Τζάκι στο εσωτερικό του διαμερίσματος: χαρακτηριστικά και τύπους

Η παρουσία ενός τζακιού στο εσωτερικό του διαμερίσματος δίνει την κομψότητα και την κομψότητα του δωματίου. Ανάλογα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη - μπορεί να είναι ένα ρομαντικό τζάκι "αντίκες" ή ένα κυβικό τζάκι σε ένα μοντέρνο στυλ. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές εκτέλεσης των τζακιών, επομένως κάθε ένας από τους λάτρεις αυτού του αρχαίου αρχιτεκτονικού στοιχείου μπορεί να επιλέξει το βλέμμα, το σκοπό και τα χαρακτηριστικά του οποίου είναι με τον καλύτερο τρόπο σύμφωνο με τα προσωπικά του γούστα και προτιμήσεις.

Σκοπός

Ο αρχαιότερος σκοπός του τζακιού είναι να θερμάνει το δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένο. Μόλις ήταν οι αίθουσες των ιπποτών, τα κυνηγετικά καταλύματα ή τα σπίτια ευγενών. Άνθρωποι με πολύ υψηλά εισοδήματα θα μπορούσαν να έχουν ένα τζάκι και ως εκ τούτου μια σταθερή στάση απέναντι σε αυτό το τμήμα του εσωτερικού ήταν σταθερή ως στοιχείο πολυτελείας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα ο κύριος σκοπός του τζακιού ξεθωριάζει στο παρασκήνιο και το κύριο πράγμα ήταν να δώσει στο δωμάτιο μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα άνεσης και τη μεταφορά του πνεύματος πολυτέλειας και πλούτου στους ιδιοκτήτες.

Η παρουσία του τζακιού επιτρέπει τις πιο ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές λύσεις στο διαμέρισμα.κάτι που θα ήταν αδύνατο χωρίς την εγκατάσταση της πύλης του τζακιού. Για παράδειγμα, μπορείτε να θυμηθείτε τις γοητευτικές χριστουγεννιάτικες γιρλάντες, τα κεριά που συνήθως τοποθετούνται στα μανδύλια ή διακοσμούνται γύρω από τη γωνιά του τζακιού για φιλικές συγκεντρώσεις πάνω από ένα φλιτζάνι τσάι.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα τζάκι δεν είναι μόνο ένα αφιέρωμα στη μόδα και τη διακόσμηση του δωματίου, αλλά και μια πηγή θερμότητας και άνεσης, ειδικά στις αρχές του φθινοπώρου, όταν είναι δροσερό στα διαμερίσματα, επειδή η κεντρική θέρμανση δεν περιλαμβάνεται ακόμα. Σε αυτές τις μέρες είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να περάσετε οικογενειακές βραδιές στο ζεστό τζάκι ακούγοντας το φως της βροχής έξω από το παράθυρο. Για τους λόγους αυτούς, τα τζάκια έχουν όλο και περισσότερο αρχίσει να εμφανίζονται όχι μόνο σε εξοχικές κατοικίες, αλλά και σε διαμερίσματα πόλης.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Εάν, κατά κανόνα, δεν υπάρχουν προβλήματα με την εγκατάσταση ενός τζακιού σε ένα ιδιωτικό σπίτι, τότε η εγκατάσταση μιας τέτοιας συσκευής σε ένα κτίριο διαμερισμάτων εγείρει πολλές ερωτήσεις.Όπως γνωρίζετε, για ένα πραγματικό τζάκι που τρέχει με στερεά καύσιμα (συνήθως ξύλο), χρειάζεστε μια εστία, μια πύλη από πυρίμαχο υλικό και μια καμινάδα. Είναι δυνατόν να ληφθούν υπόψη όλες οι απαριθμούμενες απαιτήσεις μόνο στο διαμέρισμα που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο.

Η τοποθέτηση αυτού του τζακιού καύσης ξύλου θα πρέπει να συντονιστεί με τις αρχές αρχιτεκτονικής και πυρόσβεσης., για να εξασφαλίσει ότι η χρήση του δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα του κτιρίου. Αυτή η απαίτηση προκαλείται από τους παράγοντες που η εγκατάσταση του τζακιού φέρει ένα επιπλέον φορτίο στην οροφή και τα προϊόντα καύσης που εξέρχονται από την καμινάδα μπορούν να χρησιμεύσουν ως πηγή ανάφλεξης.

Μόνο μετά την υποβολή σχεδίων σκίτσου, τη διεξαγωγή εξετάσεων και τη συμφωνία για μια τέτοια ανάπλαση, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μπορεί να ξεκινήσει την εγκατάσταση και στη συνέχεια να ευχαριστήσει τον εαυτό του με ένα ευχάριστο ξέσπασμα καυσόξυλων στο προσωπικό του τζάκι.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η νομιμοποίηση της εγκατάστασης αυτού του τζακιού σε ένα διαμέρισμα, αξίζει να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε μία από τις εναλλακτικές επιλογές συσκευών, επειδή σήμερα υπάρχει μια τεράστια ποικιλία διακοσμητικών, ηλεκτρικών και βιολογικών καυσαερίων στην αγορά.

Πώς να επιλέξετε: ποικιλίες

Στο εσωτερικό κάθε δωματίου, ένα τζάκι παίζει πάντα έναν κυρίαρχο ρόλο και είναι ένα κέντρο σύνθεσης. Αυτό ισχύει πλήρως για ένα πλήρες κτίριο, καθώς και για μια διακοσμητική δομή, ή, όπως αποκαλείται επίσης, falshkamina.

Διακοσμητικά

Αυτό το στοιχείο του εσωτερικού είναι μια πύλη στερεωμένη στον τοίχο που δεν διαθέτει θάλαμο πυρκαγιάς και καμινάδα, αλλά είναι εξοπλισμένη με ένα πολυθρόνα και μερικές φορές μια εσοχή που αντικαθιστά τον θάλαμο φωτιάς. Επαγγελματίες αρχιτέκτονες συνιστούν να σκεφτόμαστε την εγκατάσταση της falshkamina ακόμα στο στάδιο της δημιουργίας ενός έργου ανακατασκευής του διαμερίσματος.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να διακοσμήσετε αβίαστα όχι μόνο μια διακοσμητική πύλη, αλλά και risolite - αυτό είναι το όνομα του αγωγού που είναι εγγενές σε αυτό το τζάκι, μέσω του οποίου τα καυτά αέρια ανεβαίνουν στην καπνοδόχο. Ο Rhizolite προσελκύει το μάτι, είναι πολύ αποτελεσματικό στο σχεδιασμό ράφια, καθρέφτες και πίνακες ζωγραφικής.

Χάρη σε αυτή την τεχνική, το τζάκι θα μοιάζει με ένα πραγματικό και θα δημιουργήσει στο δωμάτιο τον λεγόμενο άξονα αρχιτεκτονικής συμμετρίας που εναρμονίζει το χώρο.

Τις περισσότερες φορές η πύλη falshkamina είναι κατασκευασμένη από MDF, πολυουρεθάνη ή γυψοσανίδα (σπιτικά φαλσκαμίνια), αν και χρησιμοποιούνται επίσης ακριβότερα υλικά για τέτοιες κατασκευές, για παράδειγμα, μάρμαρο ή τεχνητή πέτρα. Επίσης, για να δημιουργηθεί η εντύπωση της φυσικότητας, είναι επιθυμητό να εξοπλιστεί μια εσοχή στον τοίχο που προσομοιώνει ένα πυροσβεστικό κουτί και να το τοποθετήσει μέσα και κατά μήκος των περιγραμμάτων με κεραμικά πυρίμαχα πλακίδια.

Χάρη στην επένδυση μέσα σε αυτό το σχέδιο, μπορείτε να τοποθετήσετε τα κεριά χωρίς φόβο ανάφλεξης. Πολύ ενδιαφέρον θα είναι η πολυεπίπεδη έκδοση της τοποθέτησης μεγάλων κεριών. Οι σφυρηλατημένες drovnitsa μπορούν να εξυπηρετήσουν τον ίδιο σκοπό, όπου μπορούν να χωρέσουν ταυτόχρονα μέχρι και δώδεκα κεριά διαφορετικών υψών, τα οποία φυσικά δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για τη θέρμανση ενός δωματίου, αλλά να γεμίσουν το δωμάτιο με ένα παιχνίδι ζωντανής φωτιάς και ζεστού χρυσού φωτός.

Σε περίπτωση που δεν είναι ασφαλές να αφήσετε καμένα κεριά σε μια θέση καπνοδόχου, τα φώτα των κεριών θα είναι ένα καλό εύρημα, για παράδειγμα, φτιαγμένο στο αρ νουβό στιλ.

Η πύλη Falshkamina μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ράφι ή ερμάριο, μπορείτε να κρεμάσετε ράφια κοντά σε αυτό και να βάζετε παλιά βιβλία στον πλαστογράφο. Ένας καθρέφτης ή μια συλλογή από κεραμικά θα φαίνονται όμορφα πάνω από το mantel.Για να δώσετε την πιο φυσική φυσιογνωμία, μπορείτε να τοποθετήσετε το πάτωμα γύρω από την εστία με πέτρινες κεραμίδες, όπως συνήθως γίνεται για να προστατεύσετε τα κάρβουνα που πέφτουν από ένα πραγματικό τζάκι. Για μια πλήρη αντίληψη της falshkamina, μπορείτε να τοποθετήσετε δίπλα σε αυτά τα κούτσουρα και να τα χρησιμοποιήσετε ως υποστηρίγματα για κεριά.

Ηλεκτρικές εστίες

Το ηλεκτρικό τζάκι, το οποίο είναι απαλλαγμένο από καπνό και δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση, σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε την απαιτούμενη στοχαστική ατμόσφαιρα σε ένα διαμέρισμα πόλης, αλλά σε σύγκριση με ένα ψεύτικο τζάκι, το ηλεκτρικό μοντέλο έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα, καθώς χρησιμεύει επίσης για τη θέρμανση του δωματίου.

Είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε ένα ηλεκτρικό τζάκι με το εφέ 3D μιας πραγματικής ζωντανής φωτιάς, με οθόνη LCD, με γεννήτρια ατμού, θερμαντήρα ανεμιστήρα και ακόμη και υπέρυθρο τζάκι.

Ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης, διακρίνονται οι παρακάτω τύποι:

 • Ηλεκτρικά τζάκια τραπεζιών, τα οποία είναι μια φορητή συσκευή τοποθετημένη σε μια κομοδίνα, ράφι ή τραπέζι.
 • Τα αναρτημένα μοντέλα που είναι τοποθετημένα στον τοίχο, εξωτερικά, τέτοιες συσκευές είναι παρόμοια με μια τηλεόραση.
 • Ηλεκτρικά τζάκια, τα οποία είναι ένα πυροσβεστικό κέλυφος κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη θερμότητα υλικό και μπορούν να τοποθετηθούν σε ντουλάπια, ντουλάπια ή ακόμη και σε ράβδους.
 • Κινητά προϊόντα εξοπλισμένα με τη δική τους μικρή πύλη, η οποία διαθέτει θάλαμο πυρκαγιάς με απομίμηση φωτιάς και τροχών για ευκολία κίνησης.
 • Kaminokomplekty, τοποθετημένα στον τοίχο, με μεγάλο βάρος και σημαντικό μέγεθος. Οι πύλες που είναι τοποθετημένες στον τοίχο, οι οποίες μπορούν να κατασκευαστούν από MDF με επίστρωση καπλαμά, καθώς και γύψο, φυσική ή τεχνητή πέτρα, χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση τέτοιων μοντέλων.

Όλοι αυτοί οι τύποι ηλεκτρικών τζακιών επιτυχώς αντιμετωπίζουν τα καθήκοντα που τους ανατίθενται. Ακτινοβολούν τη θερμότητα, το φως και δημιουργούν την ψευδαίσθηση μιας πραγματικής φλόγας. Οι πιο ρεαλιστικές είναι οι συσκευές με ενσωματωμένη γεννήτρια ατμού. Ο ατμός, ο οποίος είναι κρύος και σχηματίζεται από τις επιδράσεις του υπερήχου στο νερό, φωτίζεται από λαμπτήρες αλογόνου, δημιουργώντας ένα πολύ ρεαλιστικό αποτέλεσμα της φωτιάς και του καπνού, το οποίο είναι πάντα μοναδικό.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα που διαθέτουν τα μοντέλα ατμού είναι η υγρασία του αέρα στο δωμάτιο, γεγονός που συμβάλλει στην πιο άνετη αίσθηση των κατοίκων.

Σε ρεαλισμό με τέτοια τζάκια μπορούν να υποστηρίξουν μοντέλα με οθόνη υγρών κρυστάλλων ή 3D αποτέλεσμα που δεν μπορεί να διακριθεί από τα πραγματικά τζάκια, ακόμη και σε πολύ κοντινές αποστάσεις.

Στην περίπτωση που μιλάμε για τα μοντέλα που εγκαθίστανται και στερεώνονται στον τοίχο, έχουν μανσέτες που μπορούν να διακοσμηθούν με τον παραδοσιακό τρόπο. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να το κάνουν αυτό με τα χέρια τους. Για αυτό, θα είναι χρήσιμα τα κεριά, οι καθρέφτες, οι γιρλάντες, οι κορνίζες φωτογραφιών, δηλαδή ό, τι συνήθως τοποθετείται στο ράφι ενός παραδοσιακού τζακιού.

Bio Τζάκια

Αυτός ο τύπος τζακιού συνδυάζει τα φαινομενικά ασυμβίβαστα στοιχεία: την παρουσία φωτιάς και την απουσία καπνού και αιθάλης. Στην περίπτωση εγκατάστασης μιας τέτοιας συσκευής χωρίς καπνό στο σαλόνι, οι ιδιοκτήτες μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι της ζωντανής φλόγας, χωρίς να ενοχλούν την προετοιμασία του καυσόξυλου, τον καθαρισμό του άνθρακα, τον συντονισμό του καπναγωγού.

Τα τζάκια δεν απαιτούν καθόλου καμινάδα., μπορούν να λειτουργούν αυτόνομα, να έχουν μεγάλη ποικιλία σχημάτων ή μεγεθών, ο σχεδιασμός τους είναι παρόμοιος με ένα βάζο ή μίνι καλάθι, το οποίο μπορεί εύκολα να μεταφερθεί από τόπο σε τόπο. Και την ίδια στιγμή, η φωτιά που καίει στο βιοκαύριο είναι το πραγματικό πράγμα.

Το μυστικό μιας τέτοιας κινητής εστίασης έγκειται στο καύσιμο που χρησιμοποιείται στα βιοκαύσιμα. Είναι μετουσιωμένη αιθανόλη, η οποία, όταν καίγεται, αποσυντίθεται σε διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς, δημιουργώντας θερμότητα.Έτσι, το biofireplace όχι μόνο λάμπει, αλλά και θερμαίνει, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη δημιουργία εσωτερικών χώρων με τη χρήση του.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να εγκαταστήσετε μια τηλεόραση πάνω από το bio τζάκι σας, θα πρέπει να εξετάσετε τη δημιουργία ενός θερμικού φραγμού μεταξύ αυτών των δύο συσκευών.

Δεδομένου ότι η διαδικασία καύσης συνοδεύεται από απορρόφηση οξυγόνου, συνιστάται να κρατάτε το παράθυρο αερισμού ανοιχτό όταν ανάβει το βιολογικό τζάκι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απλά απαραίτητο, καθώς οι χρήστες παρατηρούν μια έντονη οσμή που εμφανίζεται όταν καίγονται ορισμένοι τύποι βιοκαυσίμων. Οι αρχιτέκτονες συνιστούν το σχεδιασμό του καλύμματος σε εκείνους τους χώρους όπου σχεδιάζεται να εγκαταστήσετε ένα τζάκι αλκοόλ, ή να τα χρησιμοποιήσετε σε εξωτερικούς χώρους, για παράδειγμα, σε μια λότζια.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το biofireplace στην κουζίνα ή σε άλλο δωμάτιο, εξοπλισμένο με σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, τότε οι μυρωδιές δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο στην απόλαυση της ανοιχτής φωτιάς. Υπάρχουν επίσης εναλλακτικά μοντέλα bio τζάκια που λειτουργούν με καύσιμο gel, αυτή η συσκευή δεν εκπέμπει μια οσμή, ωστόσο, από καιρό σε καιρό πρέπει να καθαριστεί από άνθρακα.

  Παρά τα μειονεκτήματα που διακρίνουν ένα bio τζάκι, μπορεί να ονομαστεί μια πρόσφατη τάση σχεδιασμού.

  Οι ακόλουθες ποικιλίες παράγονται:

  • Μικρά φορητά μοντέλα σχεδιασμένα για εγκατάσταση στην επιφάνεια εργασίας.
  • Σταθερά ενσωματωμένα μοντέλα που μπορεί να έχουν διαφορετικά μεγέθη και γεωμετρίες.

  Ανάλογα με τον τύπο ανάφλεξης, υπάρχουν μηχανικές και αυτόματες μονάδες βιομάζας, μερικά υπερσύγχρονα προϊόντα μπορούν να ελέγχονται ακόμη και με τη βοήθεια ενός smartphone. Ο αυτοματισμός είναι σε θέση να ρυθμίζει την ένταση της καύσης, να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί τη συσκευή χωρίς να εκθέτει τον ιδιοκτήτη στον κίνδυνο εγκαυμάτων.

  Σε περίπτωση αγοράς βιολογικού τζακιού με μηχανική ανάφλεξη, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε προσεκτικά τον αναπτήρα, το πόκερ και το πτερύγιο της μονάδας θέρμανσης.

  Εξοπλίζοντας το εσωτερικό με έναν βιοκαύρο, τοποθετείται είτε σε τραπέζι είτε σε βάθρο ή ενσωματωμένο σε τοίχους, χωρίσματα και ράφια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτοί είναι σύγχρονοι εσωτερικοί χώροι, που εκτελούνται σε αυστηρό και συνοπτικό ύφος: μινιμαλισμό, βιομηχανική σοφίτα, techno, γοτθική, hi-tech, μοντέρνο στυλ. Δεν υπάρχει επιπλέον διακόσμηση για έναν βιοαπόγειο, καθώς αυτή η συσκευή είναι αυτάρκης και είναι σε θέση να αναβιώσει το πιο μινιμαλιστικό περιβάλλον.

  Αέριο

  Τζάκια που λειτουργούν με καύσιμα όπως το φυσικό αέριο, φυσικά, απαιτούν υποχρεωτική διάταξη της καμινάδας και τη διαθεσιμότητα μιας πηγής συνεχούς ροής καθαρού αέρα μέσα στο δωμάτιο.Όλα αυτά θέτουν υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα τοποθέτησης ενός τέτοιου τζακιού σε ένα διαμέρισμα πόλης αν δεν βρίσκεται στον τελευταίο όροφο και το σπίτι δεν είναι εξοπλισμένο με χωριστούς αγωγούς εξαερισμού.

  Εν πάση περιπτώσει, η εγκατάσταση ενός τέτοιου τζακιού απαιτεί άδεια από τους επιθεωρητές πυρκαγιάς και τις υπηρεσίες αερίου, οι οποίοι ασχολούνται με τη σύνδεση της παροχής αερίου σε ένα τέτοιο τζάκι.

   Ανά τύπο εγκατάστασης τζάκια μπορεί να είναι:

   • Κλασικά (σε εσοχή), τα οποία διαθέτουν πυρίμαχο πυροσβεστήρα εγκατεστημένο στην πύλη τούβλου ή πέτρας, με σύνδεση με την καμινάδα.
   • Επίτοιχο, που αντιπροσωπεύει διακοσμητικά διακοσμημένο θάλαμο κλιβάνου, για την εγκατάσταση του οποίου παρέχεται ειδικά διαμορφωμένη πυρίμαχη βάση και καμινάδα.
   • Επίτοιχα, τα οποία είναι στερεωμένα με βραχίονες σε αναρτημένη κατάσταση, τέτοια τζάκια διαθέτουν σωλήνα καμινάδας, ο οποίος ταυτόχρονα εκτελεί διακοσμητικό ρόλο, ο οποίος φαίνεται ιδιαίτερα φουτουριστικός στους σύγχρονους βιομηχανικούς εσωτερικούς χώρους.

   Όλες οι εκδόσεις των τζακιών αερίου έχουν διάφορους τρόπους καύσης., το οποίο επιτρέπει τόσο τη χρήση τους για καθαρά διακοσμητικούς σκοπούς, όσο και την εφαρμογή για θέρμανση χώρων.Τα πιο εντυπωσιακά και ρεαλιστικά κλασικά μοντέλα. Κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου τζακιού, είναι δυνατόν να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ της παρουσίας ζωντανής φωτιάς στο δωμάτιο και της καθαριότητας που εξασφαλίζεται από την απουσία καυσόξυλων ή άνθρακα.

   Σχεδιασμός τροφοδοσίας ενσωματωμένο τζάκι φυσικού αερίου δεν διαφέρει από το σχεδιασμό ενός κλασικού ξύλου καίγοντας τζάκι. Οι όμορφες εσωτερικές ιδέες μπορούν να πραγματοποιηθούν με την τοποθέτηση καναπέ, τραπέζι και καρέκλες κοντά στην εστία καύσης και δημιουργώντας έτσι μια περιοχή για κατανάλωση τσαγιού. Δεδομένου ότι κάθε τζάκι γίνεται το κέντρο του δωματίου, με βάση την εμφάνισή του, οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να επιλέξουν έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία.

   Το στυλ γενικά εξαρτάται συνήθως από το σχεδιασμό της πύλης, συνήθως είναι ένα κλασσικό στυλ ή μοντέρνο στυλ.

   Καύση ξύλου

   Ένα πραγματικό τζάκι καύση ξύλου σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα είναι σχεδόν μια φανταστική εικόνα, ωστόσο, μπορεί να πραγματοποιηθεί. Αυτό μπορεί να γίνει αν αγοράσετε μια καμινάδα στο έργο ενός κτιρίου κατά την αγορά ενός διαμερίσματος υπό κατασκευή, ή να αγοράσετε ένα σπίτι στο σπίτι με μια αχρησιμοποίητη καμινάδα. Αυτά είναι συχνά σπίτια σταλινικής κατασκευής, ωστόσο, μετά την απόκτηση άδειας, η εξέταση των δομών στήριξης γίνεται για αντοχή, επειδή το τζάκι έχει πολύ σημαντικό βάρος και η τοποθέτησή του μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο κτίριο στο σύνολό του.

   Επιτρεπόμενο φορτίο δεν υπερβαίνει τα 150 kg ανά 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο. m, η περιοχή του δωματίου δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 20 τετραγωνικά μέτρα. m, και ύψος οροφής τουλάχιστον 3 m.

   Ο συντονισμός της εγκατάστασης ενός τέτοιου τζακιού είναι ένα ολόκληρο έπος, το οποίο, αν είναι επιτυχές, θα φέρει την ασύγκριτη απόλαυση από την κατοχή πηγή φωτιάς στο σαλόνι, αλλά και θα αυξήσει σημαντικά το κόστος ενός διαμερίσματος, μετατρέποντάς το από ένα τυπικό σε ένα πολυτελές.

   Χάρη στην εγκατάσταση αυτού του τζακιού, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων έχουν πολλές ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές λύσεις. Όταν φτιάχνετε μια πύλη σε κλασικό στυλ, η παρουσία γυψοσανίδας στην οροφή, τα καλούπια στους τοίχους, τα διάφορα κράσπεδα μπορεί να γίνει μια φυσική επέκταση. Οι πόρτες από μασίφ ξύλο, ξύλινα έπιπλα και λάμπες από κρύσταλλα θα σας βοηθήσουν να τονίσετε την πολυτελή ατμόσφαιρα

   Ωστόσο, μην πιστεύετε ότι ένα τζάκι καύσης ξύλου θα διακοσμεί με τον εαυτό της μόνο ένα κλασικό εσωτερικό. Θα είναι κατάλληλο σε ρουστίκ ύφος, στο στυλ σύντηξης, την Προβηγκία, και, φυσικά, στο πολυτελές εσωτερικό του art deco.

   Πού θα εγκατασταθεί;

   Η θέση του τζακιού εξαρτάται από το σχεδιασμό και τον τύπο του. Τα μεγάλα εντοιχιζόμενα τζάκια μπορούν να τοποθετηθούν είτε σε τοίχο είτε σε γωνία, ανεξάρτητα από το αν είναι ενεργά ή έχουν καθαρά διακοσμητική λειτουργία.Τοποθετώντας ένα τέτοιο τζάκι στη γωνία του δωματίου, μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο, ενώ συγχρόνως ζωντανεύετε το δωμάτιο διαθέτοντας μια μικρή περιοχή τζακιού, κατάλληλη για χαλάρωση και σκέψη.

   Στην περίπτωση που το ενσωματωμένο τζάκι είναι τοποθετημένο στο κέντρο του τοίχου, είναι επίσης συνήθης η τοποθέτηση επικαλυμμένων επίπλων γύρω του, με ένα τραπέζι τσαγιού ή καφέ στο κέντρο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια τέτοια τοποθέτηση τζακιών θεωρείται κλασικό, αλλά πρόσφατα υπήρξαν νέες τάσεις στην προμήθεια αυτού του αρχιτεκτονικού στοιχείου.

   Για να εγκαταστήσετε ένα τζάκι στο διαμέρισμα, όρθια χωρίσματα με τρύπες, στην οποία πίσω από το θερμοανθεκτικό γυαλί υπάρχει ένα θεαματικό τζάκι, που τρέχει σε καύσιμο αλκοόλ. Ένα τέτοιο διαμέρισμα συχνά είναι επενδεδυμένο με πέτρα, τούβλο ή κεραμίδι, μετατρέποντας σε ένα στοιχείο που χωρίζει το έδαφος της κουζίνας και καθιστικό στο διαμέρισμα. Μπορείτε να θαυμάσετε ένα τέτοιο στοιχείο διακόσμησης από δύο δωμάτια την ίδια στιγμή.

   Στην περίπτωση που πρόκειται για τοίχο-τοποθετημένη ηλεκτρική πυρκαγιά, μπορεί να κρεμαστεί όχι μόνο στον τοίχο της αίθουσας, αλλά και τοποθετείται στο υπνοδωμάτιο. Λόγω της παρουσίας ενός μη θερμαινόμενου τρόπου λειτουργίας, ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως νυχτερινό φως.

   Ένα τζάκι αερίου θα είναι κατάλληλο σε ένα στούντιο διαμέρισμα, επιπλωμένο σε σοφίτα ή στο μινιμαλιστικό εσωτερικό ενός bachelor "den", και η θέση σε οποιοδήποτε από τα δωμάτια, από το γραφείο έως το υπνοδωμάτιο ή το μπάνιο, μπορεί να είναι επιτυχής.

   Φωτισμός

   Η ζωντανή φωτιά είναι η κύρια διακόσμηση του τζακιού, μία από τις λειτουργίες της είναι η δημιουργία διακοσμητικού φωτισμού στο δωμάτιο. Ως εκ τούτου, στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένο το τζάκι, είναι απαραίτητο να παρέχονται πηγές κατευθυντικού φωτός που δεν θα ανταγωνίζονται με τις τρεμοπαίχτες πυρκαγιάς.

   Ανεπιθύμητη παρουσία ισχυρού και φωτεινού φωτισμού με πολυέλαιο, η ιδανική επιλογή θα ήταν ένα συνδυασμένο φωτισμό της περιοχής του τζακιού. Αυτά μπορεί να είναι σημεία, ένας λαμπτήρας δαπέδου με σκιά, απλίκες στους τοίχους ή ένας μικρός επιτραπέζιος λαμπτήρας. Αυτή η προσέγγιση θα δημιουργήσει ένα άνετο περιβάλλον για κίνηση στο δωμάτιο, διατηρώντας το μυστήριο λυκόφως.

   Σε αυτή την περίπτωση, οι αντανακλάσεις μιας ζωντανής φλόγας ή το τρεμοπαίγνιο ενός ηλεκτρικού τζακιού θα ρίξουν μυστήριες σκιές στους τοίχους του δωματίου, δημιουργώντας μια ρομαντική και μυστηριώδη ατμόσφαιρα.

   Εάν το τζάκι έχει μια μαρμάρινη πύλη, θα είναι πολύ αποτελεσματικό να υπάρχουν λάμπες κλασικού στυλ κοντά σε αυτό.Για τη διακόσμηση ενός ελαφρού τζακιού, είναι κατάλληλες οι λάμπες από πολύχρωμο γυαλί Murano. Για ένα φουτουριστικό τζάκι με τη μορφή επιμήκους θήκη μολυβιού, οι κυλίνδρους-λαμπτήρες, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από μαργαριτάρι-λευκό πλαστικό, θα γίνουν ένα όμορφο πλαίσιο.

   Ωστόσο, δεδομένου ότι το σαλόνι δεν είναι μόνο χώρος τζάκι, αλλά και ένα έδαφος για κοινό χρόνο δαπανών όλων των μελών της οικογένειας, η ανάγκη για πλήρη φωτισμό αυτού του δωματίου έχει επίσης μια θέση να είναι. Ως εκ τούτου, το ιδανικό θα ήταν η ρύθμιση ρυθμιζόμενου φωτισμού με τη δυνατότητα αλλαγής από κοινή σε τοπική.

   Ιδέες σχεδιασμού

   Το τζάκι θα διακοσμήσει οποιοδήποτε διαμέρισμα, είτε πρόκειται για ένα ευρύχωρο διαμέρισμα ή μικρό δωμάτιο, απλά πρέπει να μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή που είναι κατάλληλη σε κάθε περίπτωση.

   Κατά το σχεδιασμό ενός διαμερίσματος σε ένα κτίριο ενός παλαιού κτιρίου, εξοπλισμένο με καμινάδες, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα τζάκι που παράγει ξύλο, για παράδειγμα από πυρίμαχο σκυρόδεμα. Αυτή η απροσδόκητη λύση θα είναι ιδανική για τη δημιουργία ενός σύγχρονου εσωτερικού χώρου και δεν θα προκαλέσει σημαντική ζημιά στο πορτοφόλι των ιδιοκτητών. Δεδομένου ότι το σκυρόδεμα έχει σημαντικό βάρος, οι αρχιτέκτονες προτείνουν ένα τέχνασμα συμπληρώνοντας το άνω μέρος της κατασκευής από γυψοσανίδες και στη συνέχεια καλύπτοντας ολόκληρο το τζάκι με ένα ομοιογενές μίγμα γύψου.

   Στο σχεδιασμό του δωματίου μπορείτε να εφαρμόσετε μια σύγχρονη εσωτερική λύση., για να δημιουργήσει ένα ανοιχτό χώρο κουζίνας-τραπεζαρίας με μεγάλο αριθμό δομοστοιχειωτών συστημάτων αποθήκευσης και οικιακών συσκευών που είναι απαραίτητες για μια άνετη ζωή. Ένα τεράστιο μνημειώδες τζάκι από σκυρόδεμα δεν θα φαίνεται ακατάλληλο σε ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό, αντίθετα θα τονίσει τη συνοπτικότητα της λύσης και οι αυστηρές ευθείες γραμμές της θα συνεχίσουν τη γεωμετρία των ερμάριων.

   Για όσους αγαπούν τον κλασσικό ρομαντισμό, το ξύλο, το φυσικό αέριο ή το ψεύτικο τζάκι μπορούν να εκδοθούν σε κυνηγετικό στυλ. Έχοντας προσθέσει έναν πολυέλαιο από σφυρήλατο σίδερο στην αλυσίδα, γεμιστό ελάφι, αντίκες χαλί και δερμάτινες πολυθρόνες, η περιοχή του τζακιού μπορεί να μετατραπεί σε μια γωνιά της Βικτωριανής Αγγλίας και να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες με λεπτή γεύση. Η αρχική σχεδίαση του τζακιού με πέτρινη εστία επιτείνεται από ξύλινα πάνελ στην επένδυση τοίχων και πολυτελείς πόρτες. Για ευκολία φροντίδας, αυτό το εσωτερικό μπορεί να διακοσμηθεί με σύγχρονα υλικά. Για παράδειγμα, το ξύλινο πλακίδιο μιμείται αποτελεσματικά την πέτρα και τους πίνακες από συμπαγές ξύλο, είναι ανεπιτήδευτο σε λειτουργία και έχει λογική τιμή.

   Φαίνεται ενδιαφέρον τοποθέτηση του τζακιού ως διαχωριστικό μεταξύ των περιοχών του δωματίου μονόχωρα στούντιο διαμερίσματα. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που πρέπει να χωρίσετε την κουζίνα από την τραπεζαρία, μπορείτε να χτίσετε ένα διαμέρισμα, το οποίο είναι χτισμένο βιο-καφενείο ή ηλεκτρικό τζάκι. Αυτή η επιλογή θα σας επιτρέψει να συνδυάσετε την ευκολία, τη λειτουργικότητα και την αισθητική: θα είναι βολικό να παρακολουθήσετε τη φωτιά και να κολυμπήσετε σε αυτή την περίπτωση, που είναι και στα δύο δωμάτια. Είναι δυνατόν να διακοσμήσετε ένα διαχωριστικό τοίχο τζάκι με τη βοήθεια των κεραμικών πλακιδίων πορσελάνης, μαρμάρου ή κεραμικού πλακιδίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται μια κουρτίνα από πυρίμαχο υλικό. Αυτό είναι βολικό όταν το τζάκι χωρίζει, για παράδειγμα, ένα υπνοδωμάτιο και ένα καθιστικό. Για μεγαλύτερο ρεαλισμό, μπορείτε να τοποθετήσετε βότσαλα ή θραύσματα πέτρας σε μια παλέτα βιοκαυσίμων, προκειμένου να περιβάλει τη φωτιά με ένα αξιοπρεπές πλαίσιο.

   Αν οι ιδιοκτήτες έχουν την επιθυμία να δουν ένα τζάκι βασιλικού τύπου, μπορούν να παραγγείλουν μια πύλη από μια πέτρα με μεγάλη τοιχοποιία. Είναι επιθυμητό το παρακείμενο τοίχωμα να έχει παρόμοιο σχεδιασμό, σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύγχρονα υλικά που αντικαθιστούν με επιτυχία την φυσική πέτρα και δημιουργούν την επίδραση του Μεσαίωνα. Ένα τέτοιο τζάκι θα συνδυαστεί επιτυχώς με έπιπλα αντίκες και μοντέρνους μαλακούς "έξυπνους" καναπέδες, θα είναι κατάλληλο σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

   Σχετικά με το πώς να κανονίσετε ένα τζάκι στο εσωτερικό του Feng Shui, δείτε το παρακάτω βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο