Χαρακτηριστικά και τεχνολογία που αντιμετωπίζει ένα σπίτι με τούβλα

 Χαρακτηριστικά και τεχνολογία που αντιμετωπίζει ένα σπίτι με τούβλα

Τα σπίτια που είναι επενδεδυμένα με τούβλα συναντώνται με αξιοζήλευτη κανονικότητα. Τέτοιες δομές όχι μόνο διαφέρουν σε αισθητική εμφάνιση, αλλά και σε αξιοπιστία και ανθεκτικότητα. Πολλοί ιδιοκτήτες καθαρίζουν ανεξάρτητα τα σπίτια τους με υψηλής ποιότητας και ανθεκτικά στη φθορά τούβλα, εξοικονομώντας χρήματα για τις υπηρεσίες των επαγγελματιών. Φυσικά, μπορείτε πραγματικά να το κάνετε μόνοι σας, αλλά είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου οικοδομικού υλικού και να εξοικειωθείτε με τις οδηγίες.

Χαρακτηριστικά υλικού

Το τούβλο αναγνωρίζεται σωστά ως το πιο δημοφιλές οικοδομικό υλικό,η οποία είναι πολύ κοινή. Τούβλα σπίτια και τα κτίρια που είναι επενδεδυμένα με τούβλα μπορούν να βρεθούν σε κάθε δρόμο. Πολλοί καταναλωτές επιλέγουν αυτό το συγκεκριμένο προϊόν. Τα διακριτικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων τούβλων που αντιμετωπίζουν μπορούν εύκολα να αποδοθούν στην ελκυστική εμφάνιση του, σε συνδυασμό με την ανθεκτικότητα.

Επιπλέον, αυτή η πρώτη ύλη δεν φοβάται αρνητικές εξωτερικές επιρροές, κακές καιρικές συνθήκες και μηχανικές βλάβες. Δεν είναι τόσο εύκολο να σπάσετε ή να σπάσετε ένα τούβλο υψηλής ποιότητας, επομένως είναι απλά αναντικατάστατο στην αντιμετώπιση ιδιωτικών κατοικιών και βιλών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς και τους βιοτέχνες, οι σημερινοί τούβλα που αντιμετωπίζουν μπορεί να είναι κάπως κατώτεροι από άλλα υλικά που αντιμετωπίζουν στα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους. Πρόσφατα, ωστόσο, αυτή η τάση έχει πάψει να είναι σημαντική. Σε διαφορετικές εξόδους, οι άνθρωποι μπορούν να συναντήσουν διαφορετικές παραλλαγές τούβλων. Μπορεί να είναι όχι μόνο κόκκινα και λεία στοιχεία. Υπάρχει η ευκαιρία να παραλάβετε τις υφασμένες εκδόσεις άλλων χρωμάτων που φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες.

Χρησιμοποιώντας ένα αξιόπιστο τούβλο που βλέπει, είναι δυνατό να σχηματιστεί ένα πρόσθετο προστατευτικό στρώμα για τους τοίχους.Έτσι, θα είναι δυνατή η αποθήκευση αυτών των βάσεων από διείσδυση κακοηθούς υγρασίας και υγρασίας. Επιπλέον, η απώλεια θερμότητας από το τούβλο είναι συνήθως σημαντικά μειωμένη, η οποία σημειώνεται από πολλούς ιδιοκτήτες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, στην επιθυμία να διακοσμήσει το σπίτι με πλινθοδομή, οι άνθρωποι στηρίζονται σε "Wishlist" τους. Ταυτόχρονα, λείπουν πολλές σημαντικές στιγμές, με άμεσο αντίκτυπο στο ίδιο το τούβλο και στην πρόσοψη του. Οι ειδικοί λένε ότι το υλικό σχεδιασμό της πρόσοψης του σπιτιού πρέπει να μελετηθεί στο στάδιο του σχεδιασμού. Αφήνοντας αυτή την περίπτωση "για αργότερα" δεν αξίζει τον κόπο.

Εάν δεν δίνετε προσοχή σε αυτόν τον κανόνα, τότε μετά την κατασκευή του κιβωτίου μπορεί να υπάρχουν πολλά προβλήματα. Ίσως το πλάτος του θεμελίου να μην είναι αρκετό για να στηρίξει το τούβλο που βλέπει, επειδή κατά τη διάρκεια της κατασκευής ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να μονώσει περαιτέρω τις δομές τοίχων.

Έτσι, η πρόσοψη του μπροστινού τούβλου έχει μια πιο σημαντική φέρουσα ικανότητα, η οποία είναι ικανή να υπερβεί αυτούς τους δείκτες του θεμελίου, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την ρωγμή της τοιχοποιίας. Είναι πολύ δυνατό να φτιάξετε μια επένδυση σπιτιού με τούβλα.Φυσικά, αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να ονομαστεί πολύ απλή και εύκολη. Στην πραγματικότητα, είναι επίπονη δουλειά, αλλά η αντιμετώπιση του είναι πραγματική. Το κύριο πράγμα είναι να συμμορφώνονται με όλες τις αποχρώσεις της αντιμετώπισης και να ενεργούν σταδιακά, παρατηρώντας την τεχνολογία.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σήμερα, πολλοί χρήστες επιλέγουν το τούβλο ως υλικό επίστρωσης. Για το λόγο αυτό, οι προσόψεις από αυτό είναι πιο συνηθισμένες. Μια τέτοια δημοτικότητα του τοιχοποιία εξηγείται από τις πολλές θετικές ιδιότητες που είναι εγγενείς σε αυτό.

Ας γνωρίσουμε τη λίστα τους.

 • Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να δώσετε προσοχή στην ελκυστική εμφάνιση της επένδυσης του τούβλου. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, το σπίτι μπορεί να είναι πολύ πιο αισθητικό.
 • Το τούβλο είναι σε θέση να παρέχει καλή προστασία στο υλικό του βασικού τοίχου (για παράδειγμα, από μπλοκ αφρού ή ξυλεία). Πίσω από τα τούβλα, το ίδρυμα δεν θα εκτεθεί στις καταστροφές από τις βροχοπτώσεις και άλλους εξωτερικούς παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές.
 • Υπάρχουν πολλά διαφορετικά υλικά με τα οποία μπορείτε να διακοσμήσετε αποτελεσματικά μια κατοικημένη δομή, αλλά η τοιχοποιία αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο αξιόπιστες και ανθεκτικές λύσεις.Για παράδειγμα, ο ίδιος σοβάς πρόσοψης είναι πιο επιρρεπής σε μηχανικές βλάβες.
 • Το τούβλο δεν φοβάται τα αποτελέσματα των επιθετικών υπεριωδών ακτίνων. Όταν έρχονται σε επαφή μαζί τους, η τοιχοποιία δεν χάνει το χρώμα και την παρουσίασή τους, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για τη σημερινή δημοφιλή βινυλική παρακαμπτήριος ή βαμμένη επαγγελματική ετικέτα.
 • Κάνοντας την πρόσοψη του σπιτιού με πλινθοδομή σας επιτρέπει να ζεστάνετε το κτίριο κατοικιών, όπως λένε πολλοί ειδικοί. Φυσικά, οι μονωτικές ιδιότητες των τούβλων δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικές, αλλά ο συνδυασμός κοίλου οικοδομικού υλικού και μόνωσης επιτρέπει καλό αποτέλεσμα.
 • Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της επένδυσης τούβλων είναι ότι καθιστά το σπίτι ακόμα πιο πυράντοχο. Από μόνη της, ένα τούβλο είναι ένα μη εύφλεκτο οικοδομικό υλικό και δεν υποστηρίζει την καύση. Εάν υπάρχει μια ξύλινη βάση κάτω από αυτό, τότε απλά πρέπει να είναι κλειστή, καθώς υπόκειται σε πυρκαγιά.
 • Οι προσόψεις, με επένδυση από τούβλα, διαθέτουν ανθεκτικότητα και ανθεκτικότητα. Δεν φοβούνται την έκθεση από εξωτερικές ή σκληρές καιρικές συνθήκες.
 • Το τούβλο χαρακτηρίζεται από την ελάχιστη απορρόφηση της υγρασίας, επομένως κατά τη διάρκεια των ετών δεν σπάει και δεν χάνει τις θετικές του ιδιότητες, ακόμα και αν βρίσκεται σε μια περιοχή με συχνές βροχές.
 • Η πρόσοψη που περιβάλλεται από τούβλο δεν απαιτεί δύσκολη και τακτική αποχώρηση σε αντίθεση με την ίδια ξύλινη.

Δεν χρειάζεται να θεραπεύεται με αντισηπτικές συνθέσεις και άλλους προστατευτικούς παράγοντες. Το τούβλο είναι η ίδια η άμυνα.

 • Τέτοιο οικοδομικό υλικό φημίζεται για την περιβαλλοντική του ασφάλεια. Δεν βλάπτει ούτε την ανθρώπινη υγεία ούτε το περιβάλλον. Επιπλέον, το τούβλο έχει την ικανότητα να καταστρέφει επιβλαβείς ουσίες - απλώς απομακρύνονται από τη βάση. Κατά τη διάρκεια των βροχών, αυτή η επένδυση είναι αυτοκαθαριζόμενο.
 • Το τούβλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό φινίρισμα των κτιρίων.
 • Το τούβλο που βλέπει είναι γνωστό για την αντοχή στον παγετό. Μπορείτε να τον έρθετε σε επαφή με αυτόν, ακόμα κι αν ζείτε σε βόρειο κλίμα. Επιπλέον, αυτά τα υλικά δεν φοβούνται τις σταγόνες θερμοκρασίας - υπό την επιρροή τους, ο συμπλέκτης δεν έχει υποστεί βλάβη και δεν χάνει τις θετικές του ιδιότητες.
 • Δεν είναι απαραίτητο να εμπιστεύεστε τους επαγγελματίες να εργάζονται με τούβλα που βλέπουν.Είναι πολύ δυνατό να διακοσμήσετε το σπίτι μόνοι σας - απλά πρέπει να συμμορφώνεστε με τις οδηγίες και να χρησιμοποιείτε πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας.
 • Το τούβλο έχει καλή ηχομόνωση. Ένα σπίτι με τέτοια πρόσοψη θα προστατεύεται πάντα από τον ενοχλητικό θόρυβο του δρόμου.
 • Μοντέρνα τούβλα που αντιμετωπίζει παρουσιάζεται σε ένα ευρύ φάσμα. Στα καταστήματα λιανικής πώλησης υπάρχουν προϊόντα διαφορετικών υφασμάτων και χρωμάτων, ώστε όλοι να μπορούν να επιλέξουν τα καλύτερα μοντέλα.

Όπως μπορείτε να δείτε, το τούβλο έχει πολλά πλεονεκτήματα. Γι 'αυτό είναι τόσο συνηθισμένο. Πολλοί καταναλωτές δεν έχουν καν κάποια ερώτηση για το πώς να διακοσμήσουν την πρόσοψη του σπιτιού - αποκτούν αμέσως τη σωστή παρτίδα των τούβλων που αντιμετωπίζουν. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι, όπως κάθε άλλο οικοδομικό υλικό, έχει τις δικές του αδυναμίες, οι οποίες πρέπει επίσης να διαβαστούν.

 • Το τούβλο υπόκειται στον σχηματισμό μιας αξιοσημείωτης λευκής ανθοφορίας, που ονομάζεται αλάτι. Λόγω τέτοιων σχηματισμών, η εμφάνιση του επιστρωμένου κτιρίου μπορεί να επηρεαστεί σοβαρά.
 • Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η επένδυση τούβλων δεν είναι φθηνή, ειδικά σε σύγκριση με άλλες επιλογές.Για παράδειγμα, η χρήση του ίδιου board Don θα κοστίσει πολύ λιγότερο.
 • Υπάρχουν πάρα πολλά δομικά υλικά χαμηλής ποιότητας στα καταστήματα, τα οποία δεν διαρκούν τόσο πολύ όσο θα θέλαμε, και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τα προϊόντα αυτά δημιουργούν πολλά προβλήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επαγγελματίες υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν μόνο ευρωπαϊκά τούβλα - ο γάμος πρακτικά δεν συμβαίνει σε αυτά. Αλλά τέτοιες επιλογές δεν είναι τόσο συνηθισμένες και η αυθεντικότητά τους δεν είναι πάντοτε δυνατό να ελεγχθεί.
 • Επιλέγοντας τούβλα που αντιμετωπίζουν, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα τα οικοδομικά υλικά επιλέγονται από μια παρτίδα. Σε περίπτωση αναντιστοιχίας των αποχρώσεων, απλά δεν θα είναι δυνατή η διόρθωση της κατάστασης, και αυτό θα είναι πολύ αισθητό.
 • Παρά το γεγονός ότι το τούβλο μπορεί να κατασκευαστεί ανεξάρτητα, παρόλα αυτά τέτοια έργα δύσκολα μπορούν να ονομαστούν απλά και εύκολα. Αντιμετωπίζοντας το σπίτι με τούβλα είναι χρονοβόρα και μερικές φορές πολύ ακριβό.
 • Το τούβλο δημιουργεί ένα σοβαρό φορτίο στο ίδρυμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εμπειρογνώμονες συνιστούν θερμά να εργαστούν σε αυτό το θέμα κατά το στάδιο της προετοιμασίας του έργου και το σχέδιο της μελλοντικής κατασκευής.
 • Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η χρήση των προσόψεων μπορεί να οδηγήσει σε αισθητή μείωση του εξαερισμού. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να συσσωρευτεί υγρασία στα μονωτικά υλικά, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά τις ιδιότητές τους.
 • Με ένα τέτοιο φινίρισμα, η συρρίκνωση των βάσεων τοίχων θα είναι διαφορετική, οπότε είναι αδύνατο να στερεωθεί σταθερά και σταθερά η βάση στην επένδυση.
 • Τα τούβλα βρίσκονται συχνά σε καταστήματα που δεν έχουν τέλεια γεωμετρία. Η εργασία με παρόμοια προϊόντα μπορεί να είναι δύσκολη.
 • Τέτοια υλικά επένδυσης μπορούν να χυθούν αν επιλέξετε προϊόντα ακατάλληλης μάρκας (με ανεπαρκή αντοχή).
 • Το τούβλο είναι ένα δομικό υλικό, το οποίο είναι πολύ συχνά κατεστραμμένο κατά τη μεταφορά. Συχνά μαχαιρώνει - οι άκρες πέφτουν. Είναι αδύνατο να συνεχιστεί η εργασία με αυτά τα στοιχεία.
 • Ένα τούβλο μπορεί να καταρρεύσει εάν χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες χαμηλής ποιότητας στην κατασκευή του. Ο ακατάλληλα επεξεργασμένος ασβεστόλιθος, που υπάρχει πάντοτε σε πηλό, παραμένει συχνά στη μάζα των προϊόντων. Εξαιτίας αυτού, εμφανίζονται εμφανή "ποσοστώσεις" στα τούβλα. Σε αυτά τα μέρη, τα προϊόντα απορροφούν ιδιαίτερα υγρασία, και στη συνέχεια καταστρέφονται τελείως.

Μπορεί να σημειωθεί ότι υπάρχουν και πολλά ελαττώματα στην αντιμετώπιση των τούβλων. Ωστόσο, πολλά από αυτά δεν μπορούν ποτέ να αντιμετωπιστούν εάν αρχικά αγοράσετε προϊόντα ποιότητας που κατασκευάζονται σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς.

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες των προσόψεων τούβλα. Εξετάστε τα με περισσότερες λεπτομέρειες.

 • Κεραμικό. Αυτό το είδος είναι το πιο κοινό. Τα προϊόντα αυτά είναι φτιαγμένα από άργιλο και ειδικά πρόσθετα ορυκτών, από τα οποία παράγεται ειδικό μείγμα. Περνάται μέσω των spinnerets, και η έξοδος είναι ένα σχηματισμένο μπλοκ, το οποίο στη συνέχεια αποστέλλεται στον κλίβανο. Σε τέτοιες συνθήκες, το οικοδομικό υλικό είναι πολύ πρακτικό και στη συνέχεια εξυπηρετεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Χαρακτηρίζεται από αντοχή, χαμηλή απορρόφηση υγρασίας, αξιοπιστία και αντοχή στη φθορά / καταστροφή.
 • Κλίνκερ. Αυτός ο τύπος τούβλου χωρίζεται σε ξεχωριστή κατηγορία, αν και είναι μία από τις ποικιλίες των κεραμικών προϊόντων. Επίσης, κατασκευάζονται μοντέλα clinker και τα υλικά εκκίνησης είναι παρόμοια. Η διαφορά είναι μόνο πιο άκαμπτο τρόπο πυροδότησης. Μετά από αυτό το στάδιο, το τούβλο αποδίδεται σχεδόν μονολιθικά - αποκτά ενισχυμένα χαρακτηριστικά αντοχής.Εξυπηρετεί τέτοια προϊόντα για μεγάλο χρονικό διάστημα, και η ζημιά είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι το κλίνκερ δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός μονωτήρας ήχου.
 • Υψηλής πίεσης. Αυτό το οικοδομικό υλικό κατασκευάζεται χωρίς τη χρήση πηλού. Χρησιμοποιημένο μίγμα ασβέστου με ένα αριθμό εξειδικευμένων προσθέτων που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη υψηλότερου επιπέδου αντοχής και διαφορετικών χρωμάτων. Στη διαδικασία κατασκευής, το υπερ-συμπιεσμένο δομικό υλικό δεν καίγεται. Παρόμοια προϊόντα διαφέρουν επίσης σε εντυπωσιακό βάρος. Μπορούν να έχουν μια όμορφη πέτρα υφή.
 • Πυριτικό. Το τσιμέντο από άμμο πυριτίου παράγεται από πυριτική άμμο, νερό και ασβέστη. Αυτό το δομικό υλικό χαρακτηρίζεται από υψηλή απορρόφηση υγρασίας, επομένως, δεν είναι ανθεκτικά στον παγετό. Η διάρκεια ζωής λόγω αυτής της λειτουργίας υποφέρει επίσης. Για το λόγο αυτό, το τούβλο πυριτίου τα τελευταία χρόνια, αγοράζουν αρκετά σπάνια.

Τύποι τοιχοποιίας

Υπάρχουν διάφοροι τύποι τοιχοποιίας. Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα.

 • Εξωραϊσμός τύπου καρουλιών. Αυτός είναι ο ευκολότερος συμπλέκτης. Με αυτό, οι πέτρες μετατοπίζονται κατά ένα τέταρτο ή το ήμισυ του μήκους.Στην κατασκευή σπιτιών, τέτοιες επιλογές χρησιμοποιούνται πολύ σπάνια, αλλά στα έργα που αντιμετωπίζουν είναι μια κοινή λύση.
 • Αλυσίδα. Με την κατασκευή δομών τοίχου σε ένα τούβλο, μια τέτοια σύνδεση θα είναι η πιο αξιόπιστη. Σε τέτοιες εργασίες, μια σειρά είναι ένα καρφί, και το δεύτερο είναι ένα κουτάλι με παράλληλη απεικόνιση δύο πέτρινων στοιχείων με ένα διάκενο ραφών.
 • Επίδεσμος τύπου πολλαπλών γραμμών. Κατά τη διεξαγωγή των εργασιών σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, κάθε δεύτερη σειρά τραβιέται και δεν υπάρχει ανάγκη γι 'αυτό, λόγω αυτού, το επίπεδο αντοχής των δομών τοίχων θα υποφέρει ελάχιστα. Για το λόγο αυτό, στις περισσότερες περιπτώσεις με μία σειρά κρεοπωλείων, από 2 έως 5 (μερικές φορές 6) κουτάλια συνδυάζονται.
 • Ελαφρύ. Όσον αφορά την ελαφριά τοιχοποιία, χρησιμοποιείται συνήθως σε χαμηλές κατασκευές. Αυτή η μέθοδος χαρακτηρίζεται από την παρουσία μεγάλων κενών στην κατασκευή τοίχων. Οι περισσότερες φορές είναι γεμάτες μόνωση.

Οι τοίχοι, χτισμένοι σε ελαφριά τεχνολογία, είναι δύο τοίχοι, συνδυασμένοι μεταξύ τους με τη βοήθεια επίδεσμων από τούβλα ή ειδικών δεσμών μετάλλου.

 • Ενισχυμένη. Αυτός ο τύπος τοιχοποιίας χρησιμοποιείται όταν είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν δομές υψηλής αντοχής και ισχυρών τούβλων. Η ενισχυμένη τοιχοποιία είναι σημαντική αν χρειάζεται να συνδέσετε την επένδυση με το τοίχωμα του φερουσώματος, για να φροντίσετε για την πρόσθετη αντοχή των δομών.
 • Διακοσμητικά. Χάρη σε αυτή τη μέθοδο τοιχοποιίας, είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια όμορφη αρχιτεκτονική εικόνα της πρόσοψης του σπιτιού. Αν γυρίσουμε σε αυτή την επιλογή, τότε το κτίριο μπορεί να γίνει πολύ αποτελεσματικό, θα ξεχωρίσει μεταξύ των άλλων στύσεων.
 • Βαυαρίας. Αυτή η τεχνολογία θεωρείται γερμανική τοιχοποιία, αλλά αυτός ο τύπος σχεδίου έχει πολλά διαφορετικά κτίρια, που βρίσκονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και ακόμη και στη Ρωσία. Με αυτή την τεχνική, τα τούβλα διαφορετικού χρώματος είναι μικτά - δεν εναλλάσσονται ομοιόμορφα.
 • Προσώπου. Με αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιούνται μόνο προσωπικά δομικά υλικά, τα οποία βρίσκονται σε μοντέρνα καταστήματα με ποικίλα διακοσμητικά εφέ. Ποικιλίες τέτοιων συμπλεγμάτων δεν μετράνε. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, κλασικές τεχνικές χρησιμοποιούνται για να τελειώσουν τις προσόψεις - μισή τοιχοποιία (μισό τούβλο).
 • Ανοικτό έργο. Με αυτή την επιλογή, η τοιχοποιία αποκτά θεαματικές διάτρητες κατασκευές.Αυτά ανεγέρθηκαν χρησιμοποιώντας μια μέθοδο κουτάλις τοποθέτησης σε μισό τούβλο, ακριβώς ανάμεσα στις αρθρώσεις των τούβλων δίπλα στην άλλη, μικρά κενά παραμένουν σκόπιμα και οι ραφές κλείνονται σχολαστικά.

Απαιτούμενα εργαλεία

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι πολύ πιθανό να φτιάχνετε εργασίες που βλέπουν τόσο μέσα όσο και έξω με τα χέρια σας. Αλλά πριν από αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποθηκεύσετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία και εξαρτήματα.

Ας γνωρίσουμε τη λίστα τους.

 • Μύλος (αυτό είναι ένα άλλο όνομα για μια τέτοια συσκευή ως μυστρί).
 • επιλογή σφυριού?
 • Βουλγαρικά (με τη βοήθεια του θα είναι δυνατή η κοπή των τούβλων όσο το δυνατόν ακριβέστερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια).
 • επίπεδο και plumb?
 • ο κανόνας.
 • τάξη;
 • σύνδεση ·
 • Ειδικό καλώδιο κατασκευής.
 • gon.

Σημειώστε ότι ο αριθμός των εργαλείων που χρησιμοποιούνται εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα προσόντα του πλοίαρχου που εκτελεί το έργο που αντιμετωπίζει. Έτσι, πιο έμπειροι μασονίτες με πλούσια γνώση μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολύ λίγα εργαλεία. Εάν ο εργαζόμενος είναι λιγότερο προετοιμασμένος, ίσως χρειάζεται μια πολύ ευρύτερη εργαλειοθήκη.

Προπαρασκευαστικό στάδιο

Εάν αποφασίσετε μόνοι σας να διακοσμήσετε το σπίτι σας με τούβλα, τότε θα πρέπει πρώτα να εκτελέσετε μια σειρά προπαρασκευαστικών εργασιών.Δεν πρέπει να τα παραμελήσετε εάν θέλετε να επιτύχετε ένα καλό και βιώσιμο αποτέλεσμα. Βεβαιωθείτε ότι η ίδρυση του σπιτιού, καθώς και η κατασκευή του ως σύνολο, έχει σχεδιαστεί για την τοποθέτηση της τοιχοποιίας. Το ίδρυμα πρέπει απαραίτητα να είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με όλους τους οικοδομικούς κώδικες. Πρέπει να αντέχει σημαντικά φορτία. Φτηνές και απλές βάσεις σε αυτή την περίπτωση δεν θα λειτουργήσουν.

Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι η βάση του σπιτιού είναι κατασκευασμένη από πρώτες ύλες όπως το μονολιθικό σκυρόδεμα (επιτρέπονται επίσης μπλοκ από σκυρόδεμα). Το ίδιο το ίδρυμα πρέπει να είναι αρκετά ευρύ. Αυτή η απαίτηση είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή το τούβλο που βλέπει θα βασίζεται στην κατασκευή του θεμελίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα τούβλα τοποθετούνται σε ειδικές γωνίες χάλυβα που είναι προσαρτημένες στη βάση χρησιμοποιώντας βίδες στερέωσης.

Επιπροσθέτως, επιτρέπεται η οργάνωση ενός πρόσθετου θεμελίου, εάν η ποιότητα του πυρήνα αφήνει πολύ επιθυμητό. Μια άλλη βάση θα πρέπει να χύνεται γύρω από την περίμετρο της δομής, αναχωρώντας περίπου 30 cm από το πρώτο θεμέλιο.

Πρόσθετη κατασκευή θα χρειαστεί να κλείσει το υλικό στεγάνωσης.Για το σκοπό αυτό, το ruberoid σε δύο στρώσεις είναι ιδανικό. Μπορεί να στερεωθεί στην προηγούμενη βάση με μπουλόνια αγκύρωσης.

Στη συνέχεια θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη δομή της στέγης. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε τη στέγη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, στα παλιά σπίτια, το κομμάτι των ακμών δεν προεξέχει περισσότερο από 25 εκατοστά πέρα ​​από την περίμετρο της κατασκευής. Με μια τέτοια δομή, τα τούβλα θα καταστούν άπειρα βρεγμένα και μπορεί ακόμη και να καταστραφούν. Μετά από περίπου 5 χρόνια αυτής της χρήσης, το τούβλο θα καταστεί άχρηστο. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να επιλυθεί με έναν σωστό τρόπο - θα χρειαστεί να στρώσετε τα τείχη της κατοικίας με μια ειδική αντιδιαβρωτική ένωση κάθε χρόνο, αλλά να έχετε κατά νου ότι τέτοια κονδύλια είναι αρκετά ακριβά.

Αν σκοπεύετε να κλείσετε τους τοίχους του ξύλου με πλινθοδομή, τότε πριν ξεκινήσετε την εργασία θα χρειαστεί να επικαλύψετε τις ξύλινες βάσεις με αντισηπτικές ενώσεις. Εάν σχεδιάζετε τους εξωτερικούς τοίχους, τότε τα μέσα για αυτά πρέπει να αγοράζονται κατάλληλα. Για τα εξωτερικά έργα, δεν είναι απαραίτητο να αποκτήσετε εσωτερικούς εμποτισμούς - δεν θα είναι πολύ λογικό από αυτούς. Επιπλέον, θα είναι απαραίτητο να επισυνάψετε ένα υλικό φραγμού ατμού στα ξύλινα τοιχώματα χρησιμοποιώντας ένα συρραπτικό κατασκευής.Τοποθετήστε αυτά τα καλύμματα πρέπει να είναι με επικάλυψη (ελάχιστο - 10 cm).

Θα χρειαστείτε επίσης:

 • εξετάστε προσεκτικά την επιφάνεια των τοίχων του σπιτιού, αφαιρέστε όλες τις περιττές λεπτομέρειες, όπως φακούς, αποχετεύσεις και άλλα παρόμοια αντικείμενα.
 • είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το παλιό στρώμα βαφής, delaminated στοιχεία, πτώση?
 • όλα τα ελαττώματα πρέπει απαραίτητα να καλύπτονται με ένα στρώμα στόκου ·
 • αν η ζημιά στους τοίχους είναι πολύ σοβαρή, θα πρέπει να τα σοβάρετε τελείως.
 • για την τοποθέτηση θερμομονωτικής στρώσης, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί ένα στρώμα αστάρι, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την καλύτερη πρόσφυση του τοίχου και της κόλλας.

Επιπλέον, θα είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί σωστά η λύση. Ένα απλό μείγμα τσιμέντου είναι σχεδόν ακατάλληλο εδώ, επειδή το τούβλο που βλέπει είναι ανθεκτικό στην απορρόφηση νερού. Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα οξύ όταν πρόκειται για την εγκατάσταση τούβλων κλίνκερ, τα οποία χρειάζονται απλώς εξειδικευμένα πρόσθετα που προσφέρουν αποτελεσματικότερη προσκόλληση.

Η σωστή λύση αποτελείται από τα ακόλουθα συστατικά:

 • μάρκα τσιμέντου M500 - 1 μέρος.
 • άμμος - 4 μέρη.
 • νερό

Το τελικό κονίαμα τοιχοποιίας θα πρέπει να έχει μια συνέπεια στην οποία τα τούβλα δεν θα "οδηγήσουν".Είναι προτιμότερο να μην εφαρμόζεται στην προσθήκη μιας ποικιλίας πρόσθετων ουσιών. Οι μοναδικές εξαιρέσεις είναι οι χρωστικές, οι οποίες δίνουν στις ραφές και στις αρθρώσεις μια αντίθεση σκιά, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον διακοσμητικό αποτέλεσμα.

Μερικοί πλοίαρχοι προσθέτουν λίγο αργίλιο στο διάλυμα για να επιτύχουν μεγαλύτερη πλαστικότητα της σύνθεσης. Ωστόσο, εδώ οι απόψεις διαφορετικών χτιστών διαφέρουν - κάποιος βλέπει σε αυτό μόνο βλάβη εξαιτίας της πλύσης του συστατικού πηλού από τη σύνθεση και της μείωσης της αντοχής του, και κάποιος, αντίθετα, πιστεύει ότι ο πηλός καθιστά τις ραφές τούβλων πιο ανθεκτικές. Σε αυτό το τεύχος, κάθε χρήστης βασίζεται στις δικές του απόψεις και εμπειρίες.

Τεχνολογία επενδύσεων DIY

Ας εξετάσουμε βήμα προς βήμα πώς να επενδύσουμε τις προσόψεις των σπιτιών με τούβλα.

 • Μην προχωρήσετε σε τέτοιες εργασίες στη βροχή ή στο χιόνι. Περιμένετε για ξηρό και ζεστό καιρό.
 • Πρώτα τοποθετήστε την σειρά εκκίνησης γύρω από την περίμετρο της κατασκευής. Η κάτω στρώση από τούβλα πρέπει να τοποθετηθεί πολύ προσεκτικά και προσεκτικά - θα πρέπει να είναι τέλεια.
 • Σε περιοχές με παράθυρα, το τούβλο πρέπει να τοποθετηθεί χωρίς να σπάσει τη σειρά.
 • Εφαρμόστε το κονίαμα στα τούβλα χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο - ένα μοτίβο.
 • Στη συνέχεια, και στις δύο άκρες μιας σειράς τούβλων, θα πρέπει να τοποθετηθούν 4-5 επίπεδα πέτρας - θα παίξουν το ρόλο των φάρων. Τεντώστε το νήμα μεταξύ τους και στη συνέχεια τοποθετήστε τις υπόλοιπες σειρές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την οριζόντια θέση τους.
 • Ευθυγραμμίστε τις σειρές των τούβλων με τον κορυφαίο φάρο, θα πρέπει να επαναλάβετε τη διάταξη των ακόλουθων φάρων. Επομένως, πρέπει να ενεργήσετε για όσο διάστημα δεν θα αντιμετωπίσει ολόκληρο το τείχος.
 • Ανακατέψτε το τσιμεντοκονία πιο συχνά πριν τοποθετήσετε τούβλα πάνω από τον τοίχο έτσι ώστε η άμμος στη σύνθεση να μην κατακάθια.
 • Εάν θέλετε να τοποθετήσετε τούβλα σωστά, θα πρέπει να θυμάστε για τις ραφές μεταξύ τους. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλά και ακριβή. Το πάχος των ραφών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 12 mm.
 • Αφήστε τα κενά κενών εξαερισμού ανάμεσα στους εσωτερικούς φέροντες τοίχους και τα εξωτερικά επίπεδα τούβλου.
 • Στη δεύτερη κάτω σειρά της επένδυσης, θα χρειαστεί να κάνετε μια μικρή τρύπα και να την κλείσετε με ένα ειδικό πλέγμα. Αυτό θα απαιτηθεί για να εξασφαλιστεί η φυσική κυκλοφορία του αέρα.

Όμορφα παραδείγματα

 • Τα σπίτια με επένδυση από τούβλα φαίνονται πιο ελκυστικά και φρέσκα. Επιπλέον, μπορεί να είναι όχι μόνο ένα τυποποιημένο κόκκινο οικοδομικό υλικό με τέλεια γεωμετρία, αλλά και ένα πρωτότυπο χειροποίητο τούλι που έχει καφέ-μπορντό σκιά.Αυτές οι προσόψεις θα συνδυαστούν με μια ψηλή οροφή με γκρίζα σκιά και γκρίζο-μπλε σκιά και χιονόμπαλα κουφώματα.
 • Η πρόσοψη, με επένδυση από ένα μικρό κόκκινο τούβλο, σε συνδυασμό με μια πλούσια στέγη, διακοσμημένη με κόκκινα κεραμίδια, θα φανεί εξαιρετική αν το προσθέσετε με λευκές διπλές πόρτες και παράθυρα με λευκά πλαίσια. Γύρω από το σπίτι θα πρέπει να χωρίζονται μονοπάτια, διακοσμημένα με γκρι πλακόστρωτα πλακάκια.
 • Για επένδυση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τούβλα διαφορετικών χρωμάτων. Για παράδειγμα, ένας συνδυασμός κίτρινου και καφέ δομικού υλικού φαίνεται κομψό και ελκυστικό. Στο πλαίσιο αυτού του μοντέρνου συνδυασμού, τα σκοτεινά πλαίσια παραθύρων και τα ίδια υλικά σκοτεινής στέγης φαίνονται αρμονικά.

Στο επόμενο βίντεο περιμένετε τις κύριες και σημαντικές αποχρώσεις όταν αντιμετωπίζετε την τελική δομή.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο