Saman: χαρακτηριστικό, παραγωγή και πεδίο εφαρμογής

 Saman: χαρακτηριστικό, παραγωγή και πεδίο εφαρμογής

Η ανθεκτικότητα του κτιρίου εξαρτάται από όλα τα χρησιμοποιούμενα οικοδομικά υλικά, χωρίς εξαίρεση, αλλά το υλικό τοίχου θα πρέπει να επιλεγεί πολύ προσεκτικά, διότι ακόμη και με μια ιδανική τοποθεσία για κατασκευή, η κακή επιλογή αυτού του εξαρτήματος θα κάνει την αποσύνθεση του κτιρίου αρκετά γρήγορα. Το υλικό για την κατασκευή τοίχων μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το κόστος του συνόλου του έργου, επιπλέον, μπορεί να εξαρτηθεί από ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά - για παράδειγμα, η θερμική αγωγιμότητα του κτιρίου. Αν μιλάμε για αποδεδειγμένα κλασικά, τότε ίσως δεν υπάρχει πιο πρακτικό υλικό από το πικάντικο.

Χαρακτηριστικό

Η Σαμάνα είναι τούβλο από πηλό και άχυρο με την προσθήκη νερού, αλλά δεν υπάρχουν ακριβείς αναλογίες, καθώς και πλήρες σύνολο συστατικών - η σύνθεση μιας τεχνητής πέτρας μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται από αυτήν.

Το κύριο συστατικό οποιασδήποτε κόλλας ήταν και είναι άργιλος, προτιμάται η ποικιλία με μέση περιεκτικότητα σε λιπαρά. Το ιξώδες της μάζας μπορεί να είναι διαφορετικό, επομένως, εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε μια ορισμένη ποσότητα νερού για να ζυμώσετε τη σύνθεση ήταν ευκολότερη. Παραδοσιακά, χρησιμοποιήθηκε ένα υλικό πλήρωσης, το οποίο αύξησε την αντοχή του αποξηραμένου πηλού, το στερεώνει και βελτίωσε κάπως τη θερμική αγωγιμότητα. Ιστορικά, τα ινώδη φυτά και ακόμη και η κοπριά χρησιμοποιήθηκαν ως τέτοια συστατικά, αλλά σήμερα, ως τέτοια, χρησιμοποιούν συχνά ψιλοκομμένο άχυρο ή χνούδι.

Φυσικά, τα παραπάνω συστατικά ήταν όλα περιορισμένα στις παλιές μέρες, και σήμερα, σε μια εποχή αναπτυγμένων τεχνολογιών, Η σύνθεση του φοίνικα μπορεί να περιέχει διάφορα πρόσθετα που βελτιώνουν σημαντικά ορισμένες ιδιότητες ενός τέτοιου τούβλου:

 • θρυμματισμένη πέτρα, άμμος ή διογκωμένη άργιλο στο μισό με πηλό επιτρέπουν την ξήρανση των δομικών υλικών για την αποφυγή ισχυρής συρρίκνωσης, διατηρώντας τις δεδομένες διαστάσεις και σχήμα.
 • η καζεΐνη και η κόκαλα οστών, καθώς και η αρχαϊκή ιλύς ή το σύγχρονο υάλινο γυαλί, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί του ύδατος για να δώσουν τυχόν επιθυμητά σχήματα χωρίς ακαθαρσίες.
 • άσβεστος και τσιμέντο είναι γνωστά για την ικανότητά τους να απελευθερώνουν γρήγορα υγρασία στο περιβάλλον, επειδή προστίθενται στη συνταγή έτσι ώστε τα τούβλα να είναι πιο πιθανό να στεγνώσουν και να είναι ανθεκτικά στην υγρασία.
 • η ινώδης κυτταρίνη, το ψιλοκομμένο άχυρο, τα τσιπς ξύλου ή η ίδια κοπριά επιτρέπουν στο σαμάν να είναι επίσης σχετικά ελαστικό, πράγμα που αυξάνει την αντίσταση του υλικού σε ακραίες θερμοκρασίες και συμπίεση ή τέντωμα.

Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις, προσθέστε πιο πολύπλοκα πρόσθετα συνθετικής προέλευσης - ιδιαίτερα, για να αυξήσετε την προστασία του δομικού υλικού από τις επιπτώσεις των ζωντανών οργανισμών. Ωστόσο, ακόμη και στην κλασσική μορφή, η κόλλα έφερε τεράστια επιτυχία σε πολλές χιλιάδες χρόνια.

Η ακριβής ημερομηνία ανακάλυψης του κόλπου είναι άγνωστη, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι χτίστηκαν σπίτια πριν από έξι χιλιάδες χρόνια. Εκείνη την εποχή, ήταν σχεδόν η μόνη διέξοδος για τους κατοίκους των στέππων και των ερημικών ζωνών, όπου ακόμη πιο παραδοσιακό ξύλο ή φυσική πέτρα δεν συναντούσε σχεδόν ποτέ.Όπως συμβαίνει σε οποιαδήποτε εποχή και σε κάθε κράτος, η οικοδόμηση ενός σπιτιού ήταν επίσης δαπανηρή, επειδή ο φτωχός πληθυσμός δεν είχε άλλη επιλογή από το να σκεφτεί έναν τρόπο κατασκευής αυτού που ήταν κάτω από τα πόδια του και δεν ήταν ιδιαίτερα απαραίτητο. Η αρχαία Αίγυπτος θεωρείται ο τόπος γέννησης του πρώτου κόλπου και από εκεί έχει εξαπλωθεί σε πολλές περιοχές με τις περιγραφόμενες κλιματικές συνθήκες.

Το μοντέρνο τούβλο μπορεί να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, τα οποία εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα συστατικά στοιχεία και τις αναλογίες τους, αλλά κατά μέσο όρο, θα πρέπει να πάρετε κάτι σαν αυτό:

 • πυκνότητα συγκρίσιμη με συμβατικό τούβλο - σε επίπεδο 1500-1900 kg ανά κυβικό μέτρο.
 • η θερμική αγωγιμότητα εξαρτάται, καταρχάς, από την ποσότητα του χρησιμοποιούμενου αχύρου (το περισσότερο από αυτό, τόσο καλύτερα οι τοίχοι διατηρούν τη θερμότητα), αλλά συνολικά, σύμφωνα με αυτόν τον δείκτη, διπλάσιο από ένα απλό τούβλο είναι 0,1-0,4 W / (m * χαλάζι).
 • όσον αφορά την αντοχή στη συμπίεση, τα μπλοκ τύπου adobe μοιάζουν πολύ με ένα σύγχρονο μπλοκ από σκυρόδεμα αφρού - και στις δύο περιπτώσεις ο δείκτης αυτός κυμαίνεται από 10-50 kg ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Πλεονεκτήματα και αδυναμίες

Από τη μία πλευρά, η κόλλα είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια.αλλά όχι μόνο δεν έχασε τη συνάφεια, αλλά και την απέκτησε στις περιοχές εκείνες στις οποίες το ξύλο ήταν προηγουμένως βασισμένο ως οικοδομικό υλικό. Από την άλλη πλευρά, παρά τις βελτιώσεις στη σύνθεση και τα χαρακτηριστικά, ένα τέτοιο μπλοκ όχι μόνο δεν θεωρείται ηγέτης στην αγορά δομικών υλικών, αλλά μπορεί επίσης να απορριφθεί συνειδητά ως επιλογή υπέρ αυτής ή εναλλακτικής λύσης. Όλα αυτά δείχνουν ότι το Adobe διαθέτει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από την αγορά του υλικού κατασκευής.

Θετικές ιδιότητες.

 • Ο Saman ήταν πάντα στην κατηγορία των φθηνότερων δομικών υλικών και σήμερα, ακόμα και με διάφορα πρόσθετα, παραμένει ίσως το πιο προσιτό. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις, ο ιδιοκτήτης μπορεί να το κάνει μόνο του - αυτό δεν απαιτεί τόσο πολλά χρήματα όσο απλή γνώση και φιλοδοξία.
 • Σύμφωνα με τα κύρια χαρακτηριστικά, το Adobe θα ικανοποιήσει τους περισσότερους δυνητικούς ιδιοκτήτες του κτιρίου, επειδή δεν διατηρεί μόνο τη θερμότητα αλλά διαθέτει εξαιρετικές ηχομονωτικές ιδιότητες. Επιπλέον, τα τοιχώματα της κόλλας απορροφούν επίσης την περίσσεια υγρασίας, συμμετέχοντας στην εξομάλυνση της ατμόσφαιρας στο σπίτι.
 • Η κλασσική κόλλα είναι εντελώς ακίνδυνη - είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικό προϊόν. Ταυτόχρονα, είναι, προβλέψιμα, απολύτως δεν καίγεται στη φωτιά.

Μειονεκτήματα.

 • Ένα τοίχωμα σκουπιδιών απαιτεί προσεκτικό σοβάτισμα για να το προστατεύσει από την υγρασία. Από μόνη της, ένα τέτοιο τούβλο έχει μια τεράστια υγροσκοπικότητα, και αυτό τουλάχιστον αυξάνει σημαντικά το βάρος της δομής και μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση της.
 • Το Adobe μπλοκάρει αρκετά γρήγορα όπου ήταν εφευρέθηκε - σε καυτές χώρες, αλλά στις συνθήκες μας πρέπει να περιμένουμε πολύ καιρό μέχρι το τούβλο να είναι εντελώς στεγνό και ισχυρό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα δομικά υλικά θα πρέπει να προστατεύονται προσεκτικά από την υγρασία, και πράγματι απαιτεί ειδική αποθήκευση μέχρι να καλύψει με ένα προστατευτικό φινίρισμα. Μια τέτοια απαίτηση οδηγεί στο γεγονός ότι τα κτίρια από την ακμή δεν μπορούν πάντοτε να χτιστούν και το χειμώνα το έργο αυτό φαίνεται εξωπραγματικό.
 • Η κλασσική νάρκη, που είναι απόλυτα φυσική, δεν φέρει κανένα κίνδυνο όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τα οικιακά παράσιτα - από τα έντομα μέχρι τα τρωκτικά. Επιπλέον, κηλίδες λαχανικών μπορούν επίσης να προσελκύσουν τέτοιους ανεπιθύμητους επισκέπτες και τα κενά που απομένουν από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στέγαση.Στις σύγχρονες συνθήκες, για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων, χρησιμοποιούνται ειδικά χημικά πρόσθετα ή κατάλληλα φινιρίσματα, αλλά τότε χάνονται τα υλικά πλεονεκτήματα όπως η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η μερική φθηνότητα.
 • Η Adobe απαιτεί κάποιο χρόνο για να υπάρξει επαρκής συρρίκνωση και να αποκτήσει δύναμη ο τοίχος. Για το λόγο αυτό, ο χρόνος ανέγερσης κτιρίων από τη σαμάνα υπερβαίνει πάντοτε το ίδιο χρονικό πλαίσιο για την οικοδόμηση ενός κτιρίου από τούβλα.

Είδη

Τα συστατικά που περιλαμβάνονται παραδοσιακά σε μπλοκ τύπου Adobe μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικές αναλογίες και υπόκεινται σε διαφορετικές τεχνολογίες τοιχοποιίας. Για το λόγο αυτό, είναι συνηθισμένο να διαιρέσετε την κόλλα σε δύο κύριες ποικιλίες - το λεγόμενο ελαφρύ και βαρύ.

Αν και η κόλλα θεωρείται από τους περισσότερους ανθρώπους ως τούβλο ή μπλοκ κάθε άλλης μορφής, μια ελαφριά ποικιλία πολύ σπάνια έχει αυτή την εμφάνιση. Το γεγονός είναι ότι για την κατασκευή ελαφριάς ράβδου χρησιμοποιείται μια πολύ μικρή ποσότητα αργίλου - συνήθως το μερίδιό της δεν υπερβαίνει το 10%, ενώ ο κύριος ρόλος διαδραματίζει το πληρωτικό. Η προκύπτουσα μάζα έχει σημαντική ρευστότητα και χαμηλή ολκιμότητα, επομένως απαιτεί μια πιο στερεή βάση ενός άλλου υλικού.Συνήθως ελαφρύ σμάλτο ή είναι ένα είδος επικάλυψης για την πλάκα, η οποία είναι τοποθετημένη δίπλα στον τοίχο του πλαισίου, ή πληρωτικό μεταξύ δύο τέτοιων τοίχων ταυτόχρονα.

Αποδεικνύεται ότι είναι αδύνατο να οικοδομήσουμε ένα σπίτι εξ ολοκλήρου από το φωτεινό ακανθώδες - θα συμπληρώσει σίγουρα ένα άλλο δομικό υλικό, αλλά σε αυτό μπορείτε επίσης να βρείτε τα πλεονεκτήματα. Έτσι, το κτίριο διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα των ομολόγων του (εξαιρουμένων, ίσως, φθηνότητας), αλλά χτίζεται πολύ πιο γρήγορα και κάπως πιο εύκολο. Τα μειονεκτήματα αυτής της λύσης είναι ότι το υλικό για το πλαίσιο μπορεί να κοστίσει πολύ περισσότερο από όμοια σε όγκους μπλοκ adobe και το ξύλο χρησιμοποιείται συχνά ως καρφίτσα με όλα τα μειονεκτήματά του με τη μορφή τιμής, ευφλεκτότητας, έκθεσης σε υγρασία και παράσιτα.

Το γεγονός ότι για τους περισσότερους ανθρώπους είναι τα "συνηθισμένα" μπλοκ "adobe" είναι η λεγόμενη βαριά κόλλα. Η σύνθεση ενός τέτοιου τούβλου έχει ήδη εξεταστεί παραπάνω και τα πλεονεκτήματα της χρήσης του είναι προφανή - το κτίριο είναι πολύ ισχυρότερο και πιο αξιόπιστο και μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση σχεδόν αμέσως μετά την τοποθέτηση του τοίχου, επειδή η Adobe απαιτεί κυριολεκτικά να προστατεύεται από την ατμόσφαιρα .Ένα τεράστιο μειονέκτημα αυτού του είδους υλικού είναι η ευαισθησία του στις βλαπτικές επιπτώσεις του νερού - είναι αυτή που είναι ο κύριος εχθρός των κτιρίων. Παρόλο που χρησιμοποιείται νερό για την παραγωγή πέλματος, είναι πάντα απαραίτητο να διατηρείται το τελικό υλικό από την υγρασία, ξεκινώντας από το στάδιο ξήρανσης και τελειώνοντας με την κατασκευή, τελειώνοντας και ζώντας στο τελειωμένο σπίτι.

Τεχνολογία κατασκευής

Είναι δυνατόν να εξοικονομήσετε πολλά για την κατασκευή ενός σπιτιού από σπίτια, δεδομένου ότι μπορείτε να κάνετε ένα τέτοιο τούβλο με τα χέρια σας στο σπίτι από αυτό που είναι κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια σας. Το κύριο απαραίτητο συστατικό είναι ο μεσαίου λίπους πηλός. Μια τέτοια μάζα είναι αρκετά καλουπωμένη και δεν επιτρέπει το νερό να περάσει, γι 'αυτό συνήθως αναζητούν κοντά σε λίμνες ή σε υγρότοπους. Ένα στρώμα από το απαραίτητο υλικό μπορεί να μην βρίσκεται πάνω στην επιφάνεια, αλλά μάλλον κοντά σε αυτό - αυτό υποδεικνύεται από το υψηλό επίπεδο του νερού στα φυτά που αγαπούν την υγρασία ή την υγρασία (μέντα, σκωρία) αυξάνοντας χωρίς πότισμα μακριά από το νερό.

Εάν ο πηλός είναι πολύ λιπαρός, μπορεί να βελτιωθεί ελαφρώς με τη βοήθεια άμμου - κατά μέσο όρο, θα πρέπει να προστεθεί σε αναλογίες 1: 7. Είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείται άμμος από ποτάμι λόγω της πιθανής παρουσίας λάσπης σε αυτό, αλλά μεγάλες ορεινές ποικιλίες.

Λόγω των απαιτήσεων για το κλίμα, είναι απαραίτητο να ασχοληθούμε με τη συγκομιδή της κοιλάδας κατά τη διάρκεια της ζεστής εποχής.Ωστόσο, ο πηλός συλλέγεται συνήθως πολύ νωρίτερα - από το προηγούμενο φθινόπωρο. Οι πρώτες ύλες απορρίπτονται από μια μεγάλη ολίσθηση (αλλά όχι μεγαλύτερη από ένα μέτρο ύψος) και καλύπτονται με ένα παχύ στρώμα άχυρου πάχους περίπου 10 εκατοστών. Με αυτή τη μορφή, ο πηλός γίνεται υγρός το φθινόπωρο και το χειμώνα κάτω από τις βροχές και παγώνει, καθιστώντας το πλαστικό. Με την έναρξη της άνοιξης, το άχυρο αφαιρείται και ο πηλός καλύπτεται με πολυαιθυλένιο, πιέζοντας τις άκρες με πέτρες - χάρη σε αυτό, ο σωρός θα ξεπαγώσει πιο γρήγορα, αλλά δεν θα εγκαταλείψει όλη την υγρασία στην ατμόσφαιρα, επομένως δεν σχηματίζεται κρούστα πάνω του.

Όσον αφορά το άχυρο που απαιτείται για την παραγωγή μπλοκ, είναι κατάλληλο τόσο για φρέσκο ​​όσο και για πέρυσι. Η μόνη βασική απαίτηση είναι η ποιότητα της πρώτης ύλης - δεν πρέπει να έχει καμία ζημιά λόγω ακατάλληλης αποθήκευσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτό το συστατικό, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε ξηρό χορτάρι με έντονες ίνες.

Όπως έχουμε ήδη καταλάβει, ο ξηρός και ζεστός καιρός είναι εξαιρετικά σημαντικός για την παραγωγή σκυροδέματος και κατασκευής με τη χρήση του, οπότε ο σχηματισμός μπλοκ πρέπει να ξεκινήσει με την πρώτη σταθερή θέρμανση για να ολοκληρωθεί το σπίτι από την έναρξη του βαθύ φθινόπωρο.Για την παραγωγή του φοίνικα, είναι επιθυμητό να επιλέξετε μια τοποθεσία δίπλα από την προγραμματισμένη κατασκευή - έτοιμες μπλοκ ζυγίζουν πολλά, έτσι τη μεταφορά τους κάπου μακριά θα είναι προβληματική. Για να διατηρηθεί η σωστή μορφή των τούβλων, ο χώρος πρέπει να είναι επίπεδος και έτσι ώστε το χόρτο και τα σκουπίδια να μην κολλάνε σε αυτά, αφαιρούνται εκ των προτέρων. Θα πρέπει επίσης να παρέχει μια αποχέτευση για βροχή - είναι καλύτερα εάν η περιοχή είναι ελαφρώς υπερυψωμένη πάνω από τη γύρω περιοχή. Ολόκληρη η επιφάνεια είναι καλυμμένη με ένα αχυρόσπορο. Είναι εντάξει, ακόμα και αν κολλάει στα μπλοκ, γιατί εξακολουθεί να είναι μέρος τους.

Πριν από το ζύμωμα του πηλού, το μαξιλάρι καλύπτεται επίσης με ένα παχύ αδιάβροχο ύφασμα. Στο κέντρο του αυτοσχέδιου καταστήματος συσσωρεύονται προετοιμασμένοι πηλοί, βλέποντας την ομοιομορφία του χωρίς μεγάλους σβώλους. Στο κέντρο του σωρού υπάρχει μια μικρή τρύπα για το νερό, εκεί χύνεται όσο χρειάζεται για να δώσει τη μαζική πλαστικότητα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να ζυμώνετε πηλό είναι με τα πόδια σας - τόσο μεγάλη προσπάθεια δεν είναι τόσο ενέργεια που καταναλώνει. Αν χρειάζεται να προσθέσετε άμμο στη μάζα για να μειώσετε την περιεκτικότητα σε λιπαρά, αυτό γίνεται ήδη στο στάδιο της ανάμειξης του πηλού με νερό,άχυρο προστίθεται μετά την ανάμιξη των ανωτέρω συστατικών. Το άχυρο πριν προστεθεί στο μείγμα προ-εμποτισμένο με νερό. Οι αναλογίες του είναι συνήθως περίπου 15 kg ανά κυβικό μέτρο αργίλου, αν και, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, εξαρτώνται από τις ανάγκες και τις δυνατότητες του οικοδεσπότη. Η προκύπτουσα μάζα θα πρέπει να ζυμώνεται μέχρις ότου γίνει πλήρως ομοιογενής. Να είστε προετοιμασμένοι ότι θα χρειαστεί χρόνος. Το αποτέλεσμα είναι το πολύ ελαφρύ πριτσίνι που είναι κούρεμα σε ένα σωρό και μένει για δύο ή τρεις μέρες.

Αυτή τη στιγμή αξίζει να φροντίζετε την αναζήτηση ή την αυτοπαραγωγή των εντύπων για μπλοκ. Είναι συνήθως απλά ένα κιβώτιο χωρίς κατώτατο σημείο, ένα είδος "περιγράμματος" για μελλοντικά τούβλα. Είναι καλύτερα να καθορίσετε το μέγεθος ενός ατόμου που θα σχεδιάσει και να οικοδομήσει ένα κτίριο, αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κλίμα - μαζικά μπλοκ προβλέψιμα στεγνώνουν περισσότερο και όπου είναι συχνά δροσερό και βροχερό ακόμη και το καλοκαίρι, θα πρέπει να έχουν το ελάχιστο δυνατό μέγεθος. Λάβετε υπόψη ότι η ξήρανση της κόλλας υπόκειται σε συρρίκνωση κατά 10-15%, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη περισσότερο, οπότε κάνετε μπλοκ με ένα ορισμένο περιθώριο μεγέθους.Για περισσότερη ευκολία, το έντυπο για το σαμάνα είναι εγκιβωτισμένο από μέσα με πολυαιθυλένιο και από τις εξωτερικές λαβές είναι προσαρτημένο σε αυτό.

Σημειώστε μελλοντικά μπλοκ που παράγονται σε επίπεδο έδαφος, ανοικτό στις ακτίνες του ήλιου. Τα έντυπα είναι εγκατεστημένα στο έδαφος, προετοιμασμένα, καθαρισμένα και καλυμμένα σύμφωνα με το περιγραφόμενο σχήμα, και το αναμεμειγμένο και καθιζάνον σμάαν ανακυκλώνεται με οποιονδήποτε τρόπο και χύνεται μέσα στα κουτιά, προσεκτικά γερά. Τα πλεονάσματα που δεν ταιριάζουν με τη φόρμα αφαιρούνται προσεκτικά με τη βοήθεια μιας σανίδας τοποθετημένης στις αντίθετες πλευρές του κιβωτίου και στη συνέχεια η φόρμα απλώς ανυψώνεται, αφήνοντας το πέλμα στη θέση του και η διαδικασία επαναλαμβάνεται στην επόμενη ενότητα.

Τα υγρά τούβλα πρέπει να τρυπηθούν στο κέντρο σε δύο ή τρία σημεία με ένα σύρμα πάχους περίπου ενός χιλιοστού έτσι ώστε η συρρίκνωση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ξήρανσης να μην οδηγήσει σε πλήρη παραμόρφωση του μπλοκ. Για την προστασία από τις βροχοπτώσεις, τα μορφοποιημένα κομμάτια μάζας καλύπτονται με αδιάβροχα υλικά - τσιμεντόλιθου ή μουσαμά, τα οποία επίσης συμβάλλουν στην ομοιομορφία της ξήρανσης. Με αυτή τη μορφή, το πέλμα στεγνώνεται για 1,5 ημέρες, κατόπιν αναποδογυρίζεται από την πλευρά του και δίνεται μια άλλη μέρα. Στη συνέχεια θα πρέπει να το μετακινήσετε κάτω από ένα θόλο, που έχει διαμορφωθεί με τη μορφή πηγάδι για την τελική ξήρανση, η οποία θα καθυστερήσει για άλλες δύο εβδομάδες.Σε αυτό το στάδιο είναι καλύτερα να τοποθετήσετε τούβλα πάνω από ξύλινο δάπεδο ή παλέτες - αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της περίσσειας υγρασίας.

Μετά από αυτό, είναι καιρός να κατασκευάσετε ένα κτίριο από τελικά τετράγωνα, αλλά μπορείτε να ελέγξετε αν όλα γίνονται σωστά. Με την παρατηρούμενη τεχνολογία τα τούβλα μπορούν να αντέξουν μια πτώση από ύψος δύο μέτρων (τουλάχιστον στο έδαφος) χωρίς παραμορφώσεις. Επιπρόσθετα, η υψηλής ποιότητας ακμή είναι ικανή να μην χάσει το σχήμα της, αφού έμεινε σε νερό για δύο ημέρες.

Εφαρμογή

Παρόλο που τα τούβλα μπορούν να αντέξουν δύο ημέρες στο νερό, τέτοιες δοκιμές είναι πολύ επιβλαβείς για την ανθεκτικότητα του σπιτιού, επειδή η τοποθέτηση πραγματοποιείται πάνω σε μια βάση λωρίδας ύψους τουλάχιστον μισού μέτρου, εξοπλισμένη με στεγανοποίηση από υλικό στέγης σε διάφορα στρώματα. Το πάχος της ταινίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά υψηλότερο από το προβλεπόμενο πάχος της τοιχοποιίας - αυτό το περιθώριο προορίζεται για ένα παχύ προστατευτικό στρώμα γύψου ή άλλου φινιρίσματος.

Το συνιστώμενο πάχος των τοίχων είναι από 30 cm για εσωτερικά χωρίσματα και από 50 cm για φέροντες τοίχους. Ακόμη και κατά το στάδιο της κατασκευής, η ακμή συνεχίζει να στεγνώνει, οπότε δεν τίθενται περισσότερες από δύο σειρές την ημέρα. Αν είναι απαραίτητο, το μπλοκ μπορεί να κοπεί με ένα τσεκούρι.Η τοιχοποιία πραγματοποιείται σε κονίαμα με βάση πηλό και άμμο.

Οι εργασίες εκτελούνται μόνο σε ξηρούς και ηλιόλουστους καιρούς., με τα πρώτα σημάδια βροχής, η εργασία σταματά επειγόντως και οι τοίχοι καλυμμένοι με πολυαιθυλένιο. Για την τελική χρήση χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε αδιάβροχο και διαπερατό από ατμούς γύψο, εκτός από το τσιμέντο, το οποίο προσκολλάται άσχημα στον πηλό. Το στρώμα φινιρίσματος θα πρέπει να είναι πάχος - τουλάχιστον 5 cm, ακόμη και 10 cm. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν άλτες πάνω από διάφορα ανοίγματα, σανίδες πάχους 5 cm, οι οποίες απαραιτήτως αντιμετωπίζονται με ενώσεις στεγανοποίησης. Αν είναι δυνατόν, κάνουν την οροφή να κρέμεται τουλάχιστον μισό μέτρο - βοηθάει στην προστασία των τοίχων από τις ατμοσφαιρικές βροχοπτώσεις για άλλη μια φορά.

Πώς να φτιάξετε ένα μπλοκ με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο