Πυρκαγιά: χαρακτηριστικά και ποικιλίες

 Πυρκαγιά: χαρακτηριστικά και ποικιλίες

Το κανονικό τούβλο είναι κατάλληλο για την κατασκευή μακριά από όλες τις δομές και τις κατασκευές. Έτσι, για την κατασκευή σόμπων ή τζακιών, καθώς και βιομηχανικών εγκαταστάσεων, είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιείτε όχι ένα πρότυπο, αλλά ένα ειδικό πυρίμαχο υλικό που δεν φοβάται τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σήμερα θα εξετάσουμε προσεχώς αυτά τα δομικά υλικά και θα μάθουμε ποια χαρακτηριστικά διαθέτουν.

Χαρακτηριστικά και σύνθεση

Το τούβλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και συχνά βρεθεί οικοδομικά υλικά, που διαθέτει μια σειρά από θετικές ιδιότητες. Τα σπίτια με χαριτωμένα τούβλα βρίσκονται σχεδόν σε κάθε δρόμο, οπότε η ζήτηση για τέτοια προϊόντα δεν υπόκειται σε αμφιβολίες.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι οι τυποποιημένοι τύποι τούβλων δεν είναι κατάλληλοι για όλες τις εργασίες.

Σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, τα παραδοσιακά τούβλα μπορούν γρήγορα να καταστούν άχρηστα και να υποστούν παραμόρφωση / καταστροφή. Εδώ είναι συνηθισμένο να αναφερθούμε σε ένα πιο πρακτικό και ανθεκτικό στη φθορά πυρίμαχο υλικό, το οποίο σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θα χάσει τις θετικές του ιδιότητες. Ευτυχώς, στην εποχή μας, μπορείτε να βρείτε τέτοια προϊόντα σε πολλά καταστήματα.

Θερμόβιο τούβλο - η τέλεια λύση κατά την κατασκευή του χώρου, απομονώνοντας μια ανοικτή φλόγα. Επιπλέον, αυτά τα ανθεκτικά υλικά χρησιμοποιούνται σε περίπτωση που χρειαστεί να κόψετε τα εσωτερικά τοιχώματα των σόμπων, των αγωγών, των καμινάδων, των τζακιών ή των αγωγών. Η εργασία της τοποθέτησης αυτού του τούβλου (επένδυση) γίνεται συνήθως από έμπειρους τεχνίτες.

Πολλά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πυρίμαχων τούβλων είναι πολύ διαφορετικά από τις ιδιότητες των κεραμικών ή πυριτικών λίθων. Το κύριο συστατικό αυτών των δομικών υλικών είναι ο πηλός. Τα υπόλοιπα συστατικά στη σύνθεση τέτοιων προϊόντων υπάγονται σε διάφορες ακαθαρσίες και εξειδικευμένα πρόσθετα.Όμως, όλες οι προσθήκες στη σύνθεση αυτών των υλικών χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι διατηρούν τις θετικές τους ιδιότητες ακόμη και υπό την κανονική δράση υψηλών τιμών θερμοκρασίας.

Τα πυρίμαχα τούβλα υψηλής ποιότητας χρησιμοποιούνται συχνά στη βιομηχανική παραγωγή. Για το λόγο αυτό, αυτό το δομικό υλικό πρέπει να πληροί αρκετές σχετικές απαιτήσεις για την ποιότητά του.

Όταν επιλέγετε ένα κατάλληλο πυρίμαχο τούβλο, είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ελάττωμα ή βλάβη στην επιφάνεια του. Τέτοιες ελλείψεις μπορούν να οδηγήσουν σε κακές συνέπειες, για παράδειγμα, στην αποτυχία μιας συγκεκριμένης δομής. Συνήθως αυτό το γεγονός προκαλεί επιπλέον μετρητά.

Τα κύρια χαρακτηριστικά και ιδιότητες που διαθέτουν αυτά τα αξιόπιστα υλικά είναι οι ακόλουθες παράμετροι.

 • Τα προϊόντα αυτά χαρακτηρίζονται από χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Λόγω αυτής της ποιότητας, οι απαραίτητες συνθήκες θερμοκρασίας διατηρούνται πάντα μέσα στον εξοπλισμό θερμότητας.
 • Ένα τέτοιο τούβλο δεν φοβάται την επαφή με τις υψηλές θερμοκρασίες. Ακόμη και υπό την επίδραση της έντονης θερμότητας, τέτοια υλικά δεν χάνουν τις θετικές τους ιδιότητες και δεν αποτυγχάνουν.
 • Επίσης, αυτά τα τούβλα διακρίνονται από την παρουσία θερμικής αδράνειας. Θερμαίνει το συντομότερο δυνατό και δροσίζει αρκετά αργά.
 • Το πυρίμαχο τούβλο χαρακτηρίζεται από μια βέλτιστη θερμική ικανότητα, η οποία είναι επαρκής για τη συσσώρευση θερμότητας και την περαιτέρω μεταφορά της.
 • Το ανθεκτικό στη θερμότητα τούβλο δεν φοβάται είτε το θερμό αέριο, ούτε τα μέταλλα ή τις σκωρίες. Οχι κάθε οικοδομικό υλικό μπορεί να καυχηθεί με τέτοιες ιδιότητες.
 • Οι ογκομετρικές παράμετροι τέτοιων προϊόντων παραμένουν αμετάβλητες. Δεν υπόκεινται σε συρρίκνωση ή επιπρόσθετη ανάπτυξη.

Τα υλικά αυτά κατασκευάζονται σύμφωνα με τα GOST και τα κανονιστικά έγγραφα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η βάση της σύνθεσης αυτών των προϊόντων είναι πυρίμαχος πηλός ειδικού βαθμού. Συνήθως χρειάζεται περίπου το 70% της συνολικής ποσότητας τούβλου.

Για να αποκτήσετε μπλοκ με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά στη μάζα του χυτού, χρησιμοποιήστε μερικούς τύπους προσθέτων, όπως:

 • τα πρόστιμα οπτάνθρακα ·
 • γραφίτης.
 • σκόνη χαλαζία ενός μεγάλου κλάσματος.

Τα πυρίμαχα τούβλα παράγονται με τη μέθοδο της ημι-ξηρής πίεσης. Ταυτόχρονα, πρώτα προετοιμάζονται οι απαραίτητες πρώτες ύλες, ο πηλός συνθλίβεται καλά και ζυμώνεται. Στη συνέχεια, εισάγετε το μείγμα.Η σύνθεση ρυθμίζεται σε ομοιόμορφη συνοχή. Αυτή τη στιγμή προστίθεται νερό (όχι περισσότερο από 10%). Αυτό το στοιχείο είναι απαραίτητο για να αποκτήσει η λύση το κατάλληλο επίπεδο υγρασίας.

Η προετοιμασμένη μάζα μεταφέρεται σε ειδική δεξαμενή. Μετά από αυτό, η σύνθεση αποστέλλεται στον διανομέα, μετακινώντας εμπρός και πίσω. Όταν τα τμήματα σχηματίζονται, αποστέλλονται συνήθως κατευθείαν στην κάτω γροθιά του καλουπιού που κατεβαίνει με το τεμάχιο εργασίας. Μετά από αυτό, το πάνω μισό του Τύπου κατεβαίνει στα τούβλα. Τα προϊόντα βρίσκονται υπό τέτοια πίεση ώστε να είναι πιο πυκνά.

Η κάτω γροθιά στο τέλος της εργασίας παραγωγής συμπιέζει το τούβλο έξω από το καλούπι. Αυτή τη στιγμή, το φορείο με το διανομέα κινείται προς την καύση σε θερμοκρασία 1000 μοιρών. Εάν τα τούβλα παράγονται σύμφωνα με αυτήν την τεχνολογία, δεν θα χρειαστεί να στεγνώσουν, οπότε χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να προετοιμαστούν. Επιπλέον, η μέθοδος που περιγράφεται είναι πολύ φθηνότερη από την πλαστική χύτευση.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα πυρίμαχα τούβλα, όπως και άλλα οικοδομικά υλικά, έχουν θετικές και αρνητικές πλευρές.

Πρώτα θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με το θετικό:

 • Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα προϊόντα είναι ελαφριά, οπότε η συνεργασία μαζί τους είναι βολική.
 • είναι πολύ ανθεκτικές - είναι πολύ δύσκολο να καταστραφούν ή να σπάσουν.
 • μπορεί να αντέξει πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
 • διαφέρουν σε θερμική ισχύ και θερμική αδράνεια.
 • μπορεί να έχουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη.
 • χωρίς συνέπειες μεταβιβάζουν τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.
 • δεν φοβούνται τους αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες.
 • έχουν μια ελκυστική εμφάνιση και διαφορετικά χρώματα, για παράδειγμα, λευκό ή κόκκινο (οι πιο δημοφιλείς επιλογές).

  Τώρα θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις ελλείψεις των προϊόντων αυτών:

  • είναι αρκετά δύσκολο να κοπούν και να πριονίζονται, επειδή έχουν μεγάλη αντοχή.
  • έχουν υψηλότερο κόστος από τα τυποποιημένα προϊόντα.

  Τεχνικές προδιαγραφές

  Το σύγχρονο τούβλο ανθεκτικό τούβλο έχει τα δικά του τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία σίγουρα πρέπει να γνωρίζετε εάν πρόκειται να εργαστείτε με αυτό το οικοδομικό υλικό.

  Εξετάστε μια λίστα με τα βασικά χαρακτηριστικά που είναι εγγενή σε αυτά τα τούβλα.

  • Χαμηλό επίπεδο θερμικής αγωγιμότητας - χάρη σε ένα τούβλο αυτού του τύπου, θα είναι δυνατό να διατηρηθεί η απαιτούμενη θερμοκρασία στο εσωτερικό μέρος των θερμικών μονάδων.
  • Η αντίσταση στη θερμότητα είναι το κύριο τεχνικό χαρακτηριστικό και το χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του οικοδομικού υλικού. Το τούβλο ανθεκτικό στη θερμότητα είναι σε θέση να αντέξει τις επιπτώσεις θερμοκρασιών άνω των 1.500 μοίρες.
  • Το σύγχρονο πυρίμαχο τούβλο δεν φοβάται επιθετικά χημικά.
  • Τα προϊόντα αυτά αφήνουν τις ακόλουθες παραμέτρους διαστάσεων: 23 x 6.5 x 6.5 cm, 230 x 114 x 75 mm, 230 x 114 x 40 mm, 250 x 124 x 65 mm και 345 x 150 x 75 mm. Οι αποκλίσεις από τις παραμέτρους των διαστάσεων είναι επιτρεπτές, αλλά είναι πολύ μικρές. Για παράδειγμα, το πάχος ενός τούβλου μπορεί να διαφέρει όχι περισσότερο από 2 mm, μήκος - μέχρι 5 mm, πλάτος - μέχρι 3 mm.
  • Η θερμική αγωγιμότητα τέτοιων δομικών υλικών είναι μάλλον χαμηλή.

  Είδη

  Δεν πρέπει να πιστεύετε ότι το ανθεκτικό στη θερμότητα τούβλο δεν έχει υποείδη. Σήμερα στην αγορά μπορείτε να συναντήσετε διάφορες ποικιλίες παρόμοιων προϊόντων. Ας εξοικειωθούμε με τα πιο δημοφιλή και απαιτημένα προϊόντα και τις ιδιότητές τους.

  Οι βασικές παραλλαγές αυτού του υλικού περιλαμβάνουν τις ακόλουθες επιλογές.

  • Κύριο τούβλο. Τα υλικά με αυτό το όνομα χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με το διάλυμα ασβέστου-μαγνησίας. Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία χάλυβα.
  • Άνθρακα. Το υλικό αυτού του τύπου λειτουργεί συχνότερα ως βάση για δομές τομέα.
  • Χαλαζία. Η σύνθεση αυτών των επιλογών περιλαμβάνει στοιχεία όπως χαλαζία και ψαμμίτη. Η συγκεκριμένη πέτρα δεν έχει σχεδιαστεί για τη γειτονιά με άλλα οικοδομικά υλικά. Εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα - μέταλλο, φωτιά. Οποιοδήποτε αλκάλιο επηρεάζει εξαιρετικά αρνητικά το τούβλο χαλαζία.
  • Αλουμίνα. Αυτό το τούβλο θεωρείται το πιο κοινό. Αντέχει τις επιπτώσεις θερμοκρασιών από 1000 έως 1300 μοίρες. Τα μπλοκ αλουμίνας είναι γνωστά για την ικανότητά τους να αντέχουν απρόσκοπτα στις επιδράσεις των θερμοκρασιακών διαταραχών. Συχνά, αυτές οι πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται στην κατασκευή σόμπων (τόσο οικιακών όσο και βιομηχανικών) και φούρνων.
  • Σφήνα. Το συγκεκριμένο τούβλο παράγεται συνήθως με διαστάσεις 300x300x300 mm. Συχνά αυτά τα δομικά υλικά χρησιμοποιούνται στην κατασκευή βιομηχανικών κατασκευών. Έχει επισημανθεί SHCU.
  • Ο μισός όξινος. Το καθορισμένο τούβλο εκδίδεται με σήμανση PB. Η ανθεκτικότητα του περιορίζεται στους 1670 βαθμούς Κελσίου. Όσο για το πορώδες του ημι-όξινου υλικού, είναι 24%. Η περιεκτικότητα σε πρόσθετα συστατικά σε αυτά τα προϊόντα κυμαίνεται από 14 έως 28%.
  • Μαγνησίτης. Τα τούβλα μαγνησίτη μπορούν να καυχηθούν για εξαιρετικές ιδιότητες ανθεκτικότητας.Στην παραγωγή τους, ένα τέτοιο συστατικό όπως ο μαγνησίτης καίγεται κάτω από τη δράση των υψηλών θερμοκρασιών (1500-1600 βαθμοί). Ως αποτέλεσμα αυτής της επεξεργασίας, αποκτώνται πολύ ισχυρά και ανθεκτικά στη θερμότητα προϊόντα, τα οποία επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν σε βιομηχανικούς τομείς.
  • Ελαφρύ. Το ελαφρύ τούβλο δεν είναι λιγότερο δημοφιλές τώρα. Αυτό το ανθεκτικό σε φθορά και ανθεκτικό υλικό φέρει εύκολα τις επιπτώσεις των επιθετικών χημικών ουσιών, έχει μικρό βάρος. Βασικά, τέτοιες ελαφρές πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εξατμιστήρων, παγίδων ατμού, λεβήτων και άλλων συσκευών. Είναι εύκολο και βολικό να συνεργαστείτε μαζί του, επειδή ζυγίζει πολύ λίγο, ειδικά σε σύγκριση με τα ανάλογα.

   Εκτός από αυτά, υπάρχουν και άλλες υποτύποι ανθεκτικών στη φθορά πυρίμαχων τούβλων, για παράδειγμα:

   • πυριτία.
   • πυριτικό αργίλιο.
   • mullite;
   • τριαντάφυλλο;
   • κορούνδιο και άλλα.

   Δημοφιλή εμπορικά σήματα

   Όλα τα πυρίμαχα τούβλα επισημαίνονται σύμφωνα με τις ιδιότητες και τη σύνθεση τους. Έτσι, το πρώτο γράμμα της μάρκας υποδηλώνει το όνομα και ένα συγκεκριμένο είδος προϊόντος. Αν αυτό είναι το γράμμα "Ш", τότε η πέτρα είναι τζάκετ, αν "D" είναι dinas, και αν "M" είναι mullite.

   Όσον αφορά το δεύτερο γράμμα στη σήμανση των ανθεκτικών στη θερμότητα δομικών υλικών, έχει σχεδιαστεί για να αποδείξει την υψηλότερη θερμοκρασία για την οποία σχεδιάστηκε η πέτρα. Για παράδειγμα Τα πιο δημοφιλή προϊόντα είναι:

   • Sha, Shack 1400;
   • SB 1350;
   • ШУС, ШВ 1250;
   • PB (ημι-όξινη όψη) 1250;
   • PV 1250.

   Οι παράμετροι διαστάσεων των θερμικά ανθεκτικών τούβλων αναγνωρίζονται με ψηφιακή ονομασία, η οποία προηγείται των δύο πρώτων χαρακτήρων του εμπορικού σήματος του προϊόντος. Παραδείγματος χάριν, παράγεται το προϊόν ΣΑ 5 με διαστάσεις 230χ114χ65 mm και τα προϊόντα με το σήμα ΣΑ 8 έχουν διαστάσεις 250χ124χ65 mm.

   Υπάρχουν επίσης προϊόντα με σήμανση SB 22, τα οποία έχουν τραπεζοειδές σχήμα. Οι διαστάσεις τους φτάνουν τα 230x114x65x55 mm. Αφού οι αριθμητικές ενδείξεις στη σήμανση είναι αλφαβητικοί χαρακτήρες που αντιπροσωπεύουν τη συντομογραφία της εγκατάστασης που κατασκευάζει το προϊόν.

   Πώς να επιλέξετε;

   Η επιλογή των πυρίμαχων τούβλων θα πρέπει να προσεγγίζεται ιδιαίτερα υπεύθυνα, επειδή έχουν ανατεθεί πολύ σημαντικά καθήκοντα. Αυτό το οικοδομικό υλικό πρέπει να συνυπάρχει άψογα μεταξύ τους με υψηλές θερμοκρασίες και μερικές φορές να ανοίγει φλόγα.

   Όταν επιλέγετε ένα πυρίμαχο τούβλο, πρέπει να βασιστείτε στα ακόλουθα σημαντικά κριτήρια.

   • Μέγεθος, βάρος. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε υλικά ποιότητας κατάλληλων μεγεθών. Συνιστάται να υπολογίσετε πριν από την αγορά, το ποσό των υλικών που χρειάζεστε. Είναι καλύτερο να τα αγοράσετε με ένα μικρό περιθώριο ώστε να μην αντιμετωπίσετε έλλειψη δομικών υλικών.
   • Μάρκα. Στη συσκευασία με τούβλα να αναγράφεται πάντα η μάρκα στην οποία ανήκουν. Δεν μπορείτε να αφήσετε αυτό το σήμα χωρίς προσοχή, γιατί εξαρτάται από αυτό, το υλικό είναι κατάλληλο για συγκεκριμένα έργα ή όχι.
   • Ποιότητα τούβλα. Μία από τις πιο σημαντικές θέσεις κατέχεται από την ποιότητα των πυρίμαχων τούβλων. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχουν ελαττώματα σε αυτό, διαφορετικά η κατασκευή αυτού του οικοδομικού υλικού δεν θα αποδειχθεί η πιο αξιόπιστη και ισχυρή, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ θλιβερές συνέπειες.
   • Αριθμός πόρων. Στα πυρίμαχα τούβλα δεν πρέπει να υπάρχουν πάρα πολλοί πόροι στη δομή. Αυτό μπορεί να αυξήσει την υγροσκοπικότητα των μπλοκ, η οποία είναι ανεπιθύμητη για τους κλιβάνους. Λόγω της εντυπωσιακής υγροσκοπικότητας, η πέτρα μπορεί να θρυμματιστεί και να παραμορφωθεί και με αυτήν θα καταρρεύσει ολόκληρη η δομή.
   • Επιφάνεια. Ρίξτε μια ματιά πιο κοντά στην επιφάνεια του πυρίμαχου τούβλου. Δεν πρέπει να έχει μια αξιοσημείωτη λάμψη.Εάν είναι ακόμα ορατό, αυτό θα δείξει ότι το τεμάχιο εργασίας στη διαδικασία κατασκευής ήταν perekaleny.
   • Ήχος. Όχι κάθε καταναλωτής γνωρίζει ότι η ποιότητα ενός τούβλου μπορεί να καθοριστεί από τον ήχο που προέρχεται από αυτό όταν χτυπηθεί. Για να ελέγξετε την κατάσταση του υλικού, αγγίξτε ελαφρά το, για παράδειγμα, με ένα σιδερένιο αντικείμενο. Ο ήχος από το τούβλο θα πρέπει να εκπέμπει καθαρό και ηχηρό. Αν είναι κωφό, τότε η αγορά τέτοιων οικοδομικών υλικών είναι καλύτερα να αρνηθεί.
   • Χρώμα. Είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι η ποιότητά του δεν εξαρτάται από το χρώμα του θερμικά ανθεκτικού τούβλου. Ένα δομικό υλικό μπορεί να έχει σχεδόν κάθε σκιά, για παράδειγμα, μπεζ, κίτρινο, κόκκινο ή μπεζ. Το μόνο που απαιτείται από εσάς είναι να αγοράσετε μια παρτίδα στην οποία όλα τα τούβλα θα έχουν το ίδιο χρώμα. Αν στην αναφερόμενη σειρά τουλάχιστον ένα κομμάτι αποδειχθεί ότι έχει διαφορετικό χρώμα, τότε θα ξεχωρίσει απότομα ενάντια στο γενικό υπόβαθρο.
   • Σημείο πώλησης. Οι ειδικοί συστήνουν έντονα να αγοράζουν πυρίμαχα τούβλα μόνο σε αξιόπιστα καταστήματα που έχουν καλή φήμη στην πόλη της κατοικίας σας.

   Συνιστάται να ζητάτε από τους πωλητές πιστοποιητικά ποιότητας για επιλεγμένα προϊόντα.Εάν σας αρνηθεί την παρουσίαση των εγγράφων, τότε είναι καλύτερα να αρνηθείτε να αγοράσετε ένα τούβλο - μπορεί να αποδειχθεί κακής ποιότητας.

   Πώς να κοπεί;

   Πολλοί χρήστες αναρωτιούνται τι μπορεί να κόψει αποτελεσματικά ένα πυρίμαχο τούβλο. Και αυτό το ερώτημα είναι πολύ συναφές, επειδή αυτό το υλικό είναι υψηλής αντοχής και όχι το πιο ευέλικτο στην κοπή.

   Για παράδειγμα, κοινά ανθεκτικά στη θερμότητα τούβλα πυρόλυσης κόβονται συνήθως χρησιμοποιώντας μια εξειδικευμένη μηχανή.

   Επιτρέπεται επίσης η εφαρμογή στον μύλο με ένα διαμαντό δίσκο με τμήματα τοποθετημένο επάνω του. Ωστόσο, αυτό το εργαλείο δεν έχει λειτουργία παροχής ψυκτικού υγρού.

   Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί αν τα τούβλα είναι ρυθμισμένα εκ των προτέρων σε μια δεξαμενή γεμάτη με νερό για περίπου 20 λεπτά. Μετά από αυτή τη διαδικασία, θα είναι εύκολο να επεξεργαστούν, σαν να χρησιμοποιήθηκε ένα εργαλείο με παροχή υγρού.

   Χρήσιμες συμβουλές

   Χρησιμοποιείτε μόνο πυρίμαχα τούβλα υψηλής ποιότητας με ιδανικές παραμέτρους διαστάσεων. Η ακρίβεια των σχημάτων και μεγεθών αυτών των προϊόντων διέπεται από το GOST 8691-73. Σημειώστε ότι επιτρέπονται μόνο ελάχιστες αποκλίσεις από το πρότυπο.

   Λάβετε υπόψη ότι τα θερμικά ανθεκτικά τούβλα άνθρακα και οι επιλογές που βασίζονται σε πυρίμαχα μέταλλα συνήθως δεν χρησιμοποιούνται στην κατασκευή συμβατικών οικιακών σόμπων, στην επένδυση θαλάμων καύσης ή στην κατασκευή δομών ενίσχυσης. Τα είδη αυτά επιτρέπονται συνήθως μόνο όταν πρόκειται για βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

   Εάν αντιμετωπίζετε ένα τζάκι με ένα πυρίμαχο τούβλο ή ένα φούρνο στο σπίτι, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην κατάσταση των παλιών αρθρώσεων. Αν είναι στεγνά, τότε πρέπει να οριστικοποιηθούν, διαφορετικά το τελείωμα μπορεί αργότερα να απομακρυνθεί από τη βάση.

   Θυμηθείτε - όταν πέφτουν, τα υψηλής ποιότητας πυρίμαχα τούβλα δεν πρέπει να καταρρέουν. Θα πρέπει να χωρίσει σε αρκετά μεγάλα κομμάτια.

   Δεν συνιστάται η χρήση υλικών με λευκή επικάλυψη στην επιφάνεια - πρόκειται για αποθέσεις ασβεστόλιθου. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται υλικά με παρόμοια ελαττώματα στις κατασκευαστικές εργασίες.

   Μη συγχέετε τα τούβλα και τα τούβλα κλιβάνου. Οι επιλογές του κλιβάνου δημιουργούν κόκκινο πηλό. Δεν έχουν πυρίμαχες ιδιότητες.

   Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πυρίμαχα τούβλα, κατάλληλα για σόμπες ή τζάκια, μάθετε από το παρακάτω βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο