Δημοφιλή είδη τζακιών και τα χαρακτηριστικά τους

Ο κύριος παραδοσιακός τρόπος θέρμανσης ενός σπιτιού στη Ρωσία ήταν πάντα ένας σόμπα. Τον 18ο αιώνα, τζάκια άρχισαν να εμφανίζονται σε πλούσια σπίτια. Αυτό το είδος εστίας ήρθε σε μας από τη Δύση και σταδιακά έγινε αρκετά δημοφιλής.

Οι σύγχρονες εκδόσεις της εστίας διαφέρουν σημαντικά από τους προκατόχους τους. Παρά την όμορφη εμφάνισή του, τα τζάκια σε σύγχρονα αστικά σπίτια και διαμερίσματα έχουν αντικατασταθεί από μια πιο πρακτική μέθοδο θέρμανσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και σήμερα, είναι ακόμα δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα εξοχικό σπίτι χωρίς όμορφο σπίτι. Ένα όμορφο, πρωτότυπο, κομψό τζάκι είναι η τέλεια διακόσμηση οποιουδήποτε σπιτιού.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Πολύ εύκολα και απλά μπορείτε να επιλέξετε τον τόπο για την τοποθεσία του τζακιού σε οποιοδήποτε σπίτι, αν γνωρίζετε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των σχεδίων όλων των ποικιλιών αυτής της εστίας.

Είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ διαφόρων ποικιλιών διακοσμητικών κλιβάνων, τα χαρακτηριστικά των οποίων είναι η μέθοδος τοποθέτησης στην κατοικία:

 • Κατασκευάστηκε. Το πλεονέκτημα αυτής της θέσης της εστίας είναι να εξοικονομήσετε χώρο στο δωμάτιο. Μείον - στις δυσκολίες εγκατάστασης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι πάντα ένα τέτοιο σχέδιο για θέρμανση προβλέπεται από το έργο του δωματίου. Ως εκ τούτου, προκειμένου να εγκαταστήσετε μια τέτοια έκδοση του τζακιού, υπάρχει η ανάγκη να δημιουργηθεί μια θέση στον τοίχο για την εστία και την καμινάδα.

Όχι πάντα το πάχος του τοίχου σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε ένα διακοσμητικό φούρνο στον τόπο όπου θα θέλαμε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό οδηγεί σε πρόσθετο οικονομικό κόστος.

 • Επιτραπέζια εστία. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του μοντέλου της εστίας είναι μεγάλα μεγέθη. Η δομή του τοίχου καταλαμβάνει αρκετό χώρο στο δωμάτιο και είναι πιο κατάλληλη για ευρύχωρη κατοικία.

Το πλεονέκτημα ενός τέτοιου μοντέλου της εστίας είναι ότι η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο έχει ήδη κατασκευαστεί. Για τον εξωτερικό σχεδιασμό της δομής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κατάλληλο υλικό.

 • Τζάκι νησιού. Επιπλέον, αυτό το μοντέλο της εστίας - στην αρχική εμφάνιση.Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα αρνητικά χαρακτηριστικά τέτοιων μοντέλων. Ο σχεδιασμός είναι αρκετά μεγάλος και δεν είναι κατάλληλος για μικρούς χώρους. Αυτό το μοντέλο της εστίας δίνει σημαντικά λιγότερη θερμότητα από άλλα μοντέλα διακοσμητικών σόμπων.
 • Γωνιακά μοντέλα τζακιών. Τα πιο δημοφιλή και κοινά σχέδια. Είναι αξιοσημείωτες για πρακτικότητα, πρωτότυπη εμφάνιση, εξοικονομούν σημαντικά χώρο, εγκατάσταση τέτοιων μοντέλων είναι αρκετά απλή. Ως εξωτερικός σχεδιασμός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντελώς διαφορετικά δομικά υλικά.

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των διαφόρων επιλογών για την εστία του σπιτιού είναι η παρουσία ή η απουσία μιας πόρτας στην τρύπα του καυσίμου:

 • Επιλογή του διακοσμητικού κλιβάνου χωρίς πόρτα με ανοικτό θάλαμο φωτιάς.
 • Η τρύπα καυσίμου του τζακιού είναι κλειστή χρησιμοποιώντας μια ειδική πόρτα, εξοπλισμένη με μηχανισμούς για να διευκολύνει το άνοιγμα και το κλείσιμο της εστίας. Οι πόρτες αυτών των μοντέλων κατασκευάζονται από γυαλί ανθεκτικό στη θερμότητα.

Είναι απαραίτητο να επισημάνουμε ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα των τζακιών - μια μέθοδο ακτινοβολίας θερμότητας:

 • Εστιακά μοντέλα που εκπέμπουν θερμότητα από τη μια πλευρά, το πιο δημοφιλές και ευρέως διανεμημένο.Χαρακτηρίζονται από την απλότητα του σχεδιασμού και την εξαιρετική διάχυση της θερμότητας.
 • Διακοσμητικές σόμπες, που εκπέμπουν θερμότητα και από τις δύο πλευρές. Επιπλέον, αυτά τα σχέδια - στην αρχική εμφάνιση. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να εντοπιστούν ορισμένες αρνητικές ιδιότητες αυτών των μοντέλων. Τα μοντέλα τζάκι που εκπέμπουν θερμότητα από τις δύο πλευρές χαρακτηρίζονται από χαμηλότερη εκπομπή θερμότητας, αυξημένο όγκο απαραίτητου αέρα. Κατά συνέπεια, η περιοχή της προστατευόμενης επιφάνειας μπροστά από το κέντρο πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη.
 • Παραλλαγές οικιακών πηγών, που εκπέμπουν θερμότητα από τρεις πλευρές. Τα μειονεκτήματα τέτοιων επιλογών είναι σε μια μικρή μεταφορά θερμότητας και μια μεγάλη περιοχή της προστατευόμενης επιφάνειας μπροστά από το τζάκι.

Είδη

Διαφορετικοί τύποι τζακιών διαφέρουν ως προς το είδος του καυσίμου.

  Τα πιο κοινά και δημοφιλή είναι οι διάφορες επιλογές για διακοσμητικές σόμπες που χρησιμοποιούν καυσόξυλα ως καύσιμα. Όταν εγκαθιστάτε ένα μοντέλο ξύλινης εστίας, είναι απαραίτητο να εξετάσετε ορισμένα χαρακτηριστικά:

  • η παρουσία της καμινάδας περιπλέκει σε μεγάλο βαθμό την εγκατάσταση σε διαμερίσματα των πολυώροφων κτιρίων?
  • Η εγκατάσταση ενός τζακιού καύσης ξύλου είναι μια σύνθετη, χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία, απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια.
  • Πριν από την έναρξη λειτουργίας, η τελική δομή πρέπει να στεγνώσει εντελώς.
  • είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε την καπνοδόχο σχολαστικά και με υψηλή ποιότητα, καθώς μικρά ελαττώματα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης - και ο καπνός από την εστία θα πάει μέσα στο δωμάτιο.
  • να είστε βέβαιος να εξοπλίσει εκ των προτέρων ένα μέρος για την αποθήκευση καυσόξυλων?
  • προσεκτική τήρηση όλων των απαιτήσεων πυρασφάλειας ·
  • τον τακτικό καθαρισμό της καμινάδας και της εστίας από την τέφρα και την αιθάλη.

  Τζάκια αερίου - ένα οικονομικό και πρακτικό είδος διακοσμητικών σόμπων, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του οποίου είναι η καλή διάχυση της θερμότητας και η απουσία καμινάδας. Η εγκατάσταση ενός σχεδίου και η επακόλουθη λειτουργία ενός τζάκι αερίου είναι πολύ πιο απλή από το ξύλο.

  Για να εγκαταστήσετε αυτές τις επιλογές, οι διακοσμητικοί κλίβανοι χρειάζονται άδεια από μια ειδική οργάνωση. Δεν συνιστάται για αυτοεγκατάσταση αυτού του σχεδιασμούΕίναι καλύτερο να εμπιστευθεί αυτή τη διαδικασία σε ειδικούς. Βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεστε με όλους τους κανόνες πυρασφάλειας κατά τη λειτουργία των τζακιών.

   Ηλεκτρικά τζάκια - τον πιο πρακτικό και οικονομικό τύπο κατοικίας.Τέτοια μοντέλα είναι ιδανικά για εγκατάσταση σε μοντέρνα αστικά διαμερίσματα.

   Είναι απαραίτητο να σημειώσουμε αρκετά θετικά χαρακτηριστικά αυτών των μοντέλων:

   • οι διάφορες επιλογές ηλεκτρικών κλιματιστικών διαφέρουν σε λογικό κόστος.
   • Κάθε άτομο μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκατάσταση αυτής της συσκευής.
   • Η χρήση νέων τεχνολογιών στο σχεδιασμό της συσκευής σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το αποτέλεσμα της πραγματικής φωτιάς
   • Τα τζάκια είναι εξοπλισμένα με ρυθμιζόμενη λειτουργία θέρμανσης.
   • κατά τη λειτουργία της δομής, δεν είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την καπνοδόχο και το τζάκι από την τέφρα και την αιθάλη λόγω της απουσίας τους.

   Διάφορες επιλογές ηλεκτρικών τζακιών είναι κατάλληλες για λειτουργία σε κάθε χώρο. Αυτές οι συσκευές είναι ασφαλείς, οικονομικές και πρακτικές. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η εξαιρετική μεταφορά θερμότητας.

   Bio Τζάκια με βάση τις σύγχρονες τεχνολογίες, με τις οποίες η συσκευή καίει πραγματική φωτιά, χωρίς να σχηματίζει αιθάλη, αιθάλη, τέφρα, τέφρα και καπνό. Ο σχεδιασμός του μοντέλου βιο-τζάκι δεν παρέχει καμινάδα ή καπνοδόχο.

   Πριν αγοράσετε έναν βιοαεριοδότη, πρέπει να διευκρινίσετε κάποιες λεπτομέρειες:

   • Ο σχεδιασμός του τζακιού είναι καθολικός, οπότε το μοντέλο του μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο.
   • το οικολογικά ασφαλές καύσιμο χρησιμοποιείται ως καύσιμο υλικό για τα βιολογικά τζάκια.
   • τα μοντέλα σας επιτρέπουν να επιλέξετε οποιοδήποτε σχέδιο του τζακιού.
   • Οι κανόνες πυρασφάλειας πρέπει να τηρούνται κατά τη λειτουργία ενός τέτοιου διακοσμητικού κλιβάνου.

   Σόμπα τζάκι συνδυάζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της σόμπας και τις ιδιότητες του τζακιού. Κατά την κατασκευή της θήκης του μοντέλου χρησιμοποιούνται φύλλα από χάλυβα και χυτοσίδηρο, ο κλίβανος είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά πυρίμαχα τούβλα. Για την κατασκευή της πόρτας του κλιβάνου χρησιμοποιώντας θερμοανθεκτικό γυαλί. Είναι δυνατή η θέρμανση αυτής της σόμπας με τη βοήθεια οποιουδήποτε είδους καυσίμου: φυσικό αέριο, καυσόξυλα, καφέ άνθρακα.

   Το τζάκι του κλιβάνου έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

   • κατά την εγκατάσταση αυτής της έκδοσης του σχεδιασμού δεν απαιτεί την εγκατάσταση πρόσθετων θεμελίων?
   • τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ειδική συσκευή για τη ρύθμιση της απαιτούμενης λειτουργίας καύσης.
   • το τζάκι του κλιβάνου έχει μάλλον ισχυρή θερμολύτωση.
   • κατηγορηματικά απαράδεκτη χρήση του άνθρακα σε αυτό το μοντέλο.

   Η πιο δημοφιλής - κασέτα, ατμού, αλάτι, αμερικανική, με γεννήτρια ατμού, υπερήχων και τζάκι 3D. Η κασέτα είναι πιο κατάλληλη για ιδιωτικές κατοικίες, καθώς και μοντέλα δαπέδου. Το τζάκι από πολυουρεθάνη πρέπει να είναι εξοπλισμένο με αεραγωγούς. Για την επένδυση χρησιμοποιήστε υλικά που θα αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες. Το αρχείο καταγραφής θα πρέπει να έχει το σωστό μέγεθος.

   Το ύψος του τζακιού πρέπει να ταιριάζει με τις παραμέτρους του δωματίου. Αγοράζοντας τζάκι είναι καλύτερο να επιλέξει με ένα σαφές περίγραμμα. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με την ατμό ή την υπέρυθρη ακτινοβολία. Θα πρέπει να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος για τις μπαταρίες.. Το σύστημα βάσης άλατος θεωρείται το πιο πολύπλοκο.

   Το τζάκι μπορεί να διακοσμηθεί με ζωντανή διακόσμηση, όπως λουλούδια στο νερό ή τραπέζι με βάζο και περιοδικά δίπλα σε αυτό. Η κύρια λειτουργία του μπουκέτου θα είναι ο κορεσμός του αέρα με οξυγόνο.

   Σχεδιασμός

   Υπάρχουν πολλές κομψές και σχεδιαστικές επιλογές για τη διακόσμηση διακοσμητικών σόμπων. Η πιο δημοφιλής και διαδεδομένη - η κλασική έκδοση του σχεδιασμού των δομών. Τέτοια μοντέλα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κατασκευασμένα από κόκκινο τούβλο. Οι ραφές μεταξύ των σειρών των τούβλων αντιμετωπίζονται με λευκή βαφή. Τέτοια μοντέλα εγχώριας εστίας ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό του δωματίου, σε κλασικό στιλ.

   Είναι απαραίτητο να επισημάνουμε μοντέλα τζακιών, το εξωτερικό του οποίου είναι κατασκευασμένο από κεραμικά ή μαρμάρινα πλακάκια. Αυτός ο σχεδιασμός εντάσσεται στο ροκοκό ή μπαρόκ στιλ. Οπτικά, τέτοια μοντέλα οικιακής εστίας φαίνονται κομψά και ακριβά, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό των μεγάλων δωματίων με όμορφα έπιπλα και όμορφη εσωτερική διακόσμηση.

   Μια όμορφη επιλογή για το εξωτερικό του σπιτιού - με τη βοήθεια του σύγχρονου διακοσμητικού γύψου. Ο σύγχρονος διακοσμητικός γύψος μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε τζάκι σε έργο τέχνης. Χάρη σε μια ευρεία παλέτα χρωμάτων, διάφορα κομψά διακοσμητικά στοιχεία και την πλούσια φαντασία του πλοιάρχου, μια διακοσμητική σόμπα θα είναι μια μεγάλη προσθήκη στο εσωτερικό κάθε δωματίου.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι διάφορες επιλογές για τζάκια χωρίζονται σε τέσσερις τύπους σύμφωνα με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό:

    • Κλασικό αρχιτεκτονικό στυλ που χαρακτηρίζεται από τέλεια περιγράμματα. Για τη διακόσμηση και την εξωτερική διακόσμηση της πύλης του τζακιού, με τη μορφή του γράμματος "Ρ", χρησιμοποιούνται φυσικό ξύλο, φυσική πέτρα και το τεχνητό αντίστοιχό της, καθώς και το μάρμαρο. Μπορείτε να βάλετε βάζα και κηροπήγιο σε αυτό.
    • Μοντέλα τζάκια, κατασκευασμένα σε στυλ χώρας. Η πύλη εστίας είναι το γράμμα "D". Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα τέτοιων επιλογών είναι η παρουσία ενός ξύλινου ράφι που βρίσκεται πάνω από τον κλίβανο. Σχεδόν πάντα για την παραγωγή τέτοιων δομών χρησιμοποιώντας πορώδη πέτρα.
    • Τζάκι επιλογές για τον δεύτερο όροφο, σε μοντέρνο στυλ, διαφέρουν σε αυστηρές περιγραφές, η παρουσία ενός ελάχιστου αριθμού διακοσμητικών στοιχείων. Ταιριάζει τέλεια στο εσωτερικό των σύγχρονων χώρων. Η τοποθέτηση μπορεί να είναι οποιαδήποτε, καθώς και καρέ.
    • Μοντέλα από τζάκια, κατασκευασμένα με το στυλ του Hi-Tech. Για αυτούς χρησιμοποιούν σύγχρονα υλικά πυρίμαχων κτιρίων. Σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε πρωτότυπα και κομψά μοντέλα διακοσμητικών σόμπων.

    Το τζάμι μπορεί να είναι στο πλάι. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Η παραγγελία μπορεί να είναι οποιαδήποτε. Για την τοιχοποιία, χρησιμοποιήστε υλικά ποιότητας.

    Συμβουλές και κόλπα

    Έτσι, αποφασίσατε να συμπληρώσετε το εσωτερικό του σπιτιού σας με ένα κομψό και πρωτότυπο τζάκι.

    Αρχικά, είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο σκοπός για τον οποίο είναι απαραίτητη η κατασκευή αυτή:

    • Ως διακόσμηση στο εσωτερικό του δωματίου.Για τους σκοπούς αυτούς, τέλειο ηλεκτρικό ή βιοκαύσιμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα μοντέλα ως αξιόπιστο και πρακτικό θερμαντήρα σε δροσερό καιρό.
    • Για επιπλέον θέρμανση της κατοικίας.
    • Ως πλήρης θέρμανση δωματίου. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να διακόψετε την επιλογή στη σόμπα.

    Κατά την επιλογή του απαραίτητου μοντέλου, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις προδιαγραφές, να σταθμίσετε προσεκτικά όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της επερχόμενης επισκευής. Το προτιμώμενο μοντέλο του κλιβάνου θα πρέπει να διαφέρει σε πρακτικότητα, αξιοπιστία, ιδανικά να ταιριάζει σε ένα εσωτερικό του δωματίου. Η εγκατάσταση και η επακόλουθη λειτουργία του σχεδιασμού του τζακιού δεν πρέπει να δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες.

    Είναι σημαντικό να αξιολογήσετε τις οικονομικές σας δυνατότητες και την περιοχή του δωματίου όπου θα βρίσκεται η δομή.

    Υπάρχει ένα τεράστιο ποσό των τζακιών, όλοι διαφέρουν στα τεχνικά χαρακτηριστικά και το σχεδιασμό. Επιλέξτε ένα κατάλληλο, αξιόπιστο, οικονομικό, κομψό και πρωτότυπο μοντέλο είναι αρκετά δύσκολο. Πολλοί αποφασίζουν να κατασκευάσουν το τζάκι με τα δικά τους χέρια, κάποιος προτιμά να αγοράσει μια έτοιμη προς χρήση έκδοση διακοσμητικής σόμπας. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σκεφτείτε εκ των προτέρων όλες τις λεπτομέρειες.Μόνο τότε το τζάκι θα διακοσμήσει το δωμάτιο και παρακαλώ με την εμφάνιση και τη ζεστασιά του.

    Για την προστασία του δαπέδου μπροστά από τη φωτιά θα πρέπει να είναι μια ειδική στάση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αξίζει να επιλέξετε μια συσκευή με μέγιστη απόδοση.

    Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

    Από το ξυλόφουρνο τζάκι φυσάει ιδιαίτερη ζεστασιά και άνεση. Είναι απλά απαραίτητο για μια ιδιωτική κατοικία.

    Τα ηλεκτρικά μοντέλα επιλέγονται συχνά από ιδιοκτήτες διαμερισμάτων.

    Οι Biofireplaces είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σήμερα. Η εξαιρετική εμφάνιση και η απομίμηση μιας φωτιάς στο σπίτι είναι κατάλληλη για πολλά στυλ εσωτερικού χώρου.

    Πώς να επιλέξετε ένα τζάκι για το σπίτι, δείτε το παρακάτω βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο