Clinker τούβλο: χαρακτηριστικά, τύποι και χρήσεις

 Clinker τούβλο: χαρακτηριστικά, τύποι και χρήσεις

Clinker τούβλο είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα και ανθεκτικά υλικά. Λόγω της υψηλής αντοχής του, υπερβαίνει κατά πολύ τα συνήθη κεραμικά τεμάχια. Αυξημένες τεχνικές και μηχανικές, προσαρμοσμένες και διακοσμητικές επιλογές καθιστούν αυτό το υλικό βέλτιστο για προσόψεις.

Τι είναι αυτό;

Τα μπλοκ Clinker είναι μια σύγχρονη ποικιλία κεραμικών τούβλων, τα οποία χαρακτηρίζονται από αυξημένη πυκνότητα λόγω ειδικής τεχνολογίας.Το όνομα αυτού του υλικού που έλαβε με τη χαρακτηριστική του ικανότητα να κάνει έναν ήχο κουδουνίσματος όταν χτύπησε ελαφρώς με ένα μεταλλικό αντικείμενο - μεταφρασμένο από τη γερμανική "λεπίδα" σημαίνει "καθαρά καμπάνες".

Λόγω της αισθητικής της απόλαυσης, της μοναδικής υφής και της ποικίλης χρωματικής παλέτας, τα προϊόντα χρησιμοποιούνται για την επένδυση προσόψεων και την εσωτερική διακόσμηση. Η πρώτη ύλη για την παραγωγή κλίνκερ είναι ειδικός πηλός με μοναδικές φυσικοτεχνικές ιδιότητες · καίγεται σε θερμοκρασία άνω των 1000 μοιρών μέχρι τη μέγιστη πυροσυσσωμάτωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της επεξεργασίας, σχηματίζεται γυαλιστερή μάζα στην επιφάνεια, γεγονός που καθιστά το τούβλο τόσο ελκυστικό στην εμφάνιση.

Η ιστορία έχει ως αποτέλεσμα ότι για πρώτη φορά άρχισαν να παράγονται μπλοκ κλίνκερ στα μέσα του 18ου αιώνα στις Κάτω Χώρες. Εκείνη την εποχή, η Ευρώπη κάλυπτε μια οικοδομική έκρηξη, η οποία οδήγησε σε έλλειψη οικοδομικών υλικών, με αποτέλεσμα οι μηχανικοί και οι τεχνολόγοι εκείνης της εποχής αναγκάστηκαν να αναζητήσουν νέες επιλογές για την παραγωγή τούβλων και τούβλων. Για πρώτη φορά το προϊόν χρησιμοποιήθηκε για οδοστρώματα, από την άποψη των εξωτερικών και φυσικών χαρακτηριστικών, φαινόταν περισσότερο σαν ένα λιθόστρωτο, αλλά ήταν πολύ ευκολότερο να βάλει και πολύ φθηνότερα.Όλα αυτά οδήγησαν στη μεγάλη δημοτικότητα του προϊόντος κατά την κατασκευή αστικών οδών.

Η αρχή του 19ου αιώνα χαρακτηρίστηκε από έντονο άλμα στην ανάπτυξη των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων. Τα υπάρχοντα λατομεία δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στον ρυθμό κατασκευής και δεν μπορούσαν να παράσχουν πλήρως στην πόλη την απαιτούμενη ποσότητα υλικών για την κατασκευή νέων κτιρίων. Αυτό οδήγησε στην ανάγκη αναζήτησης ενός νέου υλικού, το οποίο στις λειτουργικές του παραμέτρους θα ήταν πολύ παρόμοιο με τη φυσική φυσική πέτρα, αλλά ταυτόχρονα θα μπορούσε να παραχθεί γρήγορα, εύκολα και σε οποιοδήποτε όγκο. Αυτό οδήγησε τους επιστήμονες να εξετάσουν τη χρήση κλίνκερ όχι μόνο για δρόμους, αλλά και για την κατασκευή κατοικιών.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, άρχισαν να αναδύονται μικρές αρτέλες, οι οποίες κατέλαβαν την απελευθέρωση αυτού του υλικού - με την πάροδο του χρόνου οι περισσότερες έγιναν οι μεγαλύτερες εταιρείες που έλαβαν παγκόσμιο όνομα. Πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να θεωρούνται ηγέτες στον τομέα της παραγωγής δομικών υλικών. Λοιπόν, ας δούμε τι είναι ένα τούβλο κλίνκερ.

Πρόκειται για δομικό στοιχείο, το οποίο χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή, χαμηλή απορρόφηση νερού και εξαιρετικό διακοσμητικό αποτέλεσμα.Ένα σύνολο τέτοιων ιδιοτήτων το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε επιθετικά εξωτερικά περιβάλλοντα για εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση. Το τούβλο κλίνκερ χαρακτηρίζεται από κανονικό σχήμα και μοιάζει με παραλληλεπίπεδο με τραχιά επιφάνεια. Το χρωματικό σχέδιο είναι αρκετά ευρύ - από τις αποχρώσεις του αχύρου μέχρι την πλούσια σοκολάτα.

Λόγω του γεγονότος ότι στο στάδιο της κατασκευής, το υλικό είναι εκτεθειμένο σε θερμοκρασίες μέχρι 1.400 μοίρες, το τούβλο αποκτά αυξημένη πυκνότητα, η οποία είναι 1 τόνος ανά τετραγωνικό εκατοστό. Αυτό το τούβλο είναι ανθεκτικό σε μύκητες, σήψη, μούχλα και άλλους μικροοργανισμούς που μπορούν να καταστρέψουν το ίδιο το υλικό και να δημιουργήσουν απειλή για την ανθρώπινη ζωή και υγεία. Η παραγωγή τούβλων κλίνκερ συμμορφώνεται με τους ισχύοντες κανονισμούς και τα πρότυπα κατασκευής που ορίζονται στο GOST 32311.

Τεχνικές προδιαγραφές

Τεχνικά χαρακτηριστικά του τούβλου κλίνκερ λόγω των ιδιαιτεροτήτων της παραγωγής του. Πρώτα πρέπει να ξέρετε ότι για την κατασκευή τέτοιων προϊόντων χρησιμοποιείται μόνο ένας ειδικός τύπος αργίλου, ο οποίος ονομάζεται "κοκαλιάρικο". Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ορυκτά υλικά με μαγmatic προέλευση.Το μείγμα ψεκάζεται σε φούρνους σε θερμοκρασία από 1000 έως 1400 μοίρες μέχρι το στάδιο μιας υαλώδους φάσης - αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του μπλοκ κλίνκερ και του συνηθισμένου, το οποίο φέρεται σε 600-800 μοίρες.

Η μοναδική τεχνολογία παραγωγής μας επιτρέπει να επιτύχουμε ένα υψηλό βαθμό αντοχής, αντοχής σε ισχυρές μηχανικές βλάβες και παρατεταμένη τριβή σε βαθμό που υπερβαίνει την αντίστοιχη παράμετρο ακόμα και του σκυροδέματος υψηλής ποιότητας. Ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε αυξημένες θερμοκρασίες, το προϊόν αποκτά ειδική υγροσκοπικότητα έτσι ώστε ο συντελεστής απορρόφησης νερού να είναι μόνο 8%. Για σύγκριση, για ένα κανονικό κόκκινο κεραμικό τούβλο, αυτή η παράμετρος κυμαίνεται από 20-25%.

Ας δούμε λεπτομερέστερα τα χαρακτηριστικά του κύκλου παραγωγής για την παραγωγή τούβλων κλίνκερ. Για το σχηματισμό τέτοιων μπλοκ χρησιμοποιούνται άργιλοι με υπερεκτιμημένη περιεκτικότητα σε αλουμίνα, των οποίων το μερίδιο είναι 20-25%. Η παρουσία αυτών των συστατικών με πολλούς τρόπους μειώνει το ιξώδες της πρώτης ύλης, εμποδίζοντας έτσι την παραμόρφωση του τελικού προϊόντος κατά την πυροδότηση του πηλού. Αν η παραγωγή χρησιμοποιεί πρώτες ύλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξείδια, τότε είναι εμπλουτισμένη με καολίνη.

Το οξείδιο του σιδήρου υπάρχει επίσης στον πηλό, το μερίδιό του φτάνει το d περίπου 8%, λόγω του οποίου το τούβλο αποκτά ένα μάλλον χαρακτηριστικό χρώμα. Ταυτόχρονα, η ποσότητα αυτών των ουσιών δεν πρέπει να είναι υψηλότερη από τις καθορισμένες προδιαγραφές, διαφορετικά θα εμφανιστεί στην επιφάνεια του μπλοκ στερεό στρώμα, το οποίο θα επηρεάσει την απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα από το εσωτερικό, πράγμα που οδηγεί στο σχηματισμό παρατυπιών, οσμών και παραμορφώσεων.

Οι πρώτες ύλες πρέπει επίσης να περιέχουν όχι περισσότερο από 8% ασβέστιο. Εάν η συγκέντρωση αυτού του συστατικού είναι πολύ υψηλή, τότε ο χρόνος πυροσυσσωμάτωσης θα μειωθεί και αυτό με τη σειρά του θα οδηγήσει σε σοβαρές παραμορφώσεις του τελικού προϊόντος. Επιπλέον, αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης πόρων σε εσωτερικές κοιλότητες, γεγονός που αυξάνει τον ρυθμό απορρόφησης νερού και μειώνει τη διάρκεια ζωής του τούβλου. Η συγκέντρωση του οξειδίου του μαγνησίου στον πηλό πρέπει να παραμείνει στο επίπεδο 3-5%, εάν η αναλογία της ουσίας είναι υψηλότερη, τότε μπορεί να συρρικνωθεί ο πηλός και να λυγίσει τα τελικά τεμάχια.

  Τα προϊόντα Clinker κατασκευάζονται με δύο βασικές μεθόδους: εξώθηση ή εξώθηση. Στην πρώτη περίπτωση, όλες οι προετοιμασμένες πρώτες ύλες αναδεύονται μέχρις ότου ληφθεί μια ομοιογενής μάζα και στη συνέχεια αποστέλλονται κατευθείαν σε ένα ειδικό δοχείο, το οποίο ονομάζεται εξωθητήρας.Εδώ, το υλικό υποβάλλεται σε πίεση, και μέσω μιας ειδικής οπής χύτευσης, ο πηλός πιέζεται πάνω σε έναν μεταφορέα με τη μορφή μιας ορθογώνιας λωρίδας με έντονες γεωμετρικές παραμέτρους.

  Αυτή η ταινία όγκου, που κινείται κατά μήκος του ιμάντα, χυτεύεται σε χωριστά τεμάχια - έτσι δημιουργούνται τα αποκαλούμενα ακατέργαστα τούβλα, αποστέλλονται για ξήρανση, όπου η υγρασία πέφτει στο 2-3%, και μετά καίγονται. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας τούβλων με έντονες γεωμετρικές γραμμές και διαστάσεις. Ταυτόχρονα, ένας τέτοιος κύκλος παραγωγής απαιτεί υψηλό ενεργειακό κόστος, το οποίο γενικά αυξάνει το κόστος παραγωγής.

  Το πάτημα σας επιτρέπει να έχετε φθηνότερα προϊόντα, επειδή μειώνει σημαντικά το κόστος ενέργειας. Η ουσία της μεθόδου είναι ότι η μάζα του πηλού ξηραίνεται, συνθλίβεται σε σκόνη, χύνεται σε ειδικές μορφές και υποβάλλεται σε υψηλή πίεση και πίεση. Τα τελικά τεμάχια μεταφέρονται σε ειδικούς θαλάμους για τελική ξήρανση, όπου διατηρούνται για περίπου δύο ημέρες όταν θερμαίνονται στους 85 βαθμούς.Μόνο μετά την αποστολή των τούβλων στον κλίβανο για την πυροδότηση.

   Ως αποτέλεσμα αυτής της τεχνολογίας, ο πηλός είναι σχεδόν πλήρως φρυγμένος, ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται ένα αρκετά ισχυρό μπλοκ κλίνκερ με τις απαιτούμενες διακοσμητικές ιδιότητες. Χαρακτηριστικά της τεχνολογίας καθιστούν το προϊόν πιο ανθεκτικό. Οι κύριες φυσικο-τεχνικές ιδιότητες του τούβλου κλίνκερ είναι:

   • μηχανική αντοχή - 25 MPa.
   • Ποσοστό απορρόφησης νερού - λιγότερο από 6%.
   • πυκνότητα υλικού - κυμαίνεται από 1600 έως 2100 kg / sq. m;
   • αντοχή σε παγετό - F 300;
   • θερμική αγωγιμότητα - περίπου 1,17 W / ms.
   • αντοχή σε θλίψη - από 250 έως 350 kg / sq. cm ·
   • θερμική αγωγιμότητα - 1,15 V / Mk.
   • Διάρκεια λειτουργίας - έως 150 χρόνια.

   Φυσικά, για τον μέσο καταναλωτή αυτές οι παράμετροι θα λένε ελάχιστα, αλλά για τον επαγγελματία είναι πολύ σημαντικές.

   Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

   Η αυξημένη αντοχή στους παρατεταμένους παγετούς και η μειωμένη απορρόφηση νερού - όλα αυτά προκαλούν το κύριο πλεονέκτημα του τούβλου κλίνκερ, που είναι η διάρκεια χρήσης. Ας μιλήσουμε σε αυτά και σε άλλα πλεονεκτήματα του υλικού με λίγο περισσότερη λεπτομέρεια.

   Αντοχή

   Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά κεραμικά, το μπλοκ κλίνκερ διακρίνεται από πολύ μεγαλύτερη ένδειξη αντοχής κάμψης, καθώς και συμπίεση και τριβή.Η ισχύς του σήματος του υλικού αντιστοιχεί στο M300, έτσι ώστε τα προϊόντα για πολλές δεκαετίες να διατηρούν την αρχική τους εμφάνιση.

   Χαμηλή απορρόφηση νερού

   Μόλις εισέλθει σε οποιοδήποτε οικοδομικό υλικό, η υγρασία έχει το πιο αρνητικό αποτέλεσμα σε αυτό, καταστρέφοντας τη δομή από μέσα. Προφανώς, όσο λιγότερο νερό εισέρχεται στη δομή, τόσο πιο ανθεκτικό και αξιόπιστο θα είναι αυτό το υλικό. Μεταξύ όλων των τύπων τούβλων, το κλίνκερ διακρίνεται από την ελάχιστη απορρόφηση νερού, η οποία είναι κατά μέσο όρο 3-6%, επομένως και η παρατεταμένη επαφή με το υδατικό μέσο δεν θα οδηγήσει σε καταστροφή και παραμόρφωση των φραγμάτων.

   Αντίσταση παγετού

   Το Clinker μπορεί να αντέξει έως και 200 ​​κύκλους ψύξης και απόψυξης, το υλικό δεν καταρρέει ακόμη και σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις πιο βόρειες περιοχές της χώρας μας.

   Αντοχή στην φθορά

   Τα μπλοκ κλίνκερ δεν χάνουν τις φυσικές και τεχνικές τους ιδιότητες υπό την επίδραση αλάτων, αλκαλίων και οξέων. Παραμένουν αμετάβλητα επίσης υπό υπεριώδη ακτινοβολία.

   Παλέτα χρωμάτων

   Τα τούβλα Clinker διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων που μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ιδιοκτήτες σπιτιού.Κατά τη διάρκεια της παραγωγής, η πρώτη ύλη περνάει μέσα από τα στάδια της σφαγής και του ρωσισμού, αποκτώντας έτσι αποκλειστικές υφές.

   Περιβαλλοντική φιλικότητα

   Τα προϊόντα Clinker κατασκευάζονται μόνο από φυσικά υλικά, ακόμη και μοναδικές αποχρώσεις επιτυγχάνονται με ανάμειξη διαφορετικών τύπων αργίλου. Επομένως, τα τελικά προϊόντα πληρούν όλες τις απαιτήσεις περιβαλλοντικής ασφάλειας, δεν εκπέμπουν τοξικές ουσίες και δεν περιέχουν ακτινοβολία.

   Ας δούμε τι άλλα προβλήματα μπορούν να λύσουν τη χρήση τούβλο κλίνκερ στην κατασκευή. Ασφαλώς, πολλοί άνθρωποι παρατήρησαν ότι οι προσόψεις ακόμη και νέων κτιρίων καλύπτονται συχνά με μια άσχημη λευκή άνθηση (άνθηση). Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα άλατα και τα θειικά άλατα που υπάρχουν στον πηλό αρχίζουν να εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου. Αυτό το είδος συμπεριφοράς είναι εντελώς ασυνήθιστο για ένα κλίνκερ, αν και το αρχικό υλικό, όπως και κάθε άλλο, περιέχει όλα αυτά τα συστατικά. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας τους απλώς δεν παραμένει: τα θειικά άλατα και τα άλατα υπό την επίδραση των θερμοκρασιών 1.400 βαθμών πλήρως φρυγμένα και αρχίζουν να συμμετέχουν στο τήγμα.

   Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα μπλοκ είναι τα "πλάνα", συνδέονται με την παρουσία αλάτων ασβεστίου και μαγνησίου στη δομή των αργιλικών πρώτων υλών.Αυτές οι ουσίες, πολύ νωρίτερα από όλα τα άλλα συστατικά των πρώτων υλών, πηγαίνουν στην λιωμένη κατάσταση και αρχίζουν να λειτουργούν ως διαλύτες για όλα τα άλλα συστατικά. Υπάρχει μόνο ένα μικρό "αλλά" - ίσως αυτό μόνο όταν θερμαίνεται πάνω από 1000 μοίρες, και αυτό είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες καίγεται το τούβλο κλίνκερ.

   Στην παραγωγή συμβατικών προϊόντων χρησιμοποιείται ένα χαμηλότερο καθεστώς θερμοκρασίας · ως εκ τούτου, τα οξείδια παραμένουν εντελώς στα μπλοκ · καθώς έρχονται σε επαφή με το νερό, αρχίζουν να αυξάνονται σε όγκους, οδηγώντας στην εμφάνιση επιφανειακών ελαττωμάτων. Στους ανθρώπους ονομάζονται επίσης dutikami ή πυροβολισμούς. Όλα θα ήταν ωραία εάν τα φαινόμενα αυτά μόνο επιδεινώσουν την εμφάνιση, αλλά οδηγούν στο σχηματισμό ρωγμών - και αυτό μειώνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της δομής στο σύνολό της.

   Τέτοιες εξαιρετικές ιδιότητες οδήγησαν σε ένα μάλλον υψηλό κόστος των τούβλων κλίνκερ, το οποίο μπορεί να ονομαστεί το κύριο μειονέκτημα των μπλοκ. Δεν είναι κάθε ρώσος να αποκτήσει κλίνκερ. Επιπλέον, το κλίνκερ απαιτεί τη χρήση ειδικών συνθέσεων συγκόλλησης, τα παραδοσιακά μείγματα τσιμέντου και ασβέστη είναι ακατάλληλα εδώ. Λοιπόν, ένας ακόμα πλην είναιότι σε διαφορετικές παρτίδες η σκιά μπορεί να διαφέρει, οπότε όταν αγοράζετε οικοδομικά υλικά προσπαθήστε να πάρετε τα πάντα από μια απελευθέρωση, γι 'αυτό πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς εκ των προτέρων πόσα τούβλα χρειάζεστε.

   Είδη

   Οι παραλλαγές του υλικού κλίνκερ που παρουσιάζονται σήμερα εξηγούν τις ιδιαιτερότητες της χρήσης όλων των τύπων αυτών των προϊόντων.

   • Πλακάκια πρόσοψης - πρόκειται για ένα ξεχωριστό υποείδος του υλικού μικρού τεμαχίου, το οποίο χρησιμοποιείται ως υλικό επίστρωσης για διάφορα εσωτερικά έργα σε οποιοδήποτε τύπο χώρου.
   • Τεχνικό κλίνκερ βρήκε ευρεία χρήση για τη διακόσμηση των μονοπατιών κήπου, καθώς και πεζοδρόμια, εδάφη τόσο στο δρόμο όσο και μέσα στις εγκαταστάσεις. Ένας ξεχωριστός τύπος τέτοιου υλικού είναι η επένδυση κλίνκερ - έχει την ίδια κατεύθυνση χρήσης, αλλά έχει υψηλότερο κόστος.
   • Αδιάβροχο κλίνκερ - το προϊόν αυτό αγοράζεται γενικά για την κατασκευή υδραυλικών κατασκευών, οι οποίες λειτουργούν σε συνθήκες υψηλής υγρασίας.

   Ειδικό κλίνκερ σας επιτρέπει να παράγετε εσωτερικές και προσόψεις διακοσμήσεις επιφανειών με διάφορες μορφές.Τα προϊόντα, κατά κανόνα, ανήκουν στην κατηγορία μικρού τεμαχίου, επομένως μπορούν να σχηματίσουν διάφορα γωνιακά στοιχεία διακοσμητικών επιφανειών.

   Πρέπει να σημειωθεί ότι η κατασκευή όλων των τύπων κλίνκερ (εκτός από την πρόσοψη) δεν είναι νομικά τυποποιημένη, επομένως, πραγματοποιείται σε πλήρη συμμόρφωση με τις τεχνικές συνθήκες ενός συγκεκριμένου κατασκευαστή. Τα μπλοκ Clinker παράγονται σε ποικίλες μορφές - από κλασσικές σε μη παραδοσιακές, επιτρέποντας την εφαρμογή οποιωνδήποτε ιδεών σχεδιασμού.

   Τα τυπικά μεγέθη είναι:

   • βασικό τούβλο - 24x11.5x7.1cm.
   • μονό - 25x12x6,5 cm.
   • Ευρώ - 25x8,5x6,5 cm.
   • μισό - 25x6.2x6.5 cm

   Για μη τυποποιημένα έντυπα επιτρέπονται αποκλίσεις από τους καθορισμένους δείκτες. Το βάρος των τούβλων κυμαίνεται από 1,6 έως 3,3 kg. Τα μπλοκ κλίνκερ μπορούν να είναι κοίλα και σωματοποιημένα και, ανάλογα με την τεχνολογία παραγωγής, υπάρχουν τούβλα που κατασκευάζονται με χύτευση χεριών και μεταλλικές τούβλες.

   Σχεδιασμός

   Κατά την επιλογή των υλικών του προσώπου, η ποικιλία χρωμάτων και η υφή των τούβλων είναι πολύ σημαντική. Ένα κτίριο, ειδικά αν πρόκειται για οικιστικό κτίριο, πρέπει όχι μόνο να είναι ισχυρό και ανθεκτικό, αλλά και ελκυστικό.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιδιοκτήτες εξοχικών σπιτιών και ιδιωτικών κατοικιών αποκτούν αρκετά συχνά τεμάχια κλίνκερ, τα οποία σας επιτρέπουν να επιλέξετε τα απαραίτητα χρώματα και αποχρώσεις, ώστε το σπίτι να γίνει πραγματικά αποκλειστικό.

   Είναι δυνατή η απαρίθμηση όλων των τόνων που παράγονται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, η παλέτα χρωμάτων έχει πολλές δεκάδες χρώματα, όπως λευκό, άχυρο, κίτρινο, καφέ, γκρι, σοκολάτα, κόκκινο, καφέ, τερακότα, μοβ, μπλε, μαύρο και πολλά άλλα. Τα τούβλα μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον μίγμα διαφορετικών χρωμάτων και αποχρώσεων και ορισμένοι κατασκευαστές παράγουν ακόμη τούβλα με ομαλές μεταβάσεις, για παράδειγμα από κόκκινο σε βιολετί.

   Οι υφές μπορούν επίσης να είναι οι πιο ποικίλες - ομαλές, τρυπημένες, αυλακωμένες, με επίδεσμο, "κάτω από την πέτρα" και ούτω καθεξής. Πολύ δημοφιλή είναι τα "παλαιά" τούβλα - δηλαδή, τεχνητά ηλικιωμένα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να επιτευχθούν τέτοιες επιδράσεις η επιφάνεια του μπλοκ δεν καλύπτεται από τίποτα. Όλες οι αποχρώσεις αποκτώνται συνδυάζοντας διάφορους τύπους αργίλου και τις επιδράσεις διαφορετικών θερμοκρασιακών καταστάσεων κατά τη διάρκεια της πυροδότησης.

   Πεδίο εφαρμογής

   Τα τούβλα κλίνκερ χρησιμοποιούνται συνήθως για την επένδυση προσόψεων κτιρίων και κατασκευών διαφόρων χρήσεων, από μεγάλα συγκροτήματα λιανικής πώλησης και γραφείων μέχρι μικρά ιδιωτικά σπίτια. Τα τελευταία χρόνια, φράχτες και φράχτες στον ιδιωτικό τομέα έχουν ανεγερθεί παντού από αυτές τις μονάδες, επιπλέον, το υλικό είναι κατάλληλο για την τοποθέτηση πλίνθων και υπογείων, είναι επίσης απαραίτητο για εσωτερική διακόσμηση. Ας δούμε τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τη χρήση κλίνκερ.

   Πρόσοψη

   Οι σύγχρονες τεχνολογίες κατασκευών ενέχουν όλο και περισσότερο την κατασκευή τριών στρωμάτων τοίχων, τα οποία αποτελούνται από το κύριο τούβλο, το μονωτικό στρώμα και την επένδυση κλίνκερ. Ο σχεδιασμός αυτός συμμορφώνεται πλήρως με όλες τις απαιτήσεις για την κατασκευή κτιρίων κατοικιών, ενώ αυτό το κτίριο φαίνεται εντυπωσιακό και κομψό. Μια τέτοια πρόσοψη χαρακτηρίζεται από ανθεκτικότητα σε διάφορες μηχανικές βλάβες και δυσμενείς φυσικές επιδράσεις και η χαμηλή απορρόφηση νερού προστατεύει τους τοίχους από την καταστροφή, την αναπαραγωγή του μύκητα και την επικίνδυνη υγεία της μούχλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση ενός τέτοιου υλικού αποσυναρμολογείται εύκολα, οπότε αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αντικαταστήσετε εύκολα και εύκολα την μονωτική επίστρωση.

   Τείχη

   Τα μπλοκ clinker συνιστώνται συχνά για να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή τοίχων, έτσι ώστε η δομή να γίνει πιο συμπαγής, ισχυρή και πολύ ανθεκτική. Σε αυτή την περίπτωση, η επικάλυψη αποτελείται από δύο στρώματα - την τοποθέτηση του συνηθισμένου κεραμικού ή πυριτικού τούβλου και κλίνκερ πρόσοψης τοιχοποιίας. Σε αυτή την περίπτωση, και οι δύο τοίχοι είναι στερεωμένοι μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ανοξείδωτους χάλυβες ή γαλβανισμένα χαλύβδινα άγκυρα.

   Άλλες χρήσεις

   Εκτός από τις προσόψεις των επενδύσεων και τις δομές τοίχων, το προϊόν κλίνκερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση μιας μεγάλης ποικιλίας αρχιτεκτονικών και σχεδιαστικών ιδεών. Το κλίνκερ χρησιμοποιείται για την κατασκευή μπάρμπεκιου στο δρόμο, μπάρμπεκιου, καθώς και σόμπες, κολώνες και φράκτες. Ιδιαίτερα δημοφιλές ήταν το υλικό στη διάταξη πεζοδρομίων, μονοπατιών και περιοχών. Λόγω του πλούσιου χρωματικού σχήματος, ταιριάζει απόλυτα στο σχεδιασμό του τοπίου και δημιουργεί πολύ κομψές προθέσεις στη διευθέτηση των οικιστικών περιοχών, των αστικών πάρκων και των πλατειών.

   Παγίδα

   Οι εργασίες για την τοποθέτηση μπλοκ κλίνκερ θα πρέπει να διεξάγονται σύμφωνα με τις τεχνολογικές απαιτήσεις. Το πρώτο στρώμα συνήθως εκτίθεται χωρίς τη χρήση ειδικής λύσης.Αυτό είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί ομοιόμορφη και ξεκάθαρη σήμανση των κάθετων ραφών. Κατά κανόνα, το πλάτος τους είναι περίπου 1 εκατοστό.Όταν όλα τα σημάδια εφαρμόζονται πλήρως στην πρόσοψη, η πρώτη οριζόντια ραφή, η οποία είναι περίπου 1,5-2,5 εκ. Πλάτος, θα γίνει αισθητή.Το τούβλο είναι διατεταγμένο σε ολόκληρα στρώματα, λαμβάνοντας υπόψη τον μέσο όρο ύψη.

   Κατά τον σχηματισμό οπών εξαερισμού στον τοίχο, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν συνθήκες για την ελεύθερη κίνηση του αέρα στο κάτω μέρος μιας τέτοιας τοποθέτησης. Για να γίνει αυτό, κάθε τέσσερις σειρές πρέπει να παραμείνουν μία κάθετη ραφή μη γεμάτη. Κατά τη δημιουργία κάθε επόμενου στρώματος κονιάματος, πρέπει να κοιτάξετε έτσι ώστε να μην γεμίσει τον ελεύθερο εναέριο χώρο με αυτό, για αυτό το λόγο πιέζεται στα μπλοκ με μυστρί. Όλα τα επόμενα στρώματα πρέπει να τοποθετηθούν στο μέσον κάθε στρώματος. Όταν η τοποθέτηση έχει ολοκληρωθεί, είναι απαραίτητο να ξύνεται το κονίαμα από τις ραφές περίπου 1,5-2 cm, γι 'αυτό το λόγο συνήθως χρησιμοποιούν μια μυστρί.

   Κατασκευαστές

   Τα τούβλα κλίνκερ παρέχονται στη χώρα μας από την Κίνα, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Πολωνία και την Ισπανία, αν και πρόσφατα ορισμένοι ρώσοι κατασκευαστές κατέκτησαν την παραγωγή τέτοιων τεμαχίων. Κατά κανόνα, αποκλειστικά προϊόντα μπορούν να αγοραστούν μόνο με την παραγγελία, αλλά οι επιλογές προϋπολογισμού είναι διαθέσιμες σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού σε κάθε πόλη της Ρωσίας.

   • Εταιρεία CRH - Αυτός είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα της παραγωγής τούβλων. Το εμπορικό σήμα λειτουργεί στην αγορά για πάνω από 40 χρόνια και, κάτω από την πτέρυγα του, ενώνει μεγάλο αριθμό μεταποιητικών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε διάφορες χώρες.
   • ADW Klinker - αυτή η ανησυχία έχει πουλήσει τα προϊόντα της στην επικράτεια της χώρας μας για περίπου 10 χρόνια και όλο αυτό το διάστημα συνεχώς επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των προϊόντων αυτής της μάρκας είναι η έντονη χρωματική γκάμα, η οποία επιτυγχάνεται χάρη στα χαρακτηριστικά των χρησιμοποιούμενων πρώτων υλών. Το γεγονός είναι ότι στην παραγωγή χρησιμοποιούνται μόνο λευκά πηκτικά και μεταλλικά πρόσθετα πολλαπλών συστατικών, χάρη στα οποία μπορείτε να πάρετε σχεδόν οποιαδήποτε επιθυμητή σκιά.
   • ADW Klinker - αυτό το εμπορικό σήμα τα τελευταία χρόνια κερδίζει γρήγορα τη δημοτικότητα λόγω της πραγματικά γερμανικής ποιότητας του. Τα προϊόντα αυτού του κατασκευαστή μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιοχές με τους χειρότερους χειμώνες, διατηρώντας παράλληλα όλα τα λειτουργικά χαρακτηριστικά.
   • Daas Baksteen - Αυτή είναι μια ολλανδική εταιρεία με περισσότερο από έναν αιώνα ιστορίας.Το τούβλο αυτής της ανοησίας χαρακτηρίζεται από φωτεινά χρώματα και όμορφα χρώματα. Τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα ως λεκέδες χρωμάτων ή εγκεφαλικά επεισόδια.
   • Rauf Company - είναι ίσως ο μόνος γνωστός εγχώριος κατασκευαστής τούβλων κλίνκερ. Δυστυχώς, η παραγωγή μας αυτού του τύπου δομικών υλικών δεν είναι ακόμη τόσο ανεπτυγμένη όσο στην Ευρώπη, αλλά οι ρώσοι κατασκευαστές έχουν κάτι να προσφέρουν στον καταναλωτή. Τα εγχώρια τούβλα αυτού του εμπορικού σήματος πληρούν όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα, όμως η τιμή γι 'αυτά είναι πολύ χαμηλότερη και πιο προσιτή, καθώς το τελωνειακό κόστος, το κόστος μεταφοράς και άλλα σημαντικά στοιχεία κόστους δεν περιλαμβάνονται στην τιμή κόστους.
   • Κατά τη γνώμη των συμπατριωτών μας, η ρωσική εταιρεία LSR συνιστά επίσης καλά.

   Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

   Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το τούβλο δεν είναι η θέση στην εσωτερική διακόσμηση, πιστεύοντας ότι αυτό είναι ένα μάλλον "άβολο" υλικό - σαν να είμαστε στο δρόμο, όχι στο σπίτι. Ταυτόχρονα, πολλοί θα υποστηρίξουν ότι αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα του κλίνκερ. Από την επαφή της ψυχρής πέτρας, το ζεστό, άνετο χαλί με μαλακά έπιπλα και ρέουσες κουρτίνες δημιουργεί ένα πραγματικά υψηλό ύφος.

   Τι είναι τούβλο κλίνκερ, θα μάθετε από το παρακάτω βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο