Πόσα τούβλα χρειάζονται;

Στον σύγχρονο κόσμο είναι αδύνατο να γίνει χωρίς τούβλα. Είναι απαραίτητα για την κατασκευή διαφόρων κτιρίων, κατασκευών, σπιτιών, βιομηχανικών χώρων, δομών για συγκεκριμένους σκοπούς (φούρνοι για διάφορους σκοπούς, στεγνωτήρια). Από μόνη της, το τούβλο δεν θα κρατήσει. Για τους σκοπούς της "δέσμευσης" μεταξύ των μπλοκ, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι λύσεων. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τα μείγματα τοιχοποιίας, τη λειτουργική τους σημασία, τη διαδικασία υπολογισμού της ποσότητας και της μάζας τους.

Είδη κονιαμάτων τοιχοποιίας

Το κονίαμα για την τοποθέτηση τούβλων, ανάλογα με τα εξαρτήματα και τους σκοπούς του, υποδιαιρείται σε τσιμέντο-άμμο, ασβεστόλιθο. Υπάρχουν μικτά μείγματα, συνθέσεις με πλαστικοποιητή.

Το μίγμα τσιμέντου-άμμου είναι η πιο κοινή σύνθεση για την κατασκευή δομών από τούβλα. Το κονίαμα κατασκευάζεται από τσιμέντο, άμμο και νερό σε διάφορες αναλογίες, οι οποίες εξαρτώνται από το σκοπό και τη θέση του πλίνθου.

Μείγμα ασβεστόλιθου - λιγότερο ακριβό. Σήμερα χρησιμοποιείται σπάνια. Αποτελείται από άμμο, καμένο ασβέστη και νερό. Χρησιμοποιείται μόνο για εσωτερικές εργασίες, σε χώρους με ελάχιστη υγρασία, καθώς η σύνθεση είναι ασταθής στις επιδράσεις υγρών.

Τα μικτά μείγματα αποτελούνται από τα συστατικά των δύο προηγουμένως συζητηθέντων διαλυμάτων. Η σύνθεση αυτή χρησιμοποιείται σε «ειδικές» τοιχοποιίες, όπου είναι απαραίτητη η ποιότητα των τσιμεντοειδών και ασβεστολιθικών μιγμάτων.

Ο πλαστικοποιητής είναι ένα ειδικό πολυμερές υλικό που προστίθεται στη σύνθεση για να είναι πλαστικό, εξ ου και το όνομα. Ένα τέτοιο μείγμα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να διασυνδέονται άνισες επιφάνειες, να γεμίζονται άχρηστα κενά.

Πόσα τούβλα χρειάζονται;

Ανάλογα με τον τύπο της τοιχοποιίας, τους δείκτες ποιότητας του τούβλου, τον τύπο του ίδιου του κονιάματος, η κατανάλωση του μίγματος υπολογίζεται για 1 m3 τοιχοποιίας.Οι μονάδες μέτρησης της λύσης είναι κυβικά μέτρα, σε κοινά "κύβους".

Αμέσως μόλις αποφασίσουμε για τις παραπάνω παραμέτρους, επιλέγουμε τον τύπο της σύνθεσης.

Η σύνθεση τσιμέντου-άμμου παρασκευάζεται από ένα μείγμα ενός μέρους τσιμέντου και από 3 έως 5 μέρη άμμου. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να υπολογίσετε την κατανάλωση τσιμέντου ανά 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο. Ο υπολογισμός εξαρτάται επίσης από το εμπορικό σήμα του τσιμέντου, το οποίο μπορεί να είναι από το M200 έως το M500.

Μετά τον προσδιορισμό του τύπου του κονιάματος, είναι σημαντικό να μάθετε την κατανάλωση του μίγματος, η οποία εξαρτάται από το πάχος των ραφών, τοίχους (τοιχοποιία μπορεί να είναι 0,5 τούβλα, 1, 2 τούβλα).

Μεταξύ των ειδικών υπάρχουν κάποιες κοινές μορφές κατά τον υπολογισμό της λύσης.

Έτσι, για την τοιχοποιία ενός συμβατικού συγκροτήματος διαστάσεων 250x120x65 mm ενός τοίχου σε μισό τούβλο ανά 1 m3, αφήνει 0,189 m3 του μείγματος. Για έναν τοίχο ενός τούβλου, είναι απαραίτητο να έχουμε 0.221 m3 κονιάματος. Υπάρχουν ορισμένοι πίνακες με τους οποίους μπορείτε να κάνετε υπολογισμούς.

Παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση διαλύματος

Υπάρχουν χαρακτηριστικά που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό του μείγματος που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση.

Τα κυριότερα είναι:

 • πάχος τοιχώματος.
 • τοιχοποιία ·
 • το πορώδες του υλικού τούβλο, την ικανότητά του να απορροφά την υγρασία,
 • τύπος μπλοκ τούβλο, η παρουσία των κενών σε αυτό?
 • την ποιότητα της παρασκευής του διαλύματος ·
 • υγρασία, θερμοκρασία περιβάλλοντος. ώρα του έτους.

Κατά κανόνα, οι παραπάνω παράγοντες επηρεάζουν την κατανάλωση διαλύματος προς τα πάνω, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε. Για παράδειγμα: η δεξιοτεχνία ενός τοιχοποιού μπορεί να επηρεάσει τόσο την αύξηση της ποσότητας κονιάματος που χρησιμοποιείται (δεν είναι επαρκώς εξειδικευμένη) όσο και μια μείωση (συνεργείο). Ταυτόχρονα, η αύξηση του πάχους των τοιχωμάτων συνεπάγεται απαραίτητα αύξηση του μείγματος και αντίστροφα.

Η κατανάλωση του μείγματος επηρεάζεται από τα χρησιμοποιούμενα συστατικά, τη διάρκεια ζωής του τσιμέντου, την ποιότητα της παρασκευής του διαλύματος. Εάν, όταν αναμειχθούν στην άμμο, θα υπάρξουν ξένες εγκλείσεις (πέτρες, πηλός, ρίζες δέντρων), και στη συνέχεια, όταν τοποθετούν τούβλα αυτά τα αντικείμενα θα παρεμβαίνουν. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των ραφών μεταξύ των μπλοκ, στην απόρριψη μέρους της λύσης.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι μετά από τους υπολογισμούς που χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση κονιάματα τούβλου, είναι επιτακτική η αύξηση των αποτελεσμάτων που επιτυγχάνονται κατά 5-10%. Αυτό είναι απαραίτητο για διάφορες απρόβλεπτες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Διαρκούν περισσότερες από μία μέρες, συχνά τεντωμένες για μήνες.Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, οι καιρικές συνθήκες, η ποιότητα του τούβλου, ο τύπος, η μάρκα του τσιμέντου και η υγρασία της άμμου συχνά αλλάζουν.

  Οι εργασίες κατασκευής, τοποθέτηση τούβλων, καθώς και λύσεις που χρησιμοποιούνται στην εργασία, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Το αποτέλεσμα της εργασίας, η αντοχή των τοίχων, η αντοχή τους και η ασφάλεια των ανθρώπων που θα χρησιμοποιούν κτίρια, κατασκευές και κατοικίες εξαρτώνται από αυτό Είναι πολύ σημαντικό κατά τον υπολογισμό της ποσότητας κονιάματος για τοποθέτηση τούβλων για να λάβετε συμβουλές από έναν οικοδόμο. Θα προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια στη μείωση των υλικών απωλειών στην παραγωγή ορισμένων έργων.

  Πώς να προετοιμάσετε μια λύση για την τοποθέτηση τούβλων, δείτε το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο