Λεπτές λεπτομέρειες της διαδικασίας καθαρισμού των τούβλων

 Λεπτές λεπτομέρειες της διαδικασίας καθαρισμού των τούβλων

Η καθαριότητα είναι σημαντική όχι μόνο για τον καθημερινό καθαρισμό, αλλά και για τη φροντίδα για δομές κτιρίων. Ακόμα και το πιο ανθεκτικό τούβλο θα διαρκέσει περισσότερο και θα ευχαριστήσει τους ανθρώπους, αν έχει καθαριστεί σωστά. Και σε πολλές περιπτώσεις, η καθοδήγηση της στοιχειώδους τάξης σας επιτρέπει μόνο να εφαρμόσετε πάλι κεραμικά τεμάχια.

Μέθοδοι καθαρισμού

Ανάπτυξε διάφορες επιλογές για τον καθαρισμό των τούβλων, καθένα από τα οποία έχει το δικό του πεδίο εφαρμογής. Μερικές φορές, εάν η ρύπανση είναι πολύ δυνατή, πρέπει να συνδυάσετε δύο ή περισσότερες μεθόδους. Ο πίδακας νερού που παρέχεται υπό πίεση απομακρύνει αποτελεσματικά τις φλούδες αλατιού και άλλους λεκέδες.Τα υπάρχοντα συστήματα μπορούν να παρέχουν νερό υπό πίεση 15-220 bar. Αν και αυτή η πίεση είναι μεγάλη, η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε το υλικό να μην έχει υποστεί ζημιά, επιπλέον, είναι περιβαλλοντικά ασφαλές.

Αντί για νερό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πίδακες άμμου. Συσκευές που το τροφοδοτούν, μπορούν να εγγυηθούν την απελευθέρωση τούβλων από τους ακόλουθους ρύπους:

 • παλαιές χρωστικές ·
 • ασφάλτου ·
 • μαζούτ και άλλα πετρελαϊκά προϊόντα ·
 • σημεία κηλίδας?
 • σπρέι τσιμέντου και κρούστες.
 • ίχνη διάβρωσης.

Η άμμος που τροφοδοτείται υπό μεγάλη πίεση ασκεί επίσης αυξημένη πίεση στην επιφάνεια. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση όλων των εγκλεισμάτων που εμποδίζουν την εμφάνιση του τοίχου ή άλλης δομής. Μαζί με τις δύο ονομαζόμενες παραλλαγές, η μηχανική τεχνική χρησιμοποιείται ευρέως. Βοηθά στην απομάκρυνση όλων των σκληρυνόμενων ουσιών, συμπεριλαμβανομένων σταγόνων κατασκευαστικών μιγμάτων, χρωμάτων και βερνικιών. Για εργασία χρησιμοποιήστε διάφορα χειροκίνητα εργαλεία, επιτρέποντας τη διάσπαση τσιμεντοκονίας και άλλων μπλοκαρισμάτων.

Αλλά πολύ λεπτή βρωμιά με σμίλες, σμίλες και ούτω καθεξής είναι ακατάλληλη για καθαρισμό. Επιπλέον, μπορούν να βλάψουν την επιφάνεια.Επομένως, η τελική επεξεργασία πραγματοποιείται με τη χρήση χονδροειδούς σμύριδας. Για να εξασφαλιστεί ένα θετικό αποτέλεσμα, μετά από λειαντική επεξεργασία, είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε το τούβλο με ένα ρεύμα από έναν εύκαμπτο σωλήνα. Αυτό θα καθαρίσει όλα τα σωματίδια σκόνης. Αλλά όλα τα μηχανικά αποτελέσματα, ακόμα και τα πιο καλοήθη, μπορεί να βλάψουν έναν τοίχο από τούβλα. Ως εκ τούτου, οι χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως. Διάσπαση βοήθειας clogs:

 • φωσφορικό.
 • θειικό.
 • υδροχλωρικό οξύ.

Χρησιμοποιούνται μόνο όταν επεξεργάζονται κεραμικά τούβλα. Αλλά τα μπλοκ πυριτίου δεν μπορούν να καθαριστούν με αυτόν τον τρόπο. Αναπόφευκτα θα υποστεί βλάβη. Το τσιμέντο προσκολλάται πολύ ισχυρά στη βάση πυριτικού άλατος. Είναι πολύ δύσκολο να αφαιρέσετε τα ίχνη του διαλύματος και το υπερβολικό βάρος με τα εργαλεία χειρός του, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικές μηχανές.

Ταμεία

Όταν επιλέγεται μία ή άλλη επιλογή καθαρισμού τούβλων, πρέπει να προετοιμάσετε ειδικά εργαλεία.

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανική μέθοδο για τον καθαρισμό της επιφάνειας του στρώματος τοιχοποιίας, πρέπει να προετοιμάσετε:

 • Βούρτσα για επεξεργασία μετάλλων.
 • μυστρί (μερικές φορές αντικαθίσταται με σπάτουλα).
 • γυψοσανίδα καλυμμένη μπαρ?
 • σμίλη?
 • σμίλη?
 • μεσαίου μεγέθους σφυρί.

Εκτός από τα μηχανικά καθαριστικά, είναι απαραίτητο να διατηρείται έτοιμη η δεξαμενή νερού. Μειώνει τη δύναμη των ξηρών σημείων. Μέσα στο σπίτι, ο τοίχος υγραίνεται με κυλίνδρους, βούρτσες ή σφουγγάρια. Εάν η εργασία πραγματοποιείται στο δρόμο και η ρύπανση είναι πολύ μεγάλη, είναι πρακτικότερο να χρησιμοποιήσετε έναν εύκαμπτο σωλήνα. Θα πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική υγρασία, επειδή το τούβλο καταστρέφεται από την επαφή με το υγρό.

Αλλά επειδή κάθε χειροκίνητο και ηλεκτρικό εργαλείο δημιουργεί σκόνη κατά την εργασία, απορρίπτει τα λειαντικά σωματίδια, πρέπει να φροντίσετε τις συσκευές για την προστασία της υγείας. Είναι δυνατό να εργαστείτε με το παρόμοιο εργαλείο μόνο σε αναπνευστήρα και ειδικά γυαλιά. Σημαντικό: πρέπει να φοράτε γάντια. Τα είδη ένδυσης κατά τον καθαρισμό των τούβλων πρέπει να είναι ανθεκτικά, μη σημαδεμένα. αν γίνει βρώμικο, δεν θα ήταν κρίμα. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ειδικά χημικά, πρέπει να χρησιμοποιείτε τους ίδιους αναπνευστήρες, γυαλιά και γάντια από καουτσούκ.

Για να αφαιρέσετε μηχανικά τη βρωμιά από πυριτικό τούβλο, εφαρμόστε:

 • βούρτσες χάλυβα;
 • Ηλεκτρικά τρυπάνια και εξαρτήματα για αυτά.
 • σμύριδα

Είναι απαραίτητο να βρεθούν σε όλες τις περιπτώσεις υγρά σημεία και επιδρομές σε πυριτικό υλικό. Αυτό θα απλοποιήσει σημαντικά την εργασία.Οι διαλύτες αγοράζονται στην τελική μορφή ή προετοιμάζονται ανεξάρτητα - εξαρτάται από τις ικανότητες υλικού και τις δεξιότητες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το θειικό και το υδροχλωρικό οξύ βοηθούν στον καθαρισμό της επιφάνειας. Σημαντικό: είναι αδύνατο να τα εφαρμόσετε σε καθαρή μορφή και σε συμπυκνωμένα διαλύματα, απαιτείται αραίωση έως 10%.

Ο χημικός καθαρισμός ολοκληρώνεται με το ξέπλυμα της επιφάνειας με τρεχούμενο νερό. Αυτό θα απομακρύνει τις διαβρωτικές ουσίες μαζί με τα αδιάλυτα σωματίδια. Ειδικά παρασκευάσματα εφαρμόζονται σε μολυσμένες περιοχές του τούβλου με βούρτσες, κυλίνδρους ή βούρτσες. Συνιστάται ο συνδυασμός χημικού και μηχανικού καθαρισμού. Τα μπλοκάκια μαλακώνονται με χημικές ουσίες και απομακρύνονται με σπάτουλες και σμίλες (αν οι κηλίδες είναι μεγάλες) ή χαλύβδινες βούρτσες (όταν χρειάζεται να αφαιρεθούν μικρά ίχνη και κουκκίδες, κηλίδες).

Πώς να καθαρίσετε διαφορετικούς τύπους ρύπανσης με τα χέρια σας;

Η επιλογή της μεθόδου καθαρισμού καθορίζεται όχι μόνο από τον τύπο τούβλου (κεραμικό ή πυριτικό) και όχι μόνο από τη σοβαρότητα της μόλυνσης. Είναι επίσης απαραίτητο να δοθεί προσοχή στην περιοχή που καλύπτεται από το μπλοκάρισμα, πόσο γρήγορα θα πρέπει να αφαιρεθεί από αυτό. Ο καθαρισμός από τούβλα έκτακτης ανάγκης γίνεται με ειδικά παρασκευάσματα.Εάν δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε, προτιμώνται πιο φιλικές προς το περιβάλλον μέθοδοι. Ήδη μεταξύ αυτών επιλέγουν την προσέγγιση, εστιάζοντας στο είδος κάλυψης.

Αμέσως μετά την τοποθέτηση οι τοίχοι πρέπει να καθαρίζονται από τσιμέντο. Πρώτα απ 'όλα, η λάσπη μαλακώνεται, διαβρέχεται με νερό. Αυτό θα κάνει την πέτρα πιο εύθραυστη, θα βοηθήσει να τη σχίσει από το υλικό βάσης. Το πότισμα συνεχίζεται μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Εάν εξακολουθεί να απορροφάται, αυτό σημαίνει ότι το περιθώριο ασφαλείας spot δεν έχει εξαντληθεί ακόμη.

Στη συνέχεια, το διάλυμα αφαιρείται μηχανικά. Εάν τα σημεία σκυροδέματος έχουν ένα επίπεδο σχήμα, συνήθως αφαιρούνται με σπάτουλες, σπάτουλες ή βούρτσες με αυξημένη ακαμψία. Αν υπάρχουν πέτρινα κομμάτια στην επιφάνεια, αυτά χάνουν ελαφρά με σπάτουλα. Αυτό που παραμένει θα καθαρίζεται με ένα πινέλο. Αλλά οι μεγάλες εγκλείσεις θα αφαιρέσουν μόνο τη σμίλη και το σφυρί. άλλα εργαλεία είναι ανέφικτα. Κατά τη διάρκεια της εργασίας είναι απαραίτητο να χτυπήσουμε με ακρίβεια και χωρίς υπερβολική προσπάθεια. Απολύτως απαράδεκτες απεργίες σε ορθή γωνία. Η πίεση σε μολυσμένες περιοχές πρέπει να είναι πάνω ή κάτω στον τοίχο. Όταν η επίστρωση αποβλήτων αφαιρείται σε μεγάλο βαθμό, ο τοίχος από τούβλα θα πρέπει να λειανθεί.Αλλά η εργασία δεν τελειώνει εκεί - πρέπει να πλένουμε ακόμα την επιφάνεια, έτσι να απαλλαγούμε από τα μικροσκοπικά σωματίδια.

Εάν ο τοίχος έχει παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, συχνά πρέπει να απαλλαγούμε από το αλάτι. Η προσέγγιση στις επιδρομές μπορεί να ποικίλει σημαντικά ανάλογα με τη φύση τους. Ένα μέρος των λεκέδων αλάτων απλώς πλένονται μακριά, το πότισμα της πρόσοψης ή μεμονωμένα τούβλα με ένα μάνικα. Μερικές φορές δεν χρειάζεται καν να δημιουργήσετε μια ισχυρή πίεση, ακριβώς αρκετή διαβροχή. Αλλά σε άλλες περιπτώσεις, απαιτούνται ισχυρότερα μέσα - ειδικά παρασκευάσματα και σκληρή βούρτσα.

Σημαντικό: Τα αντιδραστήρια που πωλούνται στα καταστήματα μπορούν να ασχοληθούν μόνο με αυστηρά καθορισμένους τύπους ορυκτών αλάτων.

Για να επαναφέρετε την εμφάνιση του παλαιού τούβλου σε φυσιολογικό, θα πρέπει είτε να ενεργήσετε με δοκιμή και λάθος είτε να καθοδηγηθείτε από τις συστάσεις των πωλητών. Πρέπει να περιγράψουν λεπτομερώς τον τύπο των λεκέδων, τα στρώματα (και καλύτερα να δείχνουν φωτογραφίες). Αραίωση οποιουδήποτε φαρμάκου είναι απαράδεκτο να αποκλίνει από τις αναλογίες ύδατος και εργασίας που προδιαγράφονται από την οδηγία. Ο συνιστώμενος χρόνος επεξεργασίας δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

Από τα διαθέσιμα χημικά μέσα για την καταπολέμηση των φραγμών αλάτων, εφαρμόστε ένα διάλυμα υδροχλωρικού οξέος.Μπορούν να διαβραχούν μόνο με καλά ενυδατωμένο υπόστρωμα. Όταν περάσουν 10 λεπτά, ο τοίχος ξεπλένεται με έναν εύκαμπτο σωλήνα. Μόλις η επιφάνεια στεγνώσει στο 100%, πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με υδρόφοβη ουσία. Εάν όλα γίνονται σωστά, τα επόμενα 10 χρόνια δεν θα εμφανιστούν νέα σημεία αλάτων στην επιφάνεια.

Οι τοίχοι από τούβλα στο δρόμο καλύπτονται συχνά με αποξηραμένο πηλό. Αυτός ο τύπος ρύπανσης θεωρείται εύκολος καθαρισμός. Ακόμη και αν ο πηλός καλύπτει ένα σημαντικό μέρος της επιφάνειας, μπορείτε να το ξεφορτωθείτε μόνο με διαβροχή των μολυσμένων χώρων. Μετά από 5-7 λεπτά, μπορείτε να κατεβάσετε τη βρωμιά με ένα ρεύμα από έναν σωλήνα. Τα μεγάλα θραύσματα αργίλου που βρίσκονται σε εύκολα προσβάσιμα σημεία αφαιρούνται με μια βούρτσα και στη συνέχεια η περιοχή προβλημάτων πλένεται. Αλλά ένα τούβλο μπορεί να φράξει όχι μόνο με πηλό - συχνά παίρνει χρώμα διαφόρων ειδών. Με οποιαδήποτε χρώματα κατασκευής, καθώς και με ρητίνη και άσφαλτο, βοηθήστε να αντιμετωπίσετε:

 • κηροζίνη ·
 • λευκό πνεύμα.
 • τερεβινθίνη.

Οι περιοχές προβλημάτων τρίβονται με ένα περιττό πανί που υγραίνεται στο επιλεγμένο φάρμακο. Οι ίδιες τρεις ουσίες θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τους λεκέδες λίπους. Σημαντικό: όταν χρησιμοποιείτε τερεβινένιο και κηροζίνη είναι απαραίτητο να θυμάστε σχετικά με την ευφλεκτότητα τους, και το αλκοόλ είναι επίσης τοξικό.Εκτός από τις λιπαρές ουσίες και τα χρώματα, συχνά οι τοίχοι από τούβλα πρέπει να απομακρύνονται από γύψο. Μία μέθοδος περιλαμβάνει ομοιόμορφη διαβροχή του υλικού με ψεκασμό.

Όταν χρειαστούν 3-5 λεπτά, η διακοσμητική επικάλυψη αφαιρείται εύκολα με σπάτουλα ή σπάτουλα. Αλλά μετά από άφθονο εμποτισμό με νερό, ο σοβάς μπορεί επίσης να χτυπηθεί με ένα ρεύμα νερού από ένα μάνικα. Τα μικρά υπολείμματα και τα μεμονωμένα σημεία καθαρίζουν μια χαλύβδινη βούρτσα Πιο παραγωγικός τρόπος - η χρήση ηλεκτρικού τρυπανιού. Είναι απαραίτητο μόνο να τοποθετηθούν ειδικά ακροσωλήνια λείανσης. Το τούβλο του φούρνου, το τζάκι πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από αιθάλη και αιθάλη. Και στις δύο περιπτώσεις, εφαρμόστε απορρυπαντικό έναντι των λεκέδων λίπους με μια βούρτσα. Προσοχή: εάν ο λεκές είναι ήδη παλαιός, συνιστάται η λήψη συνθέσεων με οργανικούς διαλύτες. Είναι πολύ πιο δραστήριοι από τα συνηθισμένα προϊόντα καθαρισμού. Επειδή ο χρόνος και η προσπάθεια δαπανώνται λιγότερο.

Χρήσιμες συμβουλές

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε ρύπανση μπορεί να εμφανιστεί στον τοίχο από τούβλα, μετά τον καθαρισμό είναι επιθυμητό να πλυθεί και να στεγνώσει. Ακολούθως, χρησιμοποιούνται για την βελτίωση των χαρακτηριστικών σχεδιασμού τα απωθητικά νερού.Χρησιμοποιήστε μια καλέμι για να απομακρύνετε τη βρωμιά στην τελευταία στροφή. Δεν πρόκειται να αφαιρέσει τσιμέντο (σκυρόδεμα) και μπορεί γρήγορα να γίνει θαμπό. Σε αντίθεση με τις συστάσεις των μεμονωμένων "επαγγελματιών", είναι αδύνατο να αποκόψετε το τσιμέντο από τα τούβλα με τα νύχια - σίγουρα θα αφήσουν ίχνη που θα χαλάσουν την εμφάνιση.

Πώς να καθαρίσετε το τούβλο με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο