Πέτρες σκωρίας: τυποποιημένα μεγέθη και περιοχή χρήσης

 Πέτρες σκωρίας: τυποποιημένα μεγέθη και περιοχή χρήσης

Η πέτρα σκουριάς είναι ένα απαιτούμενο υλικό το οποίο χρησιμοποιείται τόσο σε οικιακές όσο και σε βιομηχανικές κατασκευές. Έχει πολλά θετικά χαρακτηριστικά που τον έχουν κάνει απίστευτα δημοφιλή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του υλικού

Η πέτρα σκωρίας είναι ένα πρακτικό οικοδομικό υλικό, το οποίο παράγεται χρησιμοποιώντας ειδικά σχήματα και συσκευές δόνησης με πρέσα. Ένα τέτοιο προϊόν γίνεται όχι μόνο σε εργοστασιακές συνθήκες, αλλά και στο σπίτι. Φυσικά, στην τελευταία περίπτωση, τα προϊόντα ποιότητας λαμβάνονται μόνο με αυστηρή τήρηση της τεχνολογίας. Το υλικό που παρουσιάζεται σήμερα είναι αρκετά κοινό.

Η χρήση του χρησιμοποιείται όχι μόνο στην κατασκευή συνηθισμένων οικιστικών κτιρίων αλλά και στην κατασκευή διαφόρων ειδών κτισμάτων, από λουτρά και υπόστεγα έως αρχικά κιόσκια και παρτέρια.

Η μονάδα σκουριάς χαρακτηρίζεται από τις ακόλουθες θετικές ιδιότητες που την καθιστούσαν τόσο δημοφιλή στη σύγχρονη αγορά:

 • Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού είναι ότι είναι πυρίμαχο.
 • το τεμάχιο σκωρίας δεν φοβάται ούτε τις υψηλές ούτε τις χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και στις συνθήκες σοβαρών παγετών, τα μέρη αυτά δεν υποβάλλονται σε παραμόρφωση ή καταστροφή.
 • σπίτια και άλλες στύσεις από σκυρόδεμα είναι ανθεκτικές και αξιόπιστες. Έτσι, ένα στέγαστρο υψηλής ποιότητας κατασκευασμένο από αυτό το υλικό μπορεί να εξυπηρετήσει εύκολα για περισσότερο από έναν αιώνα χωρίς να χάσει την αρχική εμφάνιση.
 • Οι κατασκευές από μπλοκ φλοιού επισκευάζονται εύκολα. Όχι μόνο ένας έμπειρος δάσκαλος, αλλά και ένας αρχάριος μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει αυτά τα έργα?
 • το μερίδιο του λέοντος των έμπειρων οικοδόμων συμβουλεύει να στραφεί σε αυτό το οικοδομικό υλικό, δεδομένου ότι όλη η εργασία είναι γρήγορη με αυτό, λόγω του μεγάλου μεγέθους μπλοκ και της σχετικής συμμόρφωσής τους - αν χρειαστεί, οι ιδιοκτήτες μπορούν εύκολα να διορθώσουν τέτοια στοιχεία, π.χ., κόβουν ή κόβουν τα επιπλέον μέρη.
 • οι εργασίες κατασκευής με αυτό το υλικό είναι συνήθως φθηνές.
 • ακόμη και ένας άπειρος δάσκαλος, ο οποίος ποτέ δεν αντιμετώπισε τέτοιου είδους έργα, μπορεί να αντιμετωπίσει την τοποθέτηση τσιμεντόλιθων. Επιπλέον, μπορείτε να οικοδομήσετε ένα σπίτι με τα χέρια σας από τη σκωρία, χωρίς να έχετε κάποια ειδική εκπαίδευση.
 • αυτά τα υλικά χαρακτηρίζονται από καλές ηχομονωτικές ιδιότητες, λόγω αυτού του χαρακτηριστικού στις κατοικίες με σκυρόδεμα δεν υπάρχει συνήθως υπερβολικός θόρυβος από το εξωτερικό.
 • τα τεμάχια σκωρίας κατασκευάζονται από διαφορετικούς τύπους πρώτων υλών, χάρη στις οποίες κάθε καταναλωτής μπορεί να επιλέξει προϊόντα για τον εαυτό του που θα εξυπηρετούν άψογα σε ορισμένες συνθήκες.
 • Το υλικό αυτό δεν έχει ιδιαίτερα ελκυστική ή πλούσια εμφάνιση, αν και υπάρχει μια ιδιαίτερη ποικιλία στην αγορά - διακοσμητικό μπλοκ σκωρίας. Τέτοιες λεπτομέρειες φαίνονται ακριβές και αισθητικά ευχάριστες, έτσι χρησιμοποιούνται συχνά ως επένδυση διαφόρων κτιρίων.
 • Το μπλοκ σκουριάς είναι μια εξαιρετική επιλογή για την κατασκευή μιας ιδιωτικής κατοικίας, δεδομένου ότι δεν αποτελεί «στόχο» για τους αρουραίους, τα ποντίκια και τα διάφορα έντομα. Δεδομένου ότι τα παράσιτα δεν ενδιαφέρονται για το υλικό αυτό, δεν χρειάζεται να τα επεξεργάζεται τακτικά με προστατευτικούς παράγοντες, όπως τα αντισηπτικά.
 • αυτό το προϊόν δεν υπόκειται σε σήψη, όπως το φυσικό ξύλο, το οποίο με την πάροδο του χρόνου χάνει ελκυστική εμφάνιση και πολλές θετικές ιδιότητες.
 • Πολλοί καταναλωτές σταματούν την επιλογή του μπλοκ σκωρίας, επειδή χαρακτηρίζονται από θερμική ικανότητα, τα σπίτια από σκωρίες είναι πολύ ζεστά και φιλόξενα.
 • η μεταφορά τέτοιων υλικών επιτρέπεται να παράγονται όχι μόνο σε ειδικές παλέτες, συχνά τοποθετούνται απλά σε φορτηγό, χωρίς φόβο εμφάνισης μαρκών.
 • ορισμένες ποικιλίες σκυροδέματος έχουν χαμηλό βάρος, λόγω του οποίου επιτρέπεται η κατασκευή κατασκευών από τέτοια υλικά σε ελαφριές βάσεις.
 • Πολλοί αγοραστές πιστεύουν ότι το τεμάχιο σκωρίας μπορεί να είναι μόνο ορθογώνιο, αλλά στην πραγματικότητα σήμερα μπορούμε να συναντήσουμε μπλοκ με πολύ διαφορετικά σχήματα. δημιουργούνται πολύ πρωτότυπες και εντυπωσιακές δομές.
 • αυτά τα υλικά δεν βλάπτουν την ανθρώπινη υγεία και επίσης δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.
 • ο σκωπτήρας δεν φοβάται τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

Οι επαγγελματίες κατασκευαστές συνιστούν έντονα να εξοικειωθείτε με όλα τα μειονεκτήματα των μπλοκ σκουριάς πριν προχωρήσετε στην άμεση εργασία με τη χρήση τους.

Αυτά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • δεν είναι όλα τα είδη των σκωριών μπλοκ έχουν χαμηλό βάρος, υπάρχουν επίσης πολύ δύσκολες επιλογές, η εργασία με την οποία παίρνει πολύ χρόνο και προσπάθεια?
 • αν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για την απόκτηση ενός ελκυστικού διακοσμητικού υλικού, τότε θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το γεγονός ότι δεν μπορείτε να κάνετε μια απλή κατασκευή των όμορφων μπλοκ?
 • αυτά τα τεμάχια πρέπει να προστατεύονται από την επαφή με την υγρασία και την υγρασία, διότι θα διεισδύσουν στη δομή του υλικού. με την πάροδο του χρόνου, η υγρασία θα συσσωρευτεί στα μπλοκ, και στη συνέχεια θα οδηγήσει στον διαχωρισμό και την καταστροφή τους.
 • ορισμένες ποικιλίες τέτοιων τεμαχίων δεν μπορούν να χαρακτηριστούν φιλικές προς το περιβάλλον, δεδομένου ότι το περιεχόμενό τους περιέχει επιθετικά χημικά συστατικά.
 • όταν επιλέγουμε ένα αισθητικό διακοσμητικό μπλοκ, πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι διακρίνεται από την αυξημένη υγροσκοπικότητα.
 • στοιβάζοντας shlakoblochnye τοίχους, πολλοί πλοιάρχες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της τοποθέτησης των επικοινωνιών? κατά τη διεξαγωγή των εργασιών αυτών πρέπει να στραφούν σε ειδικές συσκευές?
 • δεν μπορούν να κατασκευαστούν ψηλά πολυώροφα κτίρια από αυτά τα τετράγωνα.
 • χωρίς φινίρισμα το μπλοκ αφρού δεν φαίνεται πολύ όμορφο,ως εκ τούτου, είναι συνήθως τελειωμένο? οι ιδιοκτήτες ενδέχεται να συναντήσουν μια άλλη απόχρωση - τα μίγματα γύψου ή χρωμάτων και βερνικιών δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε τέτοια υλικά λόγω της απορρόφησης νερού των μπλοκ · επιτρέπεται να τελειώνουν αυτές τις βάσεις μόνο με εξειδικευμένα υλικά.
 • η γεωμετρία των τεμαχίων σκωρίας αφήνει πολύ επιθυμητό, ​​εξαιτίας αυτού, κατά την τοποθέτηση τοίχων από σκωρίες, οι τεχνίτες συχνά πρέπει να ευθυγραμμίσουν περαιτέρω τα αεροπλάνα τους.
 • Οι μονάδες που σχηματίζονται σε μη βιομηχανικές συνθήκες μπορεί να αποδειχθούν κακής ποιότητας λόγω μη συμμόρφωσης με αναλογίες ή τεχνικές κατασκευής.

Είδη

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μπλοκ σκουριάς στην αγορά δομικών υλικών.

 • Κοίλο και κοφτερό. Αυτά τα υλικά χρησιμοποιούνται στην κατασκευή με αξιοζήλευτη κανονικότητα. Έτσι, ολόκληρα δείγματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή θεμελίων, στηλών, φέροντων κατασκευών και πλίνθων. Τα μπλοκ με κενά χρησιμοποιούνται στην κατασκευή χωρισμάτων και τοίχων. Τα προϊόντα αυτά έχουν πολύ μικρό βάρος, επομένως δεν δημιουργούν σοβαρά φορτία στη βάση.
 • Διακοσμητικά. Αυτοί οι τύποι τσιμεντοκονιάματος αντιμετωπίζουν.Έχουν κατακτήσει την θέση τους στην αγορά δομικών υλικών πολύ πρόσφατα, αλλά έχουν ήδη κερδίσει τη δημοτικότητα μεταξύ των αγοραστών λόγω της ελκυστικής εμφάνισής τους. Στην επιφάνεια τους υπάρχει μια τακτοποιημένη διακοσμητική επίστρωση που μιμείται μια πέτρα ή ένα γύψο. Αυτή η προσθήκη όχι μόνο κάνει τα μπλοκ πιο αισθητικά, αλλά και τα προστατεύει από την επαφή με την υγρασία και την υγρασία. Φυσικά, τέτοια υλικά είναι ακριβότερα από τα απλά, αλλά η ποιότητά τους δικαιολογεί την τιμή.
 • Το ίδρυμα. Τα μπλοκ αυτού του τύπου καλούνται επίσης τεχνητές πέτρες. Αυτά τα προϊόντα έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά αντοχής. Επιπλέον, αυτά τα υλικά χρησιμεύουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Με την πάροδο του χρόνου, τα μπλοκ θεμελιώσεων δεν συρρικνώνονται και δεν παραμορφώνονται.
 • Διαμέριση. Αυτοί οι τύποι τεμαχίων σκωρίας είναι σχεδιασμένοι για τοποθέτηση χωρισμάτων (εξ ου και το όνομα). Από αυτά τα υλικά μπορείτε να χτίσετε λείους και τακτοποιημένους τοίχους της σωστής γεωμετρίας. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση τσιμεντοκονίας δεν μπορεί παρά να ευχαριστήσει τον πλοίαρχο. Τέτοιες μπλοκ διακρίνονται επίσης από το γεγονός ότι είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν.
 • Χρωματισμένο. Αυτοί οι τύποι τεμαχίων σκωρίας χρησιμοποιούνται τόσο συχνά όσο και οι συνήθεις παραλλαγές.Ωστόσο, έχουν συχνά στραφεί στην κατασκευή περιφράξεων και κτιριακών κατασκευών. Αυτή ή εκείνη η σκιά δίνεται σε αυτά τα μπλοκ ακόμη και κατά τη στιγμή της κατασκευής τους. Για το σκοπό αυτό, η λύση συμπληρώνεται με θρυμματισμένη σκόνη από τούβλα ή χρωματιστή κιμωλία.
 • Σπασμένα και θρυμματισμένα. Πρόσφατα, τα σχισμένα και θρυμματισμένα τεμάχια σκωρίας εμφανίστηκαν στην αγορά. Η επιφάνειά τους θεωρείται διακοσμητική, καθώς αποτελεί απομίμηση "σχισμένου" ή τεμαχισμένου τούβλου. Αυτά τα υλικά χρησιμοποιούνται για την επένδυση λόγω της αρχικής εμφάνισης.

Τα τεμάχια σκωρίας χωρίζονται από τα βασικά τους στοιχεία.

Υπάρχουν πολλές επιλογές.

 • Σκόνη. Τα υλικά με βάση τη σκωρία είναι τα πιο συνηθισμένα. Μπορούν να καυχηθούν με καλές ιδιότητες θερμικής μόνωσης. Η εξυπηρέτηση τέτοιων μπλοκ είναι ικανή τόσο για ένα απλό τούβλο. Αλλά εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η διάρκεια ζωής αυτών των υλικών εξαρτάται από τη σύνθεσή τους.
 • Arbolitovye. Τα μπλοκ Arbolit έχουν επίσης εξαιρετικές ιδιότητες θερμικής μόνωσης, αλλά δεν διαρκούν όσο τα προϊόντα σκωρίας, κάτι που είναι ένα μάλλον σοβαρό μειονέκτημα. Εάν οι ουσίες που παρατείνουν την ανθεκτικότητά τους προστίθενται στη σύνθεση των ξύλινων σκυροδεμάτων, τότε τα υλικά καθίστανται λιγότερο φιλικά προς το περιβάλλον.
 • Πήλινο πηλό. Τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον μπλοκ αναγνωρίζονται σωστά με βάση τη διογκωμένη πηλό.Τέτοια υλικά χαρακτηρίζονται από εξαιρετικές θερμικές ιδιότητες και πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Οι θετικές ιδιότητες τέτοιων τεμαχίων οφείλονται στην ενισχυμένη βάση τους, επειδή η ίδια η διογκωμένη άργιλος είναι ένα ελαφρύ υλικό, η δομή του οποίου έχει φυσικούς πόρους.

Σήμερα, έμπειροι ειδικοί συστήνουν να σταματήσουν την επιλογή τους ακριβώς πάνω σε τεμάχια σκωρίας αργιλίου, γεγονός που εξηγείται όχι μόνο από την περιβαλλοντική τους ασφάλεια αλλά και από την ανεπιτήδευσή τους. Σήμερα, πολλά σπίτια στην Ευρώπη κατασκευάζονται από τέτοια στοιχεία.

Σύνθεση

Πολλοί καταναλωτές είναι σίγουροι ότι η σκωρία είναι το κύριο συστατικό στη σύνθεση των τεμαχίων σκωρίας. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι το όνομα αυτού του υλικού έχει περάσει πολύ στην κατηγορία των υπό όρους.

Τα ακόλουθα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υλικό πλήρωσης:

 • θρυμματισμένος γρανίτης.
 • άμμος;
 • ποταμός χαλίκι?
 • εκτεταμένη πηλό?
 • πριονίδια ·
 • σκωρία ·
 • τέφρα.

Οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των τσιμεντοειδών τεμαχίων εξαρτώνται άμεσα από τα συστατικά που υπάρχουν στη σύνθεσή τους. Για παράδειγμα, τα κοφτερά μέρη συνήθως κατασκευάζονται από συστατικά όπως χαλίκια, χαλίκια και άμμο. Το αποτέλεσμα είναι πυκνό και βαρύ υλικό.

Στην παρασκευή ελαφρύτερων διαλυμάτων σκυροδέματος χρησιμοποιούνται περλίτη, σκωρία, διογκωμένη άργιλος. Από τέτοιες βάσεις αποκτούνται μπλοκ με χαμηλό βάρος και χαμηλή θερμική αγωγιμότητα.

Διαστάσεις και βάρος

Τα τυπικά μεγέθη τυπικών μπλοκ σκουριάς σύμφωνα με την GOST έχουν ως εξής:

 • 39 cm - μήκος.
 • 190 mm - πλάτος.
 • 188 mm - ύψος.

Αλλά μην πιστεύετε ότι στα καταστήματα λιανικής πώλησης μπορείτε να βρείτε μπλοκ που έχουν μόνο τέτοιες διαστάσεις. Υλικά άλλων μεγεθών είναι επίσης διαθέσιμα, για παράδειγμα, 400x200x200 mm ή 395x195x195 mm. Υπάρχουν ειδικοί τύποι τεμαχίων σκωρίας - ημι-μπλοκ. Συνήθως από αυτά στοιβάζονται δομές διαμερισμάτων. Τα τυπικά μεγέθη αυτών των υλικών είναι 390x120x188 mm. Οι μπλοκ που κατασκευάζονται από DIY μπορούν να διαφέρουν σημαντικά σε μέγεθος από τα προϊόντα που κατασκευάζονται σε βιομηχανική κλίμακα. Για παράδειγμα, τα μέρη με διαστάσεις 300x140x140 mm χρησιμοποιούνται ευρέως.

Όσον αφορά το βάρος των μπλοκ σκουριάς, τότε αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι τα ακόλουθα χαρακτηριστικά επηρεάζουν αυτήν την παράμετρο:

 • πληρωτικά, τα οποία είναι διαθέσιμα σε τεμάχια.
 • άμεση εσωτερική δομή υλικών.
 • στερεό ή κοίλο μπλοκ τύπου.

Το μέσο βάρος ενός σωρού μπλοκ σκωρίας (πρότυπο) είναι 25-28 kg. Οι κοίλες παραλλαγές, από την άλλη πλευρά, μπορούν να ζυγίζουν 13-18 κιλά και το βάρος των ημι-μπλοκ ποικίλλει συχνά σε ενδείξεις από 10 έως 13 κιλά.

Πεδίο εφαρμογής

Η πέτρα σκουριάς είναι γνωστή για την πολυδιατάρασή της. Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται σε διαφορετικές περιοχές και έχει διαφορετικό σκοπό.

Αξίζει να δοθεί προσοχή στα ακόλουθα παραδείγματα:

 • τα προϊόντα υψηλής πυκνότητας χρησιμοποιούνται για την κατασκευή οικιστικών κτιρίων, ενώ οι εξωτερικοί τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από πλήρη στοιχεία σε εκείνα τα κτίρια όπου υπάρχει περισσότερος από ένας όροφος.
 • να εφαρμόσει αυτό το υλικό και στην κατασκευή των λουτρών? είναι κατάλληλο για τέτοια κτίρια, καθώς δεν φοβάται φωτιά και δεν σαπίζει.
 • από τα τεμάχια σκωρίας μπορείτε να χτίσετε ένα γκαράζ?
 • αυτά τα υλικά καθιστούν αξιόπιστους φράκτες, για το σκοπό αυτό συνιστάται η χρήση μόνο ανθεκτικών σε παγετό υλικών υψηλής αντοχής.
 • Οι στύσεις σκυροδέματος είναι απλές κατασκευές και χρησιμεύουν για πολλά χρόνια. η αντοχή ενός τέτοιου θεμελίου θα εξαρτηθεί από το συγκεκριμένο είδος εδάφους στον τόπο και από τον αριθμό των ορόφων της μελλοντικής κατασκευής.
 • το πιο συχνά αυτό το υλικό χρησιμοποιείται για τοποθέτηση τοίχων? Έτσι, για τις εξωτερικές δομές, συνήθως χρησιμοποιούνται σωληνωτά μέρη ή τέτοιου είδους μπλοκ, στα οποία το επίπεδο κενών είναι ίσο με 30%.
 • πολλοί ιδιοκτήτες χτίζουν σκωρίες των υπόστεγων στους χώρους τους. αν η εμφάνιση ενός τέτοιου κτιρίου δεν παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο, τότε για αυτόν θα χρησιμοποιηθεί απολύτως κάθε τύπος μπλοκ (με οποιαδήποτε σύνθεση).
 • καλές αμπέλες προέρχονται από τούβλα · ​​φυσικά, οι άνθρωποι στρέφονται σε τέτοιες κατασκευές λιγότερο συχνά, καθώς το κλασικό κιόσκι πρέπει να είναι πιο κομψό και ελκυστικό, αλλά οι δομές σκωρίας θα αποδειχθούν θερμότερες και πιο σταθερές. για τέτοιες οικοδομικές εργασίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν υλικά στα οποία το επίπεδο κενών είναι 40%.
 • Από το μπλοκ σκωρίας επιτυγχάνονται εξαιρετικά υπόγεια.
 • αυτό το υλικό είναι επιτρεπτό να χρησιμοποιείται κατά την ανέγερση μιας τραχιάς βάσης, και αργότερα να τελειώσει με διακοσμητικά υλικά?
 • αν υπάρχει μια αξιοσημείωτη πτώση μεταξύ του κατωφλίου του σπιτιού και του αεροπλάνου της αυλής, τότε μπορεί να τοποθετηθεί με ένα τεμάχιο σκωρίας που θα "απλώνει" εύκολα την πτώση. τότε θα είναι δυνατό να διακοσμήσετε τη δομή του σχεδίου με κεραμίδια ή με πορσελάνη - όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών.
 • πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν, αλλά είναι πολύ πιθανό να χτιστεί μια εξωτερική τουαλέτα από ένα τεμάχιο σκωρίας. κατά κανόνα, οι δομές αυτές είναι επιπλέον μονωμένες, επομένως επιτρέπεται η χρήση οποιουδήποτε είδους μπλοκ (ακόμη και με πολύ χαμηλό επίπεδο πυκνότητας).
 • πολλοί καταναλωτές αναρωτιούνται εάν είναι δυνατό να κατασκευαστεί μια λεκάνη στο χώρο από το μπλοκ σκωρίας. στην πραγματικότητα, οι ειδικοί εξακολουθούν να συμβουλεύουν να ρίχνουν τέτοιες κατασκευές με σκυρόδεμα, δεδομένου ότι τα στοιχεία της σκωρίας απορροφούν το νερό και αρχίζουν να διασπώνται, είναι προτιμότερο να φτιαχτούν τα τούβλα από τέτοιες μονάδες.
 • ορισμένοι βιοτέχνες κάνουν μπάρμπεκιου από τις μπλοκ σκουριάς. Συνιστάται να δημιουργηθεί μια περιοχή όπου η πυρκαγιά θα διαζευχθεί από πυρίμαχα τούβλα και να τοποθετηθεί το κάτω μέρος σε μπλοκ.
 • η χρησιμοποιημένη πέτρα σκουριάς κοστίζει μερικές φορές κάτι περισσότερο από ένα νέο · κατά κανόνα, τέτοια υλικά είχαν προηγουμένως κατασκευαστεί με τη σωστή τεχνολογία και κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο. Αυτοί οι τύποι μπλοκ σκουριάς επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για την κατασκευή βόθρων.

Σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του μπλοκ σκωρίας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο