Χαρακτηριστικά και μεγέθη κόκκινων προσόψεων

Το κόκκινο τούβλο που βλέπει έχει μια ελκυστική εμφάνιση, και διαφέρει από τη συνηθισμένη πέτρα, η οποία χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση φέροντες τοίχους. Αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για το φινίρισμα των θεμελίων, αλλά και για την ανέγερση περιφράξεων ή εσωτερικών διακοσμήσεων.

Περιγραφή

Αυτό το υλικό είναι κοινό και χρησιμοποιείται για την τοιχοποιία του προσώπου. Είναι σε θέση να κάνει το κτίριο κομψό και μοναδικό. Το ομοιόμορφο χρώμα αυτού του υλικού δημιουργεί μια εορταστική και συλλεγμένη εμφάνιση της δομής. Το τούβλο που βλέπει μπορεί να κατασκευαστεί από διάφορους τύπους αργίλου και χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνολογίες, οι οποίες επηρεάζουν το χρώμα και τα χαρακτηριστικά του. Η κύρια διαφορά αυτού του τούβλου από το συνηθισμένο είναι ότι έχει δύο ομάδες εργασίας.

Σύνθεση και παραγωγή

Μεταξύ των πιο δημοφιλών υλικών για την κατασκευή των κτιρίων μπορεί να σημειωθεί κεραμικό τούβλο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ειδικές ποιότητες αργίλου. Στην παραγωγή του μείγματος περνά μέσα από τα πληρωτικά, που σας επιτρέπει να οργανώσετε μια συνεχή ροή πρώτων υλών, η οποία στη συνέχεια παίρνει στη μορφή. Η κοπή πραγματοποιείται σε ύψος, η οποία παρέχει τις τυπικές διαστάσεις αυτού του υλικού.

Στη συνέχεια, τα κενά πέφτουν στον κλίβανο, όπου επηρεάζονται από τη θερμοκρασία των 1400 βαθμών.

Χάρη σε αυτή τη μέθοδο επεξεργασίας, το τούβλο στη σύνθεση και τις ιδιότητές του προσεγγίζει τη φυσική πέτρα.

 • Ανθεκτικό στο νερό.
 • Σκληρό
 • Ισχυρή.

Για να μειωθεί το βάρος του τούβλου για το σπίτι, δημιουργούνται κενά μέσα σε αυτό, και αυτή η δομή συμβάλλει επίσης στη βελτίωση των θερμομονωτικών ιδιοτήτων του υλικού.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα μπορούν να αποδοθούν:

 • αντοχή στον παγετό.
 • Αντοχή στο νερό.
 • χαμηλή θερμική αγωγιμότητα.
 • αντοχή;
 • φιλική προς το περιβάλλον.

Έχει επίσης μειονεκτήματα.

 • οι εργασίες τοποθέτησης πρέπει να πραγματοποιούνται από έμπειρους τοιχοποιούς.
 • το υλικό μπορεί να καταστραφεί κατά την εκφόρτωση ή τη μεταφορά.
 • η τοποθέτηση πραγματοποιείται με τη χρήση μίας υγρής σύνθεσης και επομένως ο χρόνος εργασίας καθορίζεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
 • μετά την τοποθέτηση στην επιφάνεια του τούβλου μπορεί να εμφανιστεί αλάτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα είναι χαρακτηριστικά των περισσότερων τύπων τούβλων και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να ληφθεί αυτό υπόψη κατά την επιλογή.

Τύποι τούβλων για φινίρισμα

Το κόκκινο τούβλο που βλέπει συμβαίνει σε διάφορους τύπους.

 1. Κλίνκερ. Είναι το ίδιο τούβλο με το συνηθισμένο, αλλά καίγεται σε θερμοκρασία +1600 και η σύνθεση είναι κοντά στο στάδιο τήξης. Το αποτέλεσμα είναι ένα ανθεκτικό και ανθεκτικό στην υγρασία υλικό που μπορεί να αντέξει τις χαμηλές θερμοκρασίες, προσκολλάται καλά στη λύση και διαρκεί πολύ.
 2. Κεραμικό. Τυπικό τούβλο, το οποίο κατασκευάζεται από πηλό και στη συνέχεια καίγεται.
 3. Υψηλής πίεσης. Κατασκευασμένο από τσιμέντο με προσθήκη ασβεστόλιθου. Σε αυτή την περίπτωση, η σύνθεση δεν καίγεται, αλλά πιέζεται υπό πίεση. Το αποτέλεσμα είναι ένα υλικό που δεν είναι κοίλο, πράγμα που αυξάνει το βάρος του. Αυτό το τούβλο διακρίνεται από το υψηλό του κόστος, αλλά έχει μια ομαλή γεωμετρία και μπορεί μερικές φορές να μιμείται το σχήμα μιας φυσικής πέτρας.

Ανεξάρτητα από το είδος, τα μεγέθη τούβλων αντιστοιχούν στο GOST:

 • διπλό (250x120x138 mm).
 • μονή (250x85x65 mm).
 • ένα και το ήμισυ (250x120x88 mm).

Ταυτόχρονα, το μήκος και άλλες παράμετροι μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το ποιο τούβλο θα αγοραστεί, καθώς τα πιο συνηθισμένα μεγέθη αναφέρονται παραπάνω. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη αυτά τα σημεία όταν συνδυάζετε διαφορετικούς τύπους υλικών.

Σχηματοποιημένα κεραμικά προϊόντα

Δεδομένου ότι το τούβλο προορίζεται κυρίως για διακοσμητικό φινίρισμα κτιρίων και κατασκευών, μπορεί να γίνει όχι με τη συνήθη ορθογώνια γεωμετρία, αλλά με αρχικές και αποκλειστικές παραμέτρους. Ένα τέτοιο τούβλο ονομάζεται κομμάτι και μπορείτε να διατυπώσετε διάφορα σχέδια από αυτό. Για παράδειγμα, θα βοηθήσει να διακοσμήσετε όμορφα το χώρο κοντά στην πόρτα ή τα παράθυρα, για να επεξεργαστείτε γωνίες, γείσα ή κολώνες. Διαφέρει από ένα τυποποιημένο προϊόν στο ότι η μπροστινή πλευρά και οι πλευρές έχουν κοπεί σε μια ορισμένη γωνία.

Αν μιλάμε για τις χώρες της Ευρώπης, υπάρχουν κόκκινα τούβλα που διατίθενται σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και διαφέρουν από τα τυποποιημένα που παράγονται στη χώρα μας. Επίσης, οι Αμερικανοί, τα προϊόντα αυτά διαφέρουν στις διαστάσεις τους. Επομένως, κατά την αγορά και την παραγγελία τέτοιων υλικών από το εξωτερικό, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη αυτές οι παράμετροι.Αν τα προϊόντα κατασκευάζονται και αγοράζονται από εμάς, τότε συνήθως έχουν μήκος 25 cm και το πλάτος και το ύψος των 12 και 6.5 cm στην τυποποιημένη έκδοση.

Πεδίο εφαρμογής

Ο κοίλος κόκκος τούβλο προορίζεται για την κατασκευή δομών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φέροντες τοίχους ή χωρίσματα. Και σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιείται για την επένδυση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή αυτού του υλικού είναι αρκετά υψηλή και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται σπάνια ως κύριο οικοδομικό υλικό, που χρησιμοποιείται συχνά ως διακοσμητικό.

Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή περιφράξεων, κληματαριών και άλλων κατασκευών όπου απαιτείται η δημιουργία διακοσμητικού τμήματος. Ο κύριος σκοπός αυτού του τούβλου είναι να δημιουργήσει μια ελκυστική εμφάνιση του σπιτιού. Προκειμένου να απομονωθεί περαιτέρω η δομή από τη μάζα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κονίαμα που διαφέρει σε χρώμα από τούβλο.

   Πετρόχτιστη πέτρα - ένα παραδοσιακό υλικό για το εξωτερικό των διαφόρων κτιρίων. Το φυσικό του χρώμα παρέχεται από το υλικό κατασκευής. Μπορεί να δώσει το σπίτι μια κομψή εμφάνιση. Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το δομικό υλικό, ο ιδιοκτήτης της κατασκευής δεν χρειάζεται να φροντίζει την πρόσοψη, καθώς ο τούβλος δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, βαφή ή εφαρμογή πρόσθετων δομών προστασίας.Η επιλογή αυτού του υλικού καθιστά δυνατή την παροχή ενός ανθεκτικού και υψηλής ποιότητας φινιρίσματος.

   Ένα παράδειγμα της μακροζωίας ενός κόκκινου τούβλου στο παρακάτω βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο