Αμμοβολές τούβλα: τι χρειάζεται και πώς γίνεται;

Το τούβλο αμμοβολής είναι μια αποτελεσματική διαδικασία καθαρισμού προσόψεων και χρησιμοποιείται ευρέως για την αποκατάσταση της αρχικής εμφάνισης κατοικιών και βιομηχανικών κτιρίων.

Η ουσία της διαδικασίας

Η αμμοβολή είναι ένα σύνολο μέτρων για τον καθαρισμό των τοιχοποιιών από αιθάλη, βρωμιά, αιθάλη, λευκά κατάλοιπα και σχέδια. Η διαδικασία πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό, που ονομάζεται αμμοβολή. Η χρήση μιας τέτοιας συσκευής επιστρέφει τους τοίχους από τούβλα στην αρχική τους εμφάνιση και επιβραδύνει σημαντικά τη διαδικασία καταστροφής πέτρας. Παρά το μάλλον ισχυρό μηχανικό αποτέλεσμα του λειαντικού πίδακα στο τούβλο, το υλικό δεν καταρρέει και δεν χάνει τις λειτουργικές του ιδιότητες.

Η αρχή της εγκατάστασης αμμοβολής είναι η εξής: ο πεπιεσμένος αέρας αναμιγνύεται με άμμο, υπό υψηλή πίεση με τη βοήθεια ενός συμπιεστή που τροφοδοτείται στο πιστόλι και ψεκάζεται πάνω στην επιφάνεια. Ως αποτέλεσμα, το τούβλο καθαρίζεται από τη βρωμιά και αποκτά μια καθαρή και καλυμμένη εμφάνιση. Επιπροσθέτως, ο αντίκτυπος του μίγματος αέρα λειαντικών καταστρέφει αποτελεσματικά τους μύκητες και τα βακτήρια, η καταστροφική δραστηριότητα των οποίων με την πάροδο του χρόνου οδηγεί στην καταστροφή των τούβλων.

Παρά το όνομα του εξοπλισμού, όχι μόνο η άμμος χρησιμοποιείται ως μίγμα εργασίας για αμμοβολή. Εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού των τοίχων μπορούν να επιτευχθούν με την επεξεργασία τούβλων με κορούνδιο, σκουπίδια kupper, γυάλινες χάντρες, nickelslag, καθώς και πλαστικά και κεραμικά shot. Η επιλογή του υλικού εξαρτάται από τον τύπο του τούβλου, την ηλικία τοποθέτησης, τις κλιματικές συνθήκες και τη φύση της ρύπανσης της πρόσοψης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτός ο τύπος καθαρισμού είναι αρκετά ευέλικτος και είναι κατάλληλος για κάθε τύπο τούβλου. Μπορούν να υποστούν επεξεργασία ομαλά, με υφή, σκληρά καμένα και μη γυαλισμένα τούβλα.Αυτό διευρύνει σημαντικά το πεδίο εφαρμογής του εξοπλισμού αμμοβολής, επιτρέποντάς σας να φροντίζετε για όλους τους τύπους τούβλων, καθώς και ξύλινες και σκυροδέλες.

Ενδείξεις χρήσης

Ακάλυπτοι τοίχοι από τούβλα θεωρούνται ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να φέρουμε τα κτίρια σε ικανοποιητική κατάσταση και εκτελείται σε πολλές περιπτώσεις.

 • Καθαρισμός φρέσκου τοιχώματος από υπολείμματα τσιμέντου. Η διαδικασία γίνεται με φειδώ με μεσαία κόκκους άμμο.
 • Απομάκρυνση της εξάτμισης και ίχνη κατακρήμνισης. Αυτός ο τύπος ρύπανσης είναι ιδιαίτερα αισθητός στις προσόψεις από κόκκινα κεραμικά τούβλα. Τέτοιες τοίχοι είναι επιρρεπείς στην εμφάνιση λευκών ραβδώσεων και λεκέδων, γεγονός που έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην εμφάνιση κτιρίων.
 • Καθαρίστε τους διαβρωτικούς λεκέδες. Οι δομές που κατασκευάζονται από λευκά πυριτικά τούβλα συχνά υποφέρουν από αυτόν τον τύπο ρύπανσης. Τα μεταλλικά στοιχεία πρόσοψης, όπως τα εξαρτήματα μπαλκονιού, τα άγκιστρα για ηλεκτρικά καλώδια και οι εξωτερικές σκάλες πυροπροστασίας συχνά δεν έχουν αντιδιαβρωτική επικάλυψη και τελικά αρχίζουν να σκουριάζουν.Κατά τη διάρκεια της βροχής, η σκουριά αρχίζει να τρέχει κάτω από τους τοίχους μαζί με πίδακες νερού, αφήνοντας κόκκινες σκουριασμένες γραμμές πίσω από αυτό. Μια τέτοια ρύπανση καταστρέφει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση των κτιρίων, και τίποτα, εκτός από τον αμμοβολητή, αφαιρείται.
 • Αφαίρεση μούχλας και ωίδιο. Αυτός ο τύπος ρύπανσης έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο στη συνολική εμφάνιση της πρόσοψης, αλλά και προκαλεί σοβαρή απειλή καταστροφής του υλικού. Η αμμοβολή σας επιτρέπει να αφαιρέσετε τους πόρους του μύκητα βαθιά μέσα στο τούβλο και να απαλλάξετε μόνιμα τους τοίχους από γκριζωπο-πράσινες άσχημες κηλίδες.
 • Καθαρισμός εσωτερικών τοίχων από τα απομεινάρια παλαιών χρωμάτων και γύψου. Όταν πραγματοποιείτε επισκευές, είναι συχνά απαραίτητο να απομακρύνετε την παλιά διακοσμητική επικάλυψη από τους τοίχους και είναι καλύτερα ότι μια μεμονωμένη μονάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκατάσταση αμμοβολής. Το λειαντικό υλικό καθαρίζει προσεκτικά την επιφάνεια, αφήνοντας πίσω ένα τέλεια καθαρό τούβλο.
 • Τεχνητή γήρανση του τοίχου από κεραμικά τούβλα. Οι λάτρεις της σοφίτας, της Προβηγκίας, της χώρας, της τεχνολογίας, της γοτθικής, καθώς και οι γνώστες των παραδοσιακών αγγλικών εσωτερικών χώρων χρησιμοποιούν συχνά αυτή την τεχνική.Ως αποτέλεσμα της μηχανικής επίδρασης του μείγματος εργασίας, στο τούβλο εμφανίζονται πολυάριθμα shcherbinki και καταθλίψεις και φαίνονται τόσο φυσικά και ζωτικά ώστε είναι σχεδόν αδύνατο να διακρίνει τεχνητά γηρασμένο υλικό από την αρχική εκατονταετηρίδα. Για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα, μαζί με την άμμο, σκωρία νικελίου, γυάλινες χάντρες και κεραμικά γυρίσματα χρησιμοποιούνται.
 • Επεξεργασία της επιφάνειας εργασίας πριν την εφαρμογή γύψου ή μίγματα χρωμάτων και βερνικιών. Σε αυτή την περίπτωση, η αμμοβολή συμβάλλει στον σχηματισμό μιας τραχιάς επιφάνειας, η οποία αυξάνει σημαντικά την πρόσφυση και αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της διακοσμητικής επικάλυψης.
 • Αφαίρεση λιπαρών και λιπαρών λεκέδων. Όταν καθαρίζετε την επιφάνεια από αυτού του είδους τη βρωμιά, η άμμος ή η σκωρία χρησιμοποιείται ως συστατικό λείανσης.

Μέθοδοι καθαρισμού

Η αμμοβολή γίνεται με διάφορους τρόπους και η επιλογή του σωστού γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της ρύπανσης και τον τελικό στόχο της εκδήλωσης.

 • Ο συνηθέστερος είναι ο κλασικός τρόπος με τον οποίο η άμμος, αναμεμειγμένη με πεπιεσμένο αέρα, ρίχνεται πάνω σε τοίχο υπό υψηλή πίεση, δημιουργώντας ένα φαινόμενο σκουριάς χαρτιού.
 • Η ακόλουθη μέθοδος ονομάζεται υγρή και χρησιμοποιείται για ιδιαίτερα μολυσμένες επιφάνειες που περιέχουν παλαιούς λεκέδες και ξηρά υπολείμματα κονιάματος. Η ουσία αυτής της μεθόδου συνίσταται στην ανάμιξη της λειαντικής ουσίας με νερό και στη συνέχεια ψεκασμό της προκύπτουσας σύνθεσης στο πλινθοδομή.
 • Μια πολύ αποτελεσματική τεχνική είναι η επεξεργασία των επιφανειών με τη βοήθεια πάγου, η οποία επιτρέπει την απομάκρυνση της ρύπανσης από δυσπρόσιτα μέρη. Σε αυτή την περίπτωση, η άμμος αντικαθίσταται με μικρά τεμαχίδια φυσικού ή τεχνητού πάγου και υπό υψηλή πίεση τους εξυπηρετεί στον τοίχο.
 • Η τέταρτη μέθοδος είναι μια θερμική ή, όπως αποκαλείται επίσης, φλογερή επεξεργασία, η οποία συνίσταται στον ταυτόχρονο ψεκασμό άμμου και εύφλεκτου υλικού. Η χρήση του φλογού καθαρισμού συμβάλλει στην πλήρη καταστροφή των βιοδιέχοντων, όπως τα βρύα, τα μούχλα, οι μύκητες και οι παθογόνοι παράγοντες.

Προφυλάξεις ασφαλείας

Κατά την εκτέλεση αμμοβολής πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τις προφυλάξεις ασφαλείας. Η διαδικασία πρέπει να εκτελείται μόνο με ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, όπως μάσκα προσώπου και γυαλιά.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας όλα τα μέρη του σώματος πρέπει να είναι καλά κλειστά. Η απαίτηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η αμμοβολή, ακόμη και στον πιο αδύναμο τρόπο λειτουργίας της, είναι ικανή να επιταχύνει τα λειαντικά σωματίδια σε ταχύτητα 600 km / h, επομένως μια άμεση χτύπημα ενός πίδακα σε ένα άτομο αντιμετωπίζει σοβαρούς τραυματισμούς και ακόμη και θάνατο.

Εκτός από τους σωματικούς τραυματισμούς, η εργασία με εξοπλισμό αμμοβολής χωρίς τη χρήση προστατευτικού εξοπλισμού είναι γεμάτη με μια τόσο φοβερή ασθένεια όπως η πυριτίαση. Η ασθένεια προκαλεί σοβαρή βλάβη στον πνευμονικό ιστό και προκαλείται από την εισχώρηση αμμώδους σκόνης στην αναπνευστική οδό. Επομένως, όταν εργάζεστε με εξοπλισμό αμμοβολής, ανεξάρτητα από το είδος του λειαντικού που χρησιμοποιείται σήμερα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό αναπνευστήρα ή κράνος με αναγκαστική παροχή αέρα. Τα αυτιά πρέπει επίσης να προστατεύονται από ισχυρό θόρυβο χρησιμοποιώντας βιομηχανικά ακουστικά.

  Η αμμοβολή θεωρείται ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να επιστραφεί η τοιχοποιία στην αρχική της εμφάνιση και να αυξηθεί σημαντικά η διάρκεια ζωής των κτιρίων.

  Σχετικά με τον τρόπο εργασίας αμμοβολής, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
  Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο