Ο πηλός και τα κλάσματά του

 Ο πηλός και τα κλάσματά του

Διπλός πηλός - αυτό το μονωτικό υλικό είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν. Πρόκειται για ένα ελαφρύ και πορώδες υλικό, που παράγεται με την πυροδότηση χαμηλής τήξης πηλό. Είναι κατασκευασμένο με τη μορφή άμμου, σε εμφάνιση μοιάζει με οβάλ κόκκους.

Μεγάλη πυκνότητα - από 250 έως 600 kg ανά m2 ή ίσως ακόμη υψηλότερη, εξαρτάται από τη μέθοδο της καύσης πηλού. Διαχωρίστε μεταξύ μικρού και μεγάλου πηλού, ανάλογα με το κλάσμα. Το γεγονός ότι είναι, θα περιγραφεί λεπτομερώς παρακάτω.

 Επέκταση πηλού για μόνωση

Σκοπός

Ο κύριος σκοπός της επεκτεινόμενης αργίλου είναι η θερμομόνωση, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο χρησιμοποιείται.

Έχει την ιδιότητα της ηχομόνωσης και μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα πολύ καλό "υποκείμενο" υλικό.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στρώση δαπέδου, γι 'αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε μικρές πηλό 0,1 - 0,2 cm, ή μικρότερα κλάσματα.

Δεν είναι πάντοτε δυνατό να φέρουμε χύμα υλικά κατασκευής στον τόπο όπου απαιτούνται (κατασκευές, επισκευές κ.λπ.) στα μεγάλα αυτοκίνητα. Αλλά αυτό το πρόβλημα είναι εύκολο να λυθεί με τη συσσωμάτωση του διογκωμένου πηλού σε σακούλες. Λόγω του σχετικά μικρού βάρους της τσάντας, μπορείτε εύκολα να φέρετε το υλικό στη σωστή θέση χωρίς να έχετε φορτωμένο φορτηγό.

 Λεπτό λεπτό πηλό για το δάπεδο

Ιδιότητες

Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον και πολύ απαιτητικό υλικό, έχει μοναδικές ιδιότητες που μεταδίδει με όλα τα παράγωγά του:

 1. Διαθέτει ηχομόνωση και θερμομόνωση.
 2. Η μεγάλη δύναμη δεν είναι μια μικρή μάζα.
 3. Αντοχή στον παγετό, την υγρασία και τη φωτιά.
 4. Μεγάλη διάρκεια ζωής.
 5. Ανθεκτικό στις αρνητικές χημικές επιδράσεις.
 6. Ανθεκτική στην εμφάνιση μυκήτων και διεργασιών αποσύνθεσης.

Και είναι επίσης φυσικό και περιβαλλοντικά ασφαλές.

 Πήλινο πηλό

Τύποι ανάλογα με το μέγεθος των κλασμάτων

Εξωτερικά, το υλικό αυτό είναι παρόμοιο με το χαλίκι. Η σύνθεση έχει μικρά και μεγάλα κοκκία ωοειδούς ή σφαιρικού σχήματος.

Οι κόκκοι της σύνθεσης μοιάζουν με μια υαλώδη μάζα, που καλύπτεται από ένα κέλυφος.

Όλοι οι κόκκοι ποικίλουν σε μέγεθος, που κυμαίνεται από 0,05 έως 0,4 cm. Το υλικό μπορεί να χωριστεί σε 3 τύπους κλασμάτων. Το πεδίο εφαρμογής εξαρτάται από το μέγεθός τους. Η διαίρεση σε τύπους πραγματοποιείται με μέτρηση του μεγέθους των κόκκων:

 • 0-5 mm- εκτεταμένα λεπτά πηλό - που χρησιμοποιούνται για την ισοπέδωση του δαπέδου και στην κατασκευή ελαφρά τεμάχια συσσωματωμάτων.
 • 10-22 mm - εφαρμόζεται στην θέρμανση δαπέδου και επικάλυψη σε σπίτια.
 • 20-40 mm - χρησιμοποιείται για τη θέρμανση των οροφών, των υπογείων, του δαπέδου στο γκαράζ και για τη θερμομόνωση των δικτύων θέρμανσης.

Η χρήση των δύο τελευταίων κλασμάτων στην επίστρωση το καθιστά παχύτερο.

Η εκτεταμένη πηλός άμμος θεωρείται ότι είναι η διογκωμένη άργιλος των μικρότερων κλασμάτων, κόκκων με μέγεθος μικρότερο από το σετ, δηλαδή λιγότερο από 0,05 cm.

 Διόγκωση πηλού 0-5 mm
Το εκτεταμένο κλάσμα αργίλου έως 5 mm είναι άμμος από αργίλιο
 Επεκταμένο κλάσμα αργίλου 5 έως 10 mm
Το εύκαμπτο κλάσμα αργίλου των 5 έως 10 mm χρησιμοποιείται στην κατασκευή διαστελλόμενων πλινθωμάτων από σκυρόδεμα
 Επεκταμένο κλάσμα αργίλου από 10 έως 20 mm
Το εύκαμπτο κλάσμα αργίλου από 10 έως 20 mm χρησιμοποιείται για τη μόνωση δαπέδων και δαπέδων στα σπίτια
 Κλάσμα σκυροδέματος από 20 έως 40 mm
Για τη μόνωση της οροφής, των υπογείων χρησιμοποιείται διαστελλόμενο κλάσμα αργίλου 20 έως 40 mm

Εφαρμογή

Χαλίκι

Ένα άτομο δεν θα είναι σε θέση να εξετάσει τη διαδικασία κατασκευής χαλικιού από διογκωμένο πηλό, καθώς ο ζεστός αέρας θα παρεμβαίνει, αλλά η διαδικασία λήψης είναι πολύ θεαματική:

 • Ο βράχος από αργίλιο, ο οποίος τήκεται εύκολα, περιστρέφεται συνεχώς και εκτίθεται σε θερμότητα σε πυρογενείς κλιβάνους.
 • Στη συνέχεια έρχεται η βολή του βράχου.
 • Ως αποτέλεσμα, μετά από αυτές τις δράσεις, λαμβάνονται επαρκώς μεγάλοι κόκκοι, περίπου 0,2-0,4 cm.

Για να ληφθούν άλλα κλάσματα, αυτά τα κοκκία συνθλίβονται σε μικρότερα σωματίδια.

Αυτό το υλικό κάνει πολύ καλό χαλίκι και έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • αντοχή στη φωτιά.
 • αντοχή στον παγετό ·
 • ανθεκτικό στο νερό

Στη σύνθεση δεν υπάρχουν ακαθαρσίες που θα μπορούσαν να βλάψουν το τσιμέντο - αυτό είναι σημαντικό, αφού αυτό το υλικό χρησιμοποιείται συχνά ως πληρωτικό για την κατασκευή ελαφρού σκυροδέματος - αργίλιο.

 Επέκταση αργίλου από το χαλίκι της διογκωμένης αργίλου

Τρίψτε

Για να ληφθεί θρυμματισμένη πέτρα, τα μεγαλύτερα μέρη του υλικού θρυμματίζονται για να ληφθούν μικρότερα κλάσματα.

Το μέγεθος των κόκκων θραυσμένης πέτρας κυμαίνεται από 0,05 έως 0,4 εκατοστά. Είναι το ίδιο μέγεθος με το χαλίκι. Μπορεί να διακρίνεται από άλλα υλικά με τη μορφή κόκκων - έχουν σχεδόν αυθαίρετη, συχνά γωνιακή μορφή.Το πεδίο εφαρμογής της θρυμματισμένης πέτρας είναι το ίδιο με εκείνο του χαλικιού, χρησιμοποιείται για την πλήρωση ελαφρών δομών σκυροδέματος.

Άμμος (λεπτό κλάσμα)

Για να πάρει άμμο, μεγάλα κλάσματα συνθλίβονται ή τα κακά φινιρίσματα από πηλό. Μετά την παραπάνω δράση αποκτούνται πηλός αργίλου μικρών κλασμάτων μεγέθους μικρότερου από 0,05 cm. Ο σκοπός αυτής της συγκεκριμένης άμμου είναι να τη ζυμώνει σε μια ποικιλία κονιάματος, καθώς και το ελαφρύ σκυρόδεμα γεμίζεται επίσης με αυτό.

Επίσης ο πηλός που έχει επεκταθεί είναι ιδανικός για την κατασκευή σκυροδέματος Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι έχει αντίσταση στον παγετό και αξίζει επίσης να σημειωθεί η εξαιρετική αντίσταση στην καύση και την προστασία από τις διεργασίες αποσύνθεσης. Σε σχέση με αυτά τα πλεονεκτήματα, το υλικό αυτό χρησιμοποιείται πολύ συχνά για την κατασκευή θεμελίων.

 Άργιλος άμμος

Κατασκευή

Σπίτι

Οικία των τεταμένων μπλοκ αργίλου αρκετά εύκολο να χτιστεί. Ταυτόχρονα, μια τέτοια κατασκευή είναι αρκετά οικονομική, και το σπίτι θα έχει μια σειρά από αξιοσημείωτες ιδιότητες.

Μπάνιο

Ο εκτεταμένος πηλός βρήκε την εφαρμογή στην κατασκευή διαφόρων λουτρών. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως θερμομόνωση για τους τοίχους του λουτρού λόγω των ιδιοτήτων του: η απαιτούμενη θερμοκρασία ρυθμίζεται γρήγορα στο δωμάτιο και αποθηκεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.Για το σκοπό αυτό, δεν έχει σημασία το υλικό που πρέπει να χρησιμοποιηθεί: μικρό κλασματικό ή μεγάλο κλασματικό.

 Επέκταση αργίλου για θερμομόνωση

Τοποθέτηση επικοινωνιών

Για την κατασκευή σωληνώσεων νερού ή, για παράδειγμα, δικτύων θέρμανσης, θα πρέπει να αγοράσετε ένα τέτοιο υλικό όπως η διογκωμένη άργιλος. Στη συνέχεια, θα είστε ήρεμοι για το γεγονός ότι η θερμότητα φτάνει στο σπίτι. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του υλικού είναι ότι σε περίπτωση διαρροής, δεν είναι απαραίτητο να σκάβουμε στερεά εδάφη. Και μετά την εξάλειψη του ατυχήματος για να κοιμηθεί όλο το ίδιο υλικό και πάλι.

Άλλες χρήσεις

Αυτό το υλικό βρίσκει εφαρμογή όχι μόνο σε κατασκευαστικές εργασίες αλλά και σε άλλους τομείς:

 • Μπορείτε να κάνετε ένα κομμάτι στη χώρα,
 • για να ζεστάνουν τις ρίζες των φυτών κήπου, αυξάνοντας έτσι την απόδοση του χώρου. Για αυτό, το υλικό του κλάσματος 0,1-0,2 εκατοστών είναι τέλειο, καθώς θα δημιουργήσει ένα σύστημα αποστράγγισης στις ρίζες.
 • για τα φυτά εσωτερικού χώρου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες συμβουλές. Η μόνη διαφορά είναι ότι πρέπει να επιλέξετε ένα μικρότερο κλάσμα, περίπου 0,05-0,1 εκατοστά.

Επί του παρόντος, πολλοί επαγγελματίες κατασκευαστές δεν χρησιμοποιούν πλέον το τσιμεντοειδές δάπεδο ως ξεπερασμένη τεχνολογία. Όταν η επίστρωση δαπέδων καλύπτεται με διογκωμένη πηλό, η οποία βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα.Ένας τέτοιος συζευκτής μπορεί ακόμη και ένας άπειρος ερασιτέχνης οικοδόμος.

 Διευρυμένος πηλός στη χώρα

Λόγω των ιδιοτήτων των υλικών όπως η θερμομόνωση και τα μηχανικά χαρακτηριστικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση ορισμένων κατασκευαστικών εργασιών. Ο πιο κοινός πηλός με κλάσματα 0,1-0,2 εκατοστά.

Χρησιμοποιείται ως θερμομόνωση για ένα ευρύ φάσμα σκοπών:

 • στέγες
 • επενδύσεις δαπέδων
 • τοίχους,
 • υπόγεια,
 • ιδρύματα.

Πολλοί το χρησιμοποιούν για την καλή τοποθέτηση του κτιρίου. Επίσης, ο επεκτεινόμενος πηλός είναι ιδανικός για τον εξοπλισμό της παροχής πόσιμου νερού, των συστημάτων αποχέτευσης και πολλών άλλων επικοινωνιών, την καλλιέργεια φυτών.

 Πήλινο πηλό

Σφραγίδες

Υπάρχουν δέκα μάρκες αυτού του προϊόντος στην αγορά δομικών υλικών. Διαφέρουν σε ογκώδη πυκνότητα, η οποία κυμαίνεται από 250 έως 800. Υπολογίζεται ανάλογα με το κλάσμα σε κατάλληλες δεξαμενές μέτρησης.

Συνήθως, όσο μεγαλύτερο είναι το κλάσμα, τόσο μικρότερη είναι η πυκνότητα.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο