Οπλισμένο τούβλο: χαρακτηριστικά, ποικιλίες και χρήσεις

Η αισθητική εμφάνιση των προσόψεων των σπιτιών και των φράχτων που γίνονται με τη βοήθεια των τεμαχισμένων τούβλων είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Αυτό το υλικό που βλέπει φαίνεται υπέροχο στους κατοικημένους εσωτερικούς χώρους, διαχωρίζοντας ένα τμήμα του τοίχου ή διακοσμώντας ένα τζάκι, αψίδα, κολώνες. Μιμείται την υφή της φυσικής πέτρας: ψαμμίτη, ασβεστόλιθο, γρανίτη. Οποιοδήποτε αντικείμενο κατασκευής γεμάτο σκισμένο τούβλο αποκτά την εκφραστική εμφάνιση και το πνεύμα του ρομαντισμού.

Τι είναι;

Το μπροστινό τούβλο ονομάζεται άθραυστο, επειδή μια από τις πλευρές του σκοπίμως καταστρέφεται, δίδοντας την εμφάνιση φυσικού υλικού. Μια ευρεία ποικιλία δομών, σχημάτων, μεγεθών και αποχρώσεων βοηθά να είναι σε ζήτηση για διάφορα καθήκοντα.

Η ιδιαιτερότητα του σχισμένου τούβλου είναι ένα μεγάλο βάρος και πυκνότητα (150-250 kg ανά τετραγωνικό μέτρο). Ένα κτίριο με τέτοια επένδυση απαιτεί μια στέρεη θεμελίωση, και αν πρέπει να ανακατασκευαστεί η παλιά δομή, πρέπει πρώτα να ενισχυθεί η ίδρυσή της. Για να διευκολυνθεί το έργο, οι κατασκευαστές εφευρέθηκαν ένα κοίλο τούβλο, το οποίο κατά βάρος είναι πολύ ελαφρύτερο από το πλήρες σώμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό σχεδιασμό.

Μερικές φορές κοίλα μοντέλα γίνονται με τη μορφή ενός διαχωριστή, μεγαλύτερα μεγέθη - 39x19 cm, που σας επιτρέπει να κάνετε φράχτες και στήλες πολύ πιο γρήγορα.

Βιομηχανία

Για την παραγωγή σχισμένων τούβλων δεν εφαρμόζεται πηλός και άμμος, όπως συμβαίνει στις παραδοσιακές περιπτώσεις. Οι πρώτες ύλες είναι ο ασβεστόλιθος, ο βράχος των βράχων, η τούβλα και η γυάλινη μάχη, το μάρμαρο, τα τσιπς από γρανίτη, οι προβολές σκωρίας υψικαμίνων και η διογκωμένη άργιλος. Το πληρωτικό αναμιγνύεται με νερό (όχι περισσότερο από 10%), τσιμέντο, τροποποιητές και βαφές.

Το τετράγωνο τούβλο δεν γίνεται με τη μέθοδο της καύσης, αλλά με την ισχυρότερη πίεση με τη μέγιστη μείωση της περιεκτικότητας σε υγρασία της πρώτης ύλης. Στη συνέχεια, το προϊόν περνά μακρά ξήρανση. Το αποτέλεσμα είναι τα τούβλα που είναι κοντά στην φυσική πέτρα σε δύναμη.

Το προϊόν μεταφέρεται στον συνηθισμένο τύπο με "σπασμένα" με δύο τρόπους: απλό και πολύπλοκο.

 • Μια απλή μέθοδος διασπά μια πέτρα με μια μηχανή παρόμοια με μια κιθάρα. Κάθε τούβλο καταστρέφεται με διάφορους τρόπους, χάρη στις οποίες η τελική τοιχοποιία φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσική.
 • Η δεύτερη μέθοδος περιλαμβάνει μηχανική διάσπαση σε πολύπλοκο εξοπλισμό. Ως αποτέλεσμα, κάθε τούβλο έχει την ίδια "ραγισμένη" επιφάνεια. Τα ακροφύσια σας επιτρέπουν να αλλάξετε τη δομική βάση που μιμείται την ποικιλία της φυσικής πέτρας.

Είδη

Το σκισμένο τούβλο ταξινομείται όχι μόνο από την εμφάνιση, αλλά διαιρείται με τη δομή, το σχήμα, το χρώμα, τη θέση της κοπής. Για την κατασκευή προϊόντων που χρησιμοποιούν χειροκίνητη και μηχανική χύτευση. Η χρήση τροποποιητών και πλαστικοποιητών καθιστά δυνατή την απόκτηση πρόσθετων ιδιοτήτων, όπως η αντίσταση σε πολλούς κλιματολογικούς παράγοντες ή επιθετικό περιβάλλον.

Δομή

Το υλικό κάλυψης είναι κοφτερό και κοίλο, έχει διαφορετικό βάρος και πεδίο εφαρμογής.

 • Το πρώτο βλέμμα είναι πιο ανθεκτικό και βαρύ. Χρησιμοποιείται όταν υποτίθεται ένα υψηλό φορτίο φόρτωσης: για την αντιμετώπιση του υπογείου και του υπογείου, για έναν συμπαγή σκυρόδεμα, για τοποθέτηση τζακιού.
 • Το κοίλο τούβλο είναι κατώτερο σε ισχύαλλά είναι ελαφρύτερο, έχει καλές ιδιότητες θερμικής μόνωσης. Για την αντιμετώπιση της επιφάνειας με παρόμοιο υλικό δεν υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης των τοίχων ή του θεμελίου. Εφαρμόστε κοίλο τούβλο για εσωτερική διακόσμηση, εξωτερική διακόσμηση κτιρίων, περιφράξεις που δεν υπόκεινται σε ιδιαίτερο στρες.

Μορφή

Το κανονικό ορθογώνιο σχήμα χρησιμοποιείται για την επένδυση επίπεδων επιφανειών. Υπάρχουν όμως και κολώνες, καμάρες, σκάλες, παραπέτες, γείσα, πόρτες όπου πρέπει να γωνιώσουν πέτρινες, σφηνοειδείς, στριμμένες ή με λείες άκρες. Όλη αυτή η ποικιλομορφία καθιστά δυνατή τη μεγιστοποίηση της χρήσης του τεμαχισμένου τούβλου στις εργασίες που βλέπουν.

Κορνίζα με υφή

Οι περικοπές των τούβλων που έχουν φτιαχτεί από το τούβλο έχουν αποδειχθεί καλά στην αντιμετώπιση των ανοιγμάτων και των γωνιών των κτιρίων. Οι κεκλιμένες άκρες κουταλιού χρησιμοποιούνται για βασικό σχεδιασμό. Γωνιακές τομές (45 μοίρες) είναι ταυτόχρονα και στις δύο παρακείμενες πλευρές, ένα τέτοιο προϊόν χρησιμοποιείται για την επένδυση στηλών, παραθύρων, θυρών.

Χρώμα

Το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο στη μίμηση φυσικού υλικού. Με τη βοήθειά του, μαντεύεται αμέσως τι συνιστά συμβατική πέτρα - ψαμμίτη, ασβεστόλιθο ή γρανίτη.Η προστιθέμενη χρωστική δεν χρωματίζει μόνο το προϊόν με τους συνήθεις καφέ, γκρι, τούβλα, λευκούς ή κίτρινους τόνους, αλλά μπορεί να το κάνει εντελώς απροσδόκητο - μωβ, χακί ή φρέσκο ​​πράσινο.

Οι ομαλές πέτρινες επιφάνειες μπορούν να είναι ματ ή γυαλιστερό. Καλόμορφο γυαλί τούβλα.

Θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά

Το τετράγωνο τούβλο χρησιμοποιείται ευρέως στον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό αντικειμένων κατασκευής. Συχνά προτιμάται για άλλα υλικά που αντιμετωπίζουν, επειδή δεν έχει σχεδόν καμία ατέλεια, αλλά διαθέτει έναν εντυπωσιακό κατάλογο θετικών ιδιοτήτων:

 • έχει μια όμορφη εμφάνιση.
 • χάρη στην ενισχυμένη πίεση, αποκτά ιδιότητες εξαιρετικής ευκρίνειας, ιδιαίτερα όσον αφορά μια πέτρα γεμάτη από φυσική πέτρα.
 • ανθεκτικό?
 • το τούβλο είναι ανθεκτικό στις αλλαγές της θερμοκρασίας, καύση στον ήλιο, μηχανική καταπόνηση?
 • είναι φιλικό προς το περιβάλλον.
 • δεν διέρχεται υγρασία.
 • πυρίμαχα ·
 • δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.
 • εύκολο να διατεθεί?
 • κοίλες μορφές βοηθούν να διατηρηθεί το κτίριο ζεστό.
 • απομίμηση της φυσικής πέτρας κερδίζει σε τιμή από το πρωτότυπο?
 • μια μεγάλη ποικιλία τύπων διευκολύνει το έργο των σχεδιαστών.

Το μειονέκτημα μιας σχισμένης πέτρας είναι η αδιάβροχη ατμόσφαιρα, μια ιδιότητα που εμποδίζει τους τοίχους να περνούν τον αέρα. Βοήθεια για την επίλυση του προβλήματος αριστερά κενά μεταξύ των τούβλων. Μερικές φορές προτιμούν ελαφρό υλικό που βλέπει, για παράδειγμα, κεραμικό πλακίδιο.

Πεδίο εφαρμογής

Το τετράγωνο τούβλο χρησιμοποιείται τόσο για την εξωτερική όσο και για την εσωτερική επένδυση. Έχοντας μεγάλη ποικιλία ειδών, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς όπου και αν βρίσκει την εφαρμογή της. Ας προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε την ήδη καταρτισμένη ιδέα της πλήρους χρήσης της:

 • πιο συχνά, χρησιμοποιείται ένα κουρτίσανο τούβλο στην επένδυση προσόψεων για να δώσει στο κτίριο μια όμορφη, εκφραστική εμφάνιση.
 • οι τοίχοι των σπιτιών δεν χρειάζεται να είναι πλήρως εγκατεστημένοι με πέτρα, μπορούν να διακοσμηθούν μερικώς, δημιουργώντας ένα κομψό πλαίσιο του υπογείου ή του θεμελίου.
 • η βιομηχανία παράγει ορισμένους τύπους τούβλων για το σχεδιασμό πυλώνων, βεράντων, τόξων.
 • Τα ανοίγματα πόρτας και παραθύρων διακοσμημένα με σχισμένη πέτρα φαίνονται άψογα.
 • τούβλα χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό του τοπίου για τη διακόσμηση πάγκους, παρτέρια, βελανιδιές, αυλές, χώρους μπάρμπεκιου?
 • χρησιμοποιείται συχνά στο σχεδιασμό περιφράξεων, δίνοντάς τους μια ακριβή, εμφανή εμφάνιση.
 • εσωτερικά, ένας τοίχος ή ένα κομμάτι του είναι διακοσμημένο, τζάκια, στήλες που έχουν κατασκευαστεί, οι εσωτερικοί τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από συμπαγή τούβλα.

Αντιμετωπίζοντας έργα

Η διαδικασία της διακόσμησης των επιφανειών με ένα τετράγωνο τούβλο είναι αρκετά απλή και αποτελείται από δύο στάδια.

 • Προετοιμασία Πρώτα απ 'όλα, υπολογίζεται η ικανότητα του τοίχου να αντέξει ένα βαρύ φορτίο επένδυσης. Εάν είναι απαραίτητο, ενισχύστε τη βάση ή το ίδιο το τείχος. Στη συνέχεια δημιουργείται μια επίπεδη επιφάνεια για την επακόλουθη εργασία με το υλικό: τα κενά γεμίζονται, το αεροπλάνο είναι λειασμένο. Ο τελειωμένος τοίχος θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αντιμυκητιασικό παράγοντα.
 • Απευθείας βλέποντας. Η συγκολλητική σύνθεση εφαρμόζεται στην πρώτη επιφάνεια. Θα πρέπει να θυμόμαστε για το εντυπωσιακό βάρος της επένδυσης και να μην λύπη για το κονίαμα, αλλά την ίδια στιγμή δεν πρέπει να αφήσει τις ραφές, λερώνοντας διακοσμητικά στοιχεία. Στη συνέχεια, όλα είναι απλά: ένα τούβλο εφαρμόζεται, ελαφρά χτυπημένο με ένα ξύλινο σφυρί, και τα υπολείμματα της κόλλας αμέσως αφαιρούνται.

Η διαδικασία αντιμετώπισης ενός σχισμένου τούβλου είναι πολύ απλή και η ευχάριστη εμφάνιση της πρόσοψης θα ευχαριστηθεί για πολλά χρόνια.

Πώς οι μάστορες κάνουν μια σκισμένη εμφάνιση τούβλου στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο