Χρησιμοποιήστε λευκά τούβλα που βλέπουν

 Χρησιμοποιήστε λευκά τούβλα που βλέπουν

Τα λευκά τούβλα είναι πολύ δημοφιλή στους κατασκευαστές. Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του και η ελκυστική του εμφάνιση καθιστούν αυτό το υλικό απαραίτητο για τη διακόσμηση των προσόψεων των κτιρίων. Δεν απαιτεί πρόσθετη συντήρηση. Το λευκό τούβλο δεν χρειάζεται να βαφτεί, δεν καλύπτεται με μούχλα και ποτέ δεν εξασθενίζει. Επιπλέον, ένα λευκό κεραμικό μπλοκ θεωρείται πυρίμαχο υλικό. Το σπίτι ενός τέτοιου προϊόντος δεν θα ανάψει ποτέ.

Είδη

Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως για την επένδυση κατοικιών. Οι κατασκευαστές παράγουν μια ποικιλία μπλοκ, που διαφέρουν σε ορισμένες παραμέτρους:

 • τιμολόγιο ·
 • πάχος;
 • μορφή ·
 • υλικό.

Το πυριτικό άσπρο τούβλο θεωρείται το πιο δημοφιλές και απαιτητικό. Η τεχνολογική διαδικασία κατασκευής τέτοιων μονάδων είναι πολύ απλή. Γι 'αυτό το προϊόν έχει χαμηλό κόστος. Η τοιχοποιία των μπλοκ πυριτίου έχει μεγάλη μόνωση θορύβου. Οι αρνητικές ιδιότητες περιλαμβάνουν απώλεια του αρχικού χρώματος, καθώς και κακές ιδιότητες θερμικής μόνωσης. Λόγω του τελευταίου παράγοντα, οι οικοδόμοι πρέπει να κάνουν πρόσθετη θερμομόνωση.

Για να δημιουργηθεί ένα υπερσυμπιεσμένο υλικό, χρησιμοποιούνται οι τελευταίες τεχνολογικές διαδικασίες. Αυτά τα προϊόντα έχουν έναν παράγοντα υψηλής αντοχής. Τέτοια μπλοκ έχουν σχεδιαστεί για μεγάλη διάρκεια ζωής. Το υλικό είναι εξαιρετικό σε περιοχές σεισμικής αστάθειας.

Το υλικό λευκού κλίνκερ διαφέρει από τα ανάλογα του με τα θετικά του χαρακτηριστικά. Διατηρεί τις αρχικές ιδιότητές της ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες. Τα σπίτια από αυτά τα υλικά έχουν εξαιρετική θερμομόνωση, καθώς και υψηλό επίπεδο ηχομόνωσης. Η αυξημένη αντοχή στη φθορά επιτρέπει τη λειτουργία αυτού του υλικού για μεγάλο χρονικό διάστημα.Ένα μπλοκ κλίνκερ ενός και ενός ημίσεος θεωρείται ως μια οικουμενική επιλογή που χρησιμοποιείται για την επένδυση κτιρίων.

Το λευκό υλικό Chamotte θεωρείται ως πυρίμαχο οικοδομικό προϊόν. Χρησιμοποιείται για την επένδυση φούρνων, είναι επενδεδυμένα με τζάκια στο σπίτι, με τη βοήθειά τους, καλύπτουν τις προσόψεις των κτιρίων. Η σύγχρονη αγορά αντιπροσωπεύει τα προϊόντα του ευρωπαϊκού και εγχώριου προτύπου. Όλα τα προϊόντα χωρίζονται σε δύο υποομάδες:

 • NF - κανονική (240x115x71 mm).
 • DF - λεπτό (240x115x52 mm).

Η δεύτερη ομάδα ικανοποιεί τις απαιτήσεις των αρχιτεκτονικών κλασικών. Όταν επιλέγετε ένα τέτοιο υλικό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα τα μπλοκ έχουν το ίδιο πρότυπο. Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσετε μια όμορφη επένδυση.

Οφέλη

Τα θετικά χαρακτηριστικά αυτών των προϊόντων συνδέονται με το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Μετά από κατάλληλη θερμική επεξεργασία, η άμμος αλλάζει τη δομή της, αποκτώντας τις ιδιότητες του γυαλιού. Ως αποτέλεσμα, το υλικό αποκτά διάφορες αξιόλογες ιδιότητες.

 • Η ισχύς του λευκού μπλοκ είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του συνηθισμένου κόκκινου (περίπου 2 φορές). Κάθε προϊόν σημειώνεται με το γράμμα "M" και έναν αριθμό που υποδεικνύει την τιμή του παράγοντα αντοχής (για παράδειγμα, M400).
 • Το λευκό τούβλο έχει υψηλή αντοχή στον παγετό.Είναι σε θέση να αντέξει 200 ​​κύκλους διαφοράς θερμοκρασίας από την κατάψυξη έως την επακόλουθη απόψυξη.
 • Η αργή απορρόφηση υγρασίας είναι μια σημαντική ποιότητα. Επιτρέπει στο λευκό τούβλο να διατηρήσει τις ιδιότητές του σε οποιοδήποτε, ακόμα και τον μεγαλύτερο παγετό (μείον 50 μοίρες).
 • Αντιμετωπίζοντας λευκό τούβλο δεν καίγεται. Ανακουφίζει ήρεμα ηρεμία.
 • Λόγω του αυξημένου συντελεστή πυκνότητας, μπορούν να ανεγερθούν πολυώροφα κτίρια από ένα τέτοιο τούβλο.
 • Οι κατασκευαστές παράγουν ένα τέτοιο τούβλο σε διαφορετικές αποχρώσεις. Αν και τα χρώματα αυτών των προϊόντων φαίνονται λίγο ξεθωριασμένα σε σύγκριση με το κεραμικό κόκκινο τούβλο, το οποίο ξεχωρίζει για το φωτεινό χρώμα του.

Με όλες τις θετικές ιδιότητές του, η αντιμετώπιση του λευκού τούβλου έχει αρκετά μειονεκτήματα. Το κύριο θεωρείται ένα χαμηλό επίπεδο προστασίας από την υγρασία. Ακόμη και με πολύ αργή απορρόφηση νερού, αυτή η διαδικασία οδηγεί στο γεγονός ότι το πυριτικό τούβλο είναι εντελώς υγρό. Ως αποτέλεσμα, τα χαρακτηριστικά του είναι σημαντικά μειωμένα. Ως εκ τούτου, δεν επιτρέπεται η χρήση λευκού πλίνθου σε χώρους όπου θα πρέπει να βιώνουμε συνεχώς τις επιπτώσεις του νερού (για παράδειγμα, το θεμέλιο).

Λευκό Μαργαριτάρι

Αυτός ο τύπος κεραμικής επένδυσης τούβλου ονομάζεται "λευκό μαργαριτάρι" λόγω του χρώματος του. Συνδυάζεται απόλυτα με διαφορετικά δομικά υλικά.

Από αυτό, μπορείτε να χτίσετε εντελώς ένα κτίριο, και μπορείτε μόνο να κάνετε τους τοίχους επενδεδυμένους με άλλα υλικά:

 • πορώδη τεμάχια.
 • κόκκινο πυριτικό τούβλο?
 • σκυρόδεμα αφρού ·
 • πορομπετόν.

Το προϊόν "Λευκά μαργαριτάρια" συνδυάζεται τέλεια με όλα τα χρώματα από το κλασικό κόκκινο έως το σκούρο καφέ.

Ειδικό υλικό

Συνήθως, ένα προϊόν ειδικού σκοπού θεωρείται ότι είναι ένα υλικό που έχει ένα μη τυποποιημένο σχήμα, καθώς και τις διαστάσεις που απαιτούνται για μια συγκεκριμένη εργασία. Διάφορες μη τυποποιημένες επιλογές ανήκουν στην ομάδα τέτοιων τούβλων.

 • Evrokirpich Ένα τέτοιο προϊόν διαφέρει από το πρότυπο στο πλάτος του. Φτάνει τα 85 mm. Αυτή η επιλογή θεωρείται ότι αντιμετωπίζει. Χρησιμοποιείται ως υλικό σχεδιασμού κατά τη διακόσμηση προσόψεων.
 • Λευκό σπονδυλωτό τούβλο. Διαφέρει από τα τυποποιημένα προϊόντα μόνο σε πλάτος και μήκος (138x288 mm). Το ύψος παραμένει αμετάβλητο - 65 mm. Το σπονδυλωτό τούβλο είναι πολύ παρόμοιο με πλάκες κορυφογραμμής.Διαθέτει επίσης ειδικές προβολές που επιτρέπουν την ακριβή φόρτωση.
 • Λευκό τρίμηνο τούβλο. Διαφέρει από το κλασικό προϊόν μόνο στο μήκος του. Είναι ελαφρώς μικρότερη, φτάνοντας μόνο 180 mm.
 • Λευκό μισό τούβλο. Ήδη από το όνομα γίνεται σαφές ότι το μήκος του φτάνει μόνο το ήμισυ του κανονικού μεγέθους - 120 mm.
 • Λευκό τετράγωνο τούβλο. Το μήκος είναι ένα τέταρτο της πρότυπης τιμής - 60 mm.

Συμπέρασμα

Ανεξάρτητα από το πόσο όμορφη και ανθεκτική είναι η κατασκευή, με την πάροδο του χρόνου θα χρειαστεί να τελειώσετε την εργασία. Για να «αναβιώσει» το παλιό κτίριο, να του δώσετε μια όμορφη εμφάνιση, να το προστατεύσετε αξιόπιστα από τις καιρικές συνθήκες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επένδυση από τούβλα. Θεωρείται ο πιο αξιόπιστος, καθώς και ο απλούστερος τρόπος να ολοκληρωθεί. Αυτό θα βοηθήσει στην εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης, να μετατρέψει το παλιό σπίτι σε ένα σύγχρονο σπίτι, να το μονώσει σημαντικά. Μετά από αυτή τη διακόσμηση, το κτίριο θα σταθεί για πολλά ακόμα χρόνια, προσελκύοντας περαστικούς με την όμορφη εμφάνισή του.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για τα μυστικά της εργασίας με λευκά τούβλα που βλέπουν.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο