Σκοπός και μέγεθος μονών τούβλων

 Σκοπός και μέγεθος μονών τούβλων

Για πολλά χιλιάδες χρόνια, ο πηλός παρέμεινε το κύριο δομικό υλικό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ανθρωπότητα έχει κάνει πολλές ανακαλύψεις, έχει αναπτύξει μοναδικές τεχνολογίες. Ωστόσο, για την κατασκευή των κλασικών υλικών παραμένει κεραμικό τούβλο. Η απόδοσή του μπορεί να ονομαστεί μοναδική.

Τι είναι αυτό;

Ένα ενιαίο τούβλο έχει πολλά ονόματα που καθορίζουν την περαιτέρω χρήση του:

 • εργαζόμενος ·
 • κανονικό;
 • πρότυπο.

Το προϊόν έχει λεία επιφάνεια. Για ατομική κατασκευή μερικές φορές χρησιμοποιείτε τούβλο με κυματοειδή επιφάνεια.Οι κατασκευαστές παράγουν αυτά τα όμορφα προϊόντα με χνουδωτά μέχρι 70%.

Ο όγκος των 52 προϊόντων διαρκεί ένα τετραγωνικό μέτρο. Για να γεμίσετε ένα κυβικό μέτρο θα χρειαστείτε 512 τεμάχια. Το ενιαίο υλικό χωρίζεται σε διάφορες ομάδες:

 • πλήρες σώμα?
 • με τεχνολογικά ανοίγματα.

Το προϊόν διατίθεται σε διάφορες μάρκες: M75, M200. Ο αριθμός δείχνει την ισχύ του υλικού. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο ισχυρότερο είναι το προϊόν. Για την κατασκευή ενός μικρού μονοκατοικία κτίριο είναι κατάλληλες μάρκες M75 και M100. Όταν κατασκευάζονται πολυώροφα κτίρια, χρησιμοποιούνται προϊόντα μεγαλύτερης αντοχής. Μόνο μάρκες M125 και άνω μπορούν να αντέξουν τα βαριά φορτία.

Το ενιαίο κεραμικό τούβλο ποτέ δεν σαπίζει, δεν είναι ευαίσθητο σε καταστροφή από διάφορους μικροοργανισμούς. Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού από μεμονωμένα στοιχεία, επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος για να επικαλύπτονται. Οι μικρές διαστάσεις του τούβλου καθιστούν δυνατή τη χρήση αυτού του οικοδομικού υλικού για τη δημιουργία σύνθετων δομών. Και επίσης με τούβλο διακοσμούν ήδη χτισμένα κτίρια.

Είδη

Οι οικοδόμοι χρησιμοποιούν κεραμικά προϊόντα για διαφορετικούς σκοπούς. Διακρίνονται σε διάφορους τύπους:

 • κοίλο
 • αντιμετωπίζοντας
 • σγουρά
 • σωρός
κοίλο
αντιμετωπίζοντας
σγουρά
σωρός

Το κοίλο προϊόν θεωρείται ότι είναι το πιο οικονομικό. Το μπλοκ είναι πολύ πιο οικονομικό από την επιλογή πλήρους σώματος. Το προϊόν έχει μικρή μάζα, χαμηλή αντοχή στον παγετό. Και μερικές φορές η μόνωση αυξάνεται λόγω της παρουσίας αρκετών οπών σε ένα ενιαίο τούβλο.

Σε ένα σωματοποιημένο προϊόν δεν υπάρχουν πόροι, επομένως ένα τέτοιο δομικό υλικό διακρίνεται από αρκετές τεχνολογικές παραμέτρους:

 • υψηλή αντοχή.
 • αντοχή στον παγετό.
 • αντοχή στη μηχανική καταπόνηση.

Ένα από τα μειονεκτήματα ενός μοναδικού κεραμικού τούβλου θεωρείται κακή θερμομόνωση, καθώς το υλικό έχει χαμηλό πορώδες.

Αντιμετωπίζοντας (σχηματοποιημένο τούβλο) χρησιμοποιείται κυρίως για διακοσμητικούς σκοπούς. Οι καμπύλες προσόψεις είναι κατασκευασμένες από αυτό το υλικό, διακοσμημένες με στρογγυλές καμάρες. Για τους σκοπούς αυτούς, και οι δύο τύποι τούβλων χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα: κοίλος, σωρός.

Το κεραμικό τούβλο ενός κτιρίου χωρίζεται σε διάφορες ομάδες.

 1. Standard. Περιλαμβάνονται τοίχοι, χωρίσματα και άλλα παρόμοια προϊόντα.Για τη θεραπεία, είναι απαραίτητο να τσιμέντου τα τείχη με το επόμενο γύψο.
 2. Προσώπου. Χρησιμοποιείται για να τελειώσει το μπροστινό μέρος της πρόσοψης.
 3. Υψηλή αντοχή. Διαφέρει από άλλα προϊόντα με υψηλή ανθεκτικότητα. Έχει υψηλή πυκνότητα, έχει εξαιρετικές αδιάβροχες ιδιότητες.
Standard
Προσώπου
Υψηλή αντοχή

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά

Η κύρια διακριτική ποιότητα ενός ενιαίου καφέ (κόκκινο) τούβλο θεωρείται η αυξημένη ανθεκτικότητα. Αυτό το δομικό υλικό έχει μεγάλη αντοχή στα εσωτερικά φορτία, επιδιώκοντας να καταστρέψει τη δομή του προϊόντος. Το προϊόν υποδεικνύεται με το γράμμα "M", που δείχνει την αξία της αντοχής. Για παράδειγμα, το M100 σημαίνει ότι με ισχυρή συμπίεση ένα τούβλο μπορεί να αντέξει πίεση 100 kg ανά τετραγωνικό μέτρο. εκατοστό

Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι η δύναμη κάμψης. Ένα πλήρες σώμα M100, σύμφωνα με το ισχύον πρότυπο, πρέπει να αντέχει ελεύθερα σε πίεση θραύσης 22 kg ανά τετραγωνικό μέτρο. εκατοστό Κοίλο τούβλο μπορεί να αντέξει μόνο 16 κιλά.

Με μια τέτοια διαφορά στον δείκτη της αντοχής του προϊόντος της ίδιας μάρκας έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.Κατά το σχεδιασμό ενός κτιρίου δεν λαμβάνεται υπόψη μόνο η αντοχή εφελκυσμού. Υπολογίζονται αρκετές πρόσθετες παράμετροι:

 • τύπος διαλύματος.
 • μάρκα τούβλο:
 • συνθήκες σκλήρυνσης.
 • ποιότητα ραφής.

Για την κατασκευή ενός κτιρίου, επιλέγεται ένα τούβλο που έχει ορισμένες ιδιότητες απορρόφησης υγρασίας. Αυτό το δομικό υλικό δεν φοβάται τις αλλαγές θερμοκρασίας. Το τούβλο διατηρεί ελεύθερα μια θερμοκρασία μείον, δεν φοβάται μια θερμότητα. Επιπλέον, τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του διατηρούν την αρχική τους αξία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κεραμικό απλό τούβλο, αν το χτυπήσει, θα πρέπει να χτυπήσει δυνατά. Αυτό είναι ένα σημάδι πυροδότησης υψηλής ποιότητας. Ένα τούβλο που έχει λειώσει τις άκρες με ένα διακεκριμένο μαύρο πυρήνα έχει καεί. Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται μόνο για τη δημιουργία των θεμελίων για τα χαμηλά κτίρια. Δεν είναι απολύτως κατάλληλο για τοιχοποιία.

Η μάζα ενός σωστού τυποποιημένου ενιαίου τούβλου δεν υπερβαίνει τα 4 kg. Η πυκνότητά του καθορίζει τον βαθμό πίεσης που μπορεί να αντέξει ένα κυβικό μέτρο ενός προϊόντος υπό ισχυρή συμπίεση.

Βασικά πλεονεκτήματα

Ένα ενιαίο κεραμικό μπλοκ θεωρείται κλασικό οικοδομικό υλικό.που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή διαφόρων κατοικιών.

Η αξιοπιστία του προϊόντος, η υψηλή απόδοση του έχει αποδειχθεί εδώ και αιώνες. Για τόσα χρόνια, το ενιαίο τούβλο έχει γίνει αναγνωρισμένος ηγέτης στην κατασκευή διαφόρων δομών.

Για την κατασκευή κεραμικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται φιλικές προς το περιβάλλον ουσίες:

 • άμμος;
 • πηλό

Για την παραγωγή κεραμικών τούβλων υψηλής αντοχής, δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετες ακαθαρσίες στα φυτά.

Η υψηλή αντοχή διακρίνει αυτό το δομικό υλικό. Η αξία του φτάνει στο επίπεδο του φυσικού γρανίτη. Δεν θα είναι δύσκολο να χτιστεί ένα κτίριο ύψους περίπου 1.000 μέτρων από κεραμικά τούβλα.

Αυτό το υλικό διακρίνεται από την αντοχή του. Κτίρια κατασκευασμένα από τούβλα πριν από εκατοντάδες χρόνια εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα. Είναι τόσο ανθεκτικά ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν ελεύθερα. Τα κτίρια από τούβλα έχουν τεράστια περίοδο εγγύησης - περίπου 100-150 χρόνια.

Το ενιαίο τούβλο μεταφέρει ελεύθερα υψηλή υγρασία. Στεγνώνει γρήγορα. Χάρη στην "ικανότητα αναπνοής" του, το κλίμα είναι πάντα ευνοϊκό για το δωμάτιο.

Το τούβλο έχει χαμηλή απορρόφηση υγρασίας. Δεν υπερβαίνει το 6%.Αυτό το δομικό υλικό είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό σε επιθετικά περιβάλλοντα. Δεν φοβάται οξέα και αλκάλια.

Το τούβλο θεωρείται πυρίμαχο υλικό. Δεν καίγεται. Ακόμη και με πολύ ισχυρό παγετό, οι ιδιότητες του τούβλου παραμένουν αμετάβλητες. Τα κτίρια που κατασκευάζονται από αυτό το υλικό διαθέτουν εξαιρετική ηχομόνωση.

Οι τοίχοι από μονό κεραμικό τούβλο δεν απαιτούν πρόσθετη μόνωση. Είναι τόσο ζεστά ώστε δεν χρειάζεται να καλύπτονται με ορυκτοβάμβακα ή άλλα θερμομονωτικά υλικά. Το κτίριο δημιουργεί πάντα ένα ευνοϊκό μικροκλίμα. Λόγω της τριχοειδούς δομής, η φυσική περιποίηση πραγματοποιείται στο δωμάτιο.

Λόγω της υψηλής αντοχής και της αξιοπιστίας, τα κτίρια από κόκκινα τούβλα δεν χρειάζονται μεγάλες επισκευές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατά περίπτωση

Αυτό το οικοδομικό υλικό έχει βρει ευρεία εφαρμογή στην κατασκευή και διακόσμηση διαφόρων σχεδίων:

 • κτίριο ιδρύματος;
 • εγκατάσταση εσωτερικών χωρισμάτων.
 • εγκατάσταση δομών υποστήριξης ·
 • εξωτερική επένδυση κτιρίων.
 • κατασκευή τζακιών με το επόμενο φινίρισμα.
 • σόμπες τοιχοποιίας?
 • εσωτερικό φινίρισμα.

Στην πράξη, οι τοίχοι του κτιρίου ανεγέρθηκαν από ένα ενιαίο τούβλο, τοποθετούνται διάφορα χωρίσματα. Με τέτοια υλικά προτιμούν να εργάζονται μεγάλες κατασκευαστικές οργανώσεις. Αποτελεί αξιόπιστα και όμορφα κτίρια που σίγουρα θα αντέξουν για εκατό χρόνια χωρίς επισκευή.

Συνολικές διαστάσεις ενός ενιαίου τούβλου

Όταν εμφανίστηκε η παραγωγή αγωγών, κατέστη αναγκαία η τυποποίηση των διαστάσεων του τούβλου. Τον περασμένο αιώνα στην ΕΣΣΔ, το απαιτούμενο μέγεθος καθορίστηκε: 250x120x65 mm. Η μάζα του προϊόντος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4,3 kg. Σήμερα, οι τυπικές διαστάσεις καθορίζονται από το πρότυπο κατάστασης.

Στις ευρωπαϊκές χώρες, το ρωσικό τούβλο έχει την ονομασία RF. Τα πιο δημοφιλή μεγέθη τούβλων στην Ευρώπη είναι:

 • Το NF είναι φυσιολογικό.
 • DF - λεπτό.

Οι διαστάσεις τους είναι κάπως μικρότερες από αυτές ενός κλασικού ρωσικού προϊόντος. Στη Δύση, έρχεται σε διάφορα μεγέθη:

 • 240x115x71 mm.
 • 240x115x52 mm.
 • 200x100x50 (65) mm.
 • 250x85x65 mm.

Την τελευταία δεκαετία στην αγορά μπορεί να βρεθεί μια κεραμική ενιαία μονάδα, μήκους περίπου 500 mm. Ως εκ τούτου, πριν ξεκινήσετε την κατασκευή, είναι απαραίτητο να προβλέψετε ποια μεγέθη του προϊόντος θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να αποφευχθεί μια κατάσταση "ακατάλληλου μεγέθους" στην τοιχοποιία.

Στις ευρωπαϊκές χώρες, το βέλτιστο μέγεθος για την κατασκευή ενός κτιρίου είναι η μάρκα DF. Η τοποθέτηση ενός τέτοιου προϊόντος ανταποκρίνεται στα αρχιτεκτονικά κλασικά. Ωστόσο, το μέγεθος του NF καθιστά δυνατή τη διάσωση της λύσης. Αυτό το μέγεθος σας επιτρέπει να χτίσετε γρήγορα τοίχους σε μια μεγάλη περιοχή. Σε ένα τετραγωνικό μέτρο 60 "λεπτό", καθώς και 50 "κανονικά" προϊόντα βρίσκονται.

Για την ΕΣΣΔ, η επιτάχυνση του ρυθμού κατασκευής, η ταυτόχρονη εξοικονόμηση υλικού, θεωρήθηκε το πιο σημαντικό καθήκον. Ως εκ τούτου, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1930, άρχισαν να ανεγείρονται κτίρια από μπλοκ διαστάσεων 250x120x88 mm. Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε ένα διπλό τούβλο. Οι διαστάσεις του έφτασαν τα 250x120x138 mm.

Τα προϊόντα αυτά έγιναν κοίλα. Αυτό επέτρεψε τη μείωση της μάζας των τοίχων από τούβλα. Για τα πολυώροφα κτίρια που δεν διαθέτουν πλαίσιο από σκυρόδεμα, η μείωση αυτή έχει μεγάλη σημασία.

Για να δώσει το κτίριο μια διακοσμητική εμφάνιση, αρκετά συχνά πλινθοδομή δημιουργήθηκε από δύο τύπους μπλοκ. Τα πρότυπα προϊόντα χρησιμοποιήθηκαν σε συνδυασμό με τούβλα, που χαρακτηρίστηκαν από αυξημένες διαστάσεις.

Προς το παρόν, το μπλοκ 250x85x65mm (0.7NF) έχει γίνει ευρέως διαδεδομένο. Το γεγονός είναι ότι το κεραμικό προϊόν που βλέπει μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς πρόσθετη θερμομόνωση.Αλλά η βασική απαίτηση είναι να μειωθεί η πίεση στην ίδρυση, ειδικά όταν πρόκειται για εργασίες αποκατάστασης σε ένα παλιό κτίριο. Τα προσαρμοσμένα μεγέθη βοηθούν στην επίλυση αυτού του προβλήματος.

     Οι οικοδόμοι θεωρούν τα κεραμικά προϊόντα ως το πιο κατάλληλο υλικό για πλακάκια. Για να συνειδητοποιήσουμε την αρχιτεκτονική ιδέα, είναι απαραίτητο να έχουμε προϊόντα διαφορετικών αποχρώσεων, κάθε είδους μορφών και τύπων. Για τους σκοπούς αυτούς, η βιομηχανία παράγει πρότυπα μπλοκ διαφόρων τύπων:

     • γυαλισμένο
     • τεχνητή ηλικία
     • υφή
     • ποικίλη

     Αυτά τα όμορφα προϊόντα συνδυάζονται τέλεια σε μια τοποθέτηση. Δεν μειώνουν την αντοχή του κτιρίου με την υποχρεωτική τήρηση ενός μόνο μεγέθους.

     Η χρήση ενός τυπικού μεγέθους επιτρέπει τον ακριβή υπολογισμό της απαιτούμενης ποσότητας υλικού για την κατασκευή ενός κτιρίου. Επιπλέον, το σφάλμα θα είναι ελάχιστο. Ένα σπίτι που χτίστηκε από κεραμικό μπλοκ θα είναι ζεστό, αξιόπιστο και ανθεκτικό.

     Για τους τύπους τούβλων, τα χαρακτηριστικά τους, τα σήματα και τις μεθόδους χρήσης, δείτε το παρακάτω βίντεο.

     Σχόλια
      Συντάκτης
     Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

     Αίθουσα εισόδου

     Σαλόνι

     Υπνοδωμάτιο