DIY καπνιστής τούβλο

 DIY καπνιστής τούβλο

Πολλοί από εμάς λατρεύουν όλα τα είδη καπνιστών προϊόντων - κρέατος, ψαριών, ακόμη και λαχανικών. Ωστόσο, μερικές φορές δεν είναι μόνο οι τιμές στα καταστήματα που σας φοβίζουν, αλλά και η ποιότητα. Έχει από καιρό αποδειχθεί ότι αρκετά συχνά στα καταστήματα δεν πωλούν καπνιστά προϊόντα, αλλά απομιμήσεις τέτοιων προϊόντων. Τα ειδικά μείγματα σας επιτρέπουν να δώσετε την ίδια γεύση και γεύση καπνιστών ψαριών. Δυστυχώς, η ποιότητα αφήνει πολλά να είναι επιθυμητή.

Γιατί λοιπόν να μην φτιάξετε το δικό σας καπνό; Η εύρεση πραγματικά καλών προϊόντων για το κάπνισμα δεν είναι δύσκολη και η ίδια η διαδικασία μαγειρέματος δεν είναι καθόλου περίπλοκη. Αλλά θα είστε βέβαιοι ότι το καπνιστό κρέας ή το αγαπημένο σκουμπρί για μπύρα θα είναι φυσικό και ασφαλές.Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι εξαιρετικά νόστιμο.

Αλλά πρώτα πρέπει να φτιάξετε αυτό το πολύ καπνό. Αυτό θα συζητήσουμε σήμερα.

 Καπνιστήριο από τούβλα

Τι πρέπει να εξετάσετε πριν από την κατασκευή

Εξετάστε τα ακόλουθα σημεία:

 1. Τοποθεσία Είναι απαραίτητο να βρείτε το βέλτιστο μέρος όπου μπορείτε να τοποθετήσετε ένα καπνό. Δεν πρέπει να σας ενοχλεί ο ίδιος ή οι γείτονές σας. Η μυρωδιά του καπνιστού κρέατος είναι, φυσικά, ευχάριστη, αλλά δεν θέλουν όλοι να το νιώσουν 24 ώρες την ημέρα.
 2. Υλικό. Τώρα ο καπνιστής μπορεί να κατασκευαστεί από οτιδήποτε, μέχρι το παλιό ψυγείο. Ωστόσο, η καλύτερη επιλογή είναι ένα τούβλο. Εξετάστε μόνο το τούβλο αποκλειστικά fireproof.
 3. Τύπος καπνίσματος. Υπάρχουν δύο από αυτά - κρύα και ζεστά. Ο τύπος της ίδιας της συσκευής εξαρτάται από τον επιλεγμένο τύπο. Γιατί σκεφτείτε εκ των προτέρων τι ακριβώς θέλετε να πάρετε ως αποτέλεσμα.
 4. Προϊόντα. Πιθανότατα σκεφτήκατε ήδη ότι θα κάπνιζες. Διαφορετικά προϊόντα έχουν τις δικές τους απαιτήσεις γι 'αυτό. Η κατασκευή του καπνού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτό. Για ορισμένα προϊόντα πρέπει να προσαρμόσετε τη συσκευή. Έχετε υπόψη αυτό.

Τύποι καπνίσματος

Το κάπνισμα είναι ένας πολύ αρχαίος τρόπος μαγειρέματος.Σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τις δυνατότητες του δέντρου. Όταν επιτευχθεί μια ορισμένη θερμοκρασία, το ξύλο βρασμού αργά, εκπέμπει τον απαιτούμενο καπνό, εξαιτίας του οποίου λαμβάνει χώρα η σπορά.

Το ίδιο το κάπνισμα είναι δύο τύπων:

 • θερμότερο?
 • κρύο

Το κρύο είναι μια πιο δαπανηρή μέθοδος, αλλά το ίδιο το μαγειρεμένο πιάτο αποθηκεύεται περισσότερο.

Το καυτό κάπνισμα δεν επιτρέπει τόσο πολύ χρόνο για να φυλάσσεται το πιάτο μετά το μαγείρεμα, αλλά τα προϊόντα είναι αρωματικά και γευστικά.

Η κύρια διαφορά μεταξύ τους έγκειται στο σχεδιασμό. Έτσι, αν τα καυτά καπνάκια έχουν ένα κέντρο ανάφλεξης ακριβώς κάτω από το θάλαμο, τότε το κρύο σημαίνει να τοποθετήσετε την εστία στο πλάι και μια ειδική συσκευή να οδηγηθεί στο θάλαμο όπου γίνεται το κάπνισμα - τροφοδοσία καπνού.

Επιλογή τοποθεσίας

Καπνιστήριο τούβλων είναι ακίνητο. Επομένως, δεν μπορεί να μετακινηθεί από τόπο σε τόπο. Αυτό υποδηλώνει ότι ο τόπος πρέπει να επιλεγεί με ιδιαίτερη προσοχή.

Αρχικά, επιλέξτε μια βολική περιοχή που βρίσκεται σε κάποια απόσταση από το σπίτι. Θα πρέπει να ασχολείσαι με πολλούς καπνούς και δεν είναι επιθυμητό να πέσει κανείς στο χώρο διαβίωσης.Επιπλέον, αυτός ο καπνός μπορεί να βλάψει τα δέντρα, τις φυτείες σας. Επομένως, η εύρεση του σωστού χώρου δεν θα είναι τόσο εύκολη.

Όλα εξαρτώνται από κάθε σπίτι ξεχωριστά. Αλλά γνωρίζετε ήδη τα βασικά σημεία της επιλογής ενός τόπου.

Κατασκευή

Όπως έχουμε ήδη παρατηρήσει, ο καπνιστής στην εποχή μας είναι κατασκευασμένος σχεδόν από όλα όσα θα είναι διαθέσιμα. Αλλά οι συσκευές τούβλο μπορεί να έχουν διαφορετικά σχήματα, ανάλογα με το μέγεθος, τον τύπο του καπνίσματος και ούτω καθεξής.

Εν πάση περιπτώσει, τα κύρια δομικά στοιχεία παραμένουν αμετάβλητα:

 • Τζάκι
 • Πλέγμα;
 • Καυστήρας?
 • Πλέγματα ή κάτοχοι (επί των οποίων καπνίζονται τα προϊόντα).
 • Κάλυμμα;
 • Τα τούβλα.

Αν μιλάμε για το κρύο κάπνισμα, προστίθεται απαραιτήτως στην κατασκευή δομή καπνού και ο ίδιος ο πυροσβεστικός θάλαμος δεν βρίσκεται κάτω από τα πλέγματα, αλλά στο πλάι, προκειμένου να αποφευχθεί η άμεση επίδραση του λαμπερού ξύλου στα προϊόντα που βρίσκονται παραπάνω.

 Καπνιστό καπνιστό καυτό

Στάδια κατασκευής

Εάν αποφασίσετε να φτιάξετε το δικό σας καπνό, πρέπει να διανείμετε με σαφήνεια το προγραμματισμένο έργο, σπάζοντας τα σε στάδια στη σωστή σειρά. Είναι καλύτερα να προετοιμάζεστε επιμελώς, αντί να ενεργείτε ενστικτωδώς από βήμα προς βήμα. Έτσι μπορείτε να χάσετε τα σημαντικά σημεία και να κάνετε σοβαρά λάθη.

Η κατασκευή του καπνού μπορεί να χωριστεί σε πολλά κύρια στάδια:

 1. Προπαρασκευαστικά γεγονότα.
 2. Επιλογή εργαλείων και υλικών.
 3. Τοποθετώντας το θεμέλιο για το μελλοντικό σχέδιο.
 4. Τσιμέντο.
 5. Η οργάνωση μιας προμήθειας καπνού (αν μιλάμε για ένα κρύο καπνό).
 6. Η εισαγωγή της συσκευής στο έργο.
 Καπνιστήριο τούβλο με τα χέρια του

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Χωρίς προπαρασκευαστικά μέτρα για την κατασκευή ενός πραγματικά ποιοτικού και αποτελεσματικού καταστήματος καπνού είναι αρκετά προβληματική.

Η προετοιμασία συνίσταται κυρίως στην επιλογή του τύπου της συσκευής. Ό, τι μπορεί να πει κανείς, το καυτό κάπνισμα από το κρύο είναι διαφορετικό όχι μόνο από το αποτέλεσμα του μαγειρέματος αλλά και από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της ίδιας της συσκευής.

Μόλις αποφασίσετε για τον τύπο του καπνίσματος, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τον τόπο για να φιλοξενήσετε τη δομή. Σας έχουμε ήδη πει για τους κανόνες επιλογής, επομένως δεν πρέπει να υπάρχουν προβλήματα.

Μην ξεχνάτε τη σημασία των ποιοτικών υλικών. Όσο καλύτερο είναι το τούβλο και τα σχετικά αντικείμενα, τόσο μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη θαυματουργή συσκευή θα σας εξυπηρετήσει.

Έχοντας ετοιμάσει τα σχέδια, καθώς και σημειώνοντας βήμα προς βήμα για μελλοντική κατασκευή, θα διευκολύνετε το δικό σας έργο.Έτσι μπορείτε να ενεργήσετε αυστηρά σύμφωνα με το σχέδιο, να μην αποκλίνουν από τα σχέδιά μας. Ως αποτέλεσμα, λιγότερα λάθη, καλύτερα αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, προσφέρουμε ένα από τα σχέδια του καπνού όταν συνδυάζεται με ένα φούρνο και σόμπα για το μαγείρεμα - η πιο δημοφιλής επιλογή.

Σχεδιασμός καπνού με μπάρμπεκιου.

 Σχέδιο - καταψύκτης

Απαιτούμενα εργαλεία

Φυσικά, χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά για την έναρξη της εργασίας δεν έχει νόημα. Και για την κατασκευή του καπνού, πρέπει να έχετε:

 • Τούβλο (κεραμικό ή ειδικό πυρίμαχο, αλλά όχι πυριτικό).
 • Πηλό (μπορεί να αντικατασταθεί με έτοιμα ξηρά μείγματα).
 • Φτυάρι?
 • Ικανότητα για λύση.
 • Ξύλινες πόρτες για το κάπνισμα.
 • Γραμμές ή ράβδοι από μέταλλο στα οποία θα βρίσκονται τα προϊόντα.
 • Μεταλλική οροφή (εάν κατασκευάζεται μια μικρή συσκευή).
 • Σφυρί?
 • Επίπεδο κτιρίου.
 • Μύλος και μυστρί?
 • Ένα σύνολο στοιχείων για το ίδρυμα.

Ίδρυμα

Για το ίδρυμα πρέπει να μιλήσετε χωριστά. Για την οργάνωσή του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικό πλέγμα με σκυρόδεμα, χαλίκι και άμμο ή πλάκα από σκυρόδεμα.

Αν αποφασίσετε να δημιουργήσετε ένα σκυρόδεμα, τότε η ακολουθία των ενεργειών σας θα είναι η εξής:

 1. Κατ 'αρχάς, σκάβετε μια τρύπα του αναγκαίου βάθους.
 2. Μετά από αυτό, ο πυθμένας του προκύπτοντος λάκκου έχυσε άμμο με τα ερείπια. Προσπαθήστε να σφίξετε αυτό το στρώμα σφιχτά, να το κάνετε ομαλό.
 3. Στη συνέχεια τοποθετείται ένα πλέγμα μετάλλου στο λάκκο και το σκυρόδεμα χύνεται.

Το μόνο που μένει είναι να περιμένει το σκυρόδεμα να τεθεί, και η ίδια η κατασκευή μπορεί να ξεκινήσει.

Αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε μια πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα αντί να ρίχνετε, φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε. Είναι πολύ πιο εύκολο και γρηγορότερο, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον εργασία.

Τοιχοποιία

Τα παστέλ, τα κουτάλια και οι γλάστρες αναφέρονται στο παρακάτω σχήμα.

Μετά την ολοκλήρωση της ίδρυσης ξεκινά η τοποθέτηση τούβλων.

 1. Αρχικά, το θεμέλιο πρέπει να εφαρμοστεί με μυστρί. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από την περιοχή παστέλ. Μετά από αυτό, το ίδιο το τούβλο εφαρμόζεται. Δεν πρέπει να φτάσει στην άρθρωση.
 2. Τώρα πονάει, που θα επιτρέψει να γεμίσει τις κάθετες ραφές. Η πέτρα πρέπει να πιεστεί προς τα κάτω, η οποία θα επιτρέψει να "συντρίψει" τη λύση που βρίσκεται κάτω από αυτήν. Μετακινήστε τη στη διασταύρωση.
 3. Εάν, ως αποτέλεσμα της πίεσης, το διάλυμα εγκαταλείπει τη ραφή, το πλεόνασμα αφαιρείται με σπάτουλα.Για να εξασφαλίσετε τη σωστή θέση του τούβλου, μπορείτε να το χτυπήσετε λίγο με ένα ελαστικό σφυρί. Προσπαθήστε να παρακολουθείτε τακτικά τη γωνία της τοιχοποιίας χρησιμοποιώντας το επίπεδο του κτιρίου. Αυτό μπορεί να γίνει κατά την τοποθέτηση κάθε σειράς. Μην ξεχάσετε να μετρήσετε τον τοίχο με ένα επίπεδο ή επίπεδο.
 4. Οι κάθετες και οριζόντιες ραφές πρέπει να έχουν πάχος περίπου 12 χιλιοστών. Αυτό είναι το ιδανικό.
 5. Ένα σημαντικό σημείο είναι η επικάλυψη των κάθετων ραφών της κατώτερης σειράς με τα τούβλα κατά την τοποθέτηση των γωνιών. Λόγω αυτού δημιουργείται μια σύνδεση. Θυμηθείτε, η τοποθέτηση είναι καλύτερο να ξεκινήσετε από τη γωνία, έτσι ώστε αργότερα δεν υπάρχουν προβλήματα.
 6. Το τελικό στάδιο της τοποθέτησης θα είναι χονδροειδές. Αυτό θα δώσει στο σχέδιο μια πιο ελκυστική εμφάνιση.

Εισαγωγή καπνού

Εάν ο καπνιστής σας είναι κρύο καπνιστό, τότε η προσφορά του θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον καπνό.

Για να οικοδομήσουμε μια τέτοια καμινάδα, είναι απαραίτητο να κάνουμε μια ειδική τάφρο. Το πλάτος του είναι περίπου 0,5 μέτρα, βάθος - 0,3 μέτρα και μήκος - περίπου 2 μέτρα.

Τα τούβλα τοποθετούνται στις άκρες του τοίχου των τάφρων. Το διάλυμα για αυτή την περιοχή επιλέγεται σε αναλογία πηλού προς άμμο 3 προς 1. Η προκύπτουσα δομή καλύπτεται στην κορυφή με ένα μεταλλικό στοιχείο,ή χύθηκε αμίαντο.

Θέση σε λειτουργία

Εμπειρία καπνού:

 1. Το αντίστοιχο προϊόν χύνεται στο διαμέρισμα πριονίσματος. Είναι καλύτερα να επιλέξετε πριονίδια από κεράσι ή βερίκοκο.
 2. Φωτίστε την εστία.
 3. Τοποθετήστε τα επιλεγμένα προϊόντα στο εσωτερικό του καπνού. Είναι καλύτερο να δοκιμάσετε τη συσκευή σε κρέας ή ψάρι.
 4. Στο καπάκι, ο σωλήνας εξαγωγής κλείνει και περιμένει μέχρι να θερμανθεί η συσκευή, ο εσωτερικός χώρος γεμίζει με καπνό. Έτσι μπορείτε να παρακολουθήσετε τι συμβαίνει μέσα, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα θερμόμετρο.
 5. Όταν το θερμόμετρο φτάσει τους 600 μοίρες, ανοίξτε την πρίζα. Βρίσκεται στην οροφή.
 6. Το επόμενο βήμα είναι να περιμένετε 30 λεπτά. Η συσκευή θα πρέπει να λειτουργεί.
 7. Τώρα ανοίξτε την πόρτα και πάρτε τα προϊόντα σας. Το χρώμα θα πρέπει να βγαίνει χρυσή, το ίδιο το κρέας ή τα ψάρια ζεστά.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, είναι αρκετά αξιοσημείωτο ότι ο καπνός βγαίνει από τη συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι μερικά από τα κενά δεν καλύπτονται πυκνά. Η δοκιμή σάς επιτρέπει να βρείτε λάθη, γρήγορα να τα εξαλείψετε και να ξεκινήσετε την πλήρη λειτουργία του καπνού.

Χαρακτηριστικά της κατασκευής ενός μικρού καπνού

Κάνοντας μια μικρή συσκευή καπνίσματος δεν είναι δύσκολη ακόμη και από τον εαυτό σας.Απλώς ακολουθήστε τις συστάσεις και προχωρήστε βήμα προς βήμα.

 1. Αρχικά, βρίσκουμε ένα μέρος για να εγκαταστήσετε μια καμινάδα στο έδαφος. Το εσωτερικό τμήμα του καναλιού πρέπει να έχει μέγεθος περίπου 30 εκατοστά ή ελαφρώς μικρότερο, το πλάτος του - 0,35 μ. Και το ύψος - 0,25 μ. Το βέλτιστο υλικό είναι τούβλο από πηλό.
 2. Ο θάλαμος καύσης βρίσκεται στο ακραίο τμήμα του καναλιού που δημιουργείται. Σημειώστε ότι το ύψος της κάμερας δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 1,5 μ. Τα τούβλα πρέπει να στοιβάζονται στις πλευρές.
 3. Για να βάλετε το κανάλι, χρειάζεστε μια τάφρο. Το βάθος του είναι περίπου 0,35 μ. Και το πλάτος του είναι 0,55 μ. Μην τοποθετείτε το καυστήρα ψηλότερα από το θάλαμο. Εάν τοποθετήσετε τη συσκευή σε ένα λόφο, τότε δεν θα χρειαστείτε πρόσθετα συμβάντα. Αν όχι, τότε η καμινάδα γίνεται καλύτερα με κλίση περίπου οκτώ βαθμών. Συμπιέστε το κάτω μέρος και, στη συνέχεια, κάντε ένα τούβλο.
 4. Το νέο στάδιο είναι η τοποθέτηση των τοίχων στο κανάλι καπνοδόχου. Ο τοίχος είναι τοποθετημένος σε ένα θεμέλιο που αποτελείται από τούβλα. Στοιχεία τοποθετούνται επίσης στις πλευρές. Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση είναι η ίδια παντού. Ο προκύπτων τοίχος πρέπει να περιλαμβάνει αρκετές σειρές τούβλων, δηλαδή το ύψος του είναι περίπου 0,25 μ.
 5. Μετά από αυτό, πρέπει να μπλοκάρετε το πάνω μέρος του καναλιού χρησιμοποιώντας ένα τούβλο. Η επικάλυψη πρέπει να γίνει ως σπίτι, αφού μια επίπεδη κατασκευή δεν θα λειτουργήσει.
 6. Στο τέλος του προκύπτοντος αγωγού της δημιουργούμενης καμινάδας εγκαθίστανται κάμερες όπου θα γίνει το κάπνισμα. Τοποθετήστε το με τέτοιο τρόπο ώστε το κανάλι να περνά βαθύτερα, όχι περισσότερο από 0,3 μ.
 7. Το τελικό στάδιο είναι η επίστρωση του στρώματος εδάφους στο επίπεδο του θαλάμου. Σημειώστε ότι το ύψος αυτού του στρώματος πρέπει να είναι περίπου 0,15 μ.

Χαρακτηριστικά της κατασκευής ενός μεγάλου καπνού

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα μεγάλο καπνό, τότε είναι χτισμένο σαν ένα μικρό σπίτι.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής, φροντίστε να καθορίσετε τα στοιχεία στα οποία, στην πραγματικότητα, θα γίνει το κάπνισμα των επιλεγμένων προϊόντων σας. Στην κορυφή της καμινάδας συναρμολογείται, συμπληρώνεται με βαλβίδα. Αυτή η βαλβίδα θα βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας καθώς και της ταχύτητας ροής του καπνού.

Στο σχεδιασμό του καπνού μπορεί να περιλαμβάνεται πρόσθετη χωρητικότητα όπου θα αποθηκεύετε καυσόξυλα. Θα πρέπει πάντα να είναι σε ετοιμότητα σε μεγάλες μηχανές καπνίσματος.

Επίσης, μην ξεχνάτε για το τηγάνι, το οποίο θα στραγγίσει όλο το λίπος που παράγεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος. Και η πόρτα πρέπει να καλύπτεται με πηλό, όπως και άλλα δομικά στοιχεία από ξύλο. Αυτό θα αποτρέψει ξαφνικές πυρκαγιές.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο