Πώς να βάλετε ένα διακοσμητικό τούβλο;

 Πώς να βάλετε ένα διακοσμητικό τούβλο;

Για τη διευθέτηση του σχεδιασμού ενός διαμερίσματος ή ενός δικού του σπιτιού, ο κτίριο κόσμος είναι έτοιμος να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία υλικών. Από την απλή και απλή ταπετσαρία μέχρι το διακοσμητικό γύψο. Μεταξύ αυτής της λίστας υπάρχουν πολλές ειδικές επιλογές φινιρίσματος, μία από αυτές είναι διακοσμητική τούβλο.

Χαρακτηριστικά υλικού

Παρά την ασυνήθιστη φύση της, το διακοσμητικό τούβλο άρχισε να είναι σε ζήτηση αρκετά πρόσφατα. Κατά την επιλογή των διακοσμητικών επένδυσης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι σε αυτό το είδος διακόσμησης τοίχων, συνειδητοποιώντας ότι το τούβλο είναι τέλεια συνδυασμένο με οποιοδήποτε εσωτερικό.Για να καταλάβετε ποιες ιδιότητες και χαρακτηριστικά είναι εγγενή στο διακοσμητικό τούβλο, θα πρέπει να διαβάσετε καλύτερα με αυτό το υλικό. Μέχρι σήμερα, η αγορά κατασκευών προσφέρει στους αγοραστές διάφορες επιλογές για τοιχοποιία για διακοσμητικά φινιρίσματα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά.

Κλίνκερ

Το κύριο μέρος της σύνθεσης για αυτόν τον τύπο διακοσμητικού τούβλου είναι ο πηλός. Στην κατασκευή του υφίσταται μια ειδική διαδικασία συμπίεσης και μετέπειτα ψήσιμο. Χάρη σε αυτές τις διαδικασίες, οι διακοσμήσεις κλίνκερ αντέχουν ήρεμα τις αλλαγές θερμοκρασίας και καιρικών συνθηκών. Από αυτό προκύπτει ότι αυτός ο τύπος τούβλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για εσωτερική διακόσμηση αλλά και για εξωτερική επένδυση.

Το clinker στα χαρακτηριστικά του χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο αντοχής. Φυσικά, είναι δυνατό να το βλάψει, αλλά θα πρέπει να ασκήσει μέγιστες προσπάθειες και εξοπλισμό κατασκευών. Εκτός από το φρούριο, το κλίνκερ ανέχεται εύκολα την έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία και δεν φοβάται ούτε χημικά στοιχεία. Το υγρό περιβάλλον για διακοσμητικά τούβλα κλίνκερ δεν είναι τρομερό. Φυσικά, απορροφά κάποια υγρασία από εξωτερικές επιρροές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει την εμφάνισή του.Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, το οποίο πέφτει στις προτιμήσεις των κατοίκων των περιοχών με έντονους χειμώνες, το τούβλο κλίνκερ είναι ανοσοποιητικό σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Στην παραγωγική διαδικασία προστίθεται μια χρωστική χρωστική ουσία στη βασική σύνθεση, λόγω της οποίας το τελικό προϊόν αποκτά διάφορες αποχρώσεις, από τις οποίες είναι απαραίτητο να επιλέξει ένα κατάλληλο σύμφωνα με το γενικό στυλ του εσωτερικού. Εκτός από ορισμένα πλεονεκτήματα, το κλίνκερ έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα, είναι η τιμή. Αυτή η επιλογή για την αντιμετώπιση δεν είναι φθηνή σε όλα, αλλά έχοντας πληρώσει μόλις θα είναι δυνατό να είναι ικανοποιημένοι με την ομορφιά του τούβλου διακόσμηση για πολλές δεκαετίες. Ειδικά όταν πρόκειται για το εξωτερικό του σπιτιού.

Γύψος

Γύψος για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά του είναι ευρέως γνωστό στη βιομηχανία κατασκευών και χρησιμοποιείται σε σχεδόν όλες τις εργασίες επισκευής. Είναι πολύ εύκολο και βολικό να συνεργαστείτε μαζί του. Εγκατάσταση του γύψου τούβλο είναι πολύ απλή, για να αντιμετωπίσει αυτό το έργο υπό τη δύναμη οποιουδήποτε προσώπου. Οι φίλοι να κάνουν τα πάντα με τα χέρια τους θα είναι ευτυχείς να μάθουν ότι ένα διακοσμητικό τούβλο με βάση το γύψο μπορεί να γίνει με τα χέρια σας, απλά πρέπει να αποθηκεύσετε επάνω σε ένα μείγμα γύψο και διάφορες μορφές.

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του, ο γύψος είναι ένα πολύ ελκυστικό υλικό.Δεν διστάζει να επεξεργαστεί, λόγω της οποίας έχει μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων παλέτα. Επιπλέον, ο γύψος είναι ασφαλής, η οποία είναι επίσης μια θετική ποιότητα στην εσωτερική διακόσμηση. Το διακοσμητικό τούβλο με βάση τον γύψο έχει θερμομόνωση και ηχομόνωση. Αλλά, παρά τα πολλά πλεονεκτήματα, το υλικό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε κλειστά θερμά δωμάτια, δεδομένου ότι ο γύψος δεν ανέχεται ένα υγρό περιβάλλον και χαμηλή θερμοκρασία.

Πολυουρεθάνη

Η πολυουρεθάνη θεωρείται η πιο οικονομική επιλογή. Αλλά για τη διακόσμηση των χώρων δωμάτιο ή την επένδυση η πρόσοψη του σπιτιού δεν είναι κατάλληλο. Τα βασικά διακοσμητικά τούβλα πολυουρεθάνης χρησιμοποιούνται για τον τερματισμό δημόσιων χώρων. Η εμφάνισή του μοιάζει με το περίγραμμα των τούβλων, αλλά όταν κοιτάζετε προσεκτικά, τα στηρίγματα γίνονται ορατά. Τα κύρια μειονεκτήματα αυτής της εκδοχής του διακοσμητικού τούβλου είναι στη δυσανεξία του ηλιακού φωτός. Υπό την επίδραση της υπεριώδους βαφής γίνεται ξεθωριασμένο, και στη συνέχεια τελειώνει τελείως.

Πλαστικό αφρού

Ο αφρός είναι ένα εύθραυστο υλικό. Τα διακοσμητικά τούβλα από αφρώδες υλικό έχουν πολλές ιδιότητες.Φυσικά, το κόστος αυτού του υλικού θα είναι αόρατο στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Αλλά τα παιδιά, μελετώντας το περιβάλλον, μπορούν να σκοντάψουν, να πέσουν και να χτυπήσουν το κεφάλι τους στον τοίχο, αλλά ο αφρός που βλέπει δεν θα προκαλέσει βλάβη, μαλακώνει μόνο το χτύπημα.

Εκτός από τα τυπικά χαρακτηριστικά των διακοσμητικών τούβλων, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις συνθέσεις που είναι κατάλληλες για την τοποθέτηση αντικειμένων.

 • Για την εγκατάσταση γυψοσανίδων και τούβλων κλίνκερ, η κόλλα τσιμέντου θα είναι η πλέον κατάλληλη. Προσκολλάται στο σκυρόδεμα και το γύψο χωρίς δυσκολία. Δεν φοβάται την επαφή με την υγρασία. Ανυπομονεί εύκολα τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.
 • Γύψιμο με βάση γύψο κατάλληλο αποκλειστικά για εσωτερική διακόσμηση. Η σύνθεσή του μπορεί να αντέξει διακοσμητικά τούβλα κλίνκερ, γύψο και αφρώδεις ποικιλίες.
 • Η μάζα σιλικόνης είναι κατάλληλη για εργασία με κάθε τύπο διακοσμητικών τούβλων. Επιπλέον, η σιλικόνη είναι ένα απαραίτητο υλικό για την τοποθέτηση διακοσμήσεων σε χώρους με υψηλή υγρασία.

Τύποι τοιχοποιίας

Σήμερα, οι σύγχρονοι δάσκαλοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την τοποθέτηση διακοσμητικών τούβλων σε διάφορες μορφές.Τα πιο συνηθισμένα είναι οι μπλοκ, γοτθικές και σταυροειδείς μέθοδοι. Από τις επιλογές που παρουσιάζονται, η απλούστερη τεχνική τοποθέτησης έχει μια μέθοδο μπλοκ. Δεν χρειάζεται να κάνετε ένα σχέδιο. Τα τούβλα στοιβάζονται σε ευθεία γραμμή, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές της κατώτερης ζώνης. Με απλά λόγια, ένα ολόκληρο δείγμα πρέπει να στέκεται πάνω από τη ραφή μεταξύ των δύο στοιβαγμένων τούβλων. Οι ραφές δεν πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους.

Για τη γοτθική μέθοδο τοποθέτησης που απαιτείται να ακολουθεί ορισμένους κανόνες. Πρώτον, ένα συμπαγές τούβλο είναι κολλημένο, αφού υπάρχει ένα μικρό στοιχείο από τούβλα. Η επόμενη σειρά θα πρέπει να γίνει ήδη με μια μικρή μετατόπιση στη δεξιά πλευρά. Σε αυτή την περίπτωση, οι ραφές δεν πρέπει να βρίσκονται μακριά το ένα από το άλλο. Με την ολοκλήρωση του έργου, ο τοίχος από τούβλα θα φαίνεται εξαιρετικά ασυνήθιστος. Η παρουσία διαφόρων μεγεθών διακοσμητικών επενδύσεων δημιουργεί την εντύπωση της χαοτικής τοιχοποιίας, αλλά η παρουσία κάποιου σχεδίου εξακολουθεί να είναι ορατή.

Η μέθοδος εγκάρσιας τοποθέτησης χαρακτηρίζεται από την αυξημένη πολυπλοκότητα της εγκατάστασης. Τα τούβλα πρέπει να έχουν διαφορετικές πλευρές σε εναλλασσόμενη σειρά. Παρατηρώντας τους κανόνες εγκατάστασης, θα διαπιστωθεί ότι η ραφή της νέας γραμμής άρχισε να κινείται ελαφρά σε σχέση με την κάτω ζώνη.

Απαιτούμενα εργαλεία

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τα εργαλεία χωρίς την οποία δεν είναι δυνατόν να γίνει:

 • ταινία μέτρησης;
 • κυβερνήτης.
 • γραφικό μολύβι.
 • βούρτσα?
 • σπάτουλα?
 • επίπεδο ·
 • σχοινί ·
 • κόλλα?
 • είδα

Προετοιμασία της επιφάνειας

Εκτός από την ομορφιά και την πρωτοτυπία, η διακοσμητική επίστρωση από τούβλα σάς επιτρέπει να κρύψετε τις ατέλειες των τοίχων. Ως εκ τούτου, πριν από τοποθέτηση δεν υπάρχει ανάγκη να ευθυγραμμιστεί η βάση. Διαφορετικά, η προετοιμασία της επιφάνειας πρέπει να γίνεται με ειδική τεχνολογία.

 • Οι τοίχοι καθαρίζονται προσεκτικά, απομακρύνονται τα παλιά ταπετσαρία και τα αιωρούμενα χρώματα.
 • Στη συνέχεια, θα πρέπει να απαλλαγείτε από το λίπος. Για να ελέγξετε την παρουσία λιπαρών πλακών πρέπει να χρησιμοποιήσετε νερό.
 • Εάν το διακοσμητικό τούβλο είναι κολλημένο σε ξύλινη ή μεταλλική βάση, τότε η επιφάνεια θα πρέπει να επεξεργαστεί με μονωτικό υλικό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ελαφρύ τσιμεντοκονίαμα.
 • Για να αυξηθεί η αντοχή της πρόσφυσης, σε ολόκληρη την επιφάνεια της βάσης απαιτείται να αφήνετε συχνές γρατζουνιές.

  Μετά την προετοιμασία της βάσης, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση διακοσμητικών τούβλων. Προκειμένου το αποτέλεσμα να ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες, θα πρέπει να θυμάστε μερικούς σημαντικούς κανόνες.

  • Για την ομαλότητα της ραφής μεταξύ των τούβλων, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ειδικές διασταυρώσεις. Τα νύχια μπορούν να χρησιμεύσουν ως ανάλογο των σταυρών.
  • Στο τέλος της τοποθέτησης πρέπει να τρίβονται οι αρμοί μεταξύ των τούβλων. Η ιδανική σύνθεση θα είναι ένα ειδικό μίγμα για την κονίαμα ή το γύψο.
  • Για να διατηρήσετε την εμφάνιση της τελικής διακοσμητικής επιφάνειας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε βερνίκι ξύλου.
  • Στο διαμέρισμα μπορείτε να εξοπλίσετε οποιοδήποτε δωμάτιο με τούλι διακόσμηση. Για παράδειγμα, στο διάδρομο να βερνίκι την επιφάνεια, και στους χώρους για να το βάψετε με χρώμα κατάλληλο για το εσωτερικό.

  Πώς να βάλεις ένα τούβλο με τα χέρια σου;

  Η εγκατάσταση διακοσμητικών πλακιδίων με τη μορφή τούβλων αρχίζει με τον έλεγχο της στάθμης του δαπέδου. Εάν υπάρχουν ελαττώματα, πρέπει να ξανακάνετε μια ευθεία γραμμή και να το περιγράψετε με ένα μολύβι. Η τοποθέτηση των τούβλων είναι απαραίτητη προς την κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω. Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι οι αρθρώσεις δεν πρέπει να συνδυάζονται μεταξύ τους. Αντιμετωπίζοντας το σκάκι.

  Είναι εξαιρετικά δύσκολο να συντάξετε μια πλήρη σύνθεση εκ των προτέρων · όλα γίνονται ήδη στο χώρο εργασίας. Ως εκ τούτου, τα τούβλα επιλέγονται διαφορετικά σε σχήμα και μέγεθος. Αν συμβεί σύμπτωση, μπορείτε να κόψετε ελαφρά το διακοσμητικό στοιχείο,άκρες για να επεξεργαστεί ένα γυαλόχαρτο για να δημιουργήσει την επίδραση της πραγματικότητας. Η μάζα της κόλλας μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στην επιφάνεια όσο και στο πλακίδιο. Κατά την τοποθέτηση είναι πολύ σημαντικό να πιέσετε το τούβλο πιο σκληρά. Λόγω αυτής της ενέργειας, θα γεμιστούν τα κενά στις ραφές και ο πιθανός κενός χώρος στον τοίχο. Αν η περίσσεια αποδειχθεί πολύ, τότε πρέπει να αφαιρεθεί.

  Είναι εύκολο να κολλήσετε το κεραμίδι πάνω στη βάση, το κυριότερο είναι να μην το χάσετε, αφού υπάρχουν μόνο πέντε λεπτά για να διορθωθεί το σφάλμα. Όταν επεξεργάζεστε τις πόρτες και τις πλαγιές, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε εκ των προτέρων ένα σχέδιο κατά προσέγγιση με τη θέση των τούβλων. Η ενέργεια αυτή θα διευκολύνει τη διαδικασία τοποθέτησης διακοσμητικής επιφάνειας. Όταν εργάζεστε με γωνιακούς αρμούς, θα πρέπει να επιδείξετε τη μέγιστη συγκέντρωση και να κάνετε περικοπές υπό γωνία 45 ° με τη βοήθεια του γλεύκους. Ταυτόχρονα, τοποθετήστε τα κεραμίδια έτσι ώστε η γωνία να ήταν ενενήντα μοίρες.

  Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για την ενίσχυση των ραφών μεταξύ των διακοσμητικών τούβλων. Η εμφάνιση της επένδυσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πάχος τους. Μπορείτε να βάλετε διακοσμητικά στοιχεία ο ένας στον άλλο, αλλά η ουσία του σχεδίου θα χαθεί. Έτσι, γίνεται σαφές ότι η διαμόρφωση ενός διακοσμητικού τούβλου υπό τη δύναμη του κάθε ατόμου.Αρχικά γίνεται η σήμανση, μετά την οποία τα τούβλα μπορούν να κολληθούν στον τοίχο. Με τη βοήθεια των σταυρών διατηρείται η ομαλότητα των ραφών.

  Μετά την ολοκλήρωση της κύριας εργασίας, είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε στην διακοσμητική επεξεργασία της επιφάνειας τούβλου. Αυτή η διαδικασία θα είναι το τελικό στάδιο ολοκλήρωσης. Σε μέρη όπου υπάρχουν ελαττώματα με τη μορφή τσιπς, τεμαχίων, καθώς και κοντά σε διακόπτες και πρίζες, απαιτείται να γεμίζονται τα κενά με στόκο σοβά. Για αυτή τη δουλειά μια μικρή σπάτουλα θα κάνει. Εάν η λύση στο πλακίδιο αποδειχθεί περισσότερο από ότι απαιτείται, τότε η περίσσεια πρέπει να αφαιρεθεί με ένα υγρό σφουγγάρι. Το ίδιο ισχύει και για τις ραφές. Οι κενές πρέπει να γεμιστούν με βασικό υλικό.

  Μετά το στέγνωμα, οι ραφές πρέπει να σκουπιστούν. Το γυαλόχαρτο είναι κατάλληλο για αυτή τη διαδικασία. Η εργασία θα διαρκέσει λίγο περισσότερο, αλλά οι γρατσουνιές δεν θα είναι ορατές με βάση τις ραφές. Από τα ίδια τα τούβλα, μετά από ξήρανση ολόκληρης της επιφάνειας, μπορεί να εμφανιστούν γκρίζα κηλίδες. Μια σκληρή βούρτσα θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτά. Στη συνέχεια, κατόπιν αιτήματος των ιδιοκτητών, η επιφάνεια του διακοσμητικού τούβλου καλύπτεται με σύνθεση λάκας ή βαφή.

  Πώς να βάλει ένα διακοσμητικό τούβλο, θα μάθετε από το βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο