Τι είναι ένα εύκαμπτο τούβλο και πώς να το χρησιμοποιήσετε;

Για όσους εκτιμούν τις αισθητικές ιδιότητες των τούβλων, τα λεγόμενα εύκαμπτα τούβλα μπορούν να αποτελέσουν ένα ενδιαφέρον υλικό όχι μόνο για προσόψεις αλλά και για εσωτερική διακόσμηση. Αυτό το σύγχρονο υλικό είναι βολικό στην εργασία και ανοίγει μεγάλες ευκαιρίες για τη διακόσμηση διαφόρων επιφανειών.

Τι είναι αυτό;

Στον πυρήνα του, ένα εύκαμπτο τούβλο είναι μια ποικιλία πλακιδίων που από την πλευρά του μοιάζει πολύ με τούβλο. Η τεχνολογία κατασκευής ενός τέτοιου προϊόντος περιλαμβάνει τη χρήση λεπτής χαλαζιακής άμμου και ειδικών ρητινών με τη συμπερίληψη διαφόρων χρωστικών που δίνουν στο προϊόν μια ιδιαίτερη σκιά. Κάθε πλακίδιο έχει λακαρισμένο προστατευτικό στρώμα που δεν επιτρέπει την αλλοίωση της εμφάνισής του υπό την επίδραση της υπεριώδους και μηχανικής πρόσκρουσης.

Ένα τέτοιο υλικό φινιρίσματος κάμπτει καλά, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση του σε καμπύλες επιφάνειες. Χάρη σε αυτό, μπορείτε να τελειώσετε όμορφα διάφορες κόγχες και προεξοχές, κολώνες και άλλα στοιχεία του κτιρίου. Υπάρχουν πολλά πρότυπα κεραμιδιών που διαφέρουν ως προς το μέγεθος. Αυτά είναι 240 × 71, 240 × 65, 210 × 50 χιλιοστόμετρα. Το πάχος του προϊόντος είναι 4 χιλιοστά.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα "τούβλο" δώδεκα χρωμάτων. Αυτά είναι λευκά, κίτρινα, τούβλα, καφέ, πορτοκαλί, ροζ και ούτω καθεξής. Οι κατασκευαστές προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα κατασκευής υλικού με χρώμα που απαιτείται από τον πελάτη. Για το φινίρισμα μπορείτε να αγοράσετε όχι μόνο μεμονωμένα πλακάκια, αλλά και το υλικό στο πλέγμα. Το εύκαμπτο τούβλο είναι προσυναρμολογημένο σε ολόκληρα τμήματα, τα οποία κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης μπορούν να κολληθούν γρήγορα στον τοίχο, πράγμα που επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία εργασίας.

Πλεονεκτήματα και αδυναμίες

Τα εξωτερικά εύκαμπτα τούβλα έχουν πολλά πλεονεκτήματα.

 • Είναι ανθεκτικό στο ηλιακό φως. Χάρη στις χρωστικές που χρησιμοποιούνται όταν ο χρωματισμός δεν καίγεται.
 • Διατηρεί μηχανικά φορτία. Δεν δημιουργεί ρωγμές και μάρκες.
 • Η υγρασία δεν περνά μέσα από το εύκαμπτο τούβλο.
 • Οικολογικά ασφαλές.
 • Τυπικά αντέχει σε τεράστιες πτώσεις θερμοκρασίας από συν ογδόντα πέντε βαθμούς έως μείον τριάντα πέντε.
 • Έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα.
 • Η διάρκεια ζωής τέτοιων φινιρισμάτων είναι ένα τέταρτο του ενός αιώνα.

Εκτός από τα πλεονεκτήματα, το υλικό αυτό έχει τα μειονεκτήματά του. Οι αναθεωρήσεις των καταναλωτών δείχνουν ότι το φινίρισμα στην πρόσοψη είναι δύσκολο να καθαριστεί από τη βρωμιά που εμφανίζεται αναπόφευκτα ως αποτέλεσμα της καθίζησης, της καθίζησης της σκόνης κ.ο.κ.

Ένα τέτοιο πλακίδιο απορρίπτεται με δυσκολία, ενώ τα αλκαλικά απορρυπαντικά μπορούν να χαλάσουν το προστατευτικό στρώμα των εύκαμπτων τούβλων. Αυτό το υλικό για εσωτερική διακόσμηση είναι παρόμοιο με την αξιοπρέπεια της πρόσοψης.

 • Αυτό το εύκαμπτο τούβλο είναι ανθεκτικό σε τριβές, σοκ και άλλες μηχανικές καταπονήσεις.
 • Ασφαλής για την ανθρώπινη υγεία.
 • Έχει μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση που επιτρέπει στον σχεδιαστή του εσωτερικού να συνειδητοποιήσει πλήρως τις δημιουργικές του ιδέες.
 • Δεν ξεθωριάζει.
 • Εξυπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια.
 • Αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες.
 • Εύκολη εγκατάσταση επειδή είναι απλά κομμένη. Το φινίρισμα δεν απαιτεί ειδικά στοιχεία για τη διευθέτηση της επιφάνειας στις γωνίες.
 • Μπορείτε να "χαράξετε" ένα τέτοιο τούβλο γρήγορα και χωρίς προβλήματα.
 • Η τιμή του εύκαμπτου τούβλου "δεν δαγκώνει".

Μεταξύ των ελλείψεων, καθώς και με ένα ευέλικτο τούβλο πρόσοψης, μπορούν να εντοπιστούν ορισμένα προβλήματα.

 • Αυτή είναι η δυσκολία στη φροντίδα που συνδέεται με τη χρήση αλκαλικών απορρυπαντικών.
 • Το φινίρισμα κάτω από ένα τούβλο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγγραφή σε πολλά σύγχρονα στυλ.
 • Υπάρχει ένα εύκαμπτο τούβλο με αδικαιολόγητα υψηλή τιμή. Ταυτόχρονα, για μια μικρή χρέωση, μπορείτε εύκολα να τρέξετε σε φθηνό υλικό που γρήγορα θα απογοητεύσει.
 • Τα "τούβλα" του ίδιου χρώματος από διαφορετικές παρτίδες μερικές φορές διαφέρουν ως προς την εμφάνιση, γεγονός που παραβιάζει την ποιότητα του φινιρίσματος.

Πεδίο εφαρμογής

Αν μιλάμε για ένα εύκαμπτο τούβλο για την πρόσοψη, αυτό το υλικό έχει τα πλεονεκτήματά του έναντι των κεραμικών πλακιδίων που έχουν δοκιμαστεί με το χρόνο, αφού το βάρος του υλικού είναι πολύ χαμηλότερο. Δεν είναι τρομερό να τελειώσετε με αυτό το "τούβλο" ακόμη και μια παλιομοδίτικη πρόσοψη. Το υλικό είναι καλά συνδεδεμένο με πέτρα, γύψο, σκυρόδεμα ή ξύλινη βάση, αφαιρώντας ρωγμές και προσκρούσεις από τα μάτια.

Μέσα στα κτίρια, τα πιο εύκαμπτα τούβλα χρησιμοποιούνται συχνότερα για διαστρώσεις, διάδρομους, μπαλκόνια και κουζίνες. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό υλικό για διακόσμηση τζακιών και ασυνήθιστων καμπυλόγραμμων αρχιτεκτονικών στοιχείων.Είναι δυνατόν να καλυφθεί όλο το τοίχωμα με τέτοιο υλικό και είναι δυνατόν να διακοσμηθούν, για παράδειγμα, μόνο οι γωνίες. Για το φινίρισμα επιλέγετε συχνά πλακάκια με διαφορετικές αποχρώσεις. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ασυνήθιστο σχέδιο στα δωμάτια.

Πώς να επιλέξετε;

Κατά την επιλογή ενός εύκαμπτου τούβλου για τη διακόσμηση του δωματίου πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς κανόνες. Το υλικό τελικής επεξεργασίας πρέπει να ταιριάζει καλά στο στυλ του δωματίου. Όταν επιλέγετε χρώματα, πρέπει να λάβετε υπόψη το γενικό σχέδιο χρώματος που επιλέξατε για να δημιουργήσετε μια εικόνα του χώρου.

Επιλέγοντας ένα εύκαμπτο τούβλο, πρέπει να αξιολογήσετε με ακρίβεια την ποιότητά του. Είναι απαραίτητο να μελετηθεί προσεκτικά η συνοδευτική τεκμηρίωση για το υλικό, το οποίο παρουσιάζει όλα τα χαρακτηριστικά ενός εύκαμπτου τούβλου. Δεν πρέπει να αγοράσετε σε χαμηλή τιμή. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το υλικό τελικής επεξεργασίας δεν περιέχει επιβλαβείς ουσίες, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν πρόκειται για το σχεδιασμό μέσα στο κτίριο.

Πώς να διακοσμήσετε το δωμάτιο;

Η τοποθέτηση εύκαμπτων τούβλων δεν ανήκει στην κατηγορία σύνθετων διαδικασιών. Ένα άτομο χωρίς ιδιαίτερη οικοδομική εκπαίδευση ή πολυετή εμπειρία σε αυτόν τον τομέα μπορεί να αντιμετωπίσει το έργο της φινιρίσματος αυτού του υλικού. Ένα ακριβό ειδικό εργαλείο δεν χρειάζεται επίσης εδώ.Θα χρειαστεί ειδική κόλλα για εύκαμπτα τούβλα. Μπορεί να είναι μια σκόνη που πρέπει να αραιωθεί σε μια ορισμένη ποσότητα νερού, ή μπορεί να είναι ένα μίγμα έτοιμο για χρήση.

Ξεκινώντας, πρέπει πρώτα να προετοιμάσετε την επιφάνεια στην οποία θα τοποθετηθεί ένα εύκαμπτο τούβλο. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ισοπεδώσει και να καθαρίσει τη σκόνη. Για ευθυγράμμιση χρησιμοποιείται η συνήθης λύση που προορίζεται για τέτοιους σκοπούς. Στη συνέχεια, το τοίχωμα προετοιμάζεται με αντισηπτικό. Το φινίρισμα από ένα εύκαμπτο τούβλο γίνεται σε θερμοκρασία όχι μικρότερη από πέντε βαθμούς θερμότητας. Αν το δωμάτιο είναι πολύ κρύο, το τελειωτικό υλικό δεν θα κολλήσει κανονικά στην επιφάνεια.

Η σήμανση εφαρμόζεται στον τοίχο, καλύπτεται με ένα συγκολλητικό διάλυμα πάχους περίπου δύο χιλιοστών. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα με δόντια, επιτρέποντάς σας να διανείμετε την κόλλα στον τοίχο σε ομοιόμορφο στρώμα. Στη συνέχεια, τα κεραμίδια τοποθετούνται σε σειρές. Ο πρώτος μπορεί να ξεκινήσει με το σύνολο, στη δεύτερη σειρά - πρώτα κόψτε το μισό. Για να κόψετε ένα ολόκληρο εύκαμπτο τούβλο, αρκεί να χρησιμοποιήσετε ψαλίδια με καλά ακονισμένα. Χάρη σε αυτή τη μέθοδο σχηματισμού ενός "σχεδίου", είναι δυνατόν να μιμηθούμε τούβλα.

Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε την ακρίβεια στην εργασία έτσι ώστε τα κενά μεταξύ των πλακιδίων να είναι τα ίδια. Αν οι ραφές δεν είναι ομοιόμορφες, τότε ολόκληρο το βλέμμα θα χαλάσει. Όταν στρέφεται, το κεραμίδι στροφές, που το κάνει όμορφα σχεδιασμένο. Εάν είναι δύσκολο να εργαστείτε με κάθε μεμονωμένο στοιχείο ή δεν υπάρχει χρόνος για αυτό, μπορείτε να καταφύγετε στη χρήση εύκαμπτων τούβλων στο δίκτυο. Αυτό θα απλοποιήσει σημαντικά την περίπτωση, και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πιο άξιος. Για να δώσετε μια όμορφη εμφάνιση στις ραφές, δεν χρειάζεστε ενέματα. Η κόλλα σε αυτά ευθυγραμμίζεται με τη χρήση μιας λεπτής υγρής βούρτσας, η οποία αφαιρεί την περίσσεια.

Πώς να φροντίζετε;

Η ευκολία ενός εύκαμπτου τούβλου είναι ότι είναι εύκολο να αντικατασταθεί. Είναι δυνατόν να πλυθεί μια τέτοια κάλυψη με ένα συνηθισμένο υγρό πανί ή σφουγγάρι, αλλά χωρίς φανατισμό. Η ισχυρή πίεση είναι ικανή να παραμορφώσει τα στοιχεία της "τοιχοποιίας". Για να μην καταβληθούν προσπάθειες, η υγρή επεξεργασία πρέπει να διεξάγεται συστηματικά. Στη συνέχεια, στην επιφάνεια δεν θα είναι δυνατή η συσσώρευση μεγάλης ποσότητας σκόνης, η οποία θα είναι δύσκολο να καθαριστεί. Χάρη στις απλές διαδικασίες, μια τέτοια επίστρωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και να ευχαριστήσει το μάτι.

Στο επόμενο βίντεο θα βρείτε ένα master class για την τοποθέτηση εύκαμπτων τούβλων.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο