Πώς να βάψετε μια επιφάνεια από τούβλα;

 Πώς να βάψετε μια επιφάνεια από τούβλα;

Το τούβλο είναι ένα πολύ δημοφιλές οικολογικό υλικό για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Συχνά η αρχική του μορφή δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις μας. Τότε τίθεται το ζήτημα της διακόσμησης αυτού του οικοδομικού υλικού. Πώς και πώς μπορεί να γίνει αυτό; Αναλύουμε παρακάτω.

Πώς να επιλέξετε ένα χρώμα;

Στην αγορά οικοδομικών υλικών υπάρχει σήμερα μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων. Διαφέρουν ως προς τη σύνθεση, τη βάση, το πεδίο εφαρμογής και την τιμή. Επιλέγοντας τη σωστή βαφή ποιότητας - το κλειδί για μεγάλη κάλυψη υπηρεσίας.Για να το αγοράσετε πρέπει να πλησιάσετε πολύ προσεκτικά.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να απαντήσετε στην ερώτηση, σε ποιο τείχος πρόκειται να ζωγραφίσετε; Θα είναι εσωτερική ή εξωτερική;

Επιλογή για υπαίθρια εργασία

Επιλέγοντας χρώμα για τη ζωγραφική στους τοίχους της εξοχικής κατοικίας σας ή οποιαδήποτε άλλη δομή, δώστε προσοχή σε μια σειρά παραμέτρων.

 • Διαπερατότητα ατμών. Αυτός ο δείκτης είναι ζωτικής σημασίας εάν ολόκληρος ο τοίχος είναι κατασκευασμένος από τούβλο. Με τη ζωγραφική της πρόσοψης σφικτά με το χρώμα, θα στερήσει τα τείχη της ευκαιρίας να "αναπνεύσει". Οι αρμόδιοι κατασκευαστές για τους σκοπούς αυτούς παρέχουν ειδικά κενά εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα που δεν έχει υψηλή ή μέτρια αγωγιμότητα ατμού. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τα κτίρια των οποίων η πρόσοψη είναι διακοσμημένη μόνο με τούβλα · ​​έχουν μόνο επένδυση.
 • Έχετε παρατηρήσει ότι πολύ συχνά το χρώμα στις ραφές είναι το πρώτο που σπάει. Αυτό οφείλεται στην αναλφαβητική επιλογή του υλικού. Το γεγονός είναι ότι η σύνθεση του μίγματος σκυροδέματος περιλαμβάνει αλκαλικά. Δεν είναι όλα τα χρώματα ανθεκτικά σε αυτό, οπότε κατά την επιλογή, αξίζει να δοθεί προσοχή σε αυτή την πτυχή.
 • Ανθεκτικό στο νερό. Διαφορετικοί τύποι τούβλων έχουν το δικό τους ρυθμό απορρόφησης της υγρασίας, οπότε το υλικό πρέπει να προστατεύεται. Η βαφή αντιμετωπίζει καλά αυτό.Δεν πρέπει να περάσει ή να απορροφήσει νερό.
 • Είναι απαραίτητο να το πάρετε με μεγάλη πρόσφυση. Το χρώμα πρέπει να προσκολλάται καλά στην επιφάνεια στην οποία εφαρμόζεται. Την ίδια στιγμή το τούβλο είναι ένα πορώδες δομικό υλικό. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη. Για να μειωθεί η κατανάλωση βαφής, πρέπει να έχει υψηλή κρυψώνα (για να καλύψει το προηγούμενο στρώμα).

Τύποι χρωμάτων για υπαίθρια διακόσμηση

Υπάρχουν διάφοροι τύποι που είναι κατάλληλοι για τη βαφή τούβλων έξω. Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

 1. Ακρυλικό. Ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά για τοιχογραφίες. Αν και η διαπερατότητα των ατμών δεν είναι υψηλή, αυτό είναι αρκετό. Το κύριο πλεονέκτημα είναι η ικανότητά του να αποτρέπει την εμφάνιση λωρίδων αλατιού. Αυτό είναι ένα από τα κύρια προβλήματα των διακοσμητικών υλικών φινιρίσματος.
 2. Σιλικόνη. Ένας από τους κύριους κανόνες για τη ζωγραφική τοίχων από τούβλα είναι η ετήσια έκθεση μετά την τοποθέτηση. Τοίχος από τούβλα ζωγραφίζεται μόνο ένα χρόνο μετά την κατασκευή. Αυτό το είδος χρώματος σας επιτρέπει να το κάνετε μετά από μια εβδομάδα. Ένα τέτοιο πλεονέκτημα δίνει ελαστικότητα.Ακόμη και αν η τοιχοποιία συρρικνωθεί, η επίστρωση θα παραμείνει αμετάβλητη. Το προφανές μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος.
 3. Πυριτικό. Αυτό το σμάλτο θα σας εκπλήξει με μια τιμή, αλλά τα χαρακτηριστικά του αφήνουν πολλά να είναι επιθυμητό. Πιθανότατα, ο τοίχος θα πρέπει να ενημερωθεί σε 2 ή 3 χρόνια. Το γεγονός είναι ότι το υλικό βαφής δεν είναι πολύ ανθεκτικό στις επιθετικές επιδράσεις του περιβάλλοντος.

Εσωτερική εργασία

Στους μοντέρνους κομψούς εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να βρείτε συχνά τοιχοποιία. Είναι αρκετά αποδεκτό για στυλ όπως σοφίτες, ρουστίκ ή βιομηχανικές. Η επιλογή του χρώματος είναι ένα σημαντικό βήμα. Θα εξαρτηθεί από αυτό το τελικό αποτέλεσμα και την αισθητική του εσωτερικού.

Τα κύρια κριτήρια που θα πρέπει να βασίζονται στην επιλογή είναι τα εξής:

 • φιλική προς το περιβάλλον?
 • διακοσμητικό αποτέλεσμα.

Όλες αυτές οι απαιτήσεις πληρούνται από μια τέτοια μορφή όπως το νερό-διασποράς χρώμα, αλλιώς ονομάζεται επίσης με βάση το νερό. Η βάση μπορεί να είναι ακρυλικό, τότε το χρώμα θα διαρκέσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί να υπάρχουν μεταλλικά στοιχεία.

Αν χρειαστεί να βάψετε τον τοίχο στο μπάνιο ή σε άλλο δωμάτιο με υψηλή υγρασία, επιλέξτε το χρώμα της ακρυλικής σύνθεσης με την παρουσία λατέξ.Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή ρωγμών και διαφόρων λεκέδων όταν έρθουν σε επαφή με το νερό.

Απαιτούμενα εργαλεία

Το υλικό που θα χρειαστεί να αγοράσετε πρώτα είναι ένα αστάρι. Αυτό, όπως το χρώμα, μπορεί να έχει διαφορετική βάση. Η ιδανική επιλογή θα ήταν η επιλογή χρώματος και αστάρι με την ίδια βάση.

Από τα πιο απλά εργαλεία που πρέπει να κάνετε:

 • ρολό ή βούρτσα με σκληρές τρίχες.
 • σκουριά για σπάτουλα ακατέργαστη επιφάνεια ή δημιουργώντας φθαρμένο αποτέλεσμα σε μια ήδη εφαρμοζόμενη επίστρωση.
 • γάντια για την προστασία των χεριών σας?
 • Ειδικά γυαλιά ασφαλείας (εάν υπάρχουν).
 • πιστόλι ψεκασμού (προαιρετικό).
 • αποξεστήρα χρωμάτων.

Εάν αποφασίσετε να ζωγραφίσετε μόνοι σας τοίχο από τούβλα, τότε θα χρειαστείτε ένα όχι τόσο μεγάλο σύνολο εργαλείων. Για τους επαγγελματίες, αυτή η επιλογή είναι πολύ ευρύτερη.

Αν υπάρχουν φίλοι ανάμεσα στους φίλους ή τους γνωστούς σας, μπορείτε να ζητήσετε να τους δανειστείτε.

Προετοιμασία της επιφάνειας

Ένα από τα πιο σημαντικά στάδια από τα οποία εξαρτάται η ποιότητα της εργασίας και η ανθεκτικότητα της επικάλυψης. Σε αυτό το σχέδιο δεν θα είναι δραστικά διαφορετική, ότι για την εσωτερική, ότι για την εξωτερική εργασία. Έτσι, παρακάτω έχουμε απαριθμήσει όλα τα άλλα στάδια.Ο αριθμός τους μπορεί να διαφέρει, καθώς θα εξετάσουμε την πιο δύσκολη επιλογή.

Η παλιά επίστρωση πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς από το τούβλο. Αυτό δεν θα είναι εύκολο, αλλά απαραίτητο. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό διαλυτικό βαφής. Βυθίζεται καθώς η εναπομείνασα μπογιά πρέπει να αφαιρεθεί εύκολα με ένα ξύστρα.

 • Καθαρίστε ολόκληρη την επιφάνεια με ένα μεγάλο γυαλόχαρτο. Αυτό θα βοηθήσει τη βαφή να είναι επίπεδη.
 • Εάν υπάρχουν ορατά ελαττώματα με τη μορφή ρωγμών ή βλαβών, τότε σφραγίζονται με ένα στόκο. Μην ξεχνάτε! Αφού είναι απαραίτητο να επεξεργαστεί το έμβλημα δεδομένων "πληγές".
 • Τα βελονιά απαιτούν επίσης ιδιαίτερη προσοχή. Εάν πρόκειται για μια νέα τοποθέτηση, τότε δεν θα πρέπει να υπάρχουν προβλήματα με αυτά. Στους παλιούς τοίχους απαιτούνται συχνά ενημέρωση. Το σκυρόδεμα είναι το καλύτερο για αυτό.
 • Περπατήστε στην επιφάνεια με δύσκαμπτες τρίχες. Θα δώσει την ευκαιρία να αφαιρεθεί η σκόνη, τα υπολείμματα βαφών και άλλες μολυσματικές ουσίες από το επίπεδο του τοίχου.
 • Κατά καιρούς, οι λεκέδες λίπους μπορεί να εμφανίζονται σε τοίχο από τούβλα λόγω ακούσιας χρήσης. Πρέπει επίσης να ξεφορτωθούν. Αν αυτό δεν γίνει, τα στίγματα θα εμφανιστούν σε νέο χρώμα. Καθαρίστε τα με απορρυπαντικό ή σαπούνι.Φροντίστε να ξεπλύνετε αυτά τα μέρη με καθαρό νερό, ώστε να μην υπάρχουν ραβδώσεις.
 • Αφήστε το τοίχωμα να στεγνώσει τελείως και μόνο στη συνέχεια εφαρμόστε σφραγιστικό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό βερνίκι.
 • Έχουμε ήδη γράψει για τη σημασία του αστάρι. Έτσι, το τελικό στάδιο θα είναι η εφαρμογή του. Αυτό το εργαλείο βοηθά το χρώμα να συνδεθεί καλά με την επιφάνεια και να παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του στρώματος βάσης.
 • Δεδομένου ότι το τούβλο είναι αρκετά πορώδες, το αστάρι πρέπει να εφαρμόζεται πολλές φορές.

Διαδικασία ζωγραφικής

Δεν είναι λιγότερο σημαντικό να βάψετε σωστά το τείχος παρά να προετοιμάσετε καλά την επιφάνεια.

Σε εσωτερικούς χώρους

Αφού αποφασίσατε να ζωγραφίσετε τον τοίχο σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι, θα πρέπει να αποφασίσετε εκ των προτέρων τι επιρροή θέλετε να πάρετε στο τέλος. Ο εσωτερικός χρωματισμός είναι πιο διακοσμητικός από τον προστατευτικό.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί μόνο σε δωμάτια με υψηλή υγρασία. Εδώ είναι καλύτερα να προστατεύσετε το χρώμα με ένα επιπλέον στρώμα ειδικού βερνικιού.

 • Νέα τούβλα με τέλεια ποιότητα εκτέλεσης απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια να το βάψετε. Δεν υπάρχουν χαρακτηριστικά ή δυσκολίες. Λόγω της ελκυστικής εμφάνισής του, συχνά αφήνεται σε παρθένα κατάσταση.Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να το καλύψετε μόνο με λάδι κλίνκερ για προστασία από μούχλα.
 • Η παλέτα διαθέσιμων αποχρώσεων σας επιτρέπει να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα ή τόνο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να επαναλάβει το χρώμα του εσωτερικού. Η φωτεινή έγχρωμη προφορά με τη μορφή ενός αντιτιθέμενου τοίχου από τούβλα σίγουρα δεν θα αγνοηθεί και θα αποτελέσει το επίκεντρο.
 • Κάθε τούβλο έχει ραφές. Μπορούν να είναι εντελώς αόρατα ή μάλλον βαθιά. Ότι μπορούν να εκδοθούν με διαφορετικό χρώμα. Αυτός ο συμπλέκτης θα φαίνεται πιο υφή.
 • Χρωματισμός σε λευκό τόνο. Μπορείτε να κάνετε πλήρες έγχρωμο γεμίσμα ή την επίδραση του παλαιού ασβεστίου. Αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί με ένα αραιωμένο χρώμα και βούρτσα. Ο τελευταίος πρέπει να έχει σπάνια και να είναι άκαμπτος. Μην ξεχάσετε να καλύψετε το δάπεδο και τις άλλες επιφάνειες με μια προστατευτική μεμβράνη, ώστε να μην χρειάζεται να τα πλένετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Ενίσχυση της επίδρασης της γήρανσης μπορεί να είναι η χρήση συνηθισμένου λειαντικού λειαντικού χαρτιού. Περάστε το αποξηραμένο χρώμα της, αλλά μόνο σε ορισμένες περιοχές. Για να δημιουργήσετε μια ματ επιφάνεια και να προστατεύσετε το κάλυμμα τοίχου με το ίδιο βερνίκι.
 • Δημιουργική προσέγγιση. Η επιφάνεια του τοίχου μπορεί να είναι αυθαίρετα διαφορετική.Όλα εξαρτώνται από τη φαντασία και την επιθυμία σας. Εάν δημιουργήσετε ένα εσωτερικό στο στυλ των βιομηχανικών, τότε τα ασυνήθιστα μοτίβα και το γκράφιτι θα είναι κατάλληλα. Μπορούν να κατασκευαστούν με τη βοήθεια ειδικών κονσερβών χρωμάτων και μεμβρανών.
 • Μερικές φορές θέλετε να πάρετε το αποτέλεσμα ενός θολωτού τοίχου. Το απλό χρώμα δεν είναι κατάλληλο για αυτό. Αλλά είναι πολύ καλό να αντιμετωπίσετε αυτό το έργο λεκέ ξύλου. Η επιλογή των αποχρώσεων είναι αρκετά μεγάλη, οπότε ο καθένας μπορεί να βρει τον σωστό τόνο. Μην βάφετε πλήρως την επιφάνεια. Αφήστε μερικά τούβλα ακατέργαστα, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν φυσικότερο.

Έξω από το σπίτι

Αφού προετοιμαστεί η επιφάνεια και το αστάρι στεγνώσει, μπορείτε να ξεκινήσετε τη ζωγραφική. Εάν έχετε ένα πιστόλι ψεκασμού ή το δανείζετε από γνωστούς κατασκευαστές, τότε αυτό θα ήταν μια ιδανική επιλογή για τη βαφή επιφανειών με υφή. Η συνεργασία με αυτόν απαιτεί μια συγκεκριμένη ικανότητα, οπότε η πρώτη πρακτική στην επιφάνεια, που δεν είναι κρίμα.

Η βασική προϋπόθεση για υψηλής ποιότητας βαφή θα είναι ζεστό, ξηρό καιρό. Η εξωτερική θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι κάτω από 5 μοίρες. Για μερικές μελάνες, αυτός ο δείκτης μπορεί να αλλάξει προς τα επάνω ή προς τα κάτω, διαβάστε προσεκτικά τις πληροφορίες στη συσκευασία.

Εάν η περιοχή της πρόσοψης δεν είναι πολύ μεγάλη, είναι καλύτερο εφαρμόστε την πρώτη στρώση χωρίς διακοπή. Θα αποφύγετε την εμφάνιση διαζυγίου. Φυσικά, με μεγάλες διαστάσεις του κτιρίου θα είναι δύσκολο να γίνει. Προσπαθήστε τουλάχιστον να τελειώσετε έναν τοίχο, και μετά το διάλειμμα, ξεκινήστε να ζωγραφίζετε το επόμενο.

Ο καθαρισμός της βούρτσας κάθε φορά είναι πολύ δυσάρεστη. Τυλίξτε το με πολυαιθυλένιο κατά τη διάρκεια μικρών διακοπών για να αποφύγετε το στέγνωμα.

Επιλέγοντας το χρώμα για την πρόσοψη του σπιτιού, δώστε προσοχή στο γεγονός ότι συνδυάζεται καλά με το θεμέλιο. Θα πρέπει να φαίνονται αρμονικά μεταξύ τους. Αν ο φράκτης στον ιστότοπό σας είναι επίσης κατασκευασμένος από τούβλο, τότε για την ακεραιότητα της εικόνας σας συνιστούμε να το βάψετε με την ίδια σκιά.

Παραδείγματα σχεδίασης

Το εσωτερικό στο στυλ σοφίτας με τοίχο από τούβλα με την απλότητα του μοιάζει πολύ ενδιαφέρον. Το καθήκον των σχεδιαστών είναι να δημιουργήσουν ένα αποτέλεσμα ελλιπούς. Η αισθητική ενώ υποφέρει δεν πρέπει. Ο τοίχος φαίνεται παλαιός, αλλά πολύ πρωτότυπος.

Τα πολύχρωμα τούβλα στο μπαλκόνι θα δημιουργήσουν μια χαρούμενη διάθεση ακόμη και σε μία ημέρα νεφώσεων. Το προσωπικό σας μπαλκόνι σίγουρα θα ξεχωρίζει από τα γκρι μονοχρωματικά τείχη των γειτόνων.

    Οι πλίνθοι προσόψεων, επεξεργασμένοι με γκρίζα βαφή, δίνουν στο σπίτι την αριστοκρατία και τη σοβαρότητα.Ένα τέτοιο σχέδιο χρώματος είναι πρακτικό.

    Περισσότερες συμβουλές για τη ζωγραφική επιφάνεια ενός τούβλου μπορούν να βρεθούν στο παρακάτω βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο