Bastard τούβλο: ποιος είναι ο τύπος, το μέγεθος και πώς διαφέρει από το ενιαίο;

 Bastard τούβλο: ποιος είναι ο τύπος, το μέγεθος και πώς διαφέρει από το ενιαίο;

Bastard τούβλο σήμερα κερδίζει γρήγορα τη δημοτικότητα στην κατασκευή οικιστικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων και επένδυση προσόψεων των κτιρίων. Σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια για να πραγματοποιήσετε την απαραίτητη εργασία.

Τι είναι και τι χρειάζεται;

Με απλά λόγια, ένα μισό τούβλο είναι ένα συνηθισμένο μπλοκ τούβλο, αλλά ελαφρά αυξήθηκε σε ύψος. Η ανάγκη για ένα τέτοιο υλικό εμφανίστηκε στην εποχή της ολικής κατασκευής, όταν ο κατασκευαστικός κλάδος έπρεπε να χτίσει σπίτια γρήγορα και με ελάχιστο κόστος.Ήταν τότε ότι οι κατασκευαστές αύξησαν ελαφρώς τις αρχικές παραμέτρους του τούβλου σε μήκος, ύψος και πλάτος και προσέφεραν την τεχνολογία κατασκευής ενός σύγχρονου και πολύ πιο αποδοτικού υλικού.

Με την πρώτη ματιά μπορεί να φανεί ότι ένα μισό τούβλο δεν είναι πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο και οι αποταμιεύσεις, αν υπάρχει, δεν είναι ιδιαίτερα αισθητές. Αυτή είναι μια κοινή εσφαλμένη αντίληψη. Από τη μία πλευρά, ένα ενιαίο τούβλο δεν διαφέρει πολύ από ένα ενιαίο τούβλο, όμως, στη γενική κλίμακα κατασκευής, οι εξοικονομήσεις γίνονται αρκετά απτές. Απλά φανταστείτε: τρία dinkers έχουν το ίδιο πάχος με τα τέσσερα πρότυπα μπλοκ, χάρη στο οποίο ο χρόνος τοποθέτησης μειώνεται σημαντικά, καθώς και η ποσότητα του τσιμέντου που απαιτείται.

Υπάρχει επίσης μια ορισμένη αισθητική στιγμή: η χρήση ενός και μισού μπλοκ μειώνει τον αριθμό των ραφών. Στην περίπτωση αυτή, μόνο μεγάλα τεμάχια, τα οποία έχουν μια πολύ ενδιαφέρουσα υφή, ρίχνονται στα μάτια. Με την ευκαιρία, η σύγχρονη κατασκευαστική βιομηχανία προσφέρει τόσο ομαλά τούβλα και τραχιά, με επιλογές κάτω από την υφή του "ξύλου", και η επιλογή των χρωμάτων είναι αρκετά μεγάλη.

Bastard τούβλο έχει βρεθεί ευρεία εφαρμογή στην κατασκευή πολυώροφων κτιρίων, εξοχικών σπιτιών, καθώς και στην κατασκευή των κτισμάτων και περιφράξεων.Συχνά, το υλικό χρησιμοποιείται για την επένδυση προσόψεων, αλλά για την εγκατάσταση των θεμελίων και πλίνθων δεν συνιστάται να λάβει, εδώ είναι καλύτερα να προτιμούν άλλες επιλογές.

Ταξινόμηση

Λόγω των διαστάσεων που είναι 1,35-1,4 φορές υψηλότερες από το πρότυπο, η χρήση ενάμισι τούβλων καθιστά δυνατή την επίτευξη σημαντικών εξοικονομήσεων. Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν διάφορες επιλογές για ένα τέτοιο δομικό στοιχείο: ιδιωτικό, μπροστινό, σκισμένο, κοίλο, γεμάτο και πολλά άλλα.

Με ιδιότητες και λειτουργικότητα

Ανάλογα με τον λειτουργικό σκοπό και τα τεχνικά-φυσικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν διάφορες ποικιλίες τούβλων και μισών.

Το κεραμικό είναι ένα μπλοκ από καθαρό άργιλο χωρίς ακαθαρσίες (όπως μαρμαρά και θειικό άλας), με την προσθήκη συστατικών που δίνουν στο υλικό τις απαιτούμενες παραμέτρους. Ένα τέτοιο τούβλο ανήκει στα φυσικά, φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, δεν συσσωρεύει τοξικές ουσίες και δεν εκπέμπει ακτινοβολία.

Το κάνει με δύο βασικές μεθόδους:

 • Πλαστικά. Ο συνηθισμένος πηλός με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία (έως 25-30%) εισέρχεται στον κλίβανο από πρέσα ιμάντα, ξηραίνεται και καίγεται σε υψηλές θερμοκρασίες (περίπου 1000 ° C).Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρείται όσο το δυνατόν ακριβέστερος ο χρόνος πυροδότησης, καθώς τόσο η καμένη όσο και η καμένη συσκευή χαρακτηρίζονται από υποβάθμιση των λειτουργικών χαρακτηριστικών τους, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της ποιότητας του κτιρίου που κατασκευάζεται και η γενική εμφάνιση τέτοιων υλικών αφήνει πολύ επιθυμητό. Σε περίπτωση ανεπαρκούς πυροδότησης, το μπλοκ έχει μάλλον ανοικτή κόκκινη απόχρωση, χαρακτηρίζεται από χαμηλή αντίσταση στο νερό και δεν μπορεί να αντέξει τους μακρούς παγετούς και αν η ανάφλεξη, αντίθετα, ήταν υπερβολική, τότε η επιφάνεια τέτοιων τούβλων καλύπτεται με πολλές ρωγμές και καθίσταται καμπύλη. Στην ιδανική περίπτωση, αν η εκτόξευση έγινε σύμφωνα με τα τρέχοντα πρότυπα παραγωγής, η επιφάνεια του κεραμικού μπλοκ θα πρέπει να γίνει ελαφρώς θαμπή και με μηχανική κρούση θα πρέπει να ακουστεί ένας συγκεκριμένος ήχος κουδουνισμού.
 • Μέθοδος ημι-πιέσεως. Στην περίπτωση αυτή, το τούβλο χυτεύεται από πηλό με παραμέτρους χαμηλής υγρασίας (όχι περισσότερο από 10%) υπό την επίδραση της ισχυρής πίεσης. Τα προϊόντα που παράγονται με αυτόν τον τρόπο δεν συνιστώνται για την κατασκευή χώρων που θα χρησιμοποιηθούν σε μη θερμαινόμενες συνθήκες με υψηλό επίπεδο υγρασίας στον αέρα.

Τα πλεονεκτήματα των κεραμικών τούβλων είναι προφανή:

 • αυξημένη μόνωση θορύβου.
 • οικολογική καθαρότητα των προϊόντων - το υλικό είναι κατασκευασμένο από πηλό, το οποίο είναι απόλυτα ασφαλές για τη ζωή και την υγεία, τόσο στο στάδιο της κατασκευής όσο και στο στάδιο της χρήσης.
 • η καθολικότητα - μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την εγκατάσταση βιομηχανικών εγκαταστάσεων, όσο και για την κατασκευή κτιρίων κατοικιών, το υλικό χρησιμοποιείται τόσο για την εξωτερική επένδυση όσο και για την τοποθέτηση εσωτερικών χωρισμάτων.
 • Αντοχή σε διακυμάνσεις υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών και ακραίων παγετών.
 • διάρκεια της λειτουργίας ·
 • τη δύναμη και τη δύναμη.
 • εξαιρετική μόνωση ατμού και θερμότητας.
 • αντοχή στο νερό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύγχρονη αγορά προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από κεραμικά τούβλα διαφόρων χρωμάτων, αυτό επιτυγχάνεται με την ανάμιξη διαφόρων ποικιλιών πηλού. Η παλέτα σκίασης των τελικών προϊόντων είναι πολύ πλούσια: κόκκινο, σκούρο καφέ, άμμο, ροδάκινο και ακόμη και μπεζ τόνους. Λόγω αυτής της τεράστιας επιλογής, κεραμικά ενάμισι μπλοκ χρησιμοποιούνται συχνά σε διάφορα έργα αποκατάστασης και στην κατασκευή νέων κτιρίων.

Το πυριτικό τούβλο και το μισό ταξινομείται ως τεχνητό οικοδομικό υλικό, το οποίο δεν κατασκευάζεται από φυσικά, αλλά από συνθετικά συστατικά.Το μείγμα που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ονομάζεται πυριτικό άλας, περιλαμβάνει ασβέστη και χαλαζιακή άμμο σε αναλογία 1 έως 9. Προκειμένου η πρώτη ύλη να πάρει το επιθυμητό σχήμα, εισάγονται σε αυτήν διάφορα πλαστικά πρόσθετα, τα οποία είναι συνήθως χημικά ανθεκτικά χρωστικά, χάρη στα οποία υλικό διαφορετικού χρώματα και υφές.

Το τούβλο πυριτίου έχει πολλά πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων:

 • χαμηλή θερμική αγωγιμότητα - λόγω αυτού, στην ψυχρή εποχή, ζεστός αέρας διατηρείται μέσα στο σαλόνι.
 • περιβαλλοντική ασφάλεια ·
 • υψηλή απορρόφηση θορύβου ·
 • μακρά περίοδο υπηρεσίας ·
 • τη δύναμη και τη δύναμη.
 • αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες και άλλους αρνητικούς ατμοσφαιρικούς παράγοντες ·
 • προσιτή τιμή - τα πυριτικά τούβλα είναι περίπου 30% φθηνότερα από τα κόκκινα κεραμικά τούβλα.
 • σαφή γεωμετρία.
 • ευρεία επιλογή τόνων και υφών.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων των πυριτικών τούβλων, είναι απαραίτητο να σημειωθεί χαμηλή αντίσταση στην υγρασία, επομένως δεν θα πρέπει να αγοράζεται για την κατασκευή πλίνθων, κατασκευή φρεάτων αποχέτευσης και τοποθέτηση των θεμελίων, δηλαδή όλων των δομών μηδενικού κύκλου, όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα πλημμύρας ή τακτικής επαφής με υπόγεια ύδατα.

Σημαντικό: σε οικιστικά κτίρια, τα μπλοκ πυριτίου αγοράζονται συχνά για την εγκατάσταση καμινάδων και σόμπων λόγω του χαμηλού κόστους τους. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος, ένα τέτοιο υλικό έχει χαμηλή αντίσταση στη θερμότητα, έτσι υπό την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών, η τοιχοποιία αρχίζει να καταρρέει μάλλον γρήγορα.

Τούβλο κλίνκερ - αυτό το υλικό είναι πολύ παρόμοιο με το κεραμικό, διότι, όπως ακριβώς κατασκευάζεται από ένα μίγμα από πηλό, ωστόσο, στην περίπτωση αυτή είναι κατάλληλοι μόνο ορισμένοι τύποι αργίλου. Η ίδια η διαδικασία συνίσταται στο γεγονός ότι οι παρασκευασμένες και μορφοποιημένες πρώτες ύλες καίγονται σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες μέχρι το πλήρες ψήσιμο. Κατά κανόνα, η θέρμανση είναι στο επίπεδο 1200 βαθμών. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία, το υλικό αποκτά ειδικά χαρακτηριστικά αντοχής και αντοχή.

Υπερρευστοποιημένο - ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της σύνθεσης θεωρείται μια μοναδική τεχνολογία κατασκευής. Μια τέτοια πέτρα σχηματίζεται όχι σε φούρνους με υψηλή θερμοκρασία, αλλά με πίεση της μάζας αργίλου υπό υψηλή πίεση, η οποία συνήθως κυμαίνεται από 23 έως 35 MPa. Οι πρώτες ύλες είναι ασβεστολιθικά πετρώματα, στα οποία προστίθενται τσιμέντο και νερό.

Με σχεδιασμό

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν και τα δύο στάνταρ λευκά άβαφτα μπλοκ και το χρώμα. Οι χρωματιστές, κατά κανόνα, σχεδιάζονται για εξωτερική διακόσμηση κτιρίων και τη δημιουργία ασυνήθιστων διακοσμητικών στοιχείων. Ένα τέτοιο τούβλο μπορεί να είναι όχι μόνο κόκκινο, αλλά και τα πιο ασυνήθιστα χρώματα: πράσινο, ελεφαντόδοντο, μπλε, μπάζα, καφέ, μπεζ, σοκολάτα, καφές κλπ.

Το υλικό μπορεί να είναι πολύ διαφορετική υφή: στα καταστήματα υλικού παρουσιάζονται ως ακατέργαστα και, αντίθετα, ομαλά μπλοκ, τα οποία με τη σειρά τους είναι ματ ή γυαλιστερά. Αυτές οι παράμετροι καθορίζονται από τα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας επεξεργασίας τούβλων. Τα υλικά που φέρουν την επένδυση μπορούν να έχουν μια γυαλιστερή υφή, αυτό επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ενός ειδικού λούστρου στον ψημένο πηλό, που είναι μάλλον χαμηλής τήξης σύνθεσης με βάση το γυαλί. Χάρη σε αυτό το στρώμα, το τούβλο αποκτά αυξημένη αντοχή στις διακυμάνσεις της υγρασίας και της θερμοκρασίας.

Μια ευρεία παλέτα χρωμάτων είναι δυνατή λόγω της επιβολής σε μια ελαφρώς αποξηραμένη πρώτη ύλη ειδικής έγχρωμης σύνθεσης, μετά την οποία τα παρασκευασμένα προϊόντα υποβάλλονται σε τελική πυροδότηση.Αυτή η επίστρωση είναι κατασκευασμένη από άργιλο προσθέτοντας σε αυτήν φυσικές ή χημικές βαφές. Εάν η θερμοκρασία επεξεργασίας επιλέγεται σωστά, τότε ένα τέτοιο χρώμα στρώμα γίνεται αδιαφανές, αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά όμορφο.

Με την ευκαιρία, τα χρωματιστά τούβλα δεν είναι τόσο δυνατά όσο τα απλά γυαλιστερά τούβλα. Για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν αρκεί να καλύψουμε απλά, γεγονός που τους δίνει ένα χαρακτηριστικό χρώμα, με αποτέλεσμα η επένδυση με το χρόνο να χάνει το διακοσμητικό της αποτέλεσμα και την αισθητική. Όλα αυτά οδήγησαν σε χαμηλή ζήτηση για έγχρωμα μπλοκ.

Το μέγεθος ενός μισού τούβλου - πόσες εκατοστά;

Οι διαστάσεις ενός τούβλου και ενός μισού είναι:

 • μήκος - 25 cm.
 • πλάτος - 12 cm.
 • ύψος - 8,8 cm.

Τα μπλοκ χωρίζονται σε κοίλες και γεμάτες. Σε στερεά σώματα, ο μέγιστος αριθμός κενών δεν υπερβαίνει το 15%, σε κοίλο, το επιτρεπτό επίπεδο διαμπερών και μη διαμπερών οπών είναι 30%. Σε μπλοκ πυριτικού άλατος, τα κενά βρίσκονται συνήθως πιο κοντά στο κέντρο και σε κεραμικά τεμάχια είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα σε ολόκληρη την εσωτερική κοιλότητα και διαφέρουν σε άνισο σχήμα.

Η παρουσία τέτοιων θαλάμων επιτρέπει τη μείωση της κατανάλωσης πρώτων υλών για την κατασκευή δομικών στοιχείων, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρόνος που δαπανάται για την κατασκευή και το τελικό κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο ενός αντικειμένου κατασκευής μειώνονται.Το μικρό βάρος δημιουργεί μειωμένο φορτίο στη δομή στήριξης. Έτσι, το βάρος ενός και ενός μισού κεραμικού τούβλου με κενά είναι περίπου 3-3,3 κιλά, και η μάζα του πλήρους σώματος - 4-4,3 κιλά. Η διαφορά στα προϊόντα που βλέπουν είναι επίσης προφανής - 5 κιλά σε πλήρη σώμα έναντι 3,9 κιλά σε τούβλα με κενά.

Ποια είναι η διαφορά από το ενιαίο "φορτηγό";

Η διαφορά μεταξύ ενός παραδοσιακού μοναδικού μπλοκ και ενός μισού καρότου έγκειται στην οικονομική τους αποδοτικότητα. Οι υπολογισμοί δείχνουν ότι για 1 m3 τοιχοποιίας, η κατανάλωση υλικού είναι ακριβώς 394 μπλοκ - όταν χρησιμοποιούνται μεμονωμένα προϊόντα και 302 μπλοκ - όταν χρησιμοποιούνται ενάμισι τούβλο. Λόγω αυτού, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά το κόστος κατασκευής.

Έτσι, κατά το σχηματισμό της δομής στήριξης κατά την τοποθέτηση με ενιαίο τούβλο, γίνονται 3 σειρές τυποποιημένων μονάδων και 1 σειρά από προσόψεις. Με λιγότερη κατανάλωση τούβλου ενάμισι - μόνο 3 σειρές κοίλου και 1 σειρά φινιρίσματος. Έτσι, εξοικονομείται σημαντικά η κατανάλωση του διαλύματος και του ιδίου του υλικού.

Το μισό καφέ τούβλο θεωρείται ιδανική επιλογή για ευνοϊκή δόμηση η οποία πραγματοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το ύψος του κομματιού είναι μόνο 23 mm υψηλότερο από το αντίστοιχο μέγεθος του μοναδικού, αλλά ακόμα και αυτή η διαφορά επιτρέπει σε όλες τις εργασίες τοποθέτησης να γίνονται 30% γρηγορότερα.

Πώς να φτιάξετε ένα τούβλο μισό και μισό τούβλο πυριτίου, θα μάθετε από το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο