Χαρακτηριστικά τούβλων σύμφωνα με την GOST

Το τούβλο από πηλό ήταν και παραμένει το πιο περιζήτητο υλικό για διακόσμηση και κατασκευή κτιρίων. Είναι καθολικό, με τη βοήθειά του μπορείτε να χτίσετε δομές οποιουδήποτε σχήματος, καθώς και να μονώσετε, να διακοσμήσετε δωμάτια και να εκτελέσετε άλλες εργασίες. Όλες αυτές οι απαιτήσεις διέπονται από το GOST 530-2007.

Τι είναι;

Η οικοδομική πέτρα (τούβλο) είναι ένα κομμάτι προϊόν που κατασκευάζεται από πηλό και τοποθετείται σε μια λύση. Το πρότυπο προϊόν έχει ρυθμιζόμενες διαστάσεις 250x120x65 mm και είναι παραλληλεπίπεδο με λείες άκρες και άκρες.

Όλοι οι τύποι δομικών λίθων κατασκευάζονται σύμφωνα με ένα ενιαίο πρότυπο, ανεξάρτητα από το αν είναι κατασκευασμένο ή κατασκευασμένο. Τέτοιες απαιτήσεις επιβάλλονται στα τούβλα κλίνκερ, παρά το γεγονός ότι γίνεται με διαφορετική τεχνολογία,ως εκ τούτου, έχει υψηλότερα χαρακτηριστικά αντοχής, γεγονός που καθιστά δυνατή την εφαρμογή τέτοιων προϊόντων σε χώρους όπου επηρεάζονται σημαντικά φορτία στην επιφάνεια. Το κόστος ενός τέτοιου προϊόντος θα είναι πολύ υψηλότερο από το συνηθισμένο ισοδύναμο.

Είδη

Το τούβλο σήμερα παρουσιάζεται σε διάφορες μορφές.

 • Ιδιωτικός. Ένα συνηθισμένο τούβλο με τυπικές διαστάσεις που δεν έχει κενά μέσα. Το κόστος του είναι διαθέσιμο, χρησιμοποιείται για την κατασκευή διαφόρων δομών.
 • Πλήρης σώμα Υπάρχει μικρός αριθμός κενών, ο συνολικός όγκος των οποίων δεν υπερβαίνει το 13% του όγκου του ίδιου του προϊόντος.
 • Κοίλο Έχει διαφορετικές διαμορφώσεις κενών στο σώμα, οι οποίες μπορούν να διαπερνούν και να μην διαπερνούν.
 • Πρόσοψη. Παρουσιάζεται σε διάφορες μορφές, εφαρμόζεται για το φινίρισμα των προσόψεων.
 • Κλίνκερ. Διαφέρει σε υψηλή ανθεκτικότητα, δεν απορροφά νερό. Χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό υλικό για το σχεδιασμό του τοπίου. Οι διαστάσεις είναι ίδιες με αυτές του τυποποιημένου προϊόντος, αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορεί να γίνει σε άλλες παραμέτρους.
 • Προσώπου. Αναφέρεται στα διακοσμητικά υλικά, αλλά τα χαρακτηριστικά δεν είναι κατώτερα από τα συνηθισμένα τούβλα.Πληροί όλες τις απαιτήσεις για δύναμη και άλλους δείκτες.
 • Κεραμική πέτρα. Ένα προϊόν από κεραμικά, το οποίο έχει πολλά κενά μέσα και διαφέρει από τα κανονικά τούβλα από το μεγάλο του μέγεθος.

Σήμανση και ονομασία

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά αντοχής των τούβλων χωρίζονται σε 7 τύπους. Η αντοχή υποδεικνύεται με το γράμμα "M" και την αριθμητική τιμή που ακολουθεί. Για την κατασκευή μικρών υποστατικών, περιφράξεων και χαμηλών κτιρίων χρησιμοποιήθηκαν συνηθισμένα τούβλα M100-M200. Εάν απαιτείται η ανέγερση μιας πολυώροφης κατασκευής ή η χρήση ενός τούβλου σε χώρους όπου θα εφαρμοστούν μεγάλα φορτία, συνιστάται να προτιμάτε τα προϊόντα της μάρκας M300 και παραπάνω.

Ο αριθμός παρτίδας και η μάζα του εμφανίζονται στην επιφάνεια οποιουδήποτε κεραμικού προϊόντος. Οι κατασκευαστές μπορούν να καθορίσουν άλλα δεδομένα που δεν έρχονται σε αντίθεση με τα πρότυπα και παρέχουν την ευκαιρία ταχείας αναγνώρισης των προϊόντων ενός συγκεκριμένου κατασκευαστή.

Χαρακτηριστικά

 • Η κύρια απαίτηση που επιβάλλεται στο πρόσωπο τούβλο είναι η εμφάνισή του. Συνήθως, τέτοια προϊόντα έχουν υφή, υαλοπίνακες επιστρώσεις με την εφαρμογή μιας συγκεκριμένης ανακούφισης.Τα κανονικά τούβλα δεν έχουν διακόσμηση στην επιφάνειά τους. Παράγονται με φυσικό χρώμα και, αν χρειαστεί, βαμμένα στην επιθυμητή σκιά μετά από επίστρωση.
 • Σύμφωνα με το GOST 5040-96, επιτρέπεται μια ελαφρά απόκλιση των διαστάσεων και των χαρακτηριστικών των συνηθισμένων τούβλων, μεταξύ των οποίων μπορούν να σημειωθούν οι ρωγμές, οι ρωγμές, οι εκδορές και άλλα ελαττώματα. Σε αυτή την περίπτωση, τα ίδια ελαττώματα πρέπει να αποκλείονται από το μπροστινό τούβλο, το οποίο στη συνέχεια δεν θα επικαλυφθεί.
 • Ο προσόψεως τούβλο είναι ακριβότερος, ειδικά αν ισχύει για τις πέτρες της πρώτης τάξης Sha 5, η οποία δεν πρέπει να έχει ελαττώματα στην επιφάνειά του. Η παρουσία των κενών τούβλου μειώνει το βάρος του, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μείωση της πίεσης στην θεμελίωση κατά τη διάρκεια της κατασκευής τοίχων. Επίσης, τέτοια τούβλα χρησιμοποιούνται αντί πλακιδίων για την τελική κατασκευή ήδη χτισμένων κατοικιών. Ταυτόχρονα, η πρόσοψη επηρεάζεται από ένα ελάχιστο φορτίο, ενώ η ίδια η κατασκευή έχει μια ελκυστική εμφάνιση. Τέτοιες επιφάνειες καθαρίζονται εύκολα και διατηρούνται καθαρά.

Πλεονεκτήματα και αδυναμίες

Κάθε τούβλο από τούβλα έχει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του, όπως και άλλα υλικά.

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

 • υψηλές τιμές πυκνότητας.
 • αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 • πρακτικότητα χρήσης ·
 • αντοχή στη φωτιά.
 • φιλική προς το περιβάλλον?
 • την ικανότητα εκτέλεσης διαφόρων σχεδίων ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού ·
 • ένα ευρύ φάσμα προϊόντων?
 • με την εμπειρία, η τοιχοποιία μπορεί να γίνει από μόνη της.
 • αισθητικές ιδιότητες.

Μειονεκτήματα:

 • ευπάθεια ·
 • μάλλον υψηλό κόστος ορισμένων τύπων τούβλων.
 • με δυσμενείς παράγοντες, μπορεί να εμφανιστεί έκρηξη επιφάνειας.
 • η τοιχοποιία απαιτεί ορισμένες δεξιότητες.

Μεταφορά και αποθήκευση

Εάν είναι απαραίτητο να μεταφέρονται τα τούβλα, πρέπει να συσκευάζονται σε ειδικό υλικό ή να τοποθετούνται σε παλέτες, τα οποία θα τους προστατεύουν από τις ατμοσφαιρικές και άλλες επιπτώσεις. Τα προϊόντα από την ίδια παρτίδα τοποθετούνται σε παλέτες, έτσι ώστε να μην διαφέρουν στις παραμέτρους και το χρώμα. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αποθηκεύσετε τούβλα σε ανοικτούς χώρους, λαμβάνοντας υπόψη την εποχικότητα.

Η μεταφορά πραγματοποιείται από οποιοδήποτε αυτοκίνητο ή άλλο είδος μεταφοράς, σύμφωνα με τις απαιτήσεις. Οι παλέτες με τούβλα τοποθετούνται στο σώμα για να αποφευχθεί η πτώση και η βλάβη.

Πριν από την πώληση, όλα τα τούβλα πρέπει να ελέγχονται για τη συμμόρφωση με τα πρότυπα.Όλες αυτές οι δραστηριότητες διεξάγονται στο εργοστάσιο που τις κατασκευάζει. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, επιλέγονται τυχαία δείγματα τα οποία δοκιμάζονται και δοκιμάζονται για αντοχή στον παγετό, αντοχή, απορρόφηση νερού και άλλα χαρακτηριστικά. Όλα αυτά τα δεδομένα αναφέρονται στο διαβατήριο του προϊόντος.

Μέθοδοι δοκιμής

Προκειμένου ένας οργανισμός να πουλήσει τα προϊόντα του, είναι απαραίτητο να τα δοκιμάσει εκ των προτέρων. Αυτό γίνεται σε εργαστήρια όπου επαληθεύονται τα ακόλουθα χαρακτηριστικά.

 • Αποκλίσεις γεωμετρίας. Σε αυτή την περίπτωση, οι παράμετροι των προϊόντων ελέγχονται με ένα χάρακα. Οι αποκλίσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις απαιτήσεις των προτύπων σύμφωνα με την GOST.
 • Απορρόφηση. Αρχικά, ο τοίχος ζυγίζεται και στη συνέχεια τοποθετείται σε νερό για 24 ώρες, μετά από τον οποίο ζυγίζεται και πάλι. Η διαφορά στην απόδοση καθορίζει το βαθμό απορρόφησης.
 • Αντοχή Το δείγμα τοποθετείται κάτω από την πρέσα, όπου τοποθετείται μια ορισμένη πίεση. Ως αποτέλεσμα αυτής της δοκιμής, προσδιορίζεται η ικανότητα του προϊόντος να αντέχει σε ένα συγκεκριμένο βάρος.
 • Αντίσταση παγετού. Το δείγμα τοποθετείται σε ειδικό θάλαμο, όπου εκτίθεται σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες εναλλάξ.Όλοι αυτοί οι κύκλοι υπολογίζονται, πράγμα που καθιστά δυνατό τον προσδιορισμό του αριθμού των κύκλων κατάψυξης / απόψυξης του προϊόντος κατά τη διάρκεια της περαιτέρω λειτουργίας του.
 • Πυκνότητα Προσδιορίζεται χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή.
 • Θερμική αγωγιμότητα. Η αντίσταση στη μεταφορά θερμότητας και η δυνατότητα αποθήκευσης θερμότητας στο δωμάτιο ελέγχεται.

Μετά από επιτυχείς δοκιμές, ο κατασκευαστής λαμβάνει πιστοποιητικό συμμόρφωσης για τα εμπορεύματα.

Χαρακτηριστικά επιλογής

Για να αποφύγετε την σπατάλη χρημάτων και να κάνετε μια συμφωνία, απαραίτητο όταν επιλέγετε ένα τούβλο για να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα σημεία.

 • Η εμφάνιση του προϊόντος. Το τούβλο θα πρέπει να έχει ένα ομοιόμορφο χρώμα, το οποίο λέει ότι δεν είναι πάνω από στεγνώσει.
 • Τα προϊόντα δεν πρέπει να έχουν μηχανική βλάβη στην επιφάνεια. Επιτρέπεται όχι περισσότερο από 2-3 τοις εκατό τέτοιων τούβλων στο πάρτι.
 • Όλα τα προϊόντα πρέπει να συσκευάζονται και να πιστοποιούνται.
 • Αξίζει να αρνηθεί κανείς να αγοράσει προϊόντα από μη επαληθευμένους κατασκευαστές.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι GOSTs είναι σημαντικοί όχι μόνο για τους κατασκευαστές αλλά και για τους αγοραστές. Εάν οι τελευταίοι θα έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο προϊόν, αυτό θα τους επιτρέψει να αποφύγουν την αγορά υλικού χαμηλής ποιότητας.

Πώς να επιλέξετε ένα τούβλο, θα μάθετε στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο