Εργαλεία τοποθέτησης τούβλων: Μοτίβα και εργαλεία

 Εργαλεία τοποθέτησης τούβλων: Μοτίβα και εργαλεία

Ο σχηματισμός ποιοτικών και αξιόπιστων πλινθοδομών δεν είναι εύκολο έργο, αλλά μπορείτε να το αντιμετωπίσετε χωρίς την εμπλοκή μιας ομάδας έμπειρων τεχνιτών. Το κύριο πράγμα είναι να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα εργαλεία και εξαρτήματα στην εργασία, τα οποία θα κάνουν την εγκατάσταση ευκολότερη και ταχύτερη.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα ποια πρότυπα και εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός κτιρίου από τούβλα.

Σκοπός και χαρακτηριστικά των συσκευών

Όπως συμβαίνει και με άλλα κατασκευαστικά έργα, είναι κοινή η χρήση ειδικών εργαλείων και εξαρτημάτων κατά τη δημιουργία τοιχοποιίας. Τα περισσότερα από αυτά αγοράζονται συνήθως σε εξειδικευμένα καταστήματα, αλλά είναι επιτρεπτή η χρήση αυτο-κατασκευασμένων συσκευών. Φυσικά, οι τελευταίοι αντιμετωπίζονται συχνότερα από πιο έμπειρους δασκάλους που συναντούν αρκετά συχνά τέτοια έργα.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα ποια τυποποιημένα εργαλεία υπάρχουν, ποιος είναι ο σκοπός τους.

 • Μύλος (ή σπάτουλα). Αυτή η συσκευή είναι μια συμπαγής λεπίδα με επίπεδη επιφάνεια για πιο άνετη συγκράτηση. Είναι απαραίτητο για την τοποθέτηση της σύνθεσης συνδετικού υλικού σε τούβλα. Στη συνέχεια, η σύνθεση αυτή κατανέμεται τακτικά από τη σπάτουλα. Με τη βοήθεια αυτής της συσκευής αφαιρούνται και τα επιπλέον κομμάτια της λύσης.
 • Διόρθωση. Αυτή η συσκευή μοιάζει με στενό αυλάκι που στερεώνεται στη λαβή. Η σύνδεση είναι απαραίτητη για την καλής μορφοποίησης των ραφών, τον έλεγχο του επιπέδου του πάχους τους, τον καθαρισμό των πλεονασμάτων της σύνθεσης. Οι αρθρώσεις είναι κυρτές και κοίλες. Επιπλέον, κατά την επιλογή αυτής της συσκευής, είναι σημαντικό να εξετάσετε το προφίλ της.
 • Μικρό σφυρί. Θα χρειαστεί ένα καλά επιλεγμένο σφυρί για να κόψετε κομμάτια τούβλου για να τους δώσετε τις απαιτούμενες διαστασιακές παραμέτρους και σχήματα. Επίσης, με τη βοήθεια αυτού του εργαλείου, θα είναι δυνατή η διόρθωση δευτερεύουσας ανακρίβειας της εγκατάστασης σε ένα ακόμη σταθερό (ή όχι πλήρως σταθερό) διάλυμα συνδετικού.
 • Επίπεδο κτιρίου. Χωρίς αυτήν τη συσκευή, οι περισσότερες κατασκευαστικές εργασίες δεν είναι πλήρεις. Το επίπεδο σας επιτρέπει να ελέγξετε την οριζόντια ή κάθετη βάση με την οποία εργάζεστε. Τα πιο δημοφιλή είναι τα μοντέλα φυσαλίδων και λέιζερ. Οι τελευταίοι, φυσικά, κοστίζουν περισσότερο, αλλά είναι ευκολότερο να χρησιμοποιηθούν.
 • Βυθιστεί. Αυτή η συσκευή είναι φορτίο με τη μορφή κώνου ή σφαίρας. Συνδέεται σε σπειρώματα που δεν έχουν ελαστικότητα. Χάρη στον ορείχαλκο, ο πλοίαρχος έχει την ευκαιρία να ελέγξει την κατακόρυφοτητα των δομών που έχουν ανεγερθεί σε σχέση με τη μετατόπιση του σημείου σταθεροποίησης του σπειρώματος στο οριζόντιο τμήμα.
 • Πρότυπο, λωρίδες, κανόνας και άλλες συσκευές που είναι απαραίτητες για τον έλεγχο της συμμόρφωσης του σχήματος της δομής.
 • Βάρκα. Αυτό το στοιχείο είναι ένα ανελαστικό νήμα υψηλής πυκνότητας.Εκτείνεται κατά μήκος των σειρών τοιχοποιίας και χρησιμοποιείται ως ορόσημο γραμμικότητας.
 • Παραγγελία. Με απλά λόγια, αυτός είναι ένας μεγάλος χάρακας, ο οποίος αντιστοιχεί στο μικρότερο πλάτος ενός αριθμού μπλοκ.
 • Κυβέτα. Διαφορετικά, αυτό το εργαλείο ονομάζεται διανομέας. Είναι μια μικρή δεξαμενή χωρίς πυθμένα. Τα τοιχώματα σε αυτό μπορεί να είναι ευθεία και λοξά. Με τη χρήση του διανομέα, είναι δυνατόν να μετρηθεί σωστά η απαιτούμενη ποσότητα διαλύματος συνδετικού για ένα συγκεκριμένο τμήμα της ραφής και να δοθεί αμέσως το απαιτούμενο μήκος και πλάτος.
 • Διαταγή διανομής. Πρόκειται για μια κυψελίδα, συμπληρωμένη με μηχανισμούς σήμανσης. Επιπλέον, τέτοιες συσκευές συχνά διακρίνονται από ένα ρυθμιζόμενο μέτρο μήκους και την παρουσία μηχανισμών υποστήριξης.
 • Πολύπλοκος διανομέας. Ένας τέτοιος "βοηθός" αποτελείται από ένα επίπεδο και άλλα όργανα. Επίσης, μπορεί να περιέχει πρόσθετα στοιχεία απαραίτητα για τη διαμόρφωση των ραφών του τύπου σχήματος.

Με τη βοήθεια ενός πολύπλοκου διανομέα, οι τοιχοποιίες μπορούν να ισοπεδωθούν και να συγκρατηθούν.

Δημιουργία προτύπου

Το πρότυπο μπορεί να είναι μια πολύ χρήσιμη και αποτελεσματική συσκευή για την ταχεία τοποθέτηση τούβλων. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.Φυσικά, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα μοντέλα στο κατάστημα υλικού. Κατά κανόνα, τα προϊόντα αυτά έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζουν όλες τις παραμέτρους διαστάσεων. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, είναι προτιμότερο να προχωρήσετε στην ανεξάρτητη παραγωγή του προτύπου.

Πρώτα θα πρέπει να μελετήσετε τις βασικές γεωμετρικές παραμέτρους της άρθρωσης τοιχοποιίας (που σημαίνει ύψος και πλάτος). Σε αυτή την περίπτωση, πολλά εξαρτώνται από το υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή. Με βάση την τεχνολογία της τοποθέτησης και των χρησιμοποιημένων μπλοκ, αποκαλύπτονται οι διαστάσεις της θέσης του σχεδίου.

Για την κατασκευή του προτύπου θα χρειαστείτε:

 • ένα κουτί από πλαστικό κατάλληλου μεγέθους (ή ένα φύλλο κόντρα πλακέ).
 • ένα μολύβι?
 • επίπεδο ·
 • κυβερνήτης.
 • ένα τρυπάνι (είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό εργαλείο - είναι πιο βολικό και πιο γρήγορο να εργαστείτε μαζί του).
 • συνδετήρες ·
 • ειδικές γωνίες από χάλυβα.
 • κατσαβίδι?
 • κατσαβίδι?
 • σφυρί

Εάν ήσαστε σε θέση να βρείτε ένα κατάλληλο πλαστικό κουτί, τότε το πρότυπο θα γίνει πολύ πιο εύκολο. Επιπλέον, το ίδιο το πλαστικό είναι ένα πιο ανθεκτικό και ισχυρό υλικό, αλλά είναι αρκετά ελαφρύ, το οποίο είναι πολύ σημαντικό κατά την εκτέλεση εργασιών τοιχοποιίας.Αν δεν έχετε βρει μια τέτοια δεξαμενή, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τις απαιτούμενες διαστάσεις από πλαστικοποιημένο μοριοσανίδες, κόντρα πλακέ ή σανίδες.

Πρώτα πρέπει να χτίσετε ένα απλό κουτί χωρίς κατώτατο σημείο. Το πλάτος του θα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το ίδιο το τούβλο.

Ο σχεδιασμός πρέπει να αποτελείται από πολλά κύρια στοιχεία.

 • Πλαίσιο με διαμήκη τοιχώματα ξύλου. Το κενό μεταξύ των ξύλινων σανίδων πρέπει να ταιριάζει με το πάχος του τοιχώματος. Δεδομένου ότι αυτές οι ταινίες θα έχουν προεξέχοντα κάτω τμήματα, θα είναι πρόσφορο να τα χρησιμοποιήσετε για την ευθυγράμμιση των τούβλων κατά την τοποθέτηση.
 • Λαβές για μεταφορά. Χάρη σε αυτές τις λεπτομέρειες θα είναι πολύ πιο εύκολη και πιο βολική η χρήση της συσκευής.
 • Τα εγκάρσια μέρη. Βασικά είναι κατασκευασμένα από ειδικό χάλυβα λωρίδων. Αυτό το στοιχείο σας επιτρέπει να διατηρήσετε τον έλεγχο της γραμμικότητας της τοιχοποιίας.

Τα μοτίβα για την τοιχοποιία ονομάζονται επίσης διανεμητές, διότι με τη βοήθειά τους είναι δυνατόν να μετρηθεί σωστά η ποσότητα κονιάματος.

Το Toolkit του Mason

Στη σύγχρονη αγορά δομικών υλικών και εργαλείων υπάρχουν πολλά πρακτικά και εύχρηστα αντικείμενα, με τη χρήση των οποίων η δημιουργία πλίνθων απλοποιείται πολλές φορές.Αξίζει να εξεταστεί λεπτομερέστερα ποια εργαλεία χρησιμοποιούνται συνήθως από επαγγελματίες τοίχους κατά την τοποθέτηση τούβλων, κατά την κατασκευή ραφών μεταξύ μεμονωμένων μπλοκ και την τάνυση ενός καλωδίου.

Για τοποθέτηση τούβλων

Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει φωτιστικά που αγοράζονται για την προετοιμασία θεμελίων τοίχων, καθώς και για επένδυση προσόψεων από τούβλα. Χωρίς αυτές τις συσκευές, ο τοίχος δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και αποτελεσματικά. Σε αυτή την περίπτωση, μια σπάτουλα, που ονομάζεται σπάτουλα, θεωρείται απαραίτητη. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, πρόκειται για τριγωνική σπάτουλα με καμπύλη λαβή. Το κανονικό μήκος μιας τέτοιας λεπίδας φτάνει περίπου στα 18-19 cm.

Επίσης ο οικοδόμος χρειάζεται μυστρί για το τούβλο. Τοποθετούνται διάλυμα συνδετικού υλικού με το επιθυμητό πάχος σε βάση από τούβλα. Επιπλέον, οι αρμοί μεταξύ των μεμονωμένων πλίνθων στίζονται με σπάτουλα. Αφαιρούν επίσης την περίσσεια διαλύματος.

Η λαβή του σφουγγαρίστρου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη και αντιολισθηρή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα.

Η δεύτερη πιο σημαντική είναι σφυρί. Το μήκος του είναι συνήθως 30 cm.. Η μία πλευρά αυτού του εργαλείου μπορεί να παραμείνει στην άκρη για να χτυπήσει τούβλα έτσι ώστε το υλικό να ταιριάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στη σωστή θέση και το δεύτερο - για να τρυπήσει τα τούβλα και να γκρεμίσει.

Ένα φτυάρι για το διάλυμα εξακολουθεί να είναι φρέσκα οικοδομική σύνθεση αναμειγνύεται σε μια ομοιόμορφη συνοχή. Επιπλέον, το μείγμα της τοποθετείται σε βάση τοίχου, εάν είναι μεγαλύτερο από 1 τούβλο.

Επιπλέον, ο τοίχος πρέπει να διατηρεί το επίπεδο της τοιχοποιίας υπό έλεγχο έτσι ώστε να είναι απολύτως επίπεδο.

Για αυτή τη χρήση:

 • επίπεδο ·
 • βυθίζεται?
 • gon;
 • παραγγελία.

Για να γεμίσετε τις ραφές

Δεν έχει σημασία αν τοποθετείτε μπλοκ για την κατασκευή τοίχων, πυλώνων, σπειροειδών τόξων ή κολώνων. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να χειριστείτε ικανοποιητικά τις ραφές μεταξύ των μεμονωμένων τούβλων, σφραγίζοντας τα με ειδικά εργαλεία.

Είναι μάλλον δύσκολο να γίνουν οι αρθρώσεις μεταξύ των μπλοκ μια αισθητική εμφάνιση χωρίς τη χρήση ειδικών συσκευών. Συνήθως για αυτή τη χρήση η σύνδεση. Το μήκος αυτής της συσκευής μπορεί να φτάσει τα 130-150 mm. Κατά κανόνα, η ένωση είναι μια λεπτή και στενή πλάκα που μοιάζει με ένα μικρό μαχαίρι.

Με τη χρήση του συνδέσμου υπάρχει η ευκαιρία να αλέσετε αρμούς σχεδόν οποιουδήποτε τύπου.

Αυτά μπορεί να είναι:

 • ενιαία κοπή;
 • διπλό κόψιμο.
 • διόγκωση;
 • κοίλο?
 • στις αρθρώσεις.

Με βάση την παράμετρο του πάχους της ραφής, τη δομή και τη θέση της, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρμοί διαφορετικού μεγέθους. Μπορούν επίσης να ποικίλουν σε προφίλ εγκάρσιας τομής.Επίσης, η τελική επεξεργασία και η έγχυση αρμών μεταξύ των μεμονωμένων τούβλων μπορεί να γίνει με σπάτουλα.

Για να τεντώσετε το καλώδιο

Αν μιλάμε για τη διαδικασία τοποθέτησης τούβλων για την κατασκευή της βάσης τοίχου, τότε προετοιμάστε πρώτα τα γωνιακά κομμάτια. Μόνο συλλέξτε τα υπόλοιπα στοιχεία της δομής.

Το καλώδιο-αποβάθρα σ 'αυτή την περίπτωση σάς επιτρέπει να τοποθετήσετε όλα τα τούβλα, κρατώντας σε ένα επίπεδο. Βασικά, το καλώδιο είναι κατασκευασμένο από γραμμή αλιείας, καπόρο ή πολύ ισχυρό νήμα. Τις περισσότερες φορές συνδέεται με τα συνηθισμένα καρφιά στην τοιχοποιία ή αμέσως για παραγγελία.

Κατά κανόνα, το νήμα τεντώνεται σε απόσταση περίπου 2-3 ​​m πάνω από την άκρη της προηγούμενης σειράς. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε να μην υπάρχει επαφή με τα τετραγωνικά τούβλα σε μήκος.

Επαγγελματικές συμβουλές

Όταν επιλέγετε μια σπάτουλα, πρέπει να θυμάστε ότι υπάρχουν δύο τύποι αυτού του εργαλείου:

 • CB - επιλογές με τριγωνική λεπίδα.
 • KP - συσκευές με στρογγυλεμένες γωνίες και μια μυτερή βάση.

Για να μεταφέρετε τη σύνθεση τοιχοποιίας με ένα ιδεατά ομοιόμορφο στρώμα του απαιτούμενου ύψους μπορεί να είναι δύσκολη ακόμα και για έμπειρους τεχνίτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση ειδικού προτύπου.Εάν δεν θέλετε να το κάνετε μόνοι σας, μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη έκδοση στο κατάστημα.

Πολλά πρότυπα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα, ειδικά αν μιλάμε για την κατασκευή ενός μεγάλου αντικειμένου. Σε τέτοιες συνθήκες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ξύλινα, αλλά και μεταλλικά ή πλαστικά προϊόντα.

Το έτοιμο πρότυπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την τοποθέτηση των σωστών σειρών τούβλων, αλλά και για τοποθέτηση διαφορετικών τεμαχίων, για παράδειγμα αεριζόμενων ή σκωρίας.

Προκειμένου ο διανομέας ξύλου ή πλαστικού να "ζει" περισσότερο, τα κατεστραμμένα μέρη του πρέπει να υποβάλλονται σε έγκαιρη αντικατάσταση.

Οι παραλλαγές από ξύλο πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με βερνίκι, που χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή στη φθορά. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι μια αποτελεσματική σύνθεση παρκέ. F

Όταν κάνετε ένα πρότυπο μόνοι σας, μπορείτε να προετοιμάσετε μερικά απλά σχέδια εκ των προτέρων. Έτσι θα είναι ευκολότερο να δημιουργηθεί μια δομή. Κατά την ολοκλήρωση της εργασίας, τα εργαλεία πρέπει να καθαρίζονται καλά από υπολείμματα διαλυμάτων και μείγματα. Εάν αυτό δεν γίνει, θα αποτύχουν γρήγορα.

Ελέγξτε το πρότυπο για την τοποθέτηση τούβλων, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο