Κεραμικά τούβλα: ιδιότητες και ποικιλίες

Το κεραμικό τούβλο είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα οικοδομικά υλικά και χρησιμοποιείται ευρέως για την κατασκευή θεμελίων, επένδυση κτιρίων, τοίχους από τοιχοποιία, εσωτερικά χωρίσματα και φούρνους. Λόγω της καθολικής μορφής και των χαρακτηριστικών υψηλής απόδοσης, οι δομές που έχουν κατασκευαστεί είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Τι είναι αυτό;

Το κεραμικό τούβλο είναι ένα δομικό υλικό, το οποίο είναι κατασκευασμένο από κόκκινο πηλό με χύτευση και ψήσιμο. Το τούβλο εφευρέθηκε εδώ και πολύ καιρό, αλλά η τεχνολογία παραγωγής και η σύνθεση του δεν υπέστησαν σημαντικές αλλαγές.Προηγουμένως, η διαδικασία κατασκευής κεραμικών τούβλων ήταν περίπλοκη και χρονοβόρα. Ο πηλός ζυμώθηκε τελείως, και στη συνέχεια τα κενά του επιθυμητού σχήματος διαμορφώθηκαν με το χέρι, βυθίστηκαν για να στεγνώσουν στον ήλιο, και μόνο μετά την σκλήρυνση του τούβλου, στέλνονταν για πυροδότηση στη σόμπα. Ασχολήθηκαν με την παραγωγή τούβλων ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, δεδομένου ότι ήταν πρακτικά αδύνατο να στεγνώσουν τα τεμάχια σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας και υψηλής υγρασίας, χαρακτηριστικές για τις περιόδους του χειμώνα και του φθινοπώρου. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, έως ότου εφευρέθηκαν στην Ευρώπη οι πρώτοι κλιβανοί και στεγνωτήρια.

Σήμερα, η διαδικασία παραγωγής κεραμικών τούβλων είναι πλήρως αυτοματοποιημένη. και όλο το χρόνο πραγματοποιήθηκε σε πολλές επιχειρήσεις. Για την κατασκευή υλικού που χρησιμοποιείται με δύο τρόπους. Η πρώτη λέγεται ημι-ξηρή πίεση και συνίσταται στο σχηματισμό πρώτης ύλης από πηλό χαμηλής υγρασίας. Η διαδικασία λαμβάνει χώρα υπό μια αρκετά υψηλή πίεση, η οποία επιτρέπει την γρήγορη ρύθμιση της πρώτης ύλης και την απόκτηση υλικού υψηλής πυκνότητας και σκληρότητας. Τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας είναι η γρήγορη κατασκευή και η ευκολία των μηχανισμών παραγωγής.Το κύριο μειονέκτημα της μεθόδου είναι η αδυναμία χρήσης του υλικού για την κατασκευή κτιρίων που θα εκτεθούν σε υψηλή υγρασία. Λόγω της χαμηλής απόδοσης ενός τέτοιου τούβλου χρησιμοποιείται λίγο και ο όγκος της παραγωγής του είναι μάλλον χαμηλός.

Η δεύτερη μέθοδος ονομάζεται πλαστική χύτευση. και συνίσταται στη συμπίεση πηλού από μία πρέσα ιμάντα, ακολουθούμενη από ξήρανση και ψήσιμο των ακατέργαστων τεμαχίων σε θερμοκρασία 1000 μοιρών. Ταυτόχρονα, η περιεκτικότητα σε υγρασία του πηλού φθάνει το 35%, ενώ με την ημι ξηρή πίεση ο αριθμός αυτός μόλις φθάνει το 10%. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για να κάνει το μεγαλύτερο μέρος των κεραμικών τούβλων που χρησιμοποιούνται σε όλους τους τομείς κατασκευής. Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου περιλαμβάνουν την ικανότητα παραγωγής τούβλων διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών, τα οποία επιτρέπουν το σχηματισμό κοίλων τμημάτων σε ακατέργαστα τεμάχια, αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του υλικού. Το μείον είναι το υψηλό κόστος του εξοπλισμού και, σε σύγκριση με την πρώτη μέθοδο, ένας ελαφρώς αυξημένος χρόνος για την παραγωγή τούβλων.

Μετά την παραγωγή, δοκιμάζεται κάθε παρτίδα από κεραμικά τούβλα.Για να το κάνετε αυτό, πάρτε αρκετά αντίγραφα και ελέγξτε τα για απορρόφηση νερού, συμπίεση και αντίσταση στην κρούση. Ο έλεγχος γίνεται στον εξειδικευμένο εξοπλισμό με τη χρήση πρέσας πολλαπλών τόνων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών, τα προϊόντα πιστοποιούνται σύμφωνα με τις αυστηρές απαιτήσεις της GOST με την αντιστοίχιση των αντιστοίχων κατηγοριών αντοχής έναντι παγετού (F) και αντοχής (M). Ωστόσο, εκτός από το σύμβολο του γράμματος, η σήμανση ενός τούβλου περιλαμβάνει αριθμούς. Έτσι, ο αριθμός που βρίσκεται πίσω από το εικονίδιο F υποδεικνύει πόσους κύκλους ψύξης-απόψυξης μπορούν να αντέξουν ένα τούβλο χωρίς να χάσουν τα βασικά λειτουργικά χαρακτηριστικά.

Το σχήμα που ακολουθεί το "M" δείχνει το μέγιστο φορτίο ανά 1 cm2 περιοχής τούβλων. Λόγω του γεγονότος ότι όλες οι δοκιμές εκτελούνται σύμφωνα με ένα ενιαίο πρότυπο, τα πιστοποιημένα τούβλα διαφορετικών παρτίδων μπορούν να διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Αυτό σας επιτρέπει να ταξινομήσετε τα αντίγραφα σύμφωνα με τη μορφή εκτέλεσης και το μέγεθος, λαμβάνοντας υπόψη τα προϊόντα που ανήκουν σε μία ή την άλλη κατηγορία, υπό όρους τα ίδια. Το πεδίο εφαρμογής των κεραμικών τούβλων είναι αρκετά ευρύ.Εκτός από τις κατασκευές, το υλικό χρησιμοποιείται με επιτυχία στην κατασκευή τζακιών, περιφράξεων, κολώνων και σκαλοπατιών, καθώς και στην αποκατάσταση προσόψεων και εσωτερικών χώρων.

Χαρακτηριστικά

Η παραγωγή κεραμικών τούβλων γίνεται σύμφωνα με το ισχύον GOST 530 2012, το οποίο εγγυάται την υψηλή απόδοση του υλικού και επιτρέπει τη χρήση του ως κύριου οικοδομικού υλικού για την κατασκευή πολυώροφων κτιρίων και βιομηχανικών κτιρίων. Σύμφωνα με αυτό το πρότυπο, τα συνηθισμένα κεραμικά τούβλα έχουν ένα τυπικό κόκκινο-καφέ χρώμα, ενώ η σειρά χρωμάτων των μοντέλων που βλέπουν περιλαμβάνει όλες τις αποχρώσεις και εξαρτάται από την ποιότητα του πηλού, την παρουσία διαφόρων προσθέτων, προσθετικών, ειδικών χρωμάτων και την προσθήκη στιλβωτικών.

Τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά των κεραμικών τούβλων είναι δείκτες πυκνότητας, πορώδους, αντοχής στον παγετό, αντοχής, απορρόφησης νερού και θερμικής αγωγιμότητας.

Η απορρόφηση νερού είναι η ικανότητα ενός υλικού να απορροφά και να συγκρατεί την υγρασία. Για να προσδιοριστεί αυτός ο δείκτης, ζυγίζεται ένα ξηρό τούβλο και στη συνέχεια τοποθετείται σε δοχείο με νερό και αφήνεται για 38 ώρες,μετά από την οποία βγάζουν και αναζωογονούν. Τα "περιττά" γραμμάρια θα υποδηλώνουν την απορρόφηση υγρασίας από το υλικό. Στη συνέχεια, η προκύπτουσα τιμή μετατρέπεται σε ποσοστό της συνολικής μάζας του ξηρού τούβλου και λαμβάνεται ο ρυθμός απορρόφησης υγρασίας. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της GOST, το ποσοστό υγρασίας έως ξηρού βάρους δεν πρέπει να υπερβαίνει το 8% για τα συμπαγή τούβλα και το 6% για τα κοίλα τούβλα.

Η θερμική αγωγιμότητα των κεραμικών τούβλων αναφέρεται στην ικανότητα ενός υλικού να διεξάγει μια ορισμένη ποσότητα θερμότητας μέσα από ένα τετραγωνικό μέτρο ανά μονάδα χρόνου. Όσο χαμηλότερη είναι αυτή η τιμή, τόσο καλύτερη είναι η θερμότητα που αποθηκεύεται σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και ο μικρότερος θερμός αέρας εισέρχεται σε αυτό κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Η αντοχή του κεραμικού υλικού δείχνει την ικανότητά του να αντέχει σε μηχανικά και κρουστικά φορτία και καθορίζεται από το όριο της εσωτερικής πίεσης στη διαδικασία ελέγχου της συμπίεσης, κάμψης και τάσης του υλικού. Τα πιο ανθεκτικά εμπορικά σήματα των κεραμικών τούβλων είναι οι τροποποιήσεις M200, M250 και M300.

Η πυκνότητα ενός τούβλου είναι η μάζα ενός υλικού που είναι σε ένα κυβικό μέτρο. Αυτή η τιμή είναι αντιστρόφως ανάλογη προς τις τιμές πορώδους και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της θερμικής αγωγιμότητας των τούβλων.Η πυκνότητα δεν είναι σταθερός δείκτης για όλους τους τύπους κεραμικών λίθων και κυμαίνεται από 1000 kg / m3 για κοίλα μοντέλα έως 2100 kg / m3 για κλίνκερ.

Το πορώδες δείχνει τον βαθμό πλήρωσης της δομής τούβλου με πόρους σε εκατοστιαία ποσοστά και έχει άμεση επίπτωση στην αντοχή, τη θερμική αγωγιμότητα και την αντοχή σε ψύξη του υλικού. Για να αυξηθεί ο σχηματισμός πόρων, η σύνθεση του πηλού αναμειγνύεται με πριονίδι, τύρφη, άνθρακα και θρυμματισμένο άχυρο - δηλαδή υλικά που εξουδετερώνουν εντελώς κατά τη διάρκεια της ψήσεως και αφήνουν πολλά μικρά κενά αντί. Το πορώδες, όπως και η πυκνότητα, δεν είναι σταθερό για διαφορετικούς τύπους τούβλων, ενώ στα προϊόντα κλίνκερ μπορεί να φτάσει την ελάχιστη τιμή του 5%, ενώ στα δείγματα είναι 14%.

Η αντίσταση στον παγετό υποδεικνύεται από το σύμβολο F και δείχνει πόσους κύκλους ψύξης-απόψυξης είναι ικανοί να μεταφέρουν το υλικό πριν από την έναρξη της καταστροφής. Έτσι, ο δείκτης μοντέλων κλίνκερ κυμαίνεται από F50 έως F100, γεγονός που δείχνει την ικανότητα αυτού του τύπου κεραμικού τούβλου να εξυπηρετεί 50 ή 100 χρόνια. Για τα μοντέλα που αντιμετωπίζουν, ο δείκτης αυτός κυμαίνεται από 25 έως 75, ενώ για τα στερεά και τα κοίλα δοκάρια τοιχοποιίας περιορίζεται σε τιμές 15-50 ετών.

  Βάρος

  Η μάζα του τούβλου είναι ένας σημαντικός δείκτης και λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό του φορτίου της θεμελίωσης, κατά τον προσδιορισμό της φέρουσας ικανότητας των οχημάτων που προορίζονται για τη μεταφορά της, καθώς και κατά την επιλογή μιας μάρκας γερανού και των συνθηκών αποθήκευσης. Η μάζα κεραμικού τούβλου εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το πορώδες, την πυκνότητα, το μέγεθος και την παρουσία κοιλοτήτων. Έτσι, ένα μοναδικό κεραμικό τούβλο θα ζυγίζει από 3,3 έως 3,6 kg / κομμάτι σε στερεή έκδοση και από 2,3 έως 2,5 kg σε έναν κοίλο πυρήνα. Το ένα και το μισό μοντέλο ζυγίζει λίγο περισσότερο: η μάζα του κοίλου είναι 3-3,3 κιλά, και πλήρους σώματος - από 4 έως 4,3 κιλά.

  Για να απλουστευθεί ο υπολογισμός της διαφοράς βάρους των πλήρων και κοίλων τύπων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσο βάρος και να υποθέσετε ότι το βάρος ενός συμπαγούς τούβλου με κοίλο όγκο έως 13% είναι 4 kg, ενώ το συμβατικό βάρος ενός κοίλου τούβλου με κενά άνω του 15% είναι 2,5 kg. Ωστόσο, αυτοί οι υπολογισμοί ισχύουν για ένα από τα πιο κοινά και τρέχοντα μεγέθη πέτρας - 250x120x65 mm.

  Η γνώση της μάζας ενός τούβλου επιτρέπει τον υπολογισμό του βάρους μιας παλέτας ή ενός κυβικού μέτρου τοιχοποιίας στο πλησιέστερο χιλιόγραμμο. Έτσι, 1 cu. m από τοιχοποιία, που αποτελείται από 500 συμπαγή τούβλα, θα ζυγίζει από 1690 έως 1847 κιλά.Επιπλέον, κατά τον υπολογισμό του αριθμού των λίθων σε κυβικό μέτρο, πρέπει να γνωρίζετε ότι περιέχει επτά σειρές διπλών τούβλων (200-240 τεμάχια), δέκα σειρές πάχους ενάμισι (380 κομμάτια) και 13 σειρές μονών.

  Και, για παράδειγμα, τα κοίλα τούβλα με διαστάσεις 250x85x65 mm ζυγίζουν ήδη 1,7 kg, ενώ το δείγμα διαστάσεων 250x120x88 mm αντλεί 3,1 kg.

  Μέγεθος

  Σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα της GOST, τα εργοστάσια τούβλων από τούβλα παράγουν τρία τυποποιημένα μεγέθη κεραμικών τούβλων: μονό, ενάμισι και διπλά. Κάθε εμφάνιση έχει κανονικό γεωμετρικό σχήμα, ίσια άκρα και επίπεδη επιφάνεια των προσώπων. Το πιο συνηθισμένο είναι μια ενιαία πέτρα (NF) με διαστάσεις 250x120x65 mm. Οι διαστάσεις του ενός και μισού αντικειμένου (1.4NF) είναι 250x120x88 mm, και τα διπλά (2.1NF) μεγέθη φτάνουν τα 250x120x140 mm. Εκτός από τα κινούμενα εργαλεία, υπάρχουν σπάνια ευρήματα, όπως τα ευρωβιότοπα (0.7NF) και τα αρθρωτά αντίγραφα (1.3NF). Οι πρώτες διαστάσεις είναι μόνο 250x85x65 mm, ενώ οι δεύτερες αντιπροσωπεύονται από μακρά μοντέλα μεγέθους 288x138x65 mm.

  Το ρωσικό GOST επέτρεψε την απελευθέρωση ελλιπών μοντέλων με μήκος 180, 120 και ακόμη και 60 mm, καθώς και την παραγωγή εξαρτημάτων, διαφορετικών μη τυποποιημένων εντύπων.Ωστόσο, τα πρότυπα αυτά χρησιμοποιούνται μόνο στα ρωσικά εργοστάσια τούβλων και ρυθμίζονται από τα εγχώρια πρότυπα. Τα ξένα αναλόγια κατασκευάζονται σύμφωνα με κάπως διαφορετικές απαιτήσεις και έχουν διαστάσεις 240x115x71 και 200x100x65 mm. Επομένως, όταν αγοράζετε ένα υλικό, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη αυτή τη στιγμή και να δώσετε προσοχή στη χώρα προέλευσης αυτών των προϊόντων.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Υψηλή καταναλωτική ζήτηση και μεγάλη ζήτηση Η δημοτικότητα των κεραμικών τούβλων οφείλεται σε πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα αυτού του υλικού.

  • Οι δείκτες υψηλής αντοχής και παγετού επιτρέπουν τη χρήση τούβλων ως κύριου οικοδομικού υλικού για την κατασκευή κτιρίων σε οποιαδήποτε κλιματική ζώνη.
  • Οι εξαιρετικές ηχομονωτικές ιδιότητες καθιστούν το τούβλο απαραίτητο υλικό για την κατασκευή διαχωριστικών διαμερισμάτων στην κατασκευή πολυκατοικιών.
  • Η χαμηλή απορρόφηση νερού, που δεν υπερβαίνει το 14%, δεν επιτρέπει στη δομή να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία και της επιτρέπει να στεγνώσει γρήγορα μετά από βροχή.
  • Η πλήρης περιβαλλοντική ασφάλεια του υλικού, λόγω της φυσικής προέλευσης του πηλού, επιτρέπει τη χρήση τούβλων στην κατασκευή τζακιών και την εκτέλεση εσωτερικών φινιρισμάτωνέργα
  • Η υψηλή θερμική σταθερότητα των προϊόντων τους επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή κλιβάνων και στην κατασκευή καπνοδόχων.
  • Οι εξαιρετικές διακοσμητικές ιδιότητες παρέχουν άφθονες ευκαιρίες για τη χρήση κεραμικών τούβλων στην υλοποίηση τολμηρών σχεδιαστικών έργων.

  Τα μειονεκτήματα του υλικού περιλαμβάνουν το υψηλό κόστος, το οποίο προκαλεί αισθητή αύξηση της τιμής του κατασκευαζόμενου σπιτιού, καθώς και την πιθανότητα σχηματισμού λευκών λεκέδων - εξόγκωμα.

  Είδη

  Η ταξινόμηση των κεραμικών τούβλων πραγματοποιείται σύμφωνα με διάφορα κριτήρια, τα θεμελιώδη των οποίων είναι ο λειτουργικός σκοπός του υλικού. Σε αυτή τη βάση, διακρίνονται τέσσερις μεγάλες ομάδες, καθένα από τα οποία διαθέτει μόνο τις εγγενείς ιδιότητες και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του.

  Ιδιωτικός

  Αυτός ο τύπος υλικού είναι ο πιο διαδεδομένος και χρησιμοποιείται όταν εκτελείται απλός τύπος στην κατασκευή κτιρίων και κατασκευών. Το κανονικό τούβλο, με τη σειρά του, υποδιαιρείται περαιτέρω σε δύο τύπους, και μπορεί να είναι κοίλο και γεμάτο σώμα.

  Τα μοντέλα πλήρους σώματος χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις όπου η ανέγερση της δομής θα υπόκειται σε συνεχή φορτία μηχανικής, σοκ ή βάρους. Το υλικό χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή κολώνων, τοίχων και πυλώνων. Για τέτοιες κατασκευές, είναι καλύτερα να επιλέξετε τις μάρκες M250 και M300, οι οποίες έχουν μέγιστη αντοχή και ανθεκτικότητα. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείται ένα σωματοποιημένο υλικό, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα χαρακτηριστικά θερμικής μόνωσης της ανεγερθείσας δομής θα μειωθούν σημαντικά. Αυτό το σημείο πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη και να λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για τη διατήρηση της θερμότητας σε εσωτερικούς χώρους. Η μέση πυκνότητα του συμπαγούς τούβλου κυμαίνεται από 1600 έως 1900 kg / m3, το πορώδες είναι 8% και η θερμική αγωγιμότητα κυμαίνεται από 0,6-0,7 συμβατικές μονάδες. Το συμπαγές τούβλο μπορεί να αντέξει μέχρι και 75 κύκλους ψύξης-απόψυξης και επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή φρακτών, εξωτερικών σκαλοπατιών και τοίχων.

  Το πορώδες κοίλο τούβλο προορίζεται για την κατασκευή χαμηλού κτιρίου κατοικιών, τα τοιχώματα των οποίων δεν υπόκεινται σε σοβαρά φορτία βάρους. Επιπλέον, το κοίλο υλικό χρησιμοποιείται συχνά ως στοιχείο πλήρωσης σε κτίρια-μονολιθικά κτίρια διαμερισμάτων και στην κατασκευή εσωτερικών χωρισμάτων.Στην τελευταία περίπτωση, επιτρέπεται η χρήση λιγότερο ανθεκτικού υλικού με δείκτες M100 και M150. Τα κενά μέσα στο τούβλο μπορούν να τοποθετηθούν τόσο κατακόρυφα όσο και οριζόντια, ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι οριζόντια κατευθυνόμενες κοιλότητες μειώνουν σημαντικά τη συνολική αντοχή της δομής. Ο αριθμός των κενών σε ένα κοίλο τούβλο μπορεί να φτάσει το 13% του συνολικού όγκου, γεγονός που καθιστά την παραγωγή υλικών οικονομικά κερδοφόρα και μειώνει σημαντικά το κόστος κατασκευής των αντικειμένων. Επιπλέον, λόγω των υψηλών θερμομονωτικών ιδιοτήτων που οφείλονται στην παρουσία εσωτερικών κοιλοτήτων, τα σπίτια που κατασκευάζονται από κοίλα τούβλα είναι πολύ ζεστά.

  Η πυκνότητα αυτού του υλικού κυμαίνεται από 1000 έως 1450 kg / m3, το μέσο πορώδες είναι 7% και η θερμική αγωγιμότητα κυμαίνεται από 0,3 έως 0,5 συμβατικές μονάδες. Η διαμόρφωση και το βάθος των κοιλοτήτων σε ένα τούβλο μπορεί να είναι διαφορετική. Οι τρύπες μπορούν να έχουν τόσο τελική όσο και μονόπλευρη εκτέλεση και το σχήμα της διατομής τους μπορεί να είναι στρογγυλό, τετράγωνο και ορθογώνιο. Όταν χρησιμοποιείτε ένα κοίλο τούβλο, μια σημαντική προϋπόθεση για την επιτυχή κατασκευή είναι η ικανότητα του τοιχοποιού να εκτελέσει τοποθέτηση με τέτοιο τρόπο ώστε το κονίαμα τσιμέντου να μην πέσει μέσα στις κοιλότητες και να μην αποσπάσει όλο τον αέρα από εκεί.Διαφορετικά, το κενό τούβλο θα χάσει τον κύριο σκοπό του για τη διατήρηση του διακένου αέρα μέσα στην τοιχοποιία και δεν θα μπορέσει να παράσχει την απαραίτητη μόνωση του δωματίου.

  Αντιμετωπίζοντας

  Αυτός ο τύπος τούβλου ονομάζεται μπροστά ή μπροστά. Ο κύριος σκοπός του υλικού είναι η εξωτερική επένδυση και η αποκατάσταση κτιρίων. Το τούβλο έχει υψηλή πυκνότητα, φθάνοντας τα 1450 kg / m3, πορώδες 14% και θερμική αγωγιμότητα μέχρι 0,5 μονάδες. Το υλικό παράγεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και χαρακτηρίζεται από ομοιόμορφη χρώση, χωρίς ελαττώματα, όμορφη επιφάνεια και ακριβείς μορφές τούβλων. Ως επί το πλείστον, η πέτρα είναι κατασκευασμένη με κοίλη σχεδίαση, η οποία επιτρέπει ταυτόχρονα την ολοκλήρωση της πρόσθετης μόνωσης των χώρων και μειώνει το κόστος της επένδυσης.

  Τα τούβλα που βλέπουν είναι κατασκευασμένα σε πέντε εκδόσεις: τακτικές, υφή, σχήματος, υαλοπίνακας και άγγελος.

  • Τυπικό τούβλο Έχει μια ομαλή εξωτερική επιφάνεια και παράγεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και αποχρώσεων. Τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου είναι η ανθεκτικότητα της επένδυσης και η απουσία ανάγκης για συχνές επισκευές.Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν το υψηλό κόστος του υλικού, το οποίο, όταν αντιμετωπίζει μεγάλες εκτάσεις, έχει αξιοσημείωτη επίδραση στον προϋπολογισμό.
  • Τούβλο με υφή Χρησιμοποιείται για την εξωτερική και εσωτερική διακόσμηση των δωματίων και διακρίνεται από την ύπαρξη μιας ανάγλυφης υφής που μιμείται ένα μοτίβο από ίνες ξύλου ή από φυσική πέτρα, καθώς και απεικονίζει γεωμετρικά σχέδια, σύμβολα και σχέδια. Στην κατασκευή τούβλων με υφή, χρησιμοποιείται ευρέως το εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, το οποίο έχει την ουσία να εφαρμόζει διακοσμητικό στρώμα υπό υψηλή πίεση με μια εικόνα που υπάρχει ήδη πάνω του.
  • Εικόνα ή προφίλ τούβλο Πρόκειται για υλικό μη τυποποιημένης διαμόρφωσης και χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό στρογγυλοποίησης σε στήλες, καμάρες και άλλες αρχιτεκτονικές μορφές.
  • Αγγλοβραβάνι τούβλο που παρουσιάζονται με τη μορφή τεχνητής πέτρας δύο επιπέδων με λεία επιφάνεια. Η τεχνολογία της δέσμευσης περιλαμβάνει την εφαρμογή μιας στρώσης λευκής αργίλου στην ξηρανθείσα πρώτη ύλη, ακολουθούμενη από την πυροδότηση. Και ο πηλός είναι βαμμένος σε διάφορα χρώματα με τη βοήθεια ειδικών βαφών και χρωστικών ουσιών. Αυτό το υλικό φαίνεται πολύ καλό στο εσωτερικό και χρησιμοποιείται συχνά για τη διακόσμηση διαδρόμων, διαδρόμων και δημόσιων χώρων.
  • Γυαλισμένο τούβλο που παράγεται με την εφαρμογή ενός ειδικού λούστρου που αποτελείται από γυαλί χαμηλής τήξης. Ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της υαλοειδούς αδιάβροχης επίστρωσης, η αντοχή στον παγετό και η αντοχή στην υγρασία της κεραμικής επένδυσης αυξάνονται σημαντικά. Στο στάδιο της παραγωγής, προστίθενται στο γυαλί διάφορες βαφές, με αποτέλεσμα η επιφάνεια του τούβλου να αποκτά βαθύ χρώμα και λαμπρή διαφανή υφή.

  Κλίνκερ

  Η πέτρα κλίνκερ χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση υπόγειων και προσόψεων κτιρίων, στην κατασκευή δαπέδων σε βιομηχανικά εργαστήρια, καθώς και σε οδοστρώματα, γέφυρες και πεζοδρόμια. Το τούβλο χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή και μεγάλη διάρκεια ζωής, λόγω της τεχνολογίας κατασκευής μοντέλων κλίνκερ. Το γεγονός είναι ότι για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται ένα ειδικό είδος πυρίμαχου αργίλου, το οποίο εκτοξεύεται σε υψηλότερες θερμοκρασίες από ό, τι στα προϊόντα που κατασκευάζονται σύμφωνα με την παραδοσιακή τεχνολογία. Αυτό είναι τόσο συν και πλην των τούβλων κλίνκερ. Το πλεονέκτημα είναι η υψηλότερη αντοχή που αντιστοιχεί στους δείκτες M400-M1000 και η εξαιρετική αντοχή στον παγετό, επιτρέποντας στις πέτρες να αντέχουν από 50 έως 100 κύκλους ψύξης-απόψυξης.Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν υπερβολικό κόστος υλικού και υψηλή θερμική αγωγιμότητα λόγω της αυξημένης πυκνότητας των πρώτων υλών.

  Πυρκαγιά

  Το υλικό οφείλει τις υψηλές πυρίμαχες ιδιότητές του σε χρυσαφί πηλό, που αποτελεί το 70% της συνολικής μάζας των τούβλων. Αυτός ο τύπος αργίλου μπορεί εύκολα να αντέξει θερμοκρασίες 1600 βαθμών, διατηρώντας παράλληλα τις λειτουργικές ιδιότητες και την ακεραιότητα των μορφών. Το πυρίμαχο τούβλο έχει βρει ευρεία εφαρμογή στην κατασκευή τζακιών και σόμπων και κατά συνέπεια άρχισε να παράγεται σε μη συμβατικές μορφές, σχεδιασμένες για χρήση σε σόμπες. Έτσι, εκτός από τις τυποποιημένες μορφές, υπάρχουν σφηνοειδείς, τοξοειδείς και τραπεζοειδείς διαμορφώσεις στη συλλογή που ταιριάζουν απόλυτα στο σχέδιο σόμπας και τζάκι.

  Κορυφαίοι κατασκευαστές

  Πολλές επιχειρήσεις ασχολούνται με την παραγωγή κεραμικών τούβλων στη Ρωσία, αλλά ορισμένοι από αυτούς επιθυμούν να ξεχωρίσουν χωριστά.

   Κεραμικό εργοστάσιο από την πόλη Golitsyno Είναι η πιο ισχυρή επιχείρηση κατασκευής τούβλων στη χώρα μας και παράγει περίπου 120 εκατομμύρια μονάδες ετησίως. Οι ειδικοί της μονάδας έχουν καθιερώσει τον πλήρη έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων, που πραγματοποιούνται σε κάθε στάδιο της παραγωγής.Αυτό σας επιτρέπει να παρακολουθείτε και να αφαιρείτε γρήγορα ελαττωματικά αντικείμενα και να παραδίδετε στην αγορά μόνο υλικά υψηλής ποιότητας. Η παραγωγή πραγματοποιείται με την τελευταία ξένη τεχνολογία, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις και τις σύγχρονες τεχνολογίες. Η γκάμα της εταιρείας αντιπροσωπεύεται από ένα μεγάλο αριθμό κοφτερό και κοίλες πέτρες, καθώς και πολλές ποικιλίες των προσόψεων τούβλα.

    Επιχείρηση "Σλαβικό τούβλο" Έχει μια ισχυρή βάση παραγωγής και παράγει μέχρι 140 εκατομμύρια μονάδες ετησίως. Η εταιρεία λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας έχει συγκεντρώσει τεράστια εμπειρία στην παραγωγή δομικών υλικών και έφτασε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η εταιρεία χτίστηκε σύμφωνα με το έργο του Hans Lingl από τη Γερμανία και σήμερα είναι το πιο σύγχρονο εργοστάσιο τούβλων στη Ρωσία. Ένας μεγάλος αριθμός διάφορων τύπων κεραμικής πέτρας, συμπεριλαμβανομένων τόσο των συνηθισμένων κόκκινων μπλοκ όσο και των διακοσμητικών μοντέλων, έρχονται από τη γραμμή παραγωγής της επιχείρησης.

     Προϊόντα "εργοστάσιο Novokubansk από κεραμικά υλικά τοιχοποιίας" επίσης γνωστή στη χώρα μας.Η εταιρεία έχει τη δική της βάση πόρων και ελέγχει την ποιότητα των προϊόντων της, ξεκινώντας από την προμήθεια πρώτων υλών. Η ετήσια παραγωγική ικανότητα της εταιρείας είναι 70 εκατομμύρια μονάδες ετησίως.

      Ένωση "Υλικά τοιχοποιίας" Περιλαμβάνει πολλές επιχειρήσεις που βρίσκονται στη Μόσχα και τις περιοχές του Λένινγκραντ, η συνολική παραγωγικότητα των οποίων φτάνει τις 450.000.000 μονάδες ετησίως. Σήμερα η εταιρεία προσφέρει τη μεγαλύτερη γκάμα κεραμικών οικοδομικών υλικών στη Ρωσία και είναι ένας από τους ηγέτες στην παραγωγή κεραμικής πέτρας στον μετασοβιετικό χώρο.

       Πώς να επιλέξετε;

       Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή ενός τούβλου είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η ποιότητά του. Για να προσδιορίσετε τις ιδιότητες του υλικού, είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με την επισήμανση των προϊόντων και να μελετήσετε τα συνοδευτικά έγγραφα. Είναι πολύ πιο δύσκολο να προσδιοριστεί η ποιότητα των προϊόντων και δεδομένου ότι η συνολική ισχύς της ανεγερθείσας δομής και των ιδιοτήτων της απόδοσης εξαρτώνται από αυτόν τον παράγοντα, είναι αδύνατο να γίνει λάθος εδώ.

       Έτσι, κατά την αγορά, συνιστάται να πάρετε μερικά τούβλα από την παλέτα και να τα χτυπήσετε με τη λαβή της σπάτουλας. Εάν το προϊόν είναι υψηλής ποιότητας, τότε ο παραγόμενος ήχος θα είναι μακρύς, συντονισμένος και ελαφρώς μεταλλικός και αν υπάρχει γάμος ή η ποιότητα του τούβλου είναι κακή, ο ήχος θα είναι σύντομος και κωφός.Εάν τουλάχιστον ένα από τα δοκιμασμένα τούβλα έκανε κωφούς ήχο, είναι προτιμότερο να αρνηθεί κανείς να αγοράσει αυτήν την παρτίδα. Μπορείτε να ελέγξετε το τούβλο με πιο ριζοσπαστικό τρόπο. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να το χωρίσετε με ένα σφυρί, και αν το υλικό είναι υψηλής ποιότητας, το τούβλο θα χωριστεί σε αρκετά μεγάλα τμήματα, και αν η ποιότητα του υλικού είναι χαμηλή, θα καταρρεύσει στη σκόνη.

       Η αγορά ενός τούβλου είναι πολύ σοβαρό θέμα, επομένως η επιλογή του πρέπει να γίνεται με κάθε ευθύνη.

       Συμβουλές για την τοποθέτηση τούβλων και τζάκια στο παρακάτω βίντεο.

       Σχόλια
        Συντάκτης
       Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

       Αίθουσα εισόδου

       Σαλόνι

       Υπνοδωμάτιο