Πυκνότητα τούβλων: κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες για τον προσδιορισμό

 Πυκνότητα τούβλων: κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες για τον προσδιορισμό

Εάν υπάρχει ανάγκη να αγοράσετε ένα τούβλο, τότε κατά την επιλογή του, πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένα σημεία, όπως το μέγεθος, ο τύπος, ο σκοπός, η ποιότητα κ.ο.κ. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε ένα τούβλο για την κατασκευή ορισμένων κτιρίων, ανάλογα με το σκοπό τους. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για τη στήριξη δομών και χωρισμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στην πυκνότητα του τούβλου. Διαφορετικοί τύποι πέτρων, δεν είναι το ίδιο.

Τι σημαίνει;

Από αυτή την τιμή εξαρτάται από την απόδοση που θα έχει η δομή. Η πυκνότητα της οικοδομικής πέτρας καθορίζεται από τη δύναμη της μελλοντικής δομής.Εξαρτάται επίσης από την ανθεκτικότητα της δομής και τη μόνωση της. Όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος ενός τούβλου, τόσο χειρότερο προστατεύει τη δομή από το κρύο.

Οι ειδικοί διακρίνουν μεταξύ δύο τύπων πυκνότητας πέτρας - μέτριας και αληθής.

Είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η πραγματική πυκνότητα εφαρμόζοντας διάφορους τύπους, αλλά αυτή η μέθοδος δεν ενδιαφέρει τον μέσο καταναλωτή. Είναι σημαντικό για αυτόν να γνωρίζει τη μέση πυκνότητα των τούβλων από μια συγκεκριμένη παρτίδα, η οποία καθορίζεται από τον τύπο p = m / v.

Είδη

Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι τούβλων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή. Κάθε μία από αυτές έχει έναν τυπικό δείκτη πυκνότητας.

Πυριτικό

Τα κύρια συστατικά από τα οποία κατασκευάζεται αυτό το τούβλο είναι η άμμος, το καθαρό νερό και ο ενυδατωμένος ασβέστης. Αυτή η μάζα σχηματίζεται όταν μεταποιείται σε αυτόκλειστα υπό την επίδραση υγρού ατμού. Η διαδικασία διεξάγεται υπό πίεση. Λόγω αυτής της αντοχής, η αντίσταση στις χαμηλές θερμοκρασίες και η ηχομόνωση της πέτρας βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει επίσης σπάνια εκρήξεις στην επιφάνεια.

Το μείον μπορεί να θεωρηθεί μεγάλη θερμική αγωγιμότητα, βάρος, αστάθεια σε υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία. Το τούβλο πυριτίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή χωρισμάτων ή τοίχων, καθώς και άλλων δομών όπου δεν θα επηρεαστούν από υψηλή θερμοκρασία.Η δυνατότητα χρήσης καμινάδων, θεμελίων, πηγαδιών, αποχετεύσεων και άλλων δομών για τοποθέτηση αποκλείεται.

Κεραμικό

Το κύριο συστατικό της παραγωγής είναι ο πηλός. Η τεχνολογία κατασκευής είναι απλή και είναι η χύτευση προϊόντων από αργιλώδεις πρώτες ύλες και η επακόλουθη πυρόσβεση σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι πέτρες αυτές διακρίνονται από καλή ηχομόνωση, υψηλή αντοχή, απορροφούν λίγο νερό, είναι καλά ανεκτές από το κρύο και έχουν υψηλή πυκνότητα. Αυτά είναι τα κύρια πλεονεκτήματα ενός τέτοιου οικοδομικού υλικού.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν το υψηλό κόστος, το μεγάλο βάρος και την εμφάνιση εξανθήματος στην τοιχοποιία όταν χρησιμοποιείται σε υγρές συνθήκες. Αυτό το τούβλο χρησιμοποιείται σχεδόν παντού. Από αυτό είναι δυνατή η κατασκευή και των δύο βάσεων εδράνων και χωρισμάτων. Συχνά χρησιμοποιείται για την κατασκευή θεμελίων ή υπονόμων.

Υψηλής πίεσης

Η βάση αυτού του τούβλου είναι ο ασβεστόλιθος, ο οποίος μεταποιείται σε μικρά κλάσματα. Προστέθηκε επίσης τσιμέντο και χρωματισμός. Όλα αυτά διαμορφώνονται στη μάζα από την οποία παράγεται το τούβλο υπό πίεση. Μια τέτοια πέτρα διακρίνεται από την υψηλή πυκνότητα, την αντοχή σε διαφορετικές θερμοκρασίες, την όμορφη θέα και την ακριβή γεωμετρία.Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν αυξημένο βάρος και κακή θερμική αγωγιμότητα. Εφαρμόστε τέτοια προϊόντα για την κατασκευή διακοσμητικών περιφράξεων και επενδύσεων.

Δομή

Επίσης, το τούβλο χωρίζεται σε διάφορους τύπους, ανάλογα με την πυκνότητα και τη δομή.

  • Κοίλο Έχει κενά στο σώμα, τα οποία καταλαμβάνουν περίπου το 50% της συνολικής μάζας του. Ως αποτέλεσμα, η πέτρα διακρίνεται από τη βελτιωμένη απόδοση θερμομόνωσης καθώς και από το μικρό βάρος. Χρησιμοποιείται για χωρίσματα, προσόψεις επένδυσης ή για την κατασκευή των υποστηρικτικών θεμελίων κτιρίων που δεν θα επηρεαστούν από μεγάλο φορτίο. Οι τρύπες είναι διαφορετικές. Η πυκνότητα είναι 1300-1450 kg / m3.
  • Πλήρης σώμα Σε αυτό το τούβλο περίπου το 13% του κενού της συνολικής μάζας του. Χρησιμοποιήστε το για τα σχέδια των ρουλεμάν, τους κίονες και άλλα. Η υψηλή θερμική αγωγιμότητα περιορίζει το εύρος της πέτρας και συνεπώς δεν είναι πάντοτε δυνατή η κατασκευή εξωτερικών τοίχων κτιρίων που θα έχουν υψηλή θερμική αγωγιμότητα. Πυκνότητα - 1900-2100 kg / m3.
  • Porizirovanny. Αυτός ο τύπος υλικού έχει πορώδη δομή, λόγω της οποίας παρέχεται καλή ηχομόνωση και θερμομόνωση. Επίσης, αυτή η πέτρα ζυγίζει λίγο.Χρησιμοποιείται στις ίδιες περιοχές με τα κοίλα τούβλα. Πυκνότητα - 700-900 kg / m3.

Είναι δυνατό να σημειωθεί χωριστά ο τύπος πυριτίου, ο οποίος χρησιμοποιείται σε εκείνους τους χώρους όπου θα επηρεαστεί από υψηλή θερμοκρασία. Συνήθως ένα τέτοιο τούβλο λαμβάνεται για φούρνους και παρόμοια αντικείμενα. Η πέτρα μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως 1800 μοίρες και η πυκνότητα της είναι 1700-1900 κιλά / κουτ. m

Σήμανση

Μετά την παραγωγή, κάθε παρτίδα δομικής πέτρας σημειώνεται με αριθμούς και γράμματα. Η αποκρυπτογράφηση τέτοιων τιμών δεν είναι δύσκολη, για παράδειγμα:

  • P - ιδιωτική.
  • L - προσώπου.

Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν και άλλες ονομασίες μεγέθους και τύπων τούβλων, οι οποίες μπορούν να ερμηνευτούν ως "Po" (στερεά) και "Pu" (κοίλα). Όλες αυτές οι παράμετροι διέπονται από το GOST 530-2007. Μπορούν επίσης να υποδειχθούν και άλλοι ορισμοί, για παράδειγμα, αντοχή, μέγεθος, αντοχή στον παγετό κ.ο.κ. Η μέση πυκνότητα της οικοδομικής πέτρας μπορεί να είναι από 0,8 έως 2,0. Επομένως, όταν κάνετε μια αγορά, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή σε αυτές τις παραμέτρους και την κατηγορία προϊόντων.

Ο τύπος κτιρίου, ονομάζεται επίσης συνηθισμένος, χρησιμοποιείται για τοποθέτηση τοίχων, οι οποίοι στη συνέχεια θα εφαρμοστούν υλικά τελικής επεξεργασίας. Επίσης, στήλες, βάσεις, κανάλια αερισμού, κτλ. Τα συνηθισμένα μπορούν να είναι και τα τούβλα πυριτικού και κεραμικά.Η επιλογή μάρκας σε κάθε περίπτωση εξαρτάται από τις παραμέτρους που πρέπει να επιτευχθούν από τη μελλοντική δομή.

Τα τετράγωνα αντιμετωπίζονται για να τελειώσουν τις προσόψεις και η διαφορά είναι ότι έχει δύο επίπεδες επιφάνειες που έχουν υπέροχη θέα. Το υλικό κάλυψης μπορεί επίσης να είναι κοίλο ή σωρό. Ορισμένοι τύποι τούβλων για κατασκευές επένδυσης μπορεί να έχουν πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία, καθώς και τζάμια ή με άλλο τρόπο επεξεργασμένες επιφάνειες.

Μεταφορά

Ο τύπος και ο τύπος τούβλου εξαρτάται από τον τύπο του τούβλου. Τα κεραμικά προϊόντα μπορούν να μεταφερθούν με οποιαδήποτε μεταφορά σε παλέτες. Τέτοιες συσκευασίες σχηματίζονται αμέσως μετά την παραγωγή τούβλων. Στις παλέτες υπάρχει μια ορισμένη ποσότητα λίθων μίας παρτίδας, οι οποίες δεν διαφέρουν στο χρώμα τους και σε άλλα χαρακτηριστικά.

Για την κατασκευή δομών συνιστάται να επιλέξετε τούβλα από την ίδια παρτίδα, τα οποία δεν θα διαφέρουν μεταξύ τους με παραμέτρους και άλλους δείκτες. Είναι απαραίτητο να αποθηκεύσετε ένα τέτοιο τούβλο σε ράφια κάτω από το καταφύγιο. Οι στοίβες δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 4 επίπεδα.

Αν μιλάμε για ένα σωματοποιημένο υλικό, το οποίο έχει υψηλή πυκνότητα, τότε επιβάλλονται οι ίδιες απαιτήσεις κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση, αλλά ταυτόχρονα το τούβλο μπορεί να αντέξει τα βαριά φορτία και δεν καταστραφεί κατά τη μεταφορά.

Όταν αγοράζετε μια οικοδομική πέτρα, συνιστάται να δώσετε προσοχή σε όλες αυτές τις στιγμές και αξίζει επίσης να δώσετε προτίμηση στους αποδεδειγμένους κατασκευαστές που αναφέρουν τις ακριβείς παραμέτρους της παρτίδας των προϊόντων τους στα έγγραφα. Παρόλο που η απαίτηση αυτή ρυθμίζεται από το νόμο και ο κατασκευαστής μπορεί να είναι υπεύθυνος για την παροχή ανακριβών πληροφοριών αν λόγω εσφαλμένης επισήμανσης, ο κύριος του έργου θα βλάψει στο μέλλον.

Από το βίντεο μπορείτε να μάθετε για την πυκνότητα του κεραμικού πλήρους τούβλου.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο