Τι είδους τζάκι για να θέσει στην κρεβατοκάμαρα;

 Τι είδους τζάκι για να θέσει στην κρεβατοκάμαρα;

Από την εποχή του Προμηθέα, η φωτιά συμβολίζει το σπίτι, την άνεση, την ασφάλεια. Το στοιχείο της άγριας ζωής σε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα - ένα τζάκι - το όνειρο πολλών κατοίκων των megalopolises. Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από χαλάρωση μετά από μια κουραστική μέρα σε ένα μαλακό υπνοδωμάτιο απέναντι από το τζάκι. Όταν βρίσκεστε έξω από το παράθυρο του κρύου και της χιονοθύελλας, είναι τόσο ωραίο να απολαύσετε το χαρούμενο ξέσπασμα καυσόξυλων και να ζεσταίνετε με τη φωτιά της φωτιάς. Όχι λιγότερο μαγικό θα είναι το πρωί που ξοδεύεται στο υπνοδωμάτιο με τζάκι. Για εκείνους που αποφάσισαν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, και το άρθρο μας είναι αφιερωμένο.

Είδη

Υπάρχουν διάφοροι τύποι τζακιών που διαφέρουν ως προς τον τύπο καυσίμου που χρησιμοποιείται.Εξετάστε τα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Καύση ξύλου

Ένα τέτοιο κέντρο για μια ιδιωτική εξοχική κατοικία θα πρέπει να προβλέπεται στο στάδιο του σχεδιασμού του κτιρίου. Σε αυτή την περίπτωση, ο ειδικός θα υπολογίσει εκ των προτέρων το επιθυμητό ύψος καμινάδας έτσι ώστε το ξύλο να μην καεί πολύ γρήγορα και η αιθάλη και η αιθάλη να μην εισέρχονται μέσα στο δωμάτιο.

Είναι προβληματικό να εγκαταστήσετε ένα τζάκι σε ένα κτίριο όπου έχουν ήδη γίνει εργασίες κατασκευής. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι αδύνατο αν έχετε την επιθυμία και το απαραίτητο ποσό - το μόνο ερώτημα είναι να βρείτε έναν ευφυή κύριο.

Εγκατάσταση τζάκι ξύλου στο διαμέρισμα απαγορεύεται, με εξαίρεση τους άνω ορόφους των διαμερισμάτων, και με την υποχρεωτική ολοκλήρωση της καμινάδας στο δρόμο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να θυμάστε ότι ο σωλήνας θα περάσει μέσα από τις οροφές και τις δοκούς οροφής, τη σοφίτα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να συγκεντρωθούν πολλά πιστοποιητικά και άδειες για την τοποθέτησή του, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από την πυροσβεστική υπηρεσία, για τη φροντίδα της αναμόρφωσης.

Η καμινάδα είναι μόνο μέρος του τζακιού. Επιπλέον, υπάρχει μια πύλη και ένα φωτιστικό.

Η εστία μπορεί να είναι ανοιχτή και κλειστή. Στην πρώτη περίπτωση, η φλόγα καίγεται σε άμεση γειτνίαση με τις γύρω περιοχές.Όταν είναι κλειστός, ο τύπος διαχωρίζεται από γυαλί ανθεκτικό στη θερμότητα ή από κεραμικό αποσβεστήρα.

Η πύλη μπορεί να είναι κατασκευασμένη από τούβλο ή κεραμικό, επιλέξτε από χυτοσίδηρο ή χάλυβα εκδοχή. Αντιμετωπίζοντας την πύλη περιλαμβάνει διάφορες σχεδιαστικές λύσεις. Για να ταιριάζει με το τζάκι στο εσωτερικό, μπορείτε να διακοσμήσετε το τζάκι με πέτρα (μάρμαρο, γρανίτη, ψαμμίτη), κεραμικά πλακάκια ή πολύτιμο ξύλο.

Αέριο

Τα τζάκια αερίου που λειτουργούν είτε με φυσικό αέριο (μεθανίου) είτε με κύλινδρο αερίου (μείγμα προπανίου-βουτανίου) είναι το πιο γρήγορα λειωμένο και θερμό το δωμάτιο. Διαφέρουν από τον σχεδιασμό καμίνων καύσης ξύλου, αλλά απαιτούν επίσης προσεκτική τοποθέτηση της καπνοδόχου, σύνδεση με το δίκτυο αερίου. Στην έκθεσή τους, λέγεται αυξημένο επίπεδο ασφάλειας κατά τη χρήση και χαμηλό θόρυβο.

Ηλεκτρικά

Η καλύτερη επιλογή για ένα διαμέρισμα της πόλης είναι μια συσκευή θέρμανσης που έχει σχεδιαστεί ως τζάκι. Δεν απαιτεί ιδιαίτερες προσπάθειες από τον ιδιοκτήτη: δεν υπάρχει ανοικτή φωτιά - δεν υπάρχει ανάγκη για καμινάδα, ανακατασκευή και άλλες δυσκολίες. Αλλά παρέχει γρήγορη θέρμανση σε μια άνετη θερμοκρασία,και δημιουργεί μια ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Τα ηλεκτρικά τζάκια είναι τοίχου (παρόμοια σε πάχος με τηλεόραση πλάσματος) ή υπαίθρια. Ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιούν φίλτρα αέρα που μπορούν να πάρουν σωματίδια σκόνης από τον αέρα, κάτι που είναι σημαντικό για άτομα με αλλεργίες, μικρά παιδιά και φροντίζοντας μόνο για την υγεία τους. Η παρουσία θερμοστάτη σας επιτρέπει να ρυθμίζετε αυτόματα τη θερμοκρασία στο δωμάτιο.

Για να ολοκληρωθεί η ομοιότητα με μια ανοιχτή φλόγα, οι κατασκευαστές παρουσιάζουν διάφορες επιλογές για την προσομοίωση της πυρκαγιάς, για παράδειγμα, οι κυματιστές κλωστές που κυματίζουν υπό την επίδραση του αέρα με θεματικό οπίσθιο φωτισμό.

Ekokamin

Η φλόγα σε αυτά διατηρείται από τον αέρα του περιβάλλοντος, η καπνοδόχος απουσιάζει ως περιττή, επειδή το διοξείδιο του άνθρακα δεν εκπέμπεται στον αέρα όταν χρησιμοποιεί οικολογικό καύσιμο. Η ζωντανή φλόγα δίνει ένα μικρό αποτέλεσμα θέρμανσης σε σύγκριση με τα τζάκια στο φυσικό αέριο και στα καύσιμα ξύλου. Ωστόσο, αυτός ο τύπος τζάκι επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί σε διαμερίσματα.

Πώς να τοποθετήσετε ένα τζάκι στο δωμάτιο;

Μπορείτε να τοποθετήσετε το τζάκι με πολλούς τρόπους.

  • Θέση του νησιού. Η τοποθέτηση στο κέντρο του δωματίου θα επιτρέψει στο τζάκι να θερμάνει καλύτερα το δωμάτιο και να μεγιστοποιήσει τη μεταφορά θερμότητας.
  • Γωνιακή θέση. Κατάλληλο για ένα μικρό δωμάτιο, φαίνεται κομψό, αλλά με αυτή τη διάταξη, μεγάλο μέρος της θερμότητας χάνεται, με αποτέλεσμα το δωμάτιο να θερμαίνεται ανομοιογενώς.
  • Τοποθέτηση τοίχου. Η τοποθέτηση σε έναν από τους τοίχους θα επιτρέψει στο τζάκι να εναρμονιστεί αρμονικά με τον συνολικό σχεδιασμό του δωματίου, όμως μπορεί να χαθεί κάποια θερμότητα.
  • Ενσωματωμένη επιλογή τοποθεσίας. Τα περισσότερα εργονομικά ενσωματώνουν ένα τζάκι σε ειδικές κόγχες ή στήλες.

Δωμάτιο σχεδιασμένο με τζάκι

Ένα σύγχρονο διαμέρισμα ή εξοχική κατοικία μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα κομψό και άνετο δωμάτιο με τη βοήθεια ενός καλά επιλεγμένου τζακιού.

Είναι απαραίτητο να εξετάσουμε ένα τέτοιο μοντέλο, το οποίο δεν έρχεται σε αντίθεση με τους κανονισμούς ασφαλείας (αυτό είναι πρώτα απ 'όλα!), Και ταιριάζει επίσης στο σχεδιασμό και ταιριάζει καλά στο επιλεγμένο δωμάτιο.

Κλασικό σχέδιο

Όπως γνωρίζετε, το κλασικό δεν ξεφεύγει από τη μόδα. Ένα τζάκι σε κλασικό σχεδιασμό θα προσθέσει κομψότητα και γοητεία στο υπνοδωμάτιο. Επιλέξτε απλά, συνοπτικά διακοσμητικά στοιχεία, αριστοκρατικά φινιρίσματα, φυσικά υλικά ή απομίμηση.

Μινιμαλισμός

Κομψή και μοντέρνα κατεύθυνση υποδηλώνει την απουσία οποιουδήποτε υποδείγματος διακόσμησης. Ένα είδος ασκητισμού, που εκφράζεται με αυστηρότητα και σεμνότητα, θα επιτρέψει να επικεντρωθεί στη φλόγα, να επιστήσει την προσοχή στη φωτιά ως πηγή ζεστασιάς και ζωής.

Χώρα στυλ

Όχι πολύ συχνά ένα ρουστίκ στυλ χρησιμοποιείται για να διακοσμήσει ένα διαμέρισμα, πιο συχνά είναι κατάλληλο σε ένα εξοχικό σπίτι. Το τζάκι για ένα τέτοιο δωμάτιο θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τα αγροτικά κίνητρα, είναι δυνατόν να τελειώσει με ξύλινες σχάρες.

Σύγχρονη

Ένα μεγάλο τζάκι, που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου, με τη χρήση αποσυνδεδεμένων στοιχείων γυαλιού - έτσι φαίνεται το τζάκι σε ένα νεωτεριστικό ύφος. Ο συνδυασμός των μεταλλικών στοιχείων του τζακιού με τον συνολικό ήρεμο σχεδιασμό του υπνοδωματίου θα διατηρήσει τον στιλιστικό προσανατολισμό στην αίθουσα χωρίς να χάσει την αίσθηση άνεσης.

Προβηγκία

Το δημοφιλές στυλ λόγω της απαλότητας και της τρυφερότητας είναι ιδανικό για ένα υπνοδωμάτιο με τζάκι. Επιλέξτε μια εστία φωτός ή παστέλ αποχρώσεις, σε ένα διακοσμητικό φινίρισμα, δώστε προσοχή στις κομψές γραμμές και τα φυτικά μοτίβα. Ενθαρρύνετε τη χρήση των ράφια στα οποία μπορείτε να τακτοποιήσετε τα κηροπήγια, τις φωτογραφίες σε κομψά κουφώματα που συμπληρώνουν τέλεια τη συνολική σχεδίαση του υπνοδωματίου στο γαλλικό στιλ της Προβηγκίας.

Μέγεθος δωματίου

Εάν το υπνοδωμάτιο είναι μεγάλο, τότε με την επιλογή ενός τζακιού δεν θα υπάρξουν δυσκολίες - ένα σύγχρονο κέντρο με οικολογικό καύσιμο ή ένα μεγάλο, ντεμοντέ τζάκι ξύλου - το καθένα καθοδηγείται από τη γεύση του. Ακριβώς μπροστά από τη σόμπα, μπορείτε να εγκαταστήσετε δύο καρέκλες, ένα μικρό τραπέζι, απλώστε ένα χαλί από δέρμα προβάτων ... Μια ωραία γωνία, η οποία είναι τόσο ωραία να επιστρέψετε μετά από μια δύσκολη μέρα εργασίας.

Πιο δύσκολο να προσθέσετε άνεση με τζάκι σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο στην πλατεία 16. Γενικά, το φινίρισμα ενός μικρού δωματίου πρέπει να γίνει σε φωτεινά χρώματα για την οπτική επέκταση του χώρου. Η ίδια αρχή θα πρέπει να ακολουθείται όταν επιλέγετε εστίαση. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν οι επίπεδες ηλεκτρικές εστίες. Δεν γίνονται πρακτικά, αλλά με σωστή διακόσμηση μπορούν να γίνουν το κεντρικό στοιχείο της κρεβατοκάμαρας.

Τοποθεσία

Μην ξεχνάτε ότι η ανοιχτή φωτιά εξακολουθεί να αποτελεί πηγή κινδύνου, οπότε πρέπει να τοποθετήσετε το τζάκι σε απόσταση 1,5-2 m από το κρεβάτι για να αποφύγετε τυχαία ανάφλεξη.

Τα πιο ελκυστικά τζάκια που έχουν τοποθετηθεί μπροστά από το κρεβάτι, γιατί πριν από τον ύπνο είναι τόσο ωραίο να σκεφτόμαστε χαλαρωτικές και χαλαρές γλώσσες φλόγας.

Από την πλευρά ή τη γωνία της εστίας δεν θα είναι λιγότερο συμφέρουσα. Το διακοσμητικά διακοσμημένο τζάκι θα γίνει ένα πραγματικό φαβορί του δωματίου, προσελκύοντας την προσοχή.

Στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε ένα διακοσμητικό τζάκι (ψευδο-τζάκι), το οποίο μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι. Σταδιακά, αυτή η διαδικασία παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο