη λειτουργία, η ευκολία στη λειτουργία. Είναι επίσης καλύτερο να εμπιστευτείτε την εγκατάσταση και τη σύνδεση ενός τζακιού αερίου σε επαγγελματίες.

Ηλεκτρικά

Οι ηλεκτρικές εστίες είναι, στην πραγματικότητα, θερμάστρες με απομίμηση ανοικτής φλόγας. Δεν απαιτούν την οργάνωση της καμινάδας, επειδή τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Λόγω του θερμοστάτη, είναι δυνατή η ρύθμιση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο, τα συστήματα διαθέτουν αυτόματο πρόγραμμα απενεργοποίησης, το οποίο εξασφαλίζει την υψηλή τους ασφάλεια. Η ηλεκτρονική οθόνη με την οποία είναι εξοπλισμένες οι συσκευές, δείχνει τη θερμοκρασία θέρμανσης, έχει διάφορους αισθητήρες.

Η απομίμηση φλόγας μπορεί να επιτευχθεί με διάφορες μεθόδους. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το σύστημα OptiFlame, το οποίο προϋποθέτει την ύπαρξη ειδικού οπίσθιου φωτισμού και μεταξωτών κορδελών. Τα τελευταία είναι φουσκωμένα και επισημαίνονται, γεγονός που δημιουργεί το αποτέλεσμα του χορού γλωσσών φλόγας. Χρησιμοποιείται επίσης μια τρισδιάστατη εικόνα βίντεο της φωτιάς, αν και αυτή η μέθοδος δεν αποφεύγει την κυκλικότητά της. Τρέχοντα μοντέλα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. τα τζάμια μιμούνται τη διαδικασία καύσης όσο το δυνατόν πιο στενά και μπορούν να εξοπλιστούν ακόμη και με ηχητικές λωρίδες - κούτσουρα.

Bio Τζάκια

Ως καύσιμο για αυτές τις συσκευές, χρησιμοποιούνται αυτές οι επιλογές που δεν εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα και άλλες τοξίνες καύσης. Η εγκατάστασή τους δεν απαιτεί την οργάνωση του εξαερισμού και συνεπώς η καμινάδα δεν είναι απαραίτητη. Αρκεί να υπάρχει καλός αερισμός στο δωμάτιο όπου θα τοποθετηθεί το τζάκι.

Τα βιο-τζάκια είναι η μόνη έκδοση του προϊόντος με ανοικτή φωτιά που μπορεί να εγκατασταθεί στο διαμέρισμα. Παρά την ύπαρξη ανοικτής φωτιάς και την απουσία καμινάδας (η οποία απορροφά μέρος της θερμότητας κατά τη διάρκεια της καύσης), οι βιοαέριες δεν είναι κατάλληλες για θέρμανση χώρου.

Εάν η μέθοδος της εγκατάστασής τους χρησιμοποιείται ως βάση για την ταξινόμηση,τότε τα τζάκια χωρίζονται επίσης σε διάφορους τύπους.

Ενσωματωμένο

Οι συσκευές βρίσκονται στην εξειδικευμένη τοιχοποιία - τελειωμένη ή ειδικά σχεδιασμένη για τζάκι. Εξαιτίας αυτού, το αξεσουάρ "δεν τρώει" τον χώρο διαβίωσης στο δωμάτιο και φαίνεται όσο το δυνατόν πιο βιολογικά. Στην καλύτερη περίπτωση, αν η απόφαση για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου τζάκι κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής.

Τείχη

Βρίσκονται κατά μήκος του τοίχου, δηλαδή, έχουν προεξέχοντα μέρη. Ένα είδος τοίχου μπορεί να ονομαστεί ένα κρεμασμένο τζάκι. Τοποθετείται σε ειδικούς βραχίονες στον τοίχο, γεγονός που εξοικονομεί χώρο. Κατά κανόνα, τα τοποθετημένα μοντέλα είναι ηλεκτρικά, προς τα έξω, ένα τέτοιο εξάρτημα μοιάζει με τηλεόραση πλάσματος, μέσα στο οποίο καίγεται πυρκαγιά.

Νησί

Καλούνται επίσης διμερείς, επειδή μπορείτε να θαυμάσετε τη φλόγα και στις δύο πλευρές του τζακιού. Χρησιμεύουν αποκλειστικά για τη διακόσμηση του δωματίου, επειδή η εκπομπή θερμότητας τους είναι περιορισμένη. Για την οργάνωση ενός τέτοιου μοντέλου στη μέση του δωματίου (ή σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος) εγκαθίσταται μια εστία, η οποία περικλείεται από θερμοανθεκτικό γυαλί ή άλλα υλικά. Ένα κουτί καπνού που συνδέεται με την καμινάδα τοποθετείται πάνω από το τμήμα του κλιβάνου.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ενός τζακιού διπλής όψεως είναι η πρωτοτυπία της εμφάνισής του και η δυνατότητα χρήσης του για την τοποθέτηση ενός χώρου.

Γωνιακά Τζάκια

Αυτά τα μοντέλα είναι παρόμοια με τα κοντινά τοιχώματα, ωστόσο, τοποθετούνται στη γωνία του δωματίου, γεγονός που καθορίζει την εργονομία τους. Η καπνοδόχος της γωνιακής μονάδας είναι τοποθετημένη σε οποιοδήποτε παρακείμενο τοίχωμα και τα τοιχώματα της εστίας κατασκευάζονται υπό κλίση ή χρησιμοποιείται ένα τμήμα καύσης δύο θαλάμων.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε διάφορες ομάδες τζακιών με βάση την κατεύθυνση της ροής θερμότητας. Μπορούν να εξαπλωθούν σε μια κατεύθυνση (μπροστά από τη συσκευή) ή σε πολλές ταυτόχρονα. Οραματικά, η ποσότητα της ροής θερμότητας μπορεί να προσδιοριστεί εξετάζοντας τη φωτιά. Από πόσες απόψεις βλέπουμε μια φλόγα, η θερμότητα κινείται στον ίδιο αριθμό πλευρών.

Με βάση αυτό, υπάρχουν επίσης διάφορες επιλογές.

Μια όψη

Ο σχεδιασμός αυτός είναι αρκετά απλός, έχει φούρνο με κεκλιμένους τοίχους. Εξαιτίας αυτού, η θερμική ενέργεια αντανακλάται και εξέρχεται μέσα από το παράθυρο του τζακιού μέσα στο δωμάτιο, με θέρμανση.

Διπλή όψη

Έχει 2 πλευρές στις οποίες καίει η φλόγα, δηλαδή δύο γειτονικά ή αντίθετα επίπεδα της πυρκαγιάς χωρίζονται από ένα διαφανές διαχωριστικό.Τζάκια δύο όψεων περιλαμβάνουν γωνία και νησί, καθώς και ορισμένα μοντέλα τοίχων.

Δεδομένου ότι το καύσιμο σε τέτοιες μονάδες θα καεί πιο γρήγορα, τότε η καμινάδα στη δομή θα πρέπει να είναι πιο ισχυρή. Θα χρειαστεί επίσης να αυξηθεί η επιφάνεια δαπέδου που χρειάζεται θερμομόνωση. Τέλος, η ενεργειακή απόδοση αυτών των μοντέλων μειώνεται, επειδή ο θάλαμος καύσης έχει λιγότερες ανακλαστικές επιφάνειες.

Τριμερής

Πρόκειται για μια διαφανή κατασκευή που μοιάζει με ενυδρείο, η μία πλευρά της οποίας είναι τοποθετημένη σε τοίχο. Στην κορυφή της μονάδας είναι εξοπλισμένη με μια καμινάδα. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των τζάκια - αισθητική έκκληση, πρωτοτυπία. Ωστόσο, η θερμότητα αντανακλάται σε αυτά μόνο από μία από τις πλευρές και ως εκ τούτου η απόδοση της κατασκευής είναι μικρή, επιπλέον, η επιφάνεια του δαπέδου, η οποία χρειάζεται θερμική προστασία, αυξάνεται.

Ανάλογα με την πρόσβαση στο φούρνο, διατίθενται ανοικτά και κλειστά τζάκια. Οι τελευταίες έχουν μια πόρτα που κλείνει τον φούρνο. Η αποτελεσματικότητα της συσκευής σε αυτή την περίπτωση μπορεί να φτάσει το 70-80%, ενώ η θερμική απόδοση των ανοικτών μοντέλων δεν υπερβαίνει το 5-10%.

Για όσους θέλουν να διατηρήσουν ένα υψηλό συντελεστή θέρμανσης,αλλά δεν είναι έτοιμη να εγκαταλείψει το είδος της ζωντανής φλόγας, οι κατασκευαστές προσφέρουν συσκευές κλειστού τύπου με μια διαφανή πόρτα από γυαλί πυρίμαχων. Έχοντας τη θέα της φωτιάς και διατηρώντας την ζέστη ταυτόχρονα έγινε δυνατή.

Ορισμένα μοντέλα μπορούν να μετακινηθούν από δωμάτιο σε δωμάτιο. (Κατά κανόνα, αυτά είναι ηλεκτρικά και ορισμένα μοντέλα συσκευών αερίου). Αυτά τα τζάκια ονομάζονται κινητά. Το αντίθετο προς αυτά - στάσιμο.

Αντιμετωπίζοντας την πύλη μπορεί να είναι διαφορετική - πέτρα, τούβλο, μέταλλο, ξύλο. Κατανομή τζάκια με πλακάκια επενδεδυμένα με πυρίμαχα πλακάκια.

Τέλος, υπάρχουν τζάκια ψευδο, τα οποία είναι η πιο προσιτή και ασφαλή επιλογή. Τέτοιες falshkaminy - είναι μια απομίμηση της πύλης τζάκι, αν είναι απαραίτητο, μπορεί να φιλοξενήσει αναμμένα κεριά ή ένα στοιχείο θέρμανσης.

Στυλ

Για να επιτευχθεί η μέγιστη ελκυστικότητα του τζακιού στο εσωτερικό, μπορείτε να επιλέξετε τον σχεδιασμό με τον ίδιο τρόπο με τον κύριο σχεδιασμό του δωματίου. Υπάρχουν διάφοροι τύποι σχεδίων, όσον αφορά τις στυλιστικές αποφάσεις.

Κλασικό

Ο σχεδιασμός είναι σε σχήμα U, συνήθως εξοπλισμένος με καμινάδα.Αυτό το τζάκι μπορεί να υπερηφανεύεται για τεράστια περιγράμματα, γυψομάρμαρο, ανάγλυφα και στήλες που χρησιμοποιούνται για διακόσμηση. Καθώς το φινίρισμα χρησιμοποιείται συνήθως τεχνητή ή φυσική πέτρα. Το βικτοριανό στυλ υποδηλώνει την παρουσία αντικειμένων από χυτοσίδηρο.

Χώρα στυλ

Τζάκια αυτού του ύφους φαίνονται να στέλνονται στην Προβηγκία - ένα μικρό προάστιο, ένα μικρό χωριό στη Γαλλία, όπου όλα αναπνέουν με φυσικότητα και γαλήνη. Πιστεύεται ότι το σχήμα της δομής μοιάζει με το γράμμα "D", το οποίο επιτυγχάνεται λόγω της παρουσίας μιας μαζικής στάσης στον πυθμένα της συσκευής και της παρουσίας μιας ευρείας ξύλινης δοκού στην κορυφή της πύλης.

Φυσική πορώδης πέτρα (ασβεστόλιθος, βράχος κελύφους) χρησιμοποιείται ως υλικό φινιρίσματος. Για την καταγραφή του εξωτερικού μέρους της καμινάδας με γύψο.

Σκανδιναβικό στυλ

Το σκανδιναβικό στυλ, γεμάτο ελευθερία, φυσικότητα, φως, θα συμβάλει στην αναδημιουργία της ατμόσφαιρας ενός εξοχικού σπιτιού. Τα σκανδιναβικά τζάκια είναι η επιτομή της φυσικής αρμονίας. Κατά κανόνα, αυτά είναι ξύλινες κατασκευές απλής μορφής, για επένδυση χρησιμοποιούν ομαλή πέτρα, μέταλλο.

Σαλέ

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα ενός μικρού κυνηγετικού καταφυγίου στα βουνά, δώστε προσοχή στο σχεδιασμό του στυλ ενός σαλέ.Χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία και πρωτοτυπία, η οποία επιτυγχάνεται χάρη στην απλότητα της συσκευής. Τζάκια αυτού του τύπου μοιάζουν μάλλον με μια μεγάλη σόμπα.

Για διακόσμηση, χρησιμοποιήστε φυσικά υλικά - πέτρα, ξύλο. Ως διακόσμηση, μπορείτε να εξοπλίσετε ένα μικρό ξύλο, να ρίξετε ένα πραγματικό ή τεχνητό ζωικό δέρμα στο πάτωμα.

Σύγχρονη

Αυτά τα τζάκια φαίνονται καλά με μοντέρνο στυλ. Γενικά, είναι παρόμοια με τις κλασικές παραλλαγές, αλλά λιγότερο μαζικές, διακοσμημένες. Ακόμη και αν τα μοντέρνα τζάκια έχουν γυψομάρμαρο, όλο το σχέδιο φαίνεται φυσικό και μινιμαλιστικό, εύκολο, χάρη στο οποίο ταιριάζει βολικά στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους.

Υψηλή τεχνολογία

Ο μινιμαλισμός είναι επίσης κοντά σε αυτήν την ομάδα τζακιών. Τα σχέδια χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία μορφών και ασυνήθιστο συνδυασμό υλικών (για παράδειγμα, γυαλί, μέταλλα, πολυμερή, ανοξείδωτο χάλυβα και σκυρόδεμα). Τα τζάκια υψηλής τεχνολογίας είναι μια ευκαιρία να ενσωματωθούν οι πιο τολμηρές επιθυμίες: τα μοντέλα που αιωρούνται από την οροφή, στρογγυλά και σφαιρικά σχέδια, συσκευές σε συνδυασμό με έναν καταρράκτη. Όλα αυτά οργανικά ταιριάζουν στο εσωτερικό αυτού του τύπου.

Σοφίτα

Οι ασυνήθιστοι συνδυασμοί και οι λακωνικές μορφές είναι ευπρόσδεκτοι σε δωμάτια σοφίτας. Ένα τζάκι απλό ορθογώνιο σχήμα από μέταλλο από σκούρα λουλούδια θα είναι επιτυχημένο εδώ. Επίσης, οι σχεδιαστές προτείνουν νησιωτικές μονάδες για αυτούς τους εσωτερικούς χώρους. Γίνονται όχι μόνο το «τσιπ» της αίθουσας, αλλά και το μέσο της χωροθέτησης.

Σχεδιασμός

Ανεξάρτητα από το επιλεγμένο μοντέλο και το σκοπό του (θέρμανση και αισθητική ή απλά μια ελκυστική εμφάνιση) το τζάκι πρέπει να συμμορφώνεται με το γενικό στυλ του εσωτερικού, σε αρμονία με αυτό.

 • Στα σύγχρονα πέτρινα κτίρια η βιολογική εμφάνιση του τζακιού σε αρ νουβό στιλ. Και για τα ξύλινα σπίτια ή τα κτίρια από ένα μπαρ η επιλογή με το στυλ μιας χώρας καλά θα πλησιάσει.
 • Παραδοσιακά, τα τζάκια έχουν στο σαλόνι. Αναμφισβήτητα, θα γίνει το κέντρο του εσωτερικού. Ανάλογα με το στυλ και το μέγεθος του δωματίου, μπορεί να είναι τόσο μετωπική όσο και γωνιακή.
 • Οι ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων μπορούν να μετατρέψουν ένα μπαλκόνι σε ένα άνετο καθιστικό. Η ατμόσφαιρα της ζεστασιάς και της ψυχρότητας θα σας βοηθήσει να αναδημιουργήσετε το τζάκι. Είναι καλύτερα να επιλέξετε μια γωνία ή ένα μίνι μοντέλο, φορητές συσκευές ή ψευδείς πυρκαγιές θα λειτουργήσει επίσης.Είναι δυνατό να νικήσετε ένα σχέδιο με εσωτερικά λουλούδια, χαλιά και σπίτια από ψάθινα έπιπλα. Έτσι θα επιτύχετε τη στυλιζαρίωση ενός μπαλκονιού κάτω από μια βεράντα της χώρας.
 • Το τζάκι βοηθά επίσης να τονίσει την πολυτέλεια και την ευγένεια του υπουργικού συμβουλίου. Θα γίνει ένα κομψό χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με ξύλινα ράφια και τεράστια έπιπλα από φυσικό ξύλο. Για μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, επιλέξτε ένα μοντέλο τοίχου ή γωνίας.
 • Το τζάκι συμπληρώνει τέλεια την τραπεζαρία. Οι σόμπες-τζάκια διακρίνονται από την πρακτικότητα τους, που θα επιτρέψει όχι μόνο να ζεσταθεί ή να διακοσμήσει το εσωτερικό, αλλά και να ζεσταθεί το φαγητό. Ανάλογα με το σχεδιασμό της τραπεζαρίας, επιλέξτε ένα κλασικό μοντέλο, τοποθετημένο, γωνιακό. Όσον αφορά το φινίρισμα, είναι ένα πέτρινο, λευκασμένο τούβλο, κεραμικό πλακάκι.
 • Σε δωμάτια μικρών μεγεθών, θα πρέπει να προτιμάτε γωνιακά και τοποθετημένα μοντέλα, ψεύτικες φωτιές. Η οπτική αύξηση του δωματίου θα βοηθήσει στη χρήση των αποχρώσεων του φωτός, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού του τζακιού.
 • Οι περισσότεροι βιολογικώς ψευδόσχημοι βλέμμα με κεριά. Μια τέτοια γωνία γίνεται αμέσως η ενσωμάτωση της άνεσης και της ζεστασιάς. Αυξάνοντας οπτικά τον αριθμό των κεριών και επιτυγχάνετε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα, οι χορευτικές γλώσσες της φλόγας θα βοηθήσουν τον καθρέφτη.Αρκεί να χρησιμοποιείτε αντανακλαστικά στοιχεία στο σχεδιασμό του πίσω μέρους της εστίας ή να τα τοποθετείτε μπροστά στο τζάκι.
 • Για να τονιστεί η φυσικότητα των υλικών για επένδυση ή αυθεντικότητα μοντέλων ξύλου επιτρέπει ζωντανή βλάστηση. Ficus, αμπέλια ή thuja πυραμίδα συμπληρώνουν το σαλόνι. Το κυριότερο είναι να μην είναι αυστηρά συμμετρικά και στις δύο πλευρές του τζακιού, γιατί στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, μια πράσινη γωνία, όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φύση. Και στη φύση, όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχει συμμετρία.
 • Σε σπίτια με ανοικτή διάταξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διμερή μοντέλα. Επιτρέπουν τη διάκριση, για παράδειγμα, της τραπεζαρίας και του καθιστικού. Ταυτόχρονα, το τζάκι φαίνεται αυτάρκης, ως εκ τούτου, κατά τη διακόσμηση του εσωτερικού, να δώσει προτίμηση στον μινιμαλισμό.
 • Όσον αφορά το φινίρισμα της κατασκευής, η φυσική πέτρα είναι κατάλληλη αν θέλετε να κάνετε το τζάκι στο κέντρο του εσωτερικού. Μια ασυνήθιστη και σπιτική ζεστασιά μοιάζει με ένα συνδυασμό φυσικών ακατέργαστων λίθων στην επένδυση και στους λευκούς τοίχους.
 • Ασυνήθιστες στυλιστικές λύσεις, για παράδειγμα, συνδυασμός μοντέρνου και ρουστικού στυλ, επιτυγχάνονται συνδυάζοντας ένα πέτρινο τζάκι και φυσικό ξύλο στη διακόσμηση των τοίχων, του δαπέδου ή της οροφής ενός δωματίου.Βέλτιστα, αν ο σχεδιασμός της συσκευής περιέχει επίσης ξύλινα στοιχεία (μανδύα, δοκάρια).
 • Τα μαρμάρινα τζάκια μπορούν να φαίνονται αρκετά τραχιά και βαριάΩστόσο, δεν πρέπει να εγκαταλείψετε αυτό το ευγενές υλικό. Μπορεί να βρει την ενσωμάτωση κατά την εγγραφή ενός ράφι καμινάδας. Το ίδιο το αξεσουάρ μπορεί να είναι τούβλο, πέτρα, ασβεστωμένο.

Εορταστική διακόσμηση

Όταν πρόκειται για την εορταστική διακόσμηση του τζακιού, πρώτα απ 'όλα θυμάμαι τη διακόσμηση του νέου έτους. Πράγματι, στο μαγευτικό πριν από το νέο έτος χρόνο, ο κλίβανος γίνεται η ενσάρκωση της καλοσύνης, της ζεστασιάς, της οικογενειακής ειρήνης.

 • Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το δέντρο διακοπών κοντά στο τζάκι. Ωστόσο, ελλείψει αυτών, η συσκευή μπορεί εύκολα να την αντικαταστήσει. Στο μανδύα μπορείτε να απλώσετε τα κλαδιά των βελονών, συμπληρώνοντάς τα με διάσπαρτα μανταρίνια, διακοσμήσεις Χριστουγεννιάτικων δέντρων, κεριά. Η παραδοσιακή χρωματική παλέτα είναι κόκκινο-λευκό, χρυσο-κόκκινο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια εορταστική ατμόσφαιρα μόνο εάν το ίδιο σχέδιο θα συνεχιστεί και στο υπόλοιπο δωμάτιο.
 • Το τζάκι θα γίνει γωνιά δωματίου για τον εορτασμό της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς δίπλα σε αυτό μπορείτε να έχετε ένα ρομαντικό δείπνο ακριβώς στο πάτωμα ή σε ένα χαμηλό τραπέζι.Τα παραδοσιακά χρώματα των διακοπών είναι ροζ και κόκκινο και για να κάνουν την διακόσμηση να φαίνεται πιο ευάερη και ελαφρύτερη, "αραιώστε" την με λευκές, ασημένιες, χρυσές λεπτομέρειες. Οι γιρλάντες της καρδιάς, οι μικρές ανθοδέσμες και τα στεφάνια, τα κεριά και τα ειδώλια με θέμα θα βοηθήσουν στην επίτευξη μιας εορταστικής ατμόσφαιρας.

Μια άλλη γιορτή που συγκεντρώνει όλη την οικογένεια από την εστία είναι το Πάσχα. Στο μανδύα της ημέρας μπορείτε να τοποθετήσετε γκέτες με θέμα, χρωματιστά αυγά, γλυκά. Δεδομένου ότι το Πάσχα είναι επίσης μια εορτή της άνοιξης, θα είναι κατάλληλες οι πρωγοθήκες (τουλίπες, νάρκισσους).

Φυσικά, η θεματική διακόσμηση του τζακιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε κάθε γιορτή φωτεινότερη και πιο ενδιαφέρουσα, είτε πρόκειται για γάμο, γενέθλια ή 8 Μαρτίου.

Πεδίο εφαρμογής

 • Παραδοσιακά, τζάκια εγκαθίστανται στο σαλόνι. Κατά κανόνα, αυτό είναι το μεγαλύτερο δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι, και, επομένως, υπάρχει αρκετή ροή αέρα. Επιπλέον, συγγενείς και φίλοι συγκεντρώνονται στο σαλόνι.
 • Σε μια αίθουσα και ένα γραφείο κλασικό τοίχο ή ενσωματωμένα μοντέλα είναι κατάλληλα, για μικρότερα δωμάτια μπορείτε να επιλέξετε γωνιακή επιλογές. Εάν το σαλόνι συνδυάζεται με τραπεζαρία, μελέτη ή διάδρομο, προτιμήστε τα νησιωτικά μοντέλα, τα οποία, μεταξύ άλλων, θα βοηθήσουν να χωρίσετε το δωμάτιο σε λειτουργικούς χώρους.Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα κατάλληλα ορθογώνια μοντέλα.
 • Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους αναζητούν αρμονικά στρογγυλά σχέδια. Και αν ένα τέτοιο τζάκι είναι επίσης εξοπλισμένο με μια επιφάνεια εργασίας, τότε είναι ιδανικό για χρήση στην τραπεζαρία. Με την ευκαιρία, στο τελευταίο είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιήσετε και σόμπες, τζάκια, επειδή μπορούν να μαγειρεύουν ακόμη και να θερμαίνουν τα τρόφιμα.
 • Σε μια εξοχική κατοικία ή στο εξοχικό σπίτι, ένας κυλινδρικός σχεδιασμός δείχνει οργανικά, καθώς και πλακάκια μοντέλα και συσκευές που μιμούνται σόμπες.
 • Η θέση του τζακιού στο λότζια απαιτεί υψηλή ποιότητα θερμομόνωση τελευταία. Ωστόσο, με αυτήν την προσέγγιση, θα είστε σε θέση να αναδημιουργήσετε την ατμόσφαιρα μιας βεράντας σε ένα διαμέρισμα της πόλης. Βέλτιστη χρήση ηλεκτρικών μοντέλων ή πλαστών τζακιών. Το μπαλκόνι συνιστάται να καλαμάρι με ξύλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκεί φως λυγαριά έπιπλα, προσθέστε εσωτερικό με φρέσκα λουλούδια, φωτεινά πιάτα.

Συμβουλές συντήρησης και φροντίδας

 • Ανεξάρτητα από το είδος του τζακιού, είναι σημαντικό ότι είναι πιστοποιημένο, έχει διασφάλιση ποιότητας. Η απουσία τέτοιου είδους τεκμηρίωσης, καθώς και το πολύ χαμηλό κόστος του παρελκόμενου, θα πρέπει να επισημαίνουν και να γίνουν ένας λόγος άρνησης αγοράς.Η εγκατάσταση της συσκευής πρέπει να είναι αξιόπιστη μόνο σε ειδικούς.
 • Επιλέγοντας τη θέση του μελλοντικού τζακιού, βεβαιωθείτε ότι δεν ανατινάσσεται από βρύσες και υπάρχει πολύς αέρας στο ίδιο το δωμάτιο. Τα τοιχώματα που γειτνιάζουν με αυτό πρέπει να έχουν αξιόπιστη θερμομόνωση, καθώς και το πάτωμα στο άμεσο περιβάλλον του.
 • Εάν αποφασίσετε να σχεδιάσετε μια δομή ξύλου, να είστε έτοιμοι να καθαρίζετε περιοδικά την εστία και την καμινάδα. Διαφορετικά, το τζάκι δεν θα μπορεί να καυχηθεί για μακροχρόνια λειτουργία και άψογα πρόστιμα.
 • Για να διατηρήσετε μια ελκυστική εμφάνιση, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τακτικά την πύλη. Εάν έχετε μια ιδέα να το βγάλετε από πέτρα, τούβλο ή μάρμαρο, θυμηθείτε ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λειαντικές ενώσεις για τον καθαρισμό τους, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα ειδικό εργαλείο.
 • Τα περισσότερα ξύλινα τζάκια αποτελούνται από τζάκι και θερμοανθεκτικό γυαλί. Για να διατηρηθεί η διαφάνεια του τελευταίου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα καυσόξυλα που χρησιμοποιείτε είναι στεγνά. Πρέπει να προτιμάτε τα κορμούς σκληρού ξύλου, επειδή ο μαλακός καπνός και τα κωνοφόρα δίνουν πολύ σπινθήρες.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Το τζάκι είναι πάντα άνετο, όμορφο και πρακτικό.Το κύριο πράγμα είναι να βρείτε ακριβώς το μοντέλο που μετατρέπει πραγματικά το δωμάτιό σας. Το μέγεθος και το σχήμα της δομής πρέπει να αντιστοιχούν στις γενικές παραμέτρους του δωματίου.

Η έγχρωμη απόδοση της συσκευής πρέπει να είναι τέλεια αρμονική με τις αποχρώσεις του εσωτερικού χώρου. Μια απόλυτα κερδοφόρα επιλογή, ειδικά για ρουστίκ εσωτερικούς χώρους, είναι ένας συνδυασμός πέτρας και ξύλου.

Πώς να εγκαταστήσετε τον ίδιο τον τζάκι, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο