Επιλογή και τοποθέτηση καπακιών σε τούβλο

Στήλες από πέτρα ή τούβλο εκτελούν τη λειτουργία διαχωρισμού στήριξης μεταξύ των τμημάτων του φράχτη. Στο τέλος των εργασιών κατασκευής τοποθετούνται πάνω τους καλύμματα, τα οποία δίνουν στη δομή μια αισθητικά πλήρη εμφάνιση και την προστατεύουν από τις επιβλαβείς επιδράσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος. Μια ποικιλία υλικών από τα οποία κατασκευάζονται οι εναέριες κατασκευές, σας επιτρέπουν να τα παραλάβετε σε οποιοδήποτε φράκτη, λαμβάνοντας υπόψη το στυλ και τη δομή της δομής.

Λειτουργίες

Τα καλύμματα σε υποστηρίγματα για περιφράξεις φέρουν προστατευτικές και διακοσμητικές λειτουργίες. Εάν δεν έχουν εγκατασταθεί, τότε οι ακόλουθες διαδικασίες θα προκύψουν υπό τη δράση του περιβάλλοντος με τούβλα:

 • η επίδραση της υγρασίας στο τούβλο οδηγεί στην καταστροφή του, αρχίζει να θρυμματίζεται.
 • το διάλυμα ξεπλένεται σταδιακά.
 • το άμεσο χτύπημα των βροχοπτώσεων στο πάνω μέρος της απροστάτευτης τοιχοποιίας μπορεί να αλλάξει χρώμα και να παραμορφώσει τη δομή.
 • οι κοίλοι πυλώνες επηρεάζονται ιδιαίτερα, γίνονται φραγμένοι από λάσπη και νερό.
 • το χειμώνα, το νερό, το πάγωμα, επεκτείνεται και προκαλεί ρωγμές του οικοδομικού υλικού ή την πλήρη καταστροφή του.

Οι πόλοι που δεν προστατεύονται με καπάκια δεν θα διαρκέσουν πολύ και θα χρειαστούν συνεχή επιδιόρθωση.

Τα επιθέματα διαθέτουν όλα τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά και επιλύουν τα ακόλουθα καθήκοντα:

 • Είναι ερμητικά τοποθετημένοι στους στύλους, προστατεύοντάς τους από εξωτερική επιρροή.
 • η αντοχή του υλικού επίστρωσης καθιστά την ωρίμανση ανθεκτική, παρατείνοντας τους όρους λειτουργίας της.
 • οι δυσδιάκριτοι και αξιόπιστοι σύνδεσμοι δεν καταστρέφουν την εμφάνιση των καπακιών.
 • η κλίση και οι αυλακώσεις της κατασκευής προστατεύουν τις κίονες από τούβλα από τις βροχοπτώσεις.
  • το υλικό για επενδύσεις επιλέγεται να είναι ανθεκτικό στη διάβρωση και τη σωματική καταπόνηση.
  • ο φράκτης παίρνει άψογη εμφάνιση.
  • μια μεγάλη ποικιλία υλικών και διαμορφώσεων επένδυση στυλ κάτω από το φράχτη οποιουδήποτε τύπου?
  • Τα καπάκια είναι διακοσμητικά, μπορούν να διακοσμηθούν κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη ή να χρησιμοποιηθούν ως χώρος για πρόσθετο φωτισμό.

  Είδη

  Τα καλύμματα φράχτων είναι διαφορετικά, μπορούν να ταξινομηθούν σύμφωνα με τις μεθόδους κατασκευής, τη διαμόρφωση και το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται.

  Η φόρμα επιλέγεται ανάλογα με το στυλ του φράχτη και τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη. Μπορεί να έχει σχήμα θόλου, με τέσσερις κλίσεις, κωνικές, με τη μορφή πυραμίδας ή ανατολικής παγόδα.

  Τα καπάκια παράγουν διαφορετικές διαμορφώσεις, αλλά τα κωνικά και τριγωνικά σχήματα θεωρούνται πιο ορθολογικά, τα οποία επιτρέπουν την κατακρήμνιση της βροχής χωρίς να σταματήσει.

  Μερικές φορές είναι διακοσμημένα με κούμπωμα, λαμπτήρα, γλυπτικές φιγούρες. Όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά που μπορούν να αντέξουν τις καιρικές συνθήκες.

  Ο σχεδιασμός αποτελείται από πάνω και κάτω μέρη. Η στερέωση είναι ο πυθμένας του καλύμματος (φούστα), μάλλον πυκνά εμφυτευμένος στον στύλο και γίνεται σχεδόν απαρατήρητος κάτω από το άνω μέρος. Το καπάκι είναι αεροστεγές, έχει ελκυστική εμφάνιση, σχεδιασμένο από τα κάτω άκρα με κλίσεις και αυλακώσεις για την απομάκρυνση της υγρασίας.

  Εάν το μαξιλάρι είναι κατασκευασμένο με στοιχεία φωτισμού, γίνεται πλατφόρμα για διακοσμητικό φωτισμό δρόμου στο υψηλότερο σημείο του.Το καπάκι μπορεί να διακοσμηθεί με οποιαδήποτε εξωτερική διακόσμηση που ανταποκρίνεται στο σχέδιο του σχεδιαστή ή του ιδιοκτήτη. Το κάλυμμα των κολόνων φαίνεται καλό και άψογα και χωρίς ντεκόρ.

  Τεχνικά, τα καπάκια παράγονται με διάφορους τρόπους - με χύτευση, σφράγιση, μπορούν να γίνουν με συγκόλληση, κάμψη με διαφορετικούς τρόπους ή δημιουργία πλαστών προϊόντων.

  Πιο ποικίλη επένδυση της σύνθεσης του υλικού από το οποίο κατασκευάζονται.

  Μεταλλικά

  Μερικοί ιδιοκτήτες κάνουν τα δικά τους καπάκια από κασσίτερο. Τα καπάκια που παράγονται με τη συμμετοχή της σφυρηλάτησης φαίνονται εντυπωσιακά. Η βιομηχανία παράγει ακροφύσια κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, χαλκό, ορείχαλκο, γαλβανισμένο. Προκειμένου να αποφευχθεί η διάβρωση, εφαρμόζονται πολυμερικές επικαλύψεις σε καπάκια, μπορεί να είναι plastisol ή πολυεστέρας. Τα προϊόντα χαλκού και ορείχαλκου μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο από έναν αιώνα χωρίς αντικατάσταση.

  Οι μεταλλικές πλάκες κάνουν το σχήμα, γίνονται ένα είδος διακόσμησης του φράχτη.

  Πρέπει να επανεξετάζονται περιοδικά και να υποβάλλονται σε επεξεργασία με ειδικές συνθέσεις, αποφεύγοντας τα μουτζούρα και τη διάβρωση, ενώ η φροντίδα είναι η ίδια με την επαγγελματική εργασία φύλλων.

  Το φύλλο είναι συχνά ελαφρύ, τα προϊόντα αυτά δεν πρέπει να εγκαθίστανται σε περιοχές με ισχυρούς ανέμους.Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι ήχοι που κάνει το μέταλλο από το να χτυπηθεί από σταγόνες βροχής ή χαλάζι και να μην τοποθετηθεί κοντά στα παράθυρα ενός κτιρίου κατοικιών.

  Σκυρόδεμα

  Ζυγίζουν έως και 20 κιλά, δεν θα εκτοξευθούν ακόμη και από τον ισχυρό άνεμο, αλλά η συνεχής επίπτωσή του στο σκυρόδεμα θα έχει αρνητική επίδραση με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων σε άνεμους χώρους. Τα μαξιλάρια από σκυρόδεμα είναι χυτά κάθε μορφής και είναι καλά σφραγισμένα με κονίαμα. Εγκαθίστανται σε κίονες από τούβλα, αν ο φράκτης είναι κατασκευασμένος από πέτρα, σκυρόδεμα ή τούβλο. Παρόμοια καλύμματα για άλλους τύπους περιφράξεων δεν είναι κατάλληλα.

  Τα επιθέματα σκυροδέματος έχουν χρώμα που επαναλαμβάνει τη σκιά ενός στύλου από τούβλα ή έρχεται σε αντίθεση με αυτό. Αυτό το προϊόν φαίνεται αξιόπιστο, παρουσιάσιμο και αν είναι υψηλής ποιότητας, είναι. Τα κατώτατα όρια συγκεκριμένων καπακιών, κατά τη γνώμη των ιδιοκτητών, μετά από ένα χρόνο αποκτούν τη μορφή ενός άμορφου κομματιού.

  Stone

  Τα προϊόντα προέρχονται από φυσική και τεχνητή πέτρα. Φυσική πέτρα φαίνεται μεγάλη, έχει μια ιδιαίτερη δύναμη και αντοχή, αλλά ζυγίζει πολλά και είναι ακριβό για τον ιδιοκτήτη. Το προϊόν της τεχνητής παραγωγής είναι πολύ φθηνότερο, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με την φυσική πέτρα στην ποιότητα, αλλά θα προσφέρει μια σταθερή, μεγαλοπρεπή ματιά στη δομή.

  Κεραμικό

  Πρόκειται για ένα όμορφο μωσαϊκό τύπου επενδύσεων, φαίνεται κομψό και ακριβό. Είναι πράγματι αρκετά. Η λαβή με τέτοιο υλικό πρέπει να είναι προσεκτική λόγω της εύθραυστης δομής του.

  Πολυμερής άμμος (σύνθετη)

  Η τελευταία εξέλιξη, η οποία έχει ήδη εκτιμηθεί και επιλεγεί από τους καταναλωτές για την αντοχή, την προσιτή τιμή και την άψογη εμφάνιση. Μάρκα άμμου, πολυμερών και διαφόρων τροποποιητών. Έχουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, μιμούνται φυσική πέτρα, πλακάκια, είναι διαφανή για να δημιουργήσουν εσωτερικό φωτισμό.

  Με ένα σύνθετο υλικό, είναι δυνατόν όχι μόνο να καλύπτονται οι κολόνες, αλλά και ο ίδιος ο φράκτης τούβλου.

  Πλαστικά (PVC)

  Φτηνές ελαφρύ υλικό, όχι ανθεκτικό. Χρησιμοποιείται για την προσωρινή προστασία των πυλώνων.

  Ξύλο

  Αυτά τα καπάκια είναι εύκολο να γίνουν με τα χέρια σας, είναι καλά σε αρμονία με το τοπίο του κήπου. Μπορεί να έχει διάφορες μορφές, μέχρι γλυπτική. Πληρούν τις ιδιαίτερες μορφές και τις ιδέες του σχεδιαστή.

  Αυτό είναι το πιο βραχύβιο υλικό που απαιτεί ειδικό εμποτισμό και συνεχή φροντίδα.

  Ασφαλτικά

  Δημιουργήθηκε από μαλακά πλακάκια. Για το σχηματισμό των καπακιών κατάλληλη περικοπή του οικοδομικού υλικού μετά από στέγες.Ο υδροηλεκτρικός μονωτήρας είναι υγρό ελαστικό.

  Fiberglass

  Χάρη στην πρωτοποριακή παραγωγή, έχουν εμφανιστεί όμορφα, ελαφρά και ανθεκτικά καλύμματα που μπορούν να αντέξουν τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας από τους μείον σαράντα έως συν 90 βαθμούς. Η πυκνότητα του προϊόντος εξασφαλίζει την περιεκτικότητα σε πολυανθρακικό με ακρυλικό γυαλί και χαλαζία. Δεν μπορούν να γδαρθούν και να εγκατασταθούν εύκολα.

  Η φωτιζόμενη επένδυση έχει φανταστική θέα.

  Πώς να επιλέξετε;

  Κατά την επιλογή ενός προϊόντος, πρέπει να έχετε μια ελάχιστη ιδέα γι 'αυτό. Το καπάκι του στύλου αποτελείται από δύο μέρη: το κάτω μέρος είναι η βάση που συγκρατεί το στοιχείο επένδυσης στην επιφάνεια του τοιχοποιίας, η κορυφή προστατεύει τη δομή από τις επιθετικές εκδηλώσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος και τα διακοσμεί ταυτόχρονα.

  Τα βασικά κριτήρια επιλογής είναι το μέγεθος (θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα) και η συμβατότητα του υλικού, του στυλ, του όγκου με τον στύλο στήριξης και τον ίδιο τον φράκτη.

  Η συμβατότητα των ανώτατων ορίων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που σχετίζονται με μια μεγάλη ποικιλία περιοχών. Αλλά πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να τα συνδυάσετε με τα στοιχεία για τα οποία αγοράζονται.

  • Σκυρόδεμα οδοστρώματος, λόγω του μεγάλου βάρους, κατάλληλο μόνο για κολόνες και φράχτες από τούβλα, τεχνητή και φυσική πέτρα, καθώς και φράχτες από σκυρόδεμα. Δεν μπορούν να συνδυαστούν με μεταλλικά και ξύλινα στηρίγματα.
  • Μεταλλικά καπάκια, χάρη στην κοίλη μορφή, που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να κρατηθεί ο φωτισμός. Συνδυάζονται με μεταλλικά ανοίγματα. Αλλά από το μεγάλο μέταλλο είναι κατάλληλο για την τοιχοποιία και κάθε άλλο είδος πυλώνων.
  • Πέτρινη επένδυση σε συνδυασμό με μια τούβλο βάση, αλλά πιο αρμονικά θα δούμε με πέτρα, για παράδειγμα, μια λευκή μαρμάρινη στήλη ολοκληρώνει την εικόνα της με μια ιδανική επίστρωση του ίδιου υλικού.
  • Ξύλινα καπάκια συνδυάζεται καλά με τη βάση του τούβλου, αλλά το ξύλο πρέπει επίσης να υπάρχει στον καμβά του ίδιου του φράκτη.
  • Το ίδιο ισχύει για πλαστά προϊόντα, οι πύργοι τούβλου, που έχουν τέτοια καλύμματα, πρέπει να επαναλάβουν τα στοιχεία της σφυρηλάτησης, αν όχι στον ίδιο τον φράκτη, τότε τουλάχιστον στη διακόσμηση της πύλης ή της πύλης.

  Όταν αγοράζετε καπάκια, εκτός από το μέγεθος και τη συμβατότητα, πρέπει να προσέξετε και άλλα κριτήρια:

  • πρώτα από όλα, ελέγξτε τα συνοδευτικά έγγραφα, πιστοποιητικό ποιότητας, υπηρεσίες εγγύησης των εμπορευμάτων?
  • είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος της επίστρωσης είναι κατάλληλο για την υποστήριξη, αλλιώς θα πρέπει να αναζητήσετε έναν άλλο τύπο καπακιών ή να τα παραγγείλετε ξεχωριστά από τον κατασκευαστή σε μέγεθος.
  • η συμμετρία των γωνιών πρέπει να ελέγχεται, τα στοιχεία δεν πρέπει να είναι λοξά.
  • το κατώτερο τμήμα του καλύμματος αντιμετωπίζεται για στεγανότητα, τα ελαττώματά του θα οδηγήσουν περαιτέρω στην καταστροφή του στύλου.
  • οι προεξοχές των κατωφλιών πρέπει να επαρκούν για την προστασία της στήριξης από τις βροχοπτώσεις.
  • Τα προϊόντα πρέπει να εξετάζονται προσεκτικά για την εξάλειψη των γρατζουνιών, των τσιπς, των τσακίσεων και άλλων ελαττωμάτων.
  • η δυσλειτουργία των συσκευασιών είναι πάντα ύποπτη.
  • Πριν αγοράσετε, ελέγξτε τον πλήρη εξοπλισμό των προϊόντων.

  Το χρώμα και ο σχεδιασμός των καπακιών επιλέγονται σύμφωνα με το στυλ του φράχτη ή τη γεύση του ιδιοκτήτη.

  Πώς να το κάνετε;

  Πολλοί βιοτέχνες προτιμούν να κάνουν τα καπέλα μόνα τους. Τα υλικά για τη χρήση αυτή ποικίλλουν.

  Από μέταλλο

  Πιο συχνά για το σπιτικό γαλβανισμένο μέταλλο επιλέγεται. Λειτουργούν με τη βοήθεια μιας μηχανής κάμψης φύλλων, η μορφή ευθυγραμμίζεται με γωνίες, οι συνδετήρες παράγονται με πριτσίνια. Κάτω από το μοτίβο καθορίστε ταινία κασσίτερου για να δημιουργήσετε μια φούστα. Το προϊόν είναι βαμμένο με χρώμα, σε αρμονία με το φράκτη.

  Αν δεν έχετε τις δεξιότητες του καλουπιού, είναι προτιμότερο να κάνετε το παρασκεύασμα σε χαρτί. Ποιος είναι εξοικειωμένος με το σιδεράκι, μπορεί να διακοσμήσει το καπάκι με πλαστά στοιχεία.

  Από μαλακή οροφή

  Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στέγης, δεν πρέπει να πετάξετε τα υπολείμματα μαλακών πλακιδίων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία επικαλύψεων σε στήλες υποστήριξης. Σε αυτό το έργο, εκτός από τα κεραμίδια, θα χρειαστείτε γωνίες, με τη βοήθεια τους σχηματίζουν ένα καπάκι που μοιάζει με την οροφή ενός κτιρίου. Αυτό το στοιχείο του φράκτη υποστηρίζει το στυλ του σπιτιού.

  Από πλακάκια για υπαίθρια εργασία

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό προσόψεως ή πλακόστρωσης. Είναι καλό αν το κεραμίδι συμπίπτει με άλλα οικοδομικά στοιχεία ενός σπιτιού ή ενός οικοπέδου, για παράδειγμα, έχει πλακόστρωτα μονοπάτια κήπου ή αντιμετωπίζει χώρο μπάρμπεκιου. Μπορεί να έχει χρώμα σε χρώμα με τη στέγη, το φράχτη ή το πλέγμα.

  Τέτοιες επικαλύψεις είναι επίπεδες, είναι εύκολα στερεωμένες με κόλλα τσιμέντου ή πλακιδίων.

  Από σκυρόδεμα

  Μορφές της απαιτούμενης διαμόρφωσης παρασκευάζονται από φύλλα κασσίτερου ή προφίλ, με τη βοήθεια των οποίων θα χυτευθούν τα προϊόντα. Για την κατασκευή κονιάματος, το τσιμέντο αναμιγνύεται με άμμο και πλαστικοποιητές, προστίθενται θρυμματισμένες ίνες για αντοχή.Όλα τα ξηρά συστατικά αναμειγνύονται επιμελώς, στη συνέχεια εισάγεται νερό και αναμιγνύεται. Το προκύπτον μίγμα χύνεται σε παρασκευασμένες μορφές, καλύπτεται με σελοφάν και αφήνεται να στεγνώσει εντελώς.

  Από ξύλο

  Το επιθυμητό σχήμα είναι από ξύλο με πριόνι και παζλ. Ένα καλά γυαλισμένο προϊόν εμποτίζεται με αντιμυκητιασικούς παράγοντες, επικαλυμμένους με χρώμα ή βερνίκι.

  Οι δάσκαλοι με τη βοήθεια ξυλογλυπτικής επιτυγχάνουν υπέροχα αποτελέσματα - τα καπάκια τους αποκτούν εκπληκτικά γεωμετρικά σχήματα ή γλυπτικές εικόνες.

  Πώς να εγκαταστήσετε;

  Ogolovniki κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, έτσι ώστε η εγκατάσταση γι 'αυτούς δεν θα είναι η ίδια.

  Εγκατάσταση προϊόντων σκυροδέματος και κεραμικών:

  • η επιφάνεια του στύλου καθαρίζεται καλά.
  • για αξιόπιστη πρόσφυση, θα πρέπει να επεξεργαστεί με ένα αστάρι, στη συνέχεια με μια ένωση στεγανοποίησης?
  • εφαρμόστε κόλλα ή σκυρόδεμα στην επιφάνεια.
  • Τοποθετήστε ένα καπάκι.
  • Ελέγξτε την εγκατάσταση σε κάθετη και οριζόντια θέση.
  • στερεώστε την ραφή με την ένωση στεγανοποίησης.
  • αφήστε το να στεγνώσει για αρκετές ημέρες.

     Εγκατάσταση μεταλλικών καπακιών:

     1. βάλτε σημάνσεις στον στύλο και τρυπήστε οπές για συνδετήρες.
     2. βάλτε το κατώτερο τμήμα του καλύμματος στην κολλημένη επιφάνεια του στηρίγματος και στερεώστε το με ένα κατσαβίδι (εάν η κατασκευή είναι ξεχωριστή).
     3. στη φούστα τοποθετήστε το πάνω μέρος του κεφαλιού.

     Τα καπάκια αποτελούν σημαντικό στοιχείο των κολόνων που φέρουν, χωρίς αυτές η δομή φαίνεται να είναι ημιτελής, δεν έχει ελκυστική εμφάνιση και υπόκειται σε σταδιακή καταστροφή.

     Πώς να κάνετε τα καπάκια σε πύλες τούβλο με τα χέρια τους, δείτε το επόμενο βίντεο.

     Σχόλια
      Συντάκτης
     Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

     Αίθουσα εισόδου

     Σαλόνι

     Υπνοδωμάτιο