Διευρυμένος πηλός - τα κύρια χαρακτηριστικά

 Διευρυμένος πηλός - τα κύρια χαρακτηριστικά

Επέκταση πηλό - ένα είδος ελαφρού σκυροδέματος, το κύριο πληρωτικό του οποίου - διογκωμένο πηλό.

Λαμβάνεται με ειδικό φρύξη πηλού, η διογκωμένη άργιλος έχει πορώδη δομή. Εξαιτίας αυτού, τα σκυροδέματα είναι σχετικά ελαφρά αλλά αρκετά ισχυρά. Χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή ελαφρών κατασκευών με καλό περιθώριο ασφαλείας.

Σύνθεση και αναλογίες

Τα κυριότερα συστατικά του πήλινου σκυροδέματος είναι: διογκωμένη αργίλου (60%), τσιμέντο (10%), χαλαζιακή άμμος (30%). Θα χρειαστείτε επίσης νερό για να αναμίξετε τη λύση. Μερικές φορές προστίθενται πλαστικοποιητές ή ειδικά πρόσθετα αεροσυμπιεστή, για παράδειγμα σαπωνοποιημένη ρητίνη ξύλου.

Επεκταμένο κλάσμα αργίλου συνήθως 5-10 mm. Όσο μικρότερο είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς των μπλοκ και το μεγαλύτερο είναι το βάρος.Επομένως, αυτό το υλικό έχει διάφορες ταξινομήσεις, για παράδειγμα, με δύναμη ή θερμική αγωγιμότητα.

 Πήλινα τεμάχια

Είναι καλύτερο να αγοράσετε έτοιμα εργοστάσια. Είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με ορισμένες SNIPs και GOSTs, έχουν ένα αυστηρό ποσοστό, το ίδιο το μείγμα αναμειγνύεται επιμελώς με ειδικό εξοπλισμό, και στη συνέχεια διαμορφώνεται σε μπλοκ με τη μέθοδο ογκομετρίας vibropressing.

Κάνε τον εαυτό σου

Αλλά είναι δυνατό να δημιουργήσετε ανεξάρτητα με τα χέρια σας και τα μεμονωμένα μπλοκ και μια μονολιθική κατασκευή.

Για να γίνει αυτό, όλα τα μέρη των συστατικών σκυροδέματος αργίλου πρέπει να φορτωθούν στο μπετονιέρα με την ακόλουθη σειρά:

 1. νερό,
 2. διογκωμένη πηλό
 3. τσιμέντο,
 4. άμμο

Συνήθως, το νερό είναι 8-10%, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη η υγρασία του ίδιου του αργίλου. Αν βρισκόταν στο δρόμο ή είχε διαβραχτεί προηγουμένως για καλύτερη πρόσφυση, τότε θα χρειαζόταν λιγότερη ποσότητα νερού από ό, τι για σφαιρίδια αποθηκευμένα σε ξηρό δωμάτιο.

Η ποσότητα του νερού πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Αν δεν είναι αρκετό, ο πηλός θα το απορροφήσει και το ίδιο το μείγμα θα αποδειχθεί ξηρό και καταρρέον.

Σε αυτή την περίπτωση, το νερό προστίθεται σταδιακά στην επιθυμητή συνοχή. Εάν είναι πάρα πολύ, η λύση θα είναι πολύ υγρή. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να του δώσετε λίγη ξεκούραση.Το "ακατέργαστο" κεραμζιτζετόνιο πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να μπορεί να ληφθεί με το χέρι και όλοι οι κόκκοι να επικαλυφθούν με τσιμεντοκονίαμα.

 Πήλινα τεμάχια

Εκτός από τον μπετονιέρα, θα χρειαστείτε μια μηχανή δόνησης.

Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια χαλύβδινη πλάκα στο καλούπι και να την γεμίσετε με ένα μείγμα. Αφού στεγνώσει η τελική μονάδα για 2-3 ημέρες. Αλλά ιδανικά, θα πρέπει να κάνετε ανάπαυση για περίπου μια εβδομάδα. Εάν τα μπλοκ στεγνώσουν στο δρόμο στη θερμότητα, θα πρέπει να ραντίζονται με νερό για να τα στεγνώσουν.

Οι πλάκες από χάλυβα αφαιρούνται από το ήδη τελειωμένο αποξηραμένο μπλοκ Θα αποκτήσουν δύναμη μάρκας μόνο σε 30 ημέρες με τακτική υγρασία. Η τυποποιημένη φόρμα παίρνει 10-11 λίτρα του μείγματος.

Ταξινόμηση

Η κύρια κατάταξη είναι από το σκοπό.

Υπάρχουν τύποι:

 • εποικοδομητικό - χρησιμοποιείται για την κατασκευή γέφυρων, υποστηρικτικών δομών κτιρίων, ράφια κ.λπ.
 • δομικά θερμομονωτικά - χρησιμοποιούνται κυρίως στην κατασκευή τοίχων.
 • η θερμομόνωση - ως επί το πλείστον πάει ως μόνωση

Διακρίνονται επίσης από τη χρήση τους (διαμέρισμα και τοίχο), μέγεθος και σχήμα.

Το τελευταίο μπορεί να είναι στερεό (μονολιθικό) και κοίλο, στο οποίο μπορεί να υπάρχουν κωφάδες και διαμπερείς οπές.

 τύπους πήλινων όγκων

Διαστάσεις

Οι διαχωριστικοί τοίχοι και οι τοίχοι από σκυρόδεμα ποικίλλουν σε μέγεθος. Αλλά και οι δύο διέπονται από το GOST 6133-99.

Τοίχος έχουν διαστάσεις:

 • 390x190x188 mm
 • 288x288x138 mm
 • 288x138x138 mm
 • 190x190x188 mm
 • 90x190x188 mm.

Το βάρος των σωμάτων φτάνει τα 26 κιλά. Το κοίλο (με σχισμές) είναι ελαφρώς ελαφρύτερο, περίπου 17 κιλά.

Μεγέθη διαχωρισμού:

 • 590x90x188 mm
 • 390x90x188 mm
 • 190x90x188 mm.

Το πάχος του είναι μόνο 90 ​​mm. Το βάρος κυμαίνεται από 7 έως 14 kg (για κοίλα και σωματοποιημένα, αντίστοιχα).

Αλλά σχεδόν οποιοσδήποτε κατασκευαστής μπορεί να παραγγείλει μπλοκ από διογκωμένο πηλό μη τυποποιημένων μεγεθών.

 Μέγεθος μπλοκ αργίλου

Χαρακτηριστικά

Τα ενισχυμένα τεμάχια από πηλό έχουν ορισμένα χαρακτηριστικάτων οποίων οι δείκτες μπορούν να διαφέρουν δραματικά μεταξύ τους ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος των μπλοκ, καθώς και την παρουσία ορισμένων πρόσθετων ουσιών:

 1. Αντοχή Οι μικρότερες τιμές των δοκών μόνωσης (από 5 έως 25 kg / cm2). Το υψηλότερο σε εποικοδομητικό (από 100 έως 500 kg / cm2). Όλοι οι ενδιάμεσοι δείκτες (από 25 έως 100 kg / cm2) για τη δομική μόνωση.
 2. Θερμική αγωγιμότητα. Σύμφωνα με τη θερμική αγωγιμότητα, τα τεμάχια σκυροδέματος keramsit μπορούν να συγκριθούν με το ξύλο. Και όσο λιγότερο τσιμέντο στη σύνθεση, τόσο χαμηλότερη είναι η θερμική αγωγιμότητα. Αλλά ακόμα και τα βαριά κατασκευαστικά είναι προτιμότερα από το τούβλο και το συνηθισμένο σκυρόδεμα.Εάν η κατασκευή ενός οικιστικού σπιτιού για να χρησιμοποιήσετε κούφια μπλοκ, θα είναι πολύ θερμότερο. Τυπικά, ο ρυθμός της κυμαίνεται από 0,14 έως 0,66 W / m * K.
 3. Αντίσταση παγετού. Όσο μικρότερο είναι το πορώδες του υλικού, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία του. Έτσι, σε εποικοδομητική αντίσταση παγετού έως 500 κύκλους, σε εποικοδομητική θερμομονωτική - 150, σε θερμομονωτική - 15-50.
 4. Ηχομόνωση. Όσο υψηλότερο είναι το πορώδες του διογκωμένου πηλού, τόσο καλύτερη ηχομόνωση. Για παράδειγμα, τα τεμάχια μεγέθους 590x90x188 mm, διπλωμένα σε ένα διαμέρισμα, παρέχουν ηχομόνωση μέχρι 45-50 dB.
 5. Διαπερατότητα ατμών Η θερμική μόνωση έχει υψηλότερη διαπερατότητα ατμών (μέχρι 9 mg / m * h * Pa) σε σύγκριση με τις εποικοδομητικές (3 mg / m * h * Pa).
 6. Απορρόφηση νερού. Για τους πήλινους όγκους, αυτή η τιμή είναι 5-10% κατά βάρος, αλλά μπορεί να μειωθεί με την προσθήκη πλαστικοποιητών.
 7. Συρρίκνωση. Παρέχει την ίδια συρρίκνωση με τα βαριά σκυροδέματα, ήτοι 0,3-0,5 mm / m.
 8. Ο μέγιστος αριθμός ορόφων κτιρίων. Δομικά μονωτικά μπλοκ χρησιμοποιούνται κατά προτίμηση για κτίρια χαμηλού ύψους. Αλλά τα δομικά στοιχεία σας επιτρέπουν να χτίσετε κτίρια 10-12 ορόφων.

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά, τα χαρακτηριστικά και την εφαρμογή διαφορετικών τύπων μπλοκ αργίλου, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο από το κανάλι ForumHouseTV. Μάθετε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Σπίτια

Πλεονεκτήματα της οικοδόμησης σπιτιών από τα τεταμένα μπλοκ αργίλου:

 • Ως υλικό για ατομική κατασκευή τα πήλινα τεμάχια είναι τέλεια. Αυτά διατηρούν τέλεια τη θερμότητα, πρακτικά δεν απορροφούν την υγρασία, εξαιτίας αυτού που δεν καταψύχουν, προστατεύουν τέλεια από θόρυβο δρόμου, ανθεκτικά στη φωτιά. Λόγω του μεγέθους του, η τοιχοποιία είναι πολύ πιο γρήγορη από το τούβλο. Το μόνο μειονέκτημα - τα μπλοκ δεν ταιριάζουν πάντα σε μέγεθος.
 • Η οικονομική πλευρά μιας τέτοιας κατασκευής είναι επίσης ευχάριστη. Πρώτον, το ίδιο το υλικό είναι φθηνό. Δεύτερον, επιτρέπει την εξοικονόμηση μόνωσης, καθώς έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Τρίτον, λόγω του ελαφρού βάρους του δεν απαιτεί ένα στέρεο θεμέλιο, στο οποίο μπορείτε επίσης να σώσετε. Αλλά claydite χρησιμοποιείται μόνο στην κατασκευή τοίχων. Δεν είναι κατάλληλο για τη χύτευση της βάσης, επειδή δεν έχει επαρκή αντοχή για αυτό.
 • Και λόγω σχεδόν αμελητέας συρρίκνωσης στο μέλλον, δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για επισκευές στο εσωτερικό των δωματίων.

Χάρη σε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, τα μπλοκ από αργίλιο είναι πολύ δημοφιλή στην Ευρώπη. Αλλά στη Ρωσία δεν έχουν λιγότερη ζήτηση.Αυτή είναι μια μεγάλη επιλογή προϋπολογισμού. Ένα ανάλογο μπορεί να είναι ένα σπίτι από μπλοκ αφρού.

 Κατασκευή μπλοκ αργίλου

Οποιαδήποτε κατασκευή αρχίζει με την ανάπτυξη ενός έργου για ένα σπίτι και ένα πρόγραμμα εργασίας.

Σκεφτείτε τις ακόλουθες αποχρώσεις:

 • Επιλέξτε τον τύπο του ιδρύματος. Αν το υπόγειο δεν παρέχεται, τότε μπορείτε να παραμείνετε στη βάση ταινιών. Μόλις το ίδρυμα είναι ισχυρό και συρρικνώνεται, μπορείτε να αρχίσετε να χτίζετε τοίχους.
 • Τοποθετήστε μπλοκ από διογκωμένο πηλό καθώς και τούβλο. Αλλά εδώ είναι σημαντικό να παρατηρήσετε το ίδιο πάχος της λύσης μεταξύ των μπλοκ. Δεν υπάρχουν σταγόνες, ρωγμές και κενά. Όλα τα ελαττώματα εξαλείφονται αμέσως καθώς προκύπτουν.
 • Για μια άνετη διαμονή στο σπίτι, το πάχος τοίχου πρέπει να είναι τουλάχιστον 40 cm. Διαφορετικά, απαιτείται πρόσθετη θερμομόνωση. Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου, ο σχεδιασμός εξακολουθεί να χάνει ελαφρώς την ικανότητά του να διατηρεί τη θερμότητα στο σωστό επίπεδο, γεγονός που θα επηρεάσει την αύξηση του κόστους θέρμανσης. Ως εκ τούτου, η πρόσθετη μόνωση δεν πονάει ποτέ, αλλά είναι καλύτερα να το τοποθετήσετε έξω.
 ογκόλιθους

Θερμομόνωση

Για να αυξήσετε τη μόνωση με τους ακόλουθους τρόπους:

 • Είναι δυνατή η κατασκευή προσόψεων από σκυρόδεμα, αλλά αυτή η μέθοδος είναι δαπανηρή και σπάνια χρησιμοποιείται.
 • Πιο προσιτή επιλογή - ορυκτοβάμβακα. Τοποθετείται σε 2 στρώσεις, με ένα στρώμα στεγανοποίησης μεταξύ τους. Το φύλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μόνωση διαπερατή από ατμούς.
 • Ακόμη και ως θερμάστρα (τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά) μπορεί να χρησιμοποιηθεί γυαλί. Αλλά για να συνεργαστείτε με αυτό θα χρειαστείτε αναπνευστήρα και προστατευτικά γάντια.
 • Εάν η επιλογή γίνεται υπέρ του αφρού, τότε θα πρέπει να επιλέξετε με μεγαλύτερη ατμόσφαιρα. Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αγαπά πολύ τα ποντίκια και άλλα μικρά τρωκτικά και γι 'αυτό πρέπει να είναι immured σε σκυρόδεμα.

Αντιμετωπίζοντας

Η εξωτερική επένδυση από τοιχοποιίες από σκυρόδεμα μπορεί να γίνει από:

 • τούβλα
 • χρησιμοποιήστε γυψοσανίδα πρόσοψης,
 • θερμοπύλες,
 • κλείστε το παράθυρο.
 Αντιμετωπίζοντας το σπίτι των διαστελλόμενων μπλοκ αργίλου

Σχετικά με τα οφέλη της επεκταθεί πηλό στην κατασκευή του σπιτιού, παρακολουθήστε το ακόλουθο βίντεο κανάλι "τετραγωνικό μέτρο".

Σφραγίδες και τιμές

Η αντοχή των πήλινων όγκων εξαρτάται από την πυκνότητα τους, επομένως η τιμή των μπλοκ με υψηλότερη πυκνότητα είναι μεγαλύτερη.

Όσο υψηλότερη είναι η ένδειξη του μπλοκ, τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα:

 • Τα γραμματόσημα 50-100 M χρησιμοποιούνται κυρίως για θερμική μόνωση.
 • Για την κατασκευή κτιρίων με το σήμα 150-200 Μ.
 • Τα γραμματόσημα άνω των 300 M χρησιμοποιούνται ήδη για την κατασκευή διαφόρων δομών, όπως γέφυρες και αυτοκινητόδρομοι.

Η τιμή των μπλοκ αργίλου ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος, το σχήμα (συμπαγές ή κοίλο) και το εμπορικό σήμα. Κατά μέσο όρο, στις περιοχές 1 μπλοκ τοίχο κοστίζει από 30 έως 60 ρούβλια, ένα τοίχωμα διαμέρισμα - 20-40 ρούβλια.

Κατά τον υπολογισμό του κόστους όλων των υλικών πρέπει να θεωρείται το κόστος παράδοσης. Επιπλέον, όλες οι μονάδες μεταφέρονται σε ειδικές παλέτες. Εάν η συσκευασία είναι επιστρεφόμενη, τότε λαμβάνεται υπόσχεση για αυτό. Αν όχι, τότε το κόστος μιας παλέτας μπορεί να κυμαίνεται από 100 έως 300 ρούβλια.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο