Αντιμετωπίζοντας το κίτρινο τούβλο: χαρακτηριστικά, ιδιότητες και εφαρμογή

Εάν χρειάζεστε ένα καλό υλικό για τους τοίχους, που αντιμετωπίζει το κίτρινο τούβλο, το οποίο εκτιμάται λόγω του τύπου, της αξιοπιστίας, της αντοχής και της καλής θερμικής αγωγιμότητας, είναι ιδανικό. Δεν αλλάζει το χρώμα του καθόλη τη διάρκεια της χρήσης. Στην επιφάνεια με την είσοδο της υγρασίας δεν εμφανίζονται μύκητες. Μπορεί να λειτουργήσει για 20 χρόνια χωρίς ποιοτικούς και διακοσμητικούς μετασχηματισμούς.

Παράμετροι και ταξινόμηση

Το κίτρινο μπροστινό τούβλο είναι διπλό ή ενάμισι. Λιγότερο συχνά, είναι απλή. Όλα τα μεγέθη διέπονται από το GOST 530-2007. Οι διαστάσεις είναι οι εξής:

 • μονό - 250x120x60 mm.
 • ένα και μισό - 250x120x88 mm.
 • Διπλό - 250x120x103 mm.

Όλα αυτά τα μεγέθη έχουν επαληθευτεί για πολλά χρόνια πρακτικής από τεχνίτες.Και σήμερα, τέτοιες διαστάσεις προϊόντων είναι οι πλέον κατάλληλες για εγκάρσια ή διαμήκη εναλλαγή των τούβλων κατά τη διάρκεια της τοιχοποιίας.

Ένα και ένα μισό ή ενιαία τούβλα είναι κατασκευασμένα με σκαλιστά ή γεμάτο σώμα, και ως εκ τούτου έχουν βάρος από 3 έως 5 κιλά. Τα στοιχεία ποικίλλουν ανάλογα με την πυκνότητα των υλικών. Εκτός από το γεγονός ότι ένα τούβλο μπορεί να έχει μια λεία επιφάνεια, η μπροστινή πλευρά του είναι συχνά κατασκευασμένη με διάφορες διακοσμητικές εκτυπώσεις.

Ένα διπλό τούβλο παράγεται μόνο με εσωτερικά κενά, από τα οποία μπορεί να υπάρχει διαφορετική ποσότητα.

Περισσότερα προϊόντα ταξινομούνται ανά τύπο επιφάνειας, η οποία είναι:

 • κυματοειδή?
 • ομαλή?
 • διακοσμητικά.

Χαρακτηριστικά παραγωγής

Κάντε ένα μπροστινό τούβλο από διάφορες πρώτες ύλες, γιατί το χρώμα του εξαρτάται πρώτα από όλα. Η σύνθεση των συνηθισμένων τούβλων περιλαμβάνει τέτοια στοιχεία:

 • άμμο μίγμα?
 • πηλός.
 • νερό ·
 • χρωστικές ουσίες.

Κατά τη διάρκεια της παραγωγής, η προκύπτουσα μάζα πιέζεται υπό υψηλή πίεση σε καλούπια, πράγμα που εξασφαλίζει υψηλή αντοχή στον παγετό και χαμηλή απορρόφηση υγρασίας από το προϊόν, αφού το τούβλο αποδειχθεί πυκνό και δεν επιτρέπει την είσοδο νερού. Δεδομένου ότι η παραγωγή χρησιμοποιεί μόνο φυσικά και φυσικά συστατικά,προσθέτοντας μια ελάχιστη ποσότητα προσμείξεων από τρίτους, το υλικό αυτό είναι φιλικό προς το περιβάλλον και απολύτως ασφαλές για τον άνθρωπο ή τη φύση. Εάν είναι απαραίτητο, μετά το πάτημα, τα προϊόντα ψήνονται και υαλοποιούνται.

Ως αποτέλεσμα τέτοιων χειρισμών, το κίτρινο τούβλο αποδειχθεί ότι έχει τη σωστή μορφή, κάθε ένα από τα στοιχεία του έχει ορθές γωνίες και αιχμηρές άκρες. Το χρώμα του προϊόντος δεν αλλάζει καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του τούβλου.

Κατά την επιλογή, συνιστάται η αγορά αγαθών από μια παρτίδα, ώστε το χρώμα του υλικού να μην διαφέρει.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Κίτρινο τούβλο διαφορετικών αποχρώσεων έχει πολλές θετικές ιδιότητες, το κύριο των οποίων είναι διακοσμητικό. Ο τοίχος του σπιτιού, ο οποίος θα είναι διακοσμημένος με τέτοιο υλικό, πάντα φαίνεται όμορφος και ξεχωρίζει μεταξύ άλλων. Επιπλέον, τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

 • σταθερότητα χρώματος.
 • αντοχή στον παγετό.
 • εύκολη φροντίδα?
 • αντίσταση στους αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες ·
 • υψηλή αντοχή στη φωτιά.
 • υδροφοβικότητα.
 • δύναμη;
 • αντοχή;
 • φιλική προς το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, το υλικό αυτό έχει ορισμένα μειονεκτήματα, μεταξύ των οποίων η κύρια είναι η υψηλή τιμή.Και επίσης τα μειονεκτήματα μπορούν να αποδοθούν στο γεγονός ότι συνήθως αυτό το τούβλο κατασκευάζεται με τη μορφή παραλληλεπίπεδου και συνεπώς η χρήση του περιορίζεται σε αυτές τις μορφές.

Πεδίο εφαρμογής

Κίτρινο τούβλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την επένδυση των κτιρίων, στην κατασκευή φράχτες, τζάκια, κιόσκια και άλλες δομές που δεν θα ξεφορτωθούν αργότερα. Όταν επιλέγετε, αξίζει να θυμάστε ότι αυτό το υλικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πισίνες ή λουτρά, καθώς έχει αυξημένη απορρόφηση νερού.

Η τελική εργασία πρέπει να γίνει προσεκτικά. Παρά το γεγονός ότι το υλικό έχει τις ακριβείς διαστάσεις, η τοιχοποιία μπορεί να μετατοπιστεί λόγω της ανομοιομορφίας της ραφής. Ως εκ τούτου, κατά την εκτέλεση των εργασιών, θα πρέπει να παρακολουθείτε τη σωστή θέση κάθε τούβλου στη σειρά. Τα ράμματα ενέματα μπορούν να συγκριθούν, γεγονός που θα κάνει ολόκληρη τη δομή να φαίνεται πιο πρωτότυπη.

Τεχνολογία της εργασίας

Ανάλογα με το πόσο βάρος και τύπο τούβλου θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της επένδυσης των προσόψεων κτιρίου, συνιστάται να προ-ελέγχετε την αντοχή του θεμελίου, καθώς αυτή η επίστρωση είναι βαριά και ορισμένες βάσεις μπορεί να μην την αντέχουν.Για να προσδιορίσετε το κατά προσέγγιση βάρος που θα επηρεάσει τη θεμελίωση, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τον αριθμό των τούβλων στην ίδια σειρά και στη συνέχεια να πολλαπλασιάσετε αυτόν τον δείκτη με το βάρος κάθε τούβλο.

Σημειώνεται ότι το μέσο βάρος ενός μόνο στοιχείου μπορεί να ποικίλει. Επιπλέον, ενδέχεται να υπάρχουν μη τυποποιημένα προϊόντα που κατασκευάζονται σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, τα οποία διαφέρουν σε μεγάλη κατεύθυνση σε μήκος, πλάτος και ύψος. Αλλά αυτό δεν επηρεάζει την ποιότητα των προϊόντων, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία να αποθηκεύσετε την αγορά. Εάν συνδυάσετε σωστά τα προϊόντα αυτά με άλλους, τότε τελικά θα χρειαστείτε λιγότερα υλικά για την κατασκευή του ίδιου αντικειμένου (υπό την προϋπόθεση ότι η τιμή είναι ίση).

Χαρακτηριστικά της εργασίας με το κίτρινο τούβλο

Μικτό διάλυμα τσιμέντου με προσθήκη άμμου.

 • Κατά την τοποθέτηση τούβλων είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν μικρά κενά μεταξύ των πετρωμάτων για εξαερισμό.
 • Το πάχος της ραφής δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1,5 cm.
 • Για την αντιμετώπιση μίας επιφάνειας είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη τεχνολογία και να χρησιμοποιήσετε την ίδια λύση σε χρώμα ώστε η βάση να είναι ομοιόμορφη και αρμονική.
 • Για να μην υπάρχει σκόνη στην επιφάνεια του τούβλου κατά την τοποθέτηση, είναι απαραίτητο να το βυθίσετε εκ των προτέρων στο νερό.
 • Η ομοιομορφία της τοιχοποιίας ελέγχεται από μια γραμμή επιπέδου.
 • Το διάλυμα εφαρμόζεται με σπάτουλα.

Αν κάνετε όλη την εργασία για το φινίρισμα της πρόσοψης σύμφωνα με τους παραπάνω κανόνες, τότε μπορείτε να διακοσμήσετε μοντέρνα και διακοσμητικά οποιοδήποτε κτίριο που θα σταθεί για πολλά χρόνια.

Αντιμετωπίζοντας τούβλα διαφορετικών χρωμάτων

Για οποιοδήποτε υλικό επένδυσης, η διακοσμητικότητά του αποτελεί προτεραιότητα, η οποία θεωρείται πρώτη. Επιπλέον, λαμβάνονται υπόψη τα χαρακτηριστικά του προϊόντος και άλλες παράμετροι και συνεπώς οι κατασκευαστές, με την πάροδο του χρόνου, επεκτείνουν το φάσμα των προϊόντων τους και παράγουν τούβλα όχι μόνο με κίτρινο χρώμα αλλά και με άλλα χρώματα. Το χρώμα του προϊόντος επηρεάζεται κυρίως από τον τύπο του πηλού και την ποσότητα σιδήρου στη σύνθεση του.

Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή χρωστικής, με την οποία η σύνθεση είναι βαμμένη στο επιθυμητό χρώμα. Η μέθοδος πυροδότησης παίζει επίσης σημαντικό ρόλο, ο οποίος βασικά καθορίζει την ομοιότητα των αποχρώσεων των λίθων ανάλογα με την παρτίδα παραγωγής.

Εκτός από τις κίτρινες αποχρώσεις αυτού του υλικού, τα χρώματα του ροδακινιού ή βερίκοκου είναι δημοφιλή.Αυτές οι αποχρώσεις είναι ζεστές και φαίνονται καλές. Με επαγγελματική εργασία, καθώς και με τον σωστό συνδυασμό τούβλων διαφορετικών χρωμάτων, μπορείτε να δημιουργήσετε μοτίβα ή συνδυασμούς που θα σας επιτρέψουν να διακοσμήσετε και να κάνετε οποιαδήποτε δομή ασυνήθιστη. Εκτός από τούβλα διαφορετικού χρώματος, μπορείτε να ολοκληρώσετε ορισμένα στοιχεία στην πρόσοψη, για παράδειγμα, ανοίγματα παραθύρων ή πόρτες.

Το χρώμα ροδάκινου είναι ιδανικό για το φινίρισμα κτιρίων ενός ορόφου, επιπλέον, χρησιμοποιείται αποτελεσματικά και δίνει έμφαση στην πρακτικότητα των πολυώροφων κτιρίων. Ως εκ τούτου, σήμερα όλοι μπορούν να επιλέξουν το χρώμα του τούβλου και τον τύπο του, το οποίο θα είναι ιδανικά κατάλληλο για τις συνθήκες εφαρμογής του.

Όταν το υλικό αυτό θα αγοραστεί από τους πωλητές ή τους αντιπροσώπους της μονάδας παραγωγής, θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε τα πιστοποιητικά ποιότητας και να βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα αυτά κατασκευάζονται στο εργοστάσιο, πληρούν όλες τις παραμέτρους που παρουσιάζονται. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το τούβλο θα διαρκέσει για πολλά χρόνια και δεν θα χάσει τα χαρακτηριστικά του.

Για πρακτικές συμβουλές σχετικά με την τοποθέτηση και την επιλογή τούβλων, δείτε το βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο