Πώς να σφραγίσει μια ρωγμή στον τοίχο ενός σπιτιού τούβλο;

Ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά για την κατασκευή διαφόρων αντικειμένων είναι τούβλο. Ωστόσο, αυτό το υλικό δεν είναι τέλειο, και σε κτίρια από αυτό κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους μπορεί να είναι ελαττωματικά και κατεστραμμένα.

Το πιο συνηθισμένο ελάττωμα είναι ρωγμές στον τοίχο. Διορθώστε αυτό το ελάττωμα δεν θα είναι εύκολο. Για να το κάνετε αυτό, ανακαλύψτε την αιτία της ρωγμής και επιλέξτε την απαραίτητη τεχνολογική μέθοδο για να την εξαλείψετε.

  Ειδικά χαρακτηριστικά

  Η εκδήλωση ρωγμών σε επιφάνειες από τοίχους από τούβλα είναι κακό σημάδι. Ωστόσο, εάν η θεμελίωση είναι σωστά τοποθετημένη και η τοιχοποιία έχει τοποθετηθεί σωστά, δεν πρέπει να προκύψουν ρωγμές.

  Κάθε ορατό ελάττωμα δείχνει μη συμμόρφωση με τα πρότυπα της ανέγερσης ή της χρήσης και απαιτεί άμεση διόρθωση της αιτίας της εμφάνισής του.Το επίπεδο πολυπλοκότητας των σφραγιστικών ρωγμών στις επιφάνειες των τοίχων εξαρτάται από το πάχος και το βάθος τους (μερικές φορές πρέπει να αποσυναρμολογήσετε την απαραίτητη επιφάνεια τοιχοποιίας).

  Μπορείτε να γεμίσετε τη ρωγμή με τα χέρια σας αν ακολουθήσετε τις συστάσεις μας. Θα σας βοηθήσουμε να εξαλείψετε τυχόν ελαττώματα (για παράδειγμα, τη ρωγμένη επιφάνεια του φέροντος τοίχου).

  Αιτίες ρωγμών

  Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που δημιουργούν ένα δυσάρεστο πρόβλημα.

  • Η απουσία ή ακαταλληλότητα του συνδέσμου μεταξύ των μπλοκ. Εμφανίζεται με τη μορφή μιας κάθετης ρωγμής σε ολόκληρο το ύψος του τοίχου (συμβαίνει όταν δημιουργείται μια επέκταση σε ένα υπάρχον κτίριο ή αν η εργασία δεν ακολουθείται σωστά). Είναι δυνατόν να απαλλαγείτε από το χάσμα μόνο εάν γίνει μια προετοιμασία με ενισχυμένη ζώνη.
  • Αδυναμίες στην τοποθέτηση του κτιρίου: γεμίζοντας το θεμέλιο σε μικρό βάθος (λιγότερο από το επίπεδο της κατάψυξης του εδάφους), τη χρήση κοκκωδών ή ορυκτών τεμαχίων, τη χρήση σκυροδέματος με χαμηλή αντοχή και αντοχή στον παγετό. Εξωτερικές εκδηλώσεις: ρωγμές στις περιοχές των γωνιών ή ταχέως αυξανόμενες ρωγμές στα ανώτερα τμήματα των επιφανειών από τοιχοποιία.

  Αυτό μπορεί να αποφευχθεί ενισχύοντας την περίμετρο του θεμελίου δημιουργώντας μια ζώνη από σκυρόδεμα.

  • Εσφαλμένος προσδιορισμός της ποιότητας του εδάφους, λόγω των τυχόν λαθών που λαμβάνουν υπόψη το φορτίο. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την παραμόρφωση του εδάφους ως αποτέλεσμα δονήσεων, φυσικών φαινομένων (για παράδειγμα, ενεργών υπόγειων υδάτων), καθώς και εργασίες που εκτελούνται κοντά στο αντικείμενο. Όλα αυτά οδηγούν στην εμφάνιση μεγάλων ρωγμών σε ολόκληρη την επιφάνεια των τοίχων.
  • Εγκαταστάσεις εξάντλησης κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας. Αυτό εκδηλώνεται με τη μορφή μικρών και ρηχών ρωγμών, οι οποίες δεν αυξάνονται στο μέγεθός τους στο μέλλον. Για την εξάλειψή τους πρέπει να κάνετε μόνο μικρές επισκευές.
  • Μεγάλο φορτίο στο τούβλο. Ρωγμές εμφανίζονται σε περιοχές με μεγαλύτερη πίεση. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να κατανέμετε το φορτίο ομοιόμορφα και να κάνετε μια ισοπαλία στις απαραίτητες θέσεις.

  Συστάσεις για την εξάλειψη ελαττωμάτων στον τοίχο από τούβλα

  Για να σφραγίσετε μια ρωγμή στον τοίχο ενός σπιτιού από τούβλα, πρέπει να ακολουθήσετε απλές οδηγίες:

  • να εξετάσει προσεκτικά ολόκληρο το κτίριο, να αναγνωρίσει και να εξαλείψει τις πηγές ρωγμών.
  • ελέγχετε περιοδικά την κατάσταση των επιφανειών του τοίχου.
  • εάν εντοπιστούν ρωγμές, πρέπει να κάνετε τα πάντα για να αποτρέψετε την εξάπλωση ελαττωμάτων.
  • κατά τη δημιουργία ρωγμών, είναι απαραίτητο να καθαριστεί η απαραίτητη εσωτερική επιφάνεια των ρωγμών, καθώς και να μεγιστοποιηθεί η αλληλεπίδραση με τους τελικούς παράγοντες.
  • αφού ελέγξετε τους τοίχους και επεξεργαστείτε τα κενά, καλύψτε τις κοιλότητες και κάντε την εξωτερική μόνωση (ή φινίρισμα).

  Πριν προσδιοριστεί η αιτία του ελαττώματος, είναι άσκοπο να κάνουμε κάτι για να το διορθώσουμε.

  Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ελέγχεται συνεχώς ο ρυθμός αύξησης των ρωγμών. Για αυτό το κενό, είναι απαραίτητο να σημειώσετε τους δείκτες της σύνθεσης στόκου ή διαλύματος σκυροδέματος. Τα επιθυμητά μεγέθη ταινιών είναι 100 χ 40 mm με πάχος στρώσης μικρότερο από δέκα χιλιοστά. Υπάρχει επίσης μια απλούστερη μέθοδος χαρτιού. Ελέγξτε ότι τα διαλείμματα πρέπει να γίνονται κάθε μέρα για πέντε εβδομάδες. Εάν προκύψουν προβλήματα, είναι απαραίτητη μια σημαντική αναμόρφωση της δομής του ιδρύματος και η βοήθεια ενός επαγγελματία.

  Αξίζει να θυμηθούμε ότι το πλάτος ρωγμών άνω των είκοσι χιλιοστών είναι κρίσιμο. Σε μια τέτοια κατάσταση, είναι απαραίτητη η βοηθητική ενίσχυση των άκρων των ρωγμών και η ενίσχυση των δομών από τούβλα. Με την επιφύλαξη της καταστροφής της περιοχής που χρειάζεται να αποσυναρμολογηθεί.

  Αν μετά τον έλεγχο σημείωσε ότι η ρωγμή δεν έχει αυξηθεί, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απλή μέθοδο σφράγισης ενός κενού σε έναν τοίχο από τούβλα.

  Τρόποι για να διορθώσετε ρωγμές

  Αξίζει να θυμηθούμε ότι η εμφάνιση κάθετων ρωγμών με πλάτος δέκα χιλιοστών είναι προφητεία της καταστροφής των τοίχων της κατασκευής. Ως εκ τούτου, για να επιδιορθώσετε αυτή τη ρωγμή με τσιμεντοκονία χωρίς στερεά μεταλλική επίστρωση δεν θα λειτουργήσει. Από αυτή την άποψη, υπάρχουν πολλές επιλογές για επισκευή.

  • Σφυρηλάτηση Ειδικών Αγκυρών από μέταλλο σε πείρους, τοποθετημένα στις άκρες της ρωγμής.
  • Τοποθέτηση διαμήκων μεταλλικών στηριγμάτων με κάμψη κατά μήκος των άκρων στις προηγούμενες οπές στις επιφάνειες τοίχων (αργότερα πρέπει να καλυφθούν με τσιμεντοκονία). Αυτή η μέθοδος είναι η ευκολότερη και πιο αξιόπιστη όταν καθορίζετε τις ρωγμές από το εξωτερικό.
  • Σκλήρυνση των τοιχοποιιών από το εσωτερικό με ειδικές ενώσεις στερέωσης. Κατά την τοποθέτηση συνδετήρων στην επιφάνεια του τοίχου, πρέπει να βυθιστούν σε μεγαλύτερο βάθος (περισσότερο από το ήμισυ του πάχους του τοίχου). Επιτρέπεται η εναλλαγή των συνδετήρων. Στην πράξη, η σφράγιση ρωγμών στις επιφάνειες τοίχων από τούβλα γίνεται μετά την εγκατάσταση δομών στερέωσης.
  • Χρησιμοποιώντας ενισχυτικό πλέγμα εάν θέλετε να ενισχύσετε ολόκληρη την περιοχή της δομής, επειδή ακόμη και ένας προσεκτικός υπολογισμός της βάσης δεν εγγυάται την απουσία κινδύνου συρρίκνωσης. Όταν επιλέγετε μια μέθοδο και ένα υλικό για την εξάλειψη των ρωγμών, είναι απαραίτητο να εξετάσετε το επερχόμενο εξωτερικό φινίρισμα. Όλα τα μέρη που κατασκευάζονται από μεταλλικό υλικό υποβάλλονται σε κατεργασία με αντιδιαβρωτικές ενώσεις και καλύπτονται με βαφή ή σοβά.

  Πώς να κλείσετε ρωγμές

  Οι ενώσεις για τη διάλυση των κενών εξαρτώνται από τη θέση των ελαττωμάτων (μέσα, έξω από το σπίτι ή ακόμα και κάτω από το παράθυρο). Εσωτερικά, είναι δυνατόν να σφίξετε μια ρωγμή με μια σύνθεση βασισμένη στον γύψο ή με ένα μίγμα ασβέστη και τσιμέντου. Για την εξωτερική εγκατάσταση είναι προτιμότερο να επιλέξετε τα πιο ανθεκτικά σε υγρασία υλικά (διαφορετικά, η διακόσμηση δεν θα διαρκέσει πολύ).

  • Για μικρές ρωγμές (πλάτος μικρότερο των πέντε χιλιοστών) κατάλληλη επισκευή με διάλυμα τσιμέντου. Σε περιπτώσεις όπου η μικροσκοπική πυρόλυση συρρίκνωσης δεν υπερβαίνει το ένα χιλιοστό, καλύπτονται καλύτερα με εποξική ρητίνη.
  • Για ελαττώματα μήκους πέντε έως δέκα χιλιοστών Η σφράγιση μπορεί να γίνει με τσιμέντο και άμμο σε αναλογία 1: 2 ή 1: 3.Για να επιτευχθεί μια πλαστική συνοχή πρέπει να προσθέσετε νερό.
  • Για πιο προβληματικές ρωγμές σε δομές τοίχου από τούβλα (καθώς και σε δομές με στρώμα αέρα), ο αφρός για εγκατάσταση θα ήταν μια εξαιρετική λύση. Ένα τέτοιο υλικό απαιτεί υποχρεωτική προστασία από τις ακτίνες του ήλιου, οπότε μετά τη σκλήρυνση, αφαιρείται η περίσσεια αφρού.
  • Για ελαττώματα διαφόρων τύπων κατάλληλη σύνθεση τσιμέντου με την προσθήκη πολυμερών από την κατηγορία των βαθμών Μ400. Οι συνθέσεις περνούν μέσα από ένα λεπτό πλέγμα με ένα μεσαίου μεγέθους κόκκο άμμου ή ξύλινης κόλλας με βάση οξικό πολυβινύλιο και νερό. Το PVA σε τέτοιες περιπτώσεις προστίθεται υπερβολικά (από ένα λίτρο στον κάδο) και προστίθεται στη σύνθεση τελευταία.
  • Για προβληματικές περιοχές του τοίχου (στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σφραγιστικό με βάση τη σιλικόνη. Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου εργαλείου περιλαμβάνουν πλαστικότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής του υλικού, ανοχή στις μεταβολές θερμοκρασίας και υγρασίας, ευκολία επισκευής ρωγμών με ένα πιστόλι συναρμολόγησης. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι υψηλό οικονομικό κόστος, επομένως για μεγάλες εκτάσεις και όγκους δεν είναι κατάλληλο.
  • Εάν είναι απαραίτητο, απομακρύνετε ελαττώματα από έξω και παρουσία παλιού διαλύματος, χρησιμοποιούνται μίγματα με την προσθήκη ψίχουλων από τούβλα.

  Στο τέλος της επισκευής, η κατάσταση των επιφανειών από τούβλα πρέπει να επιθεωρείται προσεκτικά εντός δύο μηνών.

  Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο σωστής σφράγισης της ρωγμής στον τοίχο ενός σπιτιού από τούβλα, θα μάθετε από το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο