Επιλέγοντας ένα πλέγμα τοιχοποιίας για τούβλα

 Επιλέγοντας ένα πλέγμα τοιχοποιίας για τούβλα

Το πλέγμα τοιχοποιίας που χρησιμοποιείται στην οικοδομική βιομηχανία είναι μια σημαντική προσθήκη στο έργο ενός επαγγελματία τοιχοποιού. Με τη βοήθειά του, τη διαδικασία ενίσχυσης δομών. Τι είναι αυτό το δομικό υλικό, ποιο είναι καλύτερα να επιλέξω; Αυτή η ερώτηση τίθεται από πολλούς κατασκευαστές που προτιμούν να σχηματίσουν την τοιχοποιία από μόνοι τους. Σχετικά με αυτό το άρθρο.

Επιλέγοντας ένα πλέγμα τοιχοποιίας για τούβλα

Η χρήση του πλέγματος είναι βέλτιστη σε εκείνες τις περιπτώσεις, όταν είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ότι η εργασία πραγματοποιείται με ρευστά διαλύματα ή για τη σύνδεση ανόμοιων υλικών. Για τις τοιχοποιίες, το μέγεθος των 50x50 mm για τα κύτταρα θεωρείται βέλτιστο.Η επιλογή του υλικού για την κατασκευή του μπορεί να είναι αρκετά διαφορετική.

Τι είναι η τοιχοποιία;

Χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή θεμελίων, κτιρίων και κατασκευών, το πλέγμα τοιχοποιίας για τούβλα μπορεί να κατασκευαστεί σε διάφορες εκδόσεις. Υπάρχουν ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς επιλογές και οι ποικιλίες τους.

  • Υπάρχουν μεταλλικά πλέγματα. Σε αυτή την περίπτωση, στην κατασκευή του χαλύβδινου σύρματος που χρησιμοποιείται με μια σήμανση BP, και μια περιοχή πάχους από τρία έως πέντε χιλιοστά. Η σύνδεση μεμονωμένων στοιχείων ενίσχυσης στο δίκτυο γίνεται με συγκόλληση σε βιομηχανικές συνθήκες, χρησιμοποιώντας ημιαυτόματες συσκευές. Τα τελικά μεταλλικά στοιχεία μπορούν επίσης να γαλβανιστούν. Η αντιδιαβρωτική επίστρωση εφαρμόζεται μετά τη συγκόλληση.
  • Βασάλτη Το σύρμα από πέτρινες ίνες συνδέεται με καλυμμένους δεσμούς καλωδίων από ανθεκτικό πολυαιθυλένιο. Για να αυξηθεί η πρόσφυση, επιτρέπεται να σχηματίζεται μια πρόσθετη επικάλυψη στο εξωτερικό ενός μείγματος άμμου και κόλλας. Τα χαρακτηριστικά αντοχής του πλέγματος αντιστοιχούν στο αντίστοιχο μέταλλο. Ταυτόχρονα, είναι ασφαλέστερο στη χρήση, ανθεκτικό, μη επιδεκτικό διάβρωσης.
  • Fiberglass. Σύγχρονη σύνθετη λύση για δομές που δεν έχουν σημαντικά φορτία στη βάση τους. Κατασκευάζονται υπό μορφή λωρίδων δεδομένου μήκους και πλάτους, που παραδίδονται σε κυλίνδρους. Το πλέγμα είναι πολύ ανθεκτικό, αλλά έχει έναν αριθμό επιχειρησιακών περιορισμών, οι οποίοι δεν επιτρέπουν την εκτέλεση εργασιών σε αντικείμενα με υψηλή ένταση λειτουργικών φορτίων.

Ποια επιλογή πλέγμα τοιχοποιίας 50x50 είναι καλύτερα να επιλέξετε;

Ποιοι τύποι δικτύων τοιχοποιίας είναι οι ισχυρότεροι; Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να δώσετε προσοχή στο τμήμα και το μέγεθος των κυττάρων. Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με δομικά στοιχεία μεγάλου μεγέθους, χρησιμοποιούνται εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους πλέγματος 100x100 mm. Εκτός από το τετράγωνο τμήμα, υπάρχει επίσης ένα ρομβοειδές πλέγμα. Τέτοιο υλικό τοιχοποιίας έχει διαστάσεις 50x100 mm. Το μήκος του κυλίνδρου είναι από 2 έως 5 μέτρα. Το πλάτος της ταινίας είναι από 0,5 έως 2 μέτρα.

Η χρήση των δικτύων τοιχοποιίας επιτρέπει την ενίσχυση των οριζόντιων και κάθετων δομών, το σχηματισμό τοξιών και μονολιθικών λύσεων σκυροδέματος. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη ενίσχυση και για την κατασκευή φράχτες από τούβλα. Κατά την επιλογή μιας κατάλληλης λύσης, θα πρέπει να προσέξετε το γεγονός ότι με τη χρήση τους, τα προϊόντα ματιών αυτού του τύπου έχουν ένα αρκετά ευρύ φάσμα.

Για παράδειγμα, όταν ενισχύεται η τοιχοποιία, χρησιμοποιείται κυρίως μεταλλικό πλέγμα, με πάχος σύρματος 3-4 mm. Εκτός από την επένδυση και στους τοίχους στήριξης, μια τέτοια προσθήκη ταιριάζει σε κάθε τρεις σειρές. Ελαφρύ τούβλο που αντιμετωπίζει συνιστάται να βάλει ένα μάσκα βασάλτη. Έχει παχύτερους αγωγούς, πάνω από 5 mm, δεν είναι κατάλληλο για κεραμικά προϊόντα πλήρους σώματος.

Εάν κατασκευάζονται στοιχεία από κτίρια και δομές από τούβλα που δεν φέρουν σημαντικά φορτία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέγμα πολυμερούς για ενίσχυση. Τοποθετείται σε 5 σειρές. Αυτή η προσθήκη θα ήταν κατάλληλη για τη δημιουργία εσωτερικών χωρισμάτων, τοίχων στα μπάνια.

Χαρακτηριστικά της τεχνολογίας της τοιχοποιίας με πλέγμα

Η ανάγκη τοποθέτησης στο σχεδιασμό του πρόσθετου ενισχυτικού στοιχείου τοίχου απαιτεί τη συμμόρφωση με συγκεκριμένη διαδικασία. Τοποθετείται απευθείας στη λύση. Μπορεί να στερεωθεί οριζόντια και κάθετα. Συγκεκριμένα, η δεύτερη επιλογή έχει σημασία για το σχηματισμό τοίχων και κολώνων που πρέπει να ενισχυθούν. Οι λωρίδες για το επιθυμητό μέγεθος κόβονται από στερεά φύλλα και ρολά.

Τα στοιχεία γωνίας είναι ενισχυμένα με μεταλλικά τεμάχια σύρματος, λυγισμένα σύμφωνα με τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του κτιρίου.Η χρήση ενισχυτικών στοιχείων καθιστά δυνατή την εξασφάλιση ομοιόμορφης κατανομής φορτίων στα στοιχεία στήριξης. Επιπλέον, απαιτείται το πλέγμα τοιχοποιίας για χρήση σε περιοχές υψηλού σεισμικού κινδύνου.

Η χρήση του πλέγματος τοιχοποιίας σας επιτρέπει να επιτύχετε σημαντική σκλήρυνση της δομής της τοιχοποιίας, καθιστά δυνατή την εγγύηση ενός εξαιρετικού επιπέδου ποιότητας και αξιοπιστίας του τελικού τείχους, του φράκτη ή του θεμελίου. Αυτό το βοηθητικό στοιχείο παρέχει μεγαλύτερη αντοχή στερέωσης, καθιστά δυνατή τη σύνδεση υλικών με διαφορετική δομή και πυκνότητα στην κατασκευή ενός τοίχου.

Η χρήση πλέγματος στη σύνθεση της τοιχοποιίας συνιστάται στην επαγγελματική σφαίρα, όταν πραγματοποιούνται ανεξάρτητα έργα κατασκευής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εγγυηθεί τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά αντοχής της τελικής δομής ενός κτιρίου ή μιας δομής.

Από το βίντεο θα μάθετε για την ενίσχυση του τοιχοποιίας με το πλέγμα "STREN C5".

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο