Πώς να επεξεργαστείτε ένα τούβλο και πώς να το κάνετε;

Ένα τούβλο είναι ένα πορώδες υλικό και επομένως, όταν εισέρχεται υγρασία στη δομή του, καταστρέφει την τοιχοποιία από το εσωτερικό.

Τα ειδικά μέσα επεξεργασίας των τούβλων παρέχουν πρόσθετη προστασία από εξωτερικές επιδράσεις και υγρασία. Μια τέτοια επεξεργασία είναι απαραίτητη για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής των δομών που είναι κατασκευασμένες από τούβλο. Θα συμβάλει επίσης στην αποφυγή ρωγμών, μυκητιακών κατακρημνίσεων και υποβάθμισης της δομής. Οι ενώσεις διεισδύουν στο τούβλο και ενεργοποιούν την αντίδραση ενάντια στη μούχλα και την υγρασία εκεί.

Ποια είναι η θεραπεία;

Το ασθενέστερο σημείο της τοποθέτησης είναι οι ραφές. Είναι μέσω αυτών ότι η υγρασία διεισδύει στο εσωτερικό, και κατά τη διάρκεια των παγετώνων το νερό παγώνει. Εκεί, επεκτείνεται και δρα στα τούβλα, προκαλώντας την κατάρρευση του υλικού.Επίσης, ορισμένοι τύποι τούβλων μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία μέσω των πόρων, οι οποίοι δεν έχουν χρόνο να στεγνώσουν και παραμείνουν στο εσωτερικό τους, με αποτέλεσμα μικρές ρωγμές και τσιπς, πράγμα που οδηγεί επίσης στην καταστροφή. Προκειμένου να προστατευθεί το τούβλο από τη διάβρωση, οι ειδικοί συνιστούν να το επεξεργαστείτε με ειδικές ενώσεις και να απομακρύνετε το νερό.

Η συνήθης προστατευτική σύνθεση αποτελείται από οξείδιο του σιδήρου, καθαρισμένο νερό και συνδετικά συστατικά που μπορούν να διεισδύσουν στο πυριτικό άλας και να ενισχύσουν τις ιδιότητές του. Το πυριτικό κάλιο δρα ως συνδετικό υλικό σε ένα τέτοιο υγρό και μπορεί να αλληλεπιδρά με άλατα. Βοηθά στη βελτίωση των προστατευτικών ιδιοτήτων των κεραμικών προϊόντων, τους προστατεύει από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και το καλούπι. Επίσης, προστατευτικές ενώσεις βελτιώνουν την εμφάνιση και το χρώμα των τούβλων.

Οι συνθέσεις αυξάνουν την αντοχή του τοιχώματος στον παγετό και εξαλείφουν την πιθανότητα θραύσης ή ρωγμής σε αυτά. Την ίδια στιγμή η πέτρα δεν χάνει τη διαπερατότητα των ατμών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ο εμποτισμός καθιστά δυνατή την προστασία της βάσης από την υγρασία και δεν της επιτρέπει να διεισδύσει σε πορώδεις δομές. Κατά την επεξεργασία του υλικού σε μια τέτοια σύνθεση, σχηματίζεται μια μεμβράνη, η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη μύκητα και μούχλας.

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

 • τη διατήρηση της ικανότητας ενός τούβλου να περάσει τον αέρα.
 • προστασία του υλικού από την αποκόλληση, που εμποδίζει την απώλεια της εμφάνισής του.
 • προστασία από ρωγμές ·
 • αυξημένη αντοχή στη διάβρωση.
 • περιβαλλοντική ασφάλεια ·
 • τη συντήρηση του χρώματος, της υφής και της δομής της πέτρας.
 • προστασία από τη βρωμιά και τη σκόνη στην επιφάνεια.
 • βελτίωση της θερμικής αγωγιμότητας του τοίχου, η οποία επηρεάζει τη μείωση του κόστους θέρμανσης.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν το γεγονός ότι τέτοια μείγματα είναι δαπανηρά και επίσης πρέπει να εφαρμόζονται περιοδικά στην επιφάνεια, πράγμα που απαιτεί επιπλέον χρόνο και κόστος.

Είδη

Η διεισδυτική στεγανοποίηση είναι διαφόρων τύπων, μεταξύ των οποίων είναι τα εξής:

 • ακρυλικό μονοσυστατικό ·
 • σιλικόνη δύο συστατικών.
 • λάκα;
 • υδατοαπωθητικά.

Ο βιοκατευθυντικός εμποτισμός για τοιχοποιία και η επεξεργασία της πρόσοψης των σπιτιών είναι διαφόρων ειδών.

Υγρό εμποτισμό τούβλων

Το λεγόμενο γυαλί αδιαβροχοποίησης με υγρό αποτέλεσμα αποτελείται από σιλικόνη, η οποία όχι μόνο αποτρέπει τη διείσδυση των υδάτων, αλλά και προστατεύει από τη μόλυνση, με αποτέλεσμα η επιφάνεια να καθαρίζεται εύκολα από τους σχηματισμούς και να γίνεται πιο φωτεινή.Μετά την επεξεργασία των τοίχων σε μια τέτοια σύνθεση, αποκτούν αντοχή στην υγρασία, λαμβάνουν το αποτέλεσμα μιας υγρής πέτρας. Ένα επεξεργασμένο τοίχο θα φαίνεται πάντα φρέσκο ​​και ενυδατωμένο, αλλά στην πραγματικότητα θα είναι πάντα καθαρό και στεγνό.

Επί του παρόντος, αυτή η προστασία από την είσοδο του νερού θεωρείται η πιο δημοφιλής.

Λάδι Knauf

Αυτή η σύνθεση γίνεται με βάση το πετρέλαιο από τη γερμανική ανησυχία. Το μείγμα μετά την εφαρμογή δεν αφήνει λεκέδες και επίσης δεν εξασθενεί την αγωγιμότητα του ατμού του υλικού, ως αποτέλεσμα του οποίου απομακρύνεται φυσικά η υγρασία από αυτό, το οποίο το προστατεύει από τη μούχλα και το μούχλα. Ως εκ τούτου, η σύνθεση δεν επιτρέπει διείσδυση στα τοιχώματα της υγρασίας, βελτιώνει το χρώμα και τη φωτεινότητα του φινιρίσματος.

Αυτός ο εμποτισμός χρησιμοποιείται τόσο για το υπόγειο, τους τοίχους στο λουτρό όσο και για το θεμέλιο.

Αντισηπτικά

Βοηθούν στην προστασία των τοίχων από την υγρασία, την ενδυναμώνουν και χρησιμοποιούνται για την πρόληψη της εμφάνισης βακτηρίων και εντόμων στον συμπλέκτη. Το διάλυμα αναμιγνύεται με νερό και εφαρμόζεται σε αντικείμενα με ψεκασμό. Μπορεί επίσης να προστεθεί στα δομικά μείγματα κατά την κατασκευή του αντικειμένου.

Η διάρκεια ζωής της σύνθεσης είναι 10 χρόνια, μετά την οποία είναι απαραίτητο να επαναληφθεί η διαδικασία.

Blend Remmers

Το μείγμα από τον Γερμανό κατασκευαστή βελτιώνει τις υδατοαπωθητικές ιδιότητες του τοιχοποιίας, είναι ανθεκτικό και υψηλής ποιότητας. Αποτρέπει επίσης τη δημιουργία σκόνης και βρωμιάς σε επιφάνειες από σκυρόδεμα. Το προϊόν στεγνώνει γρήγορα και σχηματίζει μια διαφανή μεμβράνη.

Blend Belzona

Δίνει την ευκαιρία να προστατεύσει το αντικείμενο από κάθε είδους αρνητικούς παράγοντες. Αποτρέπει τη διάβρωση της πυριτικής βάσης, αυξάνει τη διάρκεια ζωής των κατασκευών και εμποδίζει την ταχεία φθορά τους. Προστατεύει επίσης από τη βιομηχανική ρύπανση και την υπεριώδη ακτινοβολία, μπορεί να εφαρμοστεί σε πέτρα, σκυρόδεμα, τσιμέντο και άλλες επιφάνειες.

Εάν δεν είναι δυνατό να αγοράσετε τέτοια εργαλεία στο κατάστημα, μπορείτε να τα προετοιμάσετε μόνοι σας. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε το φυτικό έλαιο και θερμαίνετε το στη φωτιά προσθέτοντας λιναρόσπορο. Η επεξεργασία τέτοιων ενώσεων διεξάγεται επίσης σε δύο στρώσεις, κάθε μία από τις οποίες πρέπει να στεγνώσει τουλάχιστον δύο ημέρες. Αν προετοιμάσετε κατάλληλα τέτοια μείγματα, δεν είναι κατώτερης ποιότητας σε σχέση με τα εργοστάσια, αλλά το μόνο μειονέκτημα είναι ότι θα στεγνώσουν περισσότερο.

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτά τα εξαρτήματα, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τη βάση. Για ό, τι είναι απαραίτητο για να το καθαρίσετε από τη βρωμιά και αφήστε το να στεγνώσει.

Είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε την εργασία σας σε μια ζεστή μέρα.Εάν τα τείχη έχουν ήδη ζημιά, τότε πρέπει να επισκευαστούν. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά εργαλεία.

Σε μερικές στιγμές, ένας τοίχος από τούβλα θα πρέπει να προστατεύεται από την εξάτμιση, που εμφανίζεται μετά από ορισμένο χρόνο στην επιφάνεια του τούβλου. Τέτοιοι λευκοί λεκέδες όχι μόνο καταστρέφουν την εμφάνιση της δομής, αλλά και δείχνουν μια αργή καταστροφή του κονιάματος και του ίδιου του υλικού τοιχοποιίας στον τοίχο. Για την προστασία από την εξάτμιση, χρησιμοποιούνται διάφορα παρασκευάσματα, τα οποία διαφέρουν στη σύνθεσή τους, αλλά πριν την εφαρμογή είναι επίσης απαραίτητη η προετοιμασία της επιφάνειας.

Όταν η πρώτη πλάκα εμφανίζεται στον τοίχο, πρέπει να απομακρύνεται γρήγορα, αφού στο μελλοντικό καλούπι μπορεί να εμφανιστεί σε αυτά τα μέρη. Σε αυτή την περίπτωση, είναι επίσης αποτελεσματικό να χρησιμοποιούμε υδατοαπωθητικά με βάση το πυρίτιο. Αυτές οι ενώσεις χρησιμοποιούνται συχνά και στο στάδιο της κατασκευής, προσθέτοντάς τους στο διάλυμα, το οποίο αυξάνει την αντίσταση της επίστρωσης στον παγετό και βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του.

Πωλήσαμε όλα αυτά τα κεφάλαια στις τράπεζες. Ένα λίτρο της σύνθεσης είναι αρκετό για 150 τετραγωνικά μέτρα της βάσης. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο μόνο να αραιωθεί η σύνθεση σε νερό σύμφωνα με τις οδηγίες και να εφαρμοστεί στην ξηρή κοιλότητα.

Οι τοίχοι μπορούν να απολιπανθούν και να αντιμετωπιστούν με αντισηπτικά. Η εργασία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, καθώς δεν προκαλεί δυσκολίες. Ο εμποτισμός εφαρμόζεται με λεπτό στρώμα στην επιφάνεια και αφήνεται να στεγνώσει για 10-15 λεπτά. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλάβετε τη διαδικασία. Η εξυπηρέτηση αυτή μπορεί να είναι μέχρι 10 χρόνια.

Ο άνεμος μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας στην καταστροφή της τοιχοποιίας, που θα εκραγεί το κονίαμα και θα καταστρέψει τα τούβλα. Η καταστροφή αυτή δεν συμβαίνει αμέσως, αλλά μπορεί να διαρκέσει για δεκαετίες. Υψηλά κτίρια επηρεάζονται συνήθως από τον άνεμο, όπου υπάρχουν ρεύματα αέρα που ποικίλλουν στη θερμοκρασία.

Είναι η πτώση της θερμοκρασίας που μπορεί να προκαλέσει την ταχεία καταστροφή της τοιχοποιίας, και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η επεξεργασία της επιφάνειας. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται επίσης απωθητικά νερού, τα οποία βελτιώνουν τα χαρακτηριστικά του τοίχου και εμποδίζουν την κατάρρευση του. Για επιφανειακή επεξεργασία με τα παραπάνω μέσα είναι απαραίτητο να αποθηκεύσετε υλικό και εργαλεία, μεταξύ των οποίων:

 • εύκαμπτοι σωλήνες.
 • συνθέσεις για μείγματα.
 • κύλινδροι ·
 • αντισηπτικά ·
 • τη σκάλα.

Όσο πιο αποτελεσματικά η τοιχοποιία θα προστατευθεί από εξωτερικούς αρνητικούς παράγοντες, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει η δομή.Όλοι οι παράγοντες που επηρεάζουν τον τοίχο έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε αυτό, και επομένως δεν αξίζει καθυστέρηση με τη διαδικασία επεξεργασίας. Είναι απαραίτητο να γίνουν τέτοιες διαδικασίες αμέσως μετά την κατασκευή του σπιτιού.. Αφού φθάσουν στην επιφάνεια, τα ενισχυτικά διαλύματα διεισδύουν στο υλικό σε βάθος 2 cm και σχηματίζουν εκεί ένα λεπτό προστατευτικό στρώμα. Αποτρέπει την αποσύνθεση των τμημάτων του τοιχοποιίας και εμποδίζει τη διείσδυση του νερού στο εσωτερικό, σχηματίζοντας μια κρούστα.

Το προστατευτικό στρώμα μπορεί να αντέξει το άζωτο, τα νιτρικά άλατα και άλλα συστατικά, και επίσης δεν επιτρέπει να σχηματιστεί στην επιφάνεια της βρωμιάς ή της σκόνης. Τα μέσα λειτουργούν αποτελεσματικά σε θερμοκρασία από -60 έως 200 βαθμούς. Η λύση δεν αφήνει πίσω μια δυσάρεστη οσμή και είναι ασφαλής για τη φύση ή τον άνθρωπο. Τέτοια μίγματα αφαιρούνται από την επιφάνεια με τη βοήθεια της ακατέργαστης επεξεργασίας τους.

Ένας άλλος τρόπος για να προστατεύσετε από ζημιές είναι να σφραγίσετε τις ραφές. Αυτό δίνει στον τοίχο όχι μόνο μια τελική εμφάνιση μετά την τοποθέτηση τούβλων, αλλά επίσης εμποδίζει την πιθανότητα υγρασίας και άλλων αρνητικών συστατικών να μπαίνουν στις ραφές.

Μετά την τοποθέτηση αρμών στις αρμούς, συνιστάται οι χώροι αυτοί να υποβάλλονται σε περαιτέρω επεξεργασία με υδατοαπωθητικά μίγματα, τα οποία μπορούν να αγοραστούν στην αποθήκη ή να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό το συνήθη σφραγιστικό.

Πώς να επεξεργαστείτε;

  Για να καλύψετε έναν τοίχο από τούβλα με οποιεσδήποτε συνθέσεις για την προστασία από την υγρασία, πρέπει να προετοιμαστείτε. Κάθε τούβλο μπορεί να εμποτιστεί, αλλά εάν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για αυτό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ψεκαστήρες. Όλες οι εργασίες εκτελούνται με συγκεκριμένη σειρά:

  1. καθαρισμός των τοίχων από τη ρύπανση.
  2. βιοκτόνο επεξεργασία έναντι μούχλας και μύκητες ·
  3. πρωταρχική επικάλυψη της σύνθεσης βάσης.
  4. δευτερεύουσα επικάλυψη
  5. υδατοαπωθητικό επικάλυψης.

  Η επιφάνεια του πυριτικού πλίνθου πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία δύο φορές και ταυτόχρονα να εφαρμοσθεί μια μικρή ποσότητα της σύνθεσης έτσι ώστε να μην εμφανιστούν λεκέδες. Όλες οι εργασίες γίνονται σε προστατευτικό εξοπλισμό έξω από τα κτίρια. Εάν οι ενώσεις φθάσουν στο δέρμα, πρέπει να πλυθούν με νερό.

  Εφαρμόζοντας ένα απωθητικό νερού σε ένα τούβλο, δείτε το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο