Οι λεπτότητες της αποσυναρμολόγησης των δομών από τούβλα

 Οι λεπτότητες της αποσυναρμολόγησης των δομών από τούβλα

Η αποσυναρμολόγηση είναι μια πλήρης ή μερική κατεδάφιση οποιουδήποτε μέρους της δομής. Ένα τέτοιο έργο παρουσιάζει έναν συγκεκριμένο κίνδυνο και, αν γίνει ανάρμοστα, μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση ολόκληρης της δομής. Ως εκ τούτου, είναι υποχρεωμένη να εκτιμήσει προκαταρκτικά την κατάσταση της δομής και να αναπτύξει το έργο, καθώς και να εκτελέσει όλες τις εργασίες σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας και σύμφωνα με μια συγκεκριμένη τεχνολογία.

Προετοιμασία

Πριν προχωρήσετε στη λειτουργία, θα πρέπει να προετοιμάσετε έγγραφα που απαιτούν αποσυναρμολόγηση. Κατά τον επανασχεδιασμό μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχέδια απογραφής, καθώς και τα αποτελέσματα μιας έρευνας των δομών. Στη βάση τους, καταρτίζεται ένα νέο πρόγραμμα σχεδιασμού δωματίων,που εγκρίνεται από την επιτροπή. Αυτό το έγγραφο περιγράφει επίσης τις μεθόδους και τις τεχνολογίες της εργασίας, τα σχήματα και άλλα σημεία. Είναι επίσης σημαντικό να προετοιμάσετε τα απαραίτητα εργαλεία και αξεσουάρ για ασφαλή συμβάντα.

Η όλη διαδικασία χωρίζεται στα ακόλουθα στάδια.

 • Μηχανικός διαχωρισμός των βασικών τμημάτων των δομών στήριξης. Σε αυτή την περίπτωση, όλοι οι σύνδεσμοι αφαιρούνται από τους τοίχους, εάν υπάρχουν, και οι δομές από τούβλα ή πέτρα χαλαρώνουν επίσης.
 • Συλλογή σκουπιδιών και απόβλητα. Ακολουθεί η αφαίρεση των υλικών από την υγειονομική ταφή.
 • Προετοιμασία του χώρου για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων.

Για να αποφευχθεί η εμφάνιση πολλών σκόνης στο δωμάτιο, αρχικά είναι απαραίτητο να υγρανθούν οι τοίχοι με νερό και να αφαιρεθούν οι δομές των παραθύρων και των παραθύρων, αν υπάρχουν, έτσι ώστε να αφαιρεθεί η σκόνη από το δωμάτιο. Επίσης, πριν την αποσυναρμολόγηση του τοίχου από τούβλα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το στόκο ή το γύψο από αυτό ώστε να μην προκαλεί σκόνη. Κατά την εκτέλεση της εργασίας, πρέπει να θυμάστε ότι κατά τη διαδικασία διάσπασης των τοίχων, τα μεμονωμένα τούβλα μπορεί να πέσουν και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό. Ως εκ τούτου, πρέπει να προσέξουμε την ασφάλεια.Εάν οι ηλεκτρικές επικοινωνίες περνούν από τον τοίχο, πρέπει επίσης να αποσυνδεθούν από το δίκτυο.

Όταν αυτοανάλυση των τοίχων τούβλο, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά για αυτό πρέπει να έχετε την απαραίτητη εκπαίδευση και εργαλεία. Επίσης, όταν πραγματοποιείτε τέτοια εργασία, δεν πρέπει να ξεχνάτε την ασφάλειά σας, οπότε θα πρέπει να εξασφαλίσετε την παρουσία γυαλιών και μάσκες.

Αρχικά, η εργασία αρχίζει με την αφαίρεση αρκετών στοιχείων από τον τοίχο. Συνήθως αφαιρέστε τα πάνω και κάτω μέρη, τα οποία βρίσκονται κοντά στην οροφή ή στο πάτωμα. Αυτό εξασθενεί τη δύναμη της δομής και στη συνέχεια μπορεί εύκολα να καταστραφεί. Επίσης, κατά την εργασία, θα πρέπει να προσπαθήσετε να διαχωρίσετε μικρά μεγέθη ώστε να διευκολυνθεί η πραγματοποίησή τους στο μέλλον.

  Συνήθως η αποσυναρμολόγηση των τοίχων αρχίζει από την κορυφή. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι τα μεγάλα δομικά στοιχεία δεν πέφτουν στο πάτωμα, καθώς ενδέχεται να τα βλάψουν. Όταν χρησιμοποιείται χειρωνακτική εργασία:

  • σμίλη?
  • σφυρί?
  • αλυσοπρίονο ·
  • ηλεκτρικό εργαλείο.

  Μερικές φορές το γεγονός περιλαμβάνει τη χρήση μεγάλων κροτώνων, τα οποία καταγράφουν αμέσως το εντυπωσιακό τμήμα του τείχους. Ωστόσο, αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται συνήθως όταν η βάση έχει πάχος άνω των 40 cm και τα τούβλα τοποθετούνται σε ισχυρό κονίαμα.

  Τρόποι εργασίας

  Ανάλογα με την τεχνολογική διαδικασία, η εργασία μπορεί να γίνει αυτόματα ή χειροκίνητα. Εάν οι εμπειρογνώμονες δεν υποτίθεται ότι συμμετέχουν με τον απαραίτητο εξοπλισμό, τότε η ανάλυση γίνεται συνήθως με το χέρι. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ο τοίχος μπορεί εύκολα να αποσυναρμολογηθεί αν τα τούβλα τοποθετηθούν σε ένα μίγμα τσιμέντου ή ασβέστη που δεν έχει πολύ υψηλή συγκέντρωση. Σε αυτή την περίπτωση, η δομή μπορεί να αποσυναρμολογηθεί με ένα pick ή ένα σφυρί. Θα είναι μια ήσυχη και σιωπηλή διαδικασία που μπορεί να γίνει ακόμη και σε ένα ψηλό κτίριο.

  Το πλεονέκτημα αυτού του είδους εργασίας είναι ότι μετά την αποσυναρμολόγηση μπορείτε να πάρετε ένα τούβλο που θα ξαναχρησιμοποιηθεί αργότερα. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να καθαρίσετε μόνο τη λύση. Ωστόσο, εάν τα τούβλα τοποθετούνται σε ισχυρό κονίαμα, τότε απαιτούνται πολλές προσπάθειες για την εκτέλεση του έργου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα χρειαστείτε ένα ηλεκτρικό εργαλείο, για παράδειγμα ένα διάτρητο.

  Διαδικασία αποσυναρμολόγησης

  Εάν είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε την καμινάδα στο χώρο του λέβητα, κατεδαφίστε το περβάζι παραθύρου στο σπίτι ή το φράχτη, τότε θα πρέπει να προετοιμαστείτε για τέτοια εργασία.Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να κάνουν περισσότερο χώρο στο δωμάτιο και να βελτιώσουν τη διάταξη.

  Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι πύλες καπνού ή οι εξόδους σε μπαλκόνια και λότζες πρέπει να αποσυναρμολογούνται από ειδικούς μετά από προκαταρκτικούς υπολογισμούς της φέρουσας ικανότητας της δομής. Συνιστάται επίσης να καλέσετε τους ειδικούς για τη σύνταξη του σχεδίου. Μετά από αυτό, όλα τα έγγραφα συμφωνούνται με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και καθορίζεται η διαδικασία της ανάπλασης.

  Για την κατεδάφιση τέτοιων δομών χρησιμοποιείται συνήθως μέθοδος σοκ, η οποία μπορεί να παρασχεθεί μόνο με ηλεκτρικά εργαλεία. Είναι σημαντικό να ασφαλίσετε την περιοχή και να καθορίσετε το πάχος των τοίχων ή της καμινάδας. Η επιλογή του εξοπλισμού και η ισχύς του εξαρτώνται από αυτό. Εάν ο τοίχος βρίσκεται σε τσιμεντοκονίαμα, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο διαμαντιών με το οποίο μπορείτε να επιτύχετε ακρίβεια κοπής. Αυτός ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται επίσης όταν απαιτείται η προσεκτική αποσυναρμολόγηση και η διασφάλιση ακριβούς κοπής.

   Η ανάγκη αποξήλωσης της καμινάδας στο χώρο του λέβητα μπορεί να προκύψει σε περιπτώσεις όπου η ίδια η κατασκευή είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή απαιτείται η επαναπροσδιορισμός της επιχείρησης στην κατασκευή της οποίας βρίσκεται αυτός ο αγωγός.Ως εκ τούτου, ακόμη και εκείνες οι καμινάδες που είναι σε καλή τεχνική κατάσταση και μπορούν να λειτουργήσουν για αρκετές ακόμη δεκαετίες συχνά υποβάλλονται σε κατεδάφιση.

   Όλες οι εργασίες γίνονται με τη βοήθεια βιομηχανικών ορειβατών, γεγονός που επιτρέπει την επίτευξη των ακόλουθων πλεονεκτημάτων:

   • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
   • χωρίς σκόνη.

    Εάν ο σωλήνας είναι σε κακή κατάσταση, προτιμάται η μέθοδος της κατευθυνόμενης έκρηξης ή κυλίνδρου. Αλλά η βιομηχανική ορειβασία είναι ο φθηνότερος και πιο πρακτικός τρόπος να κατεδαφιστούν τέτοιες δομές.

    Χαρακτηριστικά της μεθόδου:

    • η αποσυναρμολόγηση του τούβλου γίνεται ξεχωριστά και το υλικό εκκενώνεται στον σωλήνα, πράγμα που επιτρέπει να μην χρησιμοποιείται ο χώρος κοντά του από το εξωτερικό.
    • η περίοδος αποσυναρμολόγησης ενδέχεται να καθυστερήσει για αρκετές εβδομάδες ανάλογα με το μέγεθος της δομής.
    • εφαρμόζονται ειδικές τεχνικές και εργαλεία.

    Κατά την εκτέλεση αυτών των εργασιών, πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτές οι δραστηριότητες συνιστούν απειλή για το άτομο, καθώς και άλλα κτίρια που βρίσκονται κοντά στον αγωγό, επομένως η αποσυναρμολόγηση γίνεται μόνο σύμφωνα με ένα σχέδιο που έχει ήδη προετοιμαστεί και συμφωνηθεί με τη συμμετοχή επαγγελματιών.

    Αφαίρεση χωρισμάτων και τοίχων

    Ανάλογα με το σκοπό των δομών, προσδιορίζονται οι μέθοδοι διάλυσης. Εάν πρόκειται για διαχωρισμό μεταξύ των δωματίων, τότε όλη η εργασία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα χρησιμοποιώντας ένα συμβατικό puncher ή ένα σφυρί. Εάν η βάση του φορέα, τότε αυτό συνεπάγεται τη χρήση υποστυλώματος, η οποία δεν θα επιτρέψει τη δομή να καταρρεύσει. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσει η αποσυναρμολόγηση από την πόρτα, χτυπώντας σταδιακά πάνω από το τούβλο με τη βοήθεια ενός σφυριού. Όταν εκτελείτε εργασίες, είναι απαραίτητο να αφαιρείτε περιοδικά τα απορρίμματα.

    Συμβουλές

    Κατά την εκτέλεση όλων των παραπάνω εργασιών πρέπει να τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας:

    • Εγκατάσταση προειδοποιητικών πινακίδων στο χώρο
    • δεν επιτρέπεται ταυτόχρονη αφαίρεση αρκετών τοίχων ταυτόχρονα.
    • Απαγορεύεται να αγνοήσουμε τις κατασκευές που μπορεί να καταρρεύσουν μόνοι τους.

    Όπως μπορεί να φανεί, η αποσυναρμολόγηση των χωρισμάτων ή των τοίχων σε οποιοδήποτε κτίριο είναι μια μάλλον περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί συγκεκριμένη εμπειρία και εργαλεία. Επίσης, είναι απαραίτητο να εξετάσουμε πρώτα την τεχνολογική διαδικασία και να συντονίσουμε όλες τις λεπτομέρειες των δραστηριοτήτων με τις ρυθμιστικές αρχές (ZhEKami). Μόνο μετά από αυτό μπορείτε να φτάσετε στην εργασία, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια του εαυτού σας και άλλων.Αν το έργο γίνει εσφαλμένα ή δεν συμφωνηθεί με τις αρχές, τότε μπορείτε να πάρετε ένα πρόστιμο γι 'αυτό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχουν συνέπειες που θα είναι πολύ δύσκολο να εξαλειφθούν.

    Σχετικά με την αποσυναρμολόγηση διαφόρων κτιρίων και κατασκευών, δείτε το παρακάτω βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο