Τοποθέτηση διακοσμητικών αρμών τούβλων - όλες οι λεπτομέρειες της διαδικασίας

 Τοποθέτηση διακοσμητικών αρμών τούβλων - όλες οι λεπτομέρειες της διαδικασίας

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για την ολοκλήρωση της ίδρυσης, είναι απαραίτητη η κονίαμα διακοσμητικού τούβλου ή άλλου υλικού, πράγμα που θα επιτρέψει την τελική εμφάνιση της τοιχοποιίας και την εξασφάλιση της μοναδικότητάς της. Είναι εύκολο να κάνετε αυτό το είδος δουλειάς μόνοι σας και δεν χρειάζεστε ειδική εκπαίδευση ή δεξιότητες. Μπορείτε να προετοιμάσετε το μείγμα μόνοι σας ή να αγοράσετε έτοιμο σε ένα κατάστημα υλικού. Με σωστή δουλειά, η διακόσμηση θα διαρκέσει στον τοίχο για πολλά χρόνια και δεν θα χάσει την εμφάνισή της.

Χαρακτηριστικά καλουπιού

Για να γεμίσουν τα κενά μεταξύ των επιμέρους δομικών υλικών μετά την εγκατάσταση τους, μπορείτε να εφαρμόσετε διαφορετικές συνθέσεις.Κατά την επιλογή μιας τέτοιας σύνθεσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το χρώμα του διακοσμητικού προϊόντος, ο χώρος μεταξύ των επιμέρους στοιχείων του, το πάχος των τούβλων και άλλες στιγμές. Μπορείτε να τρίψετε τα μείγματα που διαφέρουν σε διαφορετικές αποχρώσεις ανάλογα με το χρώμα του τελικού υλικού. Και είναι επίσης δυνατό να αναμειχθούν διάφορες λύσεις στο χρώμα, επιτυγχάνοντας την απαιτούμενη απόχρωση.

Κατά την προετοιμασία μιας τέτοιας σύνθεσης με τα χέρια σας, πρέπει να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά της τοιχοποιίας και την τοποθεσία του τοίχου. Εάν πρόκειται για δωμάτιο με υψηλή υγρασία, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ενώσεις για τη στεγανοποίηση των ραφών, πράγμα που θα αποτρέψει την πιθανότητα υγρασίας μεταξύ των τούβλων. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα πρόσθετα για λύσεις.

Το πλεονέκτημα του κονιάματος είναι ότι το υλικό σκληραίνει γρήγορα, αλλά η εργασία πρέπει να γίνει προσεκτικά, ώστε να μην υπάρχει λύση στο πρόσωπο του τούβλου. Διαφορετικά, θα είναι δύσκολο να το τρίψετε ή να το πλύνετε αργότερα.

Σε μερικές περιπτώσεις, το τρίψιμο μετά από τούβλο γίνεται με στεγανωτικό σιλικόνης, το οποίο συνήθως δεν έχει χρώμα, αλλά μπορούν να προστεθούν χρωστικές ουσίες σε αυτό.Ένα τέτοιο κονίαμα μετά την ολοκλήρωση της εργασίας θα επιτρέψει να τονίσει το φυσικό χρώμα του τελικού υλικού και να εξομαλύνει την ανωμαλία των ραφών, αν υπάρχει.

Ποσότητα ένωσης για την πλήρωση των ραφών

Όλες οι εργασίες επί του ενέματος πρέπει να πραγματοποιηθούν μόνο μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης υλικών φινιρίσματος. Αξιόπιστα και όμορφα σκουπίστε την απόσταση μεταξύ των μεμονωμένων στοιχείων μπορεί, αν ακολουθήσετε τους κανόνες και τους κανονισμούς. Είναι επίσης σημαντικό ότι η ίδια η τοποθέτηση πραγματοποιείται στην ίδια απόσταση μεταξύ των μεμονωμένων τούβλων, οπότε θα είναι ευκολότερο να γεμίσετε τις ραφές.

Ανάλογα με το πλάτος της ραφής και το βάθος της ίδιας της τοποθέτησης, είναι δυνατόν να υπολογιστεί η ποσότητα υλικού που απαιτείται για την πλήρωσή τους. Για τις ραφές πλάτους μέχρι πλάτους ενός εκατοστού, είναι απαραίτητο να περάσετε 7-8 kg του μείγματος ανά τετραγωνικό μέτρο. Αλλά αυτές οι παράμετροι μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης.

Τεχνολογία Grout

Για να κάνετε όλη τη δουλειά, πρέπει να έχετε ένα εργαλείο, μεταξύ των οποίων το κύριο είναι η σπάτουλα και μια ειδική σακούλα όπου τοποθετείται η σύνθεση. Αλλά και η εργασία για την πλήρωση των ραφών μπορεί να γίνει με μια σύριγγα. Η χρήση αυτών των εργαλείων θα βοηθήσει στη γρήγορη επεξεργασία των ραφών και όχι στη μόλυνση της επιφάνειας του τοιχοποιίας.

Ανάλογα με τη μέθοδο που θα χρησιμοποιήσετε, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε ένα επιπλέον εργαλείο:

 • ικανότητα επίλυσης ·
 • μυστρί?
 • επίπεδο ·
 • μίξερ

Είναι σημαντικό να προετοιμάσετε αρχικά την επιφάνεια και να την καθαρίσετε από την περίσσεια διαλύματος και σκόνης. Το μείγμα τοποθετείται προσεκτικά στις ραφές και συμπιέζεται και η περίσσεια του σβήνεται αμέσως μετά την εφαρμογή, έτσι ώστε να μην στεγνώσει.

Πρέπει να επιλέξετε ένα μείγμα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της χρήσης τους και να αραιωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Συχνά τέτοιες συνθέσεις πωλούνται σε ξηρή μορφή, θα χρειάζεται μόνο να αραιωθούν με νερό και να αναδευθούν. Είναι προτιμότερο να προετοιμάζεται μια τέτοια ποσότητα μίγματος που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο πλοίαρχος κατά τη χρονική περίοδο για την οποία το κονίαμα δεν θα μπορέσει να παγώσει. Επιπλέον, μια παλαιά λύση μπορεί να μειώσει τη στεγανοποίηση των αρθρώσεων και θα δημιουργηθούν ρωγμές όταν στεγνώσουν.

Από αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να αποφασιστεί το στάδιο της τοποθέτησης τούβλων, ανάλογα με το γιατί θα επιλεγεί η μέθοδος τοποθέτησης τούβλων. Κάθε μία από τις τεχνολογίες κονιαμάτων έχει τη δική της τεχνική εκτέλεσης και επομένως πρέπει να τηρείται καθ 'όλη τη διάρκεια της εργασίας. Συνήθως η τοποθέτηση γίνεται με διάφορους τρόπους.

 • Flush. Αυτή είναι η ευκολότερη επιλογή και γίνεται με ένα ημιδιατό μείγμα. Μπορεί να γίνει με το χέρι. Η σύνθεση εφαρμόζεται μεταξύ των τούβλων με μια σπάτουλα και η περίσσεια αφαιρείται. Στο τέλος της εργασίας είναι απαραίτητο να σκουπίσετε την επιφάνεια με ένα σκληρό πανί ή μια βούρτσα για να αφαιρέσετε την περίσσεια.
 • Μέσα Όλο το κονίαμα, το οποίο παραμένει όταν τοποθετείται τούβλο μεταξύ τους, συμπιέζεται και, εάν είναι απαραίτητο, κατασκευάζονται επιπλέον εσοχές. Αυτό θα δημιουργήσει μια κοιλότητα των ραφών, και τα τούβλα θα προεξέχουν προς τα έξω.
 • Κυρτή Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε μια ειδική σπάτουλα, η οποία εκτελείται στην ραφή γεμάτη με κονίαμα. Χάρη σε αυτή τη μέθοδο, οι ραφές έρχονται έξω. Αλλά η διαδικασία απαιτεί ορισμένες δεξιότητες. Δεν μπορούν όλοι να το χειριστούν.
 • Τρίγωνο. Πολύ περίπλοκη διαδικασία και συχνά χρησιμοποιείται για την κονίαμα σε εσωτερικούς χώρους. Για να εκτελέσετε το έργο, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε μια μικρή ποσότητα κονιάματος μεταξύ των τούβλων και να διανείμετε την υπόλοιπη σύνθεση με ένα τρίγωνο. Αυτή η τεχνολογία απαιτεί κάποια εμπειρία από τον πλοίαρχο.
 • Κάτω από την κλίση. Αυτή η μέθοδος είναι απλή και δεν απαιτεί δεξιότητα.Είναι απαραίτητο να μετακινήσετε τη σπάτουλα κατά μήκος της ραφής και να αφαιρέσετε μέρος του διαλύματος, κάνοντας μια μικρή κλίση έως 4 mm σε μια ορισμένη γωνία.

Ειδικές συστάσεις

Έτσι, κατά τη διάρκεια της εργασίας δεν υπάρχουν ελαττώματα και λάθη, πρέπει να διαβάσετε τις συστάσεις των κυρίων.

 • Κατά την παρασκευή της σύνθεσης για ενέματα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν κοσκινισμένα συστατικά έτσι ώστε να μην έχουν μεγάλα κλάσματα.
 • Μετά την προετοιμασία της λύσης, θα πρέπει να αφεθεί να σταθεί για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια να αναμειχθεί ξανά για να βελτιωθεί η ολκιμότητα.
 • Κατά την τοποθέτηση, αποφύγετε την εφαρμογή του κονιάματος στα τούβλα.
 • Εάν η λύση πήρε στο διακοσμητικό φινίρισμα, πρέπει να αφαιρεθεί αμέσως, επιτρέποντας το στέγνωμα.

Το SNiP υποδεικνύει ότι το πάχος της ραφής πρέπει να είναι μέχρι 1 cm και συνεπώς συνιστάται να δημιουργούνται μικρά κενά μεταξύ των ίδιων των τούβλων, προσαρμόζοντας την τιμή ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες στο χώρο εργασίας. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε την έγχυση στις ζεστές μέρες, καθώς η λύση θα σκληρύνει γρήγορα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή της διαδικασίας. Αξίζει επίσης να αρνηθεί κανείς να εργάζεται σε υγρό καιρό.Είναι απαραίτητο να ζυμώσετε το διάλυμα σε μικρές μερίδες για να το παράγετε γρήγορα και να μην τον αφήσετε να παγώσει.

   Όπως μπορεί να φανεί, το κονίαμα είναι ένας υπεύθυνος αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιωθεί η εμφάνιση της κεραμικής ή άλλης επίστρωσης μετά την τελική εργασία και επίσης θα δώσει την ευκαιρία να δημιουργηθεί η πληρότητα του έργου. Το επαγγελματικά παραγεμισμένο κονίαμα θα βελτιώσει την εμφάνιση της βάσης και θα προστατεύσει τον τοίχο από ζημιές. Επιπλέον, θα αυξήσει τις μονωτικές ιδιότητες της τοιχοποιίας, γεγονός που θα της επιτρέψει να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν απαιτεί ετήσιες επισκευές. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται μόνο να εκτελέσετε όλες τις εργασίες σύμφωνα με τις συστάσεις και τους κεφαλαιοποιημένους κανόνες.

   Ένα παράδειγμα εμφιάλωσης μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο