Χαρακτηριστικά και κύρια χαρακτηριστικά των πορωδών τούβλων

 Χαρακτηριστικά και κύρια χαρακτηριστικά των πορωδών τούβλων

Το πορώδες (πορώδες) τούβλο είναι ένα κοίλο κεραμικό μπλοκ που χρησιμοποιείται ευρέως στην ιδιωτική και εμπορική κατασκευή. Το υλικό αυτό κατασκευάζεται με θερμική μέθοδο.

Το τελικό προϊόν έχει υψηλή αντοχή και καλές μονωτικές ιδιότητες. Η χρήση του επιτρέπει τη μείωση του φορτίου ισχύος στη βάση, την επιτάχυνση του ρυθμού κατασκευής και τη μείωση του κινδύνου δομικής συρρίκνωσης.

Τι είναι και τι χρειάζεται;

Το πορώδες τούβλο είναι ένα δομικό υλικό που κατασκευάζεται από μείγμα άμμου, πηλό και εξειδικευμένα πρόσθετα,υπόκεινται σε ταχεία εξάντληση (αυτά περιλαμβάνουν πριονίδι ή τύρφη).

Η παραγωγική διαδικασία περιλαμβάνει αρκετά βασικά βήματα.

 • Προπαρασκευαστική. Σε αυτό το στάδιο, η μάζα αργίλου και άμμου καθαρίζεται, καθώς και η λείανσή τους χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό σε ομοιόμορφη κατάσταση. Επιπλέον, προστίθενται πρόσθετες ουσίες ταχείας απελευθέρωσης στις πρώτες ύλες. Η ποιότητα της προετοιμασίας των πρώτων υλών θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος.
 • Πατώντας. Η παρασκευασθείσα μάζα υποβάλλεται σε πίεση υπό πίεση κενού. Ως αποτέλεσμα αυτής της επίδρασης, προϊόντα με συγκεκριμένες διαστάσεις λαμβάνονται στην έξοδο.
 • Ξήρανση. Τα υλικά αποστέλλονται στους θαλάμους ξήρανσης προκειμένου να αφαιρεθεί η περίσσεια υγρασίας από αυτά.
 • Πυρκαγιά. Κατασκευάζεται στον ειδικό εξοπλισμό του φούρνου. Στα καμίνια, τα άχυρα, τα τσιπς, τα πριονίδια ή η τύρφη εξουδετερώνουν (ανάλογα με τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται) και σχηματίζονται στη θέση τους μικροσκοπικά ερμητικά κενά αέρα.

Κατά τη διάρκεια της θερμικής επεξεργασίας των μπλοκ, το οργανικό υλικό καίγεται γρήγορα, με αποτέλεσμα τους μικρούς σφιγμένους πόρους στα μπλοκ.Λόγω των καλών τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων, οι πορώδεις όγκοι χρησιμοποιούνται ευρέως για την κατασκευή διαφόρων εγκαταστάσεων.

Χρησιμοποιούνται στην κατασκευή:

 • κατοικίες ·
 • δημόσια κτίρια, το ύψος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 24 μέτρα.

Τα πορώδη τούβλα μπορούν να αντέξουν φορτίο ισχύος τουλάχιστον 150 kg ανά τετραγωνικό εκατοστό. Εξαιτίας αυτού του χαρακτηριστικού, το υλικό χρησιμοποιείται στην κατασκευή εσωτερικών χωρισμάτων και υποστηρικτικών κατασκευών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το πορώδες κεραμικό μπλοκ έχει πολλά πλεονεκτήματα που καθορίζουν την υψηλή ζήτηση για τέτοια προϊόντα.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των πορωδών τούβλων περιλαμβάνουν διάφορους παράγοντες.

 • Υλικό υψηλής αντοχής.
 • Μια μικρή μάζα. Λόγω του ελάχιστου βάρους, το φορτίο στα θεμέλια του κτιρίου μειώνεται αισθητά, εξαιτίας του οποίου δεν υπάρχει ανάγκη για διευθέτηση μιας ισχυρής βάσης θεμελίωσης.
 • Η δυνατότητα επιλογής του βέλτιστου μεγέθους για οποιαδήποτε κλίμακα κατασκευής. Οι κατασκευαστές παράγουν κεραμικά τεμάχια των ακόλουθων μεγεθών: 250x120x140, 250x380x219, 510x250x219 και 380x250x219 mm.
 • Περιβαλλοντική φιλικότητα.Αυτός ο τύπος μπλοκ είναι κατασκευασμένος από φυσικές πρώτες ύλες, έτσι ώστε να μην εκπέμπουν τοξικές ουσίες κατά τη λειτουργία.
 • Εξαιρετική θερμομόνωση και ηχομόνωση.
 • Αντοχή στις αρνητικές εξωτερικές επιδράσεις. Τα πορώδη κτίρια από τούβλα «δεν φοβούνται» τις βροχοπτώσεις. Επιπλέον, αντέχουν τον ίδιο αριθμό κύκλων απόψυξης και κατάψυξης όπως συνήθως τα τούβλα.
 • Καλούς δείκτες υγιεινής και υγιεινής. Σε αντικείμενα που έχουν ανεγερθεί από πορώδη τεμάχια, δεν σχηματίζονται μούχλα και μύκητες.
 • Η παρουσία του συστήματος γλωττίδας και αύλακας στα πλευρικά τμήματα των τούβλων, εξασφαλίζοντας την αξιόπιστη σύνδεση τους χωρίς τη χρήση τσιμεντοκονίας.
 • Αντοχή στη φωτιά Ένα πορώδες τούβλο όχι μόνο δεν υποστηρίζει τη διαδικασία καύσης, αλλά είναι επίσης σε θέση να αντέξει τις επιδράσεις μιας φλόγας για αρκετές ώρες.

Παρά το γεγονός ότι τα πορώδη μπλοκ έχουν πολλά πλεονεκτήματα, ορισμένοι κατασκευαστές αρνούνται να τα χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή αστικών ή βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Συχνά απορρίπτονται από το πολύ μεγάλο κόστος αυτού του υλικού, γι 'αυτό και οι καταναλωτές αποφασίζουν να αγοράσουν προϊόντα του προϋπολογισμού.

Βασικά χαρακτηριστικά

Το πορώδες τούβλο έχει καλές τεχνικές παραμέτρους και επιδόσεις.

Εξετάστε τα κύρια παραδείγματα ενός διπλού μπλοκ μεγέθους 510 mm:

 • πυκνότητα 800 g / m³.
 • ένδειξη αντοχής M-75;
 • θερμική αγωγιμότητα 0,17 W / m ° C;
 • αντοχή στον παγετό έως και 100 κύκλους κατάψυξης και απόψυξης.
 • διαπερατότητα ατμών έως 0,14 mg / (mch · Ρα) ·
 • απορρόφηση νερού έως 6%.
 • ηχομόνωση 51 dB (πληροί τις απαιτήσεις του SNiP 23-03-2003) ·
 • αντοχή στη φωτιά έως 10 ώρες.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πορωδών μπλοκ συμμορφώνονται πλήρως με όλα τα πρότυπα και τα κανονιστικά έγγραφα που έχουν υιοθετηθεί στον κατασκευαστικό κλάδο. Για να αγοράσετε προϊόντα ποιότητας με τις αναφερόμενες παραμέτρους, θα πρέπει να ζητήσετε από τον πωλητή να παράσχει πιστοποιητικά για τα προϊόντα ή το διαβατήριο του κατασκευαστή για αυτό το υλικό πριν από την αγορά.

Αποκλεισμός διαστάσεων

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν πορώδη κεραμικά τεμάχια σε διάφορα τυπικά μεγέθη. Προορίζονται για την κατασκευή αντικειμένων με διαφορετικούς δείκτες πάχους τοιχώματος.

Αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε μια μονοστρωματική δομή, συνήθως επιλέξτε ένα τούβλο 410 και 510 mm. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν απαιτείται μόνωση για ένα τέτοιο πάχος τοιχώματος.

Για δομές με δύο και τρία στρώματα, οι βράχοι με διαστάσεις 380, 300 και 250 mm θα είναι βέλτιστες. Αυτοί οι τοίχοι απαιτούν μόνωση και εξωτερική επένδυση.

Εκτός από το κανονικό μέγεθος των τούβλων, οι κατασκευαστές ασχολούνται με την απελευθέρωση πρόσθετων πορωδών πετρών. Συχνά γίνονται με τη μορφή μισών τεμαχίων.

Πρόσθετα δομικά υλικά χρησιμοποιούνται για τοποθέτηση γωνιών, και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για πιο βολική πρόσδεση των παρακείμενων εξωτερικών και εσωτερικών τοιχωμάτων.

Διαφορές από ένα κοίλο προϊόν

Τα κεραμικά πορώδη τεμάχια είναι οπτικά πολύ παρόμοια με τα κοίλα τούβλα. Ωστόσο, αυτά τα δύο υλικά έχουν σημαντικές διαφορές. Τα κοίλα υλικά έχουν διαμέσου κοιλότητες ή κενά. Αυτά τα ανοίγματα μπορούν να έχουν διαφορετικό σχήμα: οβάλ, στρογγυλό, τετράγωνο ή ορθογώνιο. Λόγω τέτοιων σχηματισμών αέρα, το τούβλο έχει μικρότερη αντοχή από το πορώδες υλικό.

Τα κοίλα προϊόντα χρησιμοποιούνται μόνο για την κατασκευή:

 • ελαφροί εξωτερικοί τοίχοι.
 • τοίχοι κουρτίνας?
 • για να γεμίσετε τους σκελετούς αντικειμένων για διάφορους σκοπούς.

Τα πορώδη τούβλα, σε αντίθεση με τα κοίλα τούβλα, έχουν πολλά μικρά κενά - πόρους.Σε σύγκριση με τα κοίλα προϊόντα, τα πορώδη υλικά έχουν χαμηλότερη πυκνότητα και μεγαλύτερο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας.

Κριτικές

Οι οικοδόμοι προτιμούν το πορώδες τούβλο λόγω της εξαιρετικής αντοχής του, της χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας και της περιβαλλοντικής καθαρότητας.

Σύμφωνα με τους καταναλωτές, οι δομές αυτού του υλικού είναι ανθεκτικές και ανθεκτικές. Επιπλέον, αυτές οι μονάδες δεν εκτελούν πρακτικά θερμότητα, λόγω της οποίας δημιουργείται ένα ευνοϊκό μικροκλίμα για ένα άτομο σε εσωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες θερμοκρασίας.

Κατά την κατασκευή κατασκευών από πορώδη τεμάχια, αποκλείεται η εμφάνιση κρύων γεφυρών. Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, δεν είναι απαραίτητο να προσλάβετε ένα συνεργείο κατασκευής για να σφραγίσει τις εξωτερικές ραφές του αντικειμένου. Σύμφωνα με τους χρήστες, λόγω της χρήσης πορωδών κεραμικών τμημάτων, μπορεί κανείς να ελπίζει για καλή ηχομόνωση. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι σημαντικότερο για πολυκατοικίες που βρίσκονται σε πολυσύχναστες περιοχές της πόλης.

Άλλα οφέλη από αυτούς τους αγοραστές οικοδομικών υλικών περιλαμβάνουν:

 • ευκολία τούβλων.
 • γρήγορη τοποθέτηση.
 • ανθεκτικότητα;
 • αντοχή σε μούχλα.

Έχει αυτό το υλικό και κάποια μειονεκτήματα. Σύμφωνα με τους καταναλωτές, η χρήση πορωδών τούβλων έχει τα μειονεκτήματά της.

 • Η ανάγκη να προστατεύονται οι εξωτερικοί τοίχοι των οικοδομικών κατασκευών από την υγρασία. Η παραμέληση αυτής της σύστασης θα οδηγήσει σε μεγάλη απορρόφηση υγρασίας των μπλοκ και την πρόωρη καταστροφή τους. Η αντιμετώπιση της δομής θα έχει ως αποτέλεσμα πρόσθετο οικονομικό κόστος.
 • Συχνά η παρουσία κοιλοτήτων ή κενών αέρα προκαλεί δυσκολίες κατά τη διάνοιξη οπών.
 • Η ευθραυστότητα του υλικού. Σε περίπτωση απρόσεκτης μεταφοράς προϊόντων ή με την απρόσεκτη φόρτωση και εκφόρτωση πολλών θραυσμάτων.
 • Δύσκολη κοπή των προϊόντων λόγω της παρουσίας κοιλοτήτων στο υλικό.
 • Περιορισμοί στον αριθμό των ορόφων. Στην κατοικημένη κατασκευή πορώδες τούβλο χρησιμοποιείται μόνο για την κατασκευή κατοικιών έως 9 ορόφων.
 • Το υψηλό κόστος των προϊόντων. Σύμφωνα με τους αγοραστές που παρακολουθούσαν τις τιμές των δομικών υλικών, οι τιμές των πορωδών τεμαχίων είναι 2-3 φορές υψηλότερες από ό, τι για τους άλλους τύπους τούβλων.

Το τελευταίο ελάττωμα θεωρείται υπό όρους. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των έμπειρων οικοδόμων, χρησιμοποιώντας πορώδη μπλοκ, είναι δυνατόν να επιταχυνθεί η διαδικασία της ανέγερσης δομών,εκτός από την ποσότητα του υλικού που χρησιμοποιείται (άλλοι τύποι τούβλων θα χρειαστούν περισσότερο λόγω του μικρότερου μεγέθους τους). Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο να μονώνονται τα κτίρια, εξοικονομώντας χρήματα για θερμομονωτικά υλικά και εργασίες μόνωσης.

Πορώδες τούβλο - η καλύτερη εναλλακτική λύση για κοίλες ή συνηθισμένες συνηθισμένες τεχνητές πέτρες, καθώς και τσιμεντόλιθους.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ξεπερνούν κατά πολλούς τους παραμέτρους των συμβατικών κεραμικών δομικών υλικών. Αυτό είναι ένα "αναπνεύσιμο" προϊόν που θα προσφέρει δροσιά στη ζέστη του καλοκαιριού και θα διατηρήσει τη θερμότητα στους χειμερινούς παγετούς.

Για να βάζετε ένα κομμάτι τούβλου με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο