Μεγέθη των τούβλων

Τα κύρια υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή για τους τοίχους των κτιρίων, συχνά δεν είναι αισθητική και άσχημη. Για να βελτιωθεί η εμφάνιση των εν λόγω δομών συχνά εκτελούν εργασίες φινιρίσματος, η οποία χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση τούβλο. Μπορεί να είναι τόσο τυποποιημένες όσο και μη τυποποιημένες διαστάσεις (αλλά παρόλα αυτά εγκρίνονται από την GOST). Ποιοι τύποι πλίνθων υπάρχουν σήμερα, θα το πούμε σε αυτό το άρθρο.

Προορισμός και είδη

Αντιμετωπίζοντας κτίρια με τούβλα όχι μόνο βελτιώνει την εμφάνισή τους, αλλά και δημιουργεί πρόσθετη προστασία από τις δυσμενείς επιπτώσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος και αυξάνει επίσης την αντοχή των ανεγερμένων τοίχων.

Η ταξινόμηση των τούβλων πραγματοποιείται σύμφωνα με διάφορα βασικά χαρακτηριστικά:

 1. στην τεχνολογία παραγωγής - κοφτερή και κοίλη?
 2. με τη μέθοδο κατασκευής - με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού ή με το χέρι.
 3. ανά τύπο επιφάνειας - ομαλή, τραχύ (θαμπό)?
 4. για το φινίρισμα.
 5. ανά χρώμα - κόκκινο, λευκό, κίτρινο, κ.λπ.
 6. σε υλικό παραγωγής - πυριτικό, υπερ-συμπιεσμένο (σκυρόδεμα), κλίνκερ, κεραμικό,
 7. σύμφωνα με τη μέθοδο απόσβεσης - κεραμικό (με καύση κλιβάνου), άκαυστο.

Τα κοίλα τούβλα, επιπλέον του ελαφρού βάρους, σε σύγκριση με το πλήρες σώμα, διατηρούν επίσης τη θερμότητα καλύτερα (κατά μέσο όρο 10-15%).

Κεραμικά τούβλα που παράγονται με πυροδότηση υψηλής θερμοκρασίας παρασκευασμένο και σχηματισμένο μείγμα που αποτελείται από χαμηλής τήξης ερυθρό πηλό με διάφορα πρόσθετα που διορθώνουν τη θερμοπλαστικότητα. Αυτά τα πρόσθετα στοιχεία περιλαμβάνουν χαλαζιακή άμμο, πριονίδι, τέφρα, σκόνη από άνθρακα κ.λπ.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των συμβατικών και των προσόψεων τούβλων είναι η ακριβέστερη παρασκευή όλων των συστατικών πριν από το σχηματισμό του ίδιου του προϊόντος. Αυτό συμβάλλει στη μείωση της πιθανότητας ρωγμών και της εμφάνισης μη καταγεγραμμένων στοιχείων που μπορούν να παραμορφώσουν την εμφάνιση του προϊόντος.

Το τελικό προϊόν έχει πολύ υψηλή αντίσταση στην υγρασία, αντοχή και ικανότητα συγκράτησης θερμότητας. Τα κεραμικά τούβλα που παράγονται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών, επιτυγχάνονται με την προσθήκη ορυκτών χρωμάτων όπως οξειδίου του χρωμίου, αλεσμένου σιδήρου και μαγγανίου και άλλων συστατικών στο μίγμα τούβλων.

Το τούβλο κλίνκερ σε διάφορες παραμέτρους είναι παρόμοιο με το κεραμικό, αλλά διαφέρει στη σύνθεση των πρώτων υλών και των τρόπων ψήσεως. Για να δημιουργήσετε κλίνκερ παίρνετε μεσαίο και ανθεκτικό πηλό, ως εκ τούτου, η θερμική του επεξεργασία απαιτεί υψηλότερες θερμοκρασίες.

Το λογικό αποτέλεσμα είναι ότι το τούβλο κλίνκερ είναι ανώτερο από το κεραμικό από την άποψη της αντοχής στην υγρασία και της ανθεκτικότητας. Αλλά είναι κατώτερος σε αυτόν στη συντήρηση της θερμότητας. Αυτό το μείον ισοδυναμεί με το γεγονός ότι το κλίνκερ έχει την ικανότητα να αντισταθεί αποτελεσματικά στις καταστροφές του παγετού.

Στο χρώμα και την υφή αυτού του τύπου τα τούβλα που αντιμετωπίζουν είναι στο ίδιο επίπεδο με κεραμικά.

Το τσιμέντο υψηλής πίεσης ή σκυροδέματος είναι κατασκευασμένο από μίγμα τσιμέντου, τσιπς γρανίτη και νερού. Αυτός ο τύπος επένδυσης δεν υποβάλλεται σε πυροδότηση, τα τούβλα απλά σχηματίζονται από το μείγμα και η διαδικασία στερεοποίησης προχωρά φυσικά.

Στο θέμα της δύναμης, τα υπερπλήρωτα τούβλα δεν "συρρικνώνονται" πριν από τα κλίνκερ, είναι πολύ ανθεκτικά σε διάφορες εξωτερικές επιδράσεις. Εξαιρετική εμφάνιση παρέχεται με πλούσια σειρά χρωμάτων από τελικά προϊόντα.

Οι πλίνθοι με πυριτική επίστρωση κατασκευάζονται από ένα μίγμα πυριτικής άμμου και ασβεστούχου ασβέστη. Το προϊόν αυτό επίσης δεν υποβάλλεται σε θερμική επεξεργασία με πυροδότηση. Επιταχύνετε τη διαδικασία στερεοποίησης της μάζας από τούβλα χρησιμοποιώντας εγκατάσταση αυτόκλειστα, παρέχοντας υψηλή πίεση και θερμοκρασία.

Προς το παρόν, η δημοτικότητα των πυριτικών πλίνθων έχει μειωθεί δραματικά λόγω μιας κακής γκάμας χρωμάτων. Όσον αφορά τους τεχνικούς δείκτες, είναι στο σωστό επίπεδο. Τα πυριτικά τούβλα απορροφούν καλύτερα την υγρασία, αλλά είναι πιο ανθεκτικά στις διαδικασίες τακτικής διαβροχής, κατάψυξης και απόψυξης.

Η ποικιλία της υφής της επιφάνειας των προσόψεων είναι κατασκευασμένη κατά κύριο λόγο με την εφαρμογή σκίτσων στην μάζα που δεν έχει ακόμη σκληρυνθεί πριν από την ψήσιμο στον κλίβανο

Εκτός από αυτή τη μέθοδο, χρησιμοποιούνται επίσης οι ακόλουθες μέθοδοι διακόσμησης επιφανειών.

 • Σκυρόδεμα Οι ορυκτές μάρκες εφαρμόζονται στις άκρες των τούβλων.
 • Engobing Η επιφάνεια του προϊόντος καλύπτεται με μια ειδική σύνθεση, η οποία υπό την επίδραση της αυξημένης θερμοκρασίας μετατρέπεται σε γυαλιστερό φιλμ.
 • Τζάμια. Με πολλούς τρόπους, είναι παρόμοια με τη μέθοδο της κινητοποίησης, η μόνη διαφορά είναι στο πάχος και την ανθεκτικότητα του προκύπτοντος φιλμ, αφού εδώ τα στοιχεία αυτά είναι μεγαλύτερα.

Διαστάσεις προϊόντος

Τα τούβλα για καπλαμά παράγουν διαφορετικές διαστάσεις.

Πίνακας μεγέθους τούβλου για επικάλυψη

Τύπος πλίνθου

Διαστάσεις, mm

Βάρος, kg

κεραμικά

κοίλο

250 x 120 x 65

2,3; 2,6 – 2,7

σωρός

250 x 120 x 65

3,6 – 3,7

ευρώ (άδειο)

250 x 85 x 65

2,1 – 2,2

κεραμικά πυκνώθηκαν

κοίλο

250 x 120 x 88

3,2; 3,6 – 3,7

ευρώ (άδειο)

250 x 85 x 88

3,0 – 3,1

κλίνκερ

σωρός

250 x 120 x 65

4,2

κοίλο

250 x 90 x 65

2,2

κοίλο

250 x 60 x 65

1,7

κλίνκερ μακριά

κοίλο

528 x 108 x 37

3,75

αδιάβροχο ομαλό σκυρόδεμα

σωρός

250 x 120 x 65

4,2

σωρός

250 x 60 x 65

2,0

σωρός

250 x 90 x 65

4,0

λεία ομαλή πυκνή άκαμπτη

σωρός

250 x 120 x 88

6,0

χειροποίητο κεραμικό

σωρός

188 x 88 x 63

1,9

 • Standard. Οι τυποποιημένες διαστάσεις των τούβλων για προσόψεις είναι 250x120x65 mm. Οι διαφορές για την κατασκευή προϊόντων βρίσκονται μόνο σε πάχος. Αυτό δεν ισχύει για χειροποίητα προϊόντα.
 • Ενιαίος. Το πάχος αυτού του τύπου τούβλου είναι 65 mm.
 • Μιάμιση. Ο δείκτης πάχους αυτού του τύπου είναι 88 mm, και για το διπλό - 138 mm.
 • Διακοσμητικά. Οι διαστάσεις αναφοράς ενός διακοσμητικού τούβλου μπορούν να έχουν τις ακόλουθες τιμές - 250x120x65 mm, 250x90x65 mm και 250x60x65 mm.
 • Ευρώ. Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν ελαφρώς διαφορετικά πρότυπα για το μέγεθος των τούβλων για καπλαμά: για το κεραμικό προϊόν - 250x85x65 mm, για τον πάχος τύπου - 250x85x88 mm.

Παράμετροι προϊόντος ανάλογα με το χρώμα

Οι πιο διαδεδομένες αποχρώσεις των τούβλων - κόκκινο, κίτρινο, λευκό.

Η σύνθεση των πρώτων υλών για το κόκκινο τούβλο είναι σίδηρος, γίνεται με πυροδότηση σε θερμοκρασία περίπου 1000 βαθμών. Ως αποτέλεσμα αυτού, το δομικό υλικό λαμβάνει υψηλή αντοχή, ανθεκτικότητα και αξιοπιστία κατά τη χρήση. Χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση των θεμελίων, των τοίχων, των σόμπων και των τζακιών.

Η άμμος και η ασβέστη είναι τα κύρια συστατικά των πρώτων υλών για την παραγωγή λευκού οικοδομικού υλικού. Το αισθητικά ελκυστικό, παγωμένο και ανθεκτικό στην υγρασία, ανθεκτικό υλικό δεν επηρεάζεται από διαταραχές της θερμοκρασίας. Κατασκευάζουν σπίτια, περίπτερα, περιφράξεις κ.λπ.

Το κίτρινο τούβλο κατασκευάζεται από άργιλο με προσθήκη τσιμέντου και / ή ασβέστου. Τα κυριότερα πλεονεκτήματα είναι οι καλές θερμομονωτικές ιδιότητες και τα μικράτο κόστος.

Πώς να επιλέξετε ένα τούβλο που βλέπει, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο