Στερεό τούβλο: τύποι, μεγέθη και εφαρμογές

 Στερεό τούβλο: τύποι, μεγέθη και εφαρμογές

Το τούβλο αναγνωρίζεται σωστά ως ένα από τα πιο συνηθισμένα και ανεπιτήδευτα υλικά κατασκευής. Έχει πολλές θετικές ιδιότητες για τις οποίες ο καταναλωτής τον επιλέγει.

Τι είναι αυτό;

Ένα πλήρες τούβλο είναι ένα οικολογικό οικοδομικό υλικό από πηλό (πηλό). Δεν υπάρχουν κενά στη δομή του. Πολύ συχνά, το περίτεχνο τούβλο γυρίζει για την ανέγερση τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών τοίχων. Αυτό το υλικό θεωρείται καθολικό. Δεν φοβάται τους αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες, όπως η φωτιά, το νερό και οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Βασικά χαρακτηριστικά

Πριν πάτε για ψώνια για ένα γεμάτο προϊόν, πρέπει να γνωρίζει τα κύρια χαρακτηριστικά του.

 • Ένα τέτοιο υλικό χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι έχει ένα συμπαγές σώμα (και επομένως καλή δύναμη).
 • Συνήθως στη μάζα του συμπαγούς τούβλου φτάνει τα 3-4 κιλά.
 • Όσον αφορά το ογκομετρικό βάρος, μπορεί να είναι κύβος 1500-1900 kg / m.
 • Ο αριθμός των κενών σε αυτό το δομικό υλικό δεν υπερβαίνει το επίπεδο του 13%, γεγονός που εξασφαλίζει την υψηλή θερμική αγωγιμότητά του.
 • Στη σύνθεση του πηλού υπάρχει ένα τέτοιο συστατικό όπως ο σίδηρος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την απόδοση ενός χαρακτηριστικού κόκκινου χρώματος στο πλήρες τούβλο.
 • Το τούβλο είναι πυρίμαχο υλικό. Δεν καίει ή στηρίζει τις φλόγες.
 • Το επίπεδο αντοχής στον παγετό του συμπαγούς τούβλου ποικίλλει. Ορισμένοι τύποι δομικών υλικών είναι κατάλληλοι μόνο για εσωτερική τοποθέτηση (F25), ενώ άλλα χρησιμοποιούνται για εξωτερική τοιχοποιία (F50). Τα τούβλα υψηλότερης πυκνότητας με τη σήμανση F150 είναι πλήρως ανθεκτικά στον παγετό.
 • Το επίπεδο απορρόφησης νερού των σωματικών τούβλων φτάνει περίπου το 13-15%. Αυτό το χαρακτηριστικό του οικοδομικού υλικού είναι πολύ σημαντικό, καθώς έχει άμεσο αντίκτυπο στην αντοχή στους παγετού των προϊόντων. Το επίπεδο απορρόφησης νερού εξαρτάται από το βαθμό πυκνότητας του τούβλου.
 • Το υψηλής ποιότητας συμπαγές τούβλο διαρκεί πολύ και με την πάροδο των ετών δεν χάνει την παρουσίασή του.
 • Η χαρακτηριστική ποιότητα του συμπαγούς τούβλου είναι εξαιρετική φέρουσα ικανότητα.
 • Όσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του συμπαγούς τούβλου, τόσο υψηλότερα είναι τα ηχητικά και θερμομονωτικά χαρακτηριστικά που διαθέτει. Για παράδειγμα, τα κοίλα προϊόντα δεν μπορούν να καυχηθούν για τέτοιες ιδιότητες - χάνουν τον θόρυβο του δρόμου και κάνουν το σπίτι πιο κρύο.

Πολλά χαρακτηριστικά του συμπαγούς τούβλου εξαρτώνται από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του. Σήμερα στην αγορά μπορείτε να βρείτε διάφορες ποικιλίες παρόμοιων προϊόντων. Κάθε ένα από αυτά έχει τις δικές του θετικές και αρνητικές ιδιότητες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την αγορά.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το συμπαγές τούβλο είναι ένα πολύ δημοφιλές δομικό υλικό, το οποίο απευθύνεται σε μια ποικιλία έργων. Η δημοτικότητά του οφείλεται στον μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων.

 • Σήμερα στην πώληση μπορείτε να βρείτε ένα πλήρες προϊόν διαφόρων μεγεθών. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να κάνουν σχέδια με διάφορες μορφές.
 • Τα κατάλληλα επιλεγμένα προϊόντα έχουν ελκυστική εμφάνιση. Μπορούν να διαφέρουν στο χρώμα και την υφή.Για παράδειγμα, μια υφή επένδυσης με μίμηση μαρμάρινης επιφάνειας φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή σε διαφορετικά κτίρια. Με τη βοήθεια αυτών των υλικών, θα είναι δυνατή η προσθήκη ενός ειδικού στυλ και υψηλού κόστους στη στύση.
 • Τέτοια υλικά μπορούν να καυχηθούν με μεγάλη αντοχή: δεν είναι τόσο εύκολο να τα βλάψουν ή να σπάσουν. Επιπροσθέτως, επιτρέπεται η κατασκευή τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών τοίχων από συμπαγές τούβλο, και οι δύο δομές είναι αξιόπιστες και ανθεκτικές.
 • Τα συμπαγή τούβλα διαφέρουν σε θερμική ισχύ. Τα κτίρια στα οποία κατασκευάζονται οι τοίχοι αυτών των οικοδομικών υλικών παραμένουν ζεστά και ζεστά το χειμώνα και το καλοκαίρι έχουν ελαφριά δροσιά.
 • Τα προϊόντα σώματος είναι ευκολότερα εγκατεστημένα. Για να πραγματοποιηθεί μια τέτοια εργασία δεν υπάρχει ανάγκη για ειδικές γνώσεις, δεξιότητες και πλούσια εμπειρία. Ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκατάσταση πλήρων εξαρτημάτων εάν ακολουθήσει τις οδηγίες.
 • Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του συμπαγούς τούβλου είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον: το υλικό αυτό είναι ασφαλές τόσο για τους ανθρώπους όσο και για το περιβάλλον. Στη δομή του δεν υπάρχουν επικίνδυνες και επιβλαβείς ουσίες που μπορεί να βλάψουν την υγεία.
 • Θα πρέπει να σημειωθεί, και υψηλής θωράκισης θερμομονωτικά τούβλα. Τα σπίτια που κατασκευάζονται από αυτά τα υλικά παραμένουν ήσυχα - ο επιπλέον θόρυβος από τους δρόμους είναι σχεδόν αδύνατος.
 • Παρόμοια προϊόντα παρουσιάζονται στο ευρύτερο φάσμα. Οι αγοραστές έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν μια ποικιλία από τούβλα για οποιεσδήποτε εργασίες κατασκευής: από απλά έως πολύ περίπλοκα.
 • Αυτά τα προϊόντα διαθέτουν επίσης ανθεκτικότητα - εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χάσουν μια ελκυστική εμφάνιση. Τα σπίτια που κατασκευάζονται από τούβλα εδώ και πολλά χρόνια παραμένουν αισθητικά, αν γίνουν σωστά και από υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες.
 • Λόγω της δομής του, το συμπαγές τούβλο είναι αρκετά ισχυρό σε συμπίεση και κάμψη.
 • Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν σχεδόν πόροι σε τέτοια τούβλα, απορροφούν την επιβλαβή υγρασία στο ελάχιστο.
 • Τα στερεά προϊόντα είναι ανθεκτικά σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτή η ποιότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική στη Ρωσία.

  Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο ροζ. Τα συμπαγή τούβλα έχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε τέτοια υλικά.

  • Τα τοιχώματα των συμπαγών τούβλων πρέπει να ζεσταίνονται επιπλέον. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε διαφορετικά υλικά.Είναι αδύνατο να παραμεληθεί αυτό το στάδιο των κατασκευαστικών εργασιών.
  • Αυτά τα δομικά υλικά έχουν μεγάλο βάρος, οπότε η δουλειά μαζί τους δεν είναι τόσο εύκολη και η μεταφορά αυτών των προϊόντων μπορεί να κοστίσει έναν τόνο.
  • Τα συμπαγή τούβλα είναι πολύ πιο ακριβές κοίλες εκδόσεις, επειδή στην κατασκευή τους χρειάζεστε περισσότερο από το κύριο συστατικό - πηλό.
  • Αν επιλέξετε ένα ακατάλληλο εμπορικό σήμα από τούβλα, τότε μπορεί να αρχίσει να θρυμματίζεται.
  • Όταν αποστέλλονται, τα προϊόντα αυτά είναι πολύ εύκολα κατεστραμμένα.
  • Στα κεραμικά τούβλα εμφανίζονται συχνά ελαττώματα όπως η εξάτμιση. Εξωτερικά, είναι υπόλευκος διαζύγιο, καταστρέφοντας την εμφάνιση του υλικού και της δομής στο σύνολό της.

  Όπως μπορείτε να δείτε, τα πλεονεκτήματα αυτού του οικοδομικού υλικού είναι πολύ μεγαλύτερα από τα ελάχιστα. Πολλά εξαρτώνται από την έξοδο στην οποία αγοράστηκε το τούβλο. Σε καταστήματα που δεν έχουν πολύ καλή φήμη, μπορείτε να σκοντάψετε σε προϊόντα χαμηλής ποιότητας, που εκδίδονται για πρώτης τάξεως. Με τέτοια υλικά μπορεί να υπάρχουν πολλά προβλήματα στο μέλλον.

  Είναι επίσης σημαντικό να δουλέψουμε ικανοποιητικά με ένα τέτοιο τούβλο - τότε η κατασκευή θα είναι πιο αξιόπιστη και υψηλής ποιότητας.

  Είδη

  Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες από συμπαγές τούβλο. Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά απόδοσης.

  Αν ξεκινάτε από τις πρώτες ύλες από τις οποίες κατασκευάζονται τα τούβλα αυτά, μπορείτε να διακρίνετε ορισμένους τύπους.

  Κεραμικό

  Τέτοιες ποικιλίες από συμπαγή τούβλα είναι οι πιο κοινές. Είναι κατασκευασμένα από πηλό, και μερικές φορές από άλλους τύπους πρώτων υλών. Τα κεραμικά προϊόντα χαρακτηρίζονται από μια ελαφριά και ευάερη δομή. Δεν πρέπει να είναι εξωτερικές ρωγμές ή άλλα παρόμοια ελαττώματα.

  Πυριτικό

  Τα πλούσια σε πυριτικά τούβλα τούβλα είναι τα δεύτερο πιο δημοφιλή. Τέτοιες επιλογές κατασκευάζονται από ένα ειδικό μείγμα με ασβέστη και άμμο. Τα τελικά προϊόντα έχουν εξαιρετικές ποιότητες ηχομόνωσης και χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Οι επιλογές πυριτίου είναι λεπτότερες και ελαφρύτερες από τις κεραμικές. Ωστόσο, τα προϊόντα αυτά έχουν σοβαρό μειονέκτημα - κακή αντίσταση στην υγρασία.

  Η έκδοση Hyperpress είναι κατασκευασμένη από συνδυασμό τσιμέντου, ασβεστόλιθου και ειδικής βαφής. Η προκύπτουσα σύνθεση υποβάλλεται σε συμπίεση σε ειδική μορφή. Το αποτέλεσμα είναι ένα κενό με τη μορφή ράβδων τέλειου χρώματος και σχήματος.Στις περισσότερες περιπτώσεις, το υλικό αυτό χρησιμοποιείται σε έργα που βλέπουν.

  Με βάση τους σκοπούς της περαιτέρω εφαρμογής, υπάρχουν αρκετές περισσότερες ποικιλίες από συμπαγές τούβλο.

  Τυπικό (ιδιωτικό)

  Αυτά τα υποείδη οικοδομικών υλικών χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλες τις περιοχές. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι η κατασκευή της θεμελίωσης ή η κατασκευή των τοίχων της κατασκευής. Επιτρέπεται να τερματίσετε τέτοιες βάσεις από τούβλα με μείγμα χρωμάτων ή γύψου. Τα τυποποιημένα δομικά υλικά έχουν ετερογενή δομή και χρώμα. Συχνά σε τέτοια προϊόντα μπορείτε να παρατηρήσετε ελαττωματικές περιοχές, αλλά δεν επηρεάζουν την ποιότητα των τούβλων - παραμένουν εξίσου ισχυρές και αξιόπιστες.

  Αντιμετωπίζοντας

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, το υλικό αυτό χρησιμοποιείται για διάφορες εργασίες φινιρίσματος. Δεν έχουν ελαττωματικές επιφάνειες και το χρώμα είναι πάντα ομοιόμορφο και κομψό.

  Χαμότ

  Συνήθως χρησιμοποιείται τύπος στερεού τούβλου τύπου chamotte για τη διεξαγωγή φινιρίσματος, τόσο εντός όσο και εκτός κτιρίων. Συχνά το τούβλο χαμοτίβει τις τζάκια ή τις σόμπες. Αυτά τα δομικά υλικά χαρακτηρίζονται από υψηλή πυκνότητα, υψηλό βάρος και αντοχή στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Το τούβλο από σίδερο είναι σε θέση να αντέξει τις επιπτώσεις των υψηλών θερμοκρασιών (έως και 1.000 μοίρες).

  Κλίνκερ

  Το όνομα αυτού του δομικού υλικού προέρχεται από την τεχνολογία κατασκευής, η οποία περιλαμβάνει τη σύντηξη διαφόρων στρωμάτων αργίλου στο σχηματισμό μιας ομοιογενούς μάζας. Χάρη σε αυτή τη διαδικασία δεν εμφανίζονται ελαττώματα στο τούβλο - με αυτό τον τρόπο κατασκευάζονται προϊόντα με διαφορετικά χρώματα και υφές. Διαφορετικά το τούβλο κλίνκερ ονομάζεται ανοίγματα.

  Υφή

  Σε αναζήτηση ενός ελκυστικού πλήρους σώματος προϊόντος θα πρέπει να δώσουν προσοχή στις όμορφες επιλογές με υφή. Αυτά τα προϊόντα διακρίνονται από το γεγονός ότι έχουν σχέδια ανάγλυφα μπροστά. Το ανάλογο της υφής μορφής είναι ένα διαμορφωμένο μοντέλο (το οποίο ονομάζεται διαφορετικά σχήμα ή προφίλ).

  Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για την κατασκευή δομών με σύνθετη δομή. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι όμορφες καμάρες.

  Τζάμι, Αγγλόξυλο

  Αυτά τα τούβλα είναι ένα είδος υλικών περιτυλίγματος. Για παράδειγμα, στην περίπτωση τζαμιών, η κεραμική επιφάνεια συμπληρώνεται με ένα ειδικό λούστρο, το οποίο βασίζεται σε ειδική γυάλινη σκόνη.Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ όμορφη επίστρωση που προσελκύει την προσοχή. Και το engobe είναι ένα μείγμα που βασίζεται σε λευκό πηλό. Έχοντας περάσει από τη διαδικασία ψησίματος, τα προϊόντα αυτά συμπληρώνονται από ένα καθαρό ματ στρώμα.

  Προσώπου

  Αυτός ο τύπος τούβλου είναι διαφορετικός στο ότι όλες οι πλευρές του έχουν τελείως ομαλές και τακτοποιημένες επιφάνειες. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά χαρακτηρίζονται από μια ιδανική γεωμετρία. Αυτός ο τύπος τούβλου χρησιμοποιείται συχνότερα για το φινίρισμα θεμελίων πρόσοψης, περιφράξεων και απλών διακοσμητικών δομών.

  Πρόσοψη

  Σε τέτοια τούβλα, το μπροστινό μισό είναι καλυμμένο με διακοσμητικό φινίρισμα, που μιμείται διάφορα φυσικά υλικά. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι μια επιφάνεια κάτω από ένα δέντρο, μάρμαρο ή άλλη πέτρα.

  Με τη μέθοδο παραγωγής, οι σωματοί τούβλα χωρίζονται επίσης σε υποομάδες.

  Πλαστικά καλούπια

  Αυτά τα προϊόντα αναγνωρίζονται σωστά ως ένα από τα πιο περιζήτητα. Διαφέρουν επειδή δεν έχουν κανέναν περιορισμό στη χρήση. Κατασκευάζονται με πίεση της πρώτης ύλης υπό υψηλή πίεση. Μετά από αυτό, το τεμάχιο ξηραίνεται και καίγεται.

  Ημι-στεγνή χύτευση

  Αυτοί οι τύποι πλούσιων τούβλων είναι κατασκευασμένοι από τυποποιημένες πρώτες ύλες - πηλός που πιέζεται σε ειδική μορφή. Μετά από αυτό, τα κενά ψήνονται, αλλά δεν στεγνώνουν.Αυτό το δομικό υλικό χαρακτηρίζεται από μια πορώδη δομή και γι 'αυτό δεν είναι κατάλληλη για όλα τα έργα. Συνήθως, ένα τέτοιο τούβλο αποκτάται για εργασία εντός κτιρίων, καθώς γι 'αυτούς η υψηλή υγρασία μπορεί να καταστρέφει.

  Τα κεραμικά προϊόντα είναι:

  • καίγεται - οι ποικιλίες αυτές υφίστανται θερμική επεξεργασία σε εξειδικευμένους φούρνους, μετά από τις οποίες καθίστανται πιο ανθεκτικές και ισχυρές ·
  • χωρίς καύση - Αυτά τα τούβλα υφίστανται φυσική ξήρανση, αλλά δεν έχουν τις υψηλότερες ιδιότητες αντοχής και επομένως χρησιμοποιούνται σε σπάνιες περιπτώσεις.

  Επίσης σε διαφορετικά σημεία πώλησης μπορείτε να συναντήσετε πλήρεις τούβλα με διαφορετικές σημάνσεις.

  • M50 - η σήμανση αυτή τοποθετείται στα υλικά που προορίζονται για την κατασκευή περιφράξεων, χωρισμάτων και άλλων κατασκευών που δεν έχουν σχεδιαστεί για πολύ σοβαρά φορτία.
  • Μ75, Μ100 - Πρόκειται για τούβλα σχεδιασμένα για την κατασκευή φέροντων τοίχων.
  • M125 - η σήμανση αυτή τοποθετείται σε συμπαγή τούβλα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προετοιμασία του τοίχου και των τοξωτών δομών.
  • Μ150, Μ175 - Τέτοια οικοδομικά υλικά είναι ιδανικά για την κατασκευή δομών θεμελίωσης και πλίνθων.
  • M200 - υλικό με υψηλό επίπεδο αντοχής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού.
  • M250 - οι πρώτες ύλες με τέτοια σήμανση είναι ιδανικές για την κατασκευή δομών στήριξης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή εξωτερικών ή εσωτερικών θεμελιώσεων τοίχων, υπογείων, θεμελίων, τζακιών και σόμπων.
  • M300 - το τούβλο αυτού του εμπορικού σήματος χρησιμοποιείται στην κατασκευή των θεμελίων χαμηλών ανελκυστήρων κτιρίων. Τα υλικά αυτά είναι σχεδιασμένα για εντυπωσιακά φορτία και χαρακτηρίζονται από χαρακτηριστικά υψηλής αντοχής.

  Όσο υψηλότερη είναι η μάρκα των δομικών υλικών, τόσο πιο εντυπωσιακό είναι το βάρος τους.

  Διαστάσεις και βάρος

  Τα σύγχρονα προϊόντα έχουν διαφορετικές διαστάσεις και βάρος. Στην πώληση υπάρχουν:

  • ενιαία τούβλα - αυτός ο τύπος έχει διαστάσεις 250x120x65 mm.
  • ένα και μισό αντικείμενο - οι διαστασιακές παράμετροι αυτών των τούβλων δημιουργούν 250χ120χ88 mm.
  • διπλό - οι διαστάσεις των προϊόντων αυτών φθάνουν τα 250x120x130 mm.
  • ευρώ - Το ύψος αυτών των τούβλων φτάνει τα 6,5 cm και το πλάτος είναι 8,5 cm.
  • modular single - τέτοια οικοδομικά υλικά διαφέρουν σε μήκος 28,8 cm και πλάτος 13,8 cm

  Στα τυποποιημένα μοντέλα περιλαμβάνονται διαστάσεις 250x120x65 mm. Το βάρος των προϊόντων αυτών φθάνει τα 4,3 kg. Όσον αφορά τα υλικά μεγάλου μεγέθους τοιχοποιίας, το βάρος τους μπορεί να φθάσει τα 24 κιλά.Σε αυτή την περίπτωση, όλα εξαρτώνται από τις άμεσες διαστάσεις του συμπαγούς τούβλου - το πλάτος, το μήκος και το ύψος του.

  Οι πιο οικονομικοί εμπειρογνώμονες θεωρούν διπλά κεραμικά δείγματα. Οι εκδόσεις του ευρώ και οι σπονδυλικές μονάδες που χρησιμοποιούνται στις κατασκευαστικές εργασίες λιγότερο συχνά. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι τα μισά και διπλά μοντέλα είναι πιο συχνά κούφια. Όσον αφορά τα ενιαία τούβλα, το μέγεθός τους έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι βολικό να τα παίρνετε με το ένα χέρι, και το δεύτερο αυτή τη στιγμή να βάζετε παρασκευασμένο κονίαμα τσιμέντου.

  Τα μπετόρ και τα διπλά τούβλα δεν απαιτούν λύση σε μεγάλο όγκο, καθιστώντας τη τοιχοποιία φθηνότερη, αλλά όχι λιγότερη ποιότητα.

  Πώς γίνεται;

  Σήμερα, τα πολύπλοκα τούβλα παράγονται με ειδική τεχνολογία σε διάφορα στάδια.

  Πριν από την άμεση έναρξη της κατασκευής τούβλων επιλέγονται κατάλληλες πρώτες ύλες. Η επιλεγμένη μάζα προετοιμάζεται σωστά για περαιτέρω χρήση.

  Προηγουμένως, οι πρώτες ύλες όπως ο πηλός θα πρέπει να υγραίνονται ελαφρώς χρησιμοποιώντας ατμό. Είναι απαραίτητο να επιτευχθεί η μέγιστη πλαστική συνοχή, έτσι ώστε να αποδίδεται στο σχηματισμό. Επίσης απομακρύνεται από τη σύνθεση όλων των σκληρών και πέτρινων εγκλεισμάτων.

  Στη συνέχεια, σχηματίζουν ένα τούβλο ωμά. Αυτή η διαδικασία είναι αυτόματη στις περισσότερες περιπτώσεις. Η ταινία με πρώτες ύλες κόβεται με τη βοήθεια της ειδικής συσκευής σε διάφορα παρασκευάσματα. Οι διαστάσεις τους, κατά κανόνα, είναι ελαφρώς μεγαλύτερες από εκείνες των τελικών προϊόντων, αφού αφού περάσει από όλα τα στάδια της παραγωγής, ο πηλός συρρικνώνεται αισθητά.

  Το επόμενο βήμα είναι η ξήρανση του παρασκευασμένου ημικατεργασμένου προϊόντος. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακολουθήσετε την κατάλληλη τεχνολογία της διαδικασίας ξήρανσης. Είναι αναγκαία η σταδιακή και χωρίς βιασύνη επίλυση της συγκεκριμένης εργασίας. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η υπερβολική επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας προκαλεί συχνά ρωγμές τούβλων και είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείται το υλικό αυτό στις κατασκευαστικές εργασίες - θα είναι αναξιόπιστο.

  Αυτό ακολουθείται από το ψήσιμο του τεμαχίου. Διεξάγεται σε συνθήκες ειδικών σόμπων. Η θερμοκρασία θέρμανσης σε τέτοιες συνθήκες συνήθως φτάνει τους 950-1000 βαθμούς. Σε αυτό το στάδιο της κατασκευής είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται όλες οι απαιτήσεις που καθορίζονται στην τεχνολογική διαδικασία.

  Η μέθοδος της ημι-ξηρής πίεσης περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

  • Πρώτον, ο πηλός, όπως στην προηγούμενη έκδοση, υγραίνεται στο απαιτούμενο επίπεδο, μετά την οποία η πρώτη ύλη μεταποιείται σε σκόνη.
  • το προκύπτον μείγμα χύνεται σε ειδικά καλούπια, στη συνέχεια, για να πάρει τα ακατέργαστα τούβλα?
  • σχεδόν αμέσως μετά το στάδιο σχηματισμού, ένα παρόμοιο ημιτελές προϊόν αποστέλλεται κατευθείαν στον κλίβανο για πυροδότηση.

  Το πυριτικό στερεό τούβλο κατασκευάζεται σύμφωνα με την τεχνολογία που περιγράφεται παρακάτω.

  • Οι πρώτες ύλες που παρασκευάζονται από άμμο, αλεσμένο ασβέστη και νερό αναμειγνύονται μέχρι ομοιογενούς μίγματος.
  • Το προκύπτον μείγμα διατηρείται μέχρις ότου ο ασβέστης δεν θα σβήσει πλήρως.
  • Το επόμενο βήμα είναι ότι η σύνθεση πιέζεται σε ένα τούβλο κάτω από τη δράση υψηλής πίεσης. Μετά από αυτό, το ημιτελές προϊόν που προκύπτει αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εξοπλισμό. Η διαδικασία αυτή συνήθως διαρκεί περίπου 8-14 ώρες.
  • Κατά τη διάρκεια των επόμενων 10-15 ημερών, τα δομικά υλικά φυλάσσονται για το σκοπό της σωστής αποικοδόμησης.

  Όσο για τα δημοφιλή τούβλα πυρκαγιάς, παράγεται με πυροβολισμό θρυμματισμένο πυρίμαχο πηλό που έχει προ-καύση. Σε αυτή την περίπτωση, ο ρόλος των πρώτων υλών μπορεί να συνθλίβονται ελαττωματικά κεραμικά προϊόντα.

  Χρωματικό εύρος

  Δεν πρέπει να σκεφτείτε ότι το χρώμα των πλήρων τούβλων περιορίζεται σε μια κόκκινη απόχρωση. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι το χρώμα αυτών των οικοδομικών υλικών εξαρτάται άμεσα από τη σύνθεση της κύριας πρώτης ύλης - πηλό.Στις περισσότερες περιπτώσεις, μετά την ανάφλεξη, το υλικό αυτό αποκτά ένα τυπικό χρώμα από τούβλο (χαρακτηριστική σκιά). Τέτοιες πρώτες ύλες ονομάζονται κόκκινα καύση - αποδίδεται κόκκινο τούβλο.

  Πολύ λιγότερο συχνά είναι δυνατόν να συναντήσουμε τα οικοδομικά υλικά που κατασκευάζονται από λευκό πηλό. Προσφέρονται ελκυστικά, κίτρινα, βερίκοκα και λευκά τούβλα από την πρώτη ύλη.

  Πολύ συχνά, στην παρασκευή πλούσιων τούβλων, οι πρώτες ύλες αραιώνονται με διάφορα πρόσθετα χρωστικών ουσιών. Για παράδειγμα, τα καφέ προϊόντα μπορούν να ληφθούν μόνο αν στραφούμε στην προσθήκη χρωστικών συστατικών.

  Σύμφωνα με την GOST, ένα τούβλο πρέπει απαραίτητα να ταιριάζει με το κύριο δείγμα, το οποίο έχει εγκριθεί από τον κατασκευαστή τέτοιων οικοδομικών υλικών. Συχνά στο εργοστάσιο υπάρχουν πολλά τούβλα αναφοράς. Εξαιτίας αυτού, υπάρχει κίνδυνος να αποκτηθεί υπερβολικά ποικίλη αποστολή εμπορευμάτων.

  Πεδίο εφαρμογής

  Στερεό τούβλο χρησιμοποιείται σε διάφορους τομείς. Αυτό το οικοδομικό υλικό είναι πολύ δημοφιλές εδώ και αρκετό καιρό. Επί του παρόντος, η παραγωγή της βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο.

   Το συμπαγές τούβλο είναι σε ζήτηση όχι μόνο λόγω του μεγάλου αριθμού των θετικών χαρακτηριστικών αλλά και ενός ευρέος πεδίου χρήσης. Αυτό το υλικό κατασκευής μπορεί να αντιμετωπιστεί με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της κατασκευής σχεδόν οποιωνδήποτε κτιρίων που χρειάζονται την ισχυρότερη και πιο ανθεκτική θεμέλια που δεν προκαλούν προβλήματα. Αυτές οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν:

   • διάφορα σχέδια βάσης?
   • υπόγεια διαφόρων μεγεθών.
   • βάση ·
   • στήλες διαφόρων διαστάσεων.
   • δομές τοίχου και φέρουσας τοίχωμα
   • ψηλά κτίρια οποιωνδήποτε τροποποιήσεων.
   • βήματα ·
   • καμινάδες.
   • δομές κλιβάνου ·
   • τζάκια?
   • ανελκυστήρες ορυχείων.

   Όπως μπορείτε να δείτε, το στερεό τούβλο είναι επιτρεπτό να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία ροών εργασίας. Όλα αυτά τα αντικείμενα πρέπει να είναι σταθερά και ισχυρά, έτσι ώστε για την προετοιμασία τους απαιτείται να επιλέξετε τα σωστά δομικά υλικά, σχεδιασμένα για εντυπωσιακά φορτία. Τέτοιες απαιτήσεις καλύπτονται από υψηλής ποιότητας πλακίδια τοιχοποιίας υψηλής ποιότητας.

   Πώς να επιλέξετε;

   Όταν επιλέγετε ένα συμπαγές τούβλο υψηλής ποιότητας, πρέπει να εστιάσετε σε ορισμένες σημαντικές παραμέτρους.

   Θα πρέπει να εξετάσετε το εμπορικό σήμα των επιλεγμένων προϊόντων.Θα πρέπει να επιλεγεί στο στάδιο της σύνταξης της μελλοντικής κατασκευής. Για να αγοράσετε προϊόντα με ένα ή το άλλο σήμα πρέπει να βασίζεται στα δεδομένα που αναφέρονται στην τεκμηρίωση του έργου. Αν αγοράσετε ένα τούβλο ακατάλληλης μάρκας, μπορεί γρήγορα να αποτύχει.

   Είναι επιτακτικό να ζητήσετε πιστοποιητικό ποιότητας για το επιλεγμένο προϊόν. Αυτό το έγγραφο πρέπει να υποδεικνύει ότι το συμπαγές τούβλο είναι απόλυτα συνεπές με το GOST. Η μάρκα οικοδομικών υλικών αναφέρεται επίσης εκεί. Εάν το πιστοποιητικό απορρίφθηκε, είναι προτιμότερο να μεταβείτε σε άλλο κατάστημα για τούβλα, διαφορετικά μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα χαμηλής ποιότητας.

   Οι ειδικοί δεν συνιστούν την αγορά τούβλων, η μάρκα της οποίας βρίσκεται κάτω από το M75.

   Θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τα τούβλα που συλλέγονται. Δεν πρέπει να σπάσουν, να σπάσουν, να γρατσουνιστούν ή να κηλιδωθούν (οποιοδήποτε - και ελαφρύ και σκοτεινό) ή άλλα ελαττώματα. Αξίζει να θυμηθούμε - είναι αδύνατο να αγοράσετε τέτοια οικοδομικά υλικά με ελαττώματα, δεδομένου ότι δεν θα διαρκέσουν πολύ.

   Οι ειδικοί συστήνουν όταν επιλέγουν ένα τούβλο για να χτυπήσουν απαλά στην επιφάνεια του με ένα σφυρί ή οποιοδήποτε τμήμα σιδήρου και στη συνέχεια να δώσουν προσοχή στον ήχο που παράγεται. Θα πρέπει να κουδουνίζει, όχι κωφούς.

   Πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στο γεγονός ότι όλα τα τούβλα στο πάρτι είχαν το ίδιο χρώμα. Καμία λεπτομέρεια δεν πρέπει να διαφέρει σημαντικά από την υπόλοιπη σκιά ή τον ήχο. Αυτά τα στοιχεία συχνά ξεχωρίζουν απότομα ενάντια στο γενικό υπόβαθρο, καταστρέφοντας την εμφάνιση της στύσης ή της επένδυσης.

   Δεν πρέπει να σώσετε την απόκτηση αυτού του οικοδομικού υλικού. Τα προϊόντα με μια ύποπτα ελκυστική τιμή μπορεί να αποδειχθούν κακής ποιότητας. Από αυτά τα προϊόντα είναι απίθανο να κάνουν καλά κτίρια.

   Αίτηση για την αγορά στερεών τούβλων πρέπει να αποδεδειγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης που έχουν καλή φήμη στην πόλη της κατοικίας. Είναι προτιμότερο να μην αγοράζετε τέτοια πράγματα σε αμφιλεγόμενα καταστήματα και καταστήματα - μπορεί να αποδειχθούν τελείως διαφορετικά σε ποιότητα, όπως ισχυρίζεται ο πωλητής.

   Συμβουλές και κόλπα

   Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το κονίαμα άμμου-τσιμέντου για συμπαγή τούβλα πρέπει να είναι κινητό. Για την κατασκευή του, λαμβάνονται 4 μέρη άμμου για 1 μέρος τσιμέντου.

   Μην παραμελείτε τη μόνωση κτιρίων από τέτοια οικοδομικά υλικά. Με τέτοιες προσθήκες, η κατασκευή θα είναι πολύ πιο ζεστή και πιο άνετη. Αν εγκαταλείψετε την εγκατάσταση μόνωσης, τότε μπορείτε να παρατηρήσετε μια σημαντική διαφορά - σε μια κατοικία που δεν είναι μονωμένη με αυτόν τον τρόπο, η δροσιά θα παραμείνει πάντα και ο ρυθμός διείσδυσης στον παγετό μπορεί να αυξηθεί.

   Εάν σχεδιάζεται η κατασκευή μιας ή άλλης δομής σε μια κρύα περιοχή, τότε είναι καλύτερο να αγοράσετε κεραμικά τούβλα με υψηλό επίπεδο αντοχής στον παγετό. Τα δείγματα πυριτικού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικά υλικά επίστρωσης σε συνδυασμό με πρότυπα κόκκινα στοιχεία.

   Τζάκια και σόμπες πρέπει σίγουρα να τοποθετούνται μόνο με πυρίμαχα τούβλα. Εάν το υλικό έχει επιλεγεί για φινίρισμα, τότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο τούβλο. Αν το φινίρισμα δεν έχει προγραμματιστεί, τότε το μπροστινό ή διακοσμητικό υλικό θα είναι τέλειο.

   Θα μάθετε περισσότερα για το στερεό τούβλο στο παρακάτω βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο