Αντιμετωπίζοντας βάρος τούβλο 250x120x65

Τα υλικά κατασκευής και φινιρίσματος θα πρέπει να επιλέγονται όχι μόνο για αντοχή, αντίσταση στις επιπτώσεις της φωτιάς και του νερού ή θερμική αγωγιμότητα. Μεγάλη σημασία έχει η μάζα των δομών. Λαμβάνεται υπόψη για να προσδιοριστεί με ακρίβεια το φορτίο της βάσης και να προγραμματιστεί η μεταφορά.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Για να παραγγείλετε πολλές παλέτες από τούβλα είναι πολύ πιο πρακτική από τη χρήση διακοσμητικών μπλοκ. Οι τελευταίες είναι κατώτερες από το υλικό που αντιμετωπίζει όσον αφορά τη διάρκεια ζωής και την προστασία από όλους τους εξωτερικούς καταστροφικούς παράγοντες. Μια τέτοια επικάλυψη καλύπτει αξιόπιστα το κύριο τμήμα του τοίχου από πιθανές παραμορφώσεις. Το μπροστινό τούβλο που βλέπει (άλλο όνομα - μπροστά) είναι ακατάλληλο για την κατασκευή του κύριου τμήματος των κτιρίων και των δομών.Το σημείο δεν είναι μόνο το κόστος, αλλά και η ανεπαρκής απόδοση.

Τα τούβλα προσόψεων είναι διαφορετικά:

 • αξιοπρεπή μηχανική αντοχή.

 • αντοχή στη φθορά.

 • σταθερότητα σε διάφορες μετεωρολογικές συνθήκες.

Διακοσμητικά τεμάχια
Αντιμετωπίζοντας τούβλο

Υπάρχουν μπλοκ με ομοιόμορφα λείες και με εμφανή ανάγλυφη επιφάνεια. Μπορεί να βαφτεί σε διαφορετικά χρώματα ή να έχει φυσική σκιά. Το υλικό έχει σημαντικό πάχος, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η μηχανική πρόσκρουση σε αυτό. Το υψηλής ποιότητας τούβλο που βλέπει θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει για αρκετές δεκαετίες. Αλλά ακόμα και όλες αυτές οι παράμετροι, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής αντοχής στον παγετό, δεν είναι όλες.

Το να γνωρίζεις πόσο ζυγίζει ένα τούβλο που βλέπει είναι πολύ σημαντικό. Μετά από όλα, αυτό το υλικό χρησιμοποιείται αρκετά ενεργά. Επιπλέον, έχει πολύ βάρος, το οποίο έχει σημαντικό αντίκτυπο στους τοίχους, και μέσω αυτών - στο ίδρυμα. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η αντιμετώπιση των τούβλων μπορεί να είναι πολύ διαφορετική σε μορφή. Επομένως, το ερώτημα, ποια είναι η μάζα του δομικού στοιχείου ως συνόλου, δεν έχει νόημα. Όλα είναι σχετικά.

Είδη

Το βάρος του προσόψεως τούβλο 250x120x65 mm, που περιέχει κενά, είναι από 2,3 έως 2,7 kg.Με τις ίδιες διαστάσεις, ένα συμπαγές δομικό συγκρότημα έχει μάζα 3,6 ή 3,7 kg. Αλλά αν ζυγίσουμε το κοίλο κόκκινο τούβλο του Euroformat (με διαστάσεις 250x85x65 mm), το βάρος του θα είναι 2,1 ή 2,2 kg. Αλλά όλοι αυτοί οι αριθμοί αναφέρονται μόνο σε απλές ποικιλίες του προϊόντος. Ένα κενό τούβλο με διαστάσεις πάχους 250x120x88 mm που έχει εσωτερική επικάλυψη θα έχει μάζα από 3,2 έως 3,7 kg.

Υψηλής πίεσης τούβλο διαστάσεων 250x120x65 mm με λεία επιφάνεια, που λαμβάνεται χωρίς ασβεστοποίηση, έχει μάζα 4,2 kg. Εάν ζυγίσουμε ένα κεραμικό κοίλο τούβλο αυξημένου πάχους, κατασκευασμένο σύμφωνα με την ευρωπαϊκή μορφή (250x85x88 mm), οι κλίμακες θα εμφανίζουν 3,0 ή 3,1 kg. Υπάρχουν διάφοροι τύποι τούβλων κλίνκερ:

 • πλήρες βάρος (250x120x65);

 • με κενά (250x90x65).

 • με κενά (250x60x65).

 • επεκτάθηκε (528x108x37).

γεμάτο σώμα
Με κενά
Επιμηκυμένο

Η μάζα τους είναι αντίστοιχα:

 • 4,2;

 • 2,2;

 • 1,7;

 • 3,75 kg.

Τι αγοραστές και κατασκευαστές θα πρέπει να εξετάσει

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του GOST 530-2007, ένα κεραμικό τούβλο παράγεται μόνο με μέγεθος 250x120x65 mm. Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται αν θέλετε να φέρετε φέροντες τοίχους και μια σειρά άλλων δομών. Η σοβαρότητα της ποικίλλει ανάλογα με το αν πρόκειται να τοποθετηθούν κοίλα ή πλήρης αντικείμενα. Ένα κόκκινο τούβλο που δεν έχει κενά θα ζυγίζει 3,6 ή 3,7 kg.Και με την παρουσία εσωτερικών αυλακώσεων, το βάρος ενός μπλοκ θα είναι τουλάχιστον 2,1 και το πολύ 2,7 κιλά.

Όταν χρησιμοποιείται πρότυπο ενάμισι μπροστινό τούβλο, η μάζα του 1 τεμ. υποτίθεται ότι είναι 2,7-3,2 kg. Και οι δύο τύποι διακοσμητικών μπλοκ - ένα και ένα και το μισό - μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση καμάρες και προσόψεις. Τα πλήρη βάρη μπορεί να περιέχουν μέγιστο κενό 13%. Αλλά στα πρότυπα για τα υλικά που περιέχουν κενά δηλώνεται ότι οι κοιλότητες γεμισμένες με αέρα μπορούν να καταλαμβάνουν από 20 έως 45% του συνολικού όγκου. Το ελαφρύ τούβλο 250x120x65 mm επιτρέπει την αύξηση της θερμικής ασφάλειας του κτιρίου.

Το ειδικό βάρος των πλίνθων με τέτοιες διαστάσεις είναι το ίδιο με αυτό ενός κοίλου ενιαίου τεμαχίου. Είναι 1320-1600 kg ανά 1 cu. m

Πρόσθετες πληροφορίες

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για το κεραμικό τούβλο που βλέπει. Αλλά έχει και μια πυριτική ποικιλία. Το υλικό αυτό είναι ισχυρότερο από τα συνηθισμένα προϊόντα, που δημιουργείται από συνδυασμό χαλαζιακής άμμου με ασβέστη. Η αναλογία μεταξύ των δύο κύριων εξαρτημάτων επιλέγεται από τους τεχνολόγους. Ωστόσο, όταν παραγγείλετε ένα πυριτικό τούβλο 250x120x65 mm, όπως συμβαίνει με την αγορά του παραδοσιακού αντιτύπου του, θα πρέπει να υπολογίσετε προσεκτικά το βάρος των μπλοκ.

Κατά μέσο όρο, 1 τεμάχιο οικοδομικού υλικού με τέτοιες διαστάσεις ζυγίζει μέχρι 4 κιλά. Η ακριβής τιμή καθορίζεται από:

 • το μέγεθος του προϊόντος ·

 • την παρουσία κοιλοτήτων.

 • τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του μπλοκ πυριτικού άλατος.

 • γεωμετρία του τελικού προϊόντος.

Ένα ενιαίο τούβλο (250x120x65 mm) θα ζυγίζει από 3,5 έως 3,7 kg. Το λεγόμενο ενάμισι πλήρες σώμα (250x120x88 mm) έχει μάζα 4,9 ή 5 kg. Ορισμένοι τύποι πυριτικού άλατος, λόγω ειδικών προσθέτων και άλλων τεχνολογικών αποχρώσεων, μπορούν να ζυγίζουν 4,5-5,8 kg. Ως εκ τούτου, είναι ήδη ξεκάθαρο ότι το πυριτικό τούβλο είναι βαρύτερο από το κεραμικό μπλοκ παρόμοιου μεγέθους. Αυτή η διαφορά πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στα έργα, για να ενισχυθεί το θεμέλιο των κτιρίων που χτίζονται.

Το κοίλο πυριτικό τούβλο μεγέθους 250x120x65 mm έχει μάζα 3,2kg. Αυτό σας επιτρέπει να απλοποιήσετε σημαντικά τόσο τις εργασίες κατασκευής (επισκευής) όσο και τη μεταφορά των παραγγελθέντων μπλοκ. Θα είναι δυνατή η χρήση μικρότερων οχημάτων. Επιπλέον, δεν υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης των τοίχων. Επομένως, θα διευκολυνθεί η ίδρυση της δομημένης δομής.

Θα κάνουμε απλούς υπολογισμούς. Αφήστε την μάζα ενός ενιαίου πλίνθου πυριτικού (σε πλήρη έκδοση) να είναι 4,7 kg. Η τυπική παλέτα διαθέτει 280 κομμάτια τέτοιων τούβλων.Η συνολική τους μάζα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η βαρύτητα της ίδιας της παλέτας θα είναι 1316 kg. Εάν κρατήσετε τον υπολογισμό για 1 cu. m των πλίνθων που είναι κατασκευασμένα από πυριτικά άλατα, τότε το συνολικό βάρος των 379 τεμαχίων θα είναι 1895 kg.

Μια κάπως διαφορετική κατάσταση με τα κοίλα προϊόντα. Ένα τέτοιο μονό πυριτικό τούβλο ζυγίζει 3,2 κιλά. Η τυποποιημένη συσκευασία περιλαμβάνει 380 αντικείμενα. Το συνολικό βάρος της συσκευασίας (εκτός από το υπόστρωμα) θα είναι 1110 kg. Βάρος 1 cu. m. θα είναι ίσο με 1640 κιλά, και ο ίδιος ο όγκος περιλαμβάνει 513 τούβλα - όχι περισσότερο και όχι λιγότερο.

Τώρα είναι δυνατόν να εξεταστεί το ένα και το μισό τούβλο πυριτίου. Οι διαστάσεις του είναι 250x120x88 και η μάζα του 1 τούβλο είναι ίδια με τα 3,7 κιλά. Το πακέτο θα περιλαμβάνει 280 αντίτυπα. Συνολικά, θα έχουν βάρος 1148 κιλά. Και 1 m3 πυριτιού μιλά και μισό τούβλο περιέχει 379 μπλοκ, το συνολικό βάρος των οποίων φτάνει τα 1400 κιλά.

Υπάρχει επίσης θρυμματισμένο πυριτικό 250x120x65 με βάρος 2,5 kg. Στο συνηθισμένο δοχείο βρίσκεται 280 αντίγραφα. Ως εκ τούτου, η συσκευασία είναι πολύ ελαφριά - ακριβώς 700 kg ακριβώς. Ανεξάρτητα από το είδος των τούβλων, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε όλους τους υπολογισμούς πολύ προσεκτικά. Μόνο στην περίπτωση αυτή θα είναι δυνατή η διασφάλιση της μακροχρόνιας λειτουργίας του κτιρίου.

Αν πρέπει να προσδιορίσετε το βάρος της τοιχοποιίας, δεν μπορείτε να υπολογίσετε την ένταση σε κυβικά μέτρα.Μπορείτε απλά να υπολογίσετε τη μάζα μιας σειράς τούβλων. Και στη συνέχεια εφαρμόζεται μια απλή αρχή. Σε ύψος 1 m έχει:

 • 13 σειρές μεμονωμένων.

 • 10 μιάμιση ζώνες.

 • 7 λωρίδες από διπλά τούβλα.

Αυτή η αναλογία ισχύει εξίσου τόσο για τις πυριτικές όσο και για τις κεραμικές ποικιλίες του υλικού. Αν πρέπει να περιστρέψετε ένα μεγάλο τοίχο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μισό ή ακόμα και διπλό τούβλο. Συνιστάται να ξεκινήσετε την επιλογή σας με κοίλα τεμάχια, επειδή είναι ευκολότερα και πιο ευέλικτα. Αλλά εάν υπάρχει ήδη ένα στερεό, στερεό θεμέλιο, μπορείτε να παραγγείλετε άμεσα προϊόντα με πλήρη κάλυψη. Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση λαμβάνεται μόνο από πελάτες κατασκευής ή επισκευής.

Πώς να υπολογίσετε τον αριθμό των τούβλων που βλέπουν, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο