Πόσα τρούφες αντιμετωπίζουν σε ένα τετράγωνο. m τοποθέτηση;

 Πόσα τρούφες αντιμετωπίζουν σε ένα τετράγωνο. m τοποθέτηση;

Η ανάγκη να υπολογιστεί ο αριθμός των τούβλων που αντιμετωπίζουν σε 1 τετραγωνικό. m τοιχοποιίας συμβαίνει σε περιπτώσεις όπου η απόφαση γίνεται για να ολοκληρωθεί η πρόσοψη του κτιρίου. Πριν από την έναρξη του σχηματισμού της τοιχοποιίας είναι απαραίτητο να υπολογιστεί ο αριθμός των τεμαχίων ή μονάδων σε ένα τετραγωνικό μέτρο. Μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον τύπο της τοιχοποιίας που χρησιμοποιείται, το πάχος των τοίχων. Με τον υπολογισμό εκ των προτέρων πόση επένδυση στο σπίτι χρειάζεστε, μπορείτε να αποφύγετε τυχόν λάθη στην προμήθεια υλικών και να εξασφαλίσετε την πιο ορθολογική χρήση τους κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Μεγέθη και τύποι τούβλων

Υπάρχει ένα ορισμένο τρισδιάστατο τούβλο, που υιοθετήθηκε στην ΕΕ και τη Ρωσία (GOST). Έχει διαφορές που λαμβάνεται απαραίτητα υπόψη κατά την αγορά και τον υπολογισμό των υλικών. Συγκεκριμένα, τα εγχώρια προϊόντα επικεντρώνονται περισσότερο στην ευκολία τοποθέτησης με τοποθέτηση στις μακρές πλευρές (κουτάλια) ή στα μικρά πλευρικά τοιχώματα (μπουκάλια). Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές επικεντρώνονται στο διακοσμητικό στοιχείο της τοιχοποιίας. Εδώ, η ατομικότητα του σχεδιασμού είναι πολύτιμη, και τα συστατικά μέρη δεν πρέπει αναγκαστικά να ταιριάζουν ιδανικά μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό πρότυπο επιτρέπει το ακόλουθο εύρος μεγέθους (LxWxH):

 • 2DF 240x115x113 mm;
 • DF 240x115x52 mm.
 • WF 210x100x50 mm.
 • WD F210x100x65 mm.
2DF 240x115x113mm
DF 240x115x52mm
WF 210x100x50mm
WD F210x100x65 mm.

Τα ρωσικά πρότυπα παρέχουν επίσης ευκαιρίες για μεταβολή του ύψους κάθε στρώματος τοιχοποιίας. Έτσι, ξεχωρίζουν οι μεμονωμένες παραλλαγές με σχήμα 65 mm, τα διπλάσια είναι 138 mm ψηλά, το ένα και το μισό είναι 88 mm. Οι διαστάσεις των μακριών και κοντών πλευρών για όλες τις επιλογές είναι στάνταρ: 250x120 mm. Κατά τον υπολογισμό της ποσότητας των απαραίτητων υλικών, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το επιλεγμένο πάχος της τοιχοποιίας. Για παράδειγμα, σε 1 m2 τοιχοποιίας με κονίαμα - 102 τεμάχια από ένα ενιαίο τούβλο, και χωρίς να μετράμε την ένωση, αυτό το ποσοστό θα είναι ήδη 128 μονάδες.

με μια λύση
χωρίς λύση

Τύποι τοιχοποιίας

Μια μεγάλη επιρροή στην κατανάλωση υλικού έχει μια επιλογή από την τοιχοποιία. Όταν αντιμετωπίζουν κτίρια και κατασκευές, συχνά χρησιμοποιούνται μπλοκ διαφορετικών χρωμάτων, ένα μωσαϊκό κόσμημα ή μια συνεχής επίστρωση, η οποία είναι εκφραστική λόγω της χρήσης μιας ασυνήθιστης σειράς χρωμάτων προϊόντων. Ιδιαίτερα σε ζήτηση είναι οι διακοσμητικές εκδοχές της επένδυσης τούβλων στην Ευρώπη, όπου παράγονται ολόκληρες συλλογές λύσεων για προσόψεις σε συγκεκριμένο στυλ.

Η διαδικασία διαμόρφωσης της ίδιας της στρώσης τοιχοποιίας περιλαμβάνει πάντα δύο συστατικά - κονίαμα και τούβλα. Αλλά η ακολουθία και η μέθοδος τοποθέτησης ενός συμπαγούς τοιχώματος μπορεί να ποικίλει σημαντικά. Υπάρχουν διάφοροι τύποι των πιο δημοφιλών παραλλαγών του εξωτερικού διακοσμητικού.

 • Αποκλεισμός τύπου τοιχοποιίας. Χαρακτηρίζεται από εναλλασσόμενες σειρές με ένα μακρύ και μικρό τμήμα του τούβλου στην μπροστινή πλευρά της πρόσοψης. Ταυτόχρονα, οι αρμοί συμπίπτουν, παρέχοντας την ευκαιρία να δημιουργηθεί μια αρμονική λύση πρόσοψης. Στη γοτθική έκδοση, γίνεται η ίδια ακολουθία της χρήσης των μακριών και βραχέων πλευρών, αλλά με τη μετατόπιση των αρθρώσεων.
 • Το κομμάτι. Η τοιχοποιία σχηματίζεται αντισταθμίζοντας το ήμισυ του μήκους του τούβλου σε κάθε σειρά.Η επίστρωση έχει οπτική ευχαρίστηση. Στην εμπρός πλευρά είναι πάντα το μεγάλο μέρος του προϊόντος.
 • Lipetsk τοποθέτηση. Χαρακτηρίζεται από τη συντήρηση των αρθρώσεων κατά μήκος ολόκληρου του ύψους του εξωτερικού τοιχώματος. Οι σειρές συνδυάζονται με την ακόλουθη σειρά: τρία μακρά στοιχεία για ένα σύντομο. Είναι δυνατή η χρήση ενοτήτων διαφορετικού χρώματος.
 • Tychkovy. Στην πρόσοψη χρησιμοποιείται μόνο η κοντή πλευρά, η οποία μετατοπίζεται καθώς οι γραμμές είναι διατεταγμένες.
 • Τοποθέτηση κουταλιού. Συγκροτείται στη μεγάλη πλευρά (κουτάλι). Η μετατόπιση είναι 1/4 ή 1/2 τούβλο.
 • Βρανδεμβούργο. Χαρακτηρίζεται από ένα συνδυασμό δύο κουτάλια και ένα στοιχείο tychkovy. Σε αυτή την περίπτωση, η κοντή πλευρά μετατοπίζεται πάντα έτσι ώστε να βρίσκεται στη διασταύρωση μεγάλων μερών.
 • Χαοτικός τρόπος. Σας επιτρέπει να σχηματίσετε ένα φινίρισμα πρόσοψης με τη βοήθεια χρωματισμένων τούβλων διαφορετικών χρωμάτων. Η θέση των μονάδων επιλέγεται αυθαίρετα, δεν έχει σαφή παραγγελία.

Στην κατασκευαστική βιομηχανία χρησιμοποιούνται επίσης και άλλες δημοφιλείς και επιθυμητές επιλογές τοποθέτησης για διακοσμητικές επιφάνειες πρόσοψης. Αξίζει να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι κατά την επιλογή ενός τύπου τοιχοποιίας με μια σαφή σειρά στοιχείων,είναι απαραίτητο να διατηρηθεί προσεκτικά η κατάλληλη πυκνότητα και ρευστότητα της λύσης προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα με παραμόρφωση της γραμμής ραφής.

Υπολογισμός της επιφάνειας των τοίχων

Για να υπολογίσετε τη συνολική επιφάνεια των τειχών και να πάρετε τον αριθμό των τούβλων που είναι απαραίτητα για το σπίτι, θα πρέπει να κάνετε κάποια προκαταρκτικά βήματα. Υπάρχουν ορισμένες τυπικές τιμές που μπορείτε να λάβετε υπόψη όταν κάνετε ένα αίτημα.

Για παράδειγμα, ο αριθμός των προϊόντων σε μια συσκευασία υπολογίζεται με βάση το ύψος της (κατά μέσο όρο 1 m) και τις διαστάσεις. Στην πλατεία, ο αριθμός των τούβλων υπολογίζεται με και χωρίς τη χρήση κονιάματος. Για παράδειγμα, μια λεπτή επένδυση προσόψεως 0,5 τούβλο σε μία μόνο έκδοση απαιτεί την αγορά 51/61 τεμαχίων. Αν ο προμηθευτής σας προτείνει να θεωρήσετε το υλικό ως παλέτα, πρέπει να θυμάστε ότι υπάρχουν 420 είδη κανονικού μεγέθους που τοποθετούνται στην παλέτα.

Κατά τον υπολογισμό της επιφάνειας των τοίχων πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη ορισμένοι παράγοντες. Έτσι, θα πρέπει σίγουρα να θυμάστε την ανάγκη να μετρήσετε με ακρίβεια όλες τις παραμέτρους της πρόσοψης που πρόκειται να επενδυθεί. Για να τα αποκτήσετε, θα χρειαστείτε:

 • πολλαπλασιάστε το μήκος και το ύψος κάθε τοίχου (που εκτελείται για αντικείμενα οποιασδήποτε διαμόρφωσης).
 • πάρτε προσθέτοντας αυτές τις τιμές τη συνολική επιφάνεια της δομής της πρόσοψης.
 • μετρά και υπολογίζει την περιοχή που καταλαμβάνουν τα ανοίγματα των θυρών και των παραθύρων.
 • προσθέστε μαζί τα προκύπτοντα δεδομένα.
 • από τη συνολική επιφάνεια της πρόσοψης αφαιρούνται οι ίδιες παράμετροι για τις πόρτες και τα παράθυρα.
 • Τα δεδομένα που θα ληφθούν θα αποτελέσουν τη βάση για περαιτέρω καταμέτρηση του αριθμού των υλικών.

Η μετρική περιοχή όλων εκείνων που χρειάζονται επιφάνειες που βλέπουν προς τούβλα θα πολλαπλασιαστεί μόνο με τον αριθμό των στοιχείων ανά 1 m2. Αλλά μια τέτοια προσέγγιση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εντελώς αντικειμενική. Μετά από όλα, κατά τη διάρκεια της εργασίας, γίνεται η σύνδεση, η τοποθέτηση γωνιών και ανοιγμάτων, η οποία απαιτεί επίσης τη χρήση πρόσθετου όγκου υλικών. Τόσο ο γάμος όσο και η μάχη πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επεξεργασία μπλοκ τούβλων.

Τρόποι μέτρησης προϊόντων

Υπολογίστε τον αριθμό των τούβλων που βλέπουν σε 1 τετραγωνικό. m τοιχοποιίας μπορεί να είναι με διαφορετικούς τρόπους. Ο αριθμός των τεμαχίων δομοστοιχείων κτιρίου εξαρτάται από το πόσο ακριβώς κατασκευάζεται η τοιχοποιία. Η επένδυση γίνεται συνήθως με μισό τούβλο επειδή είναι στερεωμένη γύρω από τον κύριο τοίχο. Αλλά αν θέλετε να βελτιώσετε σημαντικά τις θερμομονωτικές ή ηχομονωτικές ιδιότητες της κατασκευής, μπορείτε να τοποθετήσετε την πρόσοψη σε 1,1,5 ή ακόμα και 2 τούβλα.

Σε αυτή την περίπτωση, αν υπάρχουν ραφές, ο αριθμός των στοιχείων σε 1 m2 θα έχει ως εξής.

Τύπος τούβλου

Ο αριθμός των τεμαχίων κατά την τοποθέτηση σε 0,5 τούβλο με διάλυμα

σε 1 τούβλο

σε 1,5 τούβλα

σε 2 τούβλα

Ενιαίος

51

102

153

204

Bastard

39

78

117

156

Διπλό

26

52

78

104

Χωρίς τις ραφές, ο υπολογισμός της κατανάλωσης τούβλου ανά 1 m2 τοιχοποιίας θα είναι ο ακόλουθος.

Τύπος τούβλου

Ο αριθμός των τεμαχίων όταν τοποθετείται σε 0,5 τούβλο χωρίς διάλυμα

σε 1 τούβλο

σε 1,5 τούβλα

σε 2 τούβλα

Ενιαίος

61

128

189

256

Bastard

45

95

140

190

Διπλό

30

60

90

120

Επηρεάζει τον αριθμό των στοιχείων σε ένα τετραγωνικό μέτρο διακοσμητικών προσόψεων και τον τύπο των ενοτήτων που χρησιμοποιούνται. Υψηλή διπλή και μιά και μισή επιλογή θα μειώσει την κατανάλωση της λύσης. Για τα μεμονωμένα στοιχεία, η κατανάλωση των ίδιων των τούβλων θα είναι υψηλότερη. Για την καταμέτρηση αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη ο αριθμός των τούβλων στην παλέτα.

Κατά την παραγγελία υλικού, είναι σημαντικό να γνωρίζετε και άλλες παραμέτρους και δείκτες αγορασμένων προϊόντων. Συγκεκριμένα, όταν παραδίδονται χύδην ή σε συσκευασίες, υπάρχουν 512 τούβλα σε κύβο. Αξίζει να προσθέσουμε ότι οι μέσες τιμές σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν υπολογίζεται η τοιχοποιία με την ίδια διάταξη στοιχείων (μόνο το κουτάλι ή μόνο η άκρη).

Επιπλέον, εάν ο υπολογισμός πραγματοποιείται σε τεμάχια σε ένα κυβικό μέτρο του τοίχου, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι αναλογίες της ραφής. Ανέρχονται στο 25% του συνόλου.Η εργασία στο τυπικό πάχος των ραφών επιτρέπει μια παροχή 1 m3 από 394 μονάδες προϊόντων.

Το πάχος τοιχοποιίας πρέπει να προσδιορίζεται ξεχωριστά. Στην περίπτωση χρήσης διπλών ή ενάμισι τούβλων, όλοι οι δείκτες που σχετίζονται με τη μείωση της ποσότητας υλικού πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Εκτός από την ένταση, μπορείτε να πραγματοποιήσετε υπολογισμούς με βάση τους δείκτες της περιοχής των τοίχων. Αυτό θα προσφέρει ένα πιο αξιόπιστο αποτέλεσμα. Για τους εξωτερικούς τοίχους, τα ποσοστά σφάλματος φτάνουν στο 1,9%, ενώ για τα εσωτερικά διαμερίσματα - 3,8%.

Επιλέγοντας τη μέθοδο υπολογισμού, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλες οι πιθανές πτυχές που σχετίζονται με την απόδοση της εργασίας. Το μήκος και το πλάτος των αρμών τοιχοποιίας, αν διαφέρει από το πρότυπο, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στους υπολογισμούς. Ο αριθμός των τούβλων ανά 1 m2 ή 1 m3 σε αυτή την περίπτωση θα είναι μικρότερος από τον μέσο όρο.

Πριν ξεκινήσετε την εργασία σας, θα πρέπει να προσέξετε να αγοράσετε τα κατάλληλα υλικά για τη διακόσμηση των προσόψεων. Η κατανάλωση τούβλων πρέπει να λαμβάνει υπόψη το πάχος των ραφών, την περιοχή των τοίχων, τη μέθοδο τοποθέτησης της τοιχοποιίας. Αυτή η προσέγγιση θα αποφύγει προβλήματα με έλλειψη υλικών.

   .

   Επιπλέον, οι υπολογισμοί θα πρέπει πάντα να λαμβάνουν υπόψη τη μάχη του τούβλου στη διαδικασία. Το απόθεμα θα πρέπει να είναι περίπου 5%. Με τον σωστό υπολογισμό των απαραίτητων όγκων υλικού, είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί η αδιάκοπη πορεία της εργασίας στο σχηματισμό της διακοσμητικής επένδυσης της πρόσοψης του κτιρίου.

   Παράδειγμα ορθού υπολογισμού τούβλων στο παρακάτω βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο