Brick αγώνα: τι είναι και πώς να το χρησιμοποιήσετε;

Τα οικοδομικά υλικά είναι διαφορετικά. Ένα σημαντικό μέρος μεταξύ τους παίρνει ένα τούβλο. Ωστόσο, με όλα τα πολλά πλεονεκτήματα, το υλικό είναι εύκολα κατεστραμμένο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε σπασμένη μάζα από τούβλα.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Μια μάχη από τούβλα προέρχεται από:

 • κατεδάφιση παλαιών κτιρίων.
 • γενική επισκευή και ανασυγκρότηση ·
 • η κατανομή προϊόντων κακής ποιότητας σε εργοστάσια τούβλων.
 • σφάλματα κατά την εκτέλεση εργασιών τοιχοποιίας.

  Τα τελευταία χρόνια, ο όγκος των σπασμένων τούβλων αυξάνεται σταθερά. Ο αριθμός των παλαιών κατοικιών που προορίζονται για κατεδάφιση αυξάνεται. Το ρίξιμο τέτοιων σκουπιδιών, όπως εφαρμόζεται στις προηγούμενες δεκαετίες, είναι ενοχλητικό και οικονομικά αναποτελεσματικό.Επειδή τα απορρίμματα αποστέλλονται ολοένα και περισσότερο για ανακύκλωση. Ως αποτέλεσμα, ένα σπασμένο τούβλο κυριολεκτικά βρίσκει μια δεύτερη ζωή.

  Τι συμβαίνει;

  Μια παρτίδα από τούβλα που απελευθερώνονται από ένα εργοστάσιο μπορεί να είναι διαφορετική. Μετά την άλεση, οι δευτερογενείς πρώτες ύλες κατέχουν όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του αρχικού προϊόντος. Η μάχη από κεραμικά τούβλα απορροφά λίγο νερό. Αντέχει καλά τον παγετό και χαρακτηρίζεται από εξαιρετική πυκνότητα. Αν το τούβλο είχε αρχικά κενά, η ειδική μάζα των δευτερογενών πρώτων υλών φτάνει τα 1400 kg ανά 1 κυβικό μέτρο. m, αν ήταν στερεό - αυξάνεται στα 2000 kg ανά 1 cu. m

  Το πεπιεσμένο πυριτικό υλικό δεν επιβιώνει από το κρύο, επιπλέον απορροφά εύκολα το νερό. Το ειδικό βάρος του κοίλου πυριτικού αγώνα κυμαίνεται από 1.100 έως 1.600 kg ανά κυβικό μέτρο. m. Για το σύνολο του προϊόντος, οι αριθμοί αυτοί κυμαίνονται από 1800 έως 1950 kg ανά 1 cu. μ. Εάν το τούβλο ήταν αρχικά πυρίμαχο, παραμένει ανθεκτικό. Ταυτόχρονα, το υγρό νερό και ο υδρατμός σχεδόν δεν διεισδύουν μέσα.

  Αλλά η διαβάθμιση δεν είναι μόνο η προέλευση των θραυσμάτων τούβλων. Υπάρχει επίσης μια διαίρεση σε μέγεθος. Εάν υπάρχουν μόνο σωματίδια που δεν υπερβαίνουν τα 2 cm, το προϊόν ονομάζεται λεπτό κλάσμα. Οτιδήποτε μεγαλύτερο από 2 αλλά μικρότερο από 4 cm είναι ήδη το μεσαίο κλάσμα.Το μεγαλύτερο θραύσμα από τούβλα έχει μεγέθη από 4 έως 10 cm.

  Για ευκολία στη χρήση, τα κλάσματα διαχωρίζονται και παραδίδονται στους καταναλωτές μεμονωμένα. Αλλά δεν μπορείτε να ταξινομήσετε αμέσως τα ανακυκλώσιμα ανάλογα με το μέγεθος. Πριν κοσκινίζετε μέσω ειδικών κόσκινων, είναι απαραίτητο να τον απαλλάξετε από όλες τις περιττές εγκλείσεις. Είναι σημαντικό να θεωρηθεί ότι πρόκειται για προϊόν που μεταποιείται σε βιομηχανικό περιβάλλον. Όποιος χτίζει ένα σπίτι μόνος του μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμη και μια ακαθάριστη μάχη τούβλων.

  Θετικές και αρνητικές πτυχές της αίτησης

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατά την αποσυναρμολόγηση των κτιρίων, οι δευτερογενείς πρώτες ύλες αποκτώνται σε προσιτή τιμή. Δεν υπάρχουν άλλα σύμβολα κράτησης που θα ήταν τόσο οικονομικά κερδοφόρα. Το ίδιο το τούβλο δεν αναφλέγεται, δεν υποστηρίζει την ήδη υπάρχουσα πυρκαγιά, μπορεί να γίνει εμπόδιο για αυτό. Αυτό το υλικό διατηρεί θερμότητα καλά, αποτρέπει την εξάπλωση εξωτερικών ήχων. Ξεπερνά επίσης τις καλύτερες ποιότητες ξύλου βελανιδιάς και κυψελοειδούς σκυροδέματος σε ισχύ.

  Στη διαδικασία της οικοδόμησης μιας μάχης τούβλο μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε καιρό. Από την άποψη αυτή, είναι επίσης ανώτερη από το φυσικό ξύλο.Εάν βάζετε τα προετοιμασμένα συντρίμμια στο έδαφος, θα παρέχουν πλήρη αποστράγγιση. Ως εκ τούτου, είναι πολύ χρήσιμο να χρησιμοποιηθούν σε υγρές και υγρές περιοχές. Δεδομένου ότι η παραγωγή και η επεξεργασία των τούβλων εγγυάται την περιβαλλοντική της ασφάλεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το υλικό ακόμα και στην κατασκευή κατοικιών.

  Η καταπολέμηση των τούβλων είναι εύκολη. Ως εκ τούτου, για να το παραδώσει στο εργοτάξιο και να θέσει είναι δυνατή χωρίς τη χρήση πολύπλοκων δαπανηρό εξοπλισμό. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το σπασμένο τούβλο έχει σοβαρές ατέλειες. Είναι πολύ δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε: όλα τα τεμάχια πρέπει να αφαιρεθούν προσεκτικά από το διάλυμα και τα παλιά στρώματα. Το κόστος της νέας λύσης αυξάνεται δραματικά και η τοποθέτηση πρέπει να ενισχυθεί, διαφορετικά θα είναι χαλαρή και αναξιόπιστη.

  Γιατί να χρησιμοποιήσετε ανακυκλωμένο υλικό;

  Η μάχη τούβλων χρησιμοποιείται στην κατασκευή των τοπικών αυτοκινητοδρόμων. Αποτελεί εξαιρετική βάση βάσης · ​​το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται σε βάλτους. Όταν πρόκειται να κατασκευαστεί μάζα ασφάλτου, μπορεί να εισάγονται μέσα σε αυτό ορισμένα κομμάτια τούβλων ορισμένων κλάδων. Και κατά τη διάρκεια της κατασκευής προσωρινών δρόμων (που χρησιμοποιούνται μόνο το χειμώνα και το φθινόπωρο), μπορείτε να τις κατασκευάσετε εξ ολοκλήρου από τούβλα.Η κεραμική μάχη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί όταν καλύπτετε δρόμους σε συνεργασίες με κήπους, όταν γεμίζετε τρύπες και βυθοκόρους στους κύριους αυτοκινητόδρομους.

  Τα δευτερογενή υλικά μπορούν να αντικαταστήσουν την άσφαλτο υψηλής ποιότητας και τη διαμόρφωση δρόμων που εξυπηρετούν εργοτάξια. Οι δρόμοι πρόσβασης αυτού του τύπου μπορούν να εξυπηρετηθούν για αρκετά χρόνια. Όταν έρχεται χρόνος για να δημιουργηθεί ένας γεμάτος δρόμος, το προηγούμενο σπασμένο τούβλο θα είναι μια καλή βάση. Εάν βγάζετε το κομμάτι με σπασμένο κλίνκερ, θα είναι σε θέση να επιβιώσει για μέχρι 10 χρόνια, και όπου το φορτίο μεταφοράς είναι μικρό - ακόμα περισσότερο.

  Τα σπασμένα τούβλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη χώρα. Θα βοηθήσει στην ενίσχυση των απότομων πλαγιές, μειώνοντας τον κίνδυνο κατολισθήσεων. Είναι χρήσιμο για το χαντάκι αποστράγγισης. Σε αυτή την περίπτωση, το υλικό χρησιμοποιείται στη δημιουργία των υποκείμενων στρωμάτων. Παρόμοιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται όταν τοποθετούνται μηχανικά συστήματα διαφόρων ειδών. Μια αρκετά ευρέως χρησιμοποιούμενη μάχη τούβλων στο σχεδιασμό του τοπίου. Συχνά, αντί για χαλάσματα, χύνεται, για παράδειγμα, στη βάση μιας αλπικής ολίσθησης.

  Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες χρήσεις. Το σπασμένο τούβλο θα σας βοηθήσει:

  • βγάζουν μια όμορφη ακτή σε ξηρό ρεύμα.
  • διακοσμούν παρτέρια?
  • δημιουργήστε διαδρόμους κήπου πλαισιωμένες.

  Για να δημιουργήσετε το κομμάτι, εφαρμόστε μικρά κλάσματα. Με τη βοήθεια μεγάλων και μεσαίων θραυσμάτων σχηματίζουν μοναδικά σχέδια. Αυτό γίνεται λόγω της εσοχής του ψίχουλα στη συσκευασμένη μάζα άμμου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αντικαθίσταται με ένα διάλυμα από σκυρόδεμα. Συνιστάται η χρήση θραυσμάτων από υπερπλήρεις ή τούβλα κλίνκερ. Μια αντάξια αντικατάσταση για τη δύναμή τους θα είναι κεραμικά τούβλα υψηλών σημείων.

   Μπορεί να προστεθεί μάχη με τούβλα αντί για μπάζα σε σκυρόδεμα και μίγματα σκυροδέματος (αν και εν μέρει). Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σκυρόδεμα δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν η δομή δεν είναι πολύ σημαντική. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να συμμορφώνεστε με ειδικές απαιτήσεις:

   • χρησιμοποιήστε μόνο κεραμικά απορρίμματα.
   • να το τοποθετήσετε πιο κοντά στη μέση των οικοδομικών δομών (καθώς η απορρόφηση υγρασίας έχει μικρότερη επίδραση).
   • χωρίστε μεγάλα κομμάτια σε μεσαία και μικρά τεμάχια.
   • αντικαταστήστε το ανακυκλώσιμο μέγιστο 30% των ερειπίων (διαφορετικά η αντοχή θα είναι αδικαιολόγητα χαμηλή).

   Πρόσθετες λεπτομέρειες

   Αν υπάρχει περιττό πυριτικό τούβλο, μπορείτε να το γεμίζετε με κοιλότητες μέσα στους τοίχους (με τη μέθοδο του φρεατίου).Αυτό αυξάνει το επίπεδο θερμομόνωσης και ηχομόνωσης του κτιρίου. Επίσης, σπασμένο τούβλο χρησιμοποιείται ως υλικό πλήρωσης στην εξωτερική περιοχή τυφλών. Και αν σπάσετε το σίδερο, θα είναι ένα εξαιρετικό πληρωτικό για πυρίμαχα κονιάματα. Για το σκοπό αυτό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα κλάσματα θραυσμάτων χαμοτί.

   Μπορείτε να προσθέσετε μια μάχη τούβλων στο ίδρυμα. Σε αυτή την περίπτωση, ο υπολογισμός μόνο των λόγων για μονόχωρα κτίρια κατοικιών από αυτό δεν επιτρέπεται. Αλλά τα δευτερεύοντα κτίρια σας επιτρέπουν να το κάνετε αυτό. Μερικές φορές ο στύλος κάτω από το φράχτη απλώς καλύπτεται με θραύσματα τούβλων. Στη συνέχεια, γεμίζεται και χύνεται με τσιμέντο. Μια τέτοια λύση έχει καθιερωθεί εδώ και πολύ καιρό ως απλή και αξιόπιστη.

    Οι μάχες από τούβλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανύψωση του χώρου, αν βρίσκεται σε μια κοιλάδα. Εάν είναι απαραίτητο να οριζοντίσετε τον πυθμένα του λάκκου, χρησιμοποιείται μόνο το υλικό των μικρών κλασμάτων. Όσοι έχουν την ευκαιρία να εξάγουν βαριά φορτία πρέπει να αναζητούν προσφορές για την ελεύθερη μεταφορά σπασμένων τούβλων. Τέτοιες διαφημίσεις εξυπηρετούνται από πολλούς προγραμματιστές, κατεδαφίζοντας ολόκληρες γειτονιές και γειτονιές παλαιών κατοικιών. Είναι πιο αποδοτικό για αυτούς να παραδίδουν τα ανακυκλώσιμα υλικά δωρεάν από το να φροντίζουν για την απομάκρυνση και τη διάθεσή τους.

    Πώς να φτιάξετε ένα κομμάτι από μια μάχη από τούβλα με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο