Ενσωματωμένο ηλεκτρικό τζάκι: ένας συνδυασμός κλασικού και μοντέρνου

Οι κάτοικοι της πόλης επιθυμούν να έχουν τζάκι στο διαμέρισμά τους για να δημιουργήσουν μια ζεστή, κομψή ατμόσφαιρα και ως πρόσθετη πηγή θερμότητας. Τώρα αυτή η ευκαιρία έχει εμφανιστεί για τον καθένα μας. Η τέλεια λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό τζάκι.

Είναι εύκολο στη χρήση, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, έχει αισθητική εμφάνιση και είναι ασφαλές στη χρήση.

Είδη

Ένα ηλεκτρικό τζάκι θα αντικαταστήσει την πηγή ανοικτής φωτιάς. Η θέα μιας ζωντανής φλόγας σε ένα διαμέρισμα της πόλης δεν είναι πλέον μόνο ένα όνειρο. Η απομίμηση των φλογεών γλωσσών στην τοποθέτηση ξύλου θα αντιστοιχεί στη σημερινή εστία. Στις ρυθμίσεις υπάρχει ακόμη και ένα φαινόμενο σπασίματος από καυσόξυλα και προσαρμογές φωτός: αύξηση ή μείωση του οπίσθιου φωτισμού.

Τα μοντέρνα σχέδια απαιτούν ένα χρονοδιακόπτη για να απενεργοποιήσετε, ένταση και φωτεινότητα, μηχανικό και έλεγχο αφής, καθώς και την παρουσία του τηλεχειριστηρίου. Μια γεννήτρια ατμού που προσομοιώνει μια επίδραση καπνού μπορεί να είναι παρούσα σε ακριβές εστίες. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ηχεία και έξοδο USB, επιτρέποντάς σας να συνδέσετε μια κάρτα μνήμης με αρχεία μουσικής και να χρησιμοποιήσετε το τζάκι ως παίκτη.

Η απομίμηση πυρκαγιάς συμβαίνει με διάφορους τρόπους: ηλεκτρομηχανική, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες υγρών κρυστάλλων, φαινόμενα ατμού, σύγχρονες 3-D επιδράσεις. Η ηλεκτρομηχανική αρχή λειτουργίας ενός ηλεκτρικού ρεύματος δημιουργεί περισσότερους θορύβους από άλλους τρόπους απομίμησης της επίδρασης μιας φλόγας. Αλλά η τιμή τέτοιων συσκευών είναι πολύ χαμηλότερη, επομένως θεωρούνται τα πιο συχνά αγορασμένα.

Οι ηλεκτρικές εστίες είναι:

 • αποσυνδεδεμένο.
 • τοίχο?
 • ανάρτηση ή τοποθέτηση σε τοίχο.
 • μίνι τζάκια.

Οι τοίχοι διαιρούνται στην εστία και την πύλη ή το πλαίσιο. Το σχήμα του τζακιού μπορεί να είναι ίσιο ή γωνιακό.

Δεδομένης της περιοχής του δωματίου, μπορείτε να επιλέξετε το απαιτούμενο συνολικό μέγεθος του τζακιού και την άνετη θέρμανση.

Η επιλογή της πύλης εξαρτάται επίσης από το ύφος του δωματίου.στην οποία πρόκειται να εγκατασταθεί η συσκευή. Κλασικό, σύγχρονο, hi-tech, μινιμαλισμό, χώρα ή πατάρι - ηλεκτρικό τζάκι θα ταιριάζει σε σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό.

Αναρτήθηκε ή τοποθετήθηκε σε τοίχο

Ο μινιμαλισμός ή η υψηλή τεχνολογία περιλαμβάνουν την τοποθέτηση τζάκια και τέντες. Μοιάζουν με τεράστια ορθογώνια οθόνη σε μεταλλικό πλαίσιο και μπροστά από MDF. Οι αυστηρές φόρμες χωρίς περιττές λεπτομέρειες και διακοσμήσεις είναι κατάλληλες για το εσωτερικό σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Η συσκευή, που κρέμεται στον τοίχο, μοιάζει με έξυπνη οθόνη τηλεόρασης. Μπορείτε να εντοπίσετε το τζάκι στο επίπεδο των ματιών ή πιο κοντά στο πάτωμα.

Μίνι

Τα μίνι τζάκια ή τα επιτραπέζια μοντέλα βρίσκονται σε βολική θέση σε οριζόντιες επιφάνειες. Αυτό μπορεί να είναι ένας καφές ή ένα γραφείο, ένα συρταριέρα ή ένα κομοδίνο. Το μικρό μέγεθος και η ευχάριστη εμφάνιση της εστίας επιτρέπουν τη χρήση του σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους. Το μίνι τζάκι μπορεί να θερμαίνει μόνο μικρές περιοχές του δωματίου.

Αλλά μπορεί να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού.

Χωρίς πλαίσιο

Οι αποσπασμένες τσέπες μοιάζουν με ηλεκτρικούς φούρνους με θέα σε ανοικτή φωτιά. Η διακόσμηση τέτοιων συσκευών είναι μάλλον μέτρια. Η εστία μπορεί να μετακινηθεί και να εγκατασταθεί σε διαφορετικούς χώρους.Μπορεί να τοποθετηθεί όπως απαιτείται και στο κέντρο του δωματίου, και κοντά στους τοίχους. Εξωτερικά, η συσκευή είναι αυτάρκης και η πρόσθετη διάταξη δεν χρησιμοποιείται εδώ.

Με την πύλη

Ένα τζάκι μπορεί να υπάρχει ως ξεχωριστό στοιχείο, στο οποίο πρέπει να αγοράσετε μια έτοιμη πύλη ή να το κάνετε μόνοι σας. Συμβαίνει η εστία να είναι πλήρης με την πύλη, διαφορετικά το τζάκι. Το υλικό για τις ολοκληρωμένες πύλες είναι μια ξύλινη συστοιχία, φυσική και τεχνητή πέτρα, MDF με καπλαμά.

Στυλ

Οι έτοιμες πύλες κατασκευάζονται με διαφορετικό στυλ.

Πιο συνηθισμένο κλασική έκδοση με πύλες, πόρτες, γείσα, διάστικτα γλυπτά. Είναι κατασκευασμένο από ξύλο ή MDF, καλυμμένο με καπλαμά. Η μαζικότητα και η μεγαλοπρέπεια του τοξωτού σχεδιασμού τονίζονται από την εξαιρετική χρωματική σειρά και την επίδραση της πατινίωσης.

Κλασικό τζάκι
Κλασικό τζάκι

Εντοιχιζόμενο τζάκι country style επίσης ευρέως εκπροσωπούνται στα καταστήματα. Είναι πλαισιωμένο από φυσικό ψαμμίτη, ασβεστόλιθο, σχιστόλιθο ή τεχνητό πέτρα που μιμείται αυτά τα βράχια.

Τζάκι εξοχικού στυλ
Τζάκι εξοχικού στυλ

Το πέτρινο τζάκι είναι επίσης κατάλληλο για διακόσμηση δωματίου. στυλ σοφίτας. Κορνίζα με τη μορφή τούβλου ή τοιχοποιίας διαφόρων χρωμάτων θα ταιριάζει καλά σε αυτό. Η υφή της πέτρας μπορεί να είναι λεία ή πορώδης. Η λεία επιφάνεια είναι πιο εύκολη στη φροντίδα, λιγότερο ευαίσθητη στη βρωμιά. Ένα πορώδες μπορεί τελικά να φράξει με σκόνη και να χάσει την ελκυστική του εμφάνιση.

Τζάκι σε σοφίτα
Τζάκι σε σοφίτα

DIY Framing

Η πύλη για το ηλεκτρικό τζάκι, κατασκευασμένη με το χέρι από το γυψοσανίδα, είναι καλή γιατί μετά την εγκατάσταση, η επένδυση του τζακιού μπορεί να γίνει με διάφορα υλικά κατά την κρίση του. Αυτά τα κεραμικά πλακάκια, και γύψο, και πλακάκια πορσελάνης, και το χρώμα, και τεχνητή πέτρα, καθώς και διακοσμητικές λεπτομέρειες με τη μορφή στόκος ή μωσαϊκό. Κατά την προετοιμασία και τον υπολογισμό, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι η ίδια η εστίαση δεν είναι κρυμμένη μέσα στην πύλη, αλλά έχει εγκατασταθεί επικαλυμμένη.

Η θέρμανση των τμημάτων ενός ηλεκτρικού προϊόντος είναι μια τάξη μεγέθους μικρότερη από εκείνη ενός ζωντανού τζακιού.

Η διαδικασία εγκατάστασης του πλαισίου:

 • Ο τόπος επιλογής πρέπει να βασίζεται στο ποσό των επίπλων που πρέπει να τοποθετηθούν σε αυτό το δωμάτιο. Το τζάκι μπορεί να βρίσκεται στη γωνία του δωματίου ή κοντά στον τοίχο.
 • Ένα προ-συγκεντρωμένο σχέδιο διαστάσεων θα απλοποιήσει την εργασία δημιουργίας πλαισίου με τα χέρια σας.Και είναι απαραίτητο να σκεφτούμε και να σχεδιάζουμε το σχεδιαστικό σχέδιο, να υπολογίζουμε τις διαστάσεις όλων των τμημάτων, με βάση τις διαστάσεις της εστίας.
 • Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε βαρύ υλικό - πέτρα, κεραμικό πλακίδιο για να φινίρετε το σώμα της πύλης, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε την εργασία με την ενίσχυση του βάθρου πάνω στο οποίο στέκεται η δομή. Για το μελλοντικό βάθρο κατάλληλο ανθεκτικό υλικό - όπως ένα πάγκο κουζίνας από τεχνητή πέτρα. Το βάθρο πρέπει να εκτείνεται πέρα ​​από τα όρια της πύλης, σχηματίζοντας ένα χαμηλό βήμα. Εάν το τελείωμα θα είναι γύψο ή βαφή με στοιχεία αφρού γυψοσανίδας, το βάθρο είναι προαιρετικό.
 • Ο τοίχος πίσω από την εστία προστατεύεται κατά προτίμηση με ανθεκτικό στη θερμότητα υλικό.
 • Το πλαίσιο του πλαισίου κατασκευάζεται από το μεταλλικό προφίλ χρησιμοποιώντας βίδες. Πίσω από το ηλεκτρικό κέντρο είναι σημαντικό να αφήνετε οπές για συστήματα εξαερισμού και μολύβδου.
 • Το προκύπτον μέταλλο θα πρέπει να είναι επενδυμένο με φύλλα γυψοσανίδας, κομμένα στο επιθυμητό μέγεθος. Το πάχος του προφίλ και το φύλλο γυψοσανίδας πρέπει να επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τη χρήση του προγραμματισμένου φινιρίσματος. Όσο βαρύτερο είναι το υλικό που θα εφαρμοστεί στην πύλη, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι λεπτομέρειες κατασκευής.
 • Τοποθετώντας τις ραφές, είναι καλύτερο να ενισχύσετε τις γωνίες για δύναμη με μεταλλικές γωνίες.
 • Ρυθμίστε την επιφάνεια της πύλης και γεμίστε.
 • Εγκαταστήστε ένα ηλεκτρικό κέντρο σε μια θέση, δεδομένου ότι πρέπει να τοποθετηθεί πάνω στην πύλη και να μην βυθιστεί στην εσοχή. Στη συνέχεια, κάντε το φινίρισμα του κορμού της πύλης με το επιλεγμένο υλικό. Μπορείτε να προσελκύσετε καλλιτέχνες ή διακοσμητές και μπορείτε να εκφράσετε τη φαντασία σας και να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικά καλλιτεχνικό έργο με τα χέρια σας.
 • Πάνω μπορείτε να βάλετε και να διορθώσετε μια ομαλή επιφάνεια από MDF ή μοριοσανίδες.

Το χρώμα, το ύφος, το υλικό φινιρίσματος εξαρτώνται μόνο από τη γεύση του ιδιοκτήτη του δωματίου.

Στην κατασκευή κουφωμάτων για ηλεκτρική φωτιά με τα χέρια σας, μπορείτε να μείνετε σε διαφορετικά υλικά. Η αντοχή στη θερμότητα και η αντοχή στη θερμότητα δεν είναι τόσο σημαντικές όσο σε επαφή με μια ανοικτή πηγή φωτιάς. Το πιο συνηθισμένο υλικό για την πύλη είναι το γυψοσανίδα. Δεν είναι ιδιότροπο, από αυτό μπορείτε να κάνετε σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο. Το μεγάλο πλεονέκτημα της χρήσης γυψοσανίδας είναι επίσης η χαμηλή τιμή και η ευκολία επεξεργασίας.

 • Η ασφαλής χρήση μιας τέτοιας πύλης είναι δυνατή μόνο μετά από πλήρη ξήρανση και τελική κόλληση όλων των τμημάτων.Θα πρέπει να περιμένουμε και να μην ενεργοποιήσουμε την εστίαση για 3-5 ημέρες.
 • Είναι επιθυμητό να κρατήσετε την έξοδο και να την τοποθετήσετε πίσω από το τζάκι και είναι καλύτερο να κρύψετε τα καλώδια μέσα στην πύλη έτσι ώστε να μην παρεμβαίνουν στην κίνηση γύρω από το δωμάτιο.

Η δημιουργία μιας πύλης με τα χέρια σας θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Αξίες

Τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού θερμαντήρα περιλαμβάνουν:

 • ασφάλεια, ειδικά εάν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι.
 • απουσία καπνού, αιθάλης και άλλων προϊόντων καύσης ·
 • on-off κατά βούληση ή ανάγκη?
 • ρύθμιση της παροχής θερμότητας, μέχρι την πλήρη διακοπή λειτουργίας της θερμικής λειτουργίας.
 • ρύθμιση της φωτεινότητας οπίσθιου φωτισμού και των ηχητικών εφέ
 • λειτουργία θέρμανσης.
 • διακοσμητικό στοιχείο.

Ορισμένα μοντέλα όχι μόνο θερμαίνουν το δωμάτιο, αλλά και υγρανίζουν τον αέρα. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να εγκατασταθούν πρόσθετες πηγές εξαερισμού. Το τζάκι δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και δεν απαιτεί επίπονη φροντίδα. Η δυνατότητα μεταφοράς φορητών μοντέλων σε διάφορα μέρη των χώρων είναι επίσης ένα καλό κίνητρο για την αγορά πυρκαγιάς.

  Ορισμένες πύλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έπιπλα. Μοιάζουν με ερμάρια τηλεόρασης ή συρτάρια με συρτάρια, ράφια και αρθρωτές πόρτες με γυαλί.Αυτό κάνει το τζάκι πιο λειτουργικό και εργονομικό, το οποίο είναι δημοφιλές σε μικρά δωμάτια με ελάχιστο αριθμό επίπλων.

  Η φροντίδα ενός ηλεκτρικού ρεύματος είναι απλή και δεν παίρνει πολύ χρόνο.

  Διακοσμητικά αξεσουάρ

  Ορισμένα μοντέλα ηλεκτρικών τζακιών φαίνονται τόσο ρεαλιστικά που με μια ματιά είναι δύσκολο να τα διακρίνεις από ένα πραγματικό τζάκι από ξύλο. Τα καταστήματα πωλούν πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία που συμπληρώνουν την αίσθηση της παρουσίας πραγματικής φωτιάς. Πρόκειται για διακοσμητικά τζάκια με μακέτες κούτσουρων, σετ για τον καθαρισμό ενός τζακιού ξύλου: λεπίδες, βούρτσες, λαβίδες, διακοσμητικές σχάρες, ασπίδες τζάκι με τη μορφή φορητής οθόνης. Τέτοια αντικείμενα, κατασκευασμένα με διαφορετικό στυλ και τοποθετημένα μπροστά στην εστία, δίνουν το ηλεκτρικό τζάκι μια απολύτως ρεαλιστική εμφάνιση.

  Πλήρης αξιοποίηση της θέρμανσης του δωματίου στην ηλεκτρική φωτιά δεν αξίζει τον κόπο. Πρόκειται μάλλον για ένα πρόσθετο στοιχείο διακόσμησης, παρά για μια συσκευή για πλήρη θέρμανση, ακόμη και για ένα πολύ μεγάλο δωμάτιο 15 τετραγωνικών μέτρων. m

  Η αρχή της λειτουργίας του ηλεκτροκαμίνου - ο θερμικός ανεμιστήρας.

  Το κατευθυνόμενο ρεύμα θερμού αέρα μπορεί να θερμαίνει γρήγορα τον χώρο γύρω από την εστία.Με τον πιο έντονο τρόπο λειτουργίας, η ισχύς της συσκευής, ανάλογα με το μοντέλο, είναι περίπου 1,5 kW.

  Η κατηγορία τιμών εξαρτάται από το κόστος της εστίας και της πύλης. Η τιμή της εστίας μπορεί να κυμαίνεται από 11.000 έως 120.000 ρούβλια. Και η τιμή της πύλης μπορεί να κυμαίνεται από 16.000 έως 100.000 ρούβλια. Προσαρμοσμένα μοντέλα από φυσική πέτρα ή ξύλο θα κοστίζουν ακόμη υψηλότερα.

  Το ηλεκτρικό ενσωματωμένο τζάκι σήμερα είναι διαθέσιμο σε όλους. Θα βοηθήσει να γίνει κάθε δωμάτιο ζεστό και θα χρησιμεύσει ως μια πρόσθετη πηγή θερμότητας στο κρύο το χειμώνα.

  Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός ηλεκτρικού τζακιού, ανατρέξτε στο επόμενο βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο